2015. július 28., kedd

Donbassz

löveg
Donbasszban rendkívül feszült a helyzet. Mára virradóan elsősorban északon, a Luganszk-régió frontjai voltak/vannak összevsapások.
A szcsasztyjei feszült helyzet tegnap sem oldódott. Az ajdaros latrok nem tágítanak, és továbbra is az aláaknázott rendőriskolával zsarolnak. (Annak felrobbantása szinte az egész várost eltörölné a föld színéről. A népköztársasági erők emiatt csapdahalyzetbe kerültek. Támadni nem nagyon mernek, mert…féltik a várost. Az EBESZT-képviselőit a pribékek nem engedik be a városba. Tegnap amiatt nyafogott a szervezet, hogy emberei mintegy kétórán keresztül egy bűzös útmenti vízelvezető árokban voltak kénytelenek lapulni, mert járműveikre aknavetőkből nyitottak tüzet a náci hóhérok.
Ráadásul este 11 óra tájban még ingerkedni is kezdtek Valcman martalócai a Vjeszelaja Gora hegyen lévő milicistákkal. Rakétagránátokkal és tüzérségi lövegekkel lőtték a hegyen lévő LNR erők állásait.
Szcsasztyjéban patthelyzet alakult ki.
Sztanyica Luganszkánál egész éjjel géppuskákkal és aknavetőkkel lőtték egymás állasait a felek.
Zajcevo és Bahmutka között is harcok voltak egész éjjel.
Gorlovkát mára virradóan egész éjjel ágyúzta a latortüzérség.
Donyeck ágyúzása mára virradóan esetleges volt csupán. Az avgyejevkai latorfészkek többségét megsemmisítette a milícia. Pótolni a valcmanistáknak nem sikerült eddig a megsemmisült gyilkológépezet alkatrészeit. Giviék alaposan leroggyantották a hiénahordát.
Peszkiben is csökkent a harcok hevessége. Avgyejevkából már nem tudják támogatni a település bérgyilkoshordáit, így aztán azok többnyire lapulnak. A népköztársaságiak meg egyelőre nem nagyon zaklatják őket.
srkn
Baleset történt Sirokinonál. A falu demilitarizációja fölött őrködni szándékozó EBESZ csoport felfedezett néhány besompolygott martalócot. Utánuk lopakodtak, de eléggé óvatlanul. A valcmanista pribékek kifigyelték őket, és elkezdték őket aknavetőzni. Az EBESZ-csoport parancsnoka megsebesült a fején egy betondarabtól. Mariupolba szállították kórházba. Az eset miatt az EBESZ Kijevnél erőteljesen reklamált az éjjel.

A 34. “gumkonvoj” elstartolt Noginszkból. A 154 kamion tervezett donbasszi érkezési időpontja július 30. Néhány kamion rakomány szörnyülettel töltheti el Donbassz nebulóit. Tanszereket szállítanak ugyanis. Ez pedig figyelmeztetés a gyerekek felé: hamarosan vége a vakációnak, és kezdődik az iskola.
negyvenhttps://balrad.wordpress.com/2015/07/28/donbassz-48/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése