2014. augusztus 18., hétfő

Akciótervet készít a NATO

Akciótervet készít a NATO

A NATO szeptemberi walesi csúcstalálkozóján készültségi akciótervet fogad el, hogy a szövetség felkészültebben, gyorsabban és rugalmasabban reagálhasson a jövőbeni kihívásokra – írta a The Wall Street Journal hétfői számában megjelent közös cikkében Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára és Philip Breedlove tábornok, az európai NATO-erők főparancsnoka. Angela Merkel pedig arról beszélt, hogy megvédik a balti államokat; a német kancellár emellett védelmébe vette az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit is.

Csontos Vilmos: Imádság


Imára kulcsolom két kezem
S hozzád fohászkodom, Istenem:
Hozz új hajnali fényt egünkre,
Boldog jövendőt nemzetünkre.
Adj hitet és biztató reményt,
Ne hagyd el a gazdagot s szegényt.
Óh nézd a fényes palotákat,
A kunyhókat s nyomor tanyákat:
Minden magyar szó imádság ma,
Jobb sorsát e nép Tőled várja.
Nézd,csonka törzs a rég hatalmas,
Sors a könny...beszélne: hallgass!
Kiált rá más hatalmi kényszer,
Ha egyszer kevés, rá kiált kétszer..
S hallgatnunk kell, de nem tudunk,
Csak imádságban halkulunk
S Téged kérünk,ki mindenünk:
Hitünk, reményünk, Istenünk!
Hallgasd meg esdeklő szavunk,
Egy a kérésünk s óhajunk:
Igazságunk,mely eltiporva,
Keljen életre ott a porba
S hozzon új tavaszt,új virágot:
Feltámadó, nagy magyar országot!
Ámen
(Mi így mondanánk a latinnak hitt héber eredetű AMEN helyett, hogy;

Hiszem! Akarom! Úgy legyen!
Ugye, mennyivel szebb...

Kínai hekkerek portyája a "titkosszekrényben" és a zsidó buzgóság


Napjainkban közismert tény, hogy a kínai hadsereg, erőforrásokat nem kímélve, támogatja az "informatikai hadviselést." Ez többek közt az ipari kémkedést és a külföldi haditechnológiák lemásolását is jelenti. Az Egyesült Államokban nemrég indítottak eljárást - kémkedés vádjával - öt kínai állampolgár ellen, s az ellenük folytatott nyomozás során kiderült: több száz oldalnyi adatot és információt szereztek meg az izraeli Vaskupoláról.
Kínai  hekkerek már évekkel ezelőtt „rendkívül érzékeny" adatokra tettek szert az izraeli katonai és haditechnikai fejlettségről, többek közt a Vaskupoláról. Három katonai vállalat szigorúan titkos besorolású, haditechnikai adatokat tartalmazó dokumentumait lopták el 2011 és 2012 között. A lopást a Komment Legénység nevű csoport követte el, amit a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg hozott létre.
Lényegében ennek a csoportnak az egyik utódszervezete az 613978-as egység, amelyet 2013-ban hoztak létre Kínában. Ők rendszeresen indítanak kibertámadásokat amerikai vállalatok és kormányzati oldalak, illetve szerverek ellen. Mivel a Vaskupola lényegében egy közös amerikai-izraeli haditechnikai kooperáció terméke, ezért az Egyesült Államok területén is tároltak a rakétavédelmi rendszerrel kapcsolatos információkat.
Az "amerikai szálakat" követve, a kínai hekkerek sikerült azonosítaniuk a három izraeli haditechnológiai vállalatot: Israel Aerospace Industries-t (IAI), Rafael Advanced Defence Systems-t, és Elisra Group -t. A drónoktól kezdve, a rakétafelismerő szoftvereken át, egészen a ballisztikus rakétákig bezárólag, szinte minden „kényes adathoz" hozzájutottak a tolvajok. Azonban a hekkerek számára a „Szent Grált" a Vaskupoláról szóló információk jelentették, főleg a 900 oldalnyi (!) dokumentum az Arrow (Nyíl) III rakéta működéséről és technikai részleteiről. Ezenfelül trójai vírusokat telepítettek a számítógépre, valamint feltörték az alkalmazottak e-mail fiókjait is.
Az izraeli kormány egyelőre nem reagált ez ügyben.

Detektor

Izrael korábban élen járt a különböző okostelefonok és a számítógépes programok, valamint applikációk fejlesztésének területén. Azonban a Gázai övezetben zajló események alighanem változtattak a korábbi prioritásokon: az izraeli mérnökök és tudósok fordultak a helyi szabadalmi hivatalokhoz alagutakat feltáró találmány szabadalmát kérve.
Az izraeli média szerint az elmúlt napokban több száz izraeli fordult a helyi szabadalmi hivatalhoz alagutakat feltáró találmánya szabadalmaztatását kérve. A felfedezők között vannak fizikusok, geológusok, mérnökök és szakképesítéssel nem rendelkező egyszerű emberek is.
Úgy tűnik, az emberek felhagytak a mobiltelefonos alkalmazások gyártásával, és megszállottan keresni kezdték a terroralagutak felszámolásának megoldásait."
- jelentette ki egy lapnak a szabadalmak bejegyzésére szakosodott iroda vezetője. Ez a hivatal az izraeli védelmi minisztérium és a hadsereg érdeklődésére igényt tartó javaslatokat védi le. Többek közt arról számolt be az egyik helyi hivatal vezetője, hogy a legtöbb szabadalmi irodánál valóságos "boom" zajlik, egymás után adják be a legelképesztőbb ötleteket. Eti Lucato, a Lucato szabadalmi iroda tulajdonosa pedig azt mondta, hogy az ötletek nagy része inkább az alagútfúrás "hangját" akarják felderíteni, vagyis az ásások során keletkezett zajokat szeretnék felismerni.  Azonban még rendkívül sok más megoldás létezik, de ezt nem részletezték.
Az izraeli hadsereg az Erős Szikla hadművelet szárazföldi offenzíváját a Hamász Izraelbe tartó föld alatti folyosóinak felrobbantására indította. A palesztinok a titkos alagutakat csempészetre, fegyvereseknek a Gázai övezet határain kívülre juttatására használtak.


Gölöncsér Miklós összeállítása

Közel-keleti terrorizmus: Közép-keleteurópai szálak?


Románia, Bulgária és Horvátország is tiltakozott tegnap amiatt, mert egy orosz hírügynökség (RIA Novosztyi) szerint az Iszlám Állam ettől a három országtól kapott fegyvereket, amikor ők még Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen harcoltak.”
Na, akkor vajon kik is ezek az átvedlett ISIS-banditák?


Közben az Európai Bizottság jelentést adott ki arról, hogy hány európai állampolgár harcolhat Irakban és Szíriában zsoldosként.
Egy neve elhallgatását kérő orosz katonai vezető azt állította a RIA Novosztyi nevű hírügynökségnek, hogy az Iszlám Állam nevű terrorista szervezetet, amikor még Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIL) néven harcolt Szíriában a kormányerők ellen, nyugati titkosszolgálatoktól kapták a fegyvereket. Többnyire zsidómonopólium alatt álló Kataron, Kuvaiton és Szaúd-Arábián (Az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet térhódítása igencsak átrendezte a régió államainak, sőt az egész nemzetközi közösségnek a prioritásait. Az ENSZ szerint itt az idő a fokozottabb együttműködésre a terrorizmus elleni harcban, mivel több százezer menekült miatt már humanitárius katasztrófa alakult ki Irakban. A fontos támogatók között van Szaúd-Arábia is, amely óriási összeggel járult hozzá a terrorizmus elleni harchoz. – Hát nem érdekes?) át érkezett a fegyver, lőszer és pénz. Azonban a forrás szerint elsősorban nem az olyan nyugati titkosszolgálatok, mint a CIA vagy a MI6, látták el a szükséges hadieszközökkel a terrorista csoportot, hanem kelet-közép európai államok álcáját használva.


Az orosz katonai forrás szerint tehát közvetve a kalifátus harcosai Bulgáriától páncélozott járműveket és gránátvetőket, Horvátországtól tüzérségi eszközöket, Romániától tankokat és lőfegyvereket kaptak. Sőt megemlítették Ukrajnát is: Kijevtől csapatszállító járműveket kaptak az iszlamisták. A román fegyverexportot felügyelő bukaresti külügyminisztérium az Agerpres hírügynökségnek leszögezte: „2012–2014 között Románia senkinek nem adott el harckocsikat, és határozottan elutasítja azokat a névtelenségbe burkolózó gyanúsításokat, amelyek szerint köze lenne a szunnita szélsőségesek felfegyverzéséhez.”
Hasonlóképpen tiltakozott Bulgária és Horvátország is.
De hát nem is azt állították az oroszok, hogy ők (mármint Románia, Bulgária, Horvátország - megjegyeznám, hogy valószínűleg valami külső záradékban ez is feltétel volt a nagy EU-hoz való csatlakozási-kérelmük elbírálásakor) vagy tőlük konkrétan, hanem azt hogy rajtuk keresztül a zsidóbefolyású titkosszolgálatok! Eközben az Európai Bizottság jelentése szerint több mint kétezer európai uniós polgár vehet részt zsoldosként az iraki és szíriai harcokban az iszlamisták oldalán. Arra vonatkozóan nem közölt adatokat Cecilia Malmström, az uniós belügyekért felelős biztos irodája, hogy melyik országban pontosan hány európai iszlamista harcos tartózkodhat, mivel egyes fegyveres csoportok, elsősorban az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet, Szíriában és Irakban is aktívak.
Szintén szerdán Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter egy rádióinterjúban arról számolt be, hogy a párizsi kormány információi szerint nagyjából 900 „francia” állampolgár harcol a két közel-keleti országban, vagy van útban Szíria és Irak felé.


Várhegyi Kálmán

A dél-kelet Ukrajnában (Új-Oroszországban) harcoló milícia tagjai videoüzenetben fordultak az Európai Unió lakosaihoz

A videó leirata:
- A világban zajló események kapcsán az Európai Unió lakosaihoz szeretnénk szólni. Háborúkat rendszeresen indítanak, tegnap Hegyi-Karabahban is újra elkezdődött. Erre mondanák egyesek, hogy ott zsoldosok vannak, és így tovább és így tovább. Az ukrán katonák még mindig állítják, hogy mi zsoldosok vagyunk az Oroszországi Föderációból. Azonban, én és társaim a szülőfalumból beszélünk hozzátok. Itt születtem és nőttem fel, majd szolgáltam a ukrán hadseregben 2 félévet és tértem vissza ide. Nem vagyunk Putyin zsoldosai - átlagos emberek vagyunk, akik csak rendes életet akarnak.
- A humanitárius katasztrófa és az EBESZ misszió kapcsán: az EBESZ misszió rendszeresen jön és keres valamit, de nem látja a humanitárius katasztrófát. Mi meghívunk titeket a városainkba, hogy saját szemeitekkel lássátok a humanitárius katasztrófát. Soha egyikőtök se látta még a halott vidéket. Mi üres - teljesen üres - városokat látunk. Csak mi segítjük ki az embereket, mi látjuk el őket étellel. Se az ukrán hadsereg, se senki más nem teszi ezt meg. Nem mi bombázzuk a békés falvakat tüzérséggel minden éjjel. Pervomajszk falut teljesen megsemmisítették. Kíváncsi lennék, ha a kormány - ahogy ők mondják - győzni fog, hol találnak pénzt ezeknek a falvaknak az újjáépítésére, hogy fogják felújítani őket. Ha a függetlenség évei alatt mindeddig egyetlen, egyetlen egy új házat sem építettek ebben a megyében, milyen forrásból fogják újjáépíteni a teljes lerombolt vidéket?
- Felhívom az Európai Unió polgárainak figyelmét, és másokét is: nektek is szembe kell néznetek ugyanezzel. Az emberek nem élhetnek örökké így. Azt mondjátok a tömegmédiátokon keresztül, hogy mi terroristák, gyilkosok vagyunk. Már megbocsássatok, de a mi otthonunkra néznek a fegyverek, vagy a tietekére? Minket lőnek ballisztikus rakétával, vagy titeket? Szeretnénk mindezt tisztázni. Legalább egyszer mondjátok meg az embereknek az igazat, miről szól ez a háború: harc a területért. Kolomojszkij be akarja olvasztani Luganszkot és más megyéket egyetlen megyébe, Dnyiproetrovszkba - és királyként uralkodni rajta. Ezért zajlik ez a háború.
- Én azt szeretném mondani minden embernek, akinek van még igazságérzete, hogy egyszerűen vegyék észre, amiért mi harcolunk, az civilizációk közti háború. Olyan háborúban, amiben mindenki állást foglal, a jó vagy a rossz oldalán.
- Nektek ez csak statisztika, nézitek a TV-t, hallgatjátok a híreket. Talán valahol az interneten találkozhattok az igazság egy részével, talán éppen olyan helyen, amit mi működtetünk, vagy valaki olyan, aki sajnál minket. Nektek ez a felvétel hosszú és unalmas. Nekünk ők a legkedvesebb és közeli szomszédaink. Gyermekek, nagyszülők halnak meg, meggyilkolják őket... ijesztő kilátások. Én 30 éves vagyok, és ebben a 4 hónapban többet láttam mint 30 év alatt. Soha nem kerestem a háborút vagy bármi ehhez hasonlót... békés ember vagyok. De van olyan helyzet, amikor az ember nem maradhat és ülhet otthon úgy, hogy közben továbbra is férfinak gondolja magát. Egy felhívás minden európaihoz: ne lássatok minket számoknak!
- Az ukrán kormány nem fog megállni mindaddig, amíg maga mögött tudja a Varsói szerződés korábbi tagjait. Addig nem lesz vége. Még egy kérdés: miután az ukránok felhalmozzák azt a rengeteg fegyvert, hol lesz ennek a vége? Minden véget ér majd a Donbassz megsemmisítése után? Nem hinnénk, hogy vége lesz. A fasiszták mottója, hogy "halál az ellenségre". Vigyázzatok, európaiak, nehogy egyszer ti is az ukránok ellenségévé váljatok!

