2018. március 13., kedd

Ide jutott az oktatás Ausztriában a migránsáradat miatt

Óriási problémákkal küzdenek már most azok az országok, amelyek kontroll nélkül engedték be a migránsokat. Már az óvodában megkezdődik a párhuzamos társadalom kialakulása. A végén az oktatásból kikerült migráns gyerek egyáltalán nem beszél majd németül.
Finnországban már csak számítógépen tanulnak meg a gyerekek írni - járta be nemrég a világsajtót a hír,
miközben ennél sokkal súlyosabb problémával kell mondjuk az osztrák vagy a német oktatásban dolgozóknak megküzdeniük. Nevezetesen azzal, hogy a migráns családok gyerekei nem beszélnek németül.
Még jó! Úgy nehéz is megtanulni, ha az adott gyerek szülei sem beszélnek németül, elszigetelten élnek, csak a saját rokonaikkal, barátaikkal érintkeznek, az adott ország szülöttjeivel, németül beszélőkkel pedig nem tartanak kapcsolatot.
Migránsok várakoznak kordonok között az ausztriai Spielfeld és a szlovén Sentilj közötti határnál
Forrás: MTI/Varga György
Az óvodában majd megtanulnak - gondolhatnánk, rengeteg migráns szülő azonban ezt is megakadályozza. Muszlim óvodát választ, ahol az óvónő anyanyelve nem a német, és ahol a többi gyerek sem beszél németül. Így aztán ott sem találkozik a nyelvvel. Azzal viszont igen, hogy az óvónő fején kendő van, jobb esetben az arcának egy része látható, rosszabb esetben csak a szeme. Ami persze újabb kérdéseket vett fel, hogy hogyan is kell járnia a szabad Európába érkező, egyszer majd felnőtt, most még kisgyereknek. Az étel, amelyeket ezekben a muszlim óvodákban kapnak, szintén eltér a sztenderdtől, vagyis attól, amelyet egy osztrák négyéves kap.
Vagyis három dogot emelhetünk ki:
  • sem gasztronómiailag,
  • sem kulturálisan,
  • sem pedig nyelvben nap kapnak olyan ismereteket, amellyel később a társadalom teljes értékű tagjává válhatnak.
Merthogy a szüleik ezt nem akarják, semmit nem tesznek érte, egy szubkultúra, egy párhuzamos társadalom részei akarnak maradni. Vagyis: ugyanúgy akarnak élni, mint odahaza, csak jobb szociális körülmények között.
Képünk illusztrációForrás: AFP/Csaba Segesvari
Ezért úgy jut el rengeteg migráns gyerek hatévesen az általános iskola első osztályába, hogy egy szót sem beszél németül.
Ráadásul az osztályokban is több migráns gyerek van, akik egymás társaságát keresik, és így egymás között sem németül fognak beszélni.
Ezután pedig a tanár háta mögött össze lehet súgni. Saját nyelven. Jót, rosszat, bármit. Hiszen a tanár úgysem érti. Még levelezni sem kell titokban. Egyszerűen oda kell mondani félhangosan a társnak, azon a nyelven, amelyet a tanár nem beszél.
Így épül a párhuzamos társadalom óvodától iskolán át a felnőtt korig.
Innen, ebből az oktatási rendszerből kéne eljutni oda, hogy a gyerekből később munkavállaló legyen.
Azok után, hogy úgy kerül ki az iskolából, hogy alig beszél németül. Szakképzettség és nyelv nélkül. És élni az életet, mint az országban mindenki más. Intézni ügyes-bajos dolgokat.
De hogyan?
Persze ugyanez a kérdés – és még egy sor másik is – adekváttá válna Magyarországon is, ha Magyarországra is korlátok nélkül érkeznének a migránsok.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180306-ide-jutott-az-oktatas-ausztriaiban-a-migransaradat-miatt.html

A migránsok azt ígérik, lerombolják Európát

Egy Németországban élő migránsokból álló mozgalom azt ígéri, csak “romok és hamu” fog maradni az európai városok helyén.
Hamuvá és füstölgő romokká változtatná az európai városok utcáit egy kurd migránsokból álló szervezet – áll a Deutsche Welle beszámolójában.
A kurd migránsokból álló csoport nyíltan azzal fenyegette meg az európai hatóságokat, hogy rombolásba, pusztításba kezdenek,
miután Törökország megkezdte a kurdisztáni terrorszervezetek elleni erőteljes fellépést.
A fenyegetés azt követően hangzott el, hogy Németországban a múlt hét folyamán migránstüntetések kezdődtek. A tömegdemonstráción résztvevők felszólították a török kormányt, hogy gyakoroljon nyomást a német kormányra, a Németországban élő migránsok védelme érdekében.
Múlt hét pénteken ismeretlen személyek felgyújtottak egy mecsetet Baden-Württemberg tartományban, majd vasárnap éjjel egy másik mecsetet is felgyújtottak Berlinben. A rongálás kurd migránsokból álló csoportokhoz köthető, az eset miatt Törökország behívatta a német nagykövetet és magyarázatot követelt.
A török fegyveres erők január 20-én kezdtek meg egy offenzívát észak-Szíriában, melynek célja vereséget mérni az USA által támogatott kurd terrorszervezetekre Afrin környékén.

http://www.hidfo.ru/2018/03/a-migransok-azt-igerik-leromboljak-europat/

Véleménytisztogatás a YouTube háza táján (Merkel ellenes tüntetésekről szóló videók is eltüntek)

Egyre többen állítják, hogy az Internet vezető portáljai, élükön a Google tulajdonában lévő YouTube-bal, a Facebookkal és Twitterrel, az általuk konzervatívnak vélt hangok blokkolásába kezdett.
A cenzúra fogalma bizonyára senki számára sem újdonságság, de most valami egészen másról van szó. Mintha egy átfogó tisztogatás indult volna.1
Az InfoWars.com alapító Alex Jones nevéről valószínűleg mindenki hallott már valamilyen formában. Az alternatív portált és Jones személyét sokan sokféleképpen szemlélik. Talán hasonló számban lehetnek kedvelői és azok, akik ki nem állhatják, de egy biztos, az általa közzétett anyagok sokakat késztetnek gondolkodásra vagy legalábbis reakcióra, és ez nagyrészt az összesen 2,2 millió YouTube követővel rendelkező és 33 000 videót tartalmazó YouTube csatornájának köszönhető.
Alex Jones néhány napja bejelentette, hogy nem tudnak élő videókat közzétenni a YouTube-on, illetve, hogy egy hét alatt három alkalommal fagyasztották be csatornáját. A CBS News megkeresésére a YouTube azt közölte, hogy számos reklámcég hirdetéseit blokkolják a csatornán, de „egyelőre nem tervezik” a csatorna teljes törlését.
Az eset azután következett be, hogy a YouTube tízezer új moderátor alkalmazását jelentette be még 2017 decemberében, akiknek egyetlen feladata, hogy a nem kívánatos tartalmakat megjelölje, amit azóta is hihetetlen buzgósággal és ütemben folytatnak.
Azóta a Youtube moderátorainak keze egy egész sor csatornát ért el, köztük például a NaturalNews-zal vagy Dr. Jerome Corsi oldalával. A törlések sok esetben minden előzetes figyelmeztetés vagy utólagos magyarázat nélkül történnek. Bizonyos esetekben a közfelháborodás, vagyis más csatornákon közzétett tiltakozó videók és kommentek eredményeként a törölt csatornákat visszaállítják.
Akit egyébként érdekel, ezen a linken megnézheti, hogy az elmúlt hetekben mely csatornákat érintett a törlési hullám (az áthúzott nevek azokat a csatornákat jelölik, amelyeket időközben visszaállítottak), a listát nem frissítik napi szinten, így előfordul, hogy közben egy-egy csatorna helyzete változott: LINK
A The Verge megkeresésére a YouTube jelezte, hogy
„a platform jelentős mértékben megerősítette emberi erőforrás alapú moderálási erőfeszítéseit, így az új moderátorok tévesen jelölhettek meg egyes jobboldali videókat és csatornákat”.
A Bloomberg is hasonló információkat közölt a YouTube egyik szóvivőjének nyilatkozatára hivatkozva:
„mivel 2018 folyamán igen gyors ütemben bővítjük emberi erőforrásainkat és próbáljuk betartatni irányelveinket, előfordul, hogy az új munkatársak tévesen alkalmazzák a szabályokat és így tévedésből törölnek.”
A YouTube szerint irányelveik nem változtak, és minden tévedésből törölt csatornát visszaállítnak.
Ebből egy dolog világos: nem összeesküvés elméletről van szó.
Az is elég egyértelmű, hogy ezek az „emberi erőforrások” „jobboldali” vagy „konzervatív” tartalmakat töröltek, mert ezt maga a YouTube állítja.
Jól szemlélteti a moderálás egyoldalúságát, hogy törölték Mike Cernovich 30 másodperes, kommentár nélküli, egy Antifa tüntetésről készített videóját is, amin a tüntetők halálos fenyegetéseket kántálnak, azzal, hogy a tüntetők szóhasználata ellenkezik a YouTube irányelveivel. Nem ezt hívják véletlenül hírközlésnek?
Mike Adams, a NaturalNews.com alapítója pedig pár napja ezt írta:
„A YouTube a teljes Health Ranger csatornánkat törölte, az ott található 1700 videóval együtt, amik a helyes táplálkozással, természetes gyógymódokkal, történelmi és tudományos kérdésekkel és napi eseményekkel foglalkoztak.”
A helyzet viszonylag egyszerűen körvonalazható. A szóban forgó platformok minden olyan hangot próbálnak kiszorítani, ami nem egyezik saját ideológiájukkal. Nemcsak a jobb, de a baloldalon is. Mindent, ami nem része a hatalomnak. A folyamat persze nem új, csak most a közösséginek gondolt platformokat is elérte, amiknek manapság a hagyományos médiumokhoz képest sokkal komolyabb hatása van a közvéleményre.
A YouTube saját állítása szerint „küldetésének tekinti, hogy mindenki számára biztosítsa a lehetőséget a hangadásra és megmutassa az embereknek a világot”. Az igazság azonban az, hogy nem ezt teszi.
A probléma abban áll, hogy a hangadás valaki más platformján történik, a tulajdonosoknak pedig jogában áll befolyásolni, hogy milyen véleményeknek adnak helyet és milyeneknek nem. Ezért fontos a decentralizáció. Persze eljön az idő, amikor az alternatív alternatívák sem jelentenek majd megoldást, de addig is jó irányvonalnak tűnik a blockchain technológián alapuló újabb platformok, mint a Dtube és a Steemit használata. Ezeken is tudni kell majd szűrni a tartalmakat, de egyelőre ezt ki-ki megteheti saját maga és nem a platform rágja meg neki előre a digitális felhozatalt. Még az a helyzet is előállhat, hogy az új tisztogatással a YouTube, Facebook és Twitter a saját sírját ássa meg, mert a kiszorított hangok az új platformokat fogják erősíteni.
http://idokjelei.hu/2018/03/velemenytisztogatas-a-youtube-haza-tajan/