Horst Seehofer, a Keresztényszociális Unió vezetője felszólította a német kancellárt a migrációs politika teljes felülvizsgálására.
A Merkel féle Kereszténydemokrata Unió testvérpártjának vezetője felszólította a kancellárt, hogy vezessen be felső korlátot az évente befogadott migránsok maximális számára vonatkozóan, mert ez egy olyan kérdés, amit mindenféleképpen meg kell oldani a szeptemberi választások előtt. Seehofer azt akarja, hogy a kancellár még a következő hónap folyamán döntést hozzon a CSU által követelt korlátozásról.
A koalíciós partnerek közt máig nincs egyetértés a migrációs politikában, emiatt a CSU vezetője hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy elszakadnak Merkel pártjától, és független erőként indulnak az országgyűlési választásokon, ha a kancellár nem hajlandó teljesíteni a választók követelését.
A pártvezetők februárban Münchenben tartanak egy csúcstalálkozót, melynek során kísérletet tesznek a kormánykoalíció megmentésére. A rendezvényt azt követően szervezték, hogy tavaly Merkel és Seehofer kölcsönösen nem jelentek meg a másik fél pártkonferenciáján, a migránsok beengedésével kapcsolatban kialakult ellentét miatt.
A CSU vezetői szerint, amennyiben Merkel nem teljesíti a választók követelését, a következő országgyűlési választáson látványos vereséget szenvedhet, és az Alternatíva Németországnak párt további erősödésével kell számoljon.

http://www.hidfo.ru/2017/01/a-migransok-kizarasat-kovetelik-merkel-szovetsegesei/