Orbán Viktor nagy barátja Magyarországra jön

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor menedékjogot adna Magyarországon egy háborús bűnösnek, a grúz-orosz háború kirobbantásáért és dél-oszétiai civilek ezreinek haláláért felelős Mihail Szaakasvili volt grúz államfőnek.
Szaakasvili ellen Grúziában letartóztató-parancs van érvényben és a helyi média szerint 11 évi szabadságvesztésre ítélik hatalommal való visszaélés miatt, valamint folyamatban van a nyomozás azzal kapcsolatban, hogy a nemzetbiztonsági hivatal akkori vezetőjével közreműködve játszotta magánkézre a állami vagyont.
Ugyanakkor minden valóságalapot nélkülöz az a feltételezés, hogy ha a volt államfő valóban az Egyesült Államokban tartózkodik, egy hazánkhoz hasonló kis országban akarna meghúzódni, ami az ő helyzetében sokkal kevésbé biztonságos mint az Egyesült Államok. A nyugati sajtó információival ellentétben tudni lehet, hogy Mihail Szaakasvili nem az Egyesült Államokban, hanem Ukrajnában tartózkodik. Az orosz média szerint Szaakasvili jelenleg is Arszenij Jacenjuk, fegyveres puccsal hatalomra juttatott ukrán kormányfő tanácsadójaként működik Kijevben. Ukrajnából pedig nemsokára menekülnie kell majd, mert ahogy közeleg a tél, a kijevi kormány bukásának is egyre nő a valószínűsége. Emiatt elképzelhető, hogy a háborús bűnös alternatív menedéket keresne Magyarországon.
Hídfő.net | Szaakasvili UkrajnábanSzaakasvili, amint épp Kijevben szónokol Ukrajna EU-csatlakozásának fontosságáról
A Miniszterelnökség közölte a HVG.hu megkeresésére, hogy Szaakasvili valóban látogatást tett július 30-án "régi barátja, Orbán Viktor meghívására", - egy a lap által idézett fideszes forrás pedig "megalapozott feltevésnek" nevezte a menedékjog megadását.
Korábban Orbán Viktor - 2012 szeptemberében - Grúziában egy kampánygyűlésen felszólalt Szaakasvili mellett. Azt megelőzően pedig - 2008-ban - Oroszország elleni beavatkozásra szólította fel a NATO-t, miután az orosz hadsereg meghiúsította a Grúzia által Dél-Oszétia megszállására indított hadműveletet.
Dél-Oszétia gazdaságilag kevésbé, geopolitikailag viszont annál jelentősebb terület. A térségen az orosz hadsereg egy ellátási útvonala húzódott keresztül, amin többek közt Szíriának és a térségben állomásozó orosz csapatoknak érkezett az utánpótlás. A NATO-nak Szíria megszállásához égetően fontos lett volna, hogy Dél-Oszétia az akkor még NATO-tagságra várományos Grúzia része legyen. Ebben az esetben nyugati csapatok elvághatták volna a térségbe érkező orosz ellátmány egy fő útvonalát, és a nyugati hatalmak nyílt katonai beavatkozást kezdtek volna Szíriában.
Szíria észak-keleti részén található az egyik jelentős gázmező, ami a Nabucco-projekt forrásvidéke lett volna. Orbán Viktor minden lépése a nyugati érdeket szolgálta akkor is, most pedig menedéket adna egy bukott atlantistának, akit saját népe zavart el, saját hazájában és valamennyi szomszédos országban pedig háborús bűnösként ismerik.
http://www.hidfo.net/2014/08/18/orban-viktor-nagy-baratja-magyarorszagra-jon




Szaakasvili és Orbán - mi a közös nevező?

A hazánkban vezető pozíciókat betöltő politikusokhoz kísértetiesen hasonló pályafutása volt a mostanra már bukott, jelenleg körözés alatt álló Mihail Szaakasvili volt grúz államfőnek.
Szaakasvili az Egyesült Államok Külügyminisztériumának Edmund S. Muskie ösztöndíj-programja segítségével folytatta posztgraduális tanulmányait. Annak idején a magyar atlantista politikusokhoz hasonló pályafutást járt be, 1994-ben jogi mesterfokozatot szerzett a Columbia Egyetemhez tartozó Columbia Law School-ban, majd egy évet töltött a George Washington Egyetem jogi intézetében. Tanulmányait követően a Patterson Belknap Webb & Tyler jogi irodánál helyezték el, ahol beletanult a törvény által biztosított kiskapuk kihasználásának gyakorlatába.
Szaakasviili, miután elvégezte nyugati tanulmányait, egy grúziai "ismerősének" felkérésére vett részt a grúz belpolitikában. A bukott atlantista politikus a posztszovjet térség rendszerváltás utáni, általános sablonja szerint került a hatalomba: tanulmányait nyugati ország támogatásával, nyugati egyetemen folytatta, majd a képzések végeztével visszatért hazájába és ott pályafutása során végig a nyugati országok érdekében álló tevékenységet folytatott.

A bukott Szaakasvili minden szempontból egy általános sablon szerint előállított politikus volt: nyugati mentorok, nyugati anyagi támogatók, nyugati végzettség - majd hazatért szülőhazájába, és cserébe azért, hogy saját országa nevében a nyugati országok számára előnyös megállapodásokat kötött, az ő anyagi helyzete is felívelőben volt. Mire Szaakasvili politikája odáig jutott, hogy nyílt katonai konfliktust kezdett Oroszország határában, Grúziát majdnem behúzta a NATO-ba, az Európai Unióba, magánvagyona a nyugatról hazaküldött politikusok sablonjának megfelelően gyarapodott.
Grúziában jelenleg is folyik a nyomozás azzal kapcsolatban, hogy Szaakasvili más, szintén nyugaton végzett kormánypolitikusokkal összejátszva magánkézre, nyugati befektetők kezére játszotta az állami vagyon egy részét. Miközben az ámokfutó atlantista politikus kudarcot vallott, idehaza azt láthatjuk, hogy a magyar politikai élet szintén ugyanazon bukott sablon szerint alakul, ami Grúziában már elbukott, a Visegrádi Négyek többi országában pedig a bukás szélén áll. Orbán Viktor a rendszerváltás idején szintén nyugati mentorokkal, nyugati pénzen folytatta tanulmányait. (Ez általános jelleggel igaz a magyarországi vezető politikusokra) A Soros Alapítvány pénzén az oxfordi Pembroke College-ben volt ösztöndíjas, majd az országgyűlési választásokra hazatért, és azóta is a nyugati érdeket képviseli a magyarországi politikában. Ugyanakkor felmerül a kérdés; miért jött haza Orbán Viktor, tanulmányait félbeszakítva, hogy a Fidesz nevű liberális párt élén részt vegyen a nyugati átmenet levezénylésében? Hazajött, vagy; hazaküldték?
A magyar politikában Szaakasvilihez hasonló szerepet betöltő Orbán újonnan már szívesen letagadná nyugati tanulmányait, hogy hitelesebben hivatkozhasson nyugatról pénzelt ellenzéki tevékenységre. Mint korábban hírül adtuk, Orbán Viktort törölték a híres oxfordi diákok listájáról, egyértelműen egy rosszul fabrikált ürügyre hivatkozva.

http://www.hidfo.net/2014/08/19/szaakasvili-es-orban-mi-kozos-nevezo

Németország és Finnország nem nyújt katonai segítséget Kijevnek

A német külügyminisztérium szóvívője, Martin Schaefer megerősítette a tényt, hogy németország nem nyújt katonai segítséget Kijevnek. A közleményt a kijevi kormány hivatalos kérésére válaszul adták ki, amiben Pavel Klimkina, Ukrajna jelenlegi külügyminisztere az EU és a NATO országokat katonai segélynyújtásra kéri.
"A német kormányzatnak nem áll szándékában fegyvert vagy lőszert szállítani Ukrajnába." - mondta Schaefer.
Hídfő.net | Alexander StubbAlexander Stubb
A finn kormányfő, Alexander Stubb a mai nap folyamán jelentette be, hogy Pavel Klimkina kérését sajnos nem tudják teljesíteni, mert katonai segítséget csak a NATO nyújthat, és csak tagállamoknak, az EU államoknak nincsen ilyen opció a szerződéseikben. Ezek alapján a katonai segítségnyújtás Kijevnek gyakorlatilag lehetetlen a finn kormányfő szerint.
Korábban Kanada és az USA viszont már szállított hadianyagot Ukrajnába, összesen több mint 5 millió dollár értékben. Kanada részéről 32 tonna hadifelszerelés érkezett, amíg az USA 300.000 adag katonai ételadagot küldött, aminek a nagy része az ukrán feketepiacon és az internetes aukciókon landolt.


http://www.hidfo.net/2014/08/18/nemetorszag-es-finnorszag-nem-nyujt-katonai-segitseget-kijevnek

Magyarország is becsatlakozna a kurdisztáni olajüzletbe

2015 és 2017 között évi fél millió dollár (összesen mintegy 360 millió forint) támogatást biztosít az Orbán-kormány az afgán hadsereg és rendőrség részére, - az iraki kurdoknak pedig a keresztények védelmére hivatkozva küldött segélyt.
Magyarország 2006 és 2013 között másodvonalas országként részt vett a NATO afganisztáni olajszerző háborújában, ahol a magyar katonák a tartományi újjáépítési csoport munkájában működtek közre. Nagy Anna, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője szerint az afgán misszió a NATO saját területén kívüli legnagyobb katonai missziója. Ez az állítás azonban nem állja meg a helyét. A szóvivő minden bizonnyal annak figyelembe vételével nyilatkozott, hogy a hazai média - és általában véve a nyugati sajtó - a NATO felforgató műveleteiről mélyen hallgat. Líbia lerombolása, a Szíria stabilitásának aláásását célzó felforgató művelet, a demokratikus úton megválasztott ukrán kormány fegyveres puccsal eltávolítása szintén a NATO saját területén kívül folytatott művelete, amiben máig nem tisztázott, hogy a magyar kormány milyen "szerepet vállalt". A hazai sajtó mélyen hallgat Magyarország egyéb NATO-műveletekben betöltött szerepéről, miközben a Terrorelhárítási Központ mind az ukrajnai, mind pedig a szíriai háborús zónába küldött embereket ilyen-olyan ürüggyel, a legitim kormány beleegyezése nélkül. (A szír kormány megtagadta a beutazást, mert a magyar külügy nem a kormány oldalán foglalt állást, Ukrajnában pedig a legitim kormányt, ami hozzájárulhatott volna a TEK kiküldetéséhez, éppen a nyugati szövetségesek távolították el.)
Mindazonáltal a fent említett régió egészen más szerepet tölt be a magyar külügyi tevékenységben, mint az elhallgatott NATO-missziók. A térségben a MOL állandó jelleggel jelen van. Pakisztánban jelentős mennyiségű olajat talált és részt vesz a kitermelésben, így kézenfekvő, hogy a magyar kormánynak - vagy valakinek - megéri Afganisztán stabilitásába is befektetni.
Hídfő.net | MOL PakisztánPakisztánban masírozik a MOL - ha már ott vannak, az afgán stabilitásba is befektetnek
Az afgán fegyveres erőknek nyújtott támogatás így sokkal inkább a MOL érdekeltségeinek védelméért adott juttatás, mint valamiféle nemzetközi segélyezés. A hazánk által biztosított összeg 80%-át az afgán hadsereg, 20%-át a rendőrség kapja, de hogy mi célból, annak valódi tartalmáról legfeljebb feltételezések lehetnek.
Eközben Magyarország olajérdekeltségeivel tovább terjeszkedik a térségben. Az Orbán-kormány Irakba is humanitárius segélyszállítmányt küld, amit mostanra amerikai segítséggel célba juttattak Erbíl területén. Navracsics Tibor szerint a szállítmányt a magyar nagykövet személyesen adta át a kurdoknak.
Ahogy minden nyugati kormány, az Orbán-kormány is megtalálta saját ürügyét a kurdok támogatására. Az Egyesült Államok saját terroristáit számolja fel, a britek saját, évekkel korábban megkötött olajüzletüket védik, a magyar külügy pedig az észak-iraki keresztény közösség védelmére hivatkozva támogatja a terrorizmus elleni harcot. Bár a Szíriában, a nyugat által pénzelt szélsőségesek keresztény falvakban elkövetett mészárlásait a magyar kormány említésre sem méltatta, az iraki keresztény közösség kiemelt jelentőségű számukra, mert Kurdisztán területén jelentős mennyiségű kitermelhető olaj található, amiben a MOL is érintett. Az Orbán-kormány ezen felül az Észak-atlanti Tanács jövő heti ülésének napirendjére akarja tűzni ezt a témát. Nagy Anna külügyi szóvivő azt is bejelentette, hogy Magyarország konzulátust nyit Erbil városában. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hazánk elsőként fogja elismerni a függetlennek kikiáltott Kurdisztánt.


http://www.hidfo.net/2014/08/19/magyarorszag-becsatlakozna-kurdisztani-olajuzletbe

Donyeckben bevezetik a halálbüntetést

Bevezeti a halálbüntetést az Ukrajnából kiszakadó Donyecki Népi Köztársaság a súlyos bűncselekményeket elkövetők esetében, - áll a donyecki sajtó közleményében. A Donyecki Népi Köztársaság minisztertanácsának első ülésén elfogadták a haditörvényszékre vonatkozó új szabályozást, valamint a halálbüntetés bevezetéséről is végleges döntés született.
Az új haditörvényszék egy kétlépcsős rendszer szerint működik; felső szintje a bíróság katonai tanácsa, ami a szolgálati idő alatt, katonai személyzet által elkövetett bűncselekményekkel foglalkozik. A katonai törvényszék a zászlóaljak és magasabb szintű egységek parancsnokai felett ítélkezik, amitől azt remélik, hogy a dél-keleti régiókban szervezetten fosztogató ukrán csapatok ellen nyújt majd jogi eszközt a kormány számára.
Alexander Karaman miniszterelnök-helyettes elmondása szerint amint vége a háborúnak, a nép dönthet majd a halálbüntetés intézményének eltörléséről vagy megtartásáról. A háború ideje alatt azonban a halálbüntetés mindvégig érvényben lesz. Az egykori ukrán hadseregnek számos olyan alakulata van, amely a kijevi junta parancsait már nem követi, de az oroszok előtt sem hajlandó letenni a fegyvert. Ehelyett szervezetten fosztogatnak és bűntetteket hajtanak végre civilek ellen a városok környékén kisebb falvakban, ahol úgy remélik, hogy kevésbé ütköznek ellenállásba.
Hídfő.net | Ukrán katonák vodkát keresnekHarkov elfoglalása után - az ukrán katonák gyakran a civilektől szereznének vodkát és élelmiszert
Az ilyen csoportok vezetőire nyilvános halálbüntetés vár, hogy annak elrettentő erejével megakadályozzák a kieső helyeken lévő, elzárt területeken az anarchikus állapotok kialakulását.


http://www.hidfo.net/2014/08/18/donyeckben-bevezetik-halalbuntetest

Ellentámadásban a népi milícia

A déli területek felszabadításával bevethetővé váltak a milícia tartalékai, így sokkal nagyobb ütemben számolhatóak fel a hadsereg offenzívái. Ezt valószínűleg felmérhette mostanra a hadsereg is, mivel az újabb bennrekedt egységeit folyamatos manőverezésre utasítja. A nyugati (USA) vezetés alá helyezett csapatok azonban képtelenek kihasználni a nyugati "manőverező" típusú harcmodort, mivel hiányzik a hozzá szükséges totális légi fölény. A hadsereg három repülőgépet vesztett az elmúlt 2 nap alatt, egy Szu-25 csatarepülőt, és egy MiG-29 vadászgépet. A harmadik, Luganszk felett lelőtt Szu-25 gép lelövését még nem erősítették meg, annak ellenére, hogy lelövéséről videó is készült. Ez már a második Mi-29, amelyet az elmúlt hétben vesztettek el.
Délen a hadsereg offenzívája újra csak egy katlanba zárássá alakult. Mind a nyugati hadvezetők, mind maga az ukrán hadvezetés tisztában van vele, hogy ha nem tudja megroppantani Új-Oroszország belső területein az ellenállást és elvágni Oroszország felől az utánpótlási útvonalakat, a milícia nemsokára offenzívába fog kezdeni.
Hídfő.net | Milícia ellentámadás előtt
Ennek már láthatóak a jelei, sőt, maga a milícia is nyilatkozott erről többször. Igor Sztrelkov - aki jelenleg még Új-Oroszország hadügyminisztere - jelezte, hogy egy 200 harcjárműből álló egység készül arra, hogy offenzívába kezdjen, ha a szükség úgy hozza. Ez a 200 darab jármű nem kerül bevetésre a mostani harcokban, és személyzettel való feltöltése, kiképzése folyamatban van.
A déli harcokban a felszabaduló és átcsoportosítható erőknek köszönhetően jelentős ukrán erőket sikerült elpusztítania a milíciának. Az offenzíva, amely arra irányult, hogy Krasznaja Lucs felől elzárja a fő utánpótlási útvonalakat, újabb hatalmas ember- és gép veszteséget hoz a kijevi junta számára.
"Már majdnem sikerült", mondhatták volna a fejük fölé helyezett amerikai irányító tisztek, de a majdnem az csak majdnem. Valóban majdnem sikerült Donyeck városát körbezárni, és valóban majdnem sikerült az utánpótlási útvonalakat elvágni. A majdnemből viszont mészárszék alakult ki, amelyben napi szinten tízesével, van nap, hogy százával adják meg magukat vagy állnak át az ukrán katonák, illetve dezertálnak Oroszország irányába. Krasznaja Lucs városharcaiban két nap alatt alulmaradt az ukrán hadsereg, és visszavonulásra kényszerült, aminek következtében több, kisebb bezárt egységre esett szét. A legnagyobb megmaradt egység Dimitrovka központtal folyamatos nyomás alatt utóvéd harcot folytat. Az egységet elzárták, és ahogy csökken a területe, úgy tud egyre kevesebb utánpótláshoz jutni, amelyet már csak légi úton kaphat meg. Krasznaja Lucs mellett a Dnyeper önkéntes zászlóalj teljesen megsemmisült, de ugyanígy járt a 12 fős Belorusz önkéntes alakulat, akik a Jobb Szektor hívására érkezett neonáci fiatalokból állt. Eközben a Saur-mogil dobot visszafoglalta a milícia, majd a magaslattól nyugati irányba kezdett ellenlökésbe, ezzel kiszélesítik a katlanba zárt ukrán csapatokat lezáró területet. A milícia egy nagyobb csoportot átdobott az ellenséges vonalak mögé déli irányba, aminek a feladata a délről jövő utánpótlások zaklatása. Azonban olyan gyenge ellenállásba ütköztek, hogy Uspenka központtal egy kisebb hídfőt hoztak létre. A déli régióban a hadsereg elvesztette a kezdeményezést, és védekező helyzetbe került.
Északon Luganszk körül folynak harcok. A repülőtéren légi úton ellátott és feltöltött egységek kettős feladattal kíséreltek meg kitörést a repülőtérről. Nyugati irányba indulva azért, hogy elérjék a saját csapatokat, így összeköttetést  teremtsenek szárazföldi úton, keleti irányba pedig azért, hogy elfoglalják a Luganszkot Izvaríno határátkelővel összekötő főutat, megakadályozandó, hogy a humanitárius segítség eljuthasson a városba, valamint kellő utánpótlás esetén bekerítse a várost.
Ezt a harcoló csoportot a milícia sikeresen verte ki azokról a településekről, amelyeket az ukránok menetből elfoglaltak a rendelkezésre álló harckocsi erőkkel. Azonban ezekben a harcokban az ukránok elvesztették járműveik jelentős részét. Érthetetlen okból mégsem vonultak vissza a még kezükön lévő reptér irányába, hanem északnak fordulva Luganszk felé vették az irányt. Ezek szerint utolsó embereiknek meg kellene tartania a főútvonalat, hogy a humanitárius segítség 2 nappal később jusson a városba? Most maradék erőik bevették magukat Luganszk egyik elővárosába. A milícia nyilatkozata szerint ezzel jelentősen megkönnyítik a milícia dolgát, mivel itt nem tudják kihasználni a páncélos erők előnyeit, és helységharcra kényszerülnek, amiben a milícia sokkal jobb. Helyismerete van, utánpótlása van, harci morálja is sokkal magasabb. A reptérről nyugati irányba kitörő alakulat elakadt az autópálya magasságában, és képtelen onnan tovább vergődni. Ráadásul a milícia Lugaszk nyugati előfalvaiból kiverte már az ukrán alakulatokat, és további ellenlökéseket hajt végre. Így már esély sincs arra, hogy elérjék a saját csapatokat. Luganszkot elérő ukrán hadsereg itt is elvesztette a kezdeményezést, és védekező helyzetbe került.
Az egyetlen hely, ahol a hadsereg még kezdeményező helyzetben van, az a debalcevói terület.
Itt a milícia a fő hangsúlyt arra helyezte, hogy a Krasznaja Lucs és Debalcevót összekötő autópályát megtisztítsa és lezárja az ukránok elől. Mivel MLRS BM 30-as rakétákkal lőtték a Debalcevó melletti falvakat, a milícia kivonta erőit, és a hadsereg bevonult, így ezen az autópálya vonalon 2 falvat a hadsereg vont ellenőrzése alá. A milícia különleges egysége a hátországban már megsemmisített 3 MLRS rakétás egységet, egyet pedig 50 rakétával együtt ellopott, már csökkent a hadsereg technikai fölénye. A milícia egyik jól képzett alakulata harcol a debalcevói területen, és a hadsereget a M03-as autópályán egész Debalcevó határáig nyomták vissza, a harcok már a település határában folynak.
Egyéb kiegészítések
Tovább folyik az MLRS támadás a Donyeck körüli falvakra, Lugaszk városát pedig közepes hatótávolságú rakétákkal lövik. A milícia jelentése szerint nagy szerencse, hogy ezek az eszközök nagyon régi technológiák, amelyek 30-35 éve porosodnak a raktárakban minden karbantartás és fejlesztés nélkül, így semmi befolyása nem volt eddig a harcok kimenetelére. Négy rakétát lőttek ki Luganszkra, abból kettő messze a várostól célt tévesztve csapódott a szántóföldbe, egy a levegőben robbant fel a város felett. Egy volt, amely becsapódott a város családi házas területén, és három házat romba döntött. A déli harcokban elesett Alekszej Zincsenkó, a 73. különleges alakulat parancsnoka. Ő előzőleg többször nyilatkozott az ukrán hadsereg nevében.
Krímből is jelentés érkezett róla, hogy ukrán oldalról rakétát lőttek ki Krím irányába

http://www.hidfo.net/2014/08/18/ellentamadasban-nepi-milicia

Elindultak az április 15 utáni kifizetések Brüsszelből a hazai média jelentései szerint.

Az elmúlt napokban állítólag 25,8 milliárd forintot utalt át az Európai Bizottság a magyar kormány által beadott költségnyilatkozatok alapján.
Április végén egy nem nyilvánosnak szánt brüsszeli levél került be a médiába, miszerint az Európai Bizottság a magyar pénzelosztó rendszer átalakítása miatt nem akarja kifizetni a kormány által beadott számlákat, és az uniós pályázatok brüsszeli pénzelése leállt, azokat a magyar kormány az adófizetők pénzéből finanszírozza.
A Miniszterelnökség tagadta, hogy fennakadás lenne a brüsszeli pénzek kifizetésében. Majd nyilvánosságra jutottak információk arra vonatkozóan, hogy a kormány április óta nem is küldi a számlákat az Európai Bizottságnak, vagyis az Orbán-kormány a felelős azért, ha Brüsszel nem fizet.
Lázár János július végén utasította az államkincstárt, hogy visszamenőleg küldje el az összes, április 15 óta el nem küldött számlát Brüsszelnek. Azt megelőzően a kormány a saját maga által okozott fennakadást kihasználva látszólag Brüsszel ellen pozícionálta magát az EP-választásokon, vagyis az uniós programok finanszírozásának beszüntetését belpolitikai előnnyé kovácsolta azzal, hogy indokot koholt, aminek alapján Brüsszelre lehet mutogatni.
Most, hogy közelednek az önkormányzati választások, a kormánynak minden forintra szüksége van, többek között a Fidesz-kampány legnagyobb felvonása, a közmunkaprogram átmeneti felpörgetése miatt.

http://www.hidfo.net/2014/08/18/orbanek-megint-trukkoznek-brusszeli-penzekkel

Elnyomottak lázadása Missouriban?

