Valcman Nyalókakirály eszét vesztette. Semmi másra nem lehet gondolni azok után, hogy kiadta az ukázt: AZONNAL ELPUSZTITANI A “TOCSMAS” ÉS A “TOPAZ” nevű donyecki cégeket.

Ez a két cég képes csak arra Ukrajna szerte, hogy nagy pontosságú fegyvereket gyártson.

Az utóbbi napok milicia-sikere Nyalókakirály szerint azért következtek be, mert a Donbassz fővárosát irányitó népfelkelők úgymond “megkaparintották az üzemeket és a technikát”! (Ezzel persze ki is ütötte azon saját vádját, miszerint Oroszország látja el ilyen technikával a népfelkelők fegyveres erőit!)

Végső kétségbeesésében Valcman a totális pusztitásra, a “kő – kövön nem maradhat” parancsot adta ki! Nyilvánvaló, hogy ezzel nem fogja tudni megmenteni hatalmát, viszont elkövetett bűneinek számát és súlyát ugyancsak megdobja!

dony

A még hozzá hű latorerők pedig lelkesen neki is fogtak a parancs végrehajtásához.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/18/ko-kovon-nem-maradhat-szol-a-parancs/



Bár Valcmanék bejelentették Luhanszk “felszabaditásának” megkezdését, a művelet – mondjuk igy – abbamaradt. Elfogyott a “felszabaditó” erő!

Hjascsevátoje és Novoszvetlovka környékén még az éjjel is voltak harcok. Nyalókakirály latorjainak ez az egyetlen lehetőségük maradt dél – délnyugat felől közel férkőzni Luhanszkhoz. Itt mindkét fél komoly veszteségeket szenvedett, viszont a valcmanistáknak semmiféle utánpótlásuk nincs. Tüzérségük erősen dolgozik, de fogytán a munició. Ugyanakkor érthető a latorhorda ragaszkodása ehhez a pozicióhoz, hiszen innen – esetleg – tűz alatt tudná tartani a “Fehér Konvoj” útvonalát. A döntő ütközet Novoszvetlovkánál fog lezajlani!

Ситуация на Донбассе на 17 августа от Бориса Рожина

Tekintettel arra, hogy a határtérségból teljes egészében kiüldözték a valcmanista pribékeket, Izvarinónál a határforgalom zavartalan.

Alcsevszk és Sztahanov környékén a helyzetet uralja a milicia. Pervomajszk és Gyebalcsevo beszoritott banditáit folyamatosan ostromolják, de csak annyira, hogy azok ne legyenek képesek kitörni a gyűrűből. Igy aztán a miliciák fennmaradt erői nagyobb figyelmet tudnak szentelni – és erőt összpontositani – Uglegorszkhoz, amely nagyobb jelentőséggel bir, és ott komolyabb valcmanista erő csoportosult össze. Valószinűsithető, hogy legkésőbb holnap estére ezeket a latorerőket a milicia végleg felszámolja.

A DNR területén Donyeck déli elővárosánál Ilovajszknál a valcmanisták megpróbálkoztak egy operációval – de “belehaltak”! Ráadásul elérték azt, hogy eddigi térségbeli egyetlen megbizható bázisukat – Moszpinot – is védhetik immár, hiszen a miliciák körbezárták a Moszpinoban tanyázó hordát.

Torezt teljesen megtisztitotta a milicia a szeméttől.

A milicia tüzérsége pedig szép lassan – türelmesen terelgeti egy újabb – már a fene tudja hányadik katlanba – Valcman pribékjeinek egy elég komoly csoportosulását Dmitrovka – térségében. Nem siettetik a katlan bezárását, de a tüzérséggel szépen elvágták a visszautat, igy aztán a horda menetel a biztos pusztulásba. Amire minden esélyük megvan, hiszen a miliciák már igy is túlszerelték magukat páncélosokkal, harckocsikkal, és lövegekkel. Már nincs szükségük az ilyesmik beszerzésére.

Krasznyij Lucs – Miuszinszk – Sznyezsnoje térségben a kijevi erők igen nagy mennyiségben vesztettek technikát és élőerőt. A miliciák itt is teljes mértékben átvették a Donyeck-Gorlovka útvonal ellenőrzése szempontjából kulcsfontosságú terület fölött az ellenőrzést.

Donyecket valójában már csak Gorlovka irányából éri közvetlen fenyegetés. Ebben a térségben igen nagy a kijeviek páncélosfölénye, ám ez az elkövetkező egy – két napon belül ki fog egyenlitődni. Jenakijevo határában már fel is bukkantak ennek az első közvetlen “jelei”. Amint pedig Jenakijevoból ki lesznek takaritva a latrok, megindulhat Gorlovka felmentése! Ezt pedig követni fogja Donyeck északi irányból történő tehermentesitése.

Ugyanakkor “maradék” Ukrajna nyugati térségeiből ontja az erőket a valcmanista hadvezetés Donbassz irányába. Turcsinov hiénafőnök tegnap este azzal lelkesitette a latorbrigádok egyedeit, hogy “ne sirjatok, hanem bátran haljatok”!
(Kölykét viszont kimentette a mozgósitandók köréből.)

https://balrad.wordpress.com/2014/08/18/ne-sirjatok-haljatok/