2015. szeptember 12., szombat

Maradandó idegkárosodás: az állam kell kármentést folytasson a Monsanto után

Egy francia ügyvéd, Francois Lafforgue szerint mostanra annyi nyilvánvaló káreset történt a Monsanto tevékenysége kapcsán, hogy az állam külön kártérítési alapot kellene létrehozzon azok számára, akik komolyabb károsodásokat szenvedtek a cég “termékei” miatt.
Az ügyvéd pénteken a Monsanto bűnösségét kimondó ítélet után nyilatkozott a sajtónak annak kapcsán, hogy a vállalat tevékenysége egyértelműen káros, és amennyiben nem tiltják be a működését, tömeges kártérítésre lehet szükség. Az ügyvéd pénteken érte el, hogy több évi pereskedés után véglegesen kimondják a Monsanto bűnösségét egy olyan esetben, melynek során az áldozat maradandó idegkárosodást szenvedett a Monsanto egy gyomirtójától. A per 2004 óta húzódik, ami látványos bizonyítéka annak, hogy az európai fogyasztó gyakorlatilag semmilyen érdekérvényesítési lehetőséggel nem rendelkezik a világ egyik legnagyobb biotechnológiai cégével szemben.
Lafforgue szerint a cég lobbi-tevékenysége olyan erőteljes Európában, hogy gyakorlatilag önmagában az igazságszolgáltatás elé állításuk is hatalmas eredménynek tekinthető, a felelősségre vonást pedig évtizedeken át is hátráltatni tudják. Az ügyvéd kifejtette, hogy a gazdák és általánosságban véve a mezőgazdasági munkások egyre több feljelentést tesznek a cég ellen, és láthatóan erőteljes állami beavatkozásra van szükség, hogy a gyártók egyáltalán felelősségre vonhatóak legyenek, az áldozatok pedig kártérítést kapjanak. Lafforgue szerint fontos, hogy a Monsanto kártékony tevékenysége nagy nyilvánosságot kapjon, de ennél még fontosabb, hogy az áldozatok megtegyék a feljelentéseket, mert az esetek tömegessé válása önmagában is kikényszerítheti az állami beavatkozást.
A pénteken lezárt eset a vállalat egy olyan terméke miatt történt, amit 2007-ben (három évvel a per kezdete után) betiltottak Franciaországban, de a vállalat mégis máig meg tudta akadályozni, hogy az áldozat kártérítést kapjon.

http://hidfo.ru/2015/09/maradando-idegkarosodas-az-allam-kell-karmentest-folytasson-a-monsanto-utan/

Összecsapás a Jobb Szektor és az Ukrán Hadsereg között – Tömegesen állnak át az ukrán katonák a népköztársaságiak oldalára

– Donbassz összefoglaló –

A Jobb Szektor és az ukrán hadsereg összecsapása Volnovaha mellett

A DNR felderítőinek információja szerint az ukrán hadsereg és a Jobb Szektor harcosai összecsaptak Volnovaha közelében – írja a Zvezda TV. Erről Eduard Baszurin, a donyeckiek katonai parancsnoka nyilatkozott. Szavai szerint a szélsőséges szervezet meg akarja szakítani a kapcsolatát Kijevvel és meg akarja dönteni a hatalmat. „Volnovaha mellett fegyvere összetűzés volt a Jobb Szektor harcosai és az Ukrán hadsereg katonái között. A konfliktus kiváltója az volt, hogy a járás vezetője a nacionalisták segítségével megpróbálta szétkergetni a tanácsot. Az emberek által megválasztott képviselők mellett az ukrán hadsereg lépett fel” – mondta Baszurin kérve azt, hogy az EBES figyeljen fel a Jobb Szektor provokációs kísérleteire is.
„Azt kérjük az EBESZ-től, hogy figyeljenek fel azoknak a provokációknak a veszélyére, ami a nacionalisták részéről érkezhet” – mondta Baszurin.

