2017. május 23., kedd

Rengeteg pénzt és faji szegregációt követelnek a fekete hallgatók

A Kaliforniai Egyetemen működő Afrikai Diákok Szövetsége rengeteg pénzt és „biztonságos helyeket” követel, emellett azt akarja elérni, hogy az iskola szervezett keretek közt faji öntudatot neveljen a fekete diákokba.
Követelések listájával állt elő az Egyesült Államokban egy faji alapon szerveződő diákmozgalom, az Afrikai Diákok Szövetsége. A listán többek közt szerepel egy 40 millió dolláros anyagi támogatás, és úgynevezett „biztonságos helyek” létrehozása, ami alatt azt értik, hogy a Kaliforniai Egyetem alakítson ki olyan helyeket, ahová csak fekete diákok léphetnek be (azaz faji alapon mindenki más számára tiltott terület lenne).
A nyílt levél formájában közzétett listán emellett szerepel az is; arra köteleznék az egyetemet, hogy kötelező „kulturális tudatosság” képzést írjon elő a diákok számára – ez alatt azt értik, hogy a fekete diákok körében intézményes keretek közt történjen a faji öntudat kialakítása.
A diákszövetség ezekkel az igénnyel arra hivatkozva állt elő, hogy megszaporodtak a tagjaikat hátrányosan érintő – ahogy ők nevezik – „fajilag érzéketlen” incidensek. A diákszövetség egy nyolcpontos ultimátumban követelte, hogy az egyetem nevezzen ki egy a fekete hallgatók támogatásáért felelős pénzügyi vezetőt, aki azonnal utaljon ki nekik 40 millió dollárt, hiszen ez az összeg „csak aprópénz az egyetem számára”.

http://www.hidfo.ru/2017/05/rengeteg-penzt-es-faji-szegregaciot-kovetelnek-a-fekete-hallgatok/

Arab NATO-t hoznának létre a közel-keleti országok

Ahmed Ismail, az egyiptomi parlament védelmi bizottságának tagja szerint Egyiptom is csatlakozna egy a NATO mintájára létrehozott közel-keleti katonai szövetséghez. Donald Trump szaúd-arábiai látogatása során utalást tett arra, hogy a közeljövőben közreműködne egy ilyen arab NATO megalakításában.
Donald Trump amerikai elnök szaúd-arábiai útja során egy beszédében utalást tett arra, hogy közel-keleti látogatásai részeként egy a térségi országokat egységbe tömörítő katonai tömb létrehozásán dolgozik. Elmondása szerint a látogatások célja olyan új együttműködések kialakítása, ami hozzájárul a biztonság és stabilitás megteremtéséhez a Közel-Keleten, és ennek érdekében számos térségi országgal folytat tárgyalásokat. A kijelentés megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, mely szerint a Trump-adminisztráció többek között Egyiptom, Jordánia, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek bevonásával akar létrehozni egy regionális katonai szövetséget, hogy ezzel ellensúlyozza Irán növekvő térségi befolyását.
Az új koalíció olyan kollektív védelmi irányelveket fogadna el, melyek jelenleg a NATO működésének is részét képezik, emellett szoros titkosszolgálati együttműködést alakítanának ki Izraellel, bár formálisan se az Egyesült Államok, se Izrael nem lenne a katonai tömb tagja.
Ahmed Ismail, az egyiptomi parlament védelmi bizottságának tagja megerősítette ezeket az értesüléseket, hozzátéve, hogy Egyiptom csatlakozna egy ilyen katonai tömbhöz, amennyiben azt valóban megalapítják. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem támogatná az új katonai tömb részéről erő alkalmazását Szíriával szemben. A politikus szerint Egyiptom fő szerepét abban látja, hogy hozzájáruljon a Közel-Keleten az erőegyensúly megteremtéséhez, és megvédje a térségi országokat a külső fenyegetésektől. Ismail szerint ebben benne foglaltatik az is, hogy az egyiptomi vezetők már „nem bíznak abban, amit az amerikaiak mondanak.”

http://www.hidfo.ru/2017/05/arab-nato-t-hoznanak-letre-a-kozel-keleti-orszagok/

A biztonsági intézkedések fokozása ellen szólalt fel a Zöldpárt képviselője

Shahrar Ali, Anglia Zöldpártjának képviselője szerint a terrortámadásra nem szabad a biztonsági intézkedések további fokozásával reagálni, mert ez különböző szabadságjogok megvonásával járna.
A brit nép egyesült erővel kell szembenézzen a manchesteri terrortámadással, de a további biztonsági intézkedések meghozatala már azzal fenyegetne, hogy korlátozza az emberek szabadságjogait – mondta Shahrar Ali, Anglia Zöldpártjának képviselője. A politikus szerint nem szabad megengedni, hogy az erőszakos cselekmények „egymás ellen fordítsák a briteket”, ehelyett egységgel és szolidaritással kell reagálni a fenyegetésre.
Ali ugyanakkor nem támogatja, hogy a hatóságok tovább fokozzák a terrortámadás miatt a biztonsági intézkedéseket, mert szerinte ez már szabadságjogokat korlátozna.
Sadiq Khan, London muszlim polgármestere szintén azt mondta, nem megengedhető, hogy a britek megosztottsággal reagáljanak a történtekre. „Azok, akik megosztásunkra törekszenek, soha nem fognak sikerrel járni” – mondta.
Hétfő éjjel Manchesterben történt újabb terrortámadás, melynek során 22 ember életét veszítette. A merényletért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget.


http://www.hidfo.ru/2017/05/a-biztonsagi-intezkedesek-fokozasa-ellen-szolalt-fel-a-zoldpart-kepviseloje/

Halálsoron

HalálsoronKözponti Nyomozó Főügyészség
1087 Budapest Könyves Kálmán krt. 38.
Tárgy: Feljelentés
Dátum: 2017.05.23.

Alulírott Borbély József (6000 Kecskemét, Tavaszmező utca 18.)

feljelentés

-t teszek az összes parlamenti képviselővel és az érintett közjegyzőkkel, járásbírókkal, bírósági titkárokkal, illetve a fellebbezések elbírásában érintett törvényszéki bírókkal szemben, bűnszervezetben folytatólagosan sorozat gyilkosság "Magyar Állam" nevében történő elkövetése miatt az alábbi tényállás alapján:

Magyarok százezrével a halálsoron (a halálsor Amerikában az, ha valakit halálra ítélnek és vár a kivégzésének az időpontjára, amit nem tud, hogy mikor érkezik el, persze ők túlnyomó részt elkövették azt, amivel megvádolták őket)
Mi nem követtünk el semmit, mégis harminc évvel a "rendszerváltás" után ezrével születnek naponta a halálos ítéletek a száz járásbíróságon, a polgári bírók és a bírósági titkárok, illetve az összes magyarországi közjegyző által - akik a fizetési meghagyásokat bocsájtják ki -, az önálló bírósági végrehajtók pedig a hóhéraink, akik szintén a magyarországi népirtás szereplői közé tartoznak.
Az egészért a "rendszerváltás" utáni törvényhozók az elsődleges felelősök, mivel ők hozták a végrehajtási eljárásról szóló törvényt, illetve ők tartják fent hatályában, jóllehet, hogy a jogalkalmazóknak, még a bunkó végrehajtóknak is észlelniük kellene, illetve kellett volna, hogy a végrehajtási törvény az Alaptörvénybe ütközik, mivel a végrehajtási törvény nem tartalmazza azokat a garanciális elemeket amelyek biztosítanák, hogy az Alaptörvényben rögzített emberi, és az élethez fűződő jogaink ne sérüljenek. Ezt az ütközést a több ezer jogalkalmazónak a végrehajtási törvény "megalkotása", 1994 óta nem sikerült észlelni (pusztán egy dolgot kiemelve, hogy a végrehajtási eljárásban a végrehajtás alól mentes jövedelem a 28.500,- Ft, a Policy Agenda által számított létminimum összege pedig több mint 80.000,- Ft, a KSH adataiból számítottan (persze a 80.000,- Ft csak akkor elég az életbe maradásra, ha a hóhér nem lakoltatta ki az illetőt az otthonából, mert ebbe az albérleti díj nem került kalkulálásra)).
A fentiekből az következik, hogy akinek az önálló bírósági végrehajtó a levonásokat úgy eszközöli, hogy nem marad meg havi 80.000,- Ft -ja, az hamarább fog meghalni, mint egyébként egy normális életvitelnél élhetne, azaz úgy kerül a halálsorra, úgy hozták meg a halálos ítéletét polgári ügyben eljárva a közjegyzők, bírósági titkárok, és polgári járásbírók, hogy semmi Btk. -ba ütközőt nem követtek el(?). Ezek a szerencsétlen embereknek, pusztán annyi a "bűnük", hogy nem verték még idejében agyon lapáttal ezt a sok hazaáruló féreg hivatali eljárót.
Az Orosházi Járásbíróságon már a fentieket egy tárgyaláson jegyzőkönyvbe mondtam, megvádolva az eljáró bírót is, mely jegyzőkönyvet amint megérkezik közzé teszünk.
A fentiek, illetve a létminimum kifejezés nem csak játék a szavakkal, hanem a véresnek ugyan elsőre nem tűnő, nem feltétlenül lassú halál, mivel az utcára kikerülő kilakoltatott férfiak átlagban három hónapon, a nők kettő héten belül haláloznak el.
A volt "devizahitelesek" árfolyamgátjának megszűnése miatt, hamarosan újabb százezrek veszítenék el az otthonaikat, ezért még a mai napon megtesszük a feljelentést a hordával szemben melyet szintén közzéteszünk.
A fentiekkel az összes parlamenti képviselő tisztában van, mégsem tesznek semmit, csak lopnak tovább pártállásra tekintet nélkül.
Indítványozom, hogy a Végrehajtási törvényt helyezzék hatályom kívül, vagy függesszék fel az alkalmazását.
Ügyész érted ugye? Ha valami nem világos hívjál a 70/6000134-es számon.

Kelt: Kecskeméten, 2017. május 23.

/Borbély József/

Lengyelország megváltoztatná biztonsági politikáját a Balti-tengeren

Antoni Macierewicz védelmi miniszter szerint Lengyelország felül kell vizsgálja védelmi politikáját a Balti-tengeren, és készen kell álljon arra, hogy szövetségesei segítsége nélkül garantálja az ország biztonságát.
Macierewicz a Nasz Dzennik újságnak adott interjúja során beszélt arról, hogy a jövőben egy olyan megközelítés alkalmazására állnának át, ami a szövetséges haderőre támaszkodás helyett a saját erőt részesíti előnyben.
A miniszter szerint a lengyel hadsereg készen kell álljon arra, hogy elrettentő erőt tudjon alkalmazni bármely agresszor országgal szemben, anélkül, hogy már a konfliktus kezdetén szövetséges országok segítségére támaszkodna. Ennek megfelelően a lengyel fegyveres erők létszámát százezerről negyedmillió főre bővítenék.
Lengyelország 2014 folyamán kezdett kiterjedt haderő-bővítésbe, arra hivatkozva, hogy Oroszország állítólag beavatkozott az ukrán válságba. Decemberben Macierewicz azt mondta, az ország keleti határai mentén területi védelmi dandárokat állítanak fel, és a lengyel fegyveres erők létszámát több mint 50%-kal bővíteni fogják a következő évek során.

http://www.hidfo.ru/2017/05/lengyelorszag-megvaltoztatna-biztonsagi-politikajat-a-balti-tengeren/

A THAAD-rakétakomplexum miatt visszaesett a dél-koreai turizmus

Az amerikai rakétakomplexumok Dél-Koreába telepítése óta egyre kevesebb turista érkezik az országba. A nagyobb dél-koreai cégek végül rákényszerülhetnek arra, hogy tiltakozzanak a háborús készülődés ellen.
Dél-Korea állami turisztikai hivatala hétfőn közölte, hogy kevesebb mint felére csökkent a kínai turisták száma. Kína az amerikai rakétarendszerek érkezésére válaszként betiltotta a dél-koreai utazásokat, hogy ezzel nyomás alá helyezze az amerikai terjeszkedésben közreműködő kormányt.
A hivatal hétfői közleménye szerint áprilisban 227811 kínai turista látogatott Dél-Koreába, ami 66%-os csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az áprilisban összesen érkező 1,07 millió külföldi turista szintén 27,2%-os visszaesés a tavalyi évhez képest. 2016-ban a Dél-Koreába látogató 17 millió külföldi turista közel fele Kínából érkezett.
Kína azt követően helyezett érvénybe utazási tilalmat Dél-Koreára vonatkozóan, hogy az amerikai hadsereg elkezdte behozni az országba a THAAD rakétakomplexumokat, amit a kínai kormány Kína elleni agresszív lépésként értékelt. Az amerikaiak ugyanakkor azt állítják, hogy a katonai jelenlét fokozása egy esetleges észak-koreai atomtámadás elhárítását szolgálja.

Egy a Financial Times-nak nyilatkozó dél-koreai szakértő szerint a turisztikát sújtó tilalom csak a kezdet, Kína számos egyéb eszközzel próbálja majd megbüntetni a koreai vállalkozásokat; majdnem minden nagyobb koreai vállalat – beleértve az autóipari cégeket is – nagy mértékben támaszkodik a kínai eladásokra, így egy esetleges behozatali tilalom komoly csapást jelenthet a dél-koreai gazdaságnak.

http://www.hidfo.ru/2017/05/a-thaad-raketakomplexum-miatt-visszaesett-a-del-koreai-turizmus/