2015. április 7., kedd

Verekedés az ennivalóért!

Kígyózott az élelmiszerre váró sor tegnap délután a miskolci polgármesteri hivatallal szemben, a Szent István téren. Miután Kriza Ákos, a város fideszes polgármestere elutasította, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) rászoruló apróságoknak meleg ebédet adjon, a Miskolcnak Hangja Van csoport állampolgári engedetlenséget hirdetve bejelentette, ételosztást kezdeményez a húsvéti ünnepek utáni első napon.
éh
A Facebook-csoport felhívására a város lakói közül sokan tartós tejjel, olajjal, liszttel, konzervekkel teli szatyrokkal érkeztek a térre, ahol délután 3 órától osztották a csomagokat a nélkülözőknek.
Kriza egyebek mellett azzal utasította a GYEA jótékonysági kezdeményezését, hogy “a város inkább a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni”, ezért nem kér az ételből. Amikor lapunk ezt megírta, a civilek szervezkedni kezdtek. Megkeresték az alapítványt, hogy segítsenek az ételosztást megszervezni. A GYEA összesen 500 kiló lisztet, 500 kiló rizst, ugyanannyi cukrot, 1000 kiló babot, lencsét, sárgaborsót, 1000-1000 darab húskonzervet, illetve készételt, 55 karton csokitojást és 5 karton húsvéti csokinyulat vitt a városba. Ebből és a helyiek adományaiból önkéntesekkel együtt 600-700 csomagot állítottak össze.
éh
Oláh Benjámin, a Miskolcnak Hangja Van csoport tagja lapunknak elmondta, hogy az akciót bejelentették a rendőrségen és a helyszínen voltak a TASZ munkatársai is, ennek ellenére a csomagokért néhányan összeverekedtek. Király Gábor, az alapítvány elnöke úgy gondolja, az ő hibájuk, ha ebben az akcióban bármi rosszul sikerült, a miskolci civilek lelkesedése példamutató volt.
éh
Varga László, a város szocialista parlamenti képviselője közölte, náluk sok a szegény, pártja helyben rendszeresen segíti a nélkülözőket, s a tegnap ételosztás azt mutatja, hogy “igenis lehet és érdemes szembeszállni a szegénységet bűnnek tartó Fidesszel”
(Népszava)

Magyarország emlékműve lehet az M4-es autópálya új szakasza

Lenyűgöző drónos légifelvétel készült az M4-es autópálya építkezéséről. A munkagépek leálltak, miután a kormány kartellezést gyanít, vagy csak rájött, hogy utálja a Közgépet.
Az M4-es autópálya jelenleg csak a rajzasztalon létezik, eltekintve egy rövid budapesti kezdőszakasztól, és egy gigantikus építkezéstől Abony és Fegyvernek között, amit a kormány március 26-án váratlanul leállított. Az M4-es 29 kilométer hosszú szakasza északról kerülte volna el Szolnokot, kiváltva a régi 4-es főút egyik különösen balesetveszélyes szakaszát. A nehéz terepen, jelentős részben a Tisza és a Zagyva nedves, süppedékes árterületén futó, egy 756 méter hosszú új Tisza-hidat is magába foglaló sztráda 163 milliárd forintból épül(t volna) meg.
A gigászi munkáról a Drone Media Studio készített lenyűgöző videót április 6-án:

Az építkezés nehezen érthető okokból jelenleg szünetel. A kormány, konkrétan Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai helyettes államtitkár szerint az Európai Bizottság jelezte, hogy kartellezés gyanúja merült fel a kivitelezésnél, amit egy öt cégből álló konzorcium (Colas, Strabag, Swietelsky, Közgép, A-Híd) nyert el. Később a 444 kérdésére az Európai Bizottság közölte, hogy „a tenderezést nem kérdőjelezték meg”, viszont nem fogadták be a projektet – nem az ár miatt, hanem mert fölöslegesnek tartják, hogy újabb autópálya épüljön ezen a szakaszon. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. honlapján máig elolvasható a projektet alátámasztó részletes érvelés.
A kormány most azt mondja, az Európai Bizottság regionális főigazgatóságának munkatársai jelezték, hogy kartellezés történhetett. A magyar kormány nem volt mindig ennyire érzékeny a brüsszeli rezdülésekre, de most vizsgálatot indítottak. Ennek bizonyára semmi köze ahhoz, hogy a konzorciumnak a Közgép Zrt. is a tagja.
Érdekes adalék, hogy 2014. december 3-án a Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet, amely tartalmazza, hogy a kormány egyetért az M4-es autópálya első szakaszának finanszírozásával a rendelethez csatolt melléklet szerint. A mellékletben az utóbb gyanúsnak ítélt, de pár hónapja a jelek szerint még rendben talált 163 milliárdos összeg szerepel (letölthető innen).
Csepreghy az origo mai cikkében azt állítja, hogy a bizottság a sztráda nemzetközi fontosságát már elismerte, de a brüsszeliek egy hivatalos tárgyaláson előhozták a kartellvádat, mert túl drágának találták az útszakaszt. A jól értesült cikk végül meglebegteti, hogy amennyiben nem lehet uniós forrást szerezni a sztrádára, az egész építkezést végleg leállíthatják, és „legvalószínűbb, hogy az M5 felé kötik be Szolnokot”. A lap ezt úgy értelmezi, hogy a kormány ezen a módon megkerülheti a Közgépet.
Hát, ehhez a felvetéshez most nézzük meg újra a videót!
Tényleg ott fog állni egy monumentális, félkész autópálya a maga betonlábakon álló, végtelen hídjával a semmi közepén?
Ezért gyalulták le több kilométer hosszú sávban a Tisza teljes árterét? Ezért költöttek el ki tudja hány milliárdot?
Ez még akkor is teljes nonszensz, ha az autópálya eredeti tervei nem voltak kellően racionálisak. A kormány volt a megrendelő, az ő döntésük volt, hogy ezen a helyen sztrádát szeretnének látni. Tudomásul vették az árat. Erre tényleg nem lehet mást mondani, mint hogy előbb kellett volna gondolkodni. Csepreghy Nándor az MTI-nek mindenesetre ma annyit mondott: „a kormány nem tett le arról a szándékáról, hogy a fejlesztési ciklus végéig az összes megyei jogú város elérhető legyen gyorsforgalmi úton, így Szolnok esetében is tartja magát korábbi terveihez.” Ez még bármit jelenthet.
(Válasz)

Integrált légvédelmi rendszert építenek Kelet-Európában

A Független Államok Közössége a közeljövőben egy egységes légvédelmi rendszer felállítását tervezi Kelet-Európában, Közép-Ázsiában és a Kaukázusban. A FÁK védelmi minisztertanácsa koordinációs bizottságának vezetője, Paul Kuracsenko szerint regionális alapon fog megkezdődni a védelmi rendszerek integrációja, végül a három régió légvédelmeit egyetlen rendszerben egyesítik. Kuracsenko altábornagy kedden, a Dusanbéban tartott tanácskozást követően jelentette ezt be – a kelet-európai katonai integráció a közeljövőben megkezdődik, és valós katonai alternatívát jelent hazánk számára is.
Bár egy bizonyos fokú közös légvédelmi rendszer hivatalosan közel húsz éve létezik, a gyakorlatban csak Oroszország, Belorusszia, Kazahsztán és Örményország – az Eurázsiai Gazdasági Unió alapító tagállamai – vesznek aktívan részt a működésében. Ugyanakkor Oroszország korábban megállapodásra jutott Üzbegisztánnal és Ukrajnával, és Kijev számára mostanra bebizonyosodott, hogy a NATO tagállamai sem támogatják az ukrán NATO-csatlakozást. Az altábornagy bejelentése szerint most a háborús fenyegetettség miatt a FÁK keretein belül megvalósítják a valós integrált légvédelmet, amit szándékukban áll mindhárom régió – Kelet-Európa, Közép-Ázsia, Kaukázus – összes országára kiterjeszteni.
FÁK légvédelem

https://hidfo2015.wordpress.com/

Törökország és Irán felhagy a dollár használatával

Törökország és Irán átáll a nemzeti valuták használatára a két ország közti kereskedelemben, miközben a dollár és euró használatát elhagyják. Ezt Recep Tayyip Erdogan török államfő jelentette be kedden, Hasszan Rohani iráni elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.
Erdogan Rohani
“Többé nem kívánunk a dollár vagy az euró nyomása alatt maradni, se az árfolyam-ingadozásaiknak kitéve lenni. Ezzel kölcsönösen fokozzuk országaink gazdasági erejét.”
Erdogan hozzátette, hogy Törökország és Irán közt a következő években a kereskedelmi volumen kétszeresére növelését tervezik.
Először 2014 októberében, Erdogan Iránban tett látogatása alkalmával lehetett hallani arról, hogy Törökország Iránnal és Kínával is tárgyalásokat folytat a nemzeti valuta használatára átállásról, melynek célja az amerikai dollártól és így az amerikai befolyástól függetlenedés. A nemzeti valuta használatának előnyben részesítése egyben az ENSZ által felállított kereskedelmi korlátokat is feloldja, amivel Irán gazdasági elszigetelése sikertelennek nyilvánítható.
Az iráni központi bank 2015 januárjában jelentette be, hogy felfüggesztette a dollár használatát a külkereskedelemben. Ezt Moszkva és Teherán közös bejelentése követte, miszerint az élelmiszerkereskedelemben teljes mértékben a két ország nemzeti valutájának használatára állnak át.
https://hidfo2015.wordpress.com/

Nyalókakirály fontolgatja Jacenyjuk menesztését

pusz
A donbasszi térség frontjain az utóbbi időkben egy-két kivételtől eltekintve nyugalmasnak számító luhanszki-azaz északi-szakaszon nyugtalanító dolgok zajlanak.
Ma déltől mondhatni folyamatos összecsapások vannak a bahmutkai autópályaszakaszon. Szizoje, Bolotennoje, Bahmutka, Hrisztovoje, a Vjeszelaja-hegy, és Popasznaja térségben.
Tyrjehizbenkánál a Szeverszkij Donyec folyó rozoga gídját elkezdte lőni délben Nyalókakirály latortüzérsége. Hat civil súlyosan megsebesült egy becsapódástól.
Délután négy órakor a Popasznaja-járáshoz tartozó Katyerinovkában-amely pedig “semleges település” kellene hogy legyen-a kijevi junta tankjai és önjáró lövegei jelentek meg. Ez egyenes folytatása a múlt hét közepén elkezdődött valcmanista területmegszállási akciósorozatnak.
A donyecki frontszakaszon a korábbi összefoglalóhoz képest semmi nem változott. Továbbra is tüzérségi tűz alatt áll a donyecki reptér, és Szpartak.
Sirokinonál viszont súlyosbodni látszik a helyzet. Mariupol és Sirokino között már egymást érik a latorpáncélosok és csapatszállítók.
Igen nagy a martalócmozgolódás Mariupol és Donyeck között.
Eközben a népköztársaságiak ma haranglábat állítottak a Szaur Mogilán, az elesett népköztársasági hősök emlékére.
kol1 kol2 kol3
A kijevi udvar környékéről viszont olyan hír érkezett, miszerint Nyalókakirály esetleg hajlandó engedni a “szelíd nyomásnak”, és latolgatja Jacenyjuk Hiéna leváltását a miniszterelnöki posztról.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/07/nyalokakiraly-fontolgatja-jacenyjuk-meneszteset/

Globális újraindítás közeleg: "Megegyezés született valamennyi központi bank között"

Egy példátlan újraindítás közeleg a világ pénzügyi piacain, és ha valaki nyomon követi a történéseket, képtelen figyelmen kívül hagyni az árulkodó jeleket.

Valójában a mega-befektetési alapok, a kormányok és a központi bankok titokban vásárolják fel és tárolják a fizikai aranyat egy olyan eseményre számítva, amely az amerikai dollárt gyakorlatilag értéktelenné teszi, és a kormányok szerte a világon egy új globális valuta mechanizmusra készülnek, Keith Neumeyer, a First Majestic Silver Corp. bányászati vállalat ügyvezetője szerint.
 

De mielőtt az újraindítás megtörténne, Neumeyer, aki a közelmúltban alapította meg a First Mining Finance vállalatot, és együttműködést kötött milliárdos vagyonkezelő befektetőkkel, mint Eric Sprott és Rick Rule azt mondja, hogy a külföldi hitelezőknek először az amerikai dollár adósságuk pénzügyi tőkeáttételét kell csökkenteniük, egy olyan lépés, mely jelenleg történik, és ez bizonyítja az amerikai dolllár közelmúltbeli erősödését.

Amint ezek az amerikai adósságtulajdonosok lazítanak a pozíciójukon, a dollárt engedni fogják összeomlani, és ezért fel kell készülnünk egy teljes pénzügyi, gazdasági és monetáris átrendeződésre.
"A központi bankok most aranyat vásárolnak, ami elég egyedülálló, ilyesmit a mi életünkben még nem láttunk... Mindig eladták az aranyat, most pedig vásárolnak... Azt hiszem, a pénzügyi ipar újraindítása következik...

Azt hiszem, hogy Kínának jelenleg tudatosan engedi az amerikai kormány az arany felhalmozását... Úgy gondolom, hogy Kínának legalább ugyanannyival kell rendelkeznie, mint amennyit az USA birtokol azelőtt, hogy ez az újraindítás megtörténik. Azt gondolom, hogy van valamiféle megállapodás, amit az összes központi bank között kötöttek a színfalak mögött, és ez az oka, amiért a kormányokat látjuk, hogy felhalmozzák a nemesfémeket.
Azt hiszem, hogy lesz valamilyen új valuta, amit fedezettel hoznak létre... és lehet, hogy nem közvetlenül nemesfém fedezete lesz, hanem a devizák valamiféle keveréke, ez lehet az SDR (Különleges Lehívási Jogok), vagy valamiféle mechanizmus, azt gondolom, hogy efelé tartunk.
És amikor az újraindítás megtörténik, úgy gondolom, hogy az arany árát hagyni fogják, hogy emelkedjen, és nem lennék meglepve, ha az elkövetkező öt év során három, négy, öt ezer dolláros aranyat látnánk."

