2015. március 2., hétfő

Felrobbant egy amerikai meteorológiai műhold

Az amerikai hadsereg beszámolt róla, hogy tisztázatlan körülmények közt felrobbant egy meteorológiai műholdjuk, ami közel 20 éve volt Föld körüli pályán. A DMSP-F13 műhold természetesen csak békés célokat szolgált, meteorológiai és tengertani adatgyűjtést végzett, az adatokat az amerikai Védelmi Minisztériumnak továbbította. Egészen tegnapig, amikor megmagyarázhatatlan körülmények közt, hirtelen felrobbant. A jelentés szerint a műhold hőmérséklete hirtelen megnőtt, majd elvesztették felette az irányítást. Utána történt a robbanás.
Egyelőre nem egyértelmű, hogy melyik ország tesztelte rajta a legújabb, űrbe telepített lézerfegyvert. Politikai vádak nincsenek, így jó eséllyel amerikai tesztelésről lehetett szó (a műholdat 2016-ban egyébként is kivonták volna a forgalomból). Logikus magyarázat híján egyelőre annyit tudni, hogy egy megbízhatónak hitt nyugati technológia felforrósodott, majd felrobbant.
Hídfő.net.ru | Amerikai műhold

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/felrobbant-egy-amerikai-meteorologiai-muhold

A TÓÁSÓ OPERETT LEGÚJABB FELVONÁSA

TÓÁSÓ VEREKEDETT A BÖRTÖNBEN
Úgy látszik a hazai szennytévék harapnak az elhíresült „professzor” híreire, miután kiderült, hogy közel hat év után, hat év börtönre ítélték, de a bolíviai hatóságok egy árva szót sem szóltak arról, hogy végül is mikor engedik majd szabadon?
TÓÁSÓ GYÁMJA LETOLTA A KÜLÜGYMINISZTÉRIUMOT
Az elmúlt hetekben számtalan téma forgott az elhíresült rabról, a különféle műsorokban, de ezekre a koronát a ma esti Hír-TV adása tette föl. Lukács Csaba vállalta föl Tóásó gyámolítását, mert többször is meglátogatta börtönében és hozta és vitte a híreket róla. Hogy kicsoda Lukács? Miért kéne ezt tudni egy átlagos olvasónak? Ha meg akarnánk magyarázni a „beosztását”, akkor ezt hosszasan kéne sorolni, mert ő is azok közé tartozik, aki már volt „minden”. Általában a baptista „szeretetszolgálat” nevét emlegeti, hogy ezzel a címszóval járja a világot, annak is a kényesebb helyeit, úgymint Észak-Korea, Bolívia és egyebek. Bezzeg egyetlen tévé sem számolt be arról a fontos hírről, hogy Venezuela magyarországi nagykövete a két ország közötti kapcsolatok jobb szintre emelését vetette föl, de ezt mindenütt agyonhallgatják, pedig ez lenne az igazán fontos hír.
Szóval az utazó „szeretetszolgálatos” elég meghökkentő híreket mesélt el ma este Tóásóról. Többek között azt is, hogy Tóásó kénytelen volt verekedni a börtönben, hogy megvédje magát. Továbbá igen nehéz ügy lesz a hazajövetele, mert „feleségét” is szeretné Magyarországra hozni, de az újabb bonyolult diplomácia nehézségeket fog okozni. Elődke pedig egyedül nem jön haza. Továbbá Tóásónak lakása sincs itthon, nem is tudna hová menni…. De Lukács biztosította arról, hogy ezt is elintézik neki. Továbbá Tóásót „székelynek” nevezte….Na, erre mit mondjunk…? Ha Tóásó székely, akkor e sorok írója a Dalai Láma. Érdekes fordulat volt, amikor Lukács kikelt a külügyminisztérium ellen, hogy nem akarják segíteni gyámolítottjának hazajövetelét. Majd megjegyezte, hogy a külügy korábban sem segített, mivel korábban a külügyes diplomata kint volt Bolíviában, de nem ment be Tóásót meglátogatni a börtönbe – panaszolta el az utazgató Lukács. Az egész operettügyre nem is fordítottunk volna ennyi szót, ha nem történt volna egy igen izgalmas elszólás. Azt ugyan Lukács is elmondta, hogy Tóásó és társa a brazil zöldhatáron, útlevél nélkül szöktek be Bolíviába, de hogy Tóásó miért is maradt életben a szállodai lövöldözés után, arról igen zavaros mondatokat hallottunk. Állítólag Tóásó többeket is kicsalt Bolíviába, de neveket nem mondott Lukács. Reméljük, hogy a hazai sajtó majd ezeket a neveket is kifürkészi, ha hazajön az elhíresült rab. A fontos elszólást a tévé műsorvezető nője mondta el, miszerint a „cigánygyilkossági” ügyben vádolt egyik figura az a titkosszolgálatok beszervezett embere volt és ennek a tartótisztje Bolíviában is kint volt. Ezzel arra utaltak, hogy a titkos ügynök akkor lehetett kint Bolíviában, amikor Rózsa Flores és bandája ott garázdálkodott. Nem szeretnénk jósolni a számítógépes „professzor” hazajövetele utáni sorsáról, de hogy nem lesz könnyű dolga itthon létezni, az egészen biztos. Ilyen múlt és előzmények után. Kép: Tóásó olyan mintha golyóálló mellényben szerepelt volna a tárgyalásokon

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/t%C3%B3%C3%A1s%C3%B3-operett-leg%C3%BAjabb-felvon%C3%A1sa

Irak kiterjedt terrorellenes hadmozdulatot kezd

Hídfő.net.ru | Iraki offenzíva Tikrit
Több mint 30000 főt számláló, síita milíciákból és szunnita törzsi alakulatokból álló fegyveres erő vesz részt Irak területén abban a hadmozdulatban, melynek részeként a kormányerők felszabadítják az ISIS által ellenőrzés alatt tartott területek központjához, Moszulhoz vezető főútvonal legjelentősebb akadályát, Tikrit városát, ami jelenleg egy terrorista erődítményként működik. Iraki tisztviselők szerint továbbra sem egyértelmű, hogy az amerikai vezetésű koalíció részt vesz-e a terrorellenes műveletben.
A terrorszervezet tavaly nyáron egy villámháborús terv részeként foglalta el Moszul és Tikrit városát. Az iraki biztonsági erők már több alkalommal próbálták felszabadítani a Bagdadtól alig 140 kilométerre található területet, de minden eddigi próbálkozásuk kudarccal végződött. A terroristák modern amerikai fegyverzettel rendelkeznek, jól felszereltek, ellátmányban nincs hiányuk, és valamennyien képzett katonák.
Az ISIS Tikrit területéről való kiűzés hatalmas győzelem lenne a kormányerők számára, nem tudni azonban, hogy az amerikaiak hogyan vesznek részt, vagy részt vesznek-e egyáltalán a terrorszervezet erődítménye elleni támadásban. Iraki kormánytisztviselők rendre arról számolnak be, hogy az amerikai vezetésű koalíció gépei a terroristáknak dobják le a fegyverszállítmányokat, az amerikai légierő gépei pedig nem egy alkalommal a kormányerők ellen hajtottak végre légicsapásokat, ha azok jelentős előrelépést értek el a terrorszervezet elleni harcban.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/irak-kiterjedt-terrorellenes-hadmozdulatot-kezd

Mi okozhatja az emberi faj eltűnését?

Mi okozhatja az emberi faj eltűnését?A kérdést talán úgy kellene feltenni, hogy "kik okozhatják az emberi faj eltűnését?" A válasz ugyanúgy látható kicsiben, például itthon, és nagyban, a világ jelentős, védekezésre képtelen részein. Láthatóan Magyarországon, az illegitim bábkormány mindent megtesz azért, hogy Magyarországon - vagy amit ők és tettestársaik hagytak belőle - végképp ledarálják a maradék lakosságot. A tervek végrehajtása időigényes, nem fedhetik fel a valós célokat. Orbán és a Gyurcsány körül tömörülő, még hazaárulónak sem minősíthető - mivel nem magyar, nem nemzeti és nem a lakosság érdekképviseletét ellátó - ismert származású és elkötelezetteségű "politikusok", kihasználták az elmúlt éveket. Ahogy 2009. elején és végén megegyezett az illegitim "ellenzék" és a "kormány-oldal", úgy jelenleg is - a "gyújtásnak" szánt ukrajnai helyzet kapcsán is - folyamatos az egyeztetés. Mivel számukra kielégítő eredmények híján nem sikerült kiprovokálni a szükségesnek látott helyzetet, marad a lakosság kifosztása és sanyargatása, Orbán szerint egy "dübörgő", számottevő növekedést mutató gazdaság mellett...

