2015. április 18., szombat

Felfüggesztették a 71 éves beteg asszony és rokkant fiának kilakoltatását

…”Lehetséges, hogy a jelenlegi jogrendszer nem elégséges ahhoz, hogy megállítsa a fehérgalléros pénzügyi bűnözőket? – Akiknek nem egy kilakoltatáson, hanem a börtönben lenne a helyük!…”

A bíróság felfüggesztette a kilakoltatástA Gödöllői Járásbíróság az év végéig felfüggesztette annak a 71 éves beteg asszonynak és rokkant fiának a kilakoltatását, akikkel szemben az OTP Lakáslízing Zrt. végrehajtást rendelt el Kistarcsán – értesült az ügyben segítséget nyújtó Magyar Szociális Fórum az érintettől, Boros Istvánnétól.
A családnak március végén kellett volna kiürítenie a házat, de társadalmi és ügyvédi közreműködéssel sikerült elébe vágni az embertelenségnek, jóllehet anya és 20 éves rokkant fia a határidő lejárta után nem érezheti biztonságban magát. Erre utal, hogy az OTP Lakáslízing Zrt. a bírói végzés birtokában sem mondott le követeléséről, és újfent felszólította Borosékat, hogy költözzenek ki a lakásból, mert többi már nem az ő tulajdonuk.
A Gödöllői Járásbíróság végzése szerint „A bíróság a peres eljárást a Kúriának a pénzügyi fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló módosított 2014. évi XXXVIII. Törvény 16.§-a alapján külön törvényben meghatározott intézkedésig, de legkésőbb 2015. december 31. napjáig hivatalból felfüggeszti, mivel a peres eljárás a hivatkozott törvény hatálya alá esik”.
A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye. A bírósági végzés tájékoztatta a felperest, hogy „A fenti törvény 17.§ (3) bekezdése értelmében a kölcsönszerződésen alapuló követelések behajtása iránt folyamatban lévő (vagy a kölcsönszerződésből eredő követelés behajtása érdekében bekapcsolódással indult) végrehajtási eljárásokban – a (4), (7), (8) és (10) bekezdésben foglalt kivétellel – a külön törvényben meghatározott időpontig eljárási cselekmény, intézkedés nem foganatosítható, a felek és egyéb érdekeltek által tett nyilatkozatok is hatálytalanok; eddig az időpontig minden határidő megszakad, azt követően a határidő újra kezdődik. A végrehajtási ügyet a végrehajtónak szünetelő ügyként kell nyilvántartania, ha a végrehajtási ügyben eljárási cselekmény vagy intézkedés foganatosítására e törvény alapján nem kerül sor”.
A Magyar Szociális Fórum felhívta minden érintett figyelmét a Gödöllői Járásbíróság végzésében foglaltakra, hogy a benne szereplő jogalapra hivatkozva hasonló bírói végzéssel elkerülhessék a kilakoltatást.
A Szabad Riport megjegyzése: A bank a bírói végzés ellenére, tovább akarja folytatni a kilakoltatási eljárást.  Lehetséges, hogy a kormányzati intézkedések, a Parlament által hozott törvények és a bírósági végzés, valamint a Kúria jogegységi határozata, – együttesen nem elégségesek ahhoz, hogy megállítsák egy család teljes kifosztását, – s a kilakoltatással történő megsemmisítését?
Lehetséges, hogy a jelenlegi jogrendszer nem elégséges ahhoz, hogy megállítsa a fehérgalléros pénzügyi bűnözőket? – Akiknek nem egy kilakoltatáson, hanem a börtönben lenne a helyük!
Az 'Év Bankára 2015'SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése