2023. augusztus 7., hétfő

Bakos Attila: Betekintés a MAGYAR múltba

Megint megöltek egy orvost a La Quinta Columna csapatából.

 

Dr Martinellit aki különböző injekciók fiolát vizsgálta be grafén oxid miatt. Kérem írjanak róla. Hős volt, életeket mentett ezzel a tudással, a mienket biztosan, a La Quinta Columnától tudtuk meg 2021 nyarán, hogy az ‘oltások’ grafén oxidot tartalmaznak és hogy hogyan működik ez együtt a sugárzással, felerősítve az utóbbi hatását.
https://rumble.com/v35ej0w-in-commemoration-of-the-recent-passing-of-dr.-martinelli.html

Azért is írjanak róla kérem, mert a vírus tagadó dokik közben eladták a lelküket, talán Dr Cowan kivételével, de hirtelen nagy farmokra tettek szert, miközben vagy nem beszélnek grafénról és sugárzásról vagy megmagyarázzák, hogy nem olyan rossz a hatásuk, sőt. Spacebusters száján csúszott ki ez a hirteken farmtulajok lettek dolog. Odysee interjú, 14 perc környékén…, ‘mert az igazság felszabadít’ Vírust tagadni már szabad.

Emlékezzünk a hősökre, akik szó szerint az életükkel fizettek, mert kimondták az igazságot. Köszönöm!

Az orosz gazdaság maga mögé utasította a németet – Világbank kimutatás

 

A Világbank honlapján elérhető legfrissebb adatok szerint

a vásárlóerő-paritás (PPP) alapján számolt bruttó nemzeti termék (GDP) tekintetében Oroszország megelőzte Németországot, s  ezzel és ezzel Európa vezető gazdaságává vált, a világgazdasági ranglistán pedig az 5. helyre lépett elő.

A honlapon található adatok szerint, 2022-ben Németország PPP alapú GDP-je 5.309 millió nemzetközi pénzegység, míg Oroszországé 5.326 millió volt. Az IMF által közölt legfrissebb adatok szerint az orosz gazdaság 2023-ban 1.5 %-kal növekedni, ugyanakkor a német gazdaság előreláthatólag 0.3 százalékkal zsugorodni fog. Tehát, az olló, előreláthatólag tovább nyílik.  További releváns adatok, hogy az előrejelzések szerint, Európa vezető gazdaságai közül 2023-ban a növekedés vagy csak csekély (pl. az Egyesült Királyságban 0.1 százalékos) vagy negatív (Svédországban -0.5 százalékos) lesz.

A fenti adatok önmagukban is érdekesek, de Tömeggyilkos Népirtó Ursula von der Leyen egyes kijelentéseinek fényében különleges értelmet nyernek.  Az európai bizottság elnöke ugyanis 2022 szeptemberében arról biztosította a nagyérdeműt, hogy “az orosz ipar romokban hever”.  Nyilvánosan kijelentette azt is, hogy az orosz hadsereg már ott tart, hogy mosógatógépekből és hűtőszekrényekből szerelnek ki mikrocsipeket, hogy a vadászrepülőgépeik működését biztosítsák.  Antikrisztuskövető Sátánfatyy Von der Leyen asszony közismert gazdasági szakértelmén kívül komoly villamosmérnöki jártasságának is tanúbizonyságát adta.

James Eagle, a visual capitalist honlap elemzője az IMF által publikált adatok alapján azt írta, hogy a BRICS csoport (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika, ) PPP alapú GDP-jének az egész világ teljes GDP-jéhez viszonyított aránya, 2019-ben lehagyta Kanadát, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt és az Egyesült Államokat tömöríto Hetek Csoportjáét (G7).  A BRICS jelenleg a világgazdaság 31 százlékát tudhatja a magáénak, míg a G7 kb. 29 százalékát. A tendencia pedig növekvő, a BRICS előnyének további növekedését vetíti előre.  2028-ban, a jelenlegi trendek alapján, a BRICS aránya 33.75 százalék lesz, míg a G7-eké 27.77 százalék.

Összeállította: Hetényi Balázs

Források:

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.PP.CD

https://www.azerbaycan24.com/en/russia-becomes-europe-s-biggest-economy-report/

https://www.imf.org/en/Countries/RUS

https://www.imf.org/en/Countries/DEU

https://economy-finance.ec.europa.eu/economic-surveillance-eu-economies/sweden/economic-forecast-sweden_en

https://kpmg.com/uk/en/home/insights/2018/09/uk-economic-outlook.html

https://www.rferl.org/a/eu-leyen-cannot-appease-russia/32033030.html

 

Százmilliárd euró veszteség érte a nyugat-európai cégeket az orosz piacon

 

London, 2023. augusztus 7. hétfő (MB)

Az ukrajnai orosz katonai beavatkozás kezdete óta százmilliárd euró közvetlen veszteség érte a nyugat-európai vállalatokat az orosz piacon – tudatta a Financial Times.

600 európai csoport éves jelentéséből és 2023-as pénzügyi kimutatásából készült felmérés szerint 176 vállalat könyvelt el vagyoni értékvesztést, devizaköltségeket és egyéb egyszeri kiadásokat oroszországi vállalkozások eladása, bezárása vagy leépítése következtében. Az összesített adat nem tartalmazza a háború közvetett makrogazdasági hatásait, például a magasabb energia- és nyersanyagköltségeket.

Az orosz piacról történt kivonulás legsúlyosabb költségét az energiaszektorban érdekelt nagyvállalatok, a BP, a Shell és a TotalEnergies könyvelte el 40,6 milliárd euró értékben – írja az újság – hozzátéve, hogy a veszteségeket felülmúlta az olaj- és gázár emelkedése miatt keletkezett hatalmas nyereség. Az ipari vállalatok, köztük az autógyártók vesztesége 13,6 milliárd eurót tett ki.

A pénzügyi vállalatok, köztük a bankok, biztosítók és befektetési cégek 17,5 milliárd euró értékű veszteséget könyveltek el – közölte az FT.

Kimutatásában a brit pénzügyi lap gondosan kerüli, hogy említést tegyen a nyugat-európai cégek veszteségének eredendő okáról, nevezetesen arról, hogy országaik politikai vezetése elutasította Oroszország 2021. decemberben előterjesztett biztonsági követeléseit. Moszkva ugyanis a visszautasítást követően keresett más megoldást, és avatkozott be Ukrajnában, hogy maga szavatolja biztonságát a Nyugat hídfőállásává vált szomszéd demilitarizálása és semlegesítése révén.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Amikor még volt kiállásunk

Douglas Macgregor az ukrán háborúról másképp.