2015. február 10., kedd

Moszkvába megy a görög külügyminiszter

Nikosz Kociasz görög külügyminiszter február 11-én, szerdán Moszkvába érkezik, ahol Szergej Lavrovval, Oroszország külügyminiszterével tárgyal majd. A találkozó hírét a mai nap folyamán Oroszország athéni nagykövetsége hozta nyilvánosságra, majd a görög külügyminisztérium is megerősítette.
Hídfő.net.ru | Görög külügyminiszter
A találkozó pontos célját nem részletezték, de a közelmúlt történéseiből valószínűsíthető, hogy a görögök azért mennek Moszkvába, amiből otthon hiány van: pénzért.
Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter január 30-án jelentette be, Oroszország készen áll arra, hogy pénzügyi segítséget adjon az újonnan megválasztott görög kormánynak, ha az gazdasági offenzíva alá kerül, amiért nem fogadta el a hazai érdekkel is összeegyeztethetetlen oroszellenes szankciókat.
Görögország emellett tagországa lesz egy új energiaprojektnek, ami az orosz gázmezőkről Törökországon, Görögországon és hazánkon át szállít majd gázt az Európai Unióba. A Gazprom vezérigazgatója szerint az Európai Unió a jövőben kizárólag Törökországon keresztül juthat majd földgázhoz. Ennek jegyében Moszkva kivonult a Déli Áramlat projektből, majd kiszivárogtak információk arra vonatkozóan, hogy leáll az Északi Áramlat bővítése, és a projektet a jövőben teljes egészében leállíthatják.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/moszkvaba-megy-gorog-kulugyminiszter

Egyiptom szabadkereskedelmi megállapodást írt alá az Eurázsiai Gazdasági Unióval

Egyiptom szabadkereskedelmi megállapodást írt alá az Eurázsiai Gazdasági Unióval - ezt kedden Vlagyimir Putyin orosz államfő és Abdel Fatah Sziszi egyiptomi elnök jelentette be egy közös sajtótájékoztató alkalmából.
Hídfő.net.ru | Putyin Egyiptom
Az Eurázsiai Gazdasági Unió a továbbiakban vámkorlátozások nélkül juthat hozzá az egyiptomi termékekhez, így ellensúlyozván, hogy az európai országok egy része Washington szankcióháborúja miatt már nem tud hozzáférni az eurázsiai piachoz. Az Egyiptom és Oroszország közti forgalom éves összértéke tavaly több mint 4,5 milliárd dollár volt, amit idén várhatóan többszörösére növelnek, és a vámunió más tagjai - Belorusszia, Kazahsztán, Örményország - szintén könnyebben hozzájuthatnak az egyiptomi termékekhez.
Az Eurázsiai Gazdasági Uniót 2014 májusában alapította Oroszország, Belorusszia és Kazahsztán. Örményország októberben csatlakozott a szövetséghez, aminek idén január 1-től teljes jogú tagjává vált. Kirgizisztán csatlakozási folyamata jelenleg zajlik. Az Eurázsiai Gazdasági Unió a közeljövőben energetikai nagyhatalommá lép elő, a csatlakozó országok kezdeti projektként tekintélyes beruházásokat valósíthatnak meg uniós forrásból. Miközben az Európai Unió az újonnan csatlakozó tagállamokat egy a hazai ipar leépítését előíró kvótarendszerrel várja, az új szövetségi rendszerben ennek ellenkezője történik. Vlagyimir Putyin a nemrég lezajlott találkozón felajánlotta Oroszország teljes körű segítségnyújtását az első egyiptomi atomerőmű megépítéséhez. "Ha a megállapodást véglegesítettük, nem csak segítünk megépíteni egy atomerőművet, de segítünk Egyiptom számára létrehozni a teljes hazai atomipart, beleértve a szakemberképzést és a tudományos kutatásokban nyújtott segítséget is."
Egyiptom az ország egy északi területén építi meg az első atomerőművet, ami további bővítésig 1000 és 1200 megawatt közti kapacitással fog üzemelni. A két vezető emellett megtárgyalta a térségi konfliktusok közös rendezési tervét is, ami magában foglalja az izraeli-palesztin konfliktus rendezését a palesztin állam megalapításával, melynek központja Kelet-Jeruzsálem lesz. Az egyiptomi elnök közleménye szerint megállapodás született Líbia és Irak területi egységének megőrzéséről is, amiben Oroszország és Egyiptom a jövőben együttműködik.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/egyiptom-szabadkereskedelmi-megallapodast-irt-ala-az-eurazsiai-gazdasagi-unioval

Donbasszban beindult a daráló! Északtól-Délig, Kramatorszktól-Mariupolig dúlnak a harcok.

Általános meglepetést-a kijevi udvarban döbbenetet, Kramatorszkban pánikot-okozott a kramatorszki repülőtér ellen déli fél tizenkettőkor intézett népköztársasági tüzérségi támadás. Kijevben maga Nyalókakirály jelentette be a köz számára a szörnyületet, hogy a kramatorszki reptérre telepített ATO-főparancsnokságot támadás érte. (A dolog kissé érthetetlen. A népköztársaságiak mindeddig ugyanis nem alkalmaztak “Uragan” rakétavetőket! Márpedig ma dél tájban azok rendezték le a kramatorszki bázist, latoregyedekkel, helikopterekkel, mindennel együtt! Márpedig a frontvonal min. 50 km-re van Kramatorszktól. Azaz: ennyire vannak a miliciák Kramatorszktól. És az, hogy Kijevben maga Valcman jelenti be a dolgot nagy sietve…több kérdőjelet is felvet.) Mindenesetre az “Uragan” az tény, hiszen a városközpontban látni egy fel nem robbant, földbe fúródott rakétát. “Uragan”-rakéta az!

Kramatorszk-ma délelőtt
A kramatorszki esettel nagyjából egyidejűleg a közeli Szlavjanszk felől is lövöldözésről számoltak be HELYI LAKOSOK! (A Bal-Rad hírforrása a kramatorszki reptér elleni támadást megerősítette, de hozzátette: a népköztársaságiak berkeiből ezidáig nem jelezték, hogy az ő művük lenne.)
uri
A (Кировск)Kirovszk-környéki latorbandák túlélői is megemlegetik a mai napi milicista ajándékokat, amit tüzérségi gránátok formájában kaptak.
A (Дачи Ленина)Lenin Üdőlelepről (Счастье)Szcsasztyjét ágyúzták a valcmanisták.
A “középső szakaszon” a gyjebalcevoi katlan is forr-rotyog. (Чернухино)Csjernuhino, (Логвиново)Logvinovo, (Новогригоровкa) és (Дебальцево)Gyjebalcevo környékén rendkívül heves harcok dúlnak.
Gyjebalcevo északnyugati és keleti részeiről a népfelkelők már kifüstölték a martalócokat, és egy század már a városközpontnál pusztítja őket. A vasúti rendezőpályaudvarról is kénytelenek voltak elpucolni, mert a népköztársaságiak “rávették” őket. Gyjebalcevoban rengeteg a latorhulla.
Donyeck, Gorlovka, Uglegorszk, Tyelmanovo valcmanista tüzérségi bombázása a “megszokott rendben” zajlik tovább.
(Авдеевкa)Avgyejevka, (Опытное)Opitnoje, (Ласточкино)Lasztocskino és (Тоненькое)Tonyenkoje latortüzérei serénykednek a civilek ellen.
(Каменкa)Kamenyka és (Малоорловк)Malaorlovka (Новоорловка)Novoorlovka és (Шевченко)Sevcsenko már stabilan a milicisták ellenőrzése alatt van.
A déli végeken Mariupol környékén is nagy a nyüzsi! Valcman latorjai tankokkal és nagyszámú latoregyeddel veselkedtek neki a népköztársaságiaknak, és elképesztő veszteségek árán egészen Sirokinoig jutottak. A milicisták már attól tartanak, hogy Mariupolban tán nem is maradt egyetlen latortank sem. Beszámolójuk szerint legkevesebb harmincat olvasztottak le, és legalább száz tankokon kívüli latoregyed maradt fekve Sirokinoig. A martalócok semmivel nem törődve aknákat telepítgetnek, miközben a milicisták egyesével szedegetik le őket.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/10/donbassz-hirei-7/


A DNR sajtóközpontja néhány perccel ezelőtt ismertette a Donyecki Népköztársaság hatóságainak nyilatkozatát.
Ebben a DNR vezetése kategorikusan cáfolja azokat a kijevi kijelentéseket, miszerint a kramatorszki repülőteret ért rakétatámadást a népi erők hajtották volna végre.
“Fegyveres erőink sem a múltban sem a jelenben nem alkalmaztak tüzérségi fegyvereket lakott területek, vagy azok közelében lévő ellenséges célpontok ellen. Ilyet a jövőben sem fogunk tenni!”így a DNR nyilatkozata.
Ugyanakkor egyre inkább erősödik a nézet, miszerint kijevi provokációról van szó, a holnapi minszki négyoldalú csúcstalálkozó hangulatát megalapozandó!

https://balrad.wordpress.com/2015/02/10/dnr-nem-mi-lottuk-kramatorszkot/

Lavinát indítanak a görögök?

A görög pénzügyminiszter, Janisz Varufakisz vasárnap arra figyelmeztetett, hogy országa kilépése az eurózónából a „kártyavár” összeomlását okozná. „Görögország eurozónából való kilépése nem szerepel a terveink közt, egyszerűen azért, mert úgy gondoljuk, ez olyan, mintha kártyavárat építenénk. Ha kivesszük a görögök kártyáját, a vár összeomlik”.
Hídfő.net.ru | Janisz Varufakisz
Varufakisz az olasz RAI tévétársaság adásában nyilatkozva összehasonlította országa gazdasági helyzetét Olaszországéval, mondván, hogy római tisztviselők támogatják a görög álláspontot az államadósság leépítéséről, de tartanak ennek felvállalásától Németország esetleges ellenséges fellépése miatt.
Az összehasonlítás gyors reakciót váltott ki Olaszországban; a pénzügyminiszter, Pier Carlo Padoan helytelennek titulálta a megjegyzéseket, hozzátéve, hogy országa képes kezelni adósságait a pénzügyi rendszerben hozott reformok által. „A félelem fellege lebegett Európa fölött az utóbbi években. Rosszabbá váltunk, mint az egykori Szovjetunió.” - írta Padoan egy Twitter üzenetben vasárnap.
Varufakisz azt is elmondta, Olaszország lehet az adósságválság következő áldozata, mert az ország hatalmas adóssága fenntarthatatlan. Szerinte Rómának érvényesítenie kellene azon szándékát, miszerint az ország tartozásai újratárgyalását kérné az EU-tól, amire Görögország új kormánya is ígéretet tett, vezető uniós tisztviselők tiltakozása ellenére. Olaszország jelenlegi adóssága az ország GDP-jének több, mint 130 százaléka, Görögország 175 százalékához képest.
Az újonnan megválasztott, a megszorítási politikát elvető görög kormány többek között azzal a választási ígérettel jutott hatalomra, hogy újratárgyalják a mostanra több mint 240 milliárd eurós EU-IMF mentőcsomag részleteinek törlesztését, amivel eltörölhetik az ország adósságának több mint felét.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/lavinat-inditanak-gorogok