A Keith Neumeyerrel készült interjú itt hallgatható meg teljes egészében
https://youtu.be/WK9ysU4dnNI

Mivel az arany ára nyomott, hogy a kormányok és a központi bankok olcsón fel tudják halmozni, Neumeyer lehetőséget lát a bányászati iparágban, és ezért a legújabb ásványi bank projektje követi az eseményeket, és szerte a világon vásárolják fel a fizikai bányászati eszközöket.

És bár a nyugati főáramú média szakértői azzal érvelnek, hogy az amerikai tőzsde és a dollár jelenlegi erőssége a gazdasági fellendülést bizonyítja, Neumeyer szerint pontosan az ellenkezője történik.

A világ tartalék valutája értékének jelenlegi emelkedése szerinte annak az eredménye, hogy az amerikai adósság hatalmasat lassul, ahogy a magánbefektetők és a kormányok szerte a világon tudják, hogy hamarosan rohanni kell a kijárathoz:
"A dollár utóbbi időben történt erősödése ténylegesen rövidtávú. Annyi amerikai államdósság van odakinn, és a kormányok most megszabadulnak az amerikai adósságaiktól, és átkonvertálják az összes adósságukat helyi adósságba... ez okozza a hatalmas dollár keresletet annak érdekében, hogy elvégezzék ezt az átalakítást, így ez az egész dollár összevonás alapvetően egy tőkeáttétel az amerikai dollárral szemben. Ezt a történetet senki nem láthatja felbukkanni Észak-Amerikában
Miután a tőkeáttétel megtörtént, az amerikai dollár alapjában véve összeomlik, és ez lesz a kezdete ennek az újraindításnak."

Persze minden nagyon szigorúan bizalmas, de ahogy Neumeyer magyarázza, a legtöbb befolyásos szereplő pontosan tudja, hogy mi folyik, és most minden lépést megtesznek, hogy túléljék a következő pénzügyi újraindítást:
"Az arany felhalmozása folyik, ez olyan arany, ami a rendszeren kívül van, erről nem lehet hallani, ezek nagy állami befektetési alapok, ezek kormányzati alapok, ezek bankok, melyek felvásárolják a fizikai nemesfémeket. Nagyon bizalmasan kötődnek az ágazathoz, és tudják, hogy mi folyik.

A világ kormányai és a központi bankok világszerte határozottan felszámolják az amerikai adósságaikat. Megpróbálják hazavinni az adósságaikat, és ez okozza a dollárra gyakorolt felfelé irányuló nyomást."

Ha Neumeyernek igaza van, és a jelek arra utalnak, hogy az értékelése meglehetősen pontos, akkor az amerikai dollár közelmúltbeli erősödése nem lesz hosszú életű. Miután a kormányok és a központi bankok a tőkeáttételt végrehajtották, egy olyan gazdasági, pénzügyi és monetáris vihart fognak szabadjára engedni, ami alapjában változtatja meg a jelenlegi világrend szerkezetét.

A következményeket nehéz megjósolni, de tekintettel arra, hogy ezek a szervezetek úgy vásárolják fel az aranyat, mintha az életük múlna rajta, az arany 5000 dolláros ára unciánként nem kizárt.


Deus Nexus - Új Világtudat

Kapcsolódó:
   A globális valuta újraindítást 100%-ban megerősítették, működésbe hozták és végrehajtják
   Az Új Világrend rejtett cselszövései és a politikai helyzet
   Ha a britek kilépnek az unióból, újabb skót népszavazás lehet
   A német kormány hagyná kilépni a görögöket az eurózónából
   Oroszország hatalmas föld alatti bunkereket épített, számítva egy nukleáris háborúra
 

Oroszországban egy új honvédelmi létesítményt adtak át, amely békeidőben nyomon követi a nemzetbiztonsági fenyegetéseket, de háború esetén átveszi az egész ország irányítását.

Legkevesebb 7, más becslések szerint 16 milliárd uniós forintot költöttek el a semmibe vezető utak építésére a magyar-román határon.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban (HURO) legkevesebb 7 milliárd, más becslések szerint 16 milliárd forint uniós támogatást költött el a két szomszédos ország olyan utak megépítésére, amelyek a semmibe vezetnek, autó csak elvétve jár rajtuk, értelmük és hasznuk egyaránt erősen megkérdőjelezhető – írja az Átlátszó.hu. A magyar oldalon az útépítési tenderekkel a kormányváltás óta szárnyaló DUNA ASZFALT Kft. nyert nagyot, ez a cég kapta a legtöbb pénzt a programból.
Azonban Románia még nem csatlakozott a schengeni övezethez, tehát hiába építenek utakat Magyarország és Románia között, azok határátkelők nélkül nem hasznosíthatják, határsértést követ el, akik átkel rajtuk.
Az útépítéses projektek egy részét a helyszínen nézték meg az Átlátszó újságírói, és megdöbbentő állapotokról számoltak be. Pocsajon az út a helyi romatelep lepusztult házaitól indult, majd néhány perc séta után egy járhatatlan pusztában folytatódott.
Dénesmajoron az út végén nem a puszta következett, hanem egy, az út lezárását jelző, betonból készült sorompó-féleség.
Eleken még abszurdabban végződött a látogatás. A településen a Duna Aszfalt és a Swietelsky közösen épített utakat, melyek közül az egyik szintén zsákutca – a végében a betomtömb mellett két rendőrrel, akik arra kaptak utasítást, hogy ellenőrizzenek mindenkit, aki arra jár.
A határ másik oldalán, a román partnereknél – a rendőröket leszámítva – ugyanez a helyzet.
Ez a három projekt összesen 3,7 milliárd forint (12,6 millió euró) uniós támogatásban részesült, teljes költségvetésük 4,4 milliárd forint (14,7 millió euró) volt.
Ráadásul ez csak jéghegy csúcsa, bőven voltak még hasonló beruházások: 720 millió forintból készült el a felek a Körösnagyharsányt és Körösszeget összekötő út, 360 millió forintból a Garbolc és Bercu közötti út, 1,7 milliárd forintból a Szaniszló és Ömböly közötti út. Ez a három projekt tehát újabb 2,8 milliárd forintot vitt el. Ugyancsak értelmetlenül, hiszen ezek az utak is használhatatlanok. Mindez összesen 7,2 milliárd forintot jelentett.
(vg.hu)

Kitört a parasztgyalázat Kijevben!

Kitört a parasztgyalázat a kijevi helytartóságban. Ma reggel műszakkezdéskor a Verhovna Radában valamin csúfosan összemarakodtak a banditahatalom delegáltjai. (Ami egyébként nem számít különleges esetnek, mint ahogyan az sem, hogy min kapnak hajba. Általában a zsákmányon civakodnak!)
Olyannyira összemarakodtak, hogy Szenya Jacenyjuk “miniszterelnök” útját el is állták a szószék felé, és elkezdték követelni a lemondását. A Tyahnyobok dirigálta banderista neonáci “Szabadság” nevű rablógyilkos horda radabéli egyedei korrupcióval és lopással-sikkasztással vádolták meg Gázos Julcsa belsőségnagykereskedő kedvencét Jacenyjukot. (Tipikus magyar eseménysor. Tolvaj kiált rablót)
A kiakadt banderisták tényfeltáró bizottság felállítását követelték/követelik korrupcióilag, és lemondásra ösztökélik Jacenyjuk bűnözőt.
Ezzel egyidejűleg a Szvoboda hívei tábort vertek a Rada előtti téren, ahol fennhangon hirdetik Jacenyjuk galádságát. Szerintük Maradék-Ukrajna miniszterelnöki rangű banditája csak azért emeli folyamatosan a tarifákat, hogy még többet tudjon lopni.
A Verhovna Rada elé kerekített táborukban arra kapacitálják Nyalókakirály alattvalóit, hogy aláírásukkal támogassák a banderista banda követelését a korrupcióellenes bizottság létrehozására.

Aki óhajtja, itt most élő egyenesben nézheti a történéseket
Korábban már Mikola Gorgyijenko egykori számvevőszéki vezető “megdícsérte” Arszenyij Jacenyjukot mintegy 7,5 milliárd hrivnya (300 millió USA dollár) elsikkasztásáért.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/07/kitort-a-parasztgyalazat-kijevben/

Hazánk számára is nagy lehetőség Görögország Moszkva felé fordulása

Görögország tárgyalásokat kezdhet Oroszországgal egy új hitelszerződésről és gázárkedvezményekről, a Kommerszant jelentése szerint. Az orosz napilapnak egy kormányközeli forrás azt nyilatkozta, hogy Moszkva készen áll gázárkedvezményt is adni, mivel a Görögország számára értékesített gáz az olaj árához volt rögzítve, ami jelentősen csökkent az utóbbi hónapokban. A lap emellett névtelen forrásra hivatkozva azt állítja, hogy készen állnak azonnali hitelsegítséget nyújtani Athénnak. A forrás szerint Oroszország nem pénzbeli törlesztésben érdekelt, hanem bizonyos vállalatokban szereznének tulajdont. Ugyanakkor ezek olyan vállalatok lehetnek, melyek nem görög állami tulajdonban, hanem nyugati befektetők kezében vannak.
Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök szerdán találkozik Vlagyimir Putyin orosz államfővel. A Kommerszant szerint a látogatást kiemelt prioritásúként kezeli az orosz kormány, mert ez lesz az alapja az Európai Unióval kiépített új kapcsolatnak. A görög kormány korábban az oroszellenes gazdasági szankciók eltörlése mellett foglalt állást, amivel tovább javította pozícióit az orosz hitelszerződés és gázárkedvezmény megszerzéséhez.
Török Áramlat
Görögország földgázfelhasználásának 65%-a Oroszországból származik, és az energetikai együttműködés mélyítésére törekszik. Ezzel összhangban a Török Áramlat gázvezeték Görögországon keresztül halad majd az Európai Unió területére. Ez egy kiváló lehetőség a magyar politikusok számára, ebben a helyzetben jelentős erőpotenciálra tehetünk szert Brüsszellel szemben. A magyar külpolitikai törekvések számára amellett, hogy elsődleges a Török Áramlat hazánkba eljuttatása, arra kell törekedjenek, hogy Görögország lehetőleg az új áramlat tető alá hozása előtt kilépjen az Európai Unióból. Logikus lépés lenne, ha a magyar kormány lobbitevékenysége ebbe az irányba terelődne, ebben az esetben ugyanis Magyarország lenne az első ország, ahol a Török Áramlat belép az Európai Unió területére, ami hazánk számára jelentős erőtényező lehet Brüsszel nyomásgyakorlásával szemben.
Ugyanakkor erre – az időtávot tekintve – igen korlátozott lehetőségek vannak. Amint Moszkva és Athén megállapodik az új gázszerződés részleteiről, gyakorlatilag létrejönnek a majdan Lisszabontól Vlagyivosztokig kiterjedő Eurázsiai Unió energetikai alapjait meghatározó együttműködések régiónkra vonatkozó részei. A térségi államok közt most verseny van kialakulóban a moszkvai tárgyalóasztalnál, melyik ország lehet az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió közti gázszállítást összpontosító tranzitország, és hazánk igen jó pozícióban van ebből a szempontból, amennyiben sikerül lépéseket tenni a görög kilépés kiprovokálása érdekében.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Tankoláshoz nem kell saját autó! Ha képviselő valaki! - “…a képviselők olyan jogszabályt szavaztak meg magukra vonatkozóan…”

…A képviselők utazási juttatásairól szóló jogszabály lehetővé teszi a tömegközlekedési költségek megtérítését azon képviselőknek, akik cserében lemondanak a kártyáról. Havonta csupán 4-6 ilyen politikust tartalmaz a nyilvántartás, közülük a legismertebb név a DK-s Vadai Ágnes havi átlagban 15 ezer forinttal. Ha ezeket összeadogatjuk, talán jobban megérné éves bérleteket venni az állami támogatásból, de ne kritizáljuk a politikust, hiszen tényleg az ő utazásaira megy el szinte a legkevesebb közpénz.
Találtunk ugyanakkor a tömegközlekedők között is hajmeresztő összegeket. Kissné Köles Erika a 13 nemzetiségi szószóló egyike az Országgyűlésben, a szlovén kisebbség parlamenti képviselőjeként bizonyára sokat vonatozik, mégis ütnek a számok a neve mellett: május óta van két nullás hónapja is, de van 195 ezres, 178 ezres és 114 ezres is. Ezeket az összegeket csak belföldi tömegközlekedésre lehet használni, így különösen magasnak tűnnek.
Mi van azokkal, akik tankolnak ezerrel, miközben kocsijuk sincs?
Közhely, hogy a politikusok vagyonnyilatkozata nem mutatja meg a valós vagyonukat. Mi most mégis induljunk ki ezekből a dokumentumokból, és abból, hogy a képviselők szentnek tekintik az esküjüket.
Magyarán nem hazudnak, amikor kitöltik a papírokat.
Márpedig ha innen nézzük az üzemanyagkártyás rendszert, akkor azt a furcsaságot fedezzük fel, hogy az évente sok százezret vagy akár milliós összeget elautózók egy részének – a vagyonnyilatkozata szerint – saját autója sincs.
bevall
Például Ágh Péter és Bánki Erik többször 150-200 ezer forintért tankoltak, ámde nincs kocsijuk, és a havonta 50-60 ezerért tankolók között is vannak autó nélküli politikusok, úgymint Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett. Hogyan lehetséges ez?
A pontos válaszért muszáj szó szerint idéznünk a 2012. évi XXXVI. törvény 109. § (1) bekezdését, olyan szépen el van rejtve benne a lényeg: “A képviselő – a miniszterelnök, a miniszter, az államtitkár, a házelnök, az alelnök, a képviselői megbízatással rendelkező háznagy, a képviselőcsoport vezetője, valamint annak a polgármesteri megbízatást ellátó képviselőnek a kivételével, aki nyilatkozata alapján polgármesteri megbízatásával összefüggésben személygépkocsi használatra jogosult – nevére, valamint az általa – a saját vagy hozzátartozója használati jogát igazoló közokirat vagy teljes bizonyító erejű magánokirat alapján – megjelölt személygépkocsi forgalmi rendszámára szóló – egy, az Országgyűlés Hivatala által biztosított, másra át nem ruházható, készpénzre nem átváltható -, üzemanyagtöltő állomáson felhasználható üzemanyagkártya (a továbbiakban: üzemanyagkártya) használatára jogosult.”
Vagyis a képviselők olyan jogszabályt szavaztak meg magukra vonatkozóan, ami nem írja elő, hogy legyen saját tulajdonú autójuk az éves szinten akár milliós tankoláshoz.
(vezess)

Ilyenek vagyunk!

Orbán Viktor állítólag meccset néz az ő örök dicsőségére emelt felcsúti stadionban.
Valakik-valahol ételt osztanak a nyomorgóknak.
Orbán Viktor és 100 fős zenekara Kazahsztánban örvendezik itthoni diadalán, miközben a segélyezési rendszer összeomlik az új jogszabályok miatt.
Felcsúton csónakázótavat tervezgetnek. A szegedi Ságvári Endre Gimnáziumot meg akarják fosztani a nevétől. Az országban a legmagasabb összegű mezőgazdasági támogatást Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc kapta. Tömegével maradnak föld nélkül az évtizedek óta gazdálkodó családok. Ezerszám fognak éhen pusztulni a jószágaik, mert nem jutnak legelőhöz. Közben földet soha nem látott jogászok, műkörmösök, építési vállalkozók kapnak állami földbérleteket.
Orbán Viktor veje sorra nyeri az állami megbízásokat, milliárdos nagyságrendben, hogy Orbán Viktor lánya a saját lábán állhasson.
Marikának nincs csípőízülete. Marikának szétesett a kerekesszéke. Marika orvosa 5 év múlva írhat fel új kerekeszéket. Marika hason vonszolja magát a lakásban.
Lázár János 70 milliós házat írat a 10 éves fia nevére.
Rehabilitációra nem javasolt sérültek ellátását felezi meg az állam, mert kell a pénz másra. Másnak. A csókosoknak. Emberek, családok néznek kétségbeesetten a nem létező jövőbe. A segély csökkentése, a kifizetések csúszása nekik az éhenhalást jelenti. Két nap csúszás – két nap éhezés. Két hét csúszás – lassú halál.
Ági mankóval vonszolja magát. Ági 44 ezer forintos rokkantellátását megvonták. Ági 22 800 forint munkakeresési ellátást kap. Ági nem kap közmunkát. Nem alkalmas rá. Ági rezsije 30 000 forint. Ági éhen fog halni. Ági az utcán fog éhenhalni.
Balog Zoltán a keresztényi erkölcsről papol. Balog Zoltán a szeretetről prédikál. Balog Zoltán rossz szülőnek tartja a szegény szülőt.
A Krisnahívők ételt osztanak.
Kerékpárosok ételt osztanak.
Orbán Viktor lánya a saját lábán áll.
Orbán Viktor felesége földeket vásárol.
Önkormányzatok, családok veszítik el a megtakarításaikat. Idős emberek nem jutnak hozzá a nyugdíjukhoz. Kórházak táncolnak a csőd szélén.
A Quaestor ügyben kormánytagok hazudnak. Mindenki másnak, egymásnak és önmaguknak ellentmondva.
A katolikus egyház és a Quaestor üzleti összefonódása egyértelmű, bizonyítható. Senkit nem érdekel.
Mórahalmon óvodásokat kormányablak-dicsőítő papagájnak idomít be a pedagógus, az önkormányzat és a szülők összefogásával.
Svájci lapok feszegetik Orbán Viktor svájci útjait, feltételezett bankszámláit.
Morális csődben van az ország.
Egy Simicska Lajos nevű milliárdosnak szurkolunk, aki lehetővé tette a fideszmaffia kiépülését, aki trónra segítette Orbán Viktort, aki maga is elképzelhetetlenül meggazdagodott az akkor még hálás Orbán Viktor által neki juttatott Uniós forrásokból és közpénzekből. Most a Mester ellen fordult a Tanítvány, mi pedig reménykedünk. Hátha kinyírják egymást politikailag. Erkölcsileg nincs veszély. Erkölcs nem létezik. Régen nem.
Orbán Viktort istenítik a hívei. Orbán Viktorhoz imádságot írnak. Kezet csókolnak neki. Orbán Viktorról képeket festenek. Orbán Viktor fotója bámul a szekrényről. Orbán Viktor szülőfalujában stadion épül. Orbán Viktor szülőfalujában fociakadémia létesül. Orbán Viktor falujában kisvasút fog közlekedni. Csónakázótó épül. Orbán Viktor dönt mindenben. Orbán Viktor szava szentírás. Orbán Viktor engedélye nélkül egyetlen miniszternek, államtitkárnak sem lehet véleménye. Semmiről. Orbán Viktor személy. Olbán Viktor kultusz.
Az ország csaknem fele létminimum alatt él. A fiataljaink 15-20%-a elhagyta az országot. Gyermekek éheznek. Magzatok halnak meg, méhen belüli éhezés következtében. Sérült, munkaképtelen emberek lassú éhhalálra vannak ítélve. Idős emberek kerülnek pszichiátriai elfekvőbe csak azért, mert idősek. Mert kiszáradtak. Mert keringési zavaruk van. Mert nincs orvosi kapacitás a vizsgálatra, kezelésre. Mert amúgy sincs sok hátra…
Vitatkozunk, melyik bűnöző becsületesebb. A maszopos? A Dk-s? Melyik maffiózó humánusabb. Melyik tép ki kisebb darabot a húsunkból.
Orbán Viktor kedvenc falujában, a kedvenc stadionjában kikapott a kedvenc csapata.
Az V. kerületben az önkormányzat egymillió forintért rácsot rakatott egy trafóház köré, hogy elüldözzön onnan két hajléktalant, akik eddig ott húzták meg magukat.
Orbán Viktor tiszteletére Kazahsztánban honfoglaló magyarok lóra ülnek és koronás zászlót lengetnek. Fel sem röhögünk.
A társadalom immunrendszere halott.
Nem vállaljuk a felelősséget. Semmiért. Senki. Szolgák akarunk lenni.
Ilyenek vagyunk.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/07/ilyenek-vagyunk/

Oroszország automatizált rendszerrel lőheti le az amerikai műholdakat

Oroszország kifejlesztett egy a mai körülmények közt is egyedinek számító automatizált rendszert, ami képes felismerni és megsemmisíteni ellenséges katonai műholdakat. A Rossziszkaja Gazeta hasábjain a mai nap folyamán fog megjelenni egy interjú Anatolij Szavinnel, az orosz légvédelmi rendszerek fejlesztésén munkálkodó Almaz-Antei fegyvergyártó cég kutatási vezetőjével, aki bemutatja az új fejlesztést.
Szavin részletezi, hogy a hazai iparra támaszkodva jóval olcsóbban, gyorsabban és jobb minőségben gyártanak egyes rendszereket, így Oroszország mostanra maga mögött hagyta az Egyesült Államokat az orbitális pályán telepített fegyverek terén. Az új rendszer minimális emberi beavatkozással üzemel, és Szavin elmondása szerint egy új technológiai szintet képvisel, ami a nyugati országokban még nem jelent meg.
A kutatási igazgató szerint Oroszország mostanra a világűrbe telepített felderítési rendszerek egy egyedi megoldását fejlesztette ki, ami lehetővé teszi, hogy állandó megfigyelés alatt tartsák az amerikai stratégiai fegyvereket, és a NATO ballisztikus rakétákat hordozó tengeralattjáróit. Szavin elmondása szerint az utóbbi években anyagi forrásokat nem kímélve zajlottak a fejlesztések, és mostanra a világ óceánjainak közel teljes területét állandó ellenőrzés alatt tartják.
Orosz műhold
Novemberben az amerikai média jelentéseket hozott le arról, hogy a nyugati űrügynökségek figyelemmel kísérnek egy orosz rakétával fellőtt eszközt, amiről feltételezik, hogy katonai műhold. Néhány héttel korábban pedig kiderült, hogy a nyugati űrügynökségek felfedeztek egy másik objektumot (2014-28E), amit akkor egy orosz hordozórakétáról hátramaradt roncsnak gondoltak, a későbbiekben viszont felmerült, hogy álcázott katonai műhold lehet.
Márciusban már az amerikai katonai vezetők és hírszerző tisztek is nyilvánosan kezdtek beszélni arról, hogy az Egyesült Államok az űrben folytatott hadviselés lehetőségével is számol egy a Földön kirobbanó nagy háború esetén. Kína válaszként figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy egy esetleges jövőbéli konfliktus során lelőheti az amerikai műholdakat. A Pentagon éles reakciót adott, és 5 milliárd dollárt különítettek el a következő öt évre az amerikai műholdak védelmére.
Oroszország és Kína azonban erőpozícióból nyilatkozik az űrprogramok tekintetében, és március 11-én az Egyesült Államok bejelentette, hogy túlforrósodott, majd felrobbant egy meteorológiai műholdja. Az esetet megelőzően két héttel azonban elkezdődött a sávzaj olyan mértékű növekedése, ami legfeljebb egy légköri atomrobbantás vagy történelmi rekord napkitörés esetén lenne tapasztalható, tehát elképzelhető, hogy a keleti tömb már március elején lelőtt egy amerikai katonai műholdat.


https://hidfo2015.wordpress.com/