2015. február 10., kedd

Donbasszban beindult a daráló! Északtól-Délig, Kramatorszktól-Mariupolig dúlnak a harcok.

Általános meglepetést-a kijevi udvarban döbbenetet, Kramatorszkban pánikot-okozott a kramatorszki repülőtér ellen déli fél tizenkettőkor intézett népköztársasági tüzérségi támadás. Kijevben maga Nyalókakirály jelentette be a köz számára a szörnyületet, hogy a kramatorszki reptérre telepített ATO-főparancsnokságot támadás érte. (A dolog kissé érthetetlen. A népköztársaságiak mindeddig ugyanis nem alkalmaztak “Uragan” rakétavetőket! Márpedig ma dél tájban azok rendezték le a kramatorszki bázist, latoregyedekkel, helikopterekkel, mindennel együtt! Márpedig a frontvonal min. 50 km-re van Kramatorszktól. Azaz: ennyire vannak a miliciák Kramatorszktól. És az, hogy Kijevben maga Valcman jelenti be a dolgot nagy sietve…több kérdőjelet is felvet.) Mindenesetre az “Uragan” az tény, hiszen a városközpontban látni egy fel nem robbant, földbe fúródott rakétát. “Uragan”-rakéta az!

Kramatorszk-ma délelőtt
A kramatorszki esettel nagyjából egyidejűleg a közeli Szlavjanszk felől is lövöldözésről számoltak be HELYI LAKOSOK! (A Bal-Rad hírforrása a kramatorszki reptér elleni támadást megerősítette, de hozzátette: a népköztársaságiak berkeiből ezidáig nem jelezték, hogy az ő művük lenne.)
uri
A (Кировск)Kirovszk-környéki latorbandák túlélői is megemlegetik a mai napi milicista ajándékokat, amit tüzérségi gránátok formájában kaptak.
A (Дачи Ленина)Lenin Üdőlelepről (Счастье)Szcsasztyjét ágyúzták a valcmanisták.
A “középső szakaszon” a gyjebalcevoi katlan is forr-rotyog. (Чернухино)Csjernuhino, (Логвиново)Logvinovo, (Новогригоровкa) és (Дебальцево)Gyjebalcevo környékén rendkívül heves harcok dúlnak.
Gyjebalcevo északnyugati és keleti részeiről a népfelkelők már kifüstölték a martalócokat, és egy század már a városközpontnál pusztítja őket. A vasúti rendezőpályaudvarról is kénytelenek voltak elpucolni, mert a népköztársaságiak “rávették” őket. Gyjebalcevoban rengeteg a latorhulla.
Donyeck, Gorlovka, Uglegorszk, Tyelmanovo valcmanista tüzérségi bombázása a “megszokott rendben” zajlik tovább.
(Авдеевкa)Avgyejevka, (Опытное)Opitnoje, (Ласточкино)Lasztocskino és (Тоненькое)Tonyenkoje latortüzérei serénykednek a civilek ellen.
(Каменкa)Kamenyka és (Малоорловк)Malaorlovka (Новоорловка)Novoorlovka és (Шевченко)Sevcsenko már stabilan a milicisták ellenőrzése alatt van.
A déli végeken Mariupol környékén is nagy a nyüzsi! Valcman latorjai tankokkal és nagyszámú latoregyeddel veselkedtek neki a népköztársaságiaknak, és elképesztő veszteségek árán egészen Sirokinoig jutottak. A milicisták már attól tartanak, hogy Mariupolban tán nem is maradt egyetlen latortank sem. Beszámolójuk szerint legkevesebb harmincat olvasztottak le, és legalább száz tankokon kívüli latoregyed maradt fekve Sirokinoig. A martalócok semmivel nem törődve aknákat telepítgetnek, miközben a milicisták egyesével szedegetik le őket.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/10/donbassz-hirei-7/


A DNR sajtóközpontja néhány perccel ezelőtt ismertette a Donyecki Népköztársaság hatóságainak nyilatkozatát.
Ebben a DNR vezetése kategorikusan cáfolja azokat a kijevi kijelentéseket, miszerint a kramatorszki repülőteret ért rakétatámadást a népi erők hajtották volna végre.
“Fegyveres erőink sem a múltban sem a jelenben nem alkalmaztak tüzérségi fegyvereket lakott területek, vagy azok közelében lévő ellenséges célpontok ellen. Ilyet a jövőben sem fogunk tenni!”így a DNR nyilatkozata.
Ugyanakkor egyre inkább erősödik a nézet, miszerint kijevi provokációról van szó, a holnapi minszki négyoldalú csúcstalálkozó hangulatát megalapozandó!

https://balrad.wordpress.com/2015/02/10/dnr-nem-mi-lottuk-kramatorszkot/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése