Vinnyicjában áll a bál! A Regionális Közigazgatási Hivatal épületét – ahol “közgyűltek” a valcmanisták – menesztették a Majdanon megválasztott Szergej Szvitko regionális főnököt.
maj
A hírre odacsődültek a testvérek, és megkezdődött a helyi minimajdan. Füstbombák, autógunik, baseball – ütők játszottak! Ajtó – ablakbetörés, bezúdulás az ülésterembe. Ott meg arról vitatkoztak éppen a megválasztottak, hogy a helyi (regionális) tanácsnak hány választott gépviselője van.
sorf
Merthogy a “hivatalos választásokon” csak 99 régióanya és régióatya nyerte el a választók bizalmát, de a majdanovcik fölülírták a “választási eredményeket”! 33 további – a kijevi Majdanon “örök bizalomra méltó” – fölforgatót mindenképpen ott szeretnének tudni a vinnyicjai törvényhozásban. Hogy közülük senki sem régióbeli? Hát az meg kit érdekel? Lángba borították Kijevet, segítettek a puccsban! Ez Örök Dicsőség és Hála! Meg örökös gépviseleti jog! Nem kis pénzről van itt szó kérem!
Nyalókakirály pedig – míg vinnyicjai alattvalói az apanázson marakodnak – ma légihintajával Harkov – régióba reptette magát.
Harkovból Csugujevbe ment, ahol bejelentette, hogy Minszkben e hó kilencedikén – jövő héten kedden – újjabb tárgyalási fordulóra kerül sor az udvar megbízottai és a donbasszi Népköztársaságok képviselői között. Ott lesznek ám az EBESZ megfigyelői is, de már szerb elnöklet alatt. Nyalókakirály eléggé “mérsékelten optimista” a várakozásait illetően.
Kinyögte, hogy a jövő keddi forduló megtartását Francois Hollande francia elnök könyörögte ki Vlagyimir Putyintól ma délután a vnukovoi repülőtéren Moszkvában.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/06/minimajdan-vinnyicjaban-ujabb-targyalas-minszkben/