2014. december 6., szombat

Migrációs versenyhelyzet a toleranciabajnok USA és a radikalizálódó EU között


Több bevándorló próbált szerencsét az Egyesült Államokban, mint az Európai Unióban 2012-ben, amivel egy legalább egy évtizedes trend dőlt meg – derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb migrációs tanulmányából. A szervezet december elsején nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderült, hogy két évvel ezelőtt 1,03 millió legális bevándorló emigrált az Egyesült Államokba, míg az Európai Unióban 948,2 ezren akartak új életet kezdeni. Korábban az EU-ba mindig többen érkeztek, mint az USA-ba, főleg, mivel az amerikai hatóságok évente nagyjából csak egymillió bevándorlót engednek be az országba.
Jean-Cristophe Dumont, az OECD migrációval foglalkozó osztályának vezetője szerint ez a trend nagy valószínűséggel 2013-ban is folytatódott, aminek a fő oka az, hogy az Európai Unió már nem olyan csábító, mint pár évvel ezelőtt volt. Ebben valószínűleg fontos szerepe van az egyre inkább bevándorlóellenes politikai hangoknak és a xenofób szélsőjobboldali pártok megerősödésének a fő migrációs célpontnak számító Nyugat-Európában. Ami viszont a szélsőjobbnál és idegengyűlöletnél is jobban távol tartja a bevándorlókat Európától, az az eurózóna válsága.
Európának tennie kell valamit, hogy vonzó maradjon, különösen a jól képzett bevándorlók körében – mondta Dumont a Financial Timesnak, azzal ugyanis, hogy egyre kevesebben akarnak az EU-ba jönni, a régió veszít a versenyképességéből. Az OECD főtitkára, Angel Gurría éppen ezért a jelentés bemutatásakor olyan reformokat sürgetett a szervezet tagországaiban, amelyek lehetőségként és erőforrásként, nem pedig problémaként tekintenek a bevándorlásra. Az egyik legnagyobb probléma és egyben elvesztegetett lehetőség, hogy a magasan képzett bevándorlók 50 százalékkal kisebb eséllyel találnak a képzettségüknek megfelelő munkát. Ezen Gurría szerint hatékonyabb integrációval, a migránsok szülőhazájában megszerzett képesítések elismerésének javításával lehetne segíteni. Annak a rövid- és hosszú távú költségei, ha a gyorsan változó körülmények között tétlenek maradunk, nagyon magasak – intett mindenkit a főtitkár.
A munkacélú bevándorlás a válság 2007-es kitörése és 2012 között 12 százalékkal csökkent, hét évvel ezelőtt 4,5 millióan, míg tavalyelőtt 3,8 millióan szedték a sátorfájukat és költöztek egy másik országba. Ezen belül az európai gazdasági övezetben 40 százalékkal csökkent a munkát kereső migránsok száma. A tavalyi évben azonban valamivel javulni kezdett a helyzet, éves alapon 1,1 százalékkal több bevándorló érkezett az OECD tagállamaiba, ezzel pedig már minden tizedik munkavállaló, vagyis nagyjából 115 millió ember bevándorló a világ legfejlettebb országaiban. A célországok közül továbbra is kiemelkedik Németország, ahová 2013-ben 450 ezren vándoroltak be, míg az EU mediterrán tagjaiban és Írországban továbbra csökken a bevándorlók száma.
Bár a munkát vállalni akaró bevándorlók száma csökkent, a geopolitikai feszültségek miatt tavaly 20 százalékkal nőtt a menedékjogot kérők száma, elsősorban a szíriai konfliktus miatt. A polgárháború sújtotta országból akkor 550 ezren kerestek menedéket az OECD országaiban.


Hírfigyelő Szolgálat

Kétségbeesett USA, fegyverkező Ázsia

Hat év múlva nagyobb hadiflottája lehet a Kínai Népköztársaságnak, mint az Egyesült Államoknak – írja az USA kongresszusának amerikai-kínai gazdasági és biztonsági bizottságának éves jelentése. A bizottság szakértői szerint 2020-ra 351 hajó lehet majd a kínai flottában, 43-mal több, mint amennyire az amerikai haditengerészet tervezi bővíteni a jelenlegi 290 darabos hajóhadát.


7988.jpg

Az első kínai repülőgép-hordozó anyahajót még 1998-ban vásárolták Ukrajnától, ezt renoválták és építették át

A kínai katonai költségvetés 1989 óta minden évben két számjegyű növekedést mutatott, és ez várhatóan a jövőben sem lesz másképp. Különösen a haditengerészet bővül majd, a kongresszusi bizottság becslése szerint 2020-ra például a kínai hadiflottának háromszor annyi atom-tengeralattjárója lesz, mint húsz évvel korábban. A népköztársaság nemrég bemutatta első repülőgép-anyahajóját, és több új csatahajóval is előállnak majd a közeljövőben.
Az amerikai haditengerészet költségvetését viszont visszavágták az elmúlt időben, így képtelen lesz felvenni a versenyt a kínai növekedéssel. Ez nem jelenti azt, hogy Kína katonai lehetőségei meghaladnák az Egyesült Államokét, ez utóbbinak ugyanis nyilvánvaló előnye van a hadi technológiában, és sokkal több anyahajója van, azt azonban jelenti, hogy az ázsiai térségben megváltozik a biztonsági egyensúly. A kínai flotta bővülése például kisebb fegyverkezési versenyt indított be a térségben, 2013-ban például India vásárolta a legtöbb fegyvert globálisan, de a top 5-be bekerült Pakisztán is. Így egyre inkább úgy látszik, hogy a Pax Americana a csendes-óceáni térségben hosszú távon nem fenntartható.


Hírfigyelő Szolgálat

Ukrajna választásokat tartana más országok területén

Petro Porosenko ukrán államfő szerint el kell törölni a kelet-Ukrajnában, november 2-án lezajlott választások eredményeit, mert azok alkotmányellenesek. Az elnöki szóvivő szerint november 2-án "pszeudo-választásokat" tartottak terroristák által kontrollált területeken, aminek eredményeit el kell törölni, és meg kell kezdeni az előkészületeket arra, hogy ott az ukrán törvényeknek megfelelő választásokat megtartsák.
Hídfő.net.ru | Petro Porosenko
Nem nehéz észrevenni az összefüggést, hogy Porosenko bejelentése egyenes következménye az amerikai kongresszus hatrozatának, ami a háború folytatására ösztönzi Kijevet, de eközben amerikai politikusok is kritizálják.
A Donyecki és Luganszki Köztársaság áprilisban nyilvánította ki függetlenségét Ukrajnától és a köztársaságok megalakulását, mivel nem ismerték el a Kijevben fegyveres puccs által hatalomra jutott kormányt. Az elszakadó köztársaságok májusban demokratikus népszavazással alapozták meg a függetlenséget, amit a szavazók abszolút többsége támogatott (80% körüli orosz többségű területekről van szó, tehát nem ukránok akartak kiszakadni Ukrajnából). November 2-án a két függetlenedő köztársaság országgyűlési választásokat és elnökválasztásokat tartott, ami nemzetközi megfigyelők bevonásával került megszervezésre.
Kijev és a nyugati országok nem ismerik el a választások eredményeit, mert az nem a számukra kedvező eredménnyel zárult. A demokratikus véleménynyilvánításra a nyugat katonai offenzívával reagált, ami kisebb gócpontokon a mai napig zajlik.
Mára a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság független államalakulat, diplomáciai küldöttségeik keresik az olyan országokat és politikai erőket, melyek készen állnak függetlenségüket elismerni és az alapvető államközi kapcsolatokat kiépíteni.
Minden bizonnyal felmerül a kérdés: miért olyan fontos, hogy a magyar politikai pártok ne a nyugati puccsistákat támogassák, hanem az elszakadó köztársaságok demokratikus önrendelkezését?
Luganszk és Donyeck többségi orosz lakosságú, tehát nem az ukrán lakosság egy része akart valamiféle "terroristáknak" köszönhetően elszakadni az országtól, hanem egy az adott területen többségi lakosságot jelentő nemzetiség. A helyenként 80%-ot meghaladó többségben lévő orosz lakosság számára egyértelmű volt, hogy az ukrán állammal ez a mesterséges közösség a továbbiakban fenn nem tartható.
Ahogy Ukrajna egy mesterséges állam volt, ugyanilyen mesterséges állam a mai Románia is. A közeljövőben eljöhet az az idő, amikor az erdélyi magyarság kerül ugyanilyen helyzetbe. A közeljövőben előállhat egy olyan helyzet, hogy Románia a térség egyetlen NATO-elkötelezett országaként elszigeteltségbe fog kerülni, és abban a helyzetben Moszkva és Budapest közt érdekegyezés alakul ki az erdélyi magyarság demokratikus önrendelkezésére vonatkozóan. A nyugati országok emiatt próbálják kontroll alatt tartani a magyar pártok "romániai" kapcsolatépítéseit, és az erdélyi magyar szervezeteket is kontroll alatt tartják. A magyar politikai pártoknak most arra kell törekednie, hogy ezt a kontrollt felszámolják. A magyar politikai pártoknak ki kell használnia ezt a lehetőséget, mert ha nem használják ki, méltatlanok arra, hogy vezetőik magukat politikusnak nevezzék.
Ha egy ilyen helyzet előáll, ebben az érdekegyezésben nagyon is sokat fog számítani, hogy azok a magyarországi politikai erők, akik segítségért könyörögnek, a közelmúltban hogyan viszonyultak egy kisebbségi sorba taszított, ám területi többségi orosz néprész elszakadási törekvéseihez. Aki a donyecki felkelőket támogatja, az idegen országokban rekedt magyarságot támogatja. Aki a kijevi kormányt támogatja, a magyarság demokratikus önrendelkezését állami pozícióból elfojtó kormányokat támogatja. Ilyen egyszerű a helyzet.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/06/ukrajna-valasztasokat-tartana-mas-orszagok-teruleten

"Fiskális" kilakoltatási moratórium törvénymódosítás

A törvényjavaslatot még szeptember végén beterjesztő Csöbör Katalin azzal indokolta a végrehajtási törvény ilyen kiegészítését, hogy ezzel kikerülhető a devizahiteles törvényben megfogalmazott végrehajtási, illetve kilakoltatási moratórium ezekben a speciális esetekben, amikor az önkormányzat, illetve állami cég indítana végrehajtást. A javaslat alkotmányos indoka az, hogy a jogalkotó minden eszközzel segítse a munkahelyek létesítését - állt az indoklásban.
December 6-án - azaz, ma - lépett hatályba a végrehajtási törvény újabb módosítása. A változás értelmében nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég kéri, vállalva az ingatlan felújítását és munkaerő-piaci célú bérbeadását.
A mostani módosítás szorosan kapcsolódik az első devizahiteles törvényhez, amely a devizahiteles ügyekben a végrehajtás szüneteltetését rendelte el. Ez alapján folytak - folynak - a bankok által indított perek, amelyekben a szerződési feltételeik tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánják megdönteni. Azokban az esetekben, amikor a lakást már a devizahiteles törvény hatályba lépése - július 26. - előtt értékesítették, a kiürítés (kilakoltatás) elmarad a törvény szerint.

A devizahiteles törvény elfogadásával egyidőben, idén nyáron, módosította az Országgyűlés a végrehajtási törvényt is. Ez viszont úgy szólt, hogy a kilakoltatási moratórium nem alkalmazható akkor, ha a lakást - még a moratórium elrendelése előtt - helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég vásárolta meg az árverésen.


Bíró Dalma

Mocskos, szemét rendszer ez

Mi, magyarok imádjuk a sikert. Igaz, nem minden sikert, de a világraszólót, az aranyfényűt, a luxuslimuzinnal érkezőt, az nagyon. Imádjuk Orbánt és Gyurcsányt meg a többi polgárháborús uszító milliárdost, mert imádjuk az erőt, a pénzt és a hatalmat. Imádjuk az állami kitüntetéseket, a Kossuth-díjakat, a nagy- és a kiskereszteket. Imádjuk a nemzet sportolóit, színészeit és egyéb hőseit. Hiába adósodunk el évszázadokra, számukra mindig akad havi félmilliónk, ha már a sportolók, művészek és tudósok tömegeit méltányosan megfizetni nem tudjuk.
Ők a mi hőseink. A nemzetnek nincsenek kőművesei, orvosai, tanítói vagy ápolói, és nincs is rájuk szüksége, hisz a teljesítmény csak akkor ér valamit, ha azt színpadon vagy arénában adják elő, egyébként a sógorság-komaság rendszere működik. Így aztán a nemzetnek polgárai sincsenek. Csak oligarchái és jobbágyai.
Szántai Attila egy soha nem volt világ, a polgári Magyarország hőse. Vállalkozott, dolgozott, négy gyereket nevelt, és amikor a maffia védelmi pénzt követelt tőle, ő kiállt magáért. Nemet mondott, a rendőrséghez fordult, önvédelmi fegyvert váltott ki. Bár ne tette volna! A rendőrség nem pusztán cserben hagyta a rendes működés szerint, hanem – mint kiderült – maga is a fosztogatók, a védelmi pénzt követelő bűnözők szövetségese lett. A férfit és családját a Fekete Sereg nevű banda tagjai addig fenyegették, zsarolták, provokálták és bántalmazták, míg az önvédelemből lelőtt egy embert, egy másikat pedig megsebesített.
Ezt követően Szántai Attilát a teljes jogállam cserben hagyta. Ügyészség, bíróság, elsőfok, másodfok. Börtönbe került, épp azok közé a bűnözők közé, akiknek a társát megölte. Iszonyú kínokat, megaláztatást és gyötrelmet szenvedett el méltatlan rabságának hét éve során. Emberi roncsként, megtört egészséggel, önmaga árnyékaként szabadult.
Ez az eset százmillió forintjába került a magyar államnak. Annyi pénzbe, amennyiből Szijjártó Péter még egy rendes családi házat se tudna venni. Szántai Attilával nem fognak együtt fotózkodni a politikusok, nem lesz meglepetésvendég az esti showműsorban, nem lesz ő a nemzetnek senkije, hiszen éppen az ő tragédiája mutatja, hogy mennyire erkölcstelen, romlott és képmutató az egész minket körülvevő magyar állam a celebjeivel, a hatóságaival és verőembereivel karöltve.
Legszívesebben messzire szöknék abból az országól, ahol az állam és a nyilvánosság számára ennyit ér egy aljas és értelmetlen módon tönkretett élet. Magyarországon a diplomahamisítók a hősök és a Szántai Attilák az áldozatok. Egy tönkretett élet és család akciósan százmillió forint. Mocskos, szemét rendszer ez.
(mandiner)

Ha lassan is – de ketyeg az a háború Donbasszban!

Szép csendesen ketyeg a donbasszi háború. Szombat lévén visszafogottabban zajlik a gyilkolászás, de azt a tizenegy civilt, akiket ezidáig ma öltek meg a valcmanista latorgránátok, nem igazán vigasztalja.
brr
Bármilyen csendesen ketyeg is a háború verklije, Donyecknek és repülőterének azért minden napra jut belőle egy tisztességes adag. Természetesen így volt ez ma is.
A leghevesebb csatározás Peszki külvárosában dúlt ma. Mintha a népköztársaságiaknak lenne ott valami tervük, és emiatt izgulnak a valcmanista pribékek.
gtb
Jenakijevonál viszont egy kissé durvult ma a helyzetük a latroknak. A népköztársaságiak egyik “Grad” – ütege meglepett egy mindenféle járműből álló latorkonvojt. Komoly pusztítás volt a jelentés szerint. A takarítóbrigádnak sok munkája van még most is. Alaposan megcsappan a plasztikzsák – készlet.
Volt egy kis összecsapás Gorlovkánál is, de semmi különösebb.
Gyjebalcsevonál azért egész nap dolgoztak a tüzérségek. Bár a milicisták állítólag serényebbek voltak.
Nyikisinonál ma is tartott a húzd meg – ereszd meg akciózgatás.
Komsackojét eddig minden esemény elkerülte. Ma viszont két latortank elkezdte ágyúzni a falut. Három helyi lakos belehalt.
Volnovahából lőtt a latortüzérség minden irányba.
Sztila és Sztarobesevo környékén kissebb összetűzések voltak ma. Két lator végleg kidőlt, egy milicista súlyosan megsebesült Sztarobesevonál.
Luhanszk környékén viszont béke honolt ma.
Sztanyica Luhanszkaja mellett volt egy kis “anyázás” – de semmi komoly.
A valcmanista latortüzérség azért ma is kóstolgatta a Veszjelaja Gora – hegyet, és Szcsasztyjét.
Bahmutkánál továbbra is szenvedték ma a pribékek a népköztársaságiak haragját.
Kirov ma is kapott egy valcmanista sorozatvető támadást. Itt is meghalt négy helyi lakos.
Ma este Liszicsanszkban is korán le fognak feküdni a helyiek. Itt is szétlőtték a pribékek az áramelosztót.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/06/ha-lassan-is-de-ketyeg-az-a-haboru-donbasszban/

A Gazprom üzent Európának: “ez itt a vég kezdete”

A Déli Áramlat földgázvezeték-projekt meghiúsulása miatt felülvizsgálta európai energiapiaci stratégiáját a Gazprom.
gazda
Oroszország hozzáállása az európai piachoz alapjaiban változott meg – mondta Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója az orosz közszolgálati televíziónak adott interjúban. “Ez itt a vég kezdete az európai végfelhasználókkal kötött szállítási szerződésekre összpontosító piaci stratégiánkban” – fogalmazott. “Az EU ezentúl Törökországgal, mint tranzit országgal áll majd kapcsolatban” – mondta a Gazprom vezérigazgatója, megjegyezve, hogy Törökországnak évi 50 milliárd köbméter gáz áll majd rendelkezésére továbbításra, “amit alkalma lesz az EU-val folytatott politikai hatalmi pókerjátszmában is igénybe venni”.
A Gazprom elnöke rámutatott, hogy az európai gázszállítási rangsorban Törökország a második helyre rukkol elő Németország után. Miközben Németországra az északi szállítási útvonalon hárul a kulcsfontosságú közvetítő szerep, a déli útvonalon ezt a feladatot Törökország tölti majd be. Ukrajna szállítási útvonalként játszott szerepe pedig teljes mértékben elveszíti jelentőségét – mutatott rá Alekszej Miller a tévéinterjúban.
Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn jelentette be törökországi látogatásán a Déli Áramlat gázvezeték projekt feladását. “A döntés végleges” – hangsúlyozta a Gazprom vezérigazgatója – “annak ellenére is, hogy saját területen már négymilliárd dollárt fordítottunk a vezeték kivitelezésére”. Ezt a már kiépített kapacitást a jövőben a törökországi szállításokhoz veszi majd igénybe a Gazprom. A már megrendelt csővezetékeket pedig a terveknek megfelelően a Fekete-tengeren keresztül fektetik le, csak nem bulgáriai, hanem törökországi végponttal – mondta Alekszej Miller.
cain
Rámutatott, hogy Bulgária a hárommilliárd eurós beruházás elmaradása miatt nem csak mintegy hatezer munkahelyet veszít el, hanem elesik a jövőben gázszállítások tranzitbevételétől is. Ráadásul a már meglévő vezetékeken az országon át szállított évi 18 milliárd köbméter földgázt is a törökországi útvonalra irányítja át a Gazprom.
Az EU-ban a szolgáltatóknak ezentúl maguknak kell gondoskodniuk a földgázt a fogyasztókhoz eljuttató vezetékek megépítéséről, a Gazprom ezentúl az EU számára vezetékek építésével nem foglalkozik – hangsúlyozta a Gazprom vezérigazgatója. (MTI)

Már nem így néz ki a helyzet...

Az Unió Bulgáriát zsarolja a pénzcsapok elzárásával, ha utat enged a Déli Áramlat orosz projektjének. Az Unió elsősorban a Közép-európai térség orosz befolyását akarja megakadályozni. A tőle földgázt vásároló cégek, 2020 után a Nyugat-Törökországban megépítendő gázelosztóból vigyék tovább az energiahordozót és építsenek saját erőből vezetékeket Közép-Európába. A cég jelenleg érvényes tranzitszállítási szerződése hat év múlva jár le Ukrajnával és Ukrajna, mint ismeretes egyenlőre atlantista befolyás alatt áll, ami ellentétes az ázsiai régió politikájával. Ha ez a stratégia sikert hoz, akkor megvalósul az, amiért a Déli Áramlatot kitalálták. Az új gázvezetéket igen rövid idő alatt le tudják fektetni a Fekete-tenger alatt, a Törökországba vezető Kék Áramlattal párhuzamos útvonalon, majd Nyugat-Törökországon keresztül a görög határig menne, ahol gázelosztót létesítenének. A Gazprom és az orosz gázt jelenleg Ukrajnán keresztül beszerző európai cégek közötti szerződések többségében az ausztriai Baumgarten szerepel elosztó állomásként.
Kik viszik a legtöbb orosz gázt? Ukrajnán keresztül a legtöbb gázt az olaszok kapják, körülbelül 25 milliárd köbmétert évente. A Kommerszant szerint az ország ellátását teljesen megoldaná az Azerbajdzsánból Törökországon keresztül vezető Trans Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP) és az ahhoz kapcsolódó, Görögországon, Albánián át és az Adriai tenger alatt tervezett gázvezeték (Trans Adriatic Pipeline) meghosszabbítása. Mindkét csövet 2018-ra állítanák munkába. Viszont Magyarország, Szlovákia és Ausztria felé új, évi 20 milliárd köbméter kapacitású vezetéket kéne építeni, vagy pedig a jelenlegi csövek szállítási mennyiségét módosítani. Az Északi Áramlat gázvezetékből már így is eljut a gáz Csehországon át, az OPAL pedig Szlovákiába és Ausztriába visz. A Törökország irányába megépítendő gázvezeték szállítási teljesítménye elérheti a Déli Áramlat tervezett évi 63 milliárd köbméteres kapacitását is.
Oroszország hozzáállása az európai piachoz alapjaiban változott meg - mondta Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója az orosz közszolgálati televíziónak adott interjúban. "Ez itt a vég kezdete az európai végfelhasználókkal kötött szállítási szerződésekre összpontosító piaci stratégiánkban" - fogalmazott. "Az EU ezentúl Törökországgal, mint tranzit országgal áll majd kapcsolatban" - mondta a Gazprom vezérigazgatója, megjegyezve, hogy Törökországnak évi 50 milliárd köbméter gáz áll majd rendelkezésére továbbításra, "amit alkalma lesz az EU-val folytatott politikai hatalmi pókerjátszmában is igénybe venni".
A Gazprom elnöke rámutatott, hogy az európai gázszállítási rangsorban Törökország a második helyre rukkol elő Németország után. Miközben Németországra az északi szállítási útvonalon hárul a kulcsfontosságú közvetítő szerep, a déli útvonalon ezt a feladatot Törökország tölti majd be. Ukrajna szállítási útvonalként játszott szerepe pedig teljes mértékben elveszíti jelentőségét - mutatott rá Alekszej Miller a tévéinterjúban.
Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn jelentette be törökországi látogatásán a Déli Áramlat gázvezeték projekt feladását. "A döntés végleges" - hangsúlyozta a Gazprom vezérigazgatója - "annak ellenére is, hogy saját területen már négymilliárd dollárt fordítottunk a vezeték kivitelezésére". Ezt a már kiépített kapacitást a jövőben a törökországi szállításokhoz veszi majd igénybe a Gazprom. A már megrendelt csővezetékeket pedig a terveknek megfelelően a Fekete-tengeren keresztül fektetik le, csak nem bulgáriai, hanem törökországi végponttal - mondta Alekszej Miller. Rámutatott, hogy Bulgária a hárommilliárd eurós beruházás elmaradása miatt nem csak mintegy hatezer munkahelyet veszít el, hanem elesik a jövőben gázszállítások tranzitbevételétől is. Ráadásul a már meglévő vezetékeken az országon át szállított évi 18 milliárd köbméter földgázt is a törökországi útvonalra irányítja át a Gazprom. Az EU-ban tehát a szolgáltatóknak ezentúl maguknak kell gondoskodniuk a földgázt a fogyasztókhoz eljuttató vezetékek megépítéséről, a Gazprom ezentúl az EU számára vezetékek építésével nem foglalkozik - hangsúlyozta a Gazprom vezérigazgatója.

Gölöncsér Miklós

Lezárulhat a Misztral-ügy? Hollande Moszkvába látogat

Francois Hollande francia államfő előre be nem jelentett látogatásra érkezett Moszkvába, ahol Vlagyimir Putyinnal személyes megbeszélést fog tartani a kialakult helyzetről. Hollande gépe már megérkezett a Vnokovo-2 reptérre, és az előzetes hírek szerint úgy tűnik, a két államfő a repülőtér épületében fog tárgyalást tartani. A Kreml megerősítette a hírt, az előre be nem jelentett látogatás viszont abból a szempontból érdekes, hogy a francia államfő napirendjében nem szerepelt a moszkvai út. Hollande kétnapos látogatást tartott Kazahsztánban, ennek végén a hazafelé úton tett kitérőként érkezett Moszkvába.
Az Amerikai Egyesült Államok hónapok óta nyomást gyakorol a francia kormányra, hogy ne adják át az orosz megrendelésre gyártott, Misztral típusú helikopter-hordozó hajókat. Jens Stoltenberg NATO főtitkár is hivatalos ajánlatott tett a hajók megvásárlására, azonban Franciaország a hajók átadásának megtagadása - szerződésszegés - esetén a NATO éves költségvetésének kétszeresét kellene kártérítésként kifizesse Moszkvának.
A kormány erőteljes nyomásgyakorlásnak van kitéve Washington részéről. Ebből a szempontból érdekes, hogy a moszkvai út nem volt benne a francia államfő napirendjében. Tekinthető egyfajta kiugrási kísérletnek; mivel az elnöki adminisztráció nem tudott róla, Washington nem is tudta megakadályozni a moszkvai utat.
Hídfő.net.ru | Francois Hollande

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/06/lezarulhat-misztral-ugy-hollande-moszkvaba-latogat

Minimajdan Vinnyicjában, újabb tárgyalás Minszkben

Vinnyicjában áll a bál! A Regionális Közigazgatási Hivatal épületét – ahol “közgyűltek” a valcmanisták – menesztették a Majdanon megválasztott Szergej Szvitko regionális főnököt.
maj
A hírre odacsődültek a testvérek, és megkezdődött a helyi minimajdan. Füstbombák, autógunik, baseball – ütők játszottak! Ajtó – ablakbetörés, bezúdulás az ülésterembe. Ott meg arról vitatkoztak éppen a megválasztottak, hogy a helyi (regionális) tanácsnak hány választott gépviselője van.
sorf
Merthogy a “hivatalos választásokon” csak 99 régióanya és régióatya nyerte el a választók bizalmát, de a majdanovcik fölülírták a “választási eredményeket”! 33 további – a kijevi Majdanon “örök bizalomra méltó” – fölforgatót mindenképpen ott szeretnének tudni a vinnyicjai törvényhozásban. Hogy közülük senki sem régióbeli? Hát az meg kit érdekel? Lángba borították Kijevet, segítettek a puccsban! Ez Örök Dicsőség és Hála! Meg örökös gépviseleti jog! Nem kis pénzről van itt szó kérem!
Nyalókakirály pedig – míg vinnyicjai alattvalói az apanázson marakodnak – ma légihintajával Harkov – régióba reptette magát.
Harkovból Csugujevbe ment, ahol bejelentette, hogy Minszkben e hó kilencedikén – jövő héten kedden – újjabb tárgyalási fordulóra kerül sor az udvar megbízottai és a donbasszi Népköztársaságok képviselői között. Ott lesznek ám az EBESZ megfigyelői is, de már szerb elnöklet alatt. Nyalókakirály eléggé “mérsékelten optimista” a várakozásait illetően.
Kinyögte, hogy a jövő keddi forduló megtartását Francois Hollande francia elnök könyörögte ki Vlagyimir Putyintól ma délután a vnukovoi repülőtéren Moszkvában.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/06/minimajdan-vinnyicjaban-ujabb-targyalas-minszkben/

Az EU kifosztott, a NATO háborúba sodor!

A bulgáriai “Ataka” nacionalista párt elnöke Volen Szidorov tegnapi – a szófiai parlamentben – elmondott beszédében javasolta, hogy Bulgáriában tartsanak népszavazást az Európai Unióból és a NATO – ból való kilépésről.
Véleménye szerint az EU – kifosztotta, a NATO pedig háborúba sodorja Bulgáriát.
Bulgária nemzeti érdekeit és méltóságát hatalmas csapás érte emiatt a két szövetségi tagságunk miatt. A “Déli Áramlat” Oroszország részéről való felmondása az EU és a NATO zsarolásai miatt következett be. Ezért aztán Bulgáriát hatalmas károk érték. Munkahelyek ezrei vesztek oda, elúszott egy garantált rendszeres évi jövedelem, és elveszett a lehetősége annak, hogy Bulgária részese lehessen Európa energetikai rendszerének. – mondta.
“Biztos vagyok abban, hogy Oroszország ezen döntése csupán válaszlépés volt a bulgár kormány következetlen és helytelen politikájára. A bulgár kormány külső nyomásra cselekedett akkor, amikor a maga részéről úgy döntött, hogy leállítja a “Déli Áramlat” előkészítő munkálatait. Washington gazdasági háborút hirdetett Oroszország ellen. Szeretné megőrizni pénzügyi és geopolitikai vezető szerepét – ami már nem létezik! Amerika továbbra is a világ csendőre szerepében tetszeleg, és csak más országok kizsákmányolására törekszik. A múlt század végé az emberi jogok álságos ürügyével támadta a Szovjetuniót és a szocialista tábor országait. Mára azonban világossá vált, hogy egyszerűen csak gyarmatokra volt szüksége neki, és nyugati szövetségeseinek. Nyersanyagokra és olcsó munkaerőre volt szükségük.
Most stratégáik az Eurázsiai Vámunió felbomlasztásával kísérleteznek. Etnikai és vallási konfliktusokat szítanak aljas céljaik elérése érdekében. Terveik legfőbb célja a világ legnagyobb, és természeti erőforrásokban leggazdagabb országa – Oroszország destabilizálása és megkaparintása.
A berlini fal leomlása utáni esztendőben a volt TESTVÉRI SZOCIALISTA ORSZÁGOK népeire a rohamos elszegényedést, az államok anyagi javainak elrablását, a társadalmi struktúrák lepusztítását zúdították. Folyamatosan az “euro – atlanti integráció” hipnózisa alatt tartották ezen országok népeit, szuggerálva beléjük, hogy az EU és NATO – tagság az maga a civilizáció! Mintha mi mindannyian, a szocialista tábor népei a civilizáción kívül éltünk volna addig, egy lakatlan szigeten?
A NATO háborúba taszítja Bulgáriát! A ’90 – es években saját vezetői által kifosztásra ítélt Oroszország ellen, amely viszont az utóbbi tíz esztendőben magára talált. Az új orosz vezetés tíz éve már elkötelezte magát Oroszország ügye mellett, és a globalizmus és turbokapitalizmus ellen. Ám a globalisták nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a világ legnagyobb országának polgárainak meg van a vágyuk a méltóságos, emberhez méltó életre. A Nyugat világuralmi étvágya ezt az igényüket kérdőjelezi meg, és a hozzá való jogukat! Ez pedig bűn! Bűnös céljuk elérése érdekében pedig gazdasági és katonai akciót is indítottak.
Ahogyan a ’80 – as években az USA a piaci elveket megsértve a kőolaj világpiaci árának alakulásába beavatkozva gyengítette a Szovjetunió gazdaságát, most is hasonló lépéssorozatba kezdett Oroszország ellen, destabilizáló célzattal. Miután Ukrajna meggyengítésébe belepumpált öt milliárd dollárt, nyílt háborút indított a Majdan kiprovokálásával. A “Déli Áramlat” bulgáriai munkálatai leállításának kierőszakolásával Bulgária is részesévé vált az Oroszország ellen indított háborúnak. A “Déli Áramlat” miatt Bulgária fegyver lett! A NATO fegyvere! Ez pedig Bulgáriára nézve káros és veszélyes.
Bulgáriának erőt kell gyűjtenie ahhoz, hogy elejét vegye a nemzet katasztrófájának. Merész, okos vezetőkre van szüksége hazánknak. Olyanokra, akik kitörlik a bulgár nép szeméből a vakságot okozó euroatlanti port, és visszavezeti Bulgáriát a gyökereihez!
Nem lehetünk engedelmes eszközei sem az Európai Uniónak, sem pedig a NATO – nak! Itt az ideje annak, hogy népszavazáson mondja ki Bulgária népe az ebből a két kártékony szervezetből való kilépést.
MI MÉG NEM SZÜNTETTÜK MEG AZT AZ ALKOTMÁNYUNKAT, ami alapján ezt a népszavazást megtarthatjuk!” – mondta Sziderov.

BR

Ron Paul: 16 oldal háborús provokáció

Ron Paul, amerikai libertariánus politikus szerint a kongresszus által december 4-én elfogadott 758-as határozat az eddigi készült legrosszabb törvénynek bizonyulhat, mivel háborút provokál Oroszországgal. A határozat elfogadását követően Ron Paul Facebook-oldalán kritizálta azt, hangsúlyozván, hogy az háborús provokáció és a teljes megsemmisüléshez vezethet. A politikus szerint a mindössze 10 kongresszusi képviselő által ellenzett anyag 16 oldal tömény háborús propaganda. Ron Paul szerint ez tetten érhető abban, hogy Ukrajna megszállásával vádolja Oroszországot, de azt nem támasztja alá bizonyítékkal és nem is tesz utalást ilyesmire, pedig ha igaz lenne, azt műholdas felvételekkel könnyedén alá tudnák támasztani.
Hídfő.net.ru | Ron Paul
"Ami orosz részről Ukrajna szuverenitásának sértését illeti; az miért nem Ukrajna szuverenitásának sértése, hogy az Egyesült Államok februárban részt vett a demokratikusan választott kormány eltávolításában?"
Ron Paul szerint a határozat kizárólag arra vezethető vissza, hogy kelet-Ukrajna "illegális választásokat" tartott, ami csak azért illegális, mert nem azt az eredményt hozta, ami az USA számára kedvező lett volna. A politikus szerint a határozat emellett sürgeti Kijevet, hogy folytassa a háborút a függetlenséget demokratikusan kinyilvánító régiók ellen.
A 758-as határozat emellett kijelenti, hogy a Malaysia Airlines MH17 utasszállító repülőgépét a felkelők rakétája lőtte le, de ezt is konkrét bizonyíték nélkül, mivel az esetről a végső jelentés csak jövőre várható, az előzetes elemzések szerint pedig rakétának nem volt köze a katasztrófához.
A határozat ezekre a bizonyítás nélküli vádakra alapozva felszólítja az amerikai elnököt, hogy biztosítson halálos és nem-halálos fegyvereket Ukrajna kormánya számára, valamint védelmi szolgáltatásokat és kiképzést. Tehát az Egyesült Államok újabb példát hozott arra, hogy az amerikai politikusok valótlan állításokra alapozva hoznak végzetes döntéseket. Hazánkkal szemben is ugyanezt a politikát alkalmazzák: nem bizonyított állításokra alapozottan követeléseik vannak a magyar belpolitikával kapcsolatban, de a bizonyítékokat hivatalos kérésre sem hajlandók előterjeszteni.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/06/ron-paul-16-oldal-haborus-provokacio

Csúnyán elbánt a takarék az ügyfeleikkel Rákócziújfaluban és Tiszaföldvár környékén! – Ezt Önnek is tudnai kell!

Tisztelt RTL KLUB Szerkesztőség!
Röviden bemutatkoznék: Füri Krisztina vagyok, J.N.Sz. megyében, egy kisebb településen élek, Rákócziújfaluban.
A történetem a következő, dióhéjban:
Tiszaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetem, -illetve vezettem ,amire hamarosan rátérek- a számlámat évek óta. A mai napig meg is voltam elégedve a szolgáltatásaikkal és a dolgozókkal is, ám ma olyan történt, amire álmomban sem gondoltam volna.
Délután elindult a család bevásárolni. Púpos a kosár, gyerünk fizetni. Ekkor döbbenten tapasztaltam, amikor fizetésre került a sor, gondok jelentkeztek.
Először gondoltam, biztos félre ütöttem a pin kódot, próbáljuk meg újra,hiszen a héten kaptam meg a fizetést és a családi pótlékot is, kell lenni a kártyán pénznek bőven,és hát tegnap is ezzel fizettem a helyi boltban. Többszöri próbálkozás után a pénztáros segítséget hívott, majd újból pötyögtem…..hiába, a terminál nem kommunikál a bankkal. Hát jó, akkor ki az autóba kézpénzért,bár elég megalázó volt a helyzet már így is, kígyózott a sor utánunk,de türelmet kértünk. Amíg a párom kiszaladt az autóba, a pénztáros odasúgta kérdőn: “Takarékos?” mire én : “igen,miért?”- A válasz: “ ma már nem Ön az első,aki nem tudott fizetni, azt hallottam fél füllel, hogy becsődöltek.”
Kifizettük a vásárlást,ami jelzem nem kis összeg volt, hiszen számítottunk a kártyán lévő pénzre, és persze a havi nagybevásárlást ejtettük meg éppen.
A parkolóban hívtam a bankkártyán feltüntetett info vonalat,ahol elmondtam mi történt a kasszánál, majd egy úr azt a tájékoztatást adta,hogy valóban vége a Takaréknak,ő nem tud segíteni semmiben,nézzem meg a neten van e valami szám megadva!
Azt hittem rögtön padlót, pontosabban térkövet fogok.
Mit csináljak,kit hívjak,szombat van, hétfőig nem dolgozik senki a bankokban,meg semmilyen “kosztümös,öltönyös” munkahelyen.
Hazaérve felkerestem a bank honlapját,ahol ez olvasható:

HIRDETMÉNY
Tisztelt Ügyfeleink!
A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-I-548/2014. számú határozatával, feltételes hatállyal visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét, és ezzel egyidejűleg felügyeleti biztosként kirendelte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft-t (1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.). Az irányadó jogszabályok alapján a feladatok ellátására felügyeleti biztosok kijelölésére került sor.
2014. december 05. napjától a Tisza Takarékszövetkezet irányítását a felügyeleti biztosok látják el.
A Magyar Nemzeti Bank határozatában teljes körű betét, és más visszafizetendő forrás kifizetési tilalmat rendelt el. Az MNB egyúttal megtiltotta a Takarékszövetkezetnek újabb kockázatvállalással járó ügyletek megkötését, vagy hitel és kölcsönszerződésben foglalt határidők meghosszabbítását. Az érintettek részére mind Takarékszövetkezetünk, és az Országos Betétbiztosítási Alap a későbbiekben minden szükséges tájékoztatást meg fog adni.
Tájékoztatjuk a T. Ügyfeleinket, hogy 2014. december 08. napjára bankszünnap került elrendelésre, ezen napon az ügyfélfogadás teljes körűen szünetel.
Az alábbi szolgáltatások további intézkedésig szünetelnek:
ATM szolgáltatás
Bankkártyás fizetés
InternetBank, HomeBAnk
Budapest, 2014. december 5.
Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.
Felháborító!!!!!!
Hívtam egyből a felszámoló céget is, de hiába.
Semmilyen tájékoztatást,sem írásban,sem elektronikusan nem közöltek!
Pénteken,azaz 2014.december, 5-én még használtam a bankkártyámat,majd másnap érvénytelen,jégkaparóvá vált.
Mi lesz a pénzemmel? Miből veszek pelenkát, tápszert, karácsonyi ajándékot?
Gondolom nem én vagyok az egyetlen,akit ilyen aljas módon átvertek,megvárták,hogy eljöjjön a hétvége,hogy még csak véletlenül se tudjon az ember hivatalos helyen panaszt tenni, most itt állunk információ és pénz nélkül, december 6-án egyenlőre be nem látott ideig, nyakunkon a szeretet ünnepével.
Nincs kihez fordulniuk az embereknek, hazudik az állam, hazudnak a bankok, és szinte mindenki, aki nem a kis emberek között él!
Ha tudnak kérem segítsenek kideríteni,hogy mi lesz a pénzemmel, a becsapott emberek pénzével!
Köszönöm,hogy végigolvasták!
Üdvözlettel: Füri Krisztina


A teljes bejegyzés ITT olvasható.

Donbassz ma hajnalra

boj
Donbasszban mára virradóan a háború egyik pillanatról a másikra átváltott “Mikulásvárós” hangulatúra. Persze nem a Gyed Maróz érkeztét várták – ami egyébként lenne a normális dolog – hanem CSAK átváltott a háború a “hétvégi üzemmódra”! Ahogy azt már megszokhattuk.
Kissebb szekatúrákról kaptunk híreket, de szerencséra civilek halálát követelő komolyabb tüzérségi belövésekről nem.
varrás
Beszámolók azt feltételezik, hogy máról – holnapra virradó éjjel Nyalókakirály zsoldossereglete megpróbálja lerohanni Donyecket. Donbassz fővárosa körül ügyanis olyan latorerő – struktúrák összevonása zajlik, amiből a népköztársaságiak szerint egy akár órákon belül bekövetkező, átfogó valcmanista támadás is kikerkedhet Donyeck ellen.
A DNR hírszerzési információi szerint kétségbeesett kijevi kísérlet fog bekövetkezni a donyecki szénmedence megkaparintására.
Dr Elizabet Glinki – Donyeck vezető főorvosa – tegnap – egészen rémisztő statisztikát közölt. Csak Donyeckben az utóbbi egy hónap folyamán 280 civil halt meg a kijevi latorhatalom Donbasszra küldött bérgyilkosbandáinak terrorja “eredményeként”! Köztük nyolc gyermek.
Az alábbi videokon Kirovszk, a szomorúság városa
https://balrad.wordpress.com/2014/12/06/donbassz-ma-hajnalra-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%B4-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B7-mikulas-nelkul/

NSA adatokat tesznek közzé az interneten az illuminátusok által elkövetett bűntettekről

2014 december 1-én a Veterans Today Rádió interjút készített Preston James-el (1) és Stew Webb-el (2), melyben néhány megdöbbentő információval szolgáltak. Az interjú első 35 percében Stew Webb az illuminátusok sátáni áldozásairól beszél, és közread egy Anton LaVey-el (3) készült exkluzív interjút, aki megnevezi azokat az amerikai elnököket, akik részt vettek gyerekek feláldozásában.

Az igazán jó híreket Preston James vázolta, aki tárgyalta a Bush család bűncselekményeit, majd a legfontosabbal folytatta, miszerint a "jófiúk" számára világszerte rendelkezésre állnak azok az eredeti NSA információk, melyek részletesen dokumentálják az illuminátusok és segítőik által elkövetett bűncselekményeket, amelyek mind meg fognak jelenni az interneten, ami már elkezdődött.

Minden hírszerzési anyag nyilvánosságra fog kerülni! Az összes titkos fájl letölthető lesz. Az NSA nyersanyagai most már ott vannak az oroszok, a franciák kezében Edward Snowden segítségével, amelyek egyenként fognak megjelenni. Az egész illuminátus rendszert fel fogják fedni, és az elkezd összeomlani. Néhány éven belül nem lesz semmi titokban tartva. Minden napvilágra fog kerülni: nevek, telefonhívások, videók, az amerikai kongresszus tagjai és más világi vezetők által elkövetett bűncselekmények, és ez mind kint lesz az interneten! Amint az emberek világszerte ráébrednek mindenre, ezeknek a bűnözőknek pokollá fog válni az élete.

(1) - Preston James szociálpszichológus, aki 36 évnyi munka és közösségi szolgálat után vonult nyugdíjba, és ezen idő alatt számos kapcsolatot épített ki olyan emberekkel, akik a hírszerzés és a bűnüldözés területén tevékenykedtek. Rendszeresen publikál a Veterans Today weboldalán: http://www.veteranstoday.com/author/jim/

(2) - Stew Webb az Egyesült Államok Tengerészgyalogságánál szolgált, majd leszerelt. Ő fővállalkozó házépítő, és Szövetségi informátor, és 30 év alatt több mint 3000 rádió és tévé műsorban szerepelt. Ő is rendszeresen ír a Veterans Today-nek: http://www.veteranstoday.com/author/swebb/

(3) - http://hu.wikipedia.org/wiki/Anton_Szandor_LaVey

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=4xmO5Gveico

ujvilagtudat.blog

Kapcsolódó:
A Földönkívüliek segítenek bennünket a dimenzióváltásban
Bolygószintű helyzetjelentés: Az új pénzügyi rendszer - Kobra
Az összeesküvés vereségének jelei nyilvánvalóak, de egy utolsó nagy háborús lökés várható
Pozitív találkozások - A földönkívüli kapcsolat az ember átalakulásában - Tracey Taylor személyes kapcsolatának története - 3. rész