Strasbourgi ítélet: kártérítést illet meg egy magyar rokkantnyugdíjast

Több mint 14 ezer euró (mintegy 4,3 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizessen a magyar állam egy baktalórántházi korábbi rokkantnyugdíjasnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) első fokú, egyelőre nem jogerős ítélete szerint.
A bírák szerint a magyar állam megsértette a volt rokkantnyugdíjas magántulajdonhoz fűződő jogát. Az asszonyt a 2000-es évek elején nyilvánították hivatalosan rokkantnak, ám 2010 elején, az előírások változása miatt elveszítette jogosultságát rokkantnyugdíjra, bár egészségi állapota nem változott.
Amikor 2012-ben, a szabályozás ismételt módosítását követően megint rokkantnyugdíjat szeretett volna igényelni, noha rokkantsági foka alapján jogosult lett volna, a hatóságok a kérését amiatt utasították el, hogy a 2010-es megszakítás miatt nem felelt meg annak a feltételnek, amely szerint a kérelmezőknek az igény benyújtását megelőző öt évben legkevesebb 1095 nap társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkezniük.
A bírák megítélése szerint az asszony rokkantnyugdíja a rokkanttá nyilvánítás előtti munkaviszonya során befizetett társadalombiztosítási illetékek révén megszerzett jog, amelyet így az állam az Emberi Jogok Európai Egyezményével ellentétesen vett el tőle.
A bírák döntése ellen még mindkét fél fellebbezhet. Az ítélet akkor válik jogerőssé, ha ezzel a lehetőséggel sem Magyarország, sem az aszony nem él, a fellebbezést elutasítják, vagy elfogadása esetén a törvényszék úgynevezett Nagykamarája is dönt az ügyben.
(MTI)

Karaktergyilkosság, rutinból

A február 17-ére, Vlagyimir Putyin budapesti munkalátogatásának idejére meghirdetett szimpátiatüntetés szervezőinek bejelentése szerint, az esemény lemondását megelőzően levelezést folytattak az Index.hu liberális hírportál publicistájával, aki - mint kiderült - egy újabb karaktergyilkosságot próbál elkövetni egy Washington geopolitikai érdekeivel nem összeegyeztethető esemény ellen. Alább az Orientalista.hu, Dezső Andrásnak címzett levele, ami a szervezett esemény oldalán jelent meg.
"Kedves Dezső András!
Sajnos manapság az Amerikai Egyesült Államok titkosszolgálataival, alapítványaival kapcsolatban álló médiamunkatársak, karaktergyilkossággal fenyegetve képesek ellehetetleníteni egy demokratikus eseményt, amit gyülekezési jogunkkal élve megtartottunk volna. Én is tudom, ön is tudja, levelezésünkben többször is rögzítettem, hogy semmi köze nem volt a kifogásolt illetőnek a tervezett eseményhez, ellenben, ha megjelenik egy általunk fel nem ismert személy vagy annak köre a helyszínen, a médiagépezet nem csak a szervezőség, a csatlakozottak, a megjelentek, hanem az ügy ellen is lejárató kampányt indít. Mi ennek a megrendelésre készült lejárató kampánynak nem kívánunk teret engedni. Ez nem újságírás, hanem a negyedik hatalmi ággal, a médiával, a sajtószabadsággal való aljas visszaélés."
Hídfő.net.ru | Dezső András
A fent említett újságíró ugyanaz a személy, aki korábban már számos karaktergyilkosságban részt vett, valamennyi eset az Egyesült Államok geopolitikai érdekeivel összeegyeztethető volt. Az Index újságírója mai publicisztikájában szélsőséges személyekkel ill. csoportokkal próbálta összemosni a szimpátiatüntetés szervezőit, miközben saját bevallása szerint is tagadták a megmozdulás szervezői, hogy kapcsolatban állnának az említett személlyel.
A Dezső András néven működő publicista korábban már számos karaktergyilkosságban részt vett. Többek között az ő nevéhez köthető a Kovács Béla - a Jobbik politikusa - elleni lejárató kampány, ami közvetlen a választásokat megelőzően történt, emiatt feltehetően célja volt a választási eredmények befolyásolása, a Jobbik kárára. Azt követően a Szijjártó Péter külügyminiszter személye elleni lejárató kampányban is részt vett, ami szintén egy karaktergyilkosság volt. A külügyminiszter elleni lejáratást közvetlen azt megelőzően kezdte meg az Index, hogy Szijjártó Péter Washingtonba látogatott, ahol kiderült; nem fogadják őt külügyminiszteri szinten, vagyis Washington nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét.
Az Index publicistája korábban azzal vádolta Moszkvát, hogy szélsőjobboldali szervezeteket támogat Magyarországon. Ezzel szintén Washington geopolitikai érdekei mentén cselekedett, ezek a vádak ugyanis egy fővonalú sajtóorgánum részéről fokozottan alkalmasak diplomáciai feszültségkeltésre, - a hazánk és Oroszország közti kapcsolatok megromlása pedig elsősorban Washington érdeke.
Tavaly szeptemberben Semjén Zsolt kormányfőhelyettes is megállapította ezt egy nyilatkozatában: Semjén szerint az Index, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció „tudatos torzítással, ellenőrizetlen forrásokból származó információk alapján" uszítanak a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen. Semjén szerint ez összhangban zajlott az ukrán titkosszolgálatok lejárató kampányával, melynek célja a kettős állampolgárság intézményének lejáratása volt.


http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/karaktergyilkossag-rutinbol

Az argentin elnök feloszlatja az ország hírszerző ügynökségét

Cristina Fernandez de Kirchner argentin elnök hétfőn, egy TV-interjú során kijelentette, hogy tervezi az ország hírszerző ügynökségének feloszlatását, és elő fogja készíteni a vázlatokat egy olyan jogszabályhoz, ami egy alternatív szervezet létrehozását írja elő. A döntést a nemzeti kongresszus sürgősségi ülésén tárgyalják meg. Az elnök azt is kijelentette, az ő terve  „feloszlatni a Hírszerzési Titkárságot, és létrehozni egy Szövetségi Hírszerző Ügynökséget”, ennek vezetőjét pedig az elnök személyesen fogja kinevezni.
Hídfő.net.ru | Cristina Fernandez de Kirchner
Fernanez kifejtette, hogy a jelenleg működő hírszerző szolgálatok ugyanazt a szerkezetet tartották fenn, ami 1983 előtt, az USA-által támogatott katonai kormányzat alatt volt érvényes.
A döntés Alberto Nisman bíró halálára vezethető vissza, aki néhány órával azelőtt vesztette életét, hogy magas rangú kormánytisztviselők ellen tanúskodott volna. Nisman egy 1994-es robbantás után nyomozott, melynek során egy 85 halálos áldozattal járó bombatámadás ért egy zsidó központot Buenos Aires-ben. Nismant január 18-án holtan találták Buenos Aires-i lakásán. A nyomozók kezdeti álláspontja szerint öngyilkosság történt, de később egyértelművé vált, hogy gyilkosság, vagy kényszerített öngyilkosság sem zárható ki. Fernandez elnök hangsúlyozta, ő semmiképp sem hiszi el, hogy Nisman halála öngyilkosság lett volna.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/az-argentin-elnok-feloszlatja-az-orszag-hirszerzo-ugynokseget

Lemondták a szimpátiatüntetést

Az Orientalista.hu, mint főszervező lemondja az eseményt, amit Vlagyimir Putyin február 17-ei munkalátogatása alkalmából hirdetett meg. A lemondott eseményen értelemszerűen a Szabad Nemzet Egyesület (SZN) nem vesz részt.
Az Orientalista.hu felhívása elérte célját, megmutatta, hogy a magyar társadalom nem zárt, egy része elutasítja az egyirányú nemzetközi párbeszédet. Az esemény lemondásának fő oka, hogy aznapra tervezett, az orosz államfő munkalátogatását ellenző ruszofób tüntetés lemondásra került. Az Orientalista.hu megmozdulása okafogyott. A szervezőség úgy véli, hogy a kialakult körülmények között lehetőség lesz arra, hogy a diplomáciai találkozót övező társadalmi párbeszéd, az egyeztetés tényleges tartalmáról szóljon, ne pedig külsőségekről, belpolitikai haszonlesésről.

A lemondás okai között szerepel, hogy bizonyos értesülések jutottak több felől a szervezőség birtokába. Eszerint ellenérdekelt szereplők a magyar-orosz kapcsolattartás fontos napját rossz színben készülnek feltüntetni, eseteként együttműködve szélsőséges elemekkel. Ehhez az alantas politikai kampányhoz az esemény szervezősége nem kíván asszisztálni, nem ad teret ezeknek a megnyilvánulásoknak.

Minden fenyegetettség ellenére a szervezőség fenntartja nézeteit. A pesti srácok célja nem egy ruszofób, soviniszta, hanem egy semleges, független Magyarország. A magyar szabadság záloga a nemzetközi párbeszéd, amit Nyugat és Kelet fele is nyitva kell tartani, biztosítani kell.

Az Orientalista.hu által képviselt szervezőség, valamint az SZN határozottan elutasítja a gyűlöletkeltés, a megkülönböztetés minden formáját. A XXI. század mindennapjaihoz hozzátartozik, hogy a különböző felek, függetlenül egymással kapcsolatban kialakított nézetüktől, egy asztalhoz ülnek, ügyeiket megbeszélik. Különösen fontos a nyugalom Ukrajnában, ahol eddig békésségben élő nemzetiségek, köztük magyarok és oroszok kerültek egymással szembe, a kijevi kormány intézkedéseinek következményeként.

Minden megbeszélés, tárgyalás a békességet szolgálja, éppen ezért a 2015. február 17-ei diplomáciai találkozót is üdvözölni lehet. Jelen közleményt az Orientalista.hu és a Szabad Nemzet Egyesület közösen jegyzi.


http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/lemondtak-szimpatiatuntetest

Eddig 101-en fagytak meg ezen a télen

Többségük a fűtetlen otthonában halt meg.

Tavaly október elejétől ez év február ötödikéig 101 ember lelte halálát kihűlés miatt Magyarországon – írta összesítésében a Magyar Szociális Fórum.
Az eddigi legfiatalabb áldozat 36 éves volt, a legidősebb pedig 92. Többségbe kerültek azok, akik nem az utcán, hanem a saját fűtetlen otthonukba hunytak el – ők 39-en vannak. 38-an a szabad ég alatt haltak meg, 24-en pedig kórházba szállítás közben vagy a kórházban távoztak az élők sorából.
A Magyar Szociális Fórum arra hívja fel a figyelmet, hogy fokozottan figyeljenek egymásra az emberek – a bajba jutottak megsegítésével, törődéssel, szolidaritással életeket lehet megmenteni.
(MSZF)

Spanyol külügyminiszter: az EU már milliárdokat veszített a szankciók miatt

Hídfő.net.ru | Spanyol külügyminiszter
Spanyolország arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unió eurómilliárdokat vesztett az Oroszország ellen bevezetett szankciók eredményeként, melyeket Moszkva az ukrán háborúban betöltött állítólagos szerepe miatt hoztak. José Manuel García-Margallo spanyol külügyminiszter hétfőn Brüsszelben azt nyilatkozta, hogy a szankciók valamennyi európai ország számára magas költségekkel jártak, hozzátéve, hogy az EU eddig 21 milliárd eurót (23.7 milliárd dollárt) vesztett a szankcióháború miatt.
Vasárnap mintegy kétszáz gazda sztrájkolt Katalóniában, a megmozdulás részeként kiborították és az út közepén hagyták eladhatatlanná vált termékeiket. A gazdák citrusféléket öntöttek az útra, ezzel fejezve ki haragjukat az Európai Unió és Oroszország közti kereskedelem ellehetetlenítése miatt. Spanyolországot a szankciók főként a mezőgazdaság és turizmus terén sújtották.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/spanyol-kulugyminiszter-az-eu-mar-milliardokat-veszitett-szankciok-miatt

Folytassa a mílicia..

1-sh-kotel
Donbassz mára virradó éjszakájának történései leginkább a gyjebalcevoi katlan környékére fókuszáltak. (Voltak persze szerte Donbasszban harci cselekmények, ám a fő történések a katlannál zajlottak!)
Mára virradóan Uglegorszk irányából a népköztársasági erők “puhatolózó” támadásokat indítottak (Грозное)Groznoje, (Александровск)Alekszandrovszk és (Красный Пахарь)Krasznyij Pahar irányába. A (Могилa Острaя)Mogila Osztraja domb milicista kézre került az éjjel.
mega
(Новогригоровкa)Novogrigorjovka martalóc megszállói eléggé rémes éjszakán vannak túl. Néhány tucatnyi pribék az éjszakai milicista molesztálásba belealudt. Végleg.
(Луганское)Luhanszkojénál (Логвиново)Logovinovonál és (Нижнеe Лозовоe)Nyizsnyeje Lozovonál ma hajnalra felsorakozott mindenki a népköztársaságiak közül, akinek csak tennivalója lesz a környékben ma.
A LNR északnyugati-fertályán nagy mozgás nem volt mára virradóan. (Новотошковск)Novotoskovszk és (Трехизбенкa)Trehizbenka valcmanista bérgyilkosait készítette föl az éjjel a milicia tüzérsége a keményebb időkre.
Donyecket, Gorlovkát, Makejevkát (és a környéket)-nem szokatlan módon-egész éjjel lőtték Valcman latortüzérei.

A donyecki repülőtér szintén tüzérségi tűz alatt állt.
A Mariupol környéki miliciaéledezés az éjszaka sem lankadt. Az álmatlanságban szenvedő népfelkelők néhány latorposztról elkergették a megszállókat.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/10/folytassa-milicia/

Elkerülhetetlen a cionáci vereség, a Pentagon úgy tesz, mintha nem tudná, hogy Oroszország, Irán és Törökország kicsinálja Szaúd-Arábiát

A nemzetközi cionáci törvényszegő titkos összeesküvés veresége most már elkerülhetetlen a világszerte - különösen az Közel-Keleten és Ukrajnában - gyors iramban zajló leleplező eseményeknek köszönhetően. A több milliárd Ukrajnának szánt amerikai százdollárosok hamisításán rajtakapott amerikai kormányhivatalnok múlt heti németországi letartóztatása hatalmas és folyamatban levő kellemetlen következményeket vont maga után.

A Pentagon kapcsolatba lépett ennek a cikknek az írójával azért, hogy közölje vele, ez egy "támadható értesülés volt". Remélhetőleg ez az akció valamennyi csúcs cionáci letartóztatását is magába fogja foglalni a Bush törvényszegő családdal az élen.

Mindnyájan régóta vártuk már, hogy ez bekövetkezzen. Ne feledjük el, hogy Washinton D. C. voltaképpen nem az Amerikai Egyesült Államok Köztársaságának része, hanem inkább egy idegen enklávé (idegen állami területnek a saját államba beágyazott része). Ideje eltávolítani ezt a rákos sejtet a Köztársaságból és helyreállítani az amerikai függetlenséget.
 

Mindenesetre világos jelek mutatkoznak arra vonatkozóan, hogy a cionácikat más dolgok foglalkoztatják.

Itt van a Törökországban folyó G20-as találkozó, amely - oroszországi források szerint - a felé mutat, hogy a Roosevelt, Churchill és Sztálin részvételével tartott 1945-ös jaltai konferenciával egyenértékű találkozók sorozatának képezze részét. A jaltai konferencia teremtette meg a II. világháború utáni világrendet, amelyben ma is élünk. Így a jelentősége abban áll, hogy a jelenleg folyamatban lévő találkozó-sorozat beharangozza majd a nemzetközi struktúrában végbemenő legnagyobb változásoknak a II. világháború lezárása óta.

Ezeken az összejöveteleken megvitatják a fennálló nemzetközi struktúra totális átalakítását, így többek között az IMF-ét, a Világbankét és az ENSZ-ét. Lehetséges, hogy újrarajzolnak néhány nemzeti határt, nevezetesen, a Közel-Keleten, Ukrajnában és Koreában. Ez is egyike azon tendenciáknak, amelyek a cionáci gonoszság maradandó megszüntetésére irányulnak.

A leleplezés, miszerint az Amerikai Külügyminisztérium hivatalnokai hamis dollárokkal látták el a kelet-ukrajnai harc mindkét oldalát, már előidézte, hogy Németország és Franciaország megszakítsa a kapcsolatot a Washington D. C.-ben lévő cionáci rezsimmel, Angela Merkel kancellár és Francois Hollande francia elnök pedig már találkozott az orosz Vlagyimir Putyinnal a múlt héten az US beleegyezése nélkül, és egy újabb találkozót terveznek szerdára.
Csupán csekélyke információ szivárgott ki a beszélgetésekből, de az orosz források szerint Franciaország és Németország komolyan fontolgatja, hogy kilép a NATO-ból és Oroszországgal karöltve alternatív biztonsági intézkedéseket hoz létre.

A Németország által letartóztatott amerikai hivatalnok kikotyogta, hogy pontosan hol szervezik Ukrajnában a polgárháborút. Az "Élcsapat", a Federal Reserve Bordard harcvonala (az MI5 szerint) zsoldosokat bérelt fel, hogy a konfliktus mindkét oldalán embereket gyilkoljon azért, hogy utána egymást hibáztathassák. Pénz is adtak a konfliktus mindkét résztvevőjének, hogy fegyvereket vásárolhassanak.
Ez ugyanaz az eljárásmód, mint amit Jugoszlávia lerombolásakor vetettek be. Továbbá ez ugyanaz, mint amit a szíriai és az iraki hadműveletben alkalmaznak.

Az arról szóló beszámoló, hogy a németek mit fedeztek fel Ukrajnában, arra ösztönözte az egyik japán kormányforrást, hogy számoljon be e cikk írójának az ukrajnai polgárháború alatt az angolai elnökkel, Agostinho Neto-val folytatott találkozóról. Akkor Neto egy 5 milliárd dollár készpénzzel teli szobát mutatott neki és elmesélte, hogy azt id. George Bush küldte egy óriás repülőgépen, és azt is meghagyta, hogy fegyvervásárlásra költse. Erre az eseményre akkor került sor, amikor az Egyesült Államok hivatalosan támogatni kezdte a Neto "kommunista" rezsimje ellen harcoló lázadókat. Biztosan lehetünk abban, hogy idősebb Bush a rebelliseket is hasonló forrásokkal támogatta.

A cionácik antiszociális viselkedése egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy ők maguk a világ terrorizmusának fő forrása és lépéseik egyszer s mindenkorra a befejeződéshez közelednek.

A Törökországban ma befejeződött G20-as találkozó egy jelentős biztonsági konferenciát követett, amely már véget ért Németországban. A Pentagon források azt állítják, hogy már megszületett egy titkos megállapodás az oroszok, a törökök és az irániak között, amely lehetővé fogja tenni számukra, hogy megszüntessék a szaúd-arábiai rezsimet és rákényszerítsék Szaúd-Arábiát, hogy tetemes pénzügyi kárpótlást fizessen valamennyi általa szponzorált terrorista cselekményért. A Pentagon nem fogja megvédeni azokat a szaúdiakat, akik jogosan gyanúsíthatók azzal, hogy egyik fő szponzorai voltak (az Egyesült Államokbeli cionácikkal együtt) a 911-es terrortámadásoknak. Ugyanakkor nyomást gyakorolnak a Washington D. C.-ben lévő cionáci "prostituáltakra" is azért, hogy tegyék közzé a szaúdiak 911-ben való részvételének bizonyítékait. Természetesen a cionácik nem szeretnék ezt meglépni, mivel tisztában vannak azzal, hogy a szaúdiak akkor ujjal fognak mutogatni az idősebb George Bush, John M cCain szenátor, John Kerry stb. által irányított, az ellenséggel összejátszó amerikai személyekre. Az olyan izraeli nácik, mint amilyen Benyamin Netanyahu szintúgy ki lesznek téve annak, hogy egy kalapba kerüljenek a szaúdiakkal a nemzetközi terrorhálózat finanszírozását illetően.

Mindenesetre a közel-keleti cionácik leszerelésére irányuló terve már kezdetét vette a jemeni rendszerváltással. Most pedig Ciprus szigetországa, egy EU-tag engedélyezte Oroszországnak, hogy katonai bázisokat létesítsen a területén. Ezeket a bázisokat Oroszország közel-keleti hadműveletekhez fogja felhasználni. A Pentagon azzal veszi ki a részét, hogy a libanoni hadsereget olyan fegyverekkel látja el, amelyekre az ISIS zsoldoshadsereg által támogatott izraeli-szaúdi csapatok elleni harchoz van szükségük. A törökök szintén együttműködnek a szírekkel, az oroszokkal és az irániakkal abban a harcban, melynek során nem csupán Szaúd-Arábiával, hanem egyúttal Kuvaittal, az Egyesült Arab Emirátusokkal, Katarral, Bahreinnel és Ománnál is leszámolnak. Az egyiptomiak szintén belegyeztek abba, hogy együttműködjenek ezeknek a kleptokratikus és bajkeverő rezsimeknek az eltávolítását szolgáló erőfeszítésben - közölték az orosz források. Izrael - mint azt korábban már itt említettük - vé gül is egy zsidó autonóm övezetté vált a most formálódó mérsékelt (szúfi) iszlám szövetségben.

A Washington D.C.-ben lévő cionáci rezsim szintén bajban van, mivel még pénzügyi forrást kell találnia, hogy továbbra is folytathassa az útját február 17-e után. Ugyanez vonatkozik az európai pénzügyi rendszerre.

A hiperinflálódott értéktőzsde és a szervezett propaganda sajtó általi agyatlan vezérszurkolás ellenére a valódi gazdasági aktivitás mutatói jelentős befagyást mutatnak. A Baltic Dry Index, amely a szállítmányozási árakat méri, következésképpen egy jó kereskedelmi mutató, még alacsonyabb szinten áll, mint hol a 2008-as Lehman-sokk előtt volt. Kína ugyancsak éppen bejelentette, hogy a januári külkereskedelme 10,8 százalékkal esett az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest. Ez a visszaesés azért történik, mert sem az európaiaknak, sem az amerikaiaknak nincs pénze arra, hogy árukat vásároljanak a világ más tájairól. A Washington D. C.-ben található rezsim továbbra is folytatja a hazudozást az infláció enyhüléséről, berobbantva ezzel a gazdaságot és ez rosszabb, mint az alacsony szintű munkanélküliség. Az európai bankoknak egy billió dolláros származékos lyuk fog adódni a könyvelésükben, amikor a görög kormány beváltja az adósrabszolgaság befejezésére vonatkozó ígéretét.

Egy másik arra vonatkozó mutató, hogy mennyire szürreálissá vált helyzet, az, hogy az MI5 szerint a "dán bankszövetség állítja, hogy annyi készpénzzel rendelkezik, amelyet az Európai Központi Bank QE-ben lévő bankoknak adott adósságteremtő felhasználásra, hogy többé nincs szüksége lakossági betétekre és elkezdi megterhelni a betéteseket. Ugyanakkor nincs szüksége kölcsönzésre sem."

A csaláson alapuló folyamatban lévő összeomlásukkal szembesülve, a cionácik a megbízható régi nukleáris zsarolási kártyájukhoz folyamodnak. Úgy vágtak ebbe bele, hogy a jelek szerint egy nukleáris tüzérségi gránátot sütöttek el Ukrajnában (Az oroszok azt állítják, hogy ez egy lőszergyár elleni csapás volt.)
rt.com

Számos olyan e-mailt küldtek e cikk írójának, amely az összetett kabbalisztikus számmisztika felhasználásával magyarázza el, hogy február 17-e lehet annak a napja, hogy a III. világháború kirobbanjon. A válaszom az a kabbalistáknak, hogy emlékeztetnem kell őket, hogy e hét péntekje péntek 13-a lesz, következésképpen szerencsés nap arra, hogy összecsődítsék a vallási fanatikusokat és megpróbáljanak egy világháborút kirobbantani.

Azon felül, ha azt gondolnánk, hogy képesek leszünk bolonddá tenni a pentagont vagy az oroszokat, vagy a kínaiakat úgy, hogy egymásnak essenek, akkor ezt gondoljuk át újra. Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy az oroszok a kínaiak közeli szövetségesei. Jelenleg a hivatalos kínai kormányzat Xinhua News oldalán pedig a főcím a következőt közli: "Az amerikai-kínai együttműködés erősebb, mint valaha."
news.xinhuanet.com

Nem csak hogy nem tehetők többé bolondokká ezek az emberek, hanem úgy tűnik, hogy a kínaiak megtanulták ugyanazt a fajta trükköt alkalmazni, mint amit a cionácik használnak a közvélemény manipulálására. Megrendeztek egy repülőgép-szerencsétlenséget a múlt héten Tajvanon, amely roppant hasonlatosnak tűnik ahhoz az eseményhez, amit a számítógépes grafikák és a válság-színészek alkalmaznak. Vess egy pillantást az ezen a linken található képekre, hogy észrevehesd a nyilvánvaló CG (számítógépes grafikai) hibákat, valamint a színészeket, amint száraz hajjal abból a folyóból jönnek ki, amelybe a gép leszállt.
shanti-phula.net

Akad még egy olyan dolog, ami itt folyik, de még nem tettünk említést róla. Mindazonáltal, megerősíthetjük, hogy a Fehér Sárkány Társaság képviselői barátságos találkozót tartottak a múlt héten a Moszad, a P2 Szabadkőműves Páholy és a kínai kormány képviselőivel.
A britek szintén egy hasonló írásos üzenetet küldtek a Fehér Sárkány céljait érintő támogatásukról. Keményen dolgozunk azon, hogy egy nyertes-nyertes megoldással állhassunk elő azt biztosítandó, hogy 2015 - a birkaszellem éve - egy nagyszerű esztendő lesz az emberek és minden más földi élőlény számára.

Források:
elcientificojuan.blogspot.com
benjaminfulford.net
hipknowsys.blogspot.hu

Fordította: Száraz György
Boldog napot!

Kapcsolódó:
   Az Anonymous rátámadt az Iszlám Államra
   Beindult a háború: tényleg nekimenne az Iszlám Államnak az Anonymous
   Aranyalapú rubel vagy jüan? - A globális valutaátállás folytatódik

"Iszlám Állam, levadászunk, lekapcsoljuk az oldalaitokat, fiókjaitokat, emailjeiteket és nyilvánosságra hozzuk személy adataitokat... Úgy kezelünk majd, mint egy vírust, amire mi vagyunk a gyógymód. Az internet a miénk. Ne feledjétek, a terroristák, akik Iszlám Államnak hívják magukat, nem muszlimok".
Anonymous hekkker-aktivista csoport
 

Fájdalmas pofon Amerikának
Putyin látogatása után Egyiptom is kifejezte csatlakozási szándékát az Oroszország-vezette Eurázsiai Szabadkereskedelmi Övezethez!
Alakul a dolog. Vergődik Obama és az őt mozgató erők...de Oroszország egyre csak erősödik. Egyiptom szabadkereskedelmi megállapodást írt alá az Eurázsiai Gazdasági Unióval - ezt kedden Vlagyimir Putyin orosz államfő és Abdel Fatah Sziszi egyiptomi elnök jelentette be egy közös sajtótájékoztató alkalmából... (Enigma)

Üzenet a politikusoknak...

Új társadalmi szerződést, béremelést, a munka méltóságát és a szegénység felszámolását követelik az idei éhségmenet szervezői. Ezúttal az ország tizenhárom megyéjében indultak el a demonstrálók gyalogosan a mínusz 5-6 fokos hidegben, hogy ilyen módon fejezzék ki elégedetlenségüket a kormánnyal és annak intézkedéseivel szemben.
- Nem kell hősködni! Aki úgy érzi, hogy fáradt, szóljon, jön mögöttünk a kísérőkocsi, beülhet egy picit melegedni. Vigyázzunk egymásra! A rendőrség azt kéri, ahol tudunk, ott menjünk a járdán. Ha az út szélén kell gyalogolnunk, akkor libasorban. A zászlót ne nagyon lógassátok be az útra, ne zavarjuk az autósokat! – tart rövid eligazítást a szocialista Nyakó István a hétfőn elindult borsodi éhségmenet tagjainak Kazincbarcikán. Korábban – 2012-ben és 2013-ban – Miskolctól Budapestig gyalogoltak, s háromszáz kilométer „nyomtak le” munkát és kenyeret követelve. Most Borsod legszegényebb részét járják végig. Ám nem lesznek egyedül: az ország tizenhárom másik megyéjében indult el hozzájuk hasonlóan a Méltóság menete.
éhm1
Borsodban főként közmunkások vágtak neki a Kazincbarcikától Nekézsenyig, majd onnan tovább Ózdon, Keleméren, Rudabányán és Berentén át Miskolcig tartó egyhetes útnak. Az első nap harmincan-negyvenen voltak, de később mások is csatlakoznak még hozzájuk. A kazincbarcikai Zelinger József tizenegy éve él közmunkából, mert kőművesként ebben a térségben nem tud elhelyezkedni. Ötvenháromezer forintot kap egy hónapban, abból kellene fizetnie a fűtést, az étkezést, a ruházkodást. – Arra kérem az országot vezető urakat, hogy csak egyetlen hónapig próbáljanak ennyi pénzből megélni, és utána nyissák szólásra a szájukat arról, hogy mennyivel jobban élnek ma az emberek, mint korábban – fogalmazott.
– Új társadalmi szerződés kell – ezt mondta Vécsi István, Ricse polgármestere, a Közmunkás Szakszervezet elnöke: mellészegődöm a borsodi város munkaügyi központjától a helyi ipari parkig tartó első szakaszon. – A szegénység vidéken elképesztő – tette hozzá.
– Az ország vezetői ezt mindig cáfolják, szerintük az adatok azt igazolják, hogy csökken a szegénység – vetjük közbe. – Nem tudom, honnan veszik a statisztikákat, de az a gyanúm, hogy nem a való életből. Ricsén közel kétezer ember lakik, roma és nem roma egyaránt éhezik, ez nem cigánykérdés. A gyerekek úgy mennek reggel iskolába, óvodába, hogy sem előző este, sem indulás előtt nem ettek. Nem tudnak nekik kabátot venni.
Nem tudnak otthon befűteni. Ma reggel odajött hozzám egy idősebb falubeli, s azt mondta: náluk lesz pár napig az unokájuk, adjak neki kölcsön három hasáb fát. Érti? Három hasábot, és kölcsön, mert majd csütörtökön jön a nyugdíj,és akkor vissza tudja majd adni. Eközben meg kiderül, hogy az országban rengeteg pénz van, milliárdokból építenek fel stadionokat, cég-és médiabirodalmakat, s működtetik belőle a saját hatalmukat, csak pont a legszegényebbeknek nem jut.
éhm2
- S mi lenne az új társadalmi szerződés lényege? – Egyszerű: emeljék meg a béreket. Állítólag jól megy az országnak, tehát van miből. Orbán Viktor 1991-ben maga írta alá a Szociális Kartát, amiben azt vállalta, hogy tisztességes munkáért tisztességes bért adnak. Tartsa be, amit aláírt. Ma, aki közmunkából él, 36 ezer forinttal kap kevesebbet a minimálbérnél. Aki 105 ezer forint bruttót keres – s nem kevesen vannak ilyenek – húszezer forinttal kevesebbet kap nettóban a kötelező minimumnál. Fontos a szó: ez lenne a legalsó küszöbe annak, amiből meg lehet ma élni Magyarországon. Adják meg mindenkinek a kötelező létminimumra elegendő fizetést: ez a célunk az éhségmenettel – mondta. Később szavait megismételte a Közmunkás Szakszervezet és az MSZP által közösen szervezett hétfői miskolci szegénységellenes konferencián is, ahol szociológusok, közgazdászok és társadalomkutatók beszéltek arról, milyen stratégiákkal lehet mindenki – s nem csupán a kiváltságosok – számára jóléti államot teremteni.
Az értelmiségiek felelősségéről beszélt Lovas Zoltán, a Demokratikus Kerekasztal képviselője is. – Testvéreinknek tekintjük a szegényeket. Az a célunk, hogy hazánkat újrademokratizáljuk, mert az tarthatatlan a huszadik században, hogy emberek éhezzenek: ezért arra kérjük értelmiségi barátainkat, hogy gyorsítsák fel a változásokhoz vezető tervek kidolgozását – fogalmazott. Gúr Nándor, az MSZP alelnöke szerint a kormány „telehazudja” a sajtót azzal, hogy nőtt a foglalkoztatottság, miközben gazdasági menekültek százezrei hagyják el az országot egy jobb élet reményében.
Komjáthy Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke pedig felolvasta kiáltványukat, amelyben tiltakoznak a tömeges vidéki elszegényedés ellen, igazságosabb és alacsonyabb adózást, a minimálbér és a közszféra béreinek emelését, jogvédelmet, a korkedvezményes nyugdíjak visszaállítást s az alapvető élelmiszerek áfájának azonnali csökkentését követelik. Majd így fejezte be: nem hátrálunk, előre a végső győzelemig!
(Doros Judit)

