2014. szeptember 24., szerda

Skót szavazás felkorbácsolt hullámai





A SKÓT SZAVAZÁS MEGBUKTATÁSA A LEGNAGYOBB CSALÁS VOLT
A külföldi és hazai hírügynökségek a szavazás előtt két hétig beteges hisztériát keltettek, s most hogy a csalásos „győzelem” lezajlott síri süket csend honol a lényegről, a választási csalásról, mind itthon, mind külföldön. A skót belső helyzetről és hangulatról mélyen hallgatnak, mintha nem történt volna semmi, miközben a csalásos vereség mély hullámokat vet, nemcsak a skótoknál, hanem egész Európában. Később még visszatérünk erre a témára, most csak a legújabb fejlemények. Az Első PressTV képen jelentik, hogy közel 150 ezer bejelentés érkezett a választási csalásokról a skót hatóságok felé, sok hír a szavazatok újraszámolását emlegeti. A 2-ik képen a lihegő CNN cionisták annyira izgatottak voltak a csalásos győzelemtől, hogy az arányszámokat is összekeverték, mert az 52-48 % volt. A kép azért jó, mert az is lehet, hogy erdetileg az IGEN-ek 52 %-ban voltak és a NEM-ek csak 48 %-ban. A 3-ik kép kering a legtöbbször külföldin is. Itt egy NEM-es kötegeket mutatnak, miközben a piros körrel jelölt kötegek IGEN-ek voltak. Sajnos azért nem tudunk többet a helyzetről, mert gyakorlatilag cionista hírzárlat van a csalásos ügy miatt. S amit a nyugati lapok néha közölnek, azt nálunk elhallgatják. Szokás szerint.
AMERIKÁNAK TUDNIA KELLENE
Amerika úgy alakult meg, hogy az Angliából kitelepült angolok kimondták a Függetlenségi Nyilatkozatot, miszerint nem akarnak már Angliához tartozni. Ez 1776-ban történt. Ennél érdekesebb történet már csak Nagy-Britannia megalakulása volt, ami gyakorlatilag a világ gyarmatosításának rablásaiból történt meg, s ezt az írek sem felejtik el, sok más kirabolt néppel együtt.



http://amagyaroldal.hu/hirek/content/sk%C3%B3t-szavaz%C3%A1s-f%C3%B6lkorb%C3%A1csolt-hull%C3%A1mai

Az Ebola maradandó veszéllyé vált, januárra akár 1,4 millió beteggel

Ebola-storyA WHO legújabb előrejelzése szerint januárra akár az 1,4 milliót is elérheti az ebolás betegek száma Nyugat-Afrikában és a betegség országos járvánnyá nőheti ki magát. Ezzel az Egészségügyi –Világszervezet megerősítette az amerikai járványügyi hivatal által előrevetített számokat. Jelenleg a fertőzöttek száma 20 naponta megduplázódik a két leginkább érintett országban, Libériában és Sierra Leonéban. A WHO azt is közölte, hogy a megfékezést célzó azonnali és „drasztikus” intézkedések hiányában már a jövő hónap végére 21 ezerre nőhet az esetek száma.
„Visszafogottak voltunk, így előrejelzésünket csak november 2-áig terjesztettük ki. Ha január 2-áig tekintünk volna előre, akkor már százezres nagyságrendről beszélnénk,” nyilatkozta Christopher Dye, a WHO stratégiai vezetője, a jelentés társszerzője.
A szakember attól tart, hogy a vírus „az emberi populáció maradandó jellemzőjévé válhat” és a járvány akár „évekig is eltarthat”.
A szervezet azt is megállapította, hogy a halálozási arány a korábban gondolt 55 százalék helyett közelebb van a 70 százalékhoz.
A WHO elismerte továbbá, hogy a halálesetek pontos számát soha nem fogjuk megtudni, mivel Monrovia szegénynegyedeiben a halottakat időként egyszerűen a folyóba dobják. Nem csoda, hogy a betegség ilyen gyorsan terjed. Hogyan gondolják, hogy ilyen számok mellett lehetséges lesz a betegség megfékezése?
„A fertőzöttek számának exponenciális növekedése miatt igen valószínű, hogy az Ebola befészkeli magát Nyugat-Afrikába,” mondta Robert Murphy, a Northwestern Egyetem orvos professzora.
Amennyiben többszázezer betegről beszélünk, akkor ez „már több országot fog érinteni és nemcsak Nyugat-Afrikában,” mondta a professzor. „Olyan nagy a mozgás, hogy bárhová átterjedhet.”
A legtöbb elemző és szakember szerint már csak idő kérdése, hogy a betegség máshol is felbukkanjon és a nyugati országokban, az Egyesült Államokkal az élen, katonai intézkedések várhatók. Sierra Leonéban a hadsereg például házról házra jár, hogy összegyűjtsék az esetleges fertőzötteket vagy hasonló tüneteket mutató lakosokat. Libériában is hasonló intézkedéseket terveznek, ahol a WHO úgynevezett „Közösségi Gondozóközpontok” felállítására készül:
A libériai kormány, a WHO és nonprofit partnereik egy ambiciózus, ám igen vitatott program elindításán dolgoznak, ami lehetővé teszi, hogy a fertőzötteket eltávolítsák otthonaikból, hogy alkalmi központokban alapvető ellátásban részesítsék őket, nyilatkozták illetékesek hétfőn.
A néhány héten belül induló kezdeményezés csupán köztes lépésnek számít, célja pedig, hogy a betegek minél kevesebb családtagot és más embert fertőzzenek meg. A központokban csupán ételt és fájdalomcsillapítót kapnának, az országban ugyanis sok kórház és egyéb egészségügyi központ bezárt.
A kezdeményezés egyúttal annak elismerése, hogy akár hetek vagy hónapok is eltelhetnek, mire az Egyesült Államok által ígért kezelőközpontok felállítása és üzembe helyezése megtörténik.
Ilyen helyzetben a kormányok számára nem marad más, mint a szükségállapot bevezetése, a beteggyanús emberek összegyűjtése, karantén központok felállítása és hasonló stratégiák életbe léptetése.
Az Orvosok Határok Nélkül szervezet, amelyik a kezdetektől fogva jelen volt az Ebolával sújtott területeken és segített az első kezelőközpontok felállításában, azt mondja a WHO terve bukásra van ítélve:
A járvány elleni harcban élenjáró Orvosok Határok Nélkül kétkedve fogadta az új kezdeményezés hírét és úgy döntött, nem vesz részt a programban. Brice de la Vigne, a szervezet misszióvezetője, arra figyelmeztetett, hogy a tervezett közösségi gondozóközpontok csak rontani fognak a helyzeten.
„Nem fog működni,” mondta. „Egy járvány kellős közepén komoly felelősség a betegek mozgatása, amihez hihetetlen logisztikai kapacitás szükséges,” és ezzel az érintett országok nem rendelkeznek.
A hatékonyság érdekében szigorú fertőzés-megelőzési szabályokat kell bevezetni a központokban, megfelelő felszerelésre, képzett munkaerőre, állandó felügyeletre, a betegség diagnosztizálásának képességére és megfelelő temetkezési eljárásra van szükség. Ezek hiányában a gondozóközpontok könnyen fertőzőközpontokká válhatnak, mondta.
A jelenlegi létesítmények pedig már annyira túlterheltek, hogy képtelenek a betegek befogadására.
Monroviában a héten kezdte fogadni a betegeket az új Ebola-klinika, de máris olyan túlterhelt, hogy falain kívül is magára hagyott testek hevernek. A mentők, némelyik hét órás úttal a háta mögött, nem tudják átadni a betegeket. Kórházi segítség nélkül a betegek nem juthatnak be az épületbe és az intézménytől méterekre, az utcán esnek össze. (CNN)
Amennyiben már most ilyen súlyos a helyzet, mi lesz, ha a WHO előrejelzése valóra válik? A Samaritan’s Purse segélyszervezet elismerte, hogy már késő. „Senki sem fog 100.000 új ágyat létesíteni.”
Önmagában az a tény, hogy a fejlett országok felkészültebb és jobban felszerelt egészségügyi rendszerrel rendelkeznek, nem jelenti azt, hogy mindenképpen képesek lesznek megbirkózni egy ilyen komoly járvánnyal. Számos szakértő figyelmeztet, hogy a nyugat egyáltalán nincs felkészülve ilyesmire.
Néhány további említésre méltó körülmény az Ebola vírussal kapcsolatban:
- Valamilyen „csoda” folytán a szokásos, több éves fejlesztési folyamat helyett, máris megindultak a GlaxoSmithKline által kifejlesztett Ebola oltás klinikai tesztjei. (NaturalNews)
- Az Ebola Bundibugyo  vírusra bejegyzett szabadalom egyik tulajdonosa az Egyesült Államok kormánya. (Goggle)
- Több jel is arra mutat, hogy az Ebola esetenként levegő útján is terjedhet. (Cidrap)
Ezen a ponton nem tudhatjuk, hogy a járvány miként alakul, de akár hogyan is lesz, azon túl, hogy tájékozódunk az aktuális helyzetről, nem szabad, hogy félelemmel fogadjuk az ilyen híreket. Jézus 2000 éve figyelmeztetett, hogy az utolsó időkben „lesznek járványok” (Máté 24:7) és, hogy ez csupán „a sok nyomorúság kezdete”. Ugyanakkor azt is mondta, hogy ezekről azért beszélt nekünk, hogy békességünk legyen Őbenne. (János 16:33)
„Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen,az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom!Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől.Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal,sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól. Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el.” Zsoltárok 91:1-7
http://idokjelei.hu/2014/09/az-ebola-maradando-veszellye-valt-januarra-akar-14-millio-beteggel/

