2015. április 18., szombat

A baloldali OPZZ szakszervezet kezdeményezésére több tízezres menet vonult át szombaton Varsó belvárosán, a tiltakozáson több szakma képviselői a munkakörülmények javítását követelték.

A szervezők mintegy 65 ezerre, a rendőrség 30 ezerre becsülte a résztvevők számát. A tüntetők szombat délelőtt indultak el négy fővárosi gyülekezőhelyről, a menetek útvonala több minisztériumot érintett. Délután a résztvevők a kormány székháza előtt tartották meg a központi tiltakozást.
A tüntetőktől Wladyslaw Kosiniak-Kamysz munkaügyi miniszter átvette az Ewa Kopacz kormányfőnek címzett petíciót, melyben a szakszervezetek mindenekelőtt a két éve megemelt nyugdíjkorhatár, az állami alkalmazottak béreinek befagyasztása és az adóemelés ellen tiltakoztak.
A tiltakozáson tanárok, bányászok, tűzoltók, vasutasok, fuvarozók, postások, ápolónők vettek részt nagyobb számban. A legtöbben – mintegy 20 ezren – a Lengyel Pedagógusok Szövetségének (ZNP) tagjai voltak, akik 10 százalékos béremelésért, az iskolák és az óvodák számának – folyamatban lévő – csökkentése ellen tüntettek. A tanárokkal találkozott az oktatási minisztérium épülete előtt Joanna Kluzik-Rostkowka tárcavezető, aki a költségvetési eszközök hiányára hivatkozva kizárta a béremelést.
Jelentős csoportot alkottak a gazdák, akik már az év eleje óta országszerte szerveznek tüntetéseket, blokádokat, február végén pedig sátrat vertek a varsói kormányhivatal előtt. A gazdák a szombati tüntetésen megismételték korábbi követeléseiket, mindenekelőtt a termőföld külföldi tulajdonba kerülésének megakadályozását, a tejtermelésben elszenvedett veszteségek kárpótlását, valamint azt, hogy részt vehessenek egy átfogó mezőgazdasági reform kidolgozásában.
A békés tüntetés megbénította a főváros közlekedését.
(MTI)

Lengyel politikus: a CIA és Lengyelország destabilizálta Ukrajnát

WYBORY PREZYDENCKIE 2010
A lengyel KORWiN párt vezetője elismerte, hogy 2014-ben a Kijevben zavargásokba hajló EuroMajdan valójában a CIA és lengyel kollaborátoraik által szervezett művelet volt. Janusz Korwin-Mikke kijelentette, hogy a mesterlövészeket is Lengyelországban képezték ki. “Igen, ez valójában a mi műveletünk is volt… A mesterlövészek szintén Lengyelországban kaptak kiképzést. A Frankfurter Allgemeine Zeitung korábban már írt arról, pontosan ki nyitott tüzet Kijevben. A terroristák 40 tüntetőt és 20 rendőrt lőttek le, hogy kiprovokálják a zavargásokat, de végül nyilvánosságra jutott az igazság.”
A politikus szerint az európaiaknak – beleértve a lengyeleket is – nincs tartanivalójuk Oroszországtól, ellenben a kijevi példa mutatja, hogy a Nyugat bármire képes. “Nincsenek területi vitáink Oroszországgal, a jelenleg zajló hisztéria egésze az Egyesült Államok érdekei mentén történik.”
Janusz Korwin-Mikke az ukrán helyzet kapcsán kijelentette, az ukránok kizárólag az amerikaiaknak köszönhetik, ami az országban történt. “Oroszországnak nem áll érdekében bármit is elvenni Ukrajnától. Nekünk ez egy ideális helyzet volt, mert mi egy független, de gyenge Ukrajnát akartunk. Végül a Majdan mindent megsemmisített…”
Korwin-Mikke emlékeztetett, hogy Victoria Nuland, az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára nyíltan kijelentette, hogy 5 milliárd dollárt költöttek Ukrajna “demokratizálására”. Mindez a gyakorlatban az ország destabilizálását jelentette, amiért végül az orosz államfőt tették felelőssé.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Új személyi igazolvány: megfelelő adatbiztonság kell avagy férgek félnek, minden(ki)t irányítani akarnak

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, Péterfalvi Attila szerint nem csökkenhet az adatvédelem szintje a bevezetésre kerülő új elektronikus személyi igazolvány kapcsán, nem fordulhat elő, hogy a kártyán szereplő adatokat univerzálisan kezeljék – írja a Magyar Hírlap.

sg.hu/kep/2006_03/0331britszemelyith.jpgA lap szombati számában megjelent interjúban Péterfalvi többek között beszélt arról is, hogy nem támogatja a vagyonnyilatkozati kötelezettség és azok nyilvánosságának kiterjesztését.
A biometrikus azonosításnál - aminél lehet szó ujjlenyomatról, vénaszkennerről, arcfelismerő rendszerről, de akár íriszalapú azonosításról is - az a kérdés, hogy ezeket hogyan működtetik, milyen célra használják hangsúlyozta Péterfalvi Attila. Kiemelte, hogy a biometrikus azonosítónál a biometrikus számsor képzése nem egyenlő azzal, mint ha valakit lefotóznak. Akik jogosultak a számsor kezelésére, az nem jelent felhatalmazást a fotóra is.
Aláhúzta azt is: a társadalombiztosítási és adószámokat is tartalmazó új elektronikus személyi igazolvány kapcsán felmerül, hogy az nem ellentétes-e az Alkotmánybíróság korábbi álláspontjával, miszerint tilos az univerzális azonosító, csak osztott információs rendszerek" létezhetnek.
„Ez azt jelenti, hogy a különböző adatokhoz nem lehet egy leolvasóval, univerzálisan hozzáférni" - tette hozzá, leszögezve, hogy meg kell teremteni a megfelelő adatbiztonságot a kártyán, de a leolvasók esetében is.
Az AIH elnöke szerint a vagyonnyilatkozati kötelezettség és azok nyilvánosságának kiterjesztése ügyében elemezni kell, hogy egy ilyen lépés alkalmas eszköz-e a cél elérésére, ő úgy gondolja, hogy a nyitás nem a legjobb eszköz a korrupció ellen.
Adatvédelmi szempontból nem közérdekű és nem közérdekből nyilvános adat az, hogy valakinek milyen vagyona van, amikor megválasztják. A közérdek és az elszámoltathatóság az illető közfeladatával kapcsolatos bevételei vagy az így szerzett előnyök kapcsán jelenhet meg.
Nem lehet alkotmányos jogoknak meghátrálni olyan általános kijelentések ürügyén, mint a közélet tisztasága vagy a korrupció elleni küzdelem. Az arányosság, a szükségesség és az alkalmasság is megkérdőjelezhető ebben az esetben - mondta Péterfalvi.

hír24

Donbassz: mára virradóan már nem volt “dögunalom”!

rom
Donbassz ma reggelre virradó éjszakája már korántsem volt annyira “dögunalmas” mint tegnapra virradóan, vagy akár tegnap egész nap.
Donyeck környékén eléggé zajosra kerekedett az éjszaka. Kiváltképpen Peszki, Szpartak, és Makejevka, valamint a donyecki repülőtér volt hangos a latortüzérség gránátjainak robbanásaitól.
Gorlovkát is lőtték az éjjel a valcmanisták Dzserzsinszkből. A város agglomerációjában fekvő Sirokoj balki, Kurganki és Golmi szintén Dzserzsinszkből volt ágyúzva ma éjjel.
Donyeck “Kijev” és “Kujbisev” lakókerületei szintén részesültek az éjszakai “áldásban”! “Kalinyin” kerületben éjszakai drónvadászattal töltötték az időt a népfelkelők.