A DNR ukrán katonák tömeges átállásáról beszélt

Az ukrán katonák továbbra is átállnak a felkelők oldalára – írja a Rusvesna. Erről Maria Petrova, a DNR Állambiztonsági Minisztériumának sajtótitkára nyilatkozott. „Megőrződik az átállni kívánó ukrán katonák emberfolyama. Ez a rosszabbodó gazdasági és politikai helyzettel magyarázható. Korábbi katonák és hatósági szervek alkalmazottai fordulnak a DNR Állambiztonsági Minisztériumához. Alapos átvizsgálása alá kerülnek és ha bebizonyosodik, hogy nem folytattak jogtalan tevékenységet, akkor élhetnek és dolgozhatnak is a köztársaság területén” – mondta Petrova.


Az ukrán hadsereg ismét bombázta Luganszkot
„ Az ukránok ismét megsértik a fegyvernyugvás feltételeit, az elmúlt nap folyamán újra kétszer is bombáztak és lőttek minket” – jelentette ki az LNR Népi Rendőrségének képviselője.
„Tegnap fél négy körül Zselobok, Szvetlodarszkoje, Lozovoje, Szcsasztyje, Hrasevka és Rajevka körzetében hullottak a 120 mm-es aknavetők lövedékei, és folyamatosan géppuskázták az állásainkat is” – tette hozzá a rendőrség szóvivője.
Az ukrán hadsereg törzsében viszont azt az információt adták, hogy a felkelők tartják magukat a tűzszünet feltételeihez.


Kijev: a donbasszi tűzszünet teljesítve
Andrej Liszenko, az ukrán elnöki adminisztráció hivatalos képviselője szerint a minszki egyezmény első pontja teljesítve van – írja a RIA Novosztyi. „Tegnap teljesen elcsendesült minden Ukrajna keleti részén. Ebben az évben először nem rögzítettek egy ellenséges támadást sem az ukrán katonák és települések ellen. Pilóta nélküli repülőgépek aktivitását szintén nem jegyezték fel. Elmondhatjuk azt, hogy a minszki egyezmény első pontját sikerült teljesíteni” – mondta Liszenko.
Liszenko szavai szerint két hét csend után belekezdhetnek a nehézfegyverek kivonásába. „Az ukrán fél a minszki egyezmény aláírása után elkezdte azt teljesíteni és a nehézfegyvereket kivonták. Ezt várjuk a másik féltől is” – mondta Liszenko.


LNR: Kijev akadályozza meg a szélsőségeseik destabilizációs tevékenységét
Az LNR Népi Milíciája felszólítja az ukrán kormányt, hogy akadályozza meg azokat a nacionalista akciókat, amelyek még jobban súlyosbítanák az országban uralkodó helyzetet. Erről Igor Jascsenko, az LNR Népi Milíciájának vezérkari ezredese nyilatkozott. Elmondása szerint az Jobb Szektor vezetőjének, Dmitirj Jarosnak a szándékai miatt a provokációk számának megnövekedésére számítanak az elválasztó határvonalon. „Nyíltan felszólította a híveit és minden ukránt, hogy vegyenek részt ezekben az akciókban. Ezzel kapcsolatban felszólítjuk az ukrán kormányt, hogy akadályozzák meg ezeket és időbe semlegesítsék a szándékukat, amely csak súlyosbítaná az így sem stabil országban lévő helyzetet” – mondta az ezredes.


Csend és nyugalom a DNR-ben
Az éjjeli órákban nem jegyezték fel az ukrán katonák által végzett lakóterületek bombázását – írja a RIA Novosztyi a helyi városi vezetők nyilatkozatira hivatkozva. „Az elmúlt éjszaka bombázásmentes volt” – nyilatkozta Jurij Budrin, Donyeck Kirov kerületének vezetője.
Ugyanígy nyugodt volt a helyzet Donyeck többi kerületében és a DNR frontmelletti területein is. Gorlovka, Novoazovszk, a Jaszinovataja és Telmanovói járás szintén nyugodt állapotokról jelentett.


DNR: Október 18-án lesz a választás
Denisz Pusilin, a Népi Tanács megbízott vezetője jelentette be a hírt – írja a Rusvesna.
„Egyelőre ez a terv, de várjuk az elnök, Zaharcsenko indítványát, amint megkapjuk, máris hozzálátunk a választások feltételeinek megteremtéséhez. Kijev negatívan fogadta a hírt, eddig mindent elkövettek, hogy megtiltsák, vagy más módon megakadályozzák a választásokat a DNR-ben és az LNR-ben, főleg azokon a területeken, amelyeket ők ellenőriznek. Ez abszurditás de sajnos ez van” – jelentette ki Pusilin.


