2015. április 25., szombat

Megtévesztés miatt özönlenek a bevándorlók

Bevándorlás hidfo.ru
Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteki bejelentése szerint a kormány úgy gondolja, a bevándorlást mint problémát a gyökereinél kell kezelni, és a problémát a bevándorlás kiinduló országaiban kell megoldani, hogy az emberek el se induljanak onnan. Mivel a bevándorlás kérdése sikeresen bekerült a közéleti viták középpontjába, mostanra számos megoldási javaslat felmerült ennek kapcsán. Orbán Viktor szerint el kell terjeszteni annak a hírét, hogy Magyarországon összefogják és kiutasítják a bevándorlókat, vagyis a kormányfő szerint a kiinduló országokban kifejtett propagandával csökkenthető lenne a bevándorlás.
A Jobbik ugyanakkor azt a megoldási javaslatot képviseli, miszerint a bevándorlást nagyon is Magyarországon kell kezelni. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a határok tisztességes védelmére, a menekültszállók zárttá tételére van szükség, és a magyarok többségének egyértelmű elvárása van arra vonatkozóan, hogy az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően felszámolt határvédelem haladéktalanul kerüljön visszaállításra.
Az Orbán-kormány bevándorlókkal kapcsolatos hozzáállásáról általánosságban elmondható, hogy az amerikai külpolitikára jellemző intervencionalizmus logikája mentén fogják meg a problémát. Ennek részben oka, hogy a kormány Washington elvárása miatt magyar katonákat küld Irakba az ISIS elleni harcra. Ugyan mostanra az iraki közélet központi témája lett, hogy a terrorszervezetet a nyugati országok pénzelik, a kormány amerikai nyomásra mégis a beavatkozás támogatása mellett döntött. Az amerikai intervencionalizmus a bevándorló-kérdés kezelésének mozgatórugójává vált. Ugyanakkor látni kell, hogy a bevándorlás lassításához nem beavatkozni kell, hanem épp ellenkezőleg: be kell szüntetni azt.
A bevándorlás gyorsulása két alapvető okra vezethető vissza: a közvetlen nyugati beavatkozásra (katonai/politikai), és a közvetett nyugati beavatkozásra (propaganda).
Előbbi alatt azt kell érteni, hogy a nyugati országok saját gazdasági érdekeik mentén az észak-afrikai és közel-keleti országokat destabilizálják. A szénhidrogén-tartalékok kitermelése miatt egyetlen háborús övezetté vált a régió, ami a nyugati gazdasági terjeszkedésre, és az azt támogató katonai/politikai terjeszkedésre vezethető vissza. A bevándorlók részben azért jönnek Európába, mert otthonaikban évek óta állandósult a háború. A városok romokban hevernek, a gazdaság összeomlott, az életkörülmények drasztikusan romlottak, és a háborús viszonyok közepette általános a létbizonytalanság. Ha azt akarjuk, hogy a bevándorlók ne érkezzenek tömegesen Európába, ezt az állapotot meg kell szüntetni. Nem kell támogatni a nyugati katonai beavatkozásokat, nem kell támogatni a demokrácia terjesztését a nem-nyugati országokban.
A másik kiváltó ok legalább annyira jelentős, mint a katonai intervenció. Az Egyesült Államok és nyugati vazallus-országai a nyugati típusú liberális demokráciát exportálják azokba az országokba, ahol a gazdasági terjeszkedés már javában zajlik. A liberális demokrácia velejárója a nyugati emberkép és eurocentrizmus, amit szintén exportálnak a nem-nyugati országokba, a demokráciával együtt. A “demokratizált” országokban nyugati médiamonopólium épül ki, ami a tömeges bevándorlás közvetlen kiváltó oka. Ez a médiamonopólium ugyanis a “nyugati értékeket” jeleníti meg a demokratizált országokban, és meghonosítja az atlanti országokban általánosan elfogadott eurocentrikus világképet. A demokratizált országokban egy olyan értékrendet közvetít az import média, ami Európát a világ középpontjának, a civilizáció központjának mutatja, egy fejlett vidéknek, ahová érdemes elvándorolni.
A bevándorlók százezrei, akik a nem-nyugati országokból Európába érkeznek, abba a hamis hitbe lettek kergetve, hogy Európában jólét van, Európa egy fejlett vidék, ahol megszerezhetik a létbiztonságot és boldogulhatnak. A nem-nyugati országokban kialakított nyugati médiamonopólium egyfajta toborzóirodaként működik, ami százezrével küldi a jobb életben és anyagi jólétben reménykedőket az Európai Unió területére.
A Jobbik megoldási javaslata egy rövid távú megoldás, ami a tünetet átmenetileg kezeli, de a problémát nem oldja meg. Ennek ellenére a logikus megoldások közül ez a leginkább megvalósítható: a határok lezárása. Ez azonban azt is jelenti, hogy hátat fordítunk, és cserben hagyjuk emberek millióit, akik a mi adónkból fenntartott média által lettek meggyőzve arról, hogy bevándorlóként Európába induljanak.
A probléma valós megoldása ezzel szemben az lenne, hogy megszüntetjük a probléma kiváltó okát. A bevándorlást két lépéssel lehet megállítani: a nemzetközi politikában fel kell szólalni minden intervenció ellen, amit a nyugati országok nem-nyugati országokban akarnak kezdeni. Ha a NATO nem rombol porig városokat a demokrácia terjesztésére hivatkozva, némileg csökkenni fog a bevándorlás. A legfontosabb lépés azonban a nyugati médiamonopólium felszámolása a nem-nyugati országokban. Meg kell akadályozni, hogy a “demokratizálást” követően a nyugati pénzből felállított médiahálózat elkezdje ráerőltetni a nyugati értékrendet a nem-nyugati társadalomra. Európa nem a világ közepe, ezért nem is kell a nem-európai embereket meggyőzni arról, hogy Európa a világ közepe. Ha a média nem győzi meg az embereket arról, hogy az Európai Unió területén boldogságot és gazdasági jólétet találnak, eszükbe sem jutna ide jönni. Miért is jönnének? Európa nem a világ közepe – csak az európai médiapropaganda szerint.

http://hidfo.ru/2015/04/megtevesztes-miatt-ozonlenek-a-bevandorlok/

Donbassz

borús
Donbassz harci helyzete-ottani szakavatottak szerint-“agasztóan csendes”! Afféle vihar előtti csend honol a vidéken.
Tovább növeli az aggodalmakat, hogy a kijevi junta martalócai elkezdték kiüríteni Sztaromihajlovkát. Aki életben akar maradni, az május 9-ig el kell hogy hagyja a települést-riogatják a helybélieket, akiknek több sem kell. Mindenki pakol, és megy amerre lát. A legtöbben Oroszország felé veszik az irányt.
Persze azért a csend az viszonylagos.
Mára virradóan Vjeszelaja falut lőtték aknavetővel Valcman martalócai.
Peszkiben tegnap késő délután óta felerősödtek a kölcsönös aknavetőzések, amelyek még ma délelőtt iz tartanak-pillanatnyi szünet nélkül.

Peszkiben szünet nélkül működteti a milicia a saját találmányt, az önjáró aknavetőt!
Az éjszaka ismét rohammal kísérleteztek Nyalókakirály bűnbandái a donyecki repülőtér ellen. Tankokkal, BMP-kel és BTR-ekkel fedezték volna a martalócokat, de alig negyedórányi küszködés után, meg féltucatnyi páncélos elvesztését követően kifaroltak a buliból. Már amelyik latoregyednek még volt lehetősége a kifarolásra. Legalább kéttucatnyinak ez nem adatott meg.
Donyeck északi városrészeit ágyúzta az éjjel a latortüzérség Avgyejevkából és Marinykából. A gránátok leginkább a “Kujbisev” kerületben élők éjszakáját keserítették meg. Donyeckben pedig az Operában megesett az előadás. Telt ház előtt, fesztelen hangulatú gálaelőadás volt.
Granyitnoje környékén hajnalig tartó aknavetőzgetés zajlott.
Sirokino, Opitnoje, Majorszk és Lozovo térségében taktüzérségek és aknavetők működtek egész éjjel, és dacára a szombatnak, még most is.
Ellentmondó hírek érkeznek Csjernuhinoból. Tegnap késő délután óta több alkalommal is valcmanista tüzérségi támadás érte Csjernuhinot. Az 50. számú iskola udvarán történt egy robbanás, amiben három 13 éves fiú meghalt. Egyesek szerint a tüzérségi gránát becsapódása miatt, mások pedig azt feltételezik, hogy a fiúk egy fel nem robbant gránáttal “ügyeskedtek”. Az utóbbi verziót cáfola (de nem zárja ki) az a tény, hogy bár már lassan egy éve kiterjedt a háború, hasonló eset (gyerekek gránáttal való játszadozása) még nem fordult elő! Erre egész Donbasszban igen kiterjedt kampány hívja fel a figyelmet, és az általános iskolákba illetve onnan haza csakis szülői kísérettel közlekedhetnek a gyerekek.
Az első verziót viszont erősíti az akkor éppen “aktuális” tüzérségi támadás ténye.
Kodemo falu határában viszont “baleset” történt. Egy traktor futott aknára. A traktoros két lábaujját elvesztette, és szó szerint leégett róla a nadrág, ami kissé megpörkölte alfelét! Artyemovszkban ápolják, és hálálkodik a sorsnak hogy ennyivel megúszta. Siratja viszont ba traktort.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/25/donbassz-10/



Eduard Baszurin a DNR Honvédelmi Minisztériumának szóvivője ma délutáni nyilatkozatában ismertette a DNR közleményét.
Ezek szerint a DNR fegyveres erői nyílt kommunikációs csatornákon keresztül felszólították Valcman ilyen-olyan banditaseregleteit, hogy az “Azov” latorzászlóaljat holnap estig saját eszközeikkel “rendezzék le”! Ennek elmaradása esetén “Minszk-2.0″ ide vagy oda, a Donyecki Népköztársaság fegyveres erői saját hatáskörben egyszer ‘s mindenkorra elintézik a bűnbandát!
A keresztre feszítés megtette a hatását!
Baszurin nyilatkozatával nagyjából egyidejűleg Alakszandr Zaharcsenko is szólott.
alz
Bejelentette, hogy a DNR fegyveres erői megkezdték nehézfegyverzeteik pozícióba állítását a front teljes hosszában. Ha Kijev úgy-akkor a Donyecki Népköztársaság szintén!-summázható így Zaharcsenko nyilatkozata.
Az intézkedés teljességgel érthető is. A “tűzszünet” életbe lépése óta első alkalommal a valcmanista latortüzérség ma délelőtt 11 óra körüli időben a Telmanovo-járásban lévő Novaja Marjevka falu térségéből “Grad” sorozatvetőkkel nyitottak tüzet a népköztársasági állásokra.


https://balrad.wordpress.com/2015/04/25/likvidalasi-parancs-az-azov-latorbanda-egyedeire/

“Eurázsiai antant” jöhet létre a NATO ellen

Eurázsiai katonai integráció hidfo.ru
Mahdi Darius Nazemroaja geopolitikai szakértő szerint az eurázsiai integráció fenyegeti az Egyesült Államok fennhatóságát Európában, és a nyugati szövetséges országokat Washingtontól független cselekvésre készteti. A szakértő szerint egy Oroszország, Kína és Irán közti stratégiai szövetség komoly kihívást jelent a NATO keleti terjeszkedése számára, és ennek már látható jelei mutatkoztak az április 16-án, Moszkvában tartott nemzetközi biztonsági konferencián, ahol Oroszország, Kína, India, Irán és más hatalmak megállapodtak a NATO további terjeszkedésének megakadályozásáról.
Az esemény és a münichi konferencia közti elsődleges különbség, hogy itt a résztvevő hatalmak egyenlő félként jelentek meg és szólaltak fel, a szövetséges országok képviselőinek felszólalásait egyenlő mértékben figyelembe vették – ellentétben a NATO struktúráival, ahol az Egyesült Államok küldöttein kívül valamennyi politikai szereplőt teljes mértékben ignorálják és legfeljebb végrehajtó szerepet ruháznak rá.
Nazemroaja szerint a geopolitikai helyzetben viharszerű változások zajlanak, és a jelenlegi tendencia az Egyesült Államok érdekeivel alapvetően ellentétes. Elmondása szerint egy eurázsiai antant jöhet létre, aminek kezdő ütőerejét Oroszország, Kína és Irán hármas szövetsége alkotja, de a jövőben további politikai, stratégiai, gazdasági, diplomáciai és katonai egységesülésen fog keresztülmenni a szövetség, ami más hatalmakat is bevon vonzáskörzetébe. Ennek az Oroszország-Kína-Irán hármas hatalomnak közös nevezője, hogy elutasítják a jelenlegi status quo-t, miközben Washington egy olyan, korábbi állapotban akarná tartani a nemzetközi viszonyokat, amiben az amerikai külpolitika globális kezdeményező erővel rendelkezik, de más országok ellenlépéseket sem képesek tenni Washington egyoldalú cselekvéseire.
Ezzel szemben Oroszország kezdeti lépésként S-300 és S-400 rakétavédelmi rendszerekkel látja el Örményországot és Belorussziát, ami középtávon egészen Kamcsatkáig egy egységes védelmi fal létrejöttéhez vezethet. A szakértő elmondása szerint ez egy határozott ellenlépés az amerikai rakétarendszerek Európába telepítésére, ami az amerikai terjeszkedés ellen fellépő hatalmakat további katonai integrációra készteti.
Nazemroaja szerint az S-300 rendszer Iránnak történő eladása több mint üzlet. Ez egy politikai döntés, melynek célja az orosz-iráni katonai együttműködés fokozása, ami katalizátor szerepet tölthet be az eurázsiai integrációban. A szakértő szerint a közeljövőben létrejöhet egy egységes eurázsiai légvédelmi rendszer, ami Washingtontól függetlenül működik és az Egyesült Államoknak nem lesz irányítása felette.
http://hidfo.ru/2015/04/eurazsiai-antant-johet-letre-a-nato-ellen/

Nem törődnek a törvénnyel a végrehajtók?

– Otthonvédelem – Elszámoltatás –
MNO: Úgy tűnik, fittyet hánynak a végrehajtók az Országgyűlés által nemrég módosított törvényre, amely többek között úgy rendelkezik, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi tagjait csak egyszer lehet újraválasztani.
A köztestületben pénteken tartottak választásokat, s a szervezethez közeli forrásaink szerint a voksolás eredménye úgy alakult, hogy ismét helyet kapott az elnökségben Császti Ferenc, aki ciklusok óta vezető tisztséget tölt be. Úgy tudjuk, Orell Zsolt korábbi elnökségi titkár szintén tisztségviselője lesz a kamarának, habár őt is már többször megválasztották.
Elnökségi tag lett továbbá Balogh Ágnes végrehajtó, akiről megírtuk, hogy ellentmondást nem tűrően végzi munkáját, s nemrég egy néhány ezer forintos parkolási bírság miatt egy budapesti férfi minden vagyonára rátette a kezét, és az adós összes számlájáról levonta a tartozást.
A hétfős vezetőségben helyet kap továbbá Lukács Tamás, Tóth Dénes, Váradi Zoltán és Schadl György önálló bírósági végrehajtó is. Utóbbi neve azért érdekes, mert úgy tudjuk, ellene is indult korábban büntetőeljárás, csakúgy, mint Császti Ferenc volt alelnök ellen.
MNO



Az Igazságügyi Minisztérium törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva megvizsgálja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közgyűlésén hozott határozatok törvényességét, és a mindenkire egyaránt vonatkozó szabályok betartatása érdekében megteszi a szükséges jogi lépéseket.
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara 2015. április 24-én tartotta meg – korábban az eredetileg tervezettnél – közgyűlését. Az Igazságügyi Minisztérium törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva haladéktalanul megvizsgálja a közgyűlés által hozott határozatokat. Amennyiben valamelyik határozat ellentétes a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvénnyel, akkor a törvényesség helyreállítása érdekében az Igazságügyi Minisztérium megteszi a szükséges lépéseket: felhívja a kamarát a jogszabálysértés megszüntetésére. A kamara köteles a megadott határidőn belül a jogszabálysértés megszüntetése iránt intézkedni, ennek elmaradása esetén a törvényességi felügyeletet gyakorló tárca ezt bírósági úton fogja kikényszerítetni.
A jogszabályok mindenkire egyaránt vonatkoznak. Az igazságügyi kormányzat eltökélt, hogy az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom erősítése érdekében a bírósági végrehajtás ügyét megnyugtatóan rendezze, úgy, hogy a jogintézmény szerepét megfelelően be tudja tölteni.
Igazságügyi Minisztérium