2015. július 28., kedd

Útlezárással blokkolják az élelmiszerimportot a francia gazdák

Tovább folytatják tömegdemonstrációikat a francia gazdák, mivel a kormány nem hajlandó megfelelő intézkedéseket hozni a mezőgazdaságot sújtó válság kezelésére, de eközben a szankciós politikát is tovább folytatná.
A Franceinfo szerint a gazdák országszerte újabb megmozdulásokat terveznek, miután a kormány töredékét sem adta annak a kárpótlásnak, ami a szankcióháború óta keletkezett veszteségek pótlására elegendő lenne, és biztosítaná legalább a tömeges csőd elkerülésének feltételeit. A francia gazdák az utóbbi hetek során több erőszakos megmozdulást is tartottak, úttorlaszokat állítanak fel, és követelik a felvásárlási árak növelését, valamint jelentős anyagi támogatást a kormánytól, ami lehetővé tenné, hogy ne menjenek csődbe egyik évről a másikra.
Az ország északkeleti részéről érkező gazdák úttorlaszt építettek az A37 és A4 autópályák több pontján, hogy blokkolják a Franciaországba érkező élelmiszerimportot. Az Oroszország elleni szankciók válaszlépései miatt ugyanis tavaly óta benn rekednek a termékek az uniós piacon. Olyan élelmiszeripari termékek, melyeknek célpontja eddig az orosz piac volt, most beáramlanak Franciaországba, ahol igen hamar túlkínálat alakult ki, és lenyomja az árakat. Egyes termékek esetében az alapanyagok felvásárlási árai is olyan mértékben csökkennek, hogy a termelők egyik évről a másikra már működési költségeiket sem tudják fedezni.
A Fraceinfo szerint az A37 és A4 több pontján ma délelőtt emeltek úttorlaszt, és sokan mezőgazdasági gépekkel is megindultak a blokkolt útszakaszok felé, hogy csatlakozzanak a blokádhoz. Az autópályákon kívül hidakat, közlekedési csomópontokat és népszerű turistaútvonalakat is blokád alá vesznek.
Franciaországban július 19 óta zajlanak a zuhanó felvásárlási árak miatt tüntetések. A mezőgazdasági minisztérium szerint az utóbbi egy év során tízből egy gazda csődbe ment. Párizs amerikai nyomásra továbbra is ragaszkodik az Oroszország elleni szankciókhoz.

http://hidfo.ru/2015/07/utlezarassal-blokkoljak-az-elelmiszerimportot-a-francia-gazdak/

Németországban félmillió munkahely szűnik meg a szankciók miatt

Németországot sújthatja leginkább az Oroszország elleni szankcióháború, és több mint félmillió német munkahely szűnik meg az uniós szankciókra hozott válaszlépések miatt.
A WIFO osztrák gazdaságkutató intézet szerint az Oroszország elleni szankcióháború több mint 2,5 millió munkahelyet fenyeget az Európai Unió területén, és az unió egészének eddigi veszteségei meghaladják a 109 milliárd eurót. Ennek legnagyobb része a német gazdaságra vonatkozik; Németországban még idén több mint félmillió munkahely szűnhet meg az Oroszország elleni szankciók miatt, és az ország 29,9 milliárd euró veszteséget kell elszenvedjen. Lengyelországban több mint 300 ezer, Olaszországban szintén közel 300 ezer munkahely szűnik meg az orosz piac elérhetetlenné válása miatt, és az intézet szerint ez csak Lengyelország számára 16,3 milliárd euró veszteséget jelent.
Az Európai Unió Washington nyomására csatlakozott az Oroszország elleni gazdasági háborúhoz, és a szankcióknak eddig is brutális következményei voltak az európai gazdaságra nézve; áprilisban Joachim Rukvid, a Német Gazdaszövetség elnöke a Deutsche Welle lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a német gazdák addig – áprilisig – több mint 600 millió eurót vesztettek a szankciók miatt. Rukvid elmondása szerint a szankcióháború kezdete óta az orosz válaszlépések jelentős áresést okoztak, mivel a korábban exportra gyártott termékek bent rekedtek a német piacon, és a tarthatatlanul alacsony felvásárlói árak miatt a gazdák csődbe mennek.
Májusban Franz Wiese, a brandenburgi parlament képviselője jelentette be, hogy csak az ő régiójában addig közel száz csőd volt köszönhető közvetlen Angela Merkel szankciós politikájának. Elmondása szerint az oroszellenes szankciók tömegével sújtják a kis- és középvállalkozásokat, a szankciók fenntartása a munkanélküliség további növekedéséhez vezet. Wiese szerint a bojkott-politika megfosztja a vállalkozásokat attól a bevételforrástól, ami kis- és középvállalkozások esetében a következő évi működés költségeit is fedezi. A KKV-k korlátozott lehetőségeik miatt új piacot találni nem tudnak, egy éven belül exponenciálisan növekedhet a csődbe jutott kis- és középvállalkozások száma.
Ugyanakkor Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának elnöke rámutatott, hogy egyedül az európai gazdaság szenved el súlyos veszteségeket, de eközben az Egyesült Államok fokozza kereskedelmi tevékenységét Oroszországgal. Puskov szerint Washington célja valójában nem az orosz gazdaság gyengítése, hanem az Európai Unió gazdasági alapjainak aláásása, hogy az amerikai vállalatok jelentős piaci előnnyel indulhassanak a főként Washington által erőltetett transzatlanti szabadkereskedelmi övezetben.

http://hidfo.ru/2015/07/nemetorszagban-felmillio-munkahely-szunik-meg-a-szankciok-miatt/

Polgárőrök vigyáznak a rendre Debrecenben

A polgárőröktől kért segítséget a Debreceni Közlekedési Vállalat, mert egyre több utas tett arra vonatkozó bejelentést, hogy nem érzi magát biztonságban a járatokon.
Második hete utazik két-két polgárőr a helyi menekülttábor és a Csokonai Színház megálló közti buszjáraton, miután az utasok egyre többen panaszkodnak a kialakult helyzet miatt. Miklós István, a DKV forgalomszervezési vezetője szerint az utasok gyakran tesznek bejelentést arra vonatkozóan, hogy a bevándorlók jelenléte miatt fokozottan csökken a biztonságérzetük, zavarja az embereket, hogy korábban biztonságosnak hitt környezetben fokozott figyelemmel kell lenniük értékeikre.
Miklós szerint az utasok azt is gyakran kifogásolják, hogy miközben nekik jegyet kell venniük, milyen jogon utazhatnak más személyek – a bevándorlók – jegy és bérlet nélkül. Bár személyesen erőszakos fellépést legtöbben még nem tapasztaltak, rendszerint “hallani olyat”, hogy a menekültekkel telt buszokon utazóktól eltűnt valami. A dehir.hu információi szerint a polgárőrök jelenlétét az utazók pozitívan fogadják, sokakat megnyugtat a rend vigyázóinak feltűnése. Az egyenruhások láttán a bevándorlók körében is egyre többen vesznek jegyet.


http://hidfo.ru/2015/07/polgarorok-vigyaznak-a-rendre-debrecenben/

Francia autóipari cég is terjeszkedne Iránban

Iráni tisztviselők szerint a Peugeot francia autóipari vállalat delegációja Teheránba utazott, és előzetes tárgyalásokat folytatnak új üzletekről, mielőtt a francia külügyminiszter is Teheránba érkezik.
Szerdán Teheránba érkezik Laurent Fabius francia külügyminiszter, aki az iráni külügyminiszter, Javad Zarif meghívására utazik Iránba, hogy a két ország közti kiterjedt együttműködés feltételeit személyesen megvitassák. Az új gazdasági együttműködések feltételét az atomprogrammal kapcsolatos megállapodás jelentette, ennek következményeként most a francia cégek is terjeszkedni kezdenek Iránban.
A külügyminiszter látogatását megelőzően a Peugeot vállalat delegációja az iráni Hodro vállalattal folytat tárgyalásokat az autóipari cégek közti együttműködésről. Az eddig kiszivárgott információk alapján az iráni autóipari cég és a Peugeot alkatrész-beszállításról fog megállapodást kötni, valamint az iráni cég leányvállalatainak részleges felvásárlásáról. A Press TV szerint francia szakértők részletes ellenőrzéseket folytattak a Hodro leányvállalatánál, és várhatóan a SAPCO-ban megjelennek a francia befektetők, valamint a Peugeot vállalat rajtuk keresztül bonyolítja majd az iráni beszállításokat.
A Farsz hírügynökség szerint a kormány próbál erős tárgyalási pozíciót felvenni a francia féllel szemben, és a külügyminiszternek felróják majd, hogy a francia cégek a szankciók beiktatása idején amerikai nyomásra távoztak az országból, ami hatalmas veszteséget okozott Iránnak, és mindenek előtt kompenzációt kell fizessenek. Ugyanakkor a hírügynökség azt is közölte, hogy a Peugeot kivonulása által okozott veszteségeket még nem számolták össze. Tekintve, hogy a francia külügyminiszter látogatásáig alig egy nap van hátra, felmerül a gyanú, hogy a kardcsörtetés csak a választóknak szól. A Farsz jelentése szerint a közeljövőben több nagy francia vállalat is megjelenhet az országban, és aligha valószínű, hogy a kormány Teheránba hívja a francia vállalatok tárgyalódelegációit, ha nem üzletet kötni, hanem forradalmat vívni akar.


http://hidfo.ru/2015/07/francia-autoipari-ceg-is-terjeszkedne-iranban/

A Nyugathoz tartozás csak anyagi veszteséget és politikai feszültséget hoz

Bojko Boriszov bolgár kormányfő szerint Bulgária “az Európai Unió és NATO egyik legfegyelmezettebb” tagja, ami eddig csak hatalmas pénzügyi veszteséghez és az Oroszországgal ápolt kapcsolatok megromlásához vezetett.
Boriszov szerint a nyugati szövetséghez húzó “lojalitás és fegyelem” azonban mindeddig csak pénzügyi veszteségeket okozott, és mostanra több ügyben is közvetlen összeütközésbe kerültek Oroszországgal. A kormányfő szerint nincs értelme a politikai korrektség fenntartásának, és kizárólag az ország érdekeit kell szem előtt tartani, emiatt
szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy a nyugati szövetséghez tartozás mindeddig csak anyagi veszteségben és politikai feszültségekben mérhető.
A Regnum információi szerint a kormányfő az elszenvedett károkért egyértelműen az Európai Bizottságot okolja, és kijelentette, hogy ez a “lojalitás és fegyelem” csak akkor tartható fenn, ha az ország kompenzációt kap az okozott veszteségekért. “Bulgária lojális tagként mindeddig támogatta az Európai Bizottságot. Mikor a szövetség arra kért, hogy a harmadik energiacsomag miatt álljunk le a Déli Áramlattal, megtettük.”
A kormányfő ugyanakkor kifejtette, hogy Bulgária számára ez a “lojalitás és fegyelem” nyílt összeütközést jelent Oroszországgal. Így, miközben Bulgária veszteségeket szenved el az Európai Unió és NATO tagság miatt, semmilyen lehetősége nem marad arra, hogy ezt más irányból kompenzálja.

http://hidfo.ru/2015/07/a-nyugathoz-tartozas-csak-anyagi-veszteseget-es-politikai-feszultsegeket-hoz/

Több százezer illegális bevándorló érkezhet, a kerítésre szükség van

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 csatornának nyilatkozva kijelentette; akár 300 ezer illegális bevándorló is érkezhet Magyarországra év végéig, és “sok olyan állítás beigazolódott, amivel a választók elsöprő többsége egyetért”.
A szóvivő szerint eddig megközelítőleg 100 ezren érkeztek illegálisan Magyarország területére, csak ebben az évben. Ezt az áradatot pedig kezelni kell, mert a gyakorlatban is beigazolódnak azok az állítások, amivel a magyar lakosság elsöprő többsége egyetért. A kormánynak ráadásul a kerítés építésén felül számos más intézkedést is meg kell hoznia, az illegális bevándorlás miatt ugyanis drasztikusan romlik a közbiztonság, a fokozottan érintett térségekben komoly gazdasági károkozásra kell válaszlépéseket találni.
Miközben a kormány előrehozta az építési munkálatok befejezésének kitűzött határidejét, és jelenlegi állás szerint a déli határzár augusztus végéig el kell készüljön, a baloldali liberális pártok számára továbbra is problémát jelent a határzár mint kollektív önvédelmi intézkedés. Balliberális ellenzéki pártok szerint “a kormány kisebbségbe jutott”, mert a nemzeti konzultáció kérdőíveit “csak alig több mint egymillió ember küldte vissza”, ami nem jelenti azt, hogy a lakosság többsége támogatná a kerítésépítést. A kormányszóvivő szerint ugyanakkor ez nem csak 5-6%-al több, mint a szocialisták jelenlegi támogatottsága, de ez egy erősen reprezentatív minta arról, mit gondol a magyar lakosság az illegális bevándorlás kérdéséről.
A “nemzeti konzultáció” jelentőségét vitató pártok láthatóan figyelmen kívül hagyják, hogy ez az eddigi legnagyobb mintán készített reprezentatív felmérés, amiben a magyar lakosság a bevándorlás kapcsán véleményt mondhatott. A közvélemény-kutató intézetek megkérdezései ugyanis rendszerint ezer fős mintával dolgoznak, vagyis mindössze ezer embert kérdeznek meg egy adott kérdésről, és az alapján általánosítanak a társadalom egészére. Csak nagyon ritka esetben, hatalmas anyagi ráfordítással készülnek olyan felmérések, amelyek akár tízezer embert is megkérdeznek egy adott kérdéskör kapcsán.
Tehát, amennyiben a baloldali pártok azt mondják, “csak egymillió ember támogatja a kerítés építését”, – rendben, elfogadhatjuk a választ, de ez esetben ki kell jelentenünk, hogy
a baloldal által végzett felmérések is csak arra a néhány száz emberre vonatkoznak, akik a megkérdezés során az adott választ adták
függetlenül attól, hogy a minta egésze reprezentatív vagy nem. Ugyanakkor, a kormány általi megkérdezés nem ezer főről általánosítás eredménye, hanem
több mint egymillió ember közvetlenül válaszolta a kormánynak, hogy igenis a bevándorlás probléma, amit kezelni kell.
A balliberális pártok szerint csak a megkérdezettek 12-13%-a küldte vissza a kérdőívet, ami nagyon rossz eredmény. Ez a kijelentés szintén egy torzítás; a közvetlen kapcsolatfelvétellel – pl. személyes megkérdezés, vagy telefonhívás – nem járó felmérések esetében ennél jelentőseb rosszabb arány számít általánosnak és elfogadhatónak. A nemzeti konzultáció eredményességének értékelésére a megkérdezés jellegéből – nincs személyek közti dialógus – adódóan inkább az online közvélemény-kutatásokra érvényes visszaküldési arány az irányadó, ami rendszerint 3-5% körül alakul. Vagyis a nemzeti konzultáció kiemelkedően magasabb arányban érdekelte a lakosságot, mint más, közvetlen kapcsolatfelvétellel nem járó kutatások. Ez igenis arra utal, hogy a magyarság fokozottan érdekelt a bevándorlás elleni radikális intézkedésekben, és egy kiemelkedő motiváció mutatkozik arra vonatkozóan, hogy ilyen kérdésekben az emberek a kormánynak számára közvetlen választ adhassanak.


http://hidfo.ru/2015/07/tobb-szazezer-illegalis-bevandorlo-erkezhet-a-keritesre-szukseg-van/

“Nem volt ésszerű” az amerikai kémek célpontjainak felfedése?

Gerhard Casper, a berlini Amerikai Akadémia vezetője a Bild napilapnak nyilatkozva kijelentette, szerinte “nem volt ésszerű” lépés, hogy a német ellenzéknek átadták az amerikai kémtevékenység célpontjainak listáját.
A WikiLeaks július 8-án nyilvánosságra hozta, hogy az Egyesült Államok megfigyelés alatt tartott három kancellárt is; Helmut Kohl, Gerhard Schröder és Angela Merkel is teljes megfigyelés alatt állt az amerikaiak részéről, valamint számos kormánypolitikus, egészen a ’90-es évek kezdetétől napjainkig.
Casper szerint az információk nyilvánosságra hozatala “nem volt ésszerű”, mert az hosszú távon is problémákat okozhat az amerikai-német kapcsolatokban. Elmondása szerint Németország és az Egyesült Államok most próbálja lefektetni a titkosszolgálatok közti együttműködés új elvi alapjait, és ezt “objektív” megítélés alapján kell tegyék, nem hirtelen felmerülő információkra adott reakcióként.
Július elején a Bundestag amerikai megfigyelési botrány miatt létrehozott szakbizottságának vezetője, Patrick Sensburg kijelentette, hogy az Egyesült Államok 2012 óta tömeges megfigyelést folytat Németország területén is, ami a két ország közti együttműködés sértését jelenti.
A német parlament 2014 első felében állított fel szakbizottságot az amerikai kémtevékenység kivizsgálására. Az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint az amerikaiak a német külföldi hírszerzés kapacitásának felhasználásával figyeltek meg európai célpontokat. Június 16-án Gerhard Schindler, a Bundesnachrichtendienst – német külföldi hírszerzés – vezetője teljes átszervezésre vonatkozó terveket jelentett be.


http://hidfo.ru/2015/07/nem-volt-esszeru-az-amerikai-kemek-celpontjainak-felfedese/

Az orosz Pentagon szövetség véget vet a kazár maffia uralkodásának

A múlt héten egy orosz Fehér Sárkány Társaság képviselő jött Japánba, hogy megszilárdítsa a szövetséget a FST más frakcióival szerte a világon. Ennek részeként a FST engedélyezte a következő kép megjelenését:
 

Az e sorok írójával lefotózott személy (mint FST szóvivő) Masaaki Hatsumi. Hatsumi a Bujinkan harcművészeti iskolát működteti, amely több mint 250 ezer különleges műveleti katonát képzett ki, és több mint 50 képzési központból álló hálózata van világszerte.

A neve közismert a valódi harcban résztvevők, és az igazi harcművészek között az egész világon. FBI, brit, amerikai, orosz, iráni és más különleges erőket képeznek ki. Kínai források szerint ő az egyetlen japán állampolgár, akinek szabad bejárása van a kínai kormány legfelső szintjeire. A találkozón Hatsumi támogatását fejezte ki a FST céljaival kapcsolatban.

A világ legjobb harcoló erőinek szövetsége már megjósolta a kazár maffia, és az őket körülvevő rohamosan csökkenő számú rabszolga politikusok végzetét. Különösen a Pentagon kezdte összehangolni tevékenységét az oroszokkal a kazár maffia és számos politikus ellen, akiket megvesztegetett a kazár csőcselék.

A múlt héten a világszerte bekövetkező fejlemények egyértelművé tették, hogy a kazár maffia irányító hálózatának felszámolása tovább folytatódik. A Pentagon például kiadott egy fényképet Ashton Carter védelmi miniszterről és a háborús bűnös Benjamin Netanjahuról, mely egyértelműen mutatja, hogy Netanjahu zaklatott és dühös.
defense.gov

Ahogy a múlt héten írtuk, felolvasták neki a lázadási törvényt. Elmondták neki, hogy az izraeli "Vaskupola" rakétaelhárító védelem használhatatlanná vált, és Izrael védtelen. Netanjahu kénytelen volt átadni 16 Cobra helikoptert Jordániának, és nagy összeget fizetni, hogy balesetveszélyes Osprey-eket vásároljon az amerikaiaktól.
 

Miután Carter távozott, az izraeli katonai és hírszerzési szervezetek nyilvános lépéseket tettek, hogy elhatárolják magukat a bűnöző Netanjahutól.
forward.com

Carter látogatását követően egy nagy támadás érte az izraeli megbízott ISIS erőket a Közel-Keleten. A szaúdiak letartóztattak 431 kazár ISIS ügynököt, miközben a törökök 251-et. Ezt követte az amerikai bombázók felszállása Törökországból, hogy megtámadják az ISIS erőit Szíriában, közben kerülték a szíriai kormány katonái elleni támadásokat.

Ukrajnában eközben az oroszok már több mint 2500 oldalnyi bizonyítékot gyűjtöttek össze a kazár náci ukrán rezsim ellen. A Pentagon segít leszerelni a náci hálózatot Ukrajnában, cserébe az orosz segítségért a Közel-Keleten és Iránban. Ezért szóltak jelentések az ukrán náci hadsereg elleni támadásokról a múlt héten.

Mondanunk sem kell, hogy a Belbiztonsági Minisztériumban Victoria Nuland és kazár főnökei nagy bajban vannak, és börtönnel néznek szembe az ukrajnai bűnözői tevékenységük eredményeként.

Történtek újabb lépések a kazár maffia ellen az Egyesült Államokban is. A folyamatban lévő erőfeszítések, hogy rákényszerítsék Hitleri Clintont, hogy nézzen szembe a bűnügyi vádakkal, hogy a "saját számítógépét titkos kormányzati munkára használta" csak egy a több súlyos vád közül, mint például a tömeggyilkosság. John McCain kirándulása mint áruló, és nem mint háborús hős egy másik része a kazár maffia csatlósai elleni műveletnek Washington D.C.-ben.

A legutóbbi kongresszusi lépés, hogy elveszik az állampolgárságot azoktól az amerikaiaktól, akik támogatják a terrorizmust, a Pentagon kérésére fogadták el, és elsősorban a bajkeverésben résztvevő izraeli/amerikai kettős állampolgárokat célozza, Pentagon források szerint.

Emellett egyre nagyobb nyomás alatt áll a házi rabszolga megbízott elnök Barack Obama, hogy ne csak a 911-ről és 311-ről szóló titkos információkat hozza nyilvánosságra, hanem adja ki a malajziai MH17-es légijáratról meglévő adatokat, melyek gyanúba keverik Izraelt, Jeb Busht és magát Obamát, mondta egybehangzóan több ügynökségi forrás.

Az eugenika és Bush/Rockefeller népességszabályozásról, családtervezésről, elvetélt magzatok szerveinek értékesítéséről szóló kinyilatkoztatások egy másik aspektusa volt a kazár sátáni hálózat elleni támadásnak. Több kinyilatkoztatás várható eltűnt gyerekekről és más gonosz tettekről az USA-ban, ahogy több vizsgálat zárul le minden oldalról a kazárok ellen, a Vatikán P2 forrásai szerint.

A kazár maffia nagy média vállalatok feletti irányításának leszerelése is folyamatban van. A Rothschildok eladták a Financial Times-ban meglévő részesedésüket a japán Nikkei csoportnak a pénz kifizetés egy módjaként, mielőtt a média irányításukat a trösztellenes fellépésnek megfelelően elvennék tőlük, MI5 források szerint. A Nikkei csoport a munkavállalók tulajdonában van, és ígéretet tettek a Financial Times-nak a szerkesztői függetlenségre. A múltban a Nikkeinek dolgozva azt mondhatom, hogy a szerkesztésben elég bátortalanok, és nem túl nemzetközi beállítottságúak, de valószínűleg megtartják szavukat a FT szerkesztői függetlenségével kapcsolatban.

A kazár média kontroll elleni másik lépés volt a Comcast Corporation azon erőfeszítéseinek akadályozása, hogy átvegye a Time Warner Cable-t. A Time Warnert egy olyan csoport veszi át, amely nem áll kapcsolatban a kazár maffiával. Az EU további trösztellenes lépéseket jelentett be 6 nagy hollywoodi stúdió ellen. A kínaiak szintén beköltöztek Hollywoodba, és az ott készített filmek tartalmában jelentős változások történtek.

A média kazár maffia általi irányítása elleni lépések az elkövetkező hónapokban egyre intenzívebbé válnak, állítja több forrás. A Rothschildok például most próbálnak vevőt találni a "The Economist" , vagy más néven "Az Imperialista" című zászlóshajó magazinjukra. Kínai és japán vásárlók már ott szaglásznak. A másik kazár sajtó báró is hamarosan erős nyomás alá kerül a kendőzetlen igazság nyilvánosságra hozásával, vagy pedig kiszáll a média üzletből, a FST forrásai szerint.

Néhány brit sajtó már ráébredt az új valóságra, és elkezdett tabunak számító információkat közölni. Példul Lord Sewel kénytelen volt lemondani a Lordok Házában, miután fényképek jelentek meg róla a sajtóban, amint éppen kokaint szippant több örömlány társaságában.
news.com.au

Lord Sewel kulcsfontosságú szövetségese volt az egykori brit miniszeterelnöknek, Tony Blair-nek. Lemondása segít egyengetni a talajt a további lemondások és letartóztatások előtt, amelyek a korábbi miniszterelnök, Tony Blair elleni gyermek molesztálási és gyilkossági vádakban fognak kicsúcsosodni, MI5 ügynökök szerint. Tony Blair természetesen az egyik legnépszerűbb Bush/náci frakció ügynök az Egyesült Királyságban, így letartóztatása más, magasabb rangú bűnözők letartóztatásához fog vezetni.

A Sewel elleni lépést téves jelentések követték az amerikai internetes híroldalakon Erzsébet királynő haláláról. A királynő gyerekkori náci karlendítéséről készült felvétel szintén a vállalati sajtóban jelent meg. A királynő jól van, nyilvánosan fényképezték a közelmútban, és nem sikerült megfélemlíteni, az MI5 szerint. Ennek ellenére tanácsos lenne a királynő számára, hogy engedje nyilvánosságra hozni az összes információt a családja, a nácik és Hitler kapcsolatáról, mielőtt más, nem feltétlenül barátságos források teszik meg.

A kazár maffia elleni különböző politikai és katonai lépések egybeestek az intenzívebbé vált gazdasági és pénzügyi hadviseléssel. A Citibank és a JP Morgan világszerte lenyomták a nyersanyagok árát a határidős piacokon történt jelentős értékesítéssel. Ennek eredménye a hatalmas visszaesés a nyersanyag árakban, különösen az olaj, az ezüst, a réz és az arany esetében. Ez a visszaesés tovább folytatódott annak ellenére, hogy a fizikai kereslet továbbra is erős. Tény az, hogy az aranyat jogellenesen manipulálták a határidős piacokon azzal a céllal, hogy lenyomják az arany árát, amely mutaja az összeesküvés kétségbeesését.
zerohedge.com, zerohedge.com

Mindez úgy tűnik, hogy Kína ellen irányul, mert a kínaiak rengeteg fizikai eszközt halmoztak fel azon lépésük részeként, hogy átvegyék a pénzügyi rendszer irányítását a kazár maffiától. A kínaiak válaszoltak ezekre a nyersanyag mozgásokra több mint 520 milliárd amerikai kincstárjegy áron aluli eladásával az elmúlt 5 negyedévben, a JP Morgan szerint.

A FST úgy véli, hogy sem a kínai kommunista kormány, sem a kazár maffia nem lehet felelős a világ pénzügyi rendszeréért. Ehelyett a privát banki rendszer bűnöző részeit le kell állítani, és államosítani kell. Valamint szükség van a kormányok által ellenőrzött valuta történelmi normájához való visszatérésre, nem a kazár (vagy kínai) gengszterek irányítására.

A katona típusúak szeretik, ha világos céljuk van, amikor lépéseket tesznek. A válasz az, hogy át kell venniük a hatalmat a Federal Reserve-től, az Európai Központi Banktól és a Bank of Japan-től. Ehhez mindössze a különleges erők 1000 katonájára volna szükség.

Ezen intézmények feletti hatalom átvétele megtörténhet oly módon, hogy az nem zavarja meg a reálgazdaságot. Továbbá a kazár gengszterek által illegálisan elvett tulajdonok elkobzása példátlan fellendülést eredményezne. Csak egyedül Japánban a kazár gengszterek által ellopott összeg az elmúlt évtizedekben minden férfinek, nőnek és gyereknek 100 ezer dollárt jelentene az országban.

Az USA-ban a gengszterek által ellopott összeg, akik úgy tesznek, mintha központi bankárok lennének, még magasabb lenne. A büntetőjogban adott, hogy az ellopott vagyonokat vissza kell adni a jogos tulajdonosaiknak. Ezek a tulajdonosok az átlagos adófzető polgárok ezen a bolygón. A rendőri és katonai szerveknek világszerte kötelességük érvényesíteni a törvényt, és és letartóztani a bűnözőket. A magas rangú központi bankárok bizonyítottan bűnözők. Szóval, mire várunk?

Új Világtudat

Donbassz

löveg
Donbasszban rendkívül feszült a helyzet. Mára virradóan elsősorban északon, a Luganszk-régió frontjai voltak/vannak összevsapások.
A szcsasztyjei feszült helyzet tegnap sem oldódott. Az ajdaros latrok nem tágítanak, és továbbra is az aláaknázott rendőriskolával zsarolnak. (Annak felrobbantása szinte az egész várost eltörölné a föld színéről. A népköztársasági erők emiatt csapdahalyzetbe kerültek. Támadni nem nagyon mernek, mert…féltik a várost. Az EBESZT-képviselőit a pribékek nem engedik be a városba. Tegnap amiatt nyafogott a szervezet, hogy emberei mintegy kétórán keresztül egy bűzös útmenti vízelvezető árokban voltak kénytelenek lapulni, mert járműveikre aknavetőkből nyitottak tüzet a náci hóhérok.
Ráadásul este 11 óra tájban még ingerkedni is kezdtek Valcman martalócai a Vjeszelaja Gora hegyen lévő milicistákkal. Rakétagránátokkal és tüzérségi lövegekkel lőtték a hegyen lévő LNR erők állásait.
Szcsasztyjéban patthelyzet alakult ki.
Sztanyica Luganszkánál egész éjjel géppuskákkal és aknavetőkkel lőtték egymás állasait a felek.
Zajcevo és Bahmutka között is harcok voltak egész éjjel.
Gorlovkát mára virradóan egész éjjel ágyúzta a latortüzérség.
Donyeck ágyúzása mára virradóan esetleges volt csupán. Az avgyejevkai latorfészkek többségét megsemmisítette a milícia. Pótolni a valcmanistáknak nem sikerült eddig a megsemmisült gyilkológépezet alkatrészeit. Giviék alaposan leroggyantották a hiénahordát.
Peszkiben is csökkent a harcok hevessége. Avgyejevkából már nem tudják támogatni a település bérgyilkoshordáit, így aztán azok többnyire lapulnak. A népköztársaságiak meg egyelőre nem nagyon zaklatják őket.
srkn
Baleset történt Sirokinonál. A falu demilitarizációja fölött őrködni szándékozó EBESZ csoport felfedezett néhány besompolygott martalócot. Utánuk lopakodtak, de eléggé óvatlanul. A valcmanista pribékek kifigyelték őket, és elkezdték őket aknavetőzni. Az EBESZ-csoport parancsnoka megsebesült a fején egy betondarabtól. Mariupolba szállították kórházba. Az eset miatt az EBESZ Kijevnél erőteljesen reklamált az éjjel.

A 34. “gumkonvoj” elstartolt Noginszkból. A 154 kamion tervezett donbasszi érkezési időpontja július 30. Néhány kamion rakomány szörnyülettel töltheti el Donbassz nebulóit. Tanszereket szállítanak ugyanis. Ez pedig figyelmeztetés a gyerekek felé: hamarosan vége a vakációnak, és kezdődik az iskola.
negyvenhttps://balrad.wordpress.com/2015/07/28/donbassz-48/

Átalakítják a pesti Eiffel-csarnokot

Tizenötmilliárdos támogatásból épül át az Operaház új bázisa – műhelyek, stúdió és rekreációs tér is lesz a felújított épületben.
Nagyarányú, mintegy 14,5 milliárd forint állami támogatásból újulhat meg az Eiffel-csarnok, amely a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárháza lesz. Harmincöt éve nem született olyan hatású, a Magyar Állami Operaházat érintő kormánydöntés, mint amelyről hétfői sajtótájékoztatóján számolt be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója.
Mint ismeretes, márciusban jelentették be, hogy a 9,3 milliárd forint költségvetésű és kétmilliárd forint saját bevételű Magyar Állami Operaház egy kormányhatározat szerint az Eiffel-csarnokban építheti fel új műhelyházát, próbaszínpadait és raktárait is. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár tegnapi sajtótájékoztatóján tett bejelentése szerint a kormányzat a múlt héten elfogadta azt az előterjesztést, amelynek értelmében 2017 nyarára mintegy 14,5 milliárd forint értékben átépülhet a Kőbányai úti Eiffel-csarnok.
A politikus elmondta: a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház műhelyháza és próbacentruma összességében 14,425 milliárd forintos állami támogatást kap a munkálatokra. Az idén 1,841 milliárd forintot, a maradék több mint 12,5 milliárdot 2016-ban és 2017-ben biztosítják a költségvetésből. Hoppál Péter hangsúlyozta: a jelenleg rossz állapotú és végveszélyben lévő műemlék csarnokban 21. századi modern bázis valósulhat meg, amely a magyar opera új perspektíváit szolgálhatja ki. Mint az államtitkár vázolta, a kormányzati támogatásban a „továbblépés költsége” is benne van, és bíznak abban, hogy a több mint háromszázmillió forintos, az Opera Andrássy úti épülete felújításának terveit célzó költség már előremutat, és 2017 nyara után a tervek szerint lehetőség nyílik ennek az épületnek a rendbetételére is.
A MÁV egykori járműjavítójában olyan bázist építenek, amelyben helyet kapnak egyebek mellett műhelyek, operastúdió, próbaszínpadok és rekreációs tér is, a díszlet és jelmezraktárak mellett – ismertette a részleteket Ókovács Szilveszter, a színház igazgatója, aki kiemelte: ilyen típusú, infrastrukturális jellegű pozitív kormánydöntés 35 éve nem született az operaházat illetően. Az 1886-os építésű acélszerkezetű csarnokban az operaház színpadméretével azonos próbaszínpadot alakítanak ki, a másik próbateremhez mobil nézőtér is csatlakozik, emellett zenekari termet is létesítenek. A látogatóközpontba érkezők betekintést nyerhetnek a műhelymunkákba, és a tervek szerint ezen szakmákat oktatni is fogják.
A MÁV egykori északi járműjavítójától Szolnok 2010-ben vette át az összes mozdony és motorvonat nagyjavítását. Az épületeket 2011-ben védelem alá helyezték az építészeti, technikatörténeti, iparművészeti értékek megóvása végett. Az ezt követő időszakban felmerültek elképzelések a terület bevásárlóközpontként, lakóparkként, levéltárként való hasznosítására is, míg végül 2014-ben kihirdették, hogy az Opera használhatja majd az épületet. A tervek szerint zajló fejlesztés példa arra, hogyan alakítható át egy használaton kívüli ipari tér kulturális térré. Hasonló folyamat játszódott le a németországi Ruhr-vidéken, ahol az iparvidék elhagyott rozsdás épületeit élő kulturális terekké alakították át.
(Hrecska Renáta)
Bal-Rad komm: Bámulatos! 14 és félmilliárd forint a KULTÚRÁRA! Amivel nem kellene hogy gond legyen, de…! Biztosan ilyesmikre kellene szórni a pénzt? Ugyancsak tegnapi hír szerint Mekkmesterék egy százmillió eurós – mintegy harminc­­milliárd forintos – összegű Értéktár Program keretében a legutóbb újabb nyolcszázmillió forintos műkincs- és műtárgyvásárlással egészítették ki az eddigi költekezésüket.
A jelen konkrét története ékes bizonyítéka a rendszerváltás utáni “magyar” politikai elit pusztító munkájának. A MÁV Központi Járműjavító a Jóisten tudja hány embernek adott munkát-anno! A szocializmus korszakában. A meglévő infrastruktúrát NEM MUNKAHELYNEK SZÁNJÁK! “…bevásárlóközpontként, lakóparkként, levéltárként való hasznosítására…”-gondoltak. De lesz belőle irdatlan pénzért Opera-műhely.
Erre van szükség? Erre van kereslet?
Kiknek van erre igényük?