Külföldi tanulmányok: Hol kamatoztassam a megszerzett tudást? - Itthon vagy odakint?

Hazajönni vagy maradni?
Mit jelent magyar diáknak lenni Londonban?
Hogy lehet oda kikerülni és ott helytállni?
Mennyi pénz kell hozzá?


alondondiak.jpg

Londonban tanuló magyar diákok meséltek felvételiről, ami nincs, elköltözésről, nehézségekről, egy az itthonitól sok mindenben különböző oktatási szemléletről és saját kilátásaikról.
Londonban ma már több száz magyar fiatal tanul. Számuk növekedésével párhuzamosan, az elődök által kitaposott úton, egyre könnyebb bekerülni egy-egy jó egyetemre – legalábbis ma már könnyű információkat szerezni a lehetőségekről, nehézségekről. Minden brit felsőoktatási intézménynek van például magyar hallgatói szervezete, amely szívesen ad tájékoztatást a leendő társaknak. Négy különböző londoni egyetem magyar diákjával, a helyi magyar hallgatói szervezetek vezetőivel beszélgettünk, mielőtt visszautaztak volna a következő szemeszterre.
Azért persze pénz nélkül nehéz elkezdeni a londoni tanulmányokat, súlyos fontokba kerül ugyanis a megélhetés. A lakhatás (első évfolyamon általában a kollégium, később inkább a több diák által bérelt lakás a jellemző), a közlekedés, az étel-ital (mindenki saját magára főz, ez a legolcsóbb) és az egyéb költségek. Sok helyen – éttermekben, kávézókban, boltokban – van viszont diákkedvezmény.
Több egyetem rászorultsági alapon 3-3,5 ezer font vissza nem térítendő támogatást ad a megélhetés segítésére. Akad olyan is, aki a különböző ösztöndíjakból például több mint 11 ezer fontot(!) szed össze egy tanévben.
Felvételi vizsga általában nincs. Van viszont vaskos – az általunk megkérdezett hallgatók egyetemein évente 9 ezer fontra (mintegy 3 millió forintra) rúgó – tandíj. Ez azonban nem lehet akadály, mert minden uniós állampolgár jelentkezhet angol diákhitelre. Ez nem egészen ugyanazt jelenti, mint az – állítólag az angol rendszerről is másolt – magyar. Az angol állam által meghitelezett tandíjat ugyanis csak akkor kell elkezdeni törleszteni, ha a volt diák a munkaerő-piaci karrierjében elér egy bizonyos szintet (körülbelül 24 ezer fontos fizetést, de ez szakmafüggő). És akkor is csak a 24 ezer font fölötti sáv kilenc százalékát kell törlesztenie. Ráadásul 20 év után elévül a hitel. Erre aspirálni persze igazi magyar mentalitást tükröz...
A diákközösség kifejezetten jó Londonban. „Van egy 50-60 fős magyar diáktársaság. Rendszeresen összejárunk, valamelyikünknél kéthetente házibulit tartunk. Vannak új barátok, jönnek külföldiek is. De van egy jó erős magyar mag. Nagy biztonságot ad, hogy van, akit fel tudunk hívni a saját anyanyelvünkön, ha bármi problémánk akad" - mondja egy kint tanuló diáklány.
A nem diák londoni magyar közösségekkel viszont nem nagyon van kapcsolatuk. Úgy látják, „szigetekként” élnek kint a magyarok, van számos ilyen Facebook-csoport, de valódi kapcsolat nincs köztük. „Esetleg egy-egy Quimby vagy Kiscsillag-koncert és hasonló nagy események hoznak össze több száz magyart egy helyre.” Pedig sok honfitársunk van kint. „Ha elmegyünk egy kávézóba, étterembe, McDonald's-ba, vigyázni kell, mit mondunk, mert mindenütt vannak magyarok.”
A nagy kérdés az, hogyan képzelik a jövőt a kint tanuló magyar egyetemisták. Hazajönnek egyszer, vagy örökre kint maradnak?
Ez mindannyiuknak már most nagyon is valós dilemma - mondja egy másik magyar fiú. Ő a következő 5-10 évét inkább külföldön képzeli el. „Nem vagyok ellene, hogy hazajöjjek, de kint több a lehetőség.”
Egy másik, mint mondja, ha hazajön is, csak olyan helyre megy el dogozni, „ahonnan, ha bármilyen – családi, munkahelyi, gazdasági, politikai – okból úgy döntök, könnyen tovább tudok állni”. A lány nagyon örülne, ha olyan lehetőségek várnák, amik miatt megérné hazajönnie. „Ráférne az országra, hogy a külföldön tanult diákok hazajöjjenek, és behozzák azt a nyitott szemléletet, amit kint megtanultak. Ehhez persze tömegesen kellene hazajönni.”
Egy harmadik fiatalember is bekapcsolódik, neki már kész tervei vannak. „Nem azon gondolkodom, hogy Budapest vagy London, hanem hogy mit akarok csinálni. A testvéremmel egy művészeti vállalkozást szeretnék beindítani. Lehet, hogy kint egyszerűbb ezt megcsinálni, de nem zárom ki, hogy Budapestre tesszük a székhelyünk.”

Összegzés;
Az aggasztó méreteket öltött kivándorlási hullámot mindenesetre nagyon szomorúan látják. Emlékeztetnek, hogy Bulgáriában a 90-es években az értelmiség legjava ment ki Nyugatra, és azóta sem tért haza. Nem maradt senki, aki az országot tisztességesen tudta volna irányítani. És egyelőre nem lát most Magyarországon olyan politikai-gazdasági trendeket, amik egy ehhez hasonló forgatókönyv ellen hatnának.

„El kéne hitetni az emberekkel, hogy ha hazajönnek, akkor van perspektíva.
Sokan jönnének haza, ha látnák, hogy van miért.
Ez az, ami hiányzik. Itt egyelőre bezárulnak a lehetőségek.”


Bíró Dalma összeállítása

Amerikai ezredes irányítja az ISIS terrorszervezetet

Ramzan Kadirov csecsen elnök nyilatkozata szerint megbízható forrásokból információi vannak arra vonatkozóan, hogy az a David Petraeus vezérezredes, aki az iraki és afganisztáni NATO missziók során az amerikai fegyveres erők vezetője volt, jelenleg a CIA megbízásában teljesít szolgálatot az ISIS terrorszervezet egyik vezetőjeként.
A csecsen vezető azt állítja, hogy egy bizonyos Abu Bakr al-Bagdadi "szervezte be" az amerikai ezredest az ISIS terrorszervezetbe, ahol jelenleg is vezető pozíciót tölt be. "Az iraki, szíriai, valamint a térség más országaiban zajló terrorizmus egyre veszélyesebbé és kiélezettebbé válik. Az Egyesült Államok és az Európai Unió hozzájárul az ISIS terjeszkedéséhez. Bizonyítékaink vannak arra vonatkozóan, hogy a banditák vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi beszervezte David Petraeus vezérezredest, aki tömeggyilkosságok megszervezésében vesz részt."
Hídfő.net | David PetraeusDavid Petraeus, terrorista vezető
Az ISIS jelenleg Irak, Szíria és Libanon területén működik, sikeresen veszik fel a harcot az iraki kormánnyal szemben és a szír kormányerők ellen is ők alkotják a fegyveres ellenállás magvát. Korábban az ISIS azzal fenyegetőzött, hogy háborút robbant ki a Kaukázusban is, emiatt a Csecsen Köztársaság közvetlen érintett az ISIS terrorszervezet feltérképezésében. A terrorszervezet felszámolása során azonban úgy tűnik, amerikai katonai vezetőket kell kiiktatni, akik közvetlen érintettek a terrorszervezet irányításában.


http://www.hidfo.net/2014/09/24/amerikai-ezredes-iranyitja-az-isis-terrorszervezetet

Négyszeres gázárat hozott az Európai Unió

Ukrajna európai uniós csatlakozásával az ország számára elérhetetlenné válnak a korábbi források, - mivel Kijev a tavaly év végén kezdődő atlantista puccs óta nem fizet az orosz Gazpromnak, július óta tudni lehet, hogy Ukrajnában idén nem lesz fűtés. A nyugati országok nem képesek megoldani ezt a problémát, mivel Európa ugyanabból a forrásból veszi a gázt, aminek Kijev nem fizet, az Egyesült Államokban pedig még az amerikai politikusok sem gondolják komolyan, hogy cseppfolyós földgáz exporttal fedezni tudnák Európa gázfelhasználását.
Az ukrán Naftogaz vezérigazgató-helyettese ma bejelentette, hogy még idén döntést hoznak egy újabb gázár-emelésről. Az ipari és lakossági fogyasztók ugyanannyit fognak fizetni a földgázért, ami előre láthatóan mintegy négyszeres gázáremelést jelent. Alekszandr Todujcsuk elmondása szerint erről már megállapodtak az energiaügyi minisztériummal is. Pénteken Berlinben újrakezdődnek a tárgyalások az orosz gáz áráról. Valószínűsíthető, hogy Kijev még a tél kezdete előtt újra orosz gázt fog venni, és a fogyasztókra fogják terhelni nem csak a magasabb árakat, de a puccs óta ki nem fizetett földgáz árát is. A Gazprom ugyanis korábban közölte már a kijevi kormánnyal; készen állnak a gázexport újraindítására, de ennek feltétele, hogy Kijev rendezze minden, eddig fennálló tartozását, valamint el kell fogadnia, hogy a gázárakra már nem érvényes az a kedvezmény, amit a Janukovics-rendszer idején Ukrajna kapott.
A minszki tárgyalássorozaton felmerült, hogy Kijev jóval olcsóbban juthatna gázhoz abban az esetben, ha az eurázsiai vámunió tagja lenne. Ebben az esetben az import földgázt nem terhelné a vám költsége, ami az Európai Unió és a posztszovjet vámunió határán egyébként ráterhelésre kerül. Ukrajna amiatt kell többet fizessen a gázért, mert az európai uniós csatlakozással Moszkva nem egyszerűen Ukrajnába, hanem az Európai Unióba ad el gázt, amire más szabályozás vonatkozik.
Az ukránok tehát az EU-csatlakozás árát fizetik meg a négyszeres gázáremeléssel. Nem valószínű, hogy a munkanélküliség, a homoszexuális propaganda és a fiatalok elvándorlása megér majd annyit az ukrán átlagpolgárnak, hogy hosszú távon négyszeres gázszámlát fizessen érte.


http://www.hidfo.net/2014/09/24/negyszeres-gazarat-hozott-az-europai-unio

Donbassz ma: “Fehér Konvoj IV.” és hihetetlen bestialitás!

Készülődik a “Fehér Konvoj IV.” Erről az örvendetes tényről ma délután Moszkvában számolt be az Orosz Föderáció Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának helyettes vezetője, Vlagyimir Sztyepanov.
Российский конвой с гуманитарной помощью для Украины. Архивное фото
Mint elmondta, már a külügyminisztériummal karöltve megkezdték az akció előkészítését is. Ugyanakkor zajlik annak felmérése, hogy Donbassz téli időszakra való felkészítését meg tudják oldani. Ennek keretében szakemberek sokasága fog érkezni a háború sújtotta övezetbe, a sérült közművek teljes helyreállítása, és a lakások lakhatóvá tétele érdekében.
Donbasszban ma egyébként minden eddiginél csendesebb volt a mai nap. Mindössze a donyecki repülőtérnél volt néhány ágyúlövés ki – be, de ezt leszámítva létezik a tűzszünet.
Az indulatokat viszont ha lehet még magasabbra korbácsolják az újabb és újabb tömegsír – felfedezések, és a horrorisztikus beszámolók.
Az egyik ilyen “lelőhelyen” szó szerint széttrancsírozott négy női hullát találtak. Elsődleges szakértői szemrevételezés szerint mind a négy áldott állapotban volt. Hasukat fölhasították, magzataikat – mondjuk így – eltávolították! Az EBESZ jelen lévő megfigyelői elképedésüknek adtak hangot, kifejtve, hogy a brutalitás és a bestialitás eddig általuk el nem képzelhető formáival találkoztak már a mai napon.
A tömegsírok és a kegyetlenkedések miatti egyre erősödő nemzetközi felháborodás hangjai közé az azonnali vérbosszút követelő hangok is vegyülnek immár.


http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/donbassz-ma-feher-konvoj-iv-es-hihetetlen-bestialitas/

Holnap is család-kilakoltatás! A fideszes hivatalok mindenkit lebeszélnének minden segítésről

Amint arról már korábban írtunk:
A közel 30 éven át óvónő, ezen kívül lábbetegségéig, 4 éven át iskolai hitoktató Czigány Rudolfné és három felnőtt korú értelmi fogyatékos gyermekének fideszes kilakoltatása, a fideszes Kocsis Máté 8. kerületi polgármester tervei szerint csütörtökön, azaz holnap kerül elkövetésre.
A fideszes hivatalok sokáig mindenféle kommunikációtól igyekeztek elzárkózni és mindent másokra hárítottak, hogy azok a felelősek.
Alighogy megjelent a cikk, az orbáni kilakoltatási intézkedés a magyarországi otthonvédőktől kezdve, Svájctól Angliáig világszerte nagy felháborodást váltott ki. Nem csak arról számoltak be, hogy a cikket és a filmet élőben fordítják, de az egyik nyugat-európai államból azzal kerestek meg minket, hogy kifizetik azt a nyugati, tehát orbántalan viszonylatban botrányosan kevés 200 ezer forintot, amit a családon követelnek.
Lapunkkal és jogvédőinkkel intézkedéssorozatba kezdtünk, amik során a következőkről szereztünk tudomást.
A kilakoltatásra, teljes vagyonvesztésre és egész életre eladósításra ítélt család feje, Czigány Rudolfné arról számolt be, hogy a 8. kerületi Kiss József utcában lévő családsegítőben az ügyintéző (akit itt most nem nevezünk meg) korábban arról tájékoztatta, hogy minden papírt bekért, ami szükséges az ügyintézéshez, és azt mondta, hogy mivel a gyermeke több, mint 3 és fél évet intézetben volt, ezért jár neki otthonteremtési pénz, ami 1 millió forint, és ebből a hátralékot ki lehet fizetni, a Hálózat Alapítvány pedig ehhez ad hozzá 400 ezer forintot, miáltal a tartozás java ki van fizetve. Ehhez jön majd – mondta – a 200 ezer, amit a családnak kell majd részletben fizetni.
- Ehhez képest múlt héten hétfőn telefonon közölték velem, hogy kilakoltatnak, amit nem értek! – mondta zaklatottan a több, mint 30 esztendős munkaviszonyt és ledolgozott életet maga mögött tudó Czigány Rudolfné.
A hivatalok viszont egymásnak is ellentmondóan nyilatkoznak. Ezért a hátralék vonatkozásában van, ahol azt állítják, hogy tényleg 200 ezer forint maradt hátra, de van, ahol azt mondják, ha mindent kifizetett volna a család, akkor is marad egymillió forint tartozás. Ezen helyeken igyekeznek egyébként lebeszélni mindenkit arról, hogy bármilyen módon segítsen a totális ellehetetlenülésbe söpörni akart, mélyszegény nyomorba döntött családon.
Czigány Rudolfné – akit trombózis és visszér miatt többször is megműtöttek – filmfelvételeinken láthatóan is jelentősen mozgáskorlátozott, ami miatt az orbáni haszontalan fizikai közmunkákra – mint a fölösleges gereblyézés, meg hasonló népbutító és szellemi leépítő arbeit macht frei-féle náci és szovjetunionista hasztalanságra – nem alkalmas. Mivel pediglen Orbán tébolyországlása óta Magyarországon az intellektuális munkákat radikális mértékben felszámolták, így egy fideszes vezetőnek sem értelmi, sem szociális hajlandósága nincs arra, hogy normális, emberhez méltó közmunkákat teremtsen. Így Czigány Rudolfné hiába végzett pl. drogprevenciót is, kinek jutna eszébe, hogy pl. fölösleges gereblyézés helyett telefonos vagy más drogprevenciós munkát ajánljon neki. Nemhogy abban a kerületben, ahol a Fidesz a tűcsere program felszámolásával – egyébként egyfajta afrikai és ázsiai mintára – az AIDS magyarországi és ezzel egész európai terjesztését és járványszerű szorzását is agitált ámokfutó elmebetegként sürgeti.
Czigány Rudolfné fiatal fia dohányzik, egyébként a családból senki nem iszik és nem dohányzik. A családanya 59 esztendős férje is a lakásban lakik, de vele az asszony egyáltalán nem számol, nem létezőnek tekinti, és a kilakoltatás után nem is akar vele többé lenni, mert szerinte a férfi nem hajlandó dolgozni (mondjuk 59 évesen nem tudni, ki venné fel, régen ilyen életkorban nyugdíjba mentek, nem robotoltak a koporsóig), és akkor sem volt hajlandó besegíteni semmiben, amikor még volt jövedelme.
A családanya láthatóan rendkívül rossz anyagi és megélhetési állapotban van, a mélyszegény hajléktalanság halmozott jelei halmazatban mutatkoznak rajta, így tehát azzal vádolni őket – amivel a mi pénzünkből százmilliomosokká dagasztott fideszes eltartottjaink és bűnöző oligarcháink szokták az általuk üldözötteket és politikai üldözött családokat -, hogy eltékozolják a pénzt, nyilvánvaló marhaság lenne. Ugyanakkor az ilyen elszegényített családok pénzéből eltartott fideszes hivatali bűnözésben, tehát a gazdagoknál és a burzsoá arisztokrata fajnál ez a szokás.
Orbán Viktor és családja azzal, hogy mindenféle élethez szükséges bevételt leépített és elpusztított, olyan helyzetet teremtett már eddig is több millió ember számára, hogy egy részük, akik az orbáni tébolylással szemben jelentősen életképesek és dolgozni nagyon, de nagyon akarók, külföldre menekültek ettől az elmebetegtől, a többiek egymásnál laknak illetve hajléktalanok lettek, hogy a sok millió teljesen eladósított magyarról ne is beszéljek, akiknek tartozásai sokkal több millió forintokra rúgnak, mint amennyit a burzsoáziának és az oligarcha, valamint csányista vadkapitalista uzsorás, a Btk. értelmében a népirtás életfogytos bűntettével vádolandó és elítélendő, gyakorlatilag terroristáknak visszafizettek.
A rokkant család kilakoltatásáról – a magyar családok pénzén havonta legkevesebb százmilliókból eltartott hivatal állítása szerint – a hivatal küldött levelet, de a családfő, Czigány Rudolfné arról tájékoztatta lapunkat, hogy az máig sem érkezett meg. Elmondta, hogy ő abban a hiszemben volt, hogy a családsegítő elintézte azt, amiről azt állították, hogy intézik illetve elintézték. De mivel semmit nem intéztek el, ezért egyetlen olyan jogos juttatást, valamint alapítványi támogatást sem utaltak át a Fidesznek, amit a fideszes hivatalok mondtak. Czigány Rudolfné felháborodva adta elő, hogy múlt héten hétfőn, telefonon tudta meg, hogy ezen a héten utcára dobják, és semmiféle tudomása nem volt arról, hogy a hivatalok mindabból, amiről azt állították, hogy ügyintézik, az ég világon semmit nem intéztek el.
Az önkormányzattól és a fideszes vagyonkezelőtől lapunk is egymásnak ellentmondó tájékoztatásokat kapott nem csak a tartozás mértékéről, de még arról is, hogy mikor lesz a kilakoltatás. Holnap vagy holnapután. A hivatalok a legalapvetőbb és legfontosabb információkról sem képesek legalább megközelítőleg pontos választ adni. Ennyi erővel az utcán is leszólíthattunk volna teljesen idegen járókelőket, adjanak felvilágosítást a család adósságáról és kilakoltatásáról, noha akkor nem szerzünk be ismét rengeteg adatot arról, hogy ami Orbán Viktorhoz valamelyest is közel áll vagy a keze alatt működik, annak soha, egyetlen szavát sem lehet elhinni. Orbán Viktor egyébként egy személyben megtestesíti azt, ami az ő és gazdag oligarchatársai kiszolgálására, valamint a lakosság módszeres, folytatólagos és tömeges tönkre tételére, a mi pénzünkből fenntartott intézményekben zajlik. Hiszen a magyar történelem során ő az első olyan magyar miniszterelnök, aki ennyire gyakran és súlyosan követtel el, hogy összehazudott valamit Brüsszelben, pár órával később pedig ezek ellenkezőjét állította Magyarországon, ráadásul mindennek tetejébe úgy, hogy azok is hazugságok voltak. Bár a rendőrök régen – mielőtt a titkosszolgálattal és a Gergényi Péter által vezetett Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal a bűnüldözésben dolgoztam – mindig azt mondták, hogy “a cigány mindig hazudik”, ezt én már akkor sem fogadtam el, hiszen nem igaz, de mióta Orbán Viktor 2010-ben rekordtébolylásba kezdett, hamar elnyerve az európa-bajnoki címet, rájöttem, hogy a régi, elfogultságból és rasszizmusból eredő rendőrségi szállóige – miszerint “a cigány mindig hazudik” – Orbán Viktorra viszont szinte tökéletesen alkalmazható, és szigorúan az ő személyére, valamint fideszes lakájaira vetítve.
A volt óvónő és családja kapcsán az önkormányzat és a vagyonkezelő egyébként is nagyon igyekszik lebeszélni mindenkit arról, hogy bárhogyan is segíteni próbáljon. A vagyonkezelő hamisan azt is állította, hogy törvény szabályozza, hogy csak két nappal a kilakoltatás előtt lehet egy kilakoltatást leállítani. Ilyen nyilvánvaló mániákus hazugságokkal ugyanakkor csak áldozataiknál érdemes próbálkozniuk, olyan tapasztalt jogvédőknél, mint én, semmiképpen, mivel fideszes megbízhatóságú állításukkal abszolút ellentétben tapasztalati gyakorlat, hogy demonstrációk, valamint a kilakoltatás megkezdése közben sebtében beszerzett, akkor íródott bírói dokumentum hatására, máskor megint más okokból kifolyólag azonnal le tud állni egy kilakoltatás. Mi is több alkalommal voltunk ilyennek szemtanúi. Így tehát tény, hogy a vagyonkezelő úgy hazudik, mintha Orbán Viktorból öntenék. Ráadásul kilakoltatás során gyakori, hogy az állami szervek és a végrehajtók egymásra mutogatnak és mind kategorikusan kijelentik, hogy a törvények értelmében a másiknak van kizárólagos joga arra, hogy a kilakoltatást leállítsa. Egymás orra előtt is egymásra mutogatnak. Ennyire megbízható tehát az, amit egy kvázi illetve teljesen minden törvények feletti szerv bármely képviselője és vezetője mond.
(HírAréna)

A helyszin és az időpont:

A kilakoltatás elvileg holnap, azaz csütörtökön, reggel 8 órakor lesz Budapesten, a 8. kerületben, a Magdolna u. 36., fsz. 1. szám alatt.

Lavrov: "A nyugat most azok ellen küzd, akiket pénzelt"

Hídfő.net | Szergej LavrovSzergej Lavrov
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a szentpétervári Channel 5-nek adott interjújában kifejtette, hogy "Most, hogy az Iszlám Államot kikiáltották az Egyesült Államok esküdt ellenségének, szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy az Egyesült Államok vezetői voltak azok az emberek, akik az elsők között adtak pénzt és eszközöket ugyanennek a terrorszervezetnek [ISIS] még a líbiai erőszakos rezsimváltás idején, valamint a szíriai események kezdete óta szintén pénzelik őket."
Lavrov emlékeztet, hogy "Felhívtuk ezekre az ellentmondásokra az EU és az USA vezetőinek a figyelmét, de ők azt válaszolták, hogy majd a reszimváltások után megoldják ezeket a problémákat." Líbiában azóta is belháborúk vannak, az egyész országban nincs egy háborúmentes zóna, a sivatagot kivéve, de ott se mindenhol. Lavrov emlékeztetett, hogy azokat a terroristákat, akik részt vettek a Kadhafi-kormányzat megbuktatásában, Franciaország fegyverezte fel. Később ezek a terroristák Maliba menekültek, miután a Kadhafi-kormányt porrábombázta a nyugat az olajért, itt Maliban viszont a francia csapatokkal találták magukat szemben, akik hivatalosan az iszlám szélsőségesek elleni harcra érkeztek oda. Franciaország tehát elvarrta a szálakat.
Lavrov kijelentette, hogy Oroszország nem fog csatlakozni az ISIS-ellenes koalícióhoz. "Segítjük a partnereinket Irakban, Szíriában, Egyiptomban és Jemenben fegyvereladásokkal, valamint tanácsadókkal, hogy hogyan kell harcolni a terroristák ellen. Számunkra nincs jó vagy rossz terrorista, csak terrorista van. Jó lenne, ha az Egyesült Államok is felhagyna a szerintük 'jó' terroristák támogatásával."


http://www.hidfo.net/2014/09/24/lavrov-nyugat-most-azok-ellen-kuzd-akiket-penzelt

USA külpolitika megrendelésre? – 7 állítás az amerikai kritikákról

cl.jpg
A magyarországi baloldali sajtó tapsikol. Múlt héten pénteken előbb Bill Clinton, majd tegnap Barack Obama is kikelt Magyarország ellen – a megfogalmazásuk szerint – civilek elleni vegzálások miatt. Na de nézzük a tényeket. Mi van a függöny mögött?

A norvégok és Soros a Clinton Alapítvány legbőkezűbb támogatói

Indulásként tisztázzuk. Hillary Clinton 2016-ban elnök szeretne lenni. Ebben támogatja őt férje és a családi alapítványuk, a Clinton Foundation. Ennek az alapítványnak a kezdeményezése a Clinton Global Initiative, amelynek rendezvényén Barack Obama beszólt. Nem túl nagy kutatómunkával meg lehet találni, hogy a Clinton Alapítványnak kik a legfőbb támogatói. Na ki? Ott van köztük a norvég állam és Soros György. Egyébként az amerikai republikánusok már felhívták a figyelmet a szervezet és az amerikai adminisztráció körüli összeférhetetlenségi zavarokra.

Clinton nem hiteles, ha hatalommániáról és pénzcsinálásról van szó

„Általában ezek azok a figurák, akik örökké hatalmon akarnak maradni, és pénzt csinálni” – mondta Bill Clinton Orbán Viktorról. Megvan annak a maga bája, ha Bill „szakszi” Clinton nevez bárkit pénz- és hatalommániásnak. A nyolc év elnökség után feleségét hatalmi pozíciókba ültető Clinton egy-egy előadásáért annyi pénzt kap, amiből valódi civil szervezetek százai tudnának évekig működni. Konkrétan: 2001 és 2013 között Clinton 105 millió dollárt keresett beszédekkel, előadásokkal. A legtöbbet bankok és pénzügyi szervezetek fizettek az Aranyszájú Bill mondásaiért, vagy esetleg valami egészen másért?

Bill Clinton pénzgyűjtési módszere: beszédekért kap dollármilliókat

Ráadásul felmerül a gyanúja annak, hogy a Clinton-klán az elmúlt években azért kapott nagyobb támogatásokat külföldi államoktól, hogy azok érdekeit képviseljék a politikában. „Nem az a baj, hogy Clintonék gazdagok, hanem hogy honnan van a pénz” – jegyezte meg Ezra Klein a Vox híroldal írásában. Olyan államok is „mondattak beszédet” Bill Clintonnal, mint Katar, Szaúd-Arábia, és Norvégia. Norvégia ezen felül 2011-ben már több mint 10 millió dollárt adott évente Clinton alapítványának. Véletlenül pont befolyásos olajállamoknak volt oly fontos az elnöki szóbeliség – nesze neked, szólásszabadság.

A Clintonéknak adott adomány külpolitikai kuponokra váltható?

Az Átlátszó sem maradna azonban munka nélkül, ha Soros véletlenül szembefordítaná az ágyúit Clintonékkal. 2008-ban arról számolt be a Los Angeles Times, hogy a Clinton Alapítvány már több mint 500 millió dollárt gyűjtött be, külföldiektől, köztük kínaiaktól is. Az Alapítvány ugyan nem tette átlátszóvá magát és támogatóit, így is lehet azonban tudni, hogy a donorok egyike az Alibaba nevű kínai cég – amely együttműködött az elnyomó kínai államapparátussal a tibeti felkelők üldözésében. Ugye önök sem emlékeznek Clintonék kritikus megszólalásaira?

A Clinton Alapítvány pénzügyi és személyi átvilágításra szorulna

A Clinton Alapítvány alapos átvilágítása a hatalmi összeférhetetlenség gyanúján kívül azért is fontos lenne, mert a szervezet a lassan dollármilliárdos évtizedes adományhegyek ellenére sem jön ki bevételeiből. Kuszák a személyi viszonyok is: John D. Podesta, egy 2003-ban Sorosék által alapított liberális think tank vezetője egy időre beszállt a Clinton Alapítvány munkájába is. Egyébként pont a Podesta által vezetett szervezet, a Center for American Progress pénzelte Bajnai Gordonék magyarországi kampányát.

A magyar liberális szervezetek fő támogatói pénzelik Clintonékat is

Az elnökségért újrainduló klán támogatói között véletlenül éppen a magyar liberális „civilek” fő támogatói tűnnek fel: Soros György és a norvégok. Soros egyszerre adott pénzt a CAP-on keresztül a ballib ellenzék kampányára és a „független civilek” támogatására. Miként Norvégia egyszerre pénzelte Clintonékat és a liberális szervezeteket Magyarországon. A Laokoón-csoport tehát így teljes: szereplői a Clinton-klán, Soros György, amerikai think tankek, egy amerikai mintára, politikai projektfinanszírozásra létrehozott magyar alapítvány és a norvég állam.

Amerikában jogi következménye is lehet a külföldi államok befolyásvásárlásának?

Pár hete a New York Times egy bazihosszú cikkben leplezte le az amerikai think tankek világát. Röviden: szakvéleményeket és befolyást vásároltak külföldi államok – elsősorban Norvégia – amerikai agytrösztöknél. A Times szerint mindez sértheti az külföldi ügynök regisztrációjáról szóló, 1938-ban a náci befolyásszerzés miatt hozott amerikai törvényt. A szövetségi törvény megsértése akár öt év börtönbüntetéssel is sújtható.
Ezek a nem jelentéktelen körülmények sajnos elkerülték a 444.hu figyelmét. S hogy őket ki pénzeli? Nem fogjátok kitalálni.

Splier

Újra átpolitizálódik a szabadkőművesség - a Galamus csoport az "értékek" definiálásába kezdett

Euro-atlanti elkötelezettsége miatt hiányolja Martonyit a Galamus csoport nevű szabadkőműves szerveződés, aki szerintük értékalapú külpolitikát folytatott, és vélhetően "komolyan is gondolta" az euro-atlanti elköteleződést, szemben az Orbán-kormány új külügyérével.
Bauer Tamás kifejezetten aggasztónak tartja, hogy a kormány Szijjártót teszi meg külügyminiszterré, ahogyan azt is, hogy kormány "szakít az értékalapú külpolitikával". A szabadkőművesek szerint Martonyi külpolitikájának "etnikai alapú nacionalizmusát" pusztán amiatt lehetett elfogadni, mert emellett teljes mértékben elkötelezett volt a nyugat mellett. Ugyanakkor Szijjártóval kapcsolatban már kifogásaik vannak, elsősorban amiatt, mert Orbán bejelentette, hogy az új magyar külügy "nem érték, hanem érdek mentén" politizál majd.
Mint a fentiek is mutatják, Orbán bejelentése -véletlenül vagy szándékosan- azt a következményt vonta maga után, hogy a radikális atlantisták a nyugat kiszolgálására tudnak hivatkozni mint "értékre", a nyugati érdekkel össze nem egyeztethető külpolitikát pedig az értékek hiányaként tudják meghatározni. A Galamus csoport azonban nem elégedett meg azzal, hogy Orbán szavai alapján a nyugathoz az értéket, a nem-nyugathoz az értéktelent akarja társítani.
Bauer Tamás, ellenzéki szabadkőműves
Vélhetően tisztában vannak azzal, hogy a nyugat szót a többség nem az értékkel társítja, mert a fenti fejtegetés mellett Bauer egy erőtlen, személyi alapú lejáratási kísérletet kezdett az új külügyminiszter személye ellen. "A győri önkormányzatban, amelyben képviselő volt, támogatást szerzett egy sportegyesületnek, ő maga pedig egy éven át a sportegyesület autójával közlekedett – egészen addig, amíg a dolog ki nem derült. Rengeteg közpénzt zsebelt be így, de a kis kellemetlenségből nem lett komoly botrány, a sajtó hagyta az ügyet elaludni." Mivel a személyeskedés többnyire akkor kerül elő, amikor valaki nem tud szakmai alapú kritikát megfogalmazni, így még valami olyasmit is hozzátett Bauer, hogy Szijjártó már a későbbi fideszes generációhoz tartozik, nem ismeri a "demokratikus értékeket", mert akkor lépett be a pártba, amikor az már csak hatalmi harcok színhelye volt. "Ahogy a főnöke, úgy ő sem beszél értékalapú külpolitikáról. Nem, ő a két lábon álló külpolitikát vallja, ahol a nyugati demokráciák lennének az egyik, a keleti önkényuralmak pedig a másik láb. Hogy melyik lábbal köti össze őket közös gondolkodás, az eléggé nyilvánvaló. Orbán mai külpolitikájához, melyben a Nyugat csak mint pénzcsap játszik szerepet, Martonyi és Németh már nem illene, ezért került a helyükre Szijjártó."
A Galamus csoport szerint fél lábon állva jobb volt, a nyugat az értéket képviseli, és a nyugati érdek kiszolgálása mellett akár olyan dolgok felett is "szemet lehet hunyni", mint az etnikai alapú nacionalizmus. Mindez feltételezi, hogy számukra a nyugat kiszolgálása az elsődleges érték, minden más csak alárendelt tényező lehet. Kijevben éppen ez az értéksorrend működött akkor, amikor a demokratikus eszmény fontosságát felülírta a nyugati érdek, és felfegyverezték az ukrán szélsőjobboldalt.
Érdekes kísérletnek lehetünk szemtanúi. Sikerül-e a radikális atlantistáknak elérnie azt, hogy a közvélemény a nyugatról mint értékről beszéljen? Minden bizonnyal nem sikerül. Erre garancia az elmúlt 25 év, - privatizációval, munkanélküliséggel, elöregedéssel, kivándorlással, liberalizmussal, reménytelenséggel és buzifelvonulással. Van azonban valami szándékosan cinkos összekacsintás abban, ahogyan a kormány és a Galamus csoport beszél a nyugatról. Az értéktelentől távolodást az értékek megtagadásának nevezik mindketten, az értékekhez közeledést pedig érdeknek. Az alapvető értékek ma már csak olyan országok politikájában lelhetőek fel, melyekre Orbán Viktor csak mint másik lábra hivatkozik, amin állni akar. Ezeket az értékeket pedig nem képviselheti se az, aki értéktelennek nevezi, se az, aki érdeknek. Az érték maga válogatja meg, ki az, aki szolgálhatja, ez nem politikai érzék vagy jó helyezkedés kérdése.


http://www.hidfo.net/2014/09/24/ujra-atpolitizalodik-szabadkomuvesseg-galamus-csoport-az-ertekek-definialasaba-kezdett

Kijev a katonai vereség küszöbén állt


A Luganszki Népi Köztársaság védelmi minisztere bejelentette, a tűzszüneti megállapodás nem jelenti, hogy visszavonnák csapataikat azokról a területekről, melyeket még a fegyveres konfliktus során vontak ellenőrzés alá. Igor Plotnicskij közölte, hogy a demilitarizált zónából kivonulás is attól függ, hogyan haladnak a tárgyalások. A védelmi miniszter emlékeztetett, hogy jelenleg ők állnak az ukrán csapatok korábbi állásain, nem fordítva. Így elsősorban Kijevnek érdeke a demilitarizált zóna létrehozása, mivel Kijev a katonai vereség küszöbén állt.


http://www.hidfo.net/2014/09/24/kijev-katonai-vereseg-kuszoben-allt

A Jobbik nem nyugszik! Ismét előkotorták a szovjet emlékművek ügyét

Magyarország területén az első világháború korszakából 130, a másodikéból pedig 1030 szovjet emlékmű vagy katonai temetkezési hely van – derül ki a honvédelmi miniszter válaszból, amelyet a jobbikos Sneider Tamás kérdésére adott írásban. Az áthelyezésüket csak az illetékes önkormányzatok kezdeményezhetik Hende Csaba szerint.
A Jobbik országgyűlési képviselője azt kérdezte Hende Csabától, hogy hány szovjet emlékmű van az országban, és mi a kormány terve ezekkel: a köztereken hagyják vagy pedig eltávolítják ezeket.
A honvédelmi miniszter válaszában emlékeztetett, hogy a második világháború idején sokszor a települések központi részén jelöltek ki tömegsírokat, amelyeken obeliszkeket állítottak. Ennek is köszönhető, hogy nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy az adott helyen katonai temető vagy csak emlékmű van.
A legtöbb köztéri építmény alatt valószínűleg elesett katonák maradványai vannak, de erről nincsenek hiteles információk – tette hozzá.
Hende Csaba jelezte, hogy az első és a második világháború idejéből összesen 1160 ilyen emlékmű vagy temetkezési hely van az országban. A honvédelmi tárca minden lehetséges támogatást megad az ilyen emlékművek vagy temetők áthelyezéséhez, de ilyen eljárás kezdeményezésére csak az illetékes önkormányzatok jogosultak – derül ki a válaszból.
(HVG)

Így szerzett kormányok feletti befolyást Soros György

Bár a „civil világ” elleni támadásról szólnak a hírek a Norvég Alap ügyében, pontosabb lenne liberális aktivista csoportokról beszélni. Ellenük sem helyes azonban a hatósági erődemonstráció, inkább az eszmék csatáját kellene megvívni. Volna miről vitatkozni, ugyanis még a nyitott társadalomért harcoló Soros-galaxis döntéshozatala is átláthatatlan. Feltáró írásunk a csütörtöki Heti Válaszban.
Az aggódó hírek arról szólnak, hogy a jobboldali kormány támadást indított a civilszervezetek ellen. Nemcsak a hatalmon lévő párt kritizálja őket, de még a hivatalosság is rájuk szállt. A hasonlóság csak a véletlen műve: nem Magyarországon, hanem Ausztráliában járunk. Ott mostanában Tony Abbott konzervatív kormányát vádolja azzal a nem-kormányzati szektor, hogy a nagy bányavállalatoknak és károsanyag-kibocsátó cégeknek kedvezve, nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva zaklatja a környezetvédelemmel foglalkozó egyesületeket. Konzervatív politikusok viszont arra hivatkoznak, nem világos, hogy egyes beruházásokat támadó szervezetek tulajdonképpen kiket képviselnek és milyen pénzből tevékenykednek.
Ugyanezen kérdések vetődnek fel a nemcsak Magyarországon, de világszerte a liberális aktivistacsoportok legfőbb támogatójának számító Soros György alapítványi birodalma kapcsán. Erre a következtetésre jutott az izraeli NGO Monitor nevű szervezet tavalyi elemzése. A Soros-világot vizsgáló, Alexander H. Joffe jegyezte tanulmány szerint a 22 milliárdos magánvagyonából tavaly becslések szerint közel egymilliárd dollárt alapítványaira fordító Soros hálózatának döntéshozatala és támogatási rendszere egyaránt homályos.
Ennek középpontjában az adóoptimalizálók kedvelt svájci városába, Zugba bejegyzett Foundation Open Society Institute áll, amely kerüli a nyilvánosságot. Egy bolgár emberijogi szervezettel például olyan szerződést kötöttek, amely epxlicite megtiltja a zugi lerakatra való hivatkozást. Az izraeli tanulmány szerint a Soros-világ ügye azért is fontos, mert komplexitása révén tulajdonképpen egy „meta-NGO”. Azaz globális rendszere és kiterjedt erőforrásai révén képes más szervezeteket kormányozni és a demokratikus folyamatokat manipulálni.
Ablonczy Bálint
Mindezt hogyan? Részletek a szeptember 25-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Afganisztán leköszönő elnöke az Egyesült Államokat hibáztatja

Hídfő.net | Hamid KarzaiHamid Karzai
Hamid Karzai, Afganisztán leköszönő elnöke szerint az Egyesült Államok pusztán a saját érdekei miatt támadta meg Afganisztánt 2001-ben, és valójában soha nem akart békét a régióban. Karzai 2001-től volt az ország elnöke, szerinte "Amennyiben az Egyesült Államok és Pakisztán tényleg békét szeretne Afganisztánban, ennek semmi nem állná az útját. Az afgán háború más nagyhatalmak célját szolgálja, ebből más államok profitálnak. Az afgánok pusztán áldozati bárányok ebben a játszmában."
Karzai figyelmeztette továbbá az új kormányt, hogy "legyenek rendkívül óvatosak" az Egyesült Államokkal szemben. Karzai megköszönte továbbá a segítséget az Afganisztánt szerinte kiemelten segítő országoknak, úgy mint Kína, Németország, India, Irán, Japán, Szaúd-Arábia, Dél-Korea és Törökország.
A választáson induló másik két jelölt, Ashraf Ghani és ellenfele Abudullah Abdullah egy hatalom-megosztási szerződés kötöttek, amivel Ashraf Ghani lesz az új elnök, de Abudullah Abdullah miniszterelnöki feladatokat fog ellátni - ez a poszt korábban nem létezett Afganisztánban.

http://www.hidfo.net/2014/09/24/afganisztan-lekoszono-elnoke-az-egyesult-allamokat-hibaztatja

Nukleáris modernizáció Amerikában

Barack Obama második ciklusa alatt megkezdte a lassan elavulttá váló nukleáris fegyverek és erőművek felújítását.

Barack Obama, aki 2008-as kampányában még a nukleáris leszerelés mellett emelte fel a hangját, 2014-re igazi nukleáris modernizációs hullámot indított el az Egyesült Államokban, új atomerőművek átadásával és növekvő nukleáris védelmi költségtervezettel. A The New York Times megkérdezte Gary Samore-t, Obama volt nukleáris tanácsadóját is, aki a változás fő okaként Putyin ukrajnai behatolását említette, ami mellett az egyoldalú leszerelés értelmetlennek hatna. A sors fintora, hogy Obama 2009-es Nobel díját a Díjkiosztó Bizottság többek között Obama nukleáris leszereléssel kapcsolatos munkájáért ítélte oda az amerikai elnöknek - ami a 2008-as amerikai-orosz leszerelési paktumban csúcsosodott ki.
Kattintson és nézzen szét az Egyesült Államokban!

A támogatók - többek között az Amerikai Légierő - szerint a nukleáris fegyverkészlet felújításával nem lehet késlekedni. A Légierő vezérkari főnöke szerint itt az ideje, hogy az Egyesült Államok azzá a nukleáris erővé váljon, amire a nemzetnek szüksége van. A jelenlegi hosszú hatótávolságú bombázók közül például a legismertebb B-52-t 1962-ben kezdték használni, és még mindig rendszeresítve van – a Légierő szerint félő, hogy ilyen hosszú időn át tartó használat mellett az USA lemarad az ellenségei légvédelmi rendszereihez képest, és elveszti támadási képességét. Az Obama-adminisztráció a maga részéről a fegyverek felújítását elengedhetetlennek tartja a fegyverarzenál méretének csökkentéséhez.

A nukleáris arzenál felújítása nem lesz olcsó. Becslések szerint 2014-2023 között 335 milliárd dollárból fogják tudni fenntartani, illetve a modern kori követeleményeknek megfelelő szinten tartani a stratégiai nukleáris triádot (a hosszú hatótávolságú rendszereket: a nukleáris tengeralattjárókat, az interkontinentális ballisztikus rakétákat és a hosszú hatótávolságú bombázókat); az USA azon képességét, hogy nukleáris fegyvereket légi úton vigyen az óceánon át, valamint ebből fizetnék a nukleáris laboratóriumokat is.

Németth Anna

Obama megvédte a magyar civileket

A civil társadalmakra nehezedő nyomás a demokrácia eszméjének aláakánázását célozza – mondta az amerikai elnök, a rossz példák között említve Magyarországot. Bejelentette, hogy az USA világszerte innovációs központokat hoz létre a civil társadalmi csoportok támogatására.
A civil szervezetek globális amerikai támogatásának fokozását ígérte Barack Obama amerikai elnök a Clinton Globális Kezdeményezés elnevezésű szervezet New York-i éves tanácskozásán, amelyen mások mellett Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette.
A helyi idő szerint kedden elhangzott felszólalásban az elnök hangoztatta, hogy a civil társadalomra növekvő nyomás nem más, mint egy olyan kampány, amely a demokrácia eszméjének aláaknázását célozza. Emlékeztetett arra az ígéretére, hogy egy évvel ezelőtt New Yorkban megfogadta, az Egyesült Államok, amely a világon vezető szerepet játszik ezen a területen, a korábbiaknál is többet fog tenni a civil társadalom megerősítése érdekében.
Amerikai lépések a civilekért
Obama több lépést is bejelentett a fenti cél érdekében. Az amerikai vezetés ezentúl teljes kormányzati szinten – és nemcsak a szakminisztériumok útján – fog egyeztetni és együttműködni a civil szervezetekkel. Az Egyesült Államok ellen fog állni a külföldi kormányok azon erőfeszítéseinek, amelyek a békés gyülekezéshez, egyesüléshez és véleménynyilvánításhoz való jog korlátozására irányulnak – mondta Obama, aki úgy gondolja, “hogy a civil társadalomnak nyújtott amerikai támogatás nemzetbiztonsági kérdés”.
Az Egyesült Államok világszerte innovációs központokat hoz létre a civil társadalmi csoportok támogatására, amelyek a jövő évtől kezdve hálózatépítésre használhatják fel őket, illetve arra, hogy az elképzeléseik megvalósításához szükséges ismeretanyaghoz, technikához és anyagi eszközökhöz juthassanak. Az első hat ilyen központ Latin-Amerikában, a szubszaharai Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában jön majd létre.
Az Egyesült Államok megnöveli a Demokráciák Közössége elnevezésű kormányközi szervezet támogatását a hatékonyabb diplomácia nyomásgyakorlás érdekében.
Az Egyesült Államok mindennemű civil társadalmi csoportok támogatását növeli és nagyobb vésztámogatást nyújt a szorongatott civil szervezeteknek. Nő a terhelő törvényekkel és szabályozásokkal szembeni jogi támogatás.
Barack Obama méltatta a kubai, az orosz, a szenegáli, a palesztin és a burmai civil szervezetek kiállását. Hangoztatta, hogy erős és élénk civil társadalmakra van szükség.
Az elnök rámutatott, hogy azok az országok Amerika legszorosabb partnerei, amelyek tiszteletben tartják az emberi jogokat, ezzel szemben ezeknek a jogoknak a megsértése sérelmeket szül és idővel instabilitáshoz vagy szélsőségességhez vezethet.
Magyarország Azerbajdzsánnal egy lapon
“Oroszországtól Kínáig és Venezueláig könyörtelen megleckéztetéseknek vagyunk a tanúi, valamint annak, hogy a jogos elégedetlenséget felforgatásként becