Ron Paul, amerikai libertariánus politikus szerint a kongresszus által december 4-én elfogadott 758-as határozat az eddigi készült legrosszabb törvénynek bizonyulhat, mivel háborút provokál Oroszországgal. A határozat elfogadását követően Ron Paul Facebook-oldalán kritizálta azt, hangsúlyozván, hogy az háborús provokáció és a teljes megsemmisüléshez vezethet. A politikus szerint a mindössze 10 kongresszusi képviselő által ellenzett anyag 16 oldal tömény háborús propaganda. Ron Paul szerint ez tetten érhető abban, hogy Ukrajna megszállásával vádolja Oroszországot, de azt nem támasztja alá bizonyítékkal és nem is tesz utalást ilyesmire, pedig ha igaz lenne, azt műholdas felvételekkel könnyedén alá tudnák támasztani.
Hídfő.net.ru | Ron Paul
"Ami orosz részről Ukrajna szuverenitásának sértését illeti; az miért nem Ukrajna szuverenitásának sértése, hogy az Egyesült Államok februárban részt vett a demokratikusan választott kormány eltávolításában?"
Ron Paul szerint a határozat kizárólag arra vezethető vissza, hogy kelet-Ukrajna "illegális választásokat" tartott, ami csak azért illegális, mert nem azt az eredményt hozta, ami az USA számára kedvező lett volna. A politikus szerint a határozat emellett sürgeti Kijevet, hogy folytassa a háborút a függetlenséget demokratikusan kinyilvánító régiók ellen.
A 758-as határozat emellett kijelenti, hogy a Malaysia Airlines MH17 utasszállító repülőgépét a felkelők rakétája lőtte le, de ezt is konkrét bizonyíték nélkül, mivel az esetről a végső jelentés csak jövőre várható, az előzetes elemzések szerint pedig rakétának nem volt köze a katasztrófához.
A határozat ezekre a bizonyítás nélküli vádakra alapozva felszólítja az amerikai elnököt, hogy biztosítson halálos és nem-halálos fegyvereket Ukrajna kormánya számára, valamint védelmi szolgáltatásokat és kiképzést. Tehát az Egyesült Államok újabb példát hozott arra, hogy az amerikai politikusok valótlan állításokra alapozva hoznak végzetes döntéseket. Hazánkkal szemben is ugyanezt a politikát alkalmazzák: nem bizonyított állításokra alapozottan követeléseik vannak a magyar belpolitikával kapcsolatban, de a bizonyítékokat hivatalos kérésre sem hajlandók előterjeszteni.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/06/ron-paul-16-oldal-haborus-provokacio