Az utóbbi hetek folyamán számos antiszemita indíttatású erőszakos bűncselekmény történt Svédországban, emellett több terrorcselekményt is megakadályoztak a svéd hatóságok; az országba érkező migránsok zsidókat akartak gyilkolni, emellett egy zsinagóga felrobbantására készültek – derült ki az Aftonbladet beszámolójából.
Az antiszemitizmus széleskörűen elterjedt az Európai Unióba érkező muszlim migránsok körében, és ez alatt nem a kelet-európai szélsőjobboldalra jellemző verbális zsidóellenességet kell érteni, hanem konkrét erőszakos bűncselekmények elkövetését és terrorcselekmény előkészületeit – írja a svéd napilap, az Aftonbladet. A lap említi, hogy csak az utóbbi egy hét folyamán számos ilyen eset történt; a hatóságok többek között egy szíriai és egy palesztin migránst tartóztattak le, akik arra készültek, hogy felrobbantanak egy zsinagógát Göteborgban.
Az Aftonbladet azt írja, hogy egy nemrég készült közvélemény-kutatás szerint a svéd középsikolások körében 18% körüli szinten áll az antiszemitizmus, ezzel szemben a muszlim migránsok több mint 55%-a gyűlöli a zsidókat. Egy 2016-os tanulmány szerint az antiszemita bűncselekményeknek mindössze 5%-a köthető szélsőjobboldali személyhez, ezzel szemben 51%-át muszlim extrémisták követik el.
“Az antiszemita indíttatásból elkövetett erőszakos bűncselekmények többnyire az Izraelben és Palesztinában zajló zavargásokkal kapcsolatban történnek” – írták, hozzátéve, hogy ilyen cselekmények elkövetésére az ország mecsetjeiben prédikáló külföldi vallási vezetők is biztatják híveiket; például ezen a nyáron Helsingborgban egy imám majomivadéknak és disznónak nevezte a zsidókat, ezzel legitimálva zsidók ellen elkövetett incidenseket.
A Svenska Dagbladet napilapnak nyilatkozó politikusok abszolút elfogadhatatlannak nevezték a közel-keleti és afrikai migránsok tevékenységét. Elmondásuk szerint ezek az emberek hiába menekültek, ha Svédországba érkezve továbbra is azokat az etnikai és vallási konfliktusokat élik meg, amiket korábban a származási országukban.
Egy a Göteborgs-Posten nevű lapban megjelent publicisztika szerzője szintén azt írja, hogy a migránsok befogadásával megkérdőjeleződött a multikulturalizmus gyakorlati kivitelezhetősége. Elmondása szerint a zsidókra elsősorban nem a verbális gyűlölködést folytató belföldi szélsőjobboldal jelent veszélyt, hanem azok a migráns-tömegek, akik Afrikából és a Közel-Keletről érkeznek, és készen állnak erőszakos bűncselekmények elkövetésére.
“A svédországi zsidókra nem a gyűlölködő nácik jelentenek fenyegetést, hanem azok a vallási-etnikai kisebbségekhez tartozó személyek, akik saját országaikból magukkal hozták a zsidógyűlöletet” – írta Adam Cwejman, hozzátéve, hogy a migránsok mindennapos zaklatásai miatt akár a teljes svéd zsidó diaszpóra eltűnhet.
Svédországban mintegy 20000 zsidó él. A muszlim lakosság pontos számáról csak becslések vannak, 2009-es adatok szerint mintegy félmillió muszlim élt Svédországban, de azóta is folyamatosan érkeznek a Közel-Keletről.



http://www.hidfo.ru/2017/12/zsidok-meggyilkolasaval-fenyegetoznek-zsinagogat-akartak-robbantani-a-migransok/