2022. február 17., csütörtök

Kommunista Fasiszta Kanada szankcionál 34, a Trucker „Freedom Convoy”-hoz kötődő kriptopénztárcát

 

Az Ontario tartományi rendőrség és a Kanadai Királyi Lovasrendőrség elrendelte, hogy minden szabályozott pénzügyi vállalkozás szüntesse be a 34 kriptotárca tranzakcióinak elősegítését, amelyek az országban zajló kamionosok által vezetett tüntetések finanszírozásához kapcsolódnak.

A szövetségi rendőri szervek a Kanadai Pénzügyi Tranzakciókat és Jelentéseket Elemző Központtal (FINTRAC) együttműködve vizsgálják a kanadai oltóanyag-felhatalmazás elleni, hetek óta tartó tiltakozást támogató kriptopénz-adományokat. A tüntetéseket a Nemzetgyilkos Sátánfatty Justin Trudeau kanadai miniszterelnök által hivatkozott vészhelyzeti törvény értelmében - a törvény 1988-as elfogadása óta először - illegálisnak minősítették.

A kamionsofőrök január vége felé kezdték tiltakozásukat a kanadai kormány által bevezetett nemzetközi utazási korlátozások ellen, amelyek értelmében az országba belépő valamennyi személynek be kell oltatnia magát COVID-19 ellen. A kamionsofőrök több kanadai tartományban blokkolták a nemzetközi hidakat és határátkelőket.

A lista 29 Bitcoin-címet, egy Ethereum-címet, egy Cardano-címet, egy Ethereum Classic-címet, egy Litecoin-címet és egy Monero-címet tartalmaz a végzés szerint. A végzés másolata szerdán korábban a Twitteren terjedt el. A CoinDesk megerősítette annak hitelességét.

Az adományozók több mint 20 BTC-t küldtek a címekre, több mint 870 ezer dollár (1,1 millió CA$) értékben. Az adományozók azután fordultak a kriptovalutákhoz, hogy felfüggesztették a GoFundMe számláját, amelyre korábban több mint 9 millió dollár érkezett.

A vészhelyzeti törvény a tüntetők pénzügyeit vette célba. Népirtó Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettes Nemzetgyilkos Trudeau mellett felszólalva azt mondta, hogy a bankok bírósági végzés nélkül, polgári jogi felelősségre vonástól nem tartva azonnal befagyaszthatják vagy felfüggeszthetik a kamionosokhoz kapcsolódó bankszámlákat.

 

A vészhelyzeti törvény részeként Kanada kiterjeszti az ország pénzmosás/terrorizmus finanszírozása elleni szabályainak hatályát, amely mostantól kiterjed a crowdfunding platformokra és az olyan fizetési szolgáltatókra, mint a PayPal és a Stripe, valamint a digitális eszközökre, például a kriptóra, amelyeket a gyanúsított személyek és vállalatok használnak, mondta az RCMP szóvivője a CoinDesknek egy e-mailben küldött nyilatkozatban.

"Minden tömegfinanszírozási platformnak és az általuk használt fizetési szolgáltatóknak mostantól regisztrálniuk kell a Kanadai Pénzügyi Tranzakciók és Jelentések Elemző Központjánál (FINTRAC), és jelenteniük kell a FINTRAC-nak a nagy és gyanús tranzakciókat" - mondta a szóvivő. "Mivel a helyzet új és gyorsan alakul, az RCMP jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy további információkkal szolgáljon a kriptopénzeken keresztüli tömegfinanszírozásról".

A FINTRAC nem válaszolt azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésre.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/kanada-szankcional-34-a-trucker-freedom-convoy-hoz-kotodo-kriptopenztarcat

ROMÁNIA: Alkotmányellenes a közterületi maszkviselési kötelezés

 

Alaptörvénybe ütközőnek minősítette a román alkotmánybíróság azt a 2020 novemberében elfogadott sürgősségi kormányrendeletet, amely jogalapot teremtett a hatóságoknak a kültéri maszkviselés kötelezővé tételére.
Az alkotmányossági óvást egy megbírságolt egyetemista nyújtotta be

A bukaresti kormány 2020. november 5-én több jogszabályt is elfogadott a koronavírus-járvány akkori, második hullámának megfékezése érdekében: egyebek mellett éjszakai kijárási tilalmat rendelt el, korlátozta az üzletek nyitvatartását, a lépcsőzetes munkakezdés és a távmunka bevezetéséről döntött. Ahhoz azonban, hogy a védőmaszk viselését - a zárt tereken kívül - a szabadban is kötelezővé tehessék, a veszélyhelyzetről szóló törvény azonnali módosítására volt szükség, ezért annak előírásait sürgősségi kormányrendelettel egészítették ki.

A jogszabály ellen egy megbírságolt egyetemi hallgató emelt alkotmányossági óvást. Egyhangúlag elfogadott határozatában az alkotmánybíróság nem valamely alapjog megsértésére, hanem egy procedurális mulasztásra hivatkozott: a kormány ugyanis elmulasztotta megküldeni a sürgősségi rendelet tervezetét a törvényhozási tanácsnak, márpedig az alkotmány szerint minden jogszabálytervezetet elfogadása előtt a törvényszövegek jogharmóniáját vizsgáló testületnek is véleményeznie kell.

Nem lesz kötelező a maszk

Az alkotmánybíróság megfellebbezhetetlen döntése eltörli a kültéri maszkviselési kötelezettséget, és érvényteleníti az előírás megszegéséért 2020 novembere óta kirótt bírságokat, de csak később lép hatályba, amikor az indoklással együtt megjelenik a hivatalos közlönyben.

Romániában a járványhelyzet függvényében többször kötelezővé tették a kültéri maszkviselést: a január elején hozott legutóbbi intézkedés most is érvényben van. Az alkotmánybírósági döntés hatályba lépéséig a kormánynak elvileg arra is lenne ideje, hogy - korábbi mulasztását kijavítva - szabályos döntést hozzon a kültéri maszkviselésről, de a járvány ezt már nem indokolja.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter már korábban jelezte, hogy a járvány enyhülése miatt a kormány lazítások fontolgat: az első lépés lesz a kültéri maszkviselési kötelezettség eltörlése, az utolsó pedig az, hogy zárt térben sem lesz kötelező (csak ajánlott) az orvosi maszk viselése.



https://mediaforras.com/romania-alkotmanyellenes-a-kozteruleti-maszkviselesi-kotelezes-1404

Több ezer kamionos tüntet az oltás és a Covid útlevél ellen Kanadában

A kamionosok tiltakozása az egyik legnagyobb a kanadai történelem során, most több mint 50 000 ember alkotott egy több mint 65 km hosszú "Szabadságkonvojt", elfoglalva az egész autópályát, és vonult Ottawába, hogy békésen de határozottan követelje Tömeggyilkos Sátánfatty"Justin Trudeau zsarnokságának" végét. Az ő válasza annyi volt, hogy elrejtőzött egy titkos helyen.

A "Cuarto Milenio", a spanyol tv műsor, a hivatalos verzió védelmezője, igyekszik elhatárolódni.

Iker Jiménez újságíró és 'Cuarto Milenio' - 'negyedik évezred' - című műsorának munkatársai, akik a hivatalos narratívát követték, kiálltak a vakcinák és más elnyomó intézkedések mellett, most, látva, hogy ez a narratíva összeomlóban van, szeretnének oldalt váltani, hogy ne támadják őket, amikor ez az egész bohózat szétesik.

Dr. Sherri Tenpenny: A vakcina a népirtás biológiai fegyvere

Dr. Sherri Tenpenny elítéli a biológiai fegyvert/oltást, mert azért hozták létre, hogy "democídiumot" - tömeges népirtást - generáljon, a túlélőket pedig a kaptár elméjéhez kapcsolja. Ugyanezt a célt szolgálják a "megsemmisítő táborok" a kórházakban és a "kognitív kóma" az orvosok és sok-sok beoltott ember körében.