Michael Brown - "fiatal fekete fiú, aki a légynek se ártott" -, hogy idézzünk egy ismert nyugati orientáltságú lapot - ún. "strong armed robbery"-t követett el (fegyver nélküli fizikai erőszakkal elkövetett rablás) a halála előtti percekben, majd utána a kiérkező rendőrök igazoltatási felszólítására azzal reagált, hogy az egyik rendőr fegyveréért nyúlt. Ezt az USA-ban annyira nem tolerálják, ennek a vége az lett, hogy Michael Brown-t lelőtték. A zsebeiben megtalálták a rabolt tárgyakat.
Michael Brown önkiszolgál.
Missouriban tehát ami történik, az nem a szegény elnyomottak lázadása, hanem azok lázadása, akinek nem tetszik, hogy nem lehet büntetlenül azt tenni, amit akarunk.


http://www.hidfo.net/2014/08/18/elnyomottak-lazadasa-missouriban

Négyoldalú találkozó Ukrajnával kapcsolatosan

Berlin, 2014. augusztus 17. Hírügynökségek jelentése szerint a Németország, Franciaország, Ukrajna és Oroszország külügyminisztereinek a részvételével megtartott négyoldalú megbeszéléssorozat eredményesen zárult. Az oroszok közlése szerint a fő téma a humanitárius krízis volt és a keleti kiszakadó tagköztársaságok kérdése.
Hídfő.net | Négyoldalú találkozó Berlinben
"Ezekben az ügyekben előrelépéseket értünk el. Mindenki egyetértett, hogy folytatni kell tovább a négyoldalú találkozókat, hogy ennek eredményeképpen egy, a négy ország vezetői elé tárható megoldási javaslat születhessen." - közölte az orosz külügyminisztérium a Facebook-oldalán.
Hogy értsük mi történik, el kell vetni a hazai és nyugati atlantista médiák által szajkózott "Oroszország éhen fog halni" és "Az ukránok megsemmisítették az oroszokat" című fantazmagóriákat. Ami valójában történik, az az, hogy Európa vezető hatalmai rájöttek, hogy jön a tél, és csökkennek a kereskedelmi bevételek. Tetszik, nem tetszik nekik, de az Egyesült Államok, aki belerángatta őket ebbe a konfliktusba, nem fogja megoldani a gázellátásukat télire, és nem veszi meg a termékeiket, lásd Lengyelország esete.
A nyugati Uniós országok energiahordozók tekintetében történő függetlenedéséig legkevesebb öt év kell. Ezt az oroszokkal kell megoldani, a gáz útja pedig leggazdaságosabban és leggyorsabban Ukrajnán keresztül vezet. Ennyit nem ér meg se a németeknek, se a franciáknak az USA világhatalmi pozíciója. Arról nem is beszélve, hogy a németek most kicsit megorroltak az Egyesült Államokra.


http://www.hidfo.net/2014/08/18/negyoldalu-talalkozo-ukrajnaval-kapcsolatosan

Valakinek nem jutott az olajból - megtört a nyugat egysége

Az amerikai légierő támogatásával foglalta vissza a kurdisztáni fegyveres erők, a Pesmerga a moszuli gát jelentős részét Irakban. Korábban az ISIS (Iszlám Állam) nevű terrorszervezet ellenőrizte a térséget.
A gát stratégiai fontosságú, ezen keresztül látják el ivóvízzel (és árammal) Észak-Irakot. A Pentagon közleménye szerint összesen 14 dróntámadást hajtottak végre a térségben, főként az általuk hátrahagyott páncélozott szállítójárműveket és Humvee terepjárókat semmisítették meg (a terroristák nagyszámú amerikai fegyverzettel rendelkeznek, részben ennek köszönhető gyors előretörésük).
Annak ellenére, hogy ilyen nagymennyiségű és modern amerikai fegyverzetet nyilvánvalóan nem csak a hátrahagyott raktárakból zsákmányolással szereztek a terroristák, az amerikai külügyi tevékenység támogatja a független Kurdisztán kikiáltását. A kurdok mostanra jelentős olajüzleteket építettek ki több nagy nyugati céggel, amerikai vállalatokkal és a British Petroleummal egyaránt. Ebben valószínűleg nagy része volt annak a ténynek, hogy a terroristák amerikai fegyverekkel népirtást folytatnak a térségben, és az amerikai külügy csak akkor támogatja a terroristák megfékezését, ha abban saját érdekeinek mentén jár el. Vagyis, ha a kurdok hajlandók megállapodni az Egyesült Államokkal az olaj (és gáz) kitermeléséről, az amerikai külpolitika hajlandó megfékezni saját terroristáit. Ugyanakkor a nyugati országok Kurdisztánnal szembeni hozzáállása mentén törésvonal mutatkozik. Németország nem rendelkezik saját terroristákkal, akiket az olajért cserébe megfékezhetne.
A német külügyminiszter szerint egy önálló kurd állam létrehozása tovább gyengítené a közel-keleti térség stabilitását, ezért a terroristák megfékezésén felül elsősorban Irak területi egységét kell megőrizni. Vagyis a német külügy az amerikaiakkal és britekkel szemben nem támogatja a független Kurdisztán kikiáltását. Frank-Walter Steinmeier a Bild am Sonntag hetilapban adott interjút, melyben kifejtette, hogy a német külügynek van is egy ajánlata, ki legyen az iraki kormányban, aki mellett el tudják képzelni Irak területi egységének megőrzését. A helyzet egyedülálló: az amerikai a brit cégeknek a kurdokkal van megállapodásuk a kitermelésről, a németeknek pedig egy saját iraki emberük van, és az iraki kormánnyal állapodtak meg ugyanazon olajmezők kitermeléséről. A német külügy Haider al-Abadi síita politikust támogatná a helyzet stabilizálásában. Az interjúban ugyanakkor az is kifejtette, hogy egy független kurd állam megbontaná a régió stabilitását, új konfliktusokhoz vezetne Irak és a szomszédos államok között, amit Németország nem támogat.
Miközben az amerikaiak bombázzák a Kurdisztánban tevékenykedő terrorszervezetet és saját embereikkel szemben védik meg az újonnan nyélbe ütött olajüzletet, a britek is sikeresen megtartották kitermelési jogukat és fegyvert szállítanak a független Kurdisztánért harcoló Pesmergának.
Maszúd Barzani, a kurdisztáni autonóm tartomány elnöke szintén nyilatkozott a Bild am Sonntagnak, ahol kifejtette, hogy a kurdok a szabad világ képviseletében harcolnak a terrorizmus ellen. Barzani ugyanakkor Németországgal is szívesen kötne fegyverüzletet, érveiben első helyen említette, hogy ellenkező esetben a szunnita ellenségeik Európában is megjelenhetnek. Ugyanakkor a berlini kormány egyelőre azt tervezi, hogy lőszerrel és fegyverekkel támogatja az iraki hadsereget az ország területi egységének megőrzése érdekében.