Újra járnak a vonatok Gorlovka és Jaszinovata között
A DNR vasúti minisztériuma jelentette be a hírt – írja a Novorosinform. A harcok miatt ideiglenesen megszűnt a vonatközlekedés Gorlovka és Jaszinovata állomások között. A DNR vasúti minisztériuma szeptember 7-től újra elindította az elektromos meghajtású szerelvényeket, amelyek hiánya elsősorban a személyszállítás területén volt érezhető.
„Egyelőre három szerelvény fog járni naponta Makejevka és Krinicsnaja állomások érintésével, később bővíteni fogjuk a menetrendet” –  jelentette ki a minisztérium sajtófőnöke. Az említett vonalon tavaly júniusa óta szünetelt a vonatközlekedés a harcok miatt.


A DNR egy új vasút biztonsági szervet hoz létre
A DNR kormányának tervei szerint létrehoznak egy új katonai jellegű szervet, amelynek a köztársaság stratégiai jelentőségű vasútvonalainak az őrzése lesz a feladata – írja a Rusvesna. Erről Szemen Kuzmenko, a DNR közlekedésügyi minisztere nyilatkozott. „Egyeztetünk a VOHR létrehozásáról, aminek az infrastruktúránk megőrzése lesz a feladata. Ezen a Védelmi Minisztériummal közösen dolgozunk. A biztonsági szerv akkor kezd el működni, amikor a DNR vezetője aláírja a működéséről szóló rendeletet” – mondta a miniszter.
Az új biztonsági szerv a VOHR, három egységből fog állni. Minden egységnek egy meghatározott terület őrzése lesz a feladata. „Stratégiailag fontos útvonalakat fognak őrizni: Debalcevo, Jaszinovataja és Ilovajszk. Ez a hidak őrzését és az ukrán szabotőr csoportok elleni harcot is magába fogalja” – mondta a miniszter. Szavai szerint a következő héten erről fognak tárgyalni.


Felrobbant egy nő Marinka mellett
Egy nő repeszsérüléseket szerzett egy robbanószerkezet robbanása miatt – írja a RIA Novosztyi Donyeck Petrovszkij kerületének vezetőjére, Szergej Csubra hivatkozva. „Egy 1987-es születésű nő felrobbant egy robbanószerkezeten, amikor Alekszandrovkából Marinkába indult meglátogatni a rokonait. A combjai és a kezei sérültek meg” – nyilatkozta Csuba. A fiatal nőt kórházba szállították. Az állapota stabil.


Eduard Baszurin új kinevezést kapott
Eduard Baszurint, a DNR Védelmi Minisztériumának hadtest parancsnokának helyettesét kinevezték a köztársaság vezetőjének a katonai szolgálatot teljesítők és családjainak szociális biztonsági kérdéseivel kapcsolatos kérdések parlamenti képviselőjének – írja Novorosszia hírügynöksége. Az erről szóló rendeletet a DNR parlamentjének hivatalos oldalán is publikálták.
„Folytatom az előző munkámat is és elkezdek ismerkedni azokkal az új kötelezettségeimmel, amit a köztársaság vezetője helyezett rám” – nyilatkozta Baszurin. Zaharcsenko az erről szóló rendeletet szeptember kilencedikén írta alá.


Pusilin a DNR Népi Tanácsának az új vezetője
A DNR képviselői szeptember 11-én megválasztották Denisz Pusilint a parlament élére – írja Novorosszia hírügynöksége.  „Anatolij Koval, a Donyecki Köztársaság frakció vezetőjének kezdeményezésére szavazásra került a Donyecki Népköztársaság Népi Tancsának vezetőjének megválasztásáról szóló rendelet. Anatolij Pavlovics ennek betöltésére Denisz Vladimirovics Pusilint ajánlotta” – nyilatkozta a DNR parlamentjének sajtóosztálya. 76 szavazattal Denisz Pusilin az új házelnök.


Perevelszk járás lakó Oroszországhoz akarnak csatlakozni
A Luganszk megyében lévő Perevalszk járás lakó létre akarnak hozni egy mozgalmat, amelynek Oroszországhoz való csatlakozás a célja – írja a Rusvesna. Erről Vitalij Mihajlov, a járási adminisztráció vezetője nyilatkozott. Szavai szerint erről a Mir Luganscsini mozgalom irodájába érkezett emberek beszéltek neki. „A találkozó végén helyi lakosok jöttek oda hozzám. Egy olyan kezdeményező csoport, akik egy Oroszországhoz való csatlakozás mozgalmát akarják beindítani. Az ilyeneknek tényleg van alapja a létezésre. A köztársaság számára az Orosz Föderáció jelent biztosítékot a humanitárius katasztrófa megelőzésére, amibe a jelenlegi ukrán kormány akar taszítani minket” – mondta Mihajlov.
Szavai szerint, ha a lakosság körében tényleg van ilyen igény, akkor azt nem lehet ignorálni és meg kell hallgatni. „Számunkra az orosz rubel az alap valuta a köztársaságban, a gazdasági blokád idején pedig Oroszország az egyetlen kereskedelmi partnerünk. Biztos vagyok benne, hogy a köztársaság lakóinak többsége támogatni fogja a járásunk lakóinak mozgalmát” – mondta Mihajlov.
„Mindig is a nagy Oroszország részének tekintettük magunkat, és ha megvalósul az Orosz Föderációba való csatlakozásunk, akkor a köztársaság lakóinak számára ez a hazába való visszatérést fogja jelenteni” – mondta Mihajlov.


20 ember tűnt el szeptember 5 és 11 között
A Donyecki Népköztársaság 20 lakosa tűnt el vagy került az ukránok fogságába szeptember 5 és 11 között – írja Novorosszia hírügynöksége. Erről Daria Morozova, a DNR emberjogi biztosa jelentett. „Közülük 10 felkelő és 10 civil lakos” – mondta Morozova. Az emberjogi biztos nyilatkozatából az is kiderül, hogy az ukránok fékezik a fogolycserével kapcsolatos tárgyalásokat.


Az SZBU Avakov elleni gyilkossági merényletről jelentett
Ukrajna Biztonsági Szolgálata Avakov belügyminiszter elleni gyilkossági kísérletről jelentett – írja a Hromadske. „A rendvédelmiek egy különleges akciója során sikerült leleplezni egy bűncsoportot, akik magas szintű rendőrök, parlamenti képviselők, önkéntesek és üzletemberek meggyilkolását tervezték. Ma Harkovban sikerült elfogni a csoport egyik szervezőjét, a Szlobozsanscsina zászlóalj vezetőjét” – nyilatkozta az SZBU sajtóosztálya. A vádlott otthonában és állomáshelyén házkutatást tartanak.
Rapid Press Hírszolgálat
Források: ZvezdaTVRusvesnaRIA Novosztyi, (RIA.ru)NovorosInformHromadskeTV
Szabad Riport

Amerikai pilóta nélküli repülőgépek a szír hadsereg állásait támadták volna a tegnapi nap folyamán. Csak egy kis hiba csúszott a számításba.

A szír Védelmi Minisztérium egyik tisztviselője szerint a tegnapi támadást megpróbálták a napokban elfoglalt-egyébként repülőgép-roncstemető-reprülőtéren zsákmányolt MiG-21-es gépek sikerének láttatni.
Az iszlamista terroristák által elfoglalt repülőtéren készült helyszíni “videoriportokban” jól látható a hadizsákmány.
http://rutube.ru/video/3de5682596a493d61b7b76ce33e1da3a/
Nehéz elképzelni, hogy ezekkel a roncsokkal bármiféle akciót is lehetett véghezvinni!
Mára azonban kiderült, hogy a tegnapi, Hama Karnas falut leromboló légicsapást nem a jelzett (egyébként működésképtelen) MiG-21-esek hajtották végre, hanem az amerikai hadsereg pilóta nélküli drónjai.
A falu harmincnégy lakója vesztette életét a légitámadás következtében.

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/11/a-szir-hadsereg-allasait-tamadta-az-amerikai-legiero/

A Luganszk-régió Perevalszk-járásában NÉPI MOZGALOM alakult az Oroszországhoz való csatlakozás érdekében.

haza
A “Békét Luganszknak” névre hallgató csoport ma rendezi tanácskozását, ám tegnap a járási vezető Vitalij Mihajlovot felkeresve, ügyük támogatását kérték.
Vitalij Mihajlov az “Emberek” című helyi újságnak nyilatkozva kifejtette, hogy az LNR kormányának az állampolgárok ilyen jellegű óhaját mindenképpen figyelembe kell venni, a túlnyomó többségében orosz anyanyelvű, és önmagát orosz identitásúnak valló Luganszki Népköztársaságban.
A mindennapi életünk során is ezer szállal kötődünk Oroszországhoz. Fizetőeszközünk a rubel. Az áruk a boltokban Oroszországból érkeznek, hiszen a kijevi junta gazdasági blokádja miatt kizárólag Oroszország Anyácskától tudunk bármit is beszerezni. A terület lakossága mindig is orosznak vallotta magát. Oroszországhoz való csatlakozásunkkal HAZATÉRÜNK-nyilatkozta Vitalij Mihajlov.

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/12/hazavagyas/

Finnország is csökkenti a bevándorlóknak adott segélyeket

Finnország csökkenteni fogja azokat a bevándorlóknak adott támogatásokat, melyeket eddig a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezők kaptak Finnországba beutazásukat követően.
Bár Finnország elfogadja az Európai Unió tervezett migráns-kvótáit, a bevándorlók tömeges letelepedését megpróbálják megakadályozni olyan módon, hogy csökkentik a kezdetben folyósított segélyeket, és megnehezítik a családok újraegyesítését. Az intézkedés előkészületeiről az Yle hírügynökség számolt be. A készülő új törvényről kiderült, hogy a finn kormány azzal nem csak az újonnan érkezők támogatásait csökkenti majd, hanem szigorúbb feltételeket szabnak meg azok számára, akik az országba érkezésüket követően egész családjukkal Finnországban akarnának letelepedni.
Finnország jelentős lemaradásban van az európai trendhez képest; augusztus közepén egy finn kormánypolitikusnak amiatt kellett lemondania, mert nyíltan kijelentette, hogy fel kell számolni a multikulturalizmust, ami rémálommá vált Európa számára. Olli Immonen önként mondott le és tagadta, hogy pártja részéről nyomásgyakorlás érte volna.
Az Európába irányuló bevándorlás egyik fő mozgatórugója, hogy több európai ország kelet-európai átlagbéreknek megfelelő összeget fizet segélyként az országba érkező bevándorlóknak. Németországban illegális határátlépéssel érkező afrikaiként, munka nélkül 185 ezer forintnak megfelelő összegű juttatást lehet kapni. Aki Németországban nem kap menedékjogot, az rendszerint továbbutazik Svédországba, ahol szintén az afrikai bevándorlók korábbi életkörülményeihez képest jómódú megélhetésre elegendő segélyeket fizetnek a bevándorlóknak.
A közelmúltban számos európai országban napirendre került a bevándorlóknak adott segélyek csökkentése. A dán kormány szintén ezzel az intézkedéssel próbálja elérni, hogy a közel-kelet és afrikai bevándorlók továbbutazzanak Svédországba, Dánia pedig továbbra is tranzitország maradjon. Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere a Magyar Időknek adott interjú során kijelentette, Magyarország szintén többet költ egy bevándorlóra, mint amennyit ma egy minimálbéren foglalkoztatott magyar keres.

http://hidfo.ru/2015/09/finnorszag-is-csokkenti-a-bevandorloknak-adott-segelyeket/

Az utóbbi napokban rengeteg embert vesztett Donbasszban a kijevi junta!

A fegyverszünet életbe lépése óta legkevesebb ezer katonát. És nem a harcokban!
A Donyecki Népköztársaság Állambiztonsági Minisztériumának titkára tegnap este Donyeckben adott sajtónyilatkozata szerint a valcmanista hódító had katonái tömegesen állnak át a DNR-oldalára.
Amint azt Marija Petrova elmondta, az átállók kihallgatása és ellenőrzése során kiderült: a katonáknak elegük van mindenből, ami a frontokon és Maradék-Ukrajnában zajlik. Harci kedvük nulla, az országban uralkodó politikai és gazdasági helyzetet pedig kilátástalannak ítélik.
Marija Petrova elmondta azt is, hogy amennyiben az ellenőrző kihallgatásokon bebizonyosodik, hogy az átállt személy nem követett el Donbassz kárára háborús bűncselekményt, úgy maradhatnak a Népköztársaság területén. Ha akarják katonaként, ha úgy gondolják a civil szférában dolgozhatnak.
Volnovahában tegnap fegyveres összecsapások voltak a “Jobb Szektor” banditái, és a Nemzeti Gárda csapatai között.
Hírek szerint a város közigazgatása fölötti ellenőrzést szerette volna megkaparintani Jaros bűnbandája, hogy egy Kijevvel szembenálló saját közigazgatási területre tegyenek szert.
A csatározásokban mindkét fél jónéhány egyede fűbe harapott, ám Jaros nácijai nem tudták tervüket kivitelezni.
A buli miatt Eduard Baszurin az EBESZ-hez fordult, hogy tegyenek hathatós lépéseket a fasiszta vadorzók között, vagy a problémát a DNR lesz kénytelen “kezelni”!
A volnovahai belháborút leszámítva Donbassz csendes. Gőzerővel zajlanak az infrastruktúrális helyreállítások. Elsősorban is a vasúti közlekedés és az elektromos hálózat helyreállítása zajlik.
Eduard Baszurin kicsit “belerondított” az EBESZ békés sziesztájába tegnap délután, amikor ismertette a megfigyelőkkel a DNR néhány felfedezését.
Eszerint a latorhad Granyitnojénál, Volnovahánál és Porohovkánál is nehéztüzérséggel vonult ba a pufferzónába, aminek a népköztársasági erők nemigazán örülnek.
Eduard Baszurin arra volt kíváncsi, hogy miként vélekedik az EBESZ a dolgok ilyetén alakulásáról? Még mindig várja a választ!


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/12/donbassz-76/

A jogvédők tevékenysége dehumanizálja a menekülteket

A tények ismerete nélkül, szubjektív beszámolók alapján állított össze egy tanulmányt a magyarországi menekülthelyzetről a Human Rights Watch. A visszaellenőrizhetetlen beszámolók alapján most kiújulni látszik a Magyarországra irányuló nemzetközi nyomásgyakorlás.
A jogvédőket szándékosan nem engedte be a rendőrség a röszkei menekülttáborba, hogy ezzel elejét vegyék a nemzetközi sajtó újabb hadjáratának, és megakadályozzák, hogy a jelenlétük még agresszívabbá tegye a jogvédők tevékenysége miatt egyébként is követelőzővé váló illegális bevándorlókat. A HRW azonban a helyszínre bejutás nélkül is összeállított egy az eredeti céljaik szerint megírt “tanulmányt”, ami a helyszín megtekintése nélkül, összesen 24 ismeretlen menekült elmondása alapján készült el. Mivel a menekülteknek sikeresen megtanították a “civil” szervezetek, hogy ha jogvédőt látnak, panaszkodni kell – panaszkodtak. Ebből született a Human Rights Watch jelentése, amit most a nyugati országok kész tényként kezelnek Magyarországra vonatkozóan.
A HRW jelentése nyomást gyakorol Magyarországra. “Eleget kell tenni nemzetközi kötelezettségvállalásainknak”, “sértjük az alapvető emberi jogokat”. Peter Bouckaert, a szervezet igazgatója egyenesen azt találta mondani, hogy „Röszkén mocskos, túlzsúfolt körülmények között tartják az embereket, orvosi ellátás és elegendő élelmiszer nélkül”. Magyarország tehát éhezteti a menekülteket, hagyja meghalni a betegeket – mindezt más országok tényként kezelik, és mindössze 24 menekült saját bevallása alapján, akiknek személyazonossága sem visszaellenőrizhető, hiszen személyazonosító okmányok nélkül, illegális bevándorlóként érkeztek az országba, Magyarországon regisztrálni pedig nem hajlandók.
Ha a HRW jelentésének van tanulsága, az mindössze annyi, hogy a jogvédőket soha, sehová nem szabad beengedni.
Az elmarasztaló jelentést akkor is összeállítják, ha a rendőrök nem engedik be őket. Ehhez nem kell a tények ismerete, a közvetlen megfigyelés; mint mindig, a cél eleve az ország lejáratása, amit láthatóan akkor is megtesznek, ha nincs közvetlen alapjuk a megfigyelésre. Magyarország akkor is nyomásgyakorlás alá kerül, ha arra semmilyen alappal nem szolgálunk. Hogy egy klasszikust idézzünk; “ha van rajta sapka, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért”.
A helyzet mindemellett nagyságrendekkel bonyolultabb annál, mint hogy Magyarország hogyan bánik a menekültekkel, kapnak-e elég gyógyszert, élelmiszert. Mindez túlmutat a menekültek – mint egyének – helyzetén. Magyarországon a politikai egyensúlyt befolyásolhatják az ilyen nemzetközi értékelések. A pártok egy része a védtelenek védelmezőjének szerepében tetszeleg, és egyetlen, ehhez hasonló jelentésből is kézzelfogható mennyiségű szavazathoz jutnak. Az elmarasztaló jelentést emiatt meg kell írniuk – ha beengedik őket, akkor úgy, ha meg nem engedik be, akkor úgy.
A cél már rég nem az, hogy a menekültek elég gyógyszert és ételt kapjanak. A cél, hogy az a párt jusson kormányra, ami támogatja az Európai Egyesült Államok megalapítását. A cél Magyarország politikai alapjainak kikezdése, a menekültek csak eszköz – és a jogvédők ezzel éppen annyira dehumanizálják őket, mint az általuk ostorozott “ellentábor”.


http://hidfo.ru/2015/09/a-jogvedok-tevekenysege-dehumanizalja-a-menekulteket/

A kijevi junta likvidálásának előkészületeit fedte fel Valcman biztonsági szolgálata az SZBU, és a Legfőbb Katonai Ügyészség.

A valcmanista rezsim politikai túlélésére reményt adó alkotmánymódosítással elégedetlen fasiszta latorzászlóaljak Nyalókakirály hatalma elleni fegyveres lázadást szerveznek Maradék-Ukrajnában. Tegnapelőtt Odesszában Jaros hordavezér meg is hirdette a hadviselést a kijevi trón ellen. Népi háborúba híva az ukrán alattvalókat.
A “Szloboda” latorzászlóalj vehette legkomolyabban a jarosi véres kard fölmutatását! (Legalábbis a hírek szerint!) Merthogy a brigantibandára lecsapott az SZBU tegnap Harkovban és Kijevben. Komoly, kész terveket, és likvidáló előkészületeket lepleztek le, melyek során politikusokat, “üzletemereket” (sok esetben a kettő ugyanaz) rendőri vezetőket, és egyéb vezető pozíciókat betöltő kijevi udvaroncokat-Avakov belügyérrel a lista élén-szándékoztak a forgalomból végleg kivonni.
Tegnap késő délután aztán akcióba lendült az SZBU, és a “Szloboda” latorbrigád vezérkarát lekapcsolták. Andrej Zaporozsec bandavezért, és helyettesét Andrej Jangolenkot Kijevben verették vasra az egykori majdanista harcostársak, míg több kisebb rangú szervezkedő martalócot Harkovban “lepett meg” az SZBU különítmény.
Az akció híre-de még inkább az a hír, miszerint Nyalókakirályék rászánták magukat a fasiszta hordák fölszámolására-pánikot váltott ki banditakörökben. A náci hordákon erőt vett a menekülhetnék, ám nincs hová! Mind a négy égtáj felől bosszú-és vérszomjas egykori cimboráik vadásznak rájuk!


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/12/tezsvirhaboru-keszul-maradek-ukrajnaban/