Berlin, 2014. augusztus 17. Hírügynökségek jelentése szerint a Németország, Franciaország, Ukrajna és Oroszország külügyminisztereinek a részvételével megtartott négyoldalú megbeszéléssorozat eredményesen zárult. Az oroszok közlése szerint a fő téma a humanitárius krízis volt és a keleti kiszakadó tagköztársaságok kérdése.
Hídfő.net | Négyoldalú találkozó Berlinben
"Ezekben az ügyekben előrelépéseket értünk el. Mindenki egyetértett, hogy folytatni kell tovább a négyoldalú találkozókat, hogy ennek eredményeképpen egy, a négy ország vezetői elé tárható megoldási javaslat születhessen." - közölte az orosz külügyminisztérium a Facebook-oldalán.
Hogy értsük mi történik, el kell vetni a hazai és nyugati atlantista médiák által szajkózott "Oroszország éhen fog halni" és "Az ukránok megsemmisítették az oroszokat" című fantazmagóriákat. Ami valójában történik, az az, hogy Európa vezető hatalmai rájöttek, hogy jön a tél, és csökkennek a kereskedelmi bevételek. Tetszik, nem tetszik nekik, de az Egyesült Államok, aki belerángatta őket ebbe a konfliktusba, nem fogja megoldani a gázellátásukat télire, és nem veszi meg a termékeiket, lásd Lengyelország esete.
A nyugati Uniós országok energiahordozók tekintetében történő függetlenedéséig legkevesebb öt év kell. Ezt az oroszokkal kell megoldani, a gáz útja pedig leggazdaságosabban és leggyorsabban Ukrajnán keresztül vezet. Ennyit nem ér meg se a németeknek, se a franciáknak az USA világhatalmi pozíciója. Arról nem is beszélve, hogy a németek most kicsit megorroltak az Egyesült Államokra.


http://www.hidfo.net/2014/08/18/negyoldalu-talalkozo-ukrajnaval-kapcsolatosan