2017. október 9., hétfő

A nemzetek többé nem vesznek részt az „oszd meg és uralkodj” játékban

 

A nemzetek többé nem vesznek részt az „oszd meg és uralkodj” játékban A titkosszolgálatok, kormányok és a hatalom csúcsán ülők egész világra kiterjedő konfrontációra való igyekezete egyre inkább nyilvánvaló. Az egymás elleni felbujtás és a mind újabb ellenségkép teremtésének az elve végtelen sok háborút, rombolást és vérontást okozott. A nemzetek alapjaitól induló kezdeményezései miatt, egyre inkább egy új szél kezd fújni. Mint egy új tavasz, mely a fákat kirügyezteti, vannak új ismertetőjelei annak, hogy a nemzetek az "oszd meg és uralkodj", évezredes tragédiáját be akarják fejezni. Mint egy égi jel, a kezdődő, világméretű tavasz az utolsó májusi hétvégén egyidejűleg három jelentős és bíztató rügyet hozott elő: 1. Május 27-én Svájcban, a "A nemzetközi baráti találkozó napján", több mint 3000 ember gyűlt össze, amikor ellentétek képviselői a szeretetüket és tiszteletüket nyilvánították ki egymás felé. Keresztények, muzulmánokkal és zsidókkal, amerikaiak oroszokkal, oroszok ukránokkal, törökök kurdokkal, feketék és fehérek, idős és fiatal és sokan mások! Évtizedes ellenséges kapcsolatok lettek áttörve és ellenséges vallások és nemzetek felismerték egymásban a kiegészítésüket. Az előadások szinkrontolmácsolása egész nap tíz nyelven folyt és élőben közvetítették az egész világon. 2. Pont ugyanezen a napon zsidók ezrei demonstráltak a palesztinokkal fennálló konfliktus békés rendezése érdekében. A demonstrációt főként a „Békét most” izraeli békemozgalom szervezte, aki a zsidó települések palesztin területen való felépítését kritizálja. A demonstráció „..az ellen a reménytelenség ellen irányul, amivel a megszállást, erőszakot és fajgyűlöletet folytató kormányzat lepett meg minket.” - mondta a „Békét most!” vezetője, Avi Buskila. A tüntetés közben felolvasták a palesztin elnök, Mahmud Abbasz közleményét is: „Itt van az ideje, hogy békében, harmóniában, biztonságban és stabilitásban éljünk együtt!” 3. Ugyanígy május utolsó hétvégéjén jelent meg a Youtube-on egy arab videó, ami ez ideig 6,5 millió megtekintést ért el. Ebben a videoklipben a muszlim népesség szembeáll egy robbanóövvel felszerelt öngyilkos merénylővel és felhívja a figyelmét: “Te, te ott a halál nevében jössz. Ő (Isten) az élet Teremtője. (...) Szeretettel imádd az Istenedet – szeretettel, ne terrorral. Békességgel szállj szembe az ellenségeddel, ne háborúval. Elnézéssel győzd meg a másikat és ne kényszerrel. Az erőszakot kegyelemmel bombázzuk. A megtévesztést bombázzuk le igazsággal. Bombázzuk a gyűlöletet szeretettel. Mikor ilyen hatalmas dolgok indulnak be az egész világon, akkor olyan mennyei erőket ismer fel az ember, amik az összes határt átlépve az emberekben egy új tudatot alakítanak ki az egységről és az egymással való megbékélésről. Ugyanaz történik egy időben a keresztényeknél, a szidóknál és a muszlimoknál. Ossza meg a linket az egész világon! Itt van az ideje, hogy a szeretet hatalma legyőzze a gyűlöletet és az emberek felismerjék, hogy kölcsönösen szükségük van egymásra.

 

von ag

Quellen/Links: https://www.n-tv.de/politik/Tausende-Israelis-demonstrieren-fuer-Frieden-article19862663.html
https://orf.at/stories/2393268

https://www.sasek.tv/feeling

 

Kormányfőhelyettes: a szabadkőművesség felelős a bevándorlásért

Fotó Olaszország Nagypáholyának weboldaláról.
A szabadkőművességet tartja felelősnek a migrációs válság kialakulásáért Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 2015-ben a szekták egy közös nyilatkozatot adtak ki, melyben követelték, hogy az Európai Unió engedje be a migránsokat.
A szabadkőművességet tartja felelősnek a migrációs válság kirobbantásáért Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A vezető politikus szerint a migrációs válság kiinduló oka a szabadkőművesség, melynek szélsőliberális leágazásai gyűlölik a nemzetállamokat, és a keresztény hagyományok eltüntetésén dolgoznak.
“A migrációs válság kiinduló oka a szabadkőművesség, amelynek volt jakobinus, bolsevik verziója, és a sokadik leágazása ez a Soros-féle szélsőliberális dolog, amely szívéből gyűlöli a keresztény hagyományokat, és ha lehetséges, még jobban gyűlöli a nemzetállamokat” – mondta.
A miniszterelnök-helyettes kijelentését a liberális sajtó következetesen “összeesküvés-elméletnek” nevezte. 2015-ben azonban számos európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, melyben felszólították az Európai Unió vezetőit, hogy engedjenek be minden bevándorlót, aki be akar lépni az EU területére.
A francia Médias-Presse által közölt nyilatkozatban a szabadkőműves páholyok felszólították az európai kormányokat, hogy engedélyezzék a korlátlan bevándorlást Európába, hogy ezzel “felülemelkedjenek a nemzeti egoizmuson”.
A migrációs válság 2015-ös tetőzésekor kiadott közös nyilatkozatot számos szélsőliberális szekta mellett Görögország és Olaszország nagypáholya is aláírta.

http://www.hidfo.ru/2017/10/kormanyfohelyettes-a-szabadkomuvesseg-felelos-a-bevandorlasert/

Mi a helyzet az Alaptörvénnyel ?

Tizenöt év börtönbüntetést kaphatnak a terrorista jogvédők

Az Amnesty International 11 aktivistáját tartóztatták le Törökországban terrorizmus vádjával. A terrorista jogvédők akár 15 év börtönbüntetést is kaphatnak.
A legfőbb ügyészség 15 évi börtönbüntetés kiszabását kérte az Amnesty International jogvédő szervezet aktivistáira, akiket még júliusban fogtak el a török hatóságok.
Az elfogott aktivistákat – akik közül nyolcan mindvégig előzetes letartóztatásban voltak – azzal vádolják, hogy tagjai egy terrorszervezetnek, illetve segédkeztek a terrorszervezet propagandájában. A letartóztatott aktivisták közt volt az Amnesty International törökországi igazgatója, Idil Eser, emellett tíz másik személy, őket július 5-én egy emberi jogi konferencia során fogták el.
A jogvédőket azzal vádolják, hogy segédkeztek a 2016 júliusi puccskísérlet előkészítésében, és szoros kapcsolatban állnak Fethullah Gülen terrorszervezetével.
2016 július közepén katonai puccskísérlet történt Törökországban, melynek során több mint 240 ember meghalt és több mint kétezren megsérültek az utcai harcokban. A puccs éjszakáján a török hatóságok kihirdették a rendkívüli állapotot, és elkezdték összefogni a külföldi kötödésű szervezet aktivistahálózatának tagjait. Az azt követő hónapok során megkezdődött az államigazgatás megtisztítása, több tízezer embert tartóztattak le vagy bocsátottak el állásából.

http://www.hidfo.ru/2017/10/tizenot-ev-bortonbuntetest-kaphatnak-a-terrorista-jogvedok/