http://www.hidfo.net/2014/08/18/valakinek-nem-jutott-az-olajbol-megtort-nyugat-egysege

Kő-kövön nem maradhat! – szól a parancs

Valcman Nyalókakirály eszét vesztette. Semmi másra nem lehet gondolni azok után, hogy kiadta az ukázt: AZONNAL ELPUSZTITANI A “TOCSMAS” ÉS A “TOPAZ” nevű donyecki cégeket.

Ez a két cég képes csak arra Ukrajna szerte, hogy nagy pontosságú fegyvereket gyártson.

Az utóbbi napok milicia-sikere Nyalókakirály szerint azért következtek be, mert a Donbassz fővárosát irányitó népfelkelők úgymond “megkaparintották az üzemeket és a technikát”! (Ezzel persze ki is ütötte azon saját vádját, miszerint Oroszország látja el ilyen technikával a népfelkelők fegyveres erőit!)

Végső kétségbeesésében Valcman a totális pusztitásra, a “kő – kövön nem maradhat” parancsot adta ki! Nyilvánvaló, hogy ezzel nem fogja tudni megmenteni hatalmát, viszont elkövetett bűneinek számát és súlyát ugyancsak megdobja!

dony

A még hozzá hű latorerők pedig lelkesen neki is fogtak a parancs végrehajtásához.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/18/ko-kovon-nem-maradhat-szol-a-parancs/



Bár Valcmanék bejelentették Luhanszk “felszabaditásának” megkezdését, a művelet – mondjuk igy – abbamaradt. Elfogyott a “felszabaditó” erő!

Hjascsevátoje és Novoszvetlovka környékén még az éjjel is voltak harcok. Nyalókakirály latorjainak ez az egyetlen lehetőségük maradt dél – délnyugat felől közel férkőzni Luhanszkhoz. Itt mindkét fél komoly veszteségeket szenvedett, viszont a valcmanistáknak semmiféle utánpótlásuk nincs. Tüzérségük erősen dolgozik, de fogytán a munició. Ugyanakkor érthető a latorhorda ragaszkodása ehhez a pozicióhoz, hiszen innen – esetleg – tűz alatt tudná tartani a “Fehér Konvoj” útvonalát. A döntő ütközet Novoszvetlovkánál fog lezajlani!

Ситуация на Донбассе на 17 августа от Бориса Рожина

Tekintettel arra, hogy a határtérségból teljes egészében kiüldözték a valcmanista pribékeket, Izvarinónál a határforgalom zavartalan.

Alcsevszk és Sztahanov környékén a helyzetet uralja a milicia. Pervomajszk és Gyebalcsevo beszoritott banditáit folyamatosan ostromolják, de csak annyira, hogy azok ne legyenek képesek kitörni a gyűrűből. Igy aztán a miliciák fennmaradt erői nagyobb figyelmet tudnak szentelni – és erőt összpontositani – Uglegorszkhoz, amely nagyobb jelentőséggel bir, és ott komolyabb valcmanista erő csoportosult össze. Valószinűsithető, hogy legkésőbb holnap estére ezeket a latorerőket a milicia végleg felszámolja.

A DNR területén Donyeck déli elővárosánál Ilovajszknál a valcmanisták megpróbálkoztak egy operációval – de “belehaltak”! Ráadásul elérték azt, hogy eddigi térségbeli egyetlen megbizható bázisukat – Moszpinot – is védhetik immár, hiszen a miliciák körbezárták a Moszpinoban tanyázó hordát.

Torezt teljesen megtisztitotta a milicia a szeméttől.

A milicia tüzérsége pedig szép lassan – türelmesen terelgeti egy újabb – már a fene tudja hányadik katlanba – Valcman pribékjeinek egy elég komoly csoportosulását Dmitrovka – térségében. Nem siettetik a katlan bezárását, de a tüzérséggel szépen elvágták a visszautat, igy aztán a horda menetel a biztos pusztulásba. Amire minden esélyük megvan, hiszen a miliciák már igy is túlszerelték magukat páncélosokkal, harckocsikkal, és lövegekkel. Már nincs szükségük az ilyesmik beszerzésére.

Krasznyij Lucs – Miuszinszk – Sznyezsnoje térségben a kijevi erők igen nagy mennyiségben vesztettek technikát és élőerőt. A miliciák itt is teljes mértékben átvették a Donyeck-Gorlovka útvonal ellenőrzése szempontjából kulcsfontosságú terület fölött az ellenőrzést.

Donyecket valójában már csak Gorlovka irányából éri közvetlen fenyegetés. Ebben a térségben igen nagy a kijeviek páncélosfölénye, ám ez az elkövetkező egy – két napon belül ki fog egyenlitődni. Jenakijevo határában már fel is bukkantak ennek az első közvetlen “jelei”. Amint pedig Jenakijevoból ki lesznek takaritva a latrok, megindulhat Gorlovka felmentése! Ezt pedig követni fogja Donyeck északi irányból történő tehermentesitése.

Ugyanakkor “maradék” Ukrajna nyugati térségeiből ontja az erőket a valcmanista hadvezetés Donbassz irányába. Turcsinov hiénafőnök tegnap este azzal lelkesitette a latorbrigádok egyedeit, hogy “ne sirjatok, hanem bátran haljatok”!
(Kölykét viszont kimentette a mozgósitandók köréből.)

https://balrad.wordpress.com/2014/08/18/ne-sirjatok-haljatok/

A harkovi repülőtéren igen nagy nyüzsgés volt a mára virradó éjjel.

Legalább nyolc darab Mi-8-as, A LENGYEL LÉGIERŐ jelzéseit viselő helikopter érkezett. Az odahajtó teherautókról BERAKODTAK a helikopterekbe, és mindenki ment a dolgára.

A jelentés azt valószinűsiti, hogy lengyel katonák hulláit pakolták be a helikopterekbe.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/18/hullajaratok-fogadohelye-a-harkovi-repuloter/