676 millió forint állami támogatást söpörtek be tavaly Lázár János nagybátyjának cégei

Földalapú támogatás, tejtámogatás, korszerűsítésre szánt támogatás, szerkezetátalakítási támogatás – ezeken a címeken folytak be az állami támogatások Gyapjas Károly cégeihez tavaly.
Ha megnézzük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vonatkozó adatait, kiderül: bőségesen kaptak állami támogatásokat a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János nagybátyjának, Gyapjas Károlynak a hódmezővásárhelyi érdekeltségei.
Gyapjas Károly nevét az országos nyilvánosság tavaly januárban ismerhette meg, amikor a hvg.hu ezt írta: „Több mint 1300 hektár állami földet nyert a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., melynek a legnagyobb tulajdonosa Lázár János anyai nagybátyja. A cég, valamint az ellenőrzése alá tartozó korlátolt felelősségű társaságok az állami földbérletpályázatokon eddig 27 pályázatot nyertek.”
A Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-nek több más érdekeltsége is van – ez szintén kiderült az idézett cikkből. Ilyen például a Gorzsai Takarmánytermelő Kft., amely 804 hektár föld bérletét kapta meg 10 pályázaton.
Az említett cégek egy címre vannak bejegyezve, és 2014. január elsejétől 2014. december 31-ig az mvh.gov.hu adatai szerint mintegy 676 millió forint állami agrártámogatáshoz jutottak.
Íme a kimutatás:
false
false
Azaz a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. kapott területalapú, szerkezetátalakítási és különböző jogcímek alatt, több tej-, illetve állattartó telepek korszerűsítésére vonatkozó támogatást is. Összesen valamivel több mint 551 millió forintot. Az opten.hu adatai szerint a cég egyedüli részvényese Gyapjas Károly. A cég 2011-ben 315 millió, 2012-ben 157 millió, míg 2013-ban 210 millió forint üzemi eredményt produkált.
false
A Gorzsai Takarmánytermelő Kft. pedig három tételben összesen 125,8 millió forintot kapott tavaly. A cég tulajdonosa a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.
A két összeg együtt meghaladja a 676 millió forintot is, ami már tekintélyes összegű állami támogatásnak mondható. Az összeg természetesen nem vethető össze a Mezort-csoport, a Csányi- vagy a Leisztinger-érdekeltségek támogatásaival, de a 2013-as adatokat nézve Gyapjas cége ezzel az eredménnyel akár felkerülhetett volna a legjobban támogatott 30 cég listájára. Vagy legalábbis annak közelében járt volna a K-Monitor tavalyi listája szerint.
Így reagált Lázár
Amikor tavaly január elején kiderült, hogy a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. az állami földpályázaton jelentős számú földterületet szerzett, Lázár János azzal érvelt, hogy a cég csupán azokat a birtokokat nyerte el, amelyeken korábban is gazdálkodott, nagybátyja pedig kiváló mezőgazdasági szakember. A miniszter egyértelművé tette: neki nincs köze a nyertes pályázathoz semmilyen formában. Még 2013-ban Fazekas Sándor a március 15-i nemzeti ünnepen a Magyar Érdemrend tiszti keresztje kitüntetéssel jutalmazta Gyapjas Károlyt a minőségi magyar fűszerpaprika termesztése érdekében végzett több évtizedes szakmai munkájáért.
Gyapjas Károly jobbra, Fazekas Sándor balra
(magyarnarancs)