2017. március 11., szombat

Németország: plázát kellett lezárni a terrorveszély miatt

A német rendőrség bizonyítékokat kapott arra vonatkozóan, hogy valaki terrortámadást akar elkövetni egy bevásárlóközpontban, emiatt lezárták a helyszínt. A terroristák elleni fellépés továbbra sem egyszerű, mert ehhez civil szervezetek működését kellene korlátozni.
Essen (Észak-Rajna-Vesztfália központjában) területén le kellett zárni egy bevásárlóközpontot, mert a rendőrség ismeretlen forrásból bizonyítékokat kapott arra vonatkozóan, hogy újabb terrortámadás készül. A Limbecker Platznál található bevásárlóközpont ennek okán, a vélt biztonsági fenyegetés miatt szombatra zárva maradt.
Úgy tűnik, a „fejlett nyugati” országban tényleg kezd általánossá válni a terrorfenyegetés: évekkel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna olyan események, melyek ma bármelyik nap bekövetkezhetnek. A szövetségi rendőrség fokozott készenlétben van, mióta tavaly Berlinben egy karácsonyi vásáron 12 embert gyilkolt meg egy dzsihádista merénylő. Március 8-án pedig a belföldi hírszerzés jelentette be, hogy az országban bármely pillanatban újabb terrortámadás történhet.
A karácsonyi vásáron történtek azonban nem az egyetlen történés volt, ami közvetlen összefüggésben áll a tömeges bevándorlással importált terrorfenyegetéssel. Július 18-án egy 17 éves afgán migráns egy vonat utasaira támadt, négy embert súlyosan megsebesített. Július 22-én egy iráni származású személy egy müncheni bevásárlóközpontban 9 embert gyilkolt meg. Július 24-én egy szíriai migráns Ansbachban egy hétvégi vásáron felrobbantotta magát. Az eset arról is emlékezetes, hogy a német sajtó az utolsó pillanatig próbálta tagadni, hogy az elkövető bevándorló: az öngyilkos merényletről a bevándorláspárti sajtó úgy számolt be, hogy „robbanás történt, melyben egy menedékkérő életét veszítette”.
Szintén július 24-én egy szíriai migráns Stuttgart külvárosában bozótvágó késsel támadt egy várandós nőre, a nyakát is átvágta. A machetével összevagdosott asszony az utcán életét veszítette. Október 30-án Hamburgban késelés történt, amit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalt magára.
Korábban Hans Georg Maassen, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője azt mondta, a terrorszervezetek beépültek a bevándorlást támogató civil szervezetekbe, és képesek arra, hogy emberi jogi aktivisták sokaságát mozgósítsák, ezáltal megnehezítve a hatóságok számára a kellően határozott fellépést.

http://www.hidfo.ru/2017/03/nemetorszag-plazat-kellett-lezarni-a-terrorveszely-miatt/



Közel-keleti terrorszervezet akart gyilkolni Németországban

Thomas de Maiziere német belügyminiszter azt állítja, hogy a Daes nevű terrorszervezet akart merényletet elkövetni az esseni bevásárlóközpontban, amit szombaton lezártak a fenyegetés miatt.
Az ARD hírügynökség a belügyminisztert a szombaton történt lezárásokról kérdezte, mert a hétvége során nem derült ki, pontosan milyen fenyegetés miatt léptek közbe a hatóságok. A miniszter válaszából kiderült, hogy egy korábban a Közel-Keletre utazó személy adott ki instrukciókat merénylet elkövetésére, emiatt zárták le a helyszínt. A belügyminiszter megerősítette, hogy Iszlám Állam nevű terrorszervezet tervezett akciója miatt jártak el így.
Szombaton a német hatóságok lezártak egy bevásárlóközpontot Essen városában, majd házkutatásokat hajtottak végre a szomszédos Oberhausen területén, ahol két személyt tartóztattak le. Később a sajtóban semmilyen információ nem jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a két személyt gyanúsítják-e a terrortámadás előkészítésével.

http://www.hidfo.ru/2017/03/kozel-keleti-terrorszervezet-akart-gyilkolni-nemetorszagban/

A migránsok miatt fokozzák a megfigyelést Németországban

A német parlament alsóháza elfogadott egy törvényt, ami megkönnyíti a megfigyelő kamerák elhelyezését magántulajdonban lévő ingatlanokban, bevásárlóközpontokban, parkolóházakban és más nyilvános helyeken.
A Tagesschau beszámolója szerint az új törvény elfogadása részét képezi a Thomas de Maiziere belügyminiszter által tavaly augusztusban javasolt intézkedéscsomagnak, amely a tömeges bevándorlás következményeként romló közbiztonságot hivatott helyreállítani.
Az intézkedés részeként a rendőrök is kiterjedtebb jogköröket kapnak ilyen téren, többek között lehetővé válik számukra a testkamera viselése.
Hónapokkal a törvény elfogadása előtt olyan közvélemény-kutatások eredményei jutottak nyilvánosságra, melyek szerint a német lakosság többsége támogatja, hogy a hatóságok még több térfigyelő kamerát szereljenek a közterekre.
A tömeges bevándorlás következményeként Németországban nagy mértékben romlott az emberek biztonságérzete. A DPA hírügynökség egy decemberi beszámolója szerint egy YouGov közvélemény-kutatás során kiderült, hogy minden második német a hadsereg bevonását tartja szükségesnek a rendfenntartásba, amennyiben újabb terrortámadás történik.

http://www.hidfo.ru/2017/03/a-migransok-miatt-fokozzak-a-megfigyelest-nemetorszagban/



A
migránsok saját országuk politikáját is magukkal hozzák Európába

A német belügyminiszter felszólalt az ellen, hogy a török politikusok Németországban kampányolnak az ott élő több millió török szavazónak.
Thomas de Maiziere vasárnapi beszédében kifogásolta, hogy a török politikusok a Németországban élő több millió migránsnak akarnak kampányolni.
A német kormány korábban megtiltotta, hogy a török vezetők Németországba utazzanak kampányrendezvényekre – Ankara azonban nem fogadja el ezt a tiltást, mert több millió török választópolgár él Németország területén. A belügyminiszter szerint “a német alkotmányos rendet inzultálja”, hogy a török vezetők Európába akarnak utazni kampányolni a sokmillió nem-európai állampolgárnak.
Márciusban a német hatóságok több olyan tömegdemonstrációt is betiltottak, aminek célja Törökországban zajló belpolitikai folyamatok támogatása lett volna. Erre válaszként Recep Tayyip Erdogan török államfő azt mondta, „ami ma Németországban zajlik, az nem különb attól, mint ami a nácizmus idején zajlott”.
Korábban a holland hatóságok nem engedték leszállni Mevlüt Cavosogulu török külügyminiszter gépét, majd nem adtak belépési engedélyt a török családegyesítésért felelős miniszternek sem. Ankara hasonló intézkedéseket helyezett kilátásba európai miniszterek törökországi utazásaira vonatkozóan.
2016. július 15-én a NATO-hoz hű katonai körök puccskísérletet hajtottak végre Törökországban. A puccskísérlet bukása után kiderült, hogy a török titkosszolgálatok is több tízezres tömegeket tudnak utcára vinni német nagyvárosokban; a történtek után Bréma, München, Hannover, Stuttgart területén, valamint Észak-Rajna-Vesztfáliában számos kisebb városban is zajlottak tömeges török tüntetések.


http://www.hidfo.ru/2017/03/a-migransok-sajat-orszaguk-politikajat-is-magukkal-hozzak-europaba/