2016. június 15., szerda

Johnson: a nép nem adta hozzájárulását a tömeges bevándorlás engedélyezéséhez

Boris Johnson, London volt polgármestere szerint az Egyesült Királyság azért kell kilépjen az Európai Unióból, hogy ezáltal korlátozni tudja a bevándorlást.
Johnson a The Telegraph által szervezett, az Európai Unióból kilépés vagy a tagság fenntartása kérdését taglaló rendezvényen vett részt, ahol kijelentette, hogy az Egyesült Királyság lakossága elérheti a 80 milliót a következő néhány évtizedben. A politikus kifejtette, hogy az emberek úgy érzik, a kormány nem tartja kontroll alatt a helyzetet, emellett súlyos problémát jelent a bevándorlás kényszerű, erőltetett volta is, amivel az emberek is tisztában vannak: a lakosság nem adta demokratikus felhatalmazást arra, hogy az ország jellege maradandóan, helyreállíthatatlanul megváltozzon a bevándorlás által.
Johnson szerint a kilépési referendum emiatt egy olyan egyedüli véleménynyilvánítási lehetőséggé válik, ahol az emberek úgy érzik, tehetnek valamit az ország nem-európai bevándorlókkal elárasztása ellen. Mivel más fórumon senki nem kérdezte meg őket, hogy akarnak-e közel-keletiek és afrikaiak millióival együtt élni, ezért könnyen az ország uniós tagsága múlhat a bevándorlás kérdésén.
Az Egyesült Királyság június 23-án tart népszavazást arról, hogy tagja maradjon-e az Európai Uniónak. A kilépési kampány ütőerejét jelenti a tömeges bevándorlás problémája. Maga az euroszkepticizmus mint jelenség is a bevándorlók tömeges érkezése óta vált kiterjedt méretűvé az Egyesült Királyságban, a britek korábban túlnyomó többségben támogatták az uniós tagságot.

http://www.hidfo.ru/2016/06/johnson-a-nep-nem-adta-tamogatasat-a-tomeges-bevandorlas-engedelyezesehez/



Cselhez folyamodik a brit kormány a referendum előtt

A brit kormány az utolsó pillanatban azzal próbálja az uniós tagság mellé állítani az embereket, hogy újabb engedményeket akar kiharcolni a határellenőrzéssel és a személyek szabad mozgásával kapcsolatban.
A The Guardian brit napilap kormányforrásokra hivatkozva azt írja, hogy a kormány újabb engedményeket akar kiharcolni az Európai Unióban a személyek szabad mozgásával kapcsolatban, és várhatóan még a referendum előtti napokban tenni fog erre vonatkozó hivatalos bejelentést. A lap szerint a következő évben, a brit EU-elnökség ideje alatt akarnak keresztülvinni bizonyos változtatásokat, melyek mentesítenék az Egyesült Királyságot a személyek szabad mozgásának elve alól, vagy megpróbálnák elérni, hogy az EU egészében töröljék el az erre vonatkozó jelenlegi szabályozást.
A lapnak nyilatkozva egy neve elhallgatását kérő forrás azt mondta, hogy a legújabb közvélemény-kutatások eredményei miatt lépné ezt meg a kormány, mert a közvélemény jelenlegi alakulása alapján a britek többsége inkább kilépne az Európai Unióból, minthogy a schengeni övezetbe bejutott nem-európai bevándorlók is bejussanak az országba. A forrás szerint az emberek olyannyira elutasítják a bevándorlást, hogy ez felülírja az Európai Unióval kapcsolatos egyéb pozitív vélekedéseket, és a britek többsége pusztán a tömeges bevándorlás miatt inkább a kilépésre szavazna.
Tom Watson, a Munkáspárt vezető-helyettese – aki szintén támogatja az uniós tagságot – nemrég kijelentette, hogy ha 2020-ban választást nyernek, megreformálnák az Európai Uniót, mert mind az EU-nak, mind pedig a Munkáspártnak hallgatnia kell az emberekre – ami pont az ellenkezője annak, mint ami most történik. Elmondása szerint ezzel összhangban a “személyek szabad áramlásának” elvét el kell törölni, vagy valamilyen módon korlátozni kell. Watson kijelentette, hogy a bevándorlással kapcsolatban az emberek gyakorlatilag az egész kontinensen azt követelik, hogy maguk határozhassanak a kérdésben, ami mostanra az ország uniós tagságát veszélybe sodorta.

http://www.hidfo.ru/2016/06/cselhez-folyamodik-a-brit-kormany-a-referendum-elott/