Orbán "nemzeti" álnevű rablóbandái és az "ellenzék" - most atlantista maszkot öltött - vérszopói, különleges tervet eszeltek ki, többnyire a háttérből több külföldi érdek által irányítottan az ország kiürítésére és a lakosság felszámolására. 1989-óta egy olyan állapotot tartanak fenn, amelyik nemzetközi besorolás szerint még megszállt ország látszatát sem keltheti, mert az országot mára már nem csak egy hadsereg foglalta el, hanem egy olyan, csalással, megtévesztéssel és erőszakkal kialakított egynemű (nem egy nemzetű) betelepített ellenség is, amelyik magyarnak adja ki magát, és a magyarság nevében követ el pénzügyi, gazdasági, politikai, katonai és társadalom ellenes bűncselekményeket és köt felhatalmazás nélküli nemzetközi egyezményeket, miközben a főbb hatalmak távlati céljait valósítja meg, és elvárásaiknak megfelelően vezeti félre a magát választópolgárnak vélő, az itt élő lakosság jelentős részét, akiknek mellesleg beleszólása sincs saját sorsának alakulásába.

A FIDESZ-KDNP konglomerátum létrehozta a teljes jogtiprás káoszát. Az Orbán-bagázst 2002-ben még tartalékolták. 2009. október 31, a Lisszaboni-szerződés ratifikálása, majd december 2-es életbelépése lehetővé tette, hogy a FIDESZ-KDNP "nemzeti logóval" fémjelezve előkészítse majd bevezesse a teljes, bár még a "jogelődeiknek tekintettek" korábbi szabályozása szerint is illegitim jogfosztást amit "FIDESZ-alkotmánynak" neveztek el, és itt érdemes megállni néhány szóra. 1944. március 19-től Magyarország, mint ország, megszűnt létezni. Az 1949-es XX.-as törvény még az ENSZ alapokmánya szerint is érvénytelen, nem csak a korábbi magyar jog szerint, melyet teljesen mértékben a mai napig sem tudtak felszámolni, megszüntetni, átalakítani.
Az 1989-es "ideiglenes alkotmány" egy olyan paktum keretében született, amely biztosította a ciklusonkénti gengszter illetve maffiacsoportok váltását, bebetonozva leválthatatlanságukat, és egymás elleni védelemként a 80%-os, vagyis 4/5-ös alkotmánymódosítási kritériumot, bár a 71 év diktatúrái alatt bevezetett alkotmányok egyszer sem rendelkeztek népi felhatalmazással, vagyis népszavazás általi elfogadottsággal. 2011-ben a hatalom bitorlói már arra vetemedtek, hogy a, hogy az ország "szavazásra jogosult" polgárai egyharmadára hivatkozva "hirdettek 2/3-os kormányzást", miközben átjátszották az IMF-nek és a Világbanknak a nyugdíjkassza egy jelentős részét, a maradékot pedig ellopták.

A "jogutódlás, jogfolytonosság kérdése" soha nem került napirendre. Ezek szerint Magyarország, bár szintén illegitim 1989-es "ideiglenes alkotmányának" jogutódja a FIDESZ-KDNP álnemzeti, illegitim, gyarmati kormányzat, mivel egyetlen előző gyarmati bérenckormány által megkötött nemzetközi egyezményt sem kellett úja tárgyalni. Orbán gyakorlatilag vértelenül vezette be diktatúráját, miközben folyamatosan hitegette a lakosságot, többek közt a deviza-hitel problémák orvoslásával, természetesen a 80%-os alkotmánymódosítási elfogadottság figyelmen kívül hagyásával. A sorozatos nemzetközi és ENSZ jogsértések nem váltottak ki semmilyen nemzetközi beavatkozást. A keleti és nyugati "bűntársak rendszere" Magyarországgal szemben mindig jól működött, akár Trianont, akár a "szovjet felszabadítást", akár 1956-ot nézzük, de visszamehetünk az időben akár Atilláig is. A jelenlegi sánta, illegitim, felhatalmazás nélküli rendszerről elmondható, hogy az ország szavazatra jogosult lakosságának több, mint 2/3-át - a Kádár-rendszerrel megegyező módszerekkel - kizárták saját sorsának irányításából.

Mindezek újratárgyalása mindössze azért szükséges, mert a hatalmi helyzet szempontjából lényeges megfelelő megvilágításban látni a még Magyarországnak nevezett földrajzi hely helytartóinak hatalom -és vagyonmegtartását célzó "egyezményeit", mint pl. a "paksi bővítést" is. Ukrajna "Kazáriává" átalakítása mint terv, Budapest logisztikai központtá átrendezése, a minisztériumok vidékre történő kitelepítése, valamint az orosz irányú elkötelezettség nem csak a küszöbön álló USA és európai összeomlást jelzi, de azt is, hogy a magyarnak nevezett bérenckormány, mivel tisztában van a nyugati pénzrendszer összeomlásával, látszólag keletre menekül. Valójában egyetlen kérdés sem hangzott el a "budapesti európai logisztikai központ" kialakításának miértjeivel kapcsolatban, bár aki az izraeli kazár birodalommal kapcsolatos törekvéseket is figyelembe veszi, valami mást is "megneszelhet", ami érinti Magyarországot, Lengyelországot, Szlovákiát, Ukrajnát és Romániát is... az ún. "keleti blokkot"...


Visszatérve az paksi bővítésre, megütközést kelt a Washington-párti atlantista ellenzékben a megállapodás, mert kiszorulásukat jelenti a hatalomból, de ténylegesen arra még nem "vetemedtek", hogy bedobják az adu ászt a köztudatba. Történetesen Magyarország geotermikus energiatartalékainak sokkal kisebb bekerülési költségű kiaknázását, ami többszörösét érheti el a kibővített paksi energiatermelő kapacitásnak. Mivel a kérdésről az NSZ-3-as jelű, Vén István-féle gőzhasznosításon kívül nem esik szó, érdemes e kérdésnek is szentelni néhány szót: - Agyonhallgatott adat, hogy a Kárpát-medencében 5000 m alatt szinte bárhol kivehető nagynyomású, erőművi hasznosításra alkalmas gőzenergia. Még a költségvetés is finanszírozni tudná külső hitelek nélkül is, a rendszer kialakítását, mivel az ország összes hőerőműve és a paksi erőmű is átalakítható minimáslis költséggel a hasznosítására.

Nem igaz, hogy "nincs technológiánk a hasznosításhoz", csak "Magyar Kormányunk" nincs hozzá! . A Tiszaalpár I.-es 5400 m-es mélységű, a Világbank által finanszírozott kutatófúrás 1989-1990-ben 1200 bar nyomású gőzt produkált (lefúrásában és kivizsgálásában magam is részt vettem). A költségvetésből ellopott ezermilliárdok töredéke elegendő lenne nem csak Magyarország, de a környékező országok teljes energiaellátásának biztosítására, hosszútávra megoldva az energetikai gondokat, egyúttal bevételt jelentve a lakosságnak. Mivel Európa többi részén is rendelkezésre áll hasonló lehetőség, bár nagyobb mélységű lyukak lefúrásával, a geotermikus energia majdnem teljesen kiszoríthatná Európa-szerte a fosszilis energiahordozókat. Ez egyúttal választ is ad arra, hogy miért nem meri az ún. "ellenzék" felvetni a kérdést. A halálos ítéletüket jelentené, ahogy a bábkormánynak is, és egyúttal átstruktúrálná a világ energiatermelési koncepcióit, mert a geotermikus energia kiaknázása szinte mindenhol adott. Jelenleg TILOS még a téma érintése is!

Helyette marad a lakosság fokozatos kiirtása, otthonaik, életterük felszámolása. Az adókból pénzelt vegyi-permetezések "költségtakarékos megoldásában", hasonló analógia ismerhető fel a sírját (nem önként) megásó ember tevékenységével. Mivel a kiszórt vegyianyagok nem csak belégzés útján okoznak fokozatos, lassú mérgezést (a talajra, növényzetre kerülő vegyi-anyagok bekerülnek az élelmiszerekbe és az ivóvízbe is), egyre nagyobb számú lakossági megbetegedés tapasztalható. Idézve egy "tanulmányból":

"Egészségügyi elemzők az elkövetkező 20 évben a szívelégtelenség előfordulási gyakoriságának 25%-os növekedését jelzik, ami véleményük szerint az egészségügyi költségek közel háromszoros növekedésével jár majd.Éppen ezért a szívelégtelenség korszerű, az aktuális irányelveknek megfelelő ellátása mindenkinek érdeke: a szívelégtelenségben szenvedő betegeknek, a leterhelt egészségügyi intézményeknek és a finanszírozónak egyaránt."

A vegyi-permetezések elsősorban magán -és geopolitikai, népességcsökkentési törekvések kiszolgálásához kapcsolhatók, bár hivatalos indoklás ezidáig nem hangzott el az ENSZ 2010. szeptemberi jelentése óta. A szétterülő vegyszerfelhőket mindenki látja, de mivel nem azonnal öl, a legtöbb ember csak keveset törödik vele. A fitalabbak meg azt hiszik, mindig ilyen volt az ég, a repülőgépek "kondenzcsíkja", pedig a lassan aláhulló nanorészecskékkel már eltüntették a rovarok jelentős hányadát, a kisállat populációk egy részét, a velük táplálkozó egyéb állatfajokat is megtizedelve, még jobban felborítva az ökológiai egyensúlyt. A bárium-szulfát és kén permetezéstől elsavasodik a talaj. Bekerül a növények nedvkeringésébe, megbetegítve a flórát. A savas környezet az emberi szervezetben rákot okoz. Aki odafigyel a környezetében élőkre, észreveheti, hogy a halálokok között rák vagy keringési betegségek szerepelnek túlnyomó részt, bár nem csekély az időben történő orvosi beavatkozás elmulasztásából származó elhalálozások száma sem. Az orvosi ellátás gazdasági vonatkozásait elemzők "aggodalma" felesleges. A környezetembe előforduló halálokok az utóbbi két évben szinte kizárólag rákra vagy szívproblémákra vezethető vissza, és zömében a 50-65 év közötti korosztályra jellemző. Ez utóbbi "garantálja a nyugdíjmentességet" és a fiatalabb korosztályok ismerethiányos felnövekedését is.

Utódainknak úgy kell megvédeni saját magukat és azokat, aki fontosak számukra, hogy nem áll rendelkezésükre őseik múltjának, tapasztalatainak, bölcsességének ismerete, mert az első számú szabály, hogy egy nép lassú kiirtásához a múlt és a hit felszámolása az alkalmazandó eszköz, de azokat sem árt kipusztítani, akik még tudják, hogy mikor hazudtak a politikusok, a média, és az áltörténészek. A gyors folyamatok feltűnőek, és kiszámíthatatlan következményűek lehetnek. A háborúk, a vegyi-permetezések, a mesterséges járványok, a pénzügyi manipulációk-csalások, az infláció és a defláció megfelelő időben való alkalmazása mind-mind népirtó eszközök a cionista háttérhatalom mancsában. Így ismételten előkerül a sokak által már számtalanszor feltett kérdés: "de mit tudok én, én a kisember tenni ezek ellen a folyamatok és egy világméretű összeesküvés ellen?" - A válasz az, hogy, csak a kisember, aki rendőrnek, katonának áll, vagy az ellensége kívánalmainak megfelelően és időben tüntet, tud ellene tenni, aki adóival táplálja a hátérhatalmat, mert ne várjuk az ellenségtől, hogy hátba szúrja, megmérgezi önmagát, vagy a nemlétező lelkiismerete fojtja vízbe. Az ember gyakran ott találkozik a sorssal, ahol kikerülni akarja, és gyakran a kikerülési szándék sodorja a biztos halálba, mert ezeket az "utakat" azok is ismerik, akik ezekre az utakra terelik az embereket.


A sokat hangoztatott szabadság, melyben elvileg élünk, elsősorban a mindenkit megnyomorító nagytőke szabadsága, demokráciánk pedig egy sokat hangoztatott, de virtuális, sőtt, hazudott demokrácia, hiszen nem érinti a gazdasági és pénzügyi folyamatokat. Mint már írtam korábban, a rablókapitalizmusba torkoló kapitalizmus és a demokrácia. időben és térben, azonos helyen, összegyeztethetetlen társadalmi formációk. Éppen ezért érdemes idehozni a külföldi, "mértékadónak" tartott elemzéseket is. A sokat emlegetett "Stratfor-elemzés" szerint 2015-2025. között "Oroszország feloszlik". Csak azt felejtették megemlíteni, hogy az USA, Izrael és Nagy Britannia ennek már nem fog örülni, mert Oroszország feloszlása előtt megszűnnek, bár cél a nemzetállamok felszámolása.
Az USA-ban ennek oka egyrészt a "sokszínű népesség", amit nemzetnek neveznek, de nem az. Másrészt a lakosság ellen folytatott egyre nyíltabb népirtás, amit már a hülyék is észrevesznek, azok számára is nyilvánvaló, akik begyepesedett és beléjük sulykolt gondolkodásmódjuk miatt, nehezen veszik észre a veszélyt. Egyre nyíltabb az elégedetlenség a zsidó lobbi irányította kormány és szenátus ellen, és az európai vezetés is megkezdte kihátrálását a "szövetségből". A polgárháborús kedv ragadós lehet, és veszélyes "átállt alakulatok mellett" Európában is.

Ukrajnában újabb "átrendeződés", vagy helyesebben visszarendeződés várható, bár az antagonisztikus ellentétek már kialakultak a keleti és nyugati országrész között (korábban már jeleztem, hogy ez várható), amit Izrael próbál meglovagolni, bejelentve igényét Kazária volt területére. Eddig is erre ment ki a játék. De ennyivel nem fogják beérni. Európa "logisztikai központja" létrehozása Budapesten azt jelenti, hogy az egykori Nagy Magyarország területe, Lengyelország, Ukrajna, Szlovákia, Románia, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Montenegró, Csehország, Ausztria és NSZK is csatlakozik az orosz vezetésű Eurázsiai Gazdasági Unióhoz, egészen pontosan egy újabb 'Szovjetunióhoz". Esetleg még néhány "baráti" állam is Európából, de az angolszász érdekeltségi területek megmaradnak, mert az irányítás szefárd vagy szefárd-kazár származású. Mindezek a közeljövő tervei. A kazár-zsidók pusztán csak pénzügyi eszközökkel és az irányítási pozíciók elfoglalásával nem képesek fenntartani hatalmukat, mert bármikor elsöpörheti rendszerüket a fellázadó lakosság, ezért kell Oroszország.
Ennyire nem, lehetnek buták az emberek. Az amerikai uniós tagállamok, az EU, ugyanezt kínálta. Mi a különbség? Az, hogy a másik oldal kínálja ugyanezt a gyűlölt és elítélt USA helyett? Sztálin 31 éves rémuralma csak a tömegkommunikációs lehetőségek hiánya miatt maradhatott fenn és Berija mérgezése nélkül is összeomlott volna, mert a kor és a technikai eszközök, a tömegkommunikáció már túlhaladták. Jacenyuk tévedett, amikor a The Sunday Timesnak azt nyilatkozta, hogy Putyin akar a "szovjet birodalomhoz hasonló" diktatúrát teremteni Ukrajnában és Magyarországon.

Szerencsére "a WHO (Egészségügyi Világszervezet) is vigyáz ránk", mert szerencsés kimenetelűnek ítéli a 2009-2010-es H1N1-es járványt, amit a gyógyszergyártók, a WHO és az amerikai kormány hozott létre, és e tevékenységükkel meg is buktak 2010. májusában a kaliforniai bíróságon. Elég nehéz lehetett megmagyarázni, hogy a H1N1 elleni vakcinát 2009. februárban szabadalmaztaták, és a "járvány" 2009. májusában "tört ki", főleg permetezés által. Ukrajna, köszönhetően Julija (Kapelman) Timosenkonak, a 2009. október végén kezdődő járványból is kapott bőségesen, mert a Baxter méreggyártó bőségesen ellátta "alapanyaggal" a permetezést végző repülőgépeket.
"Figyelmeztetés: készüljenek meglepetésekre"! Ezt nem én mondom, hanem a WHO, most 2015-ben, de akadnak olyan önzetlen támogatók, mint Bill Gates és neje Melinda Gates, akik hatalmas erőfeszítéseket tesznek sterilizációs eljárások és génspecifikus vírusok kifejlesztése érdekében. A "figyelmeztetést" komolyan kell venni, és legalább lelkileg fel kell készülni arra, hogy újabb pandémiás merényletekre készül a háttérhatalom...

Miközben zajlik az élet, vagyis tömegével halnak meg emberek a Közel-Keleten és Ukrajnában, fogy Putyin ellenzéke is. Borisz (Eidman) Nyemcov, az "orosz, Ukrajna-párti ellenzék" múltidőbe tett vezetője sem vesz már fel több jogdíjat Putyinról írt könyveiért. Aki rövid távon teszi fel életét és családja életét tétként, az rövid távon nyerhet, de hosszú távon biztos hogy veszít. A Kaczinskí-kormány is addig járt a kútra... Mi lenne, ha gondolkodnánk, arra használva azt a "tököt" a nyakunkon, amire van? Elég bonyolult gépezet, megérdemelné, hogy használjuk, kihasználjuk a lehetőségeit...

/Tulok/

Hivatalosan is elfogadták az új uniós GMO-szabályokat

Hivatalosan is elfogadta hétfőn az Európai Unió Tanácsa azokat az új szabályokat, amelyek lehetővé teszik, hogy minden uniós tagállam maga döntse el, hogy engedélyezi-e a területén a genetikailag módosított organizmusok (GMO) köztermesztését.
A GMO-k uniós engedélyezési szabályai tavaly tavasszal kerültek ismét reflektorfénybe. Egy-egy GMO-ról ugyanis két bizottságnak és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak (EFSA) kell döntenie. Ha az EFSA támogatja és egyik bizottság sem ellenzi, akkor az Európai Bizottság köteles kiadni a termesztési engedélyt, amely az egész Európai Unióra érvényes. Ez alól csak az úgynevezett védzáradék alkalmazásával bújhat ki minden tagállam, amelyet eredetileg nem erre a célra találtak ki, és amelynek nagyon szigorú feltételei vannak.
A tagállamok kormányainak képviselőiből álló tanács csak akkor tudja megakadályozni az engedély kiadását, ha az uniós tagok minősített többsége határozottan ellene szavaz. Tavaly tavasszal egy GMO-kukorica esetében nem volt meg ugyan a súlyozott minősített többség, de szám szerint a tagországok döntő hányada ellenezte az engedély kiadását. Ez mozdította ki a patthelyzetből a most elfogadott jogszabály tervezetét.
Az új jogszabály az engedélyezési eljárást nem változtatja meg, de minden tagállamnak lehetőséget ad arra, hogy betilthassák GMO-k termesztését saját területükön. Hivatkozhatnak például környezetvédelmi szempontokra, várostervezési igényekre, társadalmi és gazdasági hatásokra, más termékek szennyezésére, vagy agrárpolitikai célokra. A tagállamok egyes konkrét növényfajtákat, vagy egyes tulajdonságot hordozó növényeket is betilthatnak. Az Európai Parlament már januárban elfogadta a jogszabály-tervezetet, amely így 20 nappal azt követően lép majd hatályba, hogy közzéteszik az EU hivatalos közlönyében.
(MTI)
Bal-Rad komm: Megszületett az USA-EU szabadkereskedelmi övezet első hivatalos rendelete! Szabad az út az amerikai élelmiszerfertő előtt Európába. Ez a rendelet ugyanis a nagy amerikai biznisznek készítette elő a talajt.
Kétségei senkinek ne legyenek: EGYETLEN UNIÓS TAGORSZÁG KORMÁNYA SEM FOG GÁTAT SZABNI A GMO-NAK!
A rendelettel végleg lerendezték Európa termőföldjeinek és vízkészleteinek sorsát. Hiszen az ilyen beavatkozások alapvetően befolyásolják a termőhelyek eddig megvolt ökológiai egyensúlyát és jellemzőit is!

Kijev nem járna jól az amerikai fegyverekkel

Vincent Stewart, az USA Védelmi Hírszerző Ügynökségének igazgatója kijelentette, hogy Ukrajna semmivel sem kerül jobb helyzetbe, ha amerikai fegyvereket kap. Az Egyesült Államok ugyanis semmiképpen sem adhatja el a legújabb technológiákat Ukrajnának, a húsz évvel ezelőtti technikával pedig nincs kisegítve Kijev.
Az amerikai vezető kifejtette, hogy az ukrán hadsereg jelenlegi fegyverei sokkal hatékonyabbak, mint az USA húsz évvel ezelőtti eszközei, melyek exportálására lehetőség van. Néhány modernebb technikai eszközt át lehet adni, mint például felderítő drónok, vagy tüzérségi radarok, de ezekkel az ukrán hadsereg nincs kisegítve. Ráadásul, ha komoly haditechnikát szállítana az USA Ukrajnának, szembe kellene néznie azzal, hogy a donbasszi milícia jelenlegi 30-40 éves technológiája helyett a legújabb orosz csúcstechnikával lesz felszerelve pillanatokon belül, mint ahogy azt Putyin elnök már előre jelezte. A mai csúcstechnikát pedig ezek után sem adhatják át Kijevnek, míg az orosz fél nyugodtan ilyenekkel szereli fel az orosz milíciákat. Emellett fennáll annak kockázata is, hogy Ukrajna bármikor elkövethet egy pálfordulást, így nem bízhat meg Washington Kijev szavában. Egy hirtelen politikai fordulattal az amerikaiak által leszállított fegyverek könnyen ellenük fordulhatnak.
A fegyverkezési támogatási verseny terén így nagyon könnyen kerülhet kellemetlen helyzetbe Washington, ami után már csak időhúzásra fog játszani. Ha viszont átadják a régi fejlesztésű fegyvereket, amelyek a előzőekhez hasonlatosan pillanatok alatt ócskavassá változik a donbasszi dombok között.
Hídfő.net.ru | Ukrajna ócskavasRengeteg a kiégett roncs és ócskavas Ukrajnában. Erre a sorsra jutna az amerikai haditechnika is.
Ha ez bekövetkezik, olyan szintű presztízsveszteség éri az Egyesült Államokat, amelyeket már nem lehet kiheverni vagy megmagyarázni, az elmúlt évek hatalmas baklövései és veszteségei után.

Egyáltalán nem biztos azonban, hogy minden amerikai fegyver eljutna a frontra. Ukrajnában kiemelkedően magas a korrupció, az ukrán hadseregnek küldött nyugati támogatások pillanatok alatt megjelennek a feketepiacon, ahogy azt korábban több esetben látni lehetett (amerikai élelmiszeradagoktól kezdve az amerikai ezredes által adott kitüntetésig mindent lehetett kapni e-Bay-en). Ha átadják a csúcstechnológiát, az pillanatok alatt orosz kézre kerülhet, sőt, maguk az ukrán katonák adnák el az oroszoknak, remélve hogy cserébe busás összeget kaphatnak. Nem véletlen, hogy hónapok óta nincs döntés az ügyben. Az sem véletlen, hogy a fekete tengeri USS Donad Cook eset után az amerikai hírszerzés több vezetője lapátra került. Ez már csak az utolsó csepp volt a pohárban az elmúlt idők pofonjainak sorában, amelyet az orosz haditechnikától kellett elszenvedni. Ha Amerika nem adja át a komoly fegyvereket, Ukrajna nemsokára magára marad, és jelenlegi trónbitorló (már egyszer megbukott) politikusainak számot kell adni tetteikért.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/kijev-nem-jarna-jol-az-amerikai-fegyverekkel

Venezuela hazaküldi az amerikai diplomaták nagy részét

Nicolas Maduro, Venezuela elnöke bejelentette, hogy országa megkezdi a hivatalos amerikai képviselet engedélyezett létszámának csökkentését. Venezuela és az Egyesült Államok 2010 óta nem cserélt nagykövetet, de alap diplomáciai személyzet továbbra is jelen van mindkét országban. Maduro kifejtette, hogy miközben Venezuela mindössze 17 diplomatát küldött az Egyesült Államokba, az USA több mint 100 diplomatát működtet Venezuelában. Ezt a számot jelentősen korlátozni fogják. Ezen kívül a jövőben azoknak az amerikaiaknak is, akik egyszerű turistaként érkeznének az országba, vízumot kell majd váltaniuk, mivel a venezuelai állampolgároknak is fizetniük kell, amikor belépnek az USA területére.
Hídfő.net.ru | Nicolas Maduro
Maduro hangsúlyozta, hogy ezeket a korlátozásokat amiatt szükséges bevezetni, mert a két ország kapcsolatában jelentős aránytalanságok állnak fenn. Az amerikaiak a Venezuela által az Egyesült Államokba delegált diplomáciai személyzet sokszorosát működtetik Venezuelában, és ezek a személyek aktívan támogatják az ellenzéki csoportokat, melyek a közelmúltban puccsot kíséreltek meg.
Venezuela az ország függetlenségének szavatolását reméli az amerikai diplomaták számának csökkentésétől.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/venezuela-hazakuldi-az-amerikai-diplomatak-nagy-reszet

Lavrov szerint tartóssá válik a tűzszünet Kelet-Ukrajnában

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt kijelentette: tartóssá válik a tűzszünet Kelet-Ukrajnában, mert “kézzelfogható előrelépés” történt a minszki megállapodásban foglalt intézkedések végrehajtásában. Az amerikai diplomáciát vezető John Kerry ugyancsak Genfben az ukrajnai emberijog-sértések kivizsgálására szólított. A két miniszter előzőleg mintegy 80 percen keresztül tárgyalt egymással az ukrán helyzetről egy genfi szállodában.
“A nehézfegyverzet visszavonásával tartóssá válik a tűzszünet” – mondta Lavrov az Emberi Jogi Tanács előtt, arra szólítva fel a kijevi hatóságokat, hogy oldják fel a “Donyec-medence körüli de facto blokádot”, állítsák helyre a gazdasági kapcsolatokat és kezdjék meg a szociális ellátások kifizetését.
“Súlyos a felelősségük azoknak, akik fegyverszállítással szabotálni akarják a békés megoldást” – tette hozzá Lavrov, az Egyesült Államok szándékaira utalva.
Kerry viszont a kelet-ukrajnai jogsértések kivizsgálására szólította fel az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát.
Az amerikai miniszter leszögezte, hogy elkerülhetetlenül további következményekkel fog járni Oroszországra nézve, ha nem teljesítik a február 12-i minszki megállapodásban foglaltakat. Hozzátette: a Moszkva-párti szeparatistáknak a kelet-ukrajnai Debalceve és Mariupol környékén is be kell tartaniuk a tűzszüneti egyezményt.
A két fél között súlyos diplomáciai feszültséget okozott, hogy Kerry az amerikai szenátusban múlt héten igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy hazudik-e Oroszország, amikor azt állítja, hogy Ukrajnában nincsenek jelen sem orosz csapatok, sem orosz hadfelszerelés.
Helyszíni beszámolók szerint a hétfői találkozó is meglehetősen feszült légkörben folyt. A korábbi alkalmakkal ellentétben a két miniszter egyike sem mosolygott, amikor a tanácskozás elején kezet fogtak a kamerák előtt.
(MTI)

Gyülekezés kezdődött ma délelőtt Kijevben az Ukrán Nemzeti Bank épülete előtt.

fm
AKTIVISTÁK gyülekeznek egyelőre, afféle “Pénzügyi Majdan” szállásmestereiként. Sátrakat állítgatnak, meg hordótűzhelyeket. Nem úgy tűnik, hogy már ma estére haza kívánnak menni. Sőt! A rendezkedésükből arra lehet következtetni, hogy hosszabb ott-tartózkodásra készülődnek, és talán sokadalom jelenlétére is.
fm
A táborverés hírére a junta illetékesei köreiben mintha izgalom, vagy enyhe idegesség támadt volna. Erre utaló jelek már vannak, hiszen a Nemzeti Bank épületét eddig őrző rendőrök mellett tíz órakor megjelentek a Nemzeti Gárda önkéntes marconái is. Márpedig Nyalókakirály pribékjei nem éppen “polgárbarátságukról” híresültek el.
fm
Egyébként a táborverők a hrivnya miatt izgulnak! Amit-ki tudja miért?-nem igazán sikerül stabilizálni. Mármint az amerikai dollárhoz viszonyított árfolyamát. No meg az átlag havi 64 százalékos infláció is borzolja az idegeiket.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/02/gyulekezes-kijevben/

Cseh külügyminiszter: Ukrajna összeomlása veszélybe sodorja Európát

Európa mindeddig semmit nem tett Ukrajna összeomlása ellen, ami elkerülhetetlenné válik, ha Kijev nem hajlandó véghez vinni a szükséges reformokat - Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter így összegezte az ukrán helyzet alakulását vasárnap, egy televíziós interjú során. “Hangsúlyozom, hogy mi itt Európában túl keveset teszünk Ukrajna összeomlása ellen" - Zaorálek szerint Európa nagyobb figyelmet kell fordítson az ukrán helyzet békés rendezése felé ahelyett, hogy Oroszországgal szemben hoz újabb szankciókat.
Hídfő.net.ru | Lubomír Zaorálek
"Jelenleg nem az oroszellenes szankciók terén kellene az együttműködésre összpontosítani - amiről oly sokat beszélünk -, hanem annak kapcsán, mit tegyünk annak érdekében, hogy valóban segíthessünk Ukrajnán." A külügyminiszter hozzátette, "nehéz idők jönnek Kijev számára, különösen az adóbevételek és az energiaszektor szempontjából."
Zaorálek szerint, ha Ukrajna elköveti azt a hibát, hogy nem hozza meg a szükséges reformokat, annak negatív hatása lesz az európai országokra, beleértve a Cseh Köztársaságot is. A miniszter szerint ez elsősorban azt jelenti, hogy Kijevnek sok teendője van, főként a minszki megállapodás elemeinek beiktatása terén.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/cseh-kulugyminiszter-ukrajna-osszeomlasa-veszelybe-sodorja-europat

Eidmanovscsina

Ki tudja, mire gondolhatott a frissen megvacsizott Borja Nyemcov, amikor a luxuslakosztálya felé grasszálva a hídon nem vette észre, hogy kijevi származású szíve választottja, Anna Durická valahogy le-lemaradozik tőle. Abban, hogy megkérdezze tartózkodó viselkedésének okát megakadályozta a mellkasába röppenő négy golyó. A nyomozók azonban megkérdezik. Már csak, hogy ne legyen olyan könnyű dolguk, Kijevből már jön is a hisztérikus vonyítás, hogy az Orosz Föderáció azon nyomban engedélyezze Durická kisasszony Ukrajnába távozását.

Borisz Nyemcov meggyilkolásának fő tanúja, a 23 éves ukrán fotómodell és az 55 éves Nyemcov három évvel ezelőtt jöttek össze és azóta gyakorlatilag le nem vette róla a szemét. Amíg a saját szerepét a bérgyilkosságban elmagyarázza a nyomozóknak, tegyünk egy időutazást.

Történetünk néhány évtizeddel korábban, az akkor még Gorkij nevet viselő Nyizsnij Novgorod városában kezdődik. A helyi egyetemen tanít egy bizonyos Vilen Jakovlevics Eidman. Már a szülei is fanatikus bolsevikok voltak és fiacskájuk - aki a Vilen nevet is V.I.Lenin tiszteletére kapta - átvette a stafétát. És ez megérte neki. Nyilván semmi különös nincs abban, hogy ugyanezen az egyetemen végzett az unokaöccse - nővérének, Nyemcovovának, szül. Eidman fia, a szocsi származású Borisz Nyemcov is. Nyemcov apuka, a tekintetes Eidman asszony férjeura abban a minisztériumban volt fejes, amely Oroszország ásványkincseinek gondját viselte. Ezt jegyezzük meg...

A gorkij-i egyetemi tanulmányokban Boriszt maga Vilen Jakovlevics fia, Igor Eidman követte. Más szóval Borisz Nyemcov unokatestvére. Aki most kicsit elveszettnek érzi magát a klánkapcsolatok szövevényében, ismételjük át a pókháló főbb csomópontjait:

Vilen Jakovlevics Eidman -------- Dina Jakovlevics Eidmanova (Vilen nővére) + Nyemcov úr (Dina asszony férje)
fia, Igor Eidman (sz. 1968) ----- fiuk, Borisz Nyemcov (sz. 1959)

A majd' tíz éves korkülönbség ellenére a Nyemcov - Ejdman unokatestvérek rendkívül közel álltak egymáshoz. Még pontosabban, Borisz Nyemcov (egész haláláig - jegyezzük meg kétértelműen) Igor Eidman erős hatása alatt állt.

nadhlad.com/sites/default/files/igor.jpg
Igor Eidman, ezidő szerint Németország lakosa

Éppen Igor Eidman volt az, aki unokaöcsikéjét, Borisz Nyemcovot a törzsi maffiózó hálózatokon keresztül a legmagasabb politikába tolta. Már csak, hogy a pórnép számára hitelesebb legyen, Nyemcov nyilvánosan azt állította, hogy a nagyanyja - apja édesanyja - elrabolta és titokban megkeresztelte egy pravoszláv templomban. Hogy miért érezte szükségét, hogy erről a nyilvánosság előtt kotkodákoljon, az amatőrök számára könnyű spekulációkra, tapasztaltabbaknak összeesküvés-elméletek gyártására, a tökhülyéknek pedig az antiszemitizmusról való vonyításra lehetne alkalmas.

Míg a butuskább és élvhajhász Borisz a politikai színház reflektorainak fényében kellette magát, Eidmanból "szociológus" lett és az internet szkértője, különös tekintettel a szociális hálózatokra. Mindemellett arra is kerített időt, hogy miniszteri nagybátyja, Nyemcov apukája által zsíros falatokhoz juttassa maffiózó barátait az orosz ásványkincsekből. Mindenekelőtt a Jukoszt Hodorkovszkijnak. De nem ez volt az egyetlen adag az orosz privatizációs husiból és minden adagból jutott valamicske Borisznak is, aki a politikai vonalat vitte. Amikor Hodorkovszkijt lecsukták, Igor Eidmanból Vlagyimir Putyin véresszemű ősellensége lett - és természetesen szintúgy Borisz Nyemcovból is. Formátumukat "ellenzékire" cserélték, amelynek a maffia-hálózatuk nyugati központja fedezte (és fedezi) a hátát. Eidman 2011-ben a cion-pozitív Németországba ment, hogy onnan irányítsa az oroszországi "ellenzéki" tevékenységet. Csak ennek köszönhetően produkálhatott annyira fröcsögően pravoszlávia-ellenes traktátusokat, amilyenek miatt az Orosz Föderációban gyűlöletbeszéd miatt már börtön dukált volna. Ezek után senkit sem lep meg, hogy ez, a "public relations" mágusának tartott "szociológus" áll a csirke-rajongó Pussy Riot vagy a FEMEN csöcsibabái mögött. És, hogy az "ellenzéki ügy" terén a legközelebbi haverjai és munkatársai között - Hodorkovszkij mellett - találunk még egy fura figurát: Kaszparovot.

Oroszország leszívásából Eidmannak és kompániájának, több, mint elég pénze folyt be, csakhogy Borisz Nyemcov nem állta ki a gazdaságtól való elvakultság és a hatalom illúziójának próbáját. Előtört élvhajhász gyenge jelleme. Pia, drogok, kurvák. A legutóbbi években gyakorlatilag használhatatlan volt és az eidman-féle PR kampányokban Navalnij-nak kellett helyettesítenie. Amikor belegabalyodott az akkor 20 éves ukrán fotómodellbe (és tudjuk, milyenek az ukrán fotómodellek...), az első évben el lehetett varázsolva a kis tyúk az 50 éves bőkezű mecénástól. De csak az abortuszig. A következő két évben, amelyek során "elválaszthatatlan kettőst alkottak" (Anyicska Duricka barátnőjétől idézvén), már tulajdonképpen stand-by rezsimben volt.

És akkor eljött 2015 február 27-e, amikor kevéssel éjfél előtt Anyicskát lekapja egy kamera Moszkva közepén, amint éppen elmaradozik Nyemcovtól, majd meglehetősen sajátos módon pánikol a gyilkosság után. Az orosz televízió is leadta, bárki megnézheti. Saker is konstatálta, hogy még az "ellenzék" sorai között is igen vékonykák ill. alig vannak a Putyin vétkességét hangoztató vélemények.

Na ja. A kellő lelkesedés és motiváció nélkül végzett harci feladatokat nem végzik jól, pláne azzal a tudattal, hogy a nyugati forradalmi cion-centrum a céljai érdekében egy szemrebbenés nélkül beáldozza bármelyik csahos kutyájának életét.


------------
A szlovák eredeti:
http://nadhlad.co...manovscina

Itt ez a kép:
static.origos.hu/s/img/i/1502/20150228the-body-of-russian-opposition.jpg

Akkor ez az a hely:
https://maps.goog...66,,0,5.56

Buda-Cash-ügy: “A rendőrség NEM tervezi…”

Egy-a privatkopo.hu-n megjelent hír szerint “Nem tervezi a rendőrség, hogy a Buda Cash brókercég és a hozzájuk köthető pénzintézetek és egyéb vállalkozások vezetőit őrizetbe vegye. Mert „őszintén” és „tisztességesen” meggyónták, hogy elsíboltak 100 milliárd forintot… “

A nyomozást folytató KR Nemzeti Nyomozó Irodával állítólag „együttműködőek” az érintett cégek vezetői és ők maguk jelezték – „őszintén és tisztességesen” -, hogy sajnos hiányzik több mintegy 100 milliárd forint. Több mint érdekes, hogy más, sokkal kisebb fajsúlyú, csupán néhány tízmilliós ügyekben hipp-hopp előzetes letartóztatásba helyezik az összes érintettet, de most – valamiért – az ügyészség sem erőlködik.
Innentől kezdve pedig nagyon is igaz lehet az a városi szóbeszéd, hogy a cégcsoport vezetői rendkívül jó politikai kapcsolatokat ápolt – mindkét oldallal. Vélhetően „szponzorálhatták” egyiket is, másikat is.
A Fidesz frakcióvezetője Rogán a baloldali MSZP-re mutogat, míg az MSZP a fideszes politikusok érintettségét feszegeti.
Burleszkország.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/02/buda-cash-ugy-a-rendorseg-nem-tervezi/


Szegény Rogán Antallal mostanában fullba tolatják a kretént. Miközben semmi magyarázatot nem tud adni az V. kerületi ingatlanügyekre, bevándorlásügyi bohóc lett, most azt a szerepet kapta, hogy szocialistázon a Fideszt is érintő Buda-Cash ügyben.
Buda-Cash - Sorban állnak a pénzükért Miskolcon
Rogán napok óta harsogja a szöveget az új szocialista brókerbotrányról, ma a Parlamentben is tolt erről egy szöveget. A gyanút pedig az bizonyítja, hogy „2004-ben azért váltották le Szász Károlyt a pénzügyi felügyelet éléről, hogy a brókerek ismét szabadon garázdálkodhassanak.” „2010 májusában, a kormányváltás előtt sürgősen lezavarták a Buda-Cash helyszíni ellenőrzését, hogy az új kormány számára rendben lévőnek tűnjön minden.”
Ugye ezekről az állításokról mindenki láthatja egyből, hogy nincsenek alátámasztva, csupán sugallatok. Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, valóban furcsa, hogy a kormányváltás előtt gyorsan megcsinálták ezt a vizsgálatot, illetve az is hibának tűnik, hogy a szocialisták a kötelező ellenőrzések gyakoriságát egy évről ötre vitték fel. De ezek még nem bizonyítanak semmit. Ha pedig bizonyítanánk, az nagyon ciki lenne a Fidesznek.
Ugyanis a 2010-es ellenőrzést, bár a kormányváltás előtt indult el, pont az újra kinevezett, a PSZÁF megszűnése után bankigazgatóságot is megjárt, most a SOTE kancellárjaként tevékenykedő Szász Károly szignálta. A jelentés pedig nemhogy elfedte, hanem számos visszásságot állapított meg a Buda-Cash-nél, ahogy a VS.hu is megírta.
„A továbbiakban az ügyfelek megbízásait egységesen és időrendben nyomon követhetően rögzítsék.” – áll a Buda Cash-t a mulasztások pótlására felhívó dokumentumban, ami alapján öt évig nem történt semmi.
Öt év Fidesz kormányzás múlt el úgy, hogy a Buda Cash körüli pénzügyi birodalom terjeszkedhetett is, és senki nem vizsgálta meg, a hiányosságokat kijavították-e. Ebből kiindulva pedig, bár fel lehet vetni a szocialisták érintettségét is, a Fidesz felelőssége sem hagyható figyelmen kívül, főleg úgy, hogy a Facebookon sorra posztolják a képeket, ahol különböző helyi Fidesz-politikusok smúzolnak a DRB Bank, illetve a Buda-Cash igazgatósági tagjaival.
De a kérdésnek most első körben nem is annak kéne lennie, hogy ki a felelős ezért, hanem annak, hogy az a 150 ezer ember, akinek beragadt a pénze a DRB valamelyik fiókjába, mikor jutnak ehhez hozzá. Mikor indul el az a kártalanítás, amitől napi megélhetése függ embereknek. Most nem a kamu cég pénzügyei fölötti öt illetve tizenöt évnyi szemhunyás a fontos, hanem az, hogy a kormány és a Nemzeti Bank minél előbb segítsen a károsult ügyfeleken. Mert emberek megélhetése a tét. Utána pedig jöhet a számonkérés.
(magyarinfo)

Máris megszegték a minszki egyezményt

Hídfő.net.ru | Ukrán nehézfegyverzet
A Donyecki Népi Köztársaság fegyverei erőinek parancsnokhelyettese tegnap este felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrán kormány újból összpontosítani kezdte a nehézfegyverzetet az ütközőzóna határán. A DNK fegyveres erőinek felderítése szerint az ukrán csapatok 20-30 kilométerre a kontaktvonaltól elkezdték összevonni a nehézfegyverzetet, és ezzel megszegték a minszki egyezményt.
Eduard Baszurin egy sajtótájékoztatón jelentette be mindezt, hozzátéve, hogy az ukrán erők nem csak a korábban kivont fegyverzetet összpontosítják, hanem újabb egységek is érkeztek, vagyis az ukránok soraik rendezésére használják fel a minszki egyezményt, amit rövid ideig tartó, átmeneti fegyverszünetnek tartanak.
A helyettes elmondása szerint ezzel párhuzamosan Kijev újabb ürügyet gyárt a háború folytatására, és azt állítja, hogy a DNK visszafordította a kivont fegyverzetet, és nem hagyják el a frontot.
A tegnapi nap folyamán először arról számoltak be a donyeckiek, hogy a DNK és a Luganszki Népi Köztársaság is kivonta a nehézfegyverzetet a frontvonalról, hogy tejesítsék a Kijevvel aláírt szerződés feltételeit. Baszurin hozzátette, a kivonást az EBESZ megfigyelői tevékenysége mellett tették meg, így az EBESZ igazolhatja, hogy nem a népfelkelők szegték meg a minszki egyezményt.
A minszki megállapodást, február 12-én kötötték meg, miután Németország és Franciaország vezetői Moszkvába látogattak, ahol - Washingtonnal nem egyeztetve - külön javaslatot tettek az ukrán helyzet rendezésére. A találkozót követően újabb tárgyalássorozatra került sor Minszkben, ekkor született a többek között a nehézfegyverek azonnali kivonását és Ukrajna decentralizálását előíró egyezmény. Az európai hatalmakkal ellentétben Washington bevallottan több milliárd dollárt költött Ukrajna "demokratizálására", és az amerikai kormánynak nem érdeke az ukrán helyzet rendezése. Az ukrán hadsereg amerikai instruktorokkal és zsoldosokkal van feltöltve, így elképzelhető, hogy olyan alakulatok szegik meg a minszki egyezményt, melyek nem Kijev, hanem Washington irányítása alatt vanak.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/maris-megszegtek-minszki-egyezmenyt



akn
Donbasszban a harctéri helyzet tegnap estéhez képest szinte semmit nem változott.
Az éjszaka viszonylagos nyugalomban telt, csak a “megszokott helyeken” volt zajongás. Ehhez még kapcsolódik Avgyejevka, ahonnan rendszerint lőtte-lövi a valcmanista latortüzérség-elsősorban is-Donyecket, és a környékbeli településeket, valamint a donyecki repteret. Az éjszaka két latorüteget lepett meg munkálkodás közben egy századnyi népköztársasági rohamosztagos. A mintegy negyedórányi rajtaütést követően minden milicista épségben megjelent a gyülekezőhelyen. Munkálkodásuk eredményére csak abból lehet következtetni, hogy a műveleti területről reggel nyolc óráig egyetlen lövés sem történt.
Ma reggelre egyébként kikalkulálták a népköztársaságiak, hogy Donyecknek és a reptérnek kétpercenként jut egy latortüzérségi nehézgránát.
A tegnapi nap legkülönösebb esete Krasznyüj Lucshoz kapcsolódik. A magunk mögött hagyott hétvégén a városban és a környékén szombaton hajnalban “nagytakarítás” vette kezdetét, ami egészen vasárnap délutánig eltartott.
A Luhanszki Népköztársaság különleges rendőri erői “hatástalanítottak” a városban egy önmagát a “kozákok támogatóinak” nevező fegyveres rablóbandát, amely harcokban mindezidáig nem vett részt, ám rendszeresen martalóctevékenységet folytattak Krasznyüj Lucsban és környékén. Civileket éppúgy kiraboltak éjjel-nappal, mint nagy áruházakat vagy aprócska boltokat. A meglehetősen szűkszavú beszámoló az eset körülményeire részletesen nem tért ki, csak említi: a problémát az arra illetékesek megoldották. (A részleteket olvasóink fantáziájára bízzuk!)

https://balrad.wordpress.com/2015/03/02/hetvegi-takaritas-donbasszban/

Washington célja a jobboldali alternatíva megszerzése

Új irányt vehet az Egyesült Államok magyarországi érdekérvényesítése, miután az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője visszatért a tengeren túlra, az új amerikai nagykövet, Colleen Bell pedig több mint egy hónapja megkezdte magyarországi tevékenységét. André Goodfriend közéleti tevékenységét követően az új amerikai nagykövet azonban visszafogottabb, inkább a színfalak mögött zajló, ám annál kiterjedtebb manipulációs tevékenységet folytathat majd.
Az új amerikai nagykövet valószínűsíthető célkitűzéseinek megértéséhez abból kell kiindulnunk, hogy hazánk milyen szerepet tölt be az Egyesült Államok geopolitikájában, milyen tevékenységgel szolgálhatja hazánk az USA európai célkitűzéseit. André Goodfriend ideiglenes ügyvivő közéleti tevékenysége sokak számára eszetlen ámokfutásnak tűnhet, a történtekből azonban számos következtetést le lehet vonni. Mindenek előtt azt kell kiemelni, hogy az amerikai érdekképviselet elsődleges tevékenysége nem ellenzéki csoportokra és civil szerveződésekre, hanem mindenek előtt az adott ország kormányára terjed ki. Az Egyesült Államok expanzív politikát folytató nagyhatalom, vagyis ellenzéki csoportokkal és civil mozgalmakkal csak abszolút másodlagos tényezőként foglalkozik, elsődleges célkitűzése az adott ország kormányán keresztül képviselni az amerikai érdeket. Az ilyen expanzív politika természetéből adódik, hogy gyors eredményt akarnak, ami az adott kormány politikájának az amerikai érdekkel összeegyeztetett megváltoztatását jelenti. Ez az expanziós politika és gyorsan mutatkozó eredményre törekvés a magyarázata annak a "közéleti ámokfutásnak", amit André Goodfriend ideiglenes ügyvivő folytatott Magyarországon. Az ő tevékenysége azonban jóval nagyobb károkat okozott, mint amennyi haszonnal járt, és ebből le kell vonni bizonyos következtetéseket.
Hídfő.net.ru | André Goodfriend
André Goodfriend elkövette azt a hibát, hogy túl sokat mutatkozott együtt ellenzéki politikusokkal, nyilvánosan érintetté vált a belpolitikában és láthatóan részt vett az Amerika-barát pártok kormányellenes tevékenységében. Az ideiglenes ügyvivő ilyen tevékenységéből levonható elsődleges következtetés, hogy az amerikai érdekérvényesítés Magyarországon - 25 éve először - komoly akadályokba ütközött. A hivatalos amerikai képviselet nem tudott "szót érteni" a kormánnyal, nem tudta minden téren és teljes mértékben az amerikai érdek kiszolgálása mellé állítani a magyarországi kormányt. Mivel az USA expanziós politikája gyors eredményeket kíván, az amerikai képviselet így az ellenzékhez kellett forduljon.
Goodfriend amiatt vált nyilvánosan érintetté kormányellenes tevékenységekben, hogy a kormánypolitikusokra nyomást gyakoroljon (látván, hogy az amerikaiak nyíltan támogatják az ellenzéket, félelmeik keletkezzenek a hatalom elvesztésére vonatkozóan, s így hajlamosabbá váljanak az USA számára megfelelő kompromisszumok megkötésére), valamint, hogy jelenléte és nyilvános támogatása új életet öntsön a számos választási vereség által leamortizált liberális baloldalba. Goodfriend nyilvános, belpolitikában való érintettsége megalapozott volt, de bizonyos tényezők az amerikaiak által nem-várt alakulása miatt több kárt okozott mint hasznot.
Milyen rövidtávú károkat okozott Goodfriend tevékenysége a magyarországi amerikai érdekérvényesítés számára?
- a közvéleményben asszociációt alakított ki a hivatalos amerikai képviselet és a balliberális erők közt. (Goodfriend azon kívül, hogy jelen volt a Fidesz-székház "ostrománál", nyilvánosan is együtt mutatkozott az álcivil mozgalmak mozgatásával vádolt Gyurcsány Ferenccel, amit emlékezetes fotók őriznek)
- szavazóbázis-növekedést hozott a Jobbik számára, vagyis növelte egy a közvélemény által Amerika-ellenesnek, oroszbarátnak látott párt támogatottságát. Ezt a vonatkozást magyarországi politikai elemzők nyíltan kimondják. A problémát mégsem önmagában a Jobbik növekedése jelenti az amerikaiak számára, hanem, hogy a pártok levonják a következtetést; Amerika-ellenességgel további szavazatokat lehet szerezni. Utóbbi már nem a közeg semleges tónusú változása, hanem a közegellenállás növekedése az amerikai érdekképviselet számára.
Hídfő.net.ru | Orbán ViktorÉvértékelő beszéd: Orbán szerint az amerikai nyomásgyakorlás nem vezetett eredményre
- propagandaalapot biztosított annak a kormánypártnak, amivel az amerikai érdekképviselet épphogy a korábbiaknál kevésbé tudott szót érteni. A Fidesz rövidtávon propagandaelőnyhöz jutott, mert a látszólag civil megmozdulásokra egyértelműen rá tudott mutatni, hogy ez az amerikaiak nyomásgyakorlása, és a civil csoportokat külföldről pénzelik. A Fidesz középtávon propagandaelőnyhöz jutott, mert az álcivil tüntetések kifulladása miatt kijelenthette, hogy az amerikaiak nyomásgyakorlása nem tudta megtörni a kormányt (Orbán évértékelő beszéde), az USA kénytelen tárgyalni ahelyett, hogy nyomást gyakorolna. Ez a kormányt erősnek mutatja, ami a Fidesz-választók attitűdje alapján a szavazóbázis stabilizálódásához vezet.
A fentiek alapján látható, hogy Goodfriend tevékenysége elsősorban a kormánypártot és a Jobbikot támogatta meg. Utóbbi átmenetileg akadálynak tűnhet, a politikában azonban nincsenek akadályok, csak a semleges politikai közeg, ami alapvetően neutrális, értékmentes tények halmaza.
Itt jön képbe Colleen Bell
A fentiek alapján nagy vonalakban leírható, hogy az új amerikai nagykövet milyen célkitűzéseket kapott megbízatása idejére. Mivel az USA expanzív politikát folytat, továbbra is elsődleges célkitűzés, hogy a nagykövet a kormánnyal próbáljon szót érteni. Colleen Bell emiatt valószínűsíthetően megbízatása első éveiben nem fog nyilvánosan érintetté válni kormányellenes tevékenységekben, nyomásgyakorlást - nyilvánosan - folytatni nem fog. Az új nagykövet személye értelemszerűen a kormánynak is újrakezdési lehetőség, a kormány nem az amerikai nagykövet személyének démonizálásával fogja kezdeni Colleen Bell magyarországi tevékenységének bírálását. Ha mégis beütne a gond, az új nagykövet személyének alapvető immunitása van, az ellenséges sajtó némileg nehezebben fog ellenségképet gyártani belőle, mint az elődjéből.
Hídfő.net.ru | André GoodfriendMagyarország egyszemélyes ellenzékének nyilvánították
Másodlagos megbízásként a nagykövet értelemszerűen az ellenzéki körökkel kapcsolatos feladatokat kapott. Az Amerika-barát politikai erők diszkrét segítésén felül azonban ez egy radikálisan új irányvonalat jelent az amerikaiak magyarországi érdekképviseletében. Bell egyik fontos feladata, hogy lehetőségekhez képest enyhítse - vagy Washington hasznára fordítsa - az elődje által okozott károkat. Goodfriend hatalmas hibát követett el azzal, hogy az amerikai hivatalos képviseletet a nyilvánosság szemében összekötötte a balliberális politikai erőkkel. Bell értelemszerűen kezelni fogja ezt a helyzetet, és erre egyetlen kitörési lehetősége van; új szövetségeseket kell keresnie, a nyilvánosság felé azt kell tudnia lekommunikálni, hogy jobboldali politikusokkal is szót tud érteni. Az amerikai érdekérvényesítés megítélése Magyarországon egy ketrecbe lett zárva, Bell feladata pedig, hogy ebből kitörjön. Kormánypárti politikusokat kell felmutatnia, akik az ő tevékenységét pozitív elbírálásban részesítik - vagy jobbikosokat.
Utóbbi rövidtávon egy kivitelezhetetlen feladat. Nem amiatt, mert a párt politikusainak nagy része Amerika-ellenes lenne. A Jobbikban is szép számmal akadnak olyan emberek, akik nyíltan állást foglalnak a mérsékelt atlantizmus mellett, és akadnak olyanok is, akiknek feladata, hogy a pártvezetést kapcsolatba hozzák olyan amerikai véleményformálókkal, melyek a radikális atlantizmust akarják meghonosítani a jobboldalon (transzatlanti integráció támogatása, azzal a kitétellel, hogy a transzatlanti együttműködéssel egy fehér nagyhatalom jön létre, amiben a bevándorlók és színesbőrűek másodlagos állampolgárok. Egy ilyen véleményformáló pl. Richard Spencer). Ennek ellenére a Jobbik Amerika-pártolása nem csak rövidtávon, de középtávon is kivitelezhetetlen dolog az amerikai érdekképviselet számára. A párt vezetése ugyanis tisztában van azzal, hogy a szavazóbázis növelésére két nyitási irány van: 1. polgári értékek felvállalása, 2. a geopolitikai átmenettel nyugatellenessé váló tömegek szavazatainak megszerzése. Bármilyen közösségvállalás az amerikaiakkal oda vezetne, hogy a Jobbik szavazóbázisa egy jókora részét elveszíti. Bell másodlagos tevékenységének egyik célkitűzése - ennek ellenére is - értelemszerűen az, hogy az ellenzéki erőkkel tudjon szót érteni, ha a kormánnyal nem megy.
Hídfő.net.ru | Colleen BellNégygyermekes családanya - jobb pozíció konzervatívok, jobboldaliak felé
Ha a kormány nem áll kötélnek, Washington nem csak gazdasági, katonai, de politikai ütőkártyával is kell rendelkezzen Magyarország megrendszabályozására. Washington számára is egyértelmű, hogy a balliberális erőkkel már nem sokra mennek Magyarországon. A közvélemény radikálisan nyugatellenes lesz, és emellett radikálisan nacionalista. Mindenki számára egyértelmű a politikai közeg jobbra tolódása, és csak idő kérdése, hogy a Jobbik mikor ismeri fel, mekkora potenciál rejlik az egyre radikálisabban nyugatellenes tömegek szavazatainak megszerzésében. Ugyan botrányok és bomlasztások sorozatával lehetséges lenne egy baloldali nagykoalíció összetákolása, egy ilyen felállás a politikai közeg ellenállásába ütközik, ami ugyan rövidtávon siker lenne, hosszú távon még nagyobb károkat okozna Washington magyarországi befolyása számára.
Az új amerikai nagykövet számára adott a feladat: meg kell szereznie a kormánytól jobbra épülő politikai alternatívát, anélkül, hogy az tudatában lenne az amerikai befolyásnak. Amennyiben a Jobbik politikusai ellenállást mutatnak a Spencer féle figurák befolyásával szemben, továbbra is adott a lehetőség, hogy Washington annak tudta nélkül segítse a Jobbik kormányra jutását. Ennek részeként elsősorban látszólag nem-nyugati forrásokhoz juttatnák a Jobbik-közeli médiát, esetleg néhány újabb pénzember jó üzleti lehetőséget lát a Jobbik térnyerésében, melynek eredményeként a párt anyagi mozgástere megnő. Azt hozzá kell tenni, nem kifejezetten amerikai üzletemberek megjelenésével kell számolni a jobboldalon, hanem épp ellenkezőleg; szélsőséges esetben a Fideszről leszakadó pénzemberek jelennek meg, nem-szélsőséges esetben pedig a Jobbik valós anyagi háttérbázist kap orosz - vagy más keleti - forrásból. Példának okáért: oroszul anyanyelvi szinten beszélő, orosz állampolgársággal rendelkező személyek megjelennek és lehetőséget ajánlanak a Jobbik egy-egy prominens tagjának. Anyagi háttérbázist építenek ki. Később szakértőkkel segítik a párt munkáját. Mire pártszinten rájönnek, hogy adott esetben CIA alkalmazottai is beszélhetnek hozzájuk oroszul, már a Jobbik mögött van egy amerikai irányítású anyagi háttérbázis, amitől a párt országos szinten függ.
Az amerikai nagykövet feladatkörei ezzel kapcsolatban értelemszerűen nem a Jobbik behálózása, hanem olyan üzletemberek, politikusok, szakértők és művészek bevonása, akik szóba jöhetnek a jobboldali alternatíva megszerzése során. Washington sokat veszíthet, ha nem tud kitörni a balliberális megbélyegzésből. A gyakorlat pedig azt mutatja, hogy a perifériaországokban Washington gyakran olyan politikai erőket - esetenként diktátorokat - is támogat, akik a nyugati rendszerben nemhogy szalonképtelenek lennének, de az általuk vallott értékek radikális ellentétei a nyugaton népszerűsített liberális világképnek.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/washington-celja-jobboldali-alternativa-megszerzese