Shahrar Ali, Anglia Zöldpártjának képviselője szerint a terrortámadásra nem szabad a biztonsági intézkedések további fokozásával reagálni, mert ez különböző szabadságjogok megvonásával járna.
A brit nép egyesült erővel kell szembenézzen a manchesteri terrortámadással, de a további biztonsági intézkedések meghozatala már azzal fenyegetne, hogy korlátozza az emberek szabadságjogait – mondta Shahrar Ali, Anglia Zöldpártjának képviselője. A politikus szerint nem szabad megengedni, hogy az erőszakos cselekmények „egymás ellen fordítsák a briteket”, ehelyett egységgel és szolidaritással kell reagálni a fenyegetésre.
Ali ugyanakkor nem támogatja, hogy a hatóságok tovább fokozzák a terrortámadás miatt a biztonsági intézkedéseket, mert szerinte ez már szabadságjogokat korlátozna.
Sadiq Khan, London muszlim polgármestere szintén azt mondta, nem megengedhető, hogy a britek megosztottsággal reagáljanak a történtekre. „Azok, akik megosztásunkra törekszenek, soha nem fognak sikerrel járni” – mondta.
Hétfő éjjel Manchesterben történt újabb terrortámadás, melynek során 22 ember életét veszítette. A merényletért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget.


http://www.hidfo.ru/2017/05/a-biztonsagi-intezkedesek-fokozasa-ellen-szolalt-fel-a-zoldpart-kepviseloje/