Tisztelt Média Hatóság!
Ezúton teszek közérdekű panasz bejelentést a kiskorúak erkölcsi fejlődésének veszélyeztetésének ügyében – Bochkor Gábor műsorvezető és a Music FM kereskedelmi rádiócsatorna ellen.
2018. október 7-én vasárnap reggel 9 óra tájban, valamint kora délután 13.20-kor olyan verbális tartalmak hangzottak el Bochkor Gábor műsorvezető, és reggeli stábjának szájából, valamint különféle bejátszásokból, – melyek a kiskorúak erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztetik, s amelyeket szigorúan csak 22 óra és reggel 6 óra között lett volna szabad bejátszani.
Mivel manapság már a telefonokon is vannak rádió alkalmazások, a kisgyermekek a fent említett vasárnapi napon kora délelőtt, s kora délutáni időpontokban bármikor hallhatták az említett rádióműsor szexuális perverziókat felsoroló trágárkodásait.
Azt már megszokhattuk Bocskor Gábortól, hogy a gyerekeit büdösnek tartja, ám az, ami vasárnap 9 óra tájban elhangzott, (a hétköznapi reggeli műsor ismétlése gyanánt), ez túlmegy minden határon.
Bochkor részletesen taglalta, hogyan szokta az okostelefonját a vécén ülve használni, s nemcsak a telefonról beszélt, majd egy bejátszásban az hangzott el, hogy az illető “hölgy” jobban ismeri közelről a partnere, élettársa szexuális testrészét, mint az arcát. (Persze pongyolább megfogalmazásban).
Ezzel kapcsolatban az is elhangzott, hogy az illető “társ” a szexuális testrészének a fotójával hirdeti magát a társkereső oldalakon.
Később 13 óra után az volt a téma, hogy mi van akkor, ha valaki, egy férfi, anyaszült meztelenül ül a kertben, egy műanyag és lukacsos kerti széken, s jön a macska, s alulról belekap a fickó lelógó testrészébe. (Nagy röhögések). – Majd 13.18-kor, szó szerint a következő hangzott el:
“Nagymama ül szemben veled, neked meg lóg a zacsid.”
Ezzel a szöveggel felnőttek között nem lehet különösebb probléma, (persze, ha valakinek van gyomra hozzá), – ám azonban nagyon nem gyerekeknek való, ezért véleményem szerint szigorúan korhatáros tartalom, melyet csakis éjszaka lehetne bejátszani.

Az NMHH adatai szerint ez év elején 685 ezren hallgatták naponta ezt a csatornát, ezek közül legyen kiskorú csak 10 százalék. Az is több mint 65 ezer.

“89.5 összehoz minket, Music FM.” – ez a csatorna jelszava.
Kérdésem: Kit hoz össze kivel ez a fajta trágár stílus, amit ezek minden reggel megengednek maguknak? Szabadon mérgezhetik a vasárnap, netán ha vallásos; éppen misére induló, vagy később ebédhez készülődő gyerekek lelkét ezekkel a trágárságokkal, korhatáros szexuális tartalmakkal?
De, ha a gyermek nem vallásos nevelést kap, akkor sem megengedhető ez szexuális perverzitásokat felsoroló stílus vasárnap délelőtt, amikor a gyerekek több, mint a fele a médiaeszközöket használja.
Szinte minden gyereknek van már okostelefonja, hacsak nem nagyon kicsi. – Ha pedig hétköznap megy iskolába, hallgatja rajta a zenét, a rádiót, ezeket a tartalmakat. Ellenőrizetlenül.
Meddig tűri még ezt a Média Hatóság?
És meddig tűrik még ezt a kisgyermekes szülők?
Tisztelettel: Fort András