Sirokinot mára virradóan ismét tanktüzérséggel lőtték Nyalókakirály pribékjei.
(Emlékeztetnénk: a “Nordmandiai Négyek” legutóbbi berlini külügyminiszteri találkozóján olyan verdikt született, hogy a 100milliméternél kisebb kaliberű fegyverzeteket is ki kell vonni a frontvonalból-hétfőtől kezdődően!)
Belüj Gorojnál a Szeverszkij Donyec vizéből két bestiálisan meggyilkolt fiatal lány holttestét halászták ki a népköztársaságiak tegnap kora este. Az LNR által ellenőrzött területeken senki nem keresi őket. A lányokat tegnap gyilkolhatták meg.
A Harkov-Zolocsevszk-Volcsanszk vonalon komoly latorerődítmény-építési munkálatok zajlanak. A martalóchad rohamtempóban éjjel-nappal építkezik.
Az USA kijevi nagykövete saját Fb. profilján dicsekszik az amerikai 173. légideszant brigád lembergi érkezéséről.
fbhttps://balrad.wordpress.com/2015/04/18/donbassz-mara-virradoan-mar-nem-volt-dogunalom/

A TANÁCSADÓ

Három év alatt Várhegyi Attila személyesen és cégein keresztül is több tízmillió forintos megbízást kapott az állami médiától tanácsadásért és más projektfeladatokért – írja a Népszabadság. Várhegyi cége, a Prestige Media jelenleg havi 1,3 millióért osztja meg szakértelmét az MTVA-val. Médiaügyekben őt tartják a Fidesz egyik összekötőjének, megmondóemberének.

Várhegyi Attila a mai napig a Fidesz egyik befolyásos háttérembere. Az egykori szolnoki polgármester, a párt országos választmányának volt elnöke, az első Orbán-kormány kulturális államtitkára 2002-ben mondott le parlamenti mandátumáról, mert a bíróság jogerősen elítélte folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, amelyet még polgármesterként követett el. Várhegyi előbb párt-, majd kampányigazgató lett a Fideszben, a 2006-os választási vereség után kiszállt, s családi vállalkozásként megalapította a Prestige Média reklámügynökséget, majd a Myself Consulting Kft.-t – írja a NOL.hu.
Az üzleti életben a Prestige Média stabilan működő közepes vállalkozás, éves árbevétele 120-150 millió forint között mozog, a 2010-es év azonban kiugró volt 373 milliós bevétellel. A Myself ennek töredékét éri el, évi 15-20 milliós bevételt. A Prestige főként a politikai szférából szerzi megrendeléseit, dolgozott a Fidesznek a parlamenti, az önkormányzati és az uniós választásokon, megbízást kapott több kormánypárti vezetésű nagyvárostól, a Külügyminisztériumtól, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól (MTVA). A cég tartósan rentábilis, 2012-ben 54, 2013-ban 63 milliós adózott nyereséget produkált.

Az évről évre egyre több pénzzel, idén több mint 80 milliárd forinttal gazdálkodó MTVA – a saját honlapján fellelhető adatok szerint – először 2012-ben kötött szerződést a Prestige Médiával az alap marketing-kommunikációs támogató feladatainak ellátására 16,8 millió forint értékben. Ez a szerződés 2014 áprilisában járt le, s a rá következő hónapban az MTVA Várhegyi Attilával szerződött a Nemzeti hírháló elnevezésű projektben vezetői feladatok ellátására.
Az MTVA más feladatokkal is megbízta Várhegyit, 2012–2013-ban 7,2 millió forintért tervezte és irányította „a közszolgálati médiaszolgáltatók műsorainak vonatkozásában a nézettség és hallgatottság növelése érdekében az MTVA által indított komplex tájékoztatási projektet”. Az MTVA legutóbb tavaly októberben kötött egyéves szerződést a Prestige Médiával havi 1,3 millió forint plusz áfa díjazással a marketing-kommunikációs tanácsadói feladatok ellátására.
(NOL)

Felfüggesztették a 71 éves beteg asszony és rokkant fiának kilakoltatását

…”Lehetséges, hogy a jelenlegi jogrendszer nem elégséges ahhoz, hogy megállítsa a fehérgalléros pénzügyi bűnözőket? – Akiknek nem egy kilakoltatáson, hanem a börtönben lenne a helyük!…”

A bíróság felfüggesztette a kilakoltatástA Gödöllői Járásbíróság az év végéig felfüggesztette annak a 71 éves beteg asszonynak és rokkant fiának a kilakoltatását, akikkel szemben az OTP Lakáslízing Zrt. végrehajtást rendelt el Kistarcsán – értesült az ügyben segítséget nyújtó Magyar Szociális Fórum az érintettől, Boros Istvánnétól.
A családnak március végén kellett volna kiürítenie a házat, de társadalmi és ügyvédi közreműködéssel sikerült elébe vágni az embertelenségnek, jóllehet anya és 20 éves rokkant fia a határidő lejárta után nem érezheti biztonságban magát. Erre utal, hogy az OTP Lakáslízing Zrt. a bírói végzés birtokában sem mondott le követeléséről, és újfent felszólította Borosékat, hogy költözzenek ki a lakásból, mert többi már nem az ő tulajdonuk.
A Gödöllői Járásbíróság végzése szerint „A bíróság a peres eljárást a Kúriának a pénzügyi fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló módosított 2014. évi XXXVIII. Törvény 16.§-a alapján külön törvényben meghatározott intézkedésig, de legkésőbb 2015. december 31. napjáig hivatalból felfüggeszti, mivel a peres eljárás a hivatkozott törvény hatálya alá esik”.
A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye. A bírósági végzés tájékoztatta a felperest, hogy „A fenti törvény 17.§ (3) bekezdése értelmében a kölcsönszerződésen alapuló követelések behajtása iránt folyamatban lévő (vagy a kölcsönszerződésből eredő követelés behajtása érdekében bekapcsolódással indult) végrehajtási eljárásokban – a (4), (7), (8) és (10) bekezdésben foglalt kivétellel – a külön törvényben meghatározott időpontig eljárási cselekmény, intézkedés nem foganatosítható, a felek és egyéb érdekeltek által tett nyilatkozatok is hatálytalanok; eddig az időpontig minden határidő megszakad, azt követően a határidő újra kezdődik. A végrehajtási ügyet a végrehajtónak szünetelő ügyként kell nyilvántartania, ha a végrehajtási ügyben eljárási cselekmény vagy intézkedés foganatosítására e törvény alapján nem kerül sor”.
A Magyar Szociális Fórum felhívta minden érintett figyelmét a Gödöllői Járásbíróság végzésében foglaltakra, hogy a benne szereplő jogalapra hivatkozva hasonló bírói végzéssel elkerülhessék a kilakoltatást.
A Szabad Riport megjegyzése: A bank a bírói végzés ellenére, tovább akarja folytatni a kilakoltatási eljárást.  Lehetséges, hogy a kormányzati intézkedések, a Parlament által hozott törvények és a bírósági végzés, valamint a Kúria jogegységi határozata, – együttesen nem elégségesek ahhoz, hogy megállítsák egy család teljes kifosztását, – s a kilakoltatással történő megsemmisítését?
Lehetséges, hogy a jelenlegi jogrendszer nem elégséges ahhoz, hogy megállítsa a fehérgalléros pénzügyi bűnözőket? – Akiknek nem egy kilakoltatáson, hanem a börtönben lenne a helyük!
Az 'Év Bankára 2015'SzRTI

Nyílt levél a legfőbb ügyészhez

Tisztelt Dr. Polt Péter Úr!
Jogkövető állampolgárként fordulok Önhöz. Az elmúlt hetekben úgy tapasztalom, hogy a sajtón kívül senkit sem érdekel, kié is az a titokzatos Volkswagen kisbusz, amivel Habony Árpád és Andy Vajna szabálytalankodott. Eddig szinte minden illetékes közölte – a minisztériumok, azok háttérintézményei, a Terrorelhárítási Központ, titkosszolgálatok –, hogy nem tartozik hozzájuk Habony Árpád NAE-045 rendszámú kisbusza. Sőt, mindeközben az is kiderült, ilyen rendszám pedig nincs is!

Éppen a napokban olvastam, hogy a Heves megyei rendőrök április 13-án délután megállítottak egy rendszám nélkül közlekedő teherautót az M3-as autópálya Gyöngyös-nyugati lehajtójánál. Aztán kiderült, hogy van rendszám, de rejtve, a férfi ugyanis egy kábel segítségével vezetés közben le tudta billenteni az első rendszámot, gyaníthatóan az útdíjfizetés, illetve a traffipaxok elől akart elbújni.
A rendőrök „egyedi azonosító jellel visszaélés” miatt azonnal eljárást indítottak ellene. Ugye, nem kell idéznem Önnek a Btk. 347. § (1) bekezdését: „Aki egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít (…), bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. És, ugye, emlékszik a legfőbb ügyész úr esküjének szövegére, amelyben ez is áll: „Törvényes kötelezettségeim teljesítése során elfogulatlanul és részrehajlás nélkül járok el.”

Ha egy teherautó sofőrje ellen ilyen gyorsan képesek intézkedni, mi akadályoz bárkit is abban, hogy így tegyenek Habony Árpád esetében is? Egy kis segítség: Habony megtalálható az V. kerület, Szerb utca 9. I. em. 1. számban. Ne tévessze meg Önöket, hogy a kapucsengőn Halkó Gabriella neve olvasható, illetve az, hogy a lakás állítólag Habony Árpád volt anyósáé. Ha itt nincs, akkor a napokban 50 százalékos tulajdonlásával megalakult milliárdos cég, a Modern Media Group székhelyén (1033 Budapest, Flórián tér 1.) bizonnyal fellelhető. Végső esetben ajánlanám a Parlamentet (V. kerület, Kossuth tér 1–3.), miniszterelnöki folyosó.
Üdvözli:
Szücs Gábor
(vh)

Ez a helyzet

Meg volt a nagy Október 23-i tüntetés. Sokan kimondva vagy kimondatlanul azért mentek oda, hogy hátha valaki felpattan a színpadra és elkiabálja magát, "MIÉNK AZ ORSZÁG ELÉG A FECSEGÉSBŐL, HELYEZZÜK VISSZA A NEMZETET JOGAIBA".
Nyilván lett volna egy kis pitty-putty e miatt, és az is világos, hogy erre nagyon játszanak a hatalmaskodók.
Azt hiszem mi 2006-ban már ezt a poént "lelőttük", nem jött be!
Nem történt semmi, még jobban szétszakadt az ország, immár tüntetőre és otthonülőre. Ma azt mondják, hogy New York -ból indult az elégedetlenség, óriási tévedés, ez 2006-ban innen Magyarföldről indult, mert mi sokkal hamarabb láttuk, hogy baj van.
Már nem baj van, hanem szinte megoldhatatlan problémát jelent a nélkülözés, a kilátástalanság. Azok, akik már láttak 2006-ban is a gondokat, mára vagy belefáradtak és inkább azt kívánják ne látnák amit látnak, talán könnyebb lenne, vagy mára teljesen feladta és öngyilkos lett, vagy kiment külföldre dolgozni, ezzel szétzilálva családokat.
Mára, a napnál is világosabb, hogy akkora a gond, hogy ezt holmi beszélgetősdivel, adóemeléssel meg ilyen össze-vissza intézkedéssel nem lehet megfogni.
Ma 2011.-én kevesebben vagyunk mint 1989-ben, mégis jóval nagyobb a nyomor, mint akkor, nagyságrendekkel kevesebb a munkahely, óriási a szolgáltatók által követelt havi rezsi, az élelmiszerről meg ne is szóljak.
Arról, hogy miért(?) talán van némi fogalmam, de az nagyon kevés, hogy csak én tudok róla, meg egy pár százan.
Ma elértem arra a szintre, hogy ha hallom a tv-ben a híreket, akkor szó szerint az agyvérzés kerülget, vegyesen a hányinger érzésével, mert EZEK ÚGY TESZNEK, MINTHA MÉG LENNE MIBŐL ADNUNK, és csak sarcolnak, csak sarcolnak, nekem ez horror, sőt egyszerűen nem tudom egyáltalán komolyan gondolják?
Nos én közlöm saját hatáskörömben ,
NINCS TÖBB PÉNZEM, NEM TUDNAK TÖBBET ELVENNI

max. az életemet(de az nem adom olyan könnyen) ....Azt hiszem vagyunk így egypáran már, nem gondolják "kedves" politikus urak/hölgyek, hogy megelégeltük az ország romboló és embert nyomorító tevékenységüket??
Jövőre, ha ezeket az adónemeket (ingatlan adó, eb adó, stb....) lesznek még pluszban, nem beszélve egyéb szigorításokról, akkor azt már ma elkönyvelhetik, hogy Önök lógni fognak, és tudják miért,(?) nem miattunk hanem maguk miatt, akik a saját egzisztenciájuk miatt képesek a halált is vállalni, hogy meg ne zökkenjenek az 1000-2000m2 -es villáikban, ahol havi jutányos 3000-4000 Ft gázszámlát fizetnek az átlag polgárral szemben aki a napi betevőjért küzd.
Ezt ma értettem meg, amikor Kadafi temetése volt a téma, nem engedett inkább belehalt, Önök is ilyenek, DE (!) van egy nagy baj "úraim, hölgyeim",
A nemzet magja, akiket megnyomorítanak minden nap, minden percben, mert Önök ezt megtehetik(még), (NAV, E.ON, TIGÁZ,) úgy, hogy az jogszerűnek tűnjön,
NEM TŰR TOVÁBB, MERT MI MÁR MA IS AZ ÉLETÜNKÉRT KÜZDÜNK!

Azt hiszi nem kedves avh-s aki most olvas, hogy ez a sokadik ilyen írás, lehet, de az igazság az akkor is ez, két életéért harcoló csoport feszül egymásnak, de már az egyiknek nincs hová hátrálni!
Ez nem nácizmus, nem terrorizmus pusztán az életvédelme!
Tessék tudomásul venni mindkét feszülő félnek, hogy VÉGE VAN ! Ennyit lehetett tűrni és ennyit lehetett kisajtolni belőlünk, ma még ellehet menni annak, aki fél, mindkét oldalról, de holnap már nem biztos!
És még valami, hogy egy kis szakrálisat is írjak, meglehet, hogy itt vannak a segítők és az is meglehet, hogy bennünket a nemzetet védik, de a másik oldal ezt pontosan tudja és a hatalom mellett ezt a tudást védik a legmesszebb menőkig, hogy mi végső bizonyságot ne szerezhessünk és az utolsókig titkolóznak, de már késő, tudjuk azt amit tudnunk kell! Azért születünk emberi testbe, hogy tapasztaljunk, jót is, rosszat is, köszönöm szépen én már kész, vagyok, ÉS TI?
ÉN MÁR NEM JÁROK TÜNTETGETTNI', ÉN MÁR CSAK EGYSZER MOZDULOK, DE AZ LESZ AZ UTOLSÓ! MEGÉRTETTÉTEK !
Egy MAGYAR ANYA, AKI NEM FOGJA A GYERMEKE SZÁJÁTÓL ELVENNI A FALATOT, CSAK AZÉRT, HOGY TI HABZSI-DŐZSIZZETEK !
AZ ANYA OROSZLÁN A LEGVESZÉLYESEBB, UGYE EZT TUDJA MINDENKI !