2015. március 13., péntek

NIGEL FARAGE FELSZÓLALÁSA EU-HADSEREG OROSZORSZÁG ELLEN?! KIT AKARNAK EZZEL HÜLYÍTENI?!

"Kérdezem, hogy David Cameron miért építette le a brit védelmi erőt, és miért vonakodott attól, hogy a szigetünk védelmi kiadásával foglalkozzon.
Azt gondolom, hogy Juncker úr most adta meg a választ a kérdéseimre. Ezt EU-s szinten meg tudjuk tenni. Lesz egy európai hadseregünk.
Ha most arra gondolok, hogy beszéltem tavaly a liberális demokraták brit miniszterelnök helyettesével , Nick Cleggel, és ő azt mondta, hogy veszélyes fantáziálásnak minősül az, ha európai hadseregről beszélünk.
Az európai liberálisok összes vezetője, köztük Guy Verhofstadt is azt kiáltja, hogy eu-szintű militarizálódásra van szükség.
Az igazság természetesen az, hogy ez már folyamatban van.
Már meg is van az európai védelmi ügynökség. EU-s harci csapataink már aktívan szolgálnak, szerte az egész világon.

Már az EU-haditengerészetünk is aktivizálódott a szomáliai kalózok ellen, és ne feledkezzünk meg az itteni, strassburgi Euro-csapathadtestről, amely tavaly gyakorlatilag libasorban hordozta körben az udvaron ezt a rettenetes kinti zászlót .
És a lisszaboni szerződés 28. fejezete mindezt eltervezte. Tony Blairnek igaza volt.
Azt mondta: „az európai unió nem a béke, hanem a hatalom projektje."
És azt hiszem, hogy Juncker úr most egy lehetőséget akar megragadni. Mi itt az EU-ban egy konfliktust provokálunk az Ukrajnában való területi terjeszkedésünkkel. Egy bottal szurkáljuk az orosz medvét, és csodálkozunk, hogy Putyin reagál erre. És ezt most arra használjuk fel, hogy felépítsünk egy európai hadsereget.
Megragadjuk az alkalmat. Jean-Claude Juncker azt mondja, meg kell mondanunk Oroszországnak, hogy mi ezt komolyan vesszük. Tulajdonképpen kit néz hülyének, Juncker úr? Mi nem akarunk az EU-hadsereg része lenni, és kétlem, hogy Európa népeinek többi része az akarna lenni. Köszönöm.
Képviselői kérdés: Azt kérdezem Farage úrtól, mit kell tennünk, ha Oroszország modern fegyverekkel támogatja a kelet-ukrajnai felkelőket? Harcolnia kell az EU-nak Keleten, vagy megvárjuk, amíg Európa destabilizálódik? Nem gondolja, hogy a határozottság jelét kellene mutatnunk és az EU-nak szolidárisnak kellene lenni ebben az esetben?

Farage: területi igényeink miatt megbuktattunk egy korrupt, de demokratikusan megválasztott elnököt. Mi okoztuk ezt a válságot. És most Öntől kérdezem meg, mi legyen a folytatás? Ebben a parlamentben voltam akkor, amikor Líbiát megtámadtuk. Hallottam, ahogy a liberálisok és a zöldek habzó szájjal ordítottak, hogy bombáznunk kell Líbiát, katonailag be kell avatkoznunk, mert azt hitték, hogy ez majd javít a dolgokon. Az a nézetem, akár Afganisztánt, akár Irakot nézzük, az akkori próbálkozást nézzük, hogy támogassuk Szíriában a lázadókat, akikből sokan átálltak az ISIS-hez, látjuk, hogy a legutóbbi, külföldi katonai beavatkozásaink csak rontottak a dolgokon, nem pedig javítottak.

Nigel Farage: EU Armee gegen Russland? Wenn wollen Sie eigentlich veralbern?! #EU #Juncker

Moszkva kíméletlenül visszaszólt Európának

Oroszország-ellenes az Európa Parlament Borisz Nyemcov megölésével kapcsolatos állásfoglalása – jelentette ki szombaton Alekszandr Lukasevics külügyi szóvivő.
A Brüsszelben elfogadott dokumentumban az EP az orosz ellenzéki politikus megölését a „közelmúltbeli oroszországi történelem legjelentősebb politikai gyilkosságának” nevezte, és úgy vélte, hogy a Kreml propagandája elnyomással, gyűlöletbeszéddel és félelemmel átitatott országgá alakítja Oroszországot. Az uniós parlament független nemzetközi vizsgálatot követel a gyilkosság körülményeinek a feltárására.
A cinizmus teteje
Az orosz külügyi szóvivő szerint az Európai Parlament ezzel „leértékeli saját jelentőségét”, és árt annak a törekvésnek, hogy „normális mederbe tereljék a helyzetet Európában”.
Alekszandr Lukasevics „a cinizmus tetejének” nevezte azt, hogy szerinte az európai parlamenti képviselők „önző politikai célokból egy ember, azaz Nyemcov tragikus halálán spekulálnak”. Közölte, Moszkvában nem kételkednek abban, hogy az Európai Parlament véleményéhez csatlakoznak Ukrajnában „a harcos neonácik is”, és sajnálattal állapította meg, hogy „a józanul gondolkodó erők hangját” az EP-ben „elnyomják a komplexusokkal küzdő képviselők, akik „genetikusan sorozatos sikertelenséget könyvelhetnek el” Oroszországgal kapcsolatosan.
A gyilkosság
Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt február végén ölték meg Moszkva központjában. Egy utcai térfigyelő kamera rögzítette a megölését.
A gyilkosság gyanúsítottjait már letartóztatták, akiket egyes feltételezések szerint megkínoztak.
(Origo)
Bal-Rad komm: Az Origo cikkének utolsó mondatához egy aprócska megjegyzés: EMBERJOGI AKTIVISTÁK a vizsgálati időszak alatt FÖLKERESHETTÉK a börtönben a gyanúsítottakat!

Orosz emberi jogi jelentés Ukrajnáról

A cikk orosz emberi jogi szakértők helyzetismertetését tartalmazza a hadifoglyokkal való bánásmódról.
Különösen ajánlható a jenkibérenc liberálfasiszta lobbi figyelmébe – amely Putyin, Oroszország iránti gyűlöletében már odáig süllyedt, hogy nyíltan is kiáll, tüntet a kijevi náci junta mellett.
Különösen ajánlható Szelényi Zsuzsanna úrasszony figyelmébe, aki – a nyugati sajtó nyomán – hangosan sivalkodott a miatt,hogy Donyeck főterén végigvezettek kb. 70 latrot. (Hadd lássák, amit műveltek – illetve azt, amit Donyeck már addig is agyongyötört lakosai gondolnak róluk). Szelényi úrasszony akkor, augusztus végén, telejajveszékelte a világot: micsoda embertelenség, AZ EMBERI MÉLTÓSÁG MEGSÉRTÉSE ez. Vagyis: HÁBORÚS BŰNTETT.
Szelényi úrhölgyet tehát roppantul foglalkoztatja a gyilkosok mimózalelke – de szava sincs a tömegével elkövetett VALÓDI HÁBORÚS BŰNTETTEK tömkelegéhez. Így a hatezer békés állampolgár legyilkolásához, lakótelepek, egész települések földig bombázásához, a kazettás és foszforbombák polgári lakosok elleni alkalmazásához, a hadifoglyokkal való rettenetes bánásmódhoz, a kínzásokhoz, kivégzésekhez, a szervkereskedelemhez sem..
Hiába, összenő, ami összetartozik. Ezt München óta tudjuk (kellene tudniunk)!
„Novosztyi Donyeckoj Reszpubliki „
(„a Donyecki Népköztársaság hírei”
– a DNK hivatalos portálja)
2015. március 13.

Jogvédők elmondták, hogy az ukrán rendvédelmi szervek miként kínozzák foglyaikat. (1)


A Demokrácia Problémáinak Kutatásával foglalkozó Alapítvány(2) pénteken (március 13-án) Moszkvában bemutatta a sajtónak az ukrán rendvédelmi szervek által elkövetett háborús bűntettekről – foglyok kínzásáról, a velük való embertelen bánásmódról készített legújabb jelentését. A jelentés olyan tényeket említ, amelyeket szakértők az ukrán fogságot túlélt, fogolycserék alkalmával szabadult foglyokkal készített felmérések során gyűjtöttek egybe. A jelentést több mint kétszáz fogoly vallomásai alapján állították össze. A felmérések a 2014. augusztus 25. és 2015. január 20. közötti időszakban készültek.
Az SZBU kínzásoknak vet alá békés állampolgárokat
A jelentés szerzői által összegyűjtött tények alapján kijelenthető, hogy az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat (SZBU), a törvénytelen fegyveres alakulatok részéről egyre tömegesebbé, egyre rendszeresebbé válik a kínzások, az embertelen bánásmódról készített legújabb jelentését. A jelentés olyan tényeket említ, amelyeket szakértők az ukrán fogságot túlélt, fogolycserék alkalmával szabadult foglyokkal készített felmérések során gyűjtöttek egybe. A jelentést több mint kétszáz fogoly vallomásai alapján állították össze. A felmérések a 2014. augusztus 25. és 2015. január 20. közötti időszakban készültek.
1.A címlapképen egy, az ukrán fogságból fogolycserével szabaduló fiatalt tolnak tolókocsiban. Miközben a donyecki néphadsereg jól tápláltan, a körülményekhez képest egészségesen (de legalábbis orvosilag ellátottan) adja át az ukrán hadifoglyokat, a másik oldalról elcsigázott, meggyötört, olykor járni is alig tudó, kiéhezett emberek érkeznek. Számos hadifoglyot vertek-kínoztak időlegesen, vagy élete végéig nyomorékká. A fogolycserék, ukrán részről, nem ritkán azért is akadoznak, mert a donyecki fél által név szerint szabadon engedni kért hadifogoly vagy olyan rémes állapotban van, hogy az ukrán fél nem meri úgy visszaadni – vagy, nem ritkán, a fogolycsere időpontjában már nincs az élők sorában. Az ukrán fél gyakori trükkje, hogy – biztosítandó a kellő cserelétszámot – az utcán kifejezetten abból a célból fognak le embereket, hogy azután „népfelkelőkként” adják át őket a szembenálló félnek.
2. Orosz civil jogvédő szervezet
Az SZBU kínzásoknak vet alá békés állampolgárokat
A jelentés szerzői által összegyűjtött tények alapján kijelenthető, hogy az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat (SZBU), a törvénytelen fegyveres alakulatok részéről egyre tömegesebbé, egyre rendszeresebbé válik a kínzások, az embertelen lfogott ukrán állampolgárokat villanyárammal kínozzák, napokon keresztül verik különféle eszközökkel – vascsövekkel, baseballütőkkel, géppisztolyok tusával, szuronykésekkel, gumibotokkal. A jelentés példákat sorol fel olyan esetekről, amikor az áldozat ujjait, végtagjait levágták vagy megcsonkították, fogait kifűrészelték – vagy éppen elevenen nyúztak meg valakit. Gyakran alkalmazzák a vízbefojtásos vallatás módszerét(3), a „Bandera-hurkot”. Az áldozatok testét gyakran égetik izzó tárgyakkal, nem ritkán pedig a test különböző részein olyan szúrt, vágott, lőtt sebet ejtenek, amelyek nyomait az áldozat az élete végéig viselni fogja. Volt eset, hogy a foglyokat kihajtották az aknamezőre – másokat pedig páncélosokkal tapostattak halálra.
A jogvédők feltárták: az ukrán rendvédelmi szervek foglyaikat az élettel összeegyeztethetetlen körülmények között tartják őrizetben – fagyban, élelem és orvosi ellátás nélkül, olyan tudatmódosító szereket adagolva nekik, amelyek az áldozatoknak kínokat okoznak.
A fogságot túlélők beszámolóiból kiderül, hogy a foglyok nagy része olyan békés állampolgár, akiknek semmi közük sem a népfelkelőkhöz, sem pedig a kijevi rezsimmel szembeni ellenálló mozgalomhoz. Közismert, hogy az ukrán rendvédelmiseknek nem túl gyakran sikerül népfelkelőket foglyul ejteniük – ezért egyszerű, békés állampolgárokat hurcolnak el és kínoznak meg.
„Ilyesmivel főként a törvénytelen fegyveres alakulatok foglalkoznak (4)– mondta a bemutató során a jelentés egyik szerzője, Makszim Grigorjev, a Demokrácia Problémáinak Kutatásával foglalkozó Alapítvány igazgatója, a Civil Parlament tagja. – Ahhoz, hogy valakit őrizetbe vegyenek, elegendő, ha az illetőnek kaukázusi hangzású a családneve(5), illetve megtalálták nála egy orosz újságíró névjegyét. Én magam néztem meg olyan házakat, amelyeket az ukrán hadsereg már a fegyverszünet kezdete után rombolt le. Ezek olyan emberek házai voltak, mely házaknak nincs semmiféle katonai rendetetésük. Mindez olyan irracionális, olyan bestiális.”
Grigorjev biztosította a sajtóbemutató résztvevőit, hogy a jelentés dokumentumait el fogják juttatni az Orosz Állami Nyomozóhatósághoz(6), az Emberi Jogok Európai Bíróságához, az ENSZ-hez, az EBESZ-hez, illetve az EBESZ külön ukrajnai missziójához. Ugyanakkor fennáll a veszélye annak, hogy a tanúvallomásokat tevő volt hadifoglyok rokonain a rezsim bosszút áll. Már voltak ilyesmire példák – tette hozzá a jogvédő.
Emberi jogok? Ilyesmiről mi nem is hallottunk…
A jelentés elkészítéséhez szükséges anyaggyűjtést az adott időben még folytatódó harci cselekmények, életveszély közepette kellett elvégeznünk – mondta Szergej Zseleznyak, az Állami Duma elnökhelyettese. „A szóbeli tanúvallomásokhoz mellékelni fogjuk az egyes sérülésekről szóló szakértői jelentéseket is. Hozzá kell azonban tennünk, hogy azok száma, akiket halálra kínoztak, akik nem bírták ki a bántalmazásokat és még a fogságban belehaltak – nagyságrendekkel haladja meg azok számát, akik túlélték azt – hangsúlyozta Zseleznyak. – Amellett ilyen esetekre nem csupán Délkelet-Ukrajnában került sor, de az ország más vidékein is. Egyszerűen arról van szó, hogy a Donbassz felszabadított körzeteiben módunk van bizonyítékokat gyűjteni ezekről a bűntettekről. Nincs azonban lehetőségünk arra, hogy Ukrajna más vidékeiről is hitelt érdemlő anyagokat szerezzünk be(7). Az Emberi Jogok Európai Bíróságának meghatározása szerint az Emberi Jogok Európai Konvenciója teljességgel tiltja kínzások alkalmazását. Az Európai Unió törvénykezése abból indul ki, hogy „minden állam felelősséggel tartozik különböző szolgálatainak – rendőrség, titkosszolgálatok, egyéb rendvédelmi szervek – tetteiért, függetlenül attól, hogy azok parancsot hajtanak-e végre, vagy pedig saját belátásuk szerint járnak el.” A Konvenció 15. cikkelye félreérthetetlenül kizárja annak lehetőségét, hogy ebből a cikkelyből bármit is hatályon kívül helyezzenek, vagy kiiktassanak.
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának meghatározása szerint az Emberi Jogok Európai Konvenciója teljességgel tiltja kínzások alkalmazását.
3. Ez a kínzási módszer főként az amerikai hadseregben ismert. Hogy ma már Ukrajnában is ismerik és alkalmazzák, az annak is „köszönhető”, hogy az Ukrajnába jelentős számban érkezett amerikai titkosszolgálati szakember között szép számban vannak a vallatások „szakértői” is.
4. A reguláris ukrán hadsereg egységei mellett a Donyec-medencében szép számmal harcolnak a hajdani Majdanon erőszakosságukkal kitűnt szélsőséges fegyveresekből létrejött alakulatok – továbbá a leggazdagabb oligarchák költségén felállított és felszerelt magánhadseregek (a nyugati demokráciák vezetői által mindenkor szívesen látott Porosenko elnöknek – aki egyben Ukrajna egyik leggazdagabb oligarchája – szintén megvan a maga alakulata.) Hírhedt kegyetlenkedéseik mellett ezek a terrorbrigádok ellátják a hajdani magyar tábori csendőrség feladatait is: éberen őrködnek, illetve elejét veszik a dezertálásoknak, támadások idején maguk előtt terelik a hivatásos hadsereg katonáit. Ezek az alakulatok nem engedelmeskednek az ország hadügyminisztériumának. A fegyverszünet megsértéseinek többsége is a rovásukra írható.
5. A junta rémlátomásos rögeszméje, hogy „az Ukrajna területén harcoló orosz katonák és terroristák” egységeiben rengeteg a csecsen. Az orosz önkéntesek között csakugyan, szép számmal akadnak csecsenek – akik Ramzan Kadirov oroszbarát csecsen elnök jóváhagyásával küzdenek a népi erők  soraiban. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy a kijevi junta oldalán is szép számmal harcolnak csecsenek – akik hazájukban mindmáig Oroszország ellen küzdenek. 6. Az Orosz Állami Nyomozóhatóság egyébként is hozzálátott az ukrán fél által – részben orosz állampolgárok sérelmére is elkövetett – háborús bűntettek eseteinek feltárásához, dokumentálásához, kivizsgálásához, azzal a nem is titkolt szándékkal, hogy a háborús bűnösöket – benne a kijevi rezsim szinte teljes vezetését – a háború után bíróság elé fogják állítani.
7. Ukrajna nagyobb városaiban mindenütt működnek krematóriumok, amelyek – a helyi lakosok megfigyelései szerint – gőzerővel működnek azóta, hogy a puccs győzelme után a szélsőséges fegyveresek szinte azonnal ellenőrzésük alá vonták őket, illetve a halottasházakat. A minket Budapesten demokráciára kioktató Merkel kancellár asszony ajándékaként az ukrán hadsereg rendelkezik, továbbá, három mozgó,”tábori” krematóriummal is, ahol vélhetően nem csupán a harcokban elesett ukrán katonák tetemeit hamvasztják el (eltitkolandó az ukrán hadsereg iszonyatos veszteségeit). De bukkantak már meggyilkolt emberek tetemeire tavak, folyók mélyén éppen úgy, mint a felszabadított települések közelében feltárt tömegsírokban. Ahogy azt sem tudja senki, hányan estek már áldozatául a legfelsőbb ukrán vezetés tudtával, olykor részvételével is, zajló illegális szervkereskedelemnek. Ezek alapján bízvást megjósolhatjuk: a terrorhadjárat mai ismeretek szerinti hatezer civil áldozatának száma a sokszorosára fog nőni a junta rémtetteinek kiderítése után.
A Demokrácia Problémái Alapítvány által összegyűjtött tények alapján bízvást kijelenthetjük: az ukrán fegyveres erők, az SZBU, a nemzeti gárda és az ukrán belügyminisztérium egyéb alakulatai módszeresen és előre megfontolt szándékkal megsértik az Emberi Jogok Európai Konvenciójának 3. cikkelyét. Ez kimondja, hogy senkit sem lehet kínzásoknak, embertelen, illetve emberi méltóságát sértő bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni. Az viszont jelzésértékű, hogy mindez hónapok óta úgy zajlik Európa közepén, hogy azt teljes mértékben figyelmen kívül hagyják mind az európai jogvédő szervezetek, mind pedig a sajtó. Ezeket a szervezeteket, ezt a sajtót egyes egyedül az ukrán Nagyezsda Szavcsenko(8) sorsa izgatja. Aki irányzóként dolgozott a nemzeti gárda tüzérségénél, akit tettestársként vádolnak két orosz újságíró meggyilkolásában(9). És akit most Moszkvában vizsgálati fogságban tartanak, a nemzetközi jog követelményeinek teljesen eleget tevő körülmények között.
„Jelentésünket megküldtük a nemzetközi jogvédő szervezetekhez – így a Human Rights Watchnak, illetve a szervezet moszkvai képviselőjének, Tatyjana Loksinának is. Aki ígéretet tett, hogy ezeket az anyagokat haladéktalanul továbbítani fogja Kenneth Rothnak, a szervezet vezetőjének – mondta el Makszim Grigorjev. De már eltelt több mint egy hónap – és ezeknek az anyagoknak semmi utóéletük: sehol nem használták fel őket, sehová sem továbbították azokat… Fölmerül a kérdés: ezek a szervezetek miért hallgatják agyon ezt a jelentést?”
Miért hallgatnak a jogvédők?
Kommentálva a jelentés eme részében felsorolt tényeket, Szergej Zseleznyak, bizonyos értelemben, már meg is válaszolta ezt a kérdést. „ A XXI. században, Európa közepén, egy bűnös rezsim tartja rettegésben az embereket. Ennek során bevet mindenféle olyan kínzóeszközt, amit az emberiség valaha is feltalált, beveti azokat a módszereket, amelyeket a második világháború során a banderisták(10) is alkalmaztak. A rezsim képviselői ma azzal dicsekednek: többszáz módját tudják annak, hogyan lehet egy embert kínhalálnak alávetni. Bár békés állampolgárok sokaságának halála mára közismert ténnyé vált, mindezt tökéletesen figyelmen kívül hagyják azok az országok, amelyek nem hajlandók tudomásul venni az ukrajnai nácizmus létezését, törvénytelen fegyverrendszerek bevetéseit, illetve a kínzások rendszerének tömegessé válását Ukrajna délkeleti részén. A Nyugat pedig fegyvereket szállít nekik, kiképzéseket nyújt nekik – többek között a kényszervallatások módszereinek alkalmazásában is. Ezért a felelősség ezekért az áldozatkért nem csupán az ukrán hatóságokat, de azon országok vezetőit is terheli, amelyek támogatják ezt a törvénytelenséget, ezeket a kegyetlenkedéseket.”
8. E szörnyeteg körül valóságos hisztéria tombol mind a kijevi junta, mind a vezető nyugati hatalmak legfelsőbb állami vezetői részéről. Akik, szabadon bocsátását követelve, nyilván azt sem tudják, hogy ez a némber emberek – többek között egy, az ukrán megszálló hatóságok által őrizetbe vett pravoszláv pap – megkínzásaiban is részt vett. A szóban forgó pap arról számolt be, hogy ez a szadista nőszemély ilyen esetekben valósággal kivetkőzött emberi mivoltából: nemcsak uszította a többi hóhért, de maga is beszállt az ütlegelésekbe. A pap vallomását az orosz nyomozati hatóságok csatolták a többi perirathoz.
Az ukrán parlament – távollétében – saját képviselői közé választotta ezt a szörnyeteget. Színpadiasan, az elnökség fölé tett pannóra minden nap kiírják, hogy már hány napja nem tud részt venni a parlament munkájában. Szavcsenko már 80. napja játssza az éhségsztrájkot – ahhoz képest igen jó állapotban leledzik.
9. A két orosz újságíró célzott tüzérségi tűz áldozata lett. Hamarosan kiderült: Nagyezsda Szavcsenko mérte be a két újságíró tartózkodási pontját, aminek nyomán a tüzérségi tűz pontosan talált.
10. 1941-ben, a német megszállás után Nyugat-Ukrajnában előbújtak odúikból a nacionalista, fasiszta erők, amelyek hamarosan fegyveres osztagokat hoztak létre, hogy a kommunisták, a partizánok ellen harcoljanak. Vezetőik: Sztepan Bandera és Roman Suhevics voltak. Az „Ukrán Felkelő / Nemzeti Felszabadító Hadsereg” (UPA/UNSZA) elnevezésű náci segédcsapatok nevéhez rémtettek sokasága fűződik (pld. az 1941. június 30-i lvovi pogrom, Hatiny belorusz falucska fölperzselése és lakosságának kiirtása 1943 áprilisában, illetve 80 ezer nyugat-ukrajnai lengyel borzalmas lemészárlása 1943–44-ben. De az ő nevükhöz fűződik az 1941 augusztusában Nyugat-Ukrajnába kiszállított 16-18 ezer magyar zsidó lemészárlása is.
A két tömeggyilkos hóhér ma kötelező nemzeti hősnek számít Ukrajnában. Piros-fekete zászlajuk, jelvényeik, jelképeik ma szellemi örököseik (Jobb Szektor) terrorbrigádjait díszítik, jelszavaik ma kötelező fasiszta köszöntéssé váltak. Nemrégiben Porosenko elnök az ukrán fegyveres erők napjává nyilvánította október 14-ét, az UPA 1941-es megalakításának napját.
Igor Boriszov, a választójoggal foglalkozó társadalmi intézet Tanácsának elnöke, az államfő mellett működő, a civil társadalommal és az emberi jogokkal foglalkozó Tanács tagja kitért az oroszországi civil jogvédő szervezetek kirívó passzivitására. „Napjainkra az oroszországi jogvédő mozgalom megérett az átalakításra. Minthogy e mozgalomban jelenleg azok a szervezetek vesznek részt, amelyeket még a 90-es években az USA és annak különböző alapítványai neveltek ki. Ezek a szervezetek a külföldi közvélemény szemében mindmáig az oroszországi jogvédő mozgalom elitjének számítanak” – kommentálta a helyzetet Boriszov, aki megjegyezte: amíg az Emberi Jogvédő Tanács egyik része segíti a menekülteket, az áttelepülteket, beteg gyermekeket hoz el a Donbasszból Oroszországba, „addig a Tanács egy másik része a Lefortovo vizsgálati fogház előtt áll sorban. Az, amiről a jelentésünk szól, az oroszországi jogvédő elitmozgalom számára mellékes. Ez az elit nem hajlandó tudomást venni sem az Ukrajnában folyó népirtásról, sem pedig az újjáéledő fasizmusról.”
Boriszov megjegyezte, hogy az államfő mellett működő, új összetételű emberjogi tanács, 2012-től 2014 februárjáig 22 alkalommal ült össze. 2014 februárja óta, amikor pedig Ukrajnában sor került az alkotmányellenes hatalomátvételre, az ülések száma másfélszeresével csökkent. „Az ő véleményük szerint (Ukrajnában) javult az emberi jogi helyzet! A csökkent számú ülések témái között leginkább a környezetvédelem, a munkajog, stb. kérdései szerepeltek” – jegyezte meg Boriszov.
Ez színtiszta népirtás!
Ukrajna Luganszk és Donyeck megyéjét tekintve, a szokásos erkölcsi és jogi normák nem érvényesülnek. Ezért nem vezetnek semmire azok a kísérletek,  hogy a kijevi rezsim és a népfelkelők közötti ellentmondásokat politikai úton kell rendezni.
Amikor ott vagy – Gyebalcevóban, Ilovajszk(11) környékén, vagy a donyecki repülőtér körzetében – akkor rájössz, hogy mindezek a jogi mechanizmusok ott nem működnek – mondta Alekszej Zsuravljov, az Állami Duma képviselője. – Mindaz az anyag, amit ott összegyűjtöttünk, csupán apró töredéke mindannak, ami ott továbbra is tart. Ukrajna pedig nem akar változtatni semmin, köp a minszki megállapodásokra. Minthogy ha azokat betartja, és visszaad minden foglyot, akkor az maga lesz a borzadály. A fogolycserék alkalmával a nyugati újságírók leengedik kameráikat, minthogy az ukrán fogságból érkezők szörnyű állapotban vannak. Ami Kelet-Ukrajnában történik, az egyáltalán nem antiterrorista hadművelet(12) – az a szó legszorosabb értelmében vett népirtás. Lévén, hogy a népfelkelők részéről semmiféle terrorcselekményre nem került sor.
A parlamenti képviselő megjegyezte, hogy a népfelkelők teljesítették a minszki megállapodások minden feltételét – amit az EBESZ megfigyelői missziójának jelentései is rögzítenek. Ugyanakkor, a képviselő értesülései szerint, az ukrán hadsereg hozzálátott jelenlétének erősítéséhez a Donbassz közelében, az USA pedig megpróbálja blokkolni az EBESZ missziójának a munkáját.
Ugyanakkor senki sem próbálja meg megállapítani az ukrán hadsereg valódi veszteségeinek mértékét. Az ukrán katonák tetemeit egyszerűen sorsukra hagyták a hadműveletek térségeiben.(13) „Amikor elhaladsz Ilovajszk környékén, a levegőben hullaszag terjeng. A hóolvadással egyidejűleg előkerülnek az ukrán katonák tetemei. Ezeket senki sem viszi el, senki sem számolja össze. A meleg beköszöntével mindez járványokhoz vezethet – hívta fel a figyelmet Zsuravljov.
Jekatyerina Csalova írása nyomán
A cikk eredetije az alábbi linken olvasható:
http://dnr-news.com/dnr/16454-pravozaschitniki-rasskazali-kak-pytayut-plennyh-ukrainskie-siloviki.html
11. A Donyecktől mintegy 35 km-re, keletre lévő, stratégiai fontosságú Ilovajszk város vasúti csomópontjának birtoklásáért augusztus második felétől szeptember elejéig elkeseredett, rendkívül véres harcok folytak. Az ukrán haderők itt is katlanba szorultak – többezer katonájának elvesztésével a junta elszenvedte egyik legsúlyosabb katonai vereségét (ezt csak a nemrégiben Gyebalcevónál elszenvedett újabb, súlyos vereség múlta felül).
12. A kijevi junta kezdettől fogva így nevezi a Donyec-medence népe ellen áprilisban megindított katonai büntetőhadjáratot. Kijevi hivatalos indoklások szerint a Donbasszba reguláris orosz csapatok, terroristák hatoltak be, akik terrorizálják a helyi ukrán lakosságot – amelyet ezért föl kell szabadítani uralmuk alól.
13. A donyecki repülőtér területén a néphadsereg hozzálátott ahhoz, hogy a romok kiássa, és az ukrán hadseregnek átadja az ott elesett ukrán katonák tetemeit. Az ukrán fél azonban nem csupán vonakodik átvenni a holttesteket, de rendszeres tüzérségi belövéseivel zavarja ezt a munkát – amit az erős ágyúzás miatt nem is egyszer félbe kellett hagyni. (Mindezt a tűzszünet közepette!)
(Csikós Sándor)

Maradék-Ukrajna és Donbassz

Kezd a hangulat izgalmassá válni Kijevben. Ma több ezren demonstráltak a Városháza környékén, teljesen leblokkolva a Krescsatik-utat.
Klicsko kijevi helytartó lemondását követelték a magas tarifák miatt. De nem dícsérték agyon sem Nyalókakirályt, sem a Jacenyjuk-féle rablóbandát, sem pedig a Rada hiénacsordáját. Kijutott a Nemzeti Bank vezérkarának is a jóból.
A felvonulók kérték számon a juntán ugyanakkor még az alapvető élelmiszerek vásárlásának korlátozását is. Nem vidám Kijev hangulata!
Ma egy 50 kamionból álló rendkívüli segélykonvoj érkezett Oroszországból Donbasszba. A Luhanszk és Donyeck között megosztódó több mint 250 tonna szállítmány tekintélyes hányadát a tavaszi vetési munkálatokhoz szükséges vetőmagvak tették ki!
magvak
Alekszandr Zaharcsenko a DNR, és Igor Plotnyickij az LNR elnökei ma felhívást intéztek a német-francia ravaszdipároshoz. Javallották nekik, hogy hassonak kissé jobban oda kijevi pártfogoltjaikra, mert nem nagyon akarnak haladni a fegyverzetkivonással. Megkifogásolták még a Rada előírt kötelmeinek a nem teljesítését, a Donbasszt súlytó gazdasági és pénzügyi blokádot.
tvé
Felhívták Merkel és Hollande figyelmét, hogy alkalmasint a két Népköztársaság hajlamos lesz arra, hogy megnoszogassa a vonakodó juntát, de akkor Kijevig kísérni fogják őket! Lehet még tovább is.
Felemlítették a ravaszdipárosnak azzon ötletüket is, hogy vessék latba befolyásukat Jacenyjuk, Poltorak, Turcsinov, Avakov, Lozkin és Kolomojszkij kitiltását az EU-területéről, illetve az uniós pénzügyi támogatás felfüggesztését a kijevi népirtó fasiszta brgantibanda részére.
duohttps://balrad.wordpress.com/2015/03/13/maradek-ukrajna-es-donbassz-3/

Orosz képviselők: "inkább a Kennedy-gyilkosságot vizsgáljátok ki"

Hídfő.net.ru | Állami Duma
Az orosz Állami Duma képviselői éles reakciót adtak az Európai Parlament azon határozatára, ami nemzetközi nyomozást akar indítani Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolása ügyében. Az Állami Duma külügyi bizottságának elnökhelyettese, Leonyid Kalasnyikov szerint inkább John F. Kennedy volt amerikai elnök meggyilkolásának ügyét kellene kivizsgálni.
Kalasnyikov emlékeztetett, hogy az Európai Parlamentnek nincs semmilyen fennhatósága Oroszország felett, és az EP által elfogadott határozat a nyomozási procedúrába való nyílt beavatkozás. "Ezek szerint szükséges mégegyszer egyértelműen kijelenteni; nekünk van valakink, aki kapcsán nyomozunk. Független ország vagyunk. Mi a saját törvényeink szerint élünk." Az Állami Duma szóvivő-helyettese szintén eképpen fogalmazott, hozzátéve, hogy az EP által elfogadott határozat közel áll ahhoz, hogy Oroszország belügyeibe történő beavatkozásnak legyen nevezhető. "Ők nem a valóságra alapoznak, nem az orosz lakosság abszolút többségének véleményét figyelembe véve, és elfogultak magyarázzák az eseményeket. Emiatt különösen nehéz komolyan venni a határozatban megfogalmazott követeléseket."
Csütörtökön az EP plenáris ülésén Strasbourgban elfogadtak egy határozatot, ami nemzetközi nyomozást követel a Nyemcov-gyilkosság ügyében. Szerintük a Nyemcov-gyilkosság "a legjelentősebb politikai gyilkosság az orosz történelemben". Az EP szerint "az EBESZ, az Európa Tanács és az ENSZ hatóságai segítséget adhatnak a pártatlan nyomozásban".
Kalasnyikov nem véletlen javasolta, hogy az Európai Unió inkább a Kennedy-gyilkosságot vizsgálja ki. Kennedy gyilkosságának ügyében máig nem történt ilyen "pártatlan" nyomozás, mert gyilkosai máig hatalmon vannak. A gyilkossági ügyet gyorsan elvarrták, és a Kennedy-gyilkosságról készített jelentést 75 évre titkosították, vagyis 2038-ig nem hozzák nyilvánosságra. A volt amerikai elnököt az alábbi beszéd elhangzása után öt hó­nap­pal, 1963. november 22-én gyilkolták meg.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/13/orosz-kepviselok-inkabb-kennedy-gyilkossagot-vizsgaljatok-ki

Lesz “Mariupoli Katlan”?

Novoazovszkban Alekszandr Zaharcsenko igyekezett “felhomályosítani” Nyalókakirályékat Kijevben. (“Ismeretterjesztő előadását” persze nem csak a kijevi udvarnak szánta!)
Volt egy katlan tavaly nyáron Ilovajszknál. Volt egy katlan már az idén Gyebalcevonál. Úgy tűnik Kijevben ezt a két katlant-ezt a két tragédiát-keveslik. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy legyen egy harmadik is. Rajtunk nem múlik! Mi megcsináljuk Mariupolnál. Javaslom a kijevi uraknak, hogy mielőtt bármit is cselekednek, előtte gondolkodjanak egy kicsit. Ám ha ők a III. katlant választják-el fogják veszíteni az országukat!”-mondta a DNR elnöke Novoazovszkban.
Mindezek tetejébe a “Rosszija 24″ tévécsatorna tegnap esti adásában a DNR szóvivője Gyenyisz Pusilin kifejtette, hogy a “Minszk-2″ szerződésben rögzített egyik lényeges pont kijevi részről való teljesítéséig már csak kevesebb mint 24 óra van hátra (TEGNAP ESTE)!
gyeny
Ez pedig a politikai rendezés alapfeltétele. Tényszerűen: azon települések listáját kellene hogy közzétegye a kijevi udvar ma estig, amelyek különleges státusáról a Verhovna Rada döntött. Erre vonatkozóan a minszki megállapodás március 14.-ét határozta meg. Amennyiben az elkövetkező 24 órában ezt Kijev nem teszi meg, világossá válik a világ számára, hogy a “Minszk-2″ szerződés végrehajtását garantáló Oroszország, Németország és Franciaország eltökéltségét Kijev egyszerűen figyelmen kívül hagyja!-nyilatkozta Gyenyisz Pusilin.
Maradék-Ukrajnában egyébként minden jel szerint beindult a hiénák harca a koncért.
Alekszandr Onyiscsenko, a “Nép Akarata” (van ilyen frakció is!!!) frakció nevében javasolta a Verhovna Radában, hogy az állam ragadja el a hármas állampolgárságú “Benya” Kolomojszkijtól cégét, a “PrivatBank” nevű hiénacéget.
priv
A Rada örömmel ugrott az ötletre, és 2365. sorszám alatt a jövő hétre már műsorra is tűzte a tervezet kitárgyalását. Dnyepropetrovszk Isten tudja jelenleg hol tanyázó ura és parancsolója, latorzászlóaljak bőkezű abrakolója, a véresszájú-hírhedt russzfób Kolomojszkij akár koldussá is válna Maradék-Ukrajnában, ha egy kis pénzmagot már ki nem síbolt volna az országból. Mindenesetre Maradék-Ukrajna béli vállalkozására keresztet vethet! A hiénatársaság szétcibálja!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/13/lesz-mariupoli-katlan/

Rajtunk röhögnek Paks miatt az orosz neten

Fasisztázás, buzizás és a szovjet múlt éltetése – az orosz internetezők kárörvendően fogadták a hírt, hogy a gyarmatosító EU blokkolta az új paksi blokkot. Bezzeg a szoclágerben milyen jó volt! És azt tudták, hogy 1956-ban zavargást nyomtak el az orosz tankok, nem volt semmiféle megszállás?
Az orosz fél hivatalosan nem kommentálta az EU döntését, amely alapján Magyarország az orosz közreműködéssel építendő új paksi atomerőműbe nem importálhat kizárólag Oroszországból fűtőelemet. A hírről beszámoló orosz nyelvű híradások alatt azonban burjánzanak az olvasói kommentek, és nem is akármilyenek!
Fasingtontól Gayrópáig
Kezdjük a politikai szlengszótárt gazdagító bejegyzéssel: „Ha jól értem, az EU egykor valóban független országai már nem is vakkanthatnak Brüsszel és Fasington (= fasiszta Washington, a szerk.) engedélye nélkül. Na, mi van gyerekek, jó ott bent a szabad és demokratikus EU-ban?” – állt a Ria Novosztyi beszámolója alatt.
Ugyanitt hasonló szellemben reagált a többség:
“Kárörömöt érzek! Na, milyen az EU-ban, „testvéri” Magyarország? A Szovjetunió minden erejével támogatta a gazdasági fejlődést nem csak a saját területén, de a Varsói Szerződés minden tagjánál! Brüsszel meg? Szép, mondhatom!”
„Magyarok, ti csak tűrjetek tovább. Az olcsó birodalmi villamos energia nem a bennszülötteknek van, hanem az első osztályú európaiaknak” – intett egy másik kommentelő.
Van, aki viszont elismeri, hogy ez globális orosz vereség, még ha igazságtalan is:
„Az amcsik ezt is blokkolták, és kész tények elé állítanak minket: ti csak nyersanyagforrásként élhettek. Kicsit bosszant, hogy nagy lendülettel belelendültünk az ellenállásba, anélkül hogy miénk lenne a legerősebb hadsereg, és úgy, hogy nincs semmiféle gazdasági erőnk a Gazpromon kívül. Lehet sokat dumálni, meg lelkes hazafisággal verni a mellünket, kiállni az elnök mellett, de a kegyetlen valóság rákényszerít minket arra, hogy úgy éljünk, ahogyan ők akarják”.
“A Szovjetunió népeinek meséi a hanyatló, rothadó Nyugatról még mindig népszerűek Oroszországban?”
– okvetetlenkedett egy kommentelő, de hamar lecsapták.
„Milyen mese? Ezt tény, Gayrópa (Buzieurópa elnevezése az orosz szlengben B-R) elvesztette az önállóságát és a tengerentúli utasítások szerint cselekszik” – írta egy másik nyelvújító, a melegek és Európa nevét egybegyúrva, ami egy kicsit mellékvágányra vitte a kommentháborút. Aztán végül rátért Magyarországra:
“1956 őszén zavargást nyomtak el, semmiféle megszállás nem volt.”
Stier nyugati nyomásról beszél
Az orosz sajtó egyelőre csak a nyugati és magyar lapok híreiből szemlézve írt az EU döntéséről. Ezenkívül legtöbbször a magyar kormány nemzetközi szóvivőjét, Kovács Zoltánt idézte, aki szerint szó sincs arról, hogy ez EU kifogást emelt volna a szerződés ellen, a Financial Times hamis hírt közölt. A tekintélyes pénzügyi lap viszont fenntartja állításait.
Ezzel csengett egybe a Magyar Nemzet külpolitikai rovatának vezetője által adott nyilatkozat is a TASZSZ-nak, amit az Eho Moszkvi is idézett. „Nem először tapasztaljuk, hogy a Nyugat nyomást gyakorol a projektre. Nagy meglepetést váltott ki a Financial Times cikke, hiszen a magyar fél még a az Oroszországgal kötött szerződés aláírása előtt egyeztetett Brüsszellel. Ez egyértelmű nyomásgyakorlás Oroszországra és Magyarországra” – nyilatkozta Stier Gábor.
(index)
Bal-Rad komm: Az Index rosszindulatú “felütéseitől” eltekintve-ami a szovjet múltat illeti-valóban igaz: az oroszok egyszerűen nem értik, hogy Magyarország micsoda csapdában vergődik, és-tegyük hozzá-JOGGAL KÁRÖRÖMKÖDNEK, NEVETNEK RAJTUNK!
Merthogy ebben igazat állít az Index írása: valóban röhögnek rajtunk! A Medve nem felejt! Oroszország nem felejti, hogy a magyarok voltak a leg galádabbak a Szovjetunióval szemben!
Márpedig a Szovjetunió gondolata reneszánszát kezdi élni Oroszországban! És nem csak ott!

Washington terve hamar kudarcba fulladt

Mexikó felülbírálta olajkitermelésre vonatkozó terveit, és 2015-ben mintegy 5%-al, 2,4 millióról 2,29 millió hordóra csökkenti a napi kitermelést. A Pemex mexikói olajvállalat vezérigazgatója, Gustavo Hernandez Garcia azzal magyarázta a lépést, hogy eleve 4,1 milliárd dollárral csökken a költségvetésük az alacsony olajárak miatt. A vállalat emellett határozatlan időre elhalasztja azt a tervet is, miszerint 2020-ig napi szinten 3 millió hordóra növelnék a kitermelést.
Hídfő.net.ru | Pemex
Az olaj világkereskedelmi ára tavaly június óta közel 50%-ot zuhant. 2014 első negyedévében Barack Obama tárgyalásokat folytatott a szaúdi uralkodóval arról, hogy az olajkitermelés fokozásával mesterségesen csökkentsék az olaj világpiaci árát. A túlkínálat miatt az olaj ára alig felére csökkent átmenetileg, ami veszteséget okoz az amerikai hegemónia riválisainak, melyek természeti erőforrásaik kiaknázásával jelentős sikereket tudnak elérni a nyugati tömbbel szemben. Az amerikai-szaúdi manőver elsődleges célja az volt, hogy megfosszák az orosz állami költségvetést olajbevételeinek egy részétől, de ezzel csapást mérnek többek között Venezuelára és más dél-amerikai országokra is. A nyugati olajvállalatok azonban nem tudják sokáig fenntartani a mesterségesen leszorított árat. A Wall Street Journal februári jelentése szerint az amerikai cégek által működtetett olajkutak száma több mint 28%-kal csökkent 2014 júniusához képest.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/13/washington-terve-hamar-kudarcba-fulladt

Bukarest el fogja veszíteni Erdélyt!

Az elnöki napirend nem kerülhet majd meg egy olyan kérdést, mely Erdély gazdasági pályájának nyilvánosan el nem ismert újrakonfigurálási folyamatával kapcsolatos. A gazdasági határok nélküli térségekben amilyen az EU is a régiók, a politikai határoktól függetlenül, objektív módon a meglévő vagy kialakulóban lévő gazdasági hatalmi pólusok vonzáskörzetében mozognak.

Erdély számára Bukarest a leggyengébb gazdasági hatalmi pólus a térségben.

Budapest és Bécs sokkal erősebbek, és sokkal közelebb vannak.

Ezen kívül Bukarest évek óta mintha minden tőle telhetőt elkövetne, hogy eltávolodjon Erdélytől, egyszerűen kerülve egy korszerű kommunikációs ütőér (autópálya, gyorsforgalmi) megépítését, mely vagy Brassó, vagy Nagyszeben felé kelne át a hegyeken. Közben Erdély Magyarországhoz/Ausztriához közeledett, az autópályák abból az irányból megérkeztek Románia határaihoz, és Erdélyből is elindultak nyugat felé. Bukarest egyre elszigeteltebb.

A külföldi befektetések, amennyi még van, leragadnak Erdélyben, Moldváról és Olténiáról nem is nagyon hallottak. A német befektetések pedig melyek inváziójára Johannis hatalomra kerülése miatt számítanak szintén a Kárpátok ívénél állnak meg. Temesvárt, Kolozsvárt hetente néhány repülőjárat köti össze Bukaresttel, míg ezeket a városokat hetente több tíz járat kapcsolja Budapesthez, Bécshez, Frankfurthoz. És a politikum végül követi majd a gazdaságot!

Erdély Bukarestről való leválása valószínűleg már csak idő kérdése!

Meglehet, hogy ez a fordulat éppen a jelenlegi elnök mandátuma alatt következik be. Végső soron nincs jelentősége annak, hogy ez az elnök etnikailag kisebbségi. Lehet, hogy éppen ez fogja akadályozni a leválást, hiszen Johannis urat terhelni fogja az a tudat, hogy ha ez netalán mégis megtörténne, akkor egy etnikai kisebbségi idejében következne be, holott őt Erdély juttatta az ország élére, és nem igazán tudjuk, pontosan mit vár el tőle Erdély! Talán éppen a leválást Bukarestről, mert az erdélyi többségi románok és nem mások fő tézise éppen az, hogy ők dolgoznak, a bukaresti mitikák pedig csak szórják a pénzt!

Erdély Romániáról történő leválása lényegében a nemzetközi kontextustól és a nagyhatalmak közötti már javában zajló tárgyalásoktól függ. Ahogy az már bebizonyosodott, Románia egyszerű nézője ennek. Mindennek! Erdély leválásánál sem lesz másképp! Bukarest átengedte a külföldieknek a természeti forrásokat, az ipart, a pénzügyeket, a bankokat, az erdőket, a földeket. Mennyiben lesz majd más átengedni némi területet is?! Nyilvánvalóan névleg, mert ténylegesen már rég átadták a gazdasági ellenőrzést! Bukarest el fogja veszíteni Erdélyt! Semmit sem tett a megőrzéséért. Az az igazi baj, hogy nem harcban, az ellenség felsőbbrendűsége miatt fogja elveszíteni, hanem csendben, a Facebookon!


A szerzőről kevés angol, magyar nyelvű infót találtam. Leginkább román anyagok vannak. Közgazdaságtant végzett (1978), Kormánytag volt (1996-1998) 4 publikációja van (1978, 1980, 1994, 1996) - Ion

Forrás:
Ilie Serbanescu

Tiltsák be a dohányzást az egész világon!

Ha nem így történik, akkor egymilliárd ember halhat meg a dohányzás következtében az évszázad végéig. Ezt állítja két egyetemi professzor Új-Zélandról. Abu Dhabiban nemzetközi konferenciát tartanak arról, hogy miképp lehetne megszüntetni a dohányzást az egész világon.

Az elmúlt tíz év során 50 millió ember halt meg a dohányzás következtében az egész világon. Ezért turbó támadást javasol a dohányzás ellen a két új-zélandi professzor, akik az aucklandi egyetemen tanítanak. Szerintük az ENSZ-nek és a WHO-nak kellene a mozgalom élére állnia. A cél pedig az lenne, hogy vegyék rá a kormányokat: tiltsák be a dohányzást a következő 25 év során. Így a Föld 2040-re dohányzásmentes övezet lenne.
A fejlett világban csökken a dohányzás, de Afrikában és a Közel-Keleten kifejezetten növekszik. A nagy dohányipari cégek most azokat az országokat célozzák meg, melyek nem képesek védekezni, mert az állam gyenge. Földünk csak minden tizedik lakója él olyan államban, ahol komolyan megadóztatják a dohányzást. Különösen veszélyes, hogy mind több nő és mind több fiatal szokik rá a dohányzásra – hangsúlyozza a két új-zélandi professzor. Javasolják minden dohányreklám betiltását és a dohányboltok kiszorítását a bevásárló központokból. A két új-zélandi professzor szerint a nagy dohánycégek továbbra is hatalmas profitokat zsebelnek be, miközben emberek milliói halnak meg a dohányzás miatt minden évben.


GloboPort

Donbassz

roli

Donbasszi családi idill. Tóval, romokkal, pisztollyal
Donbasszban egyelőre viszonylagos nyugalom van, ám a feszültség óráról-órára nő. Mindössze idő kérdése, hogy a háború mikor fog minden eddiginél hevesebbem kiújulni.
Valcmanék Kijevben meg is tesznek mindent az ügy érdekében. Tegnap “nagyszabású hadgyakorlatot” kezdett a junta martalóchordája Majorszktól északnyugati irányban. A Minszk-2 egyezmény pedig a térséget fegyvermentessé teendőként jelölte meg-a végrehajtásra kiszabott idő pedig lejárt. Ehhez képest…

Makejevkában a népköztársaságiak reparálgatják a hadra fogható szerzeményeket.
Mára virradóan Donyeck “kijev”-lakókerületét lőtte négy alkalommal a valcmanista latortüzérség.
A repülőtér ellen folyamatosak a tüzérségi támadások.
Dzserzsinszkből ismét lőtték a martalócok Gorlovkát és Putyilovkát.
Bugyenovszknál tankokkal és kézifegyverekkel vívott csata volt ma reggelre.
Bolotennoje és Bahmutka térségben egész éjjel tüzérségi párbaj zajlott.
Késő este Red Partyizán közelében a latortüzérség kilőtt egy személyautót. Két felnőtt és két gyermek (egy egész család) meghaltak.
Pertvomajszkot egyfolytéában ágyúzzák a valcmanista pribékek.
Sirokinoban éjszaka is folytatódtak a tegnap intenzívre váltott harcok. Éjszakára sem csitult a helyzet.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/13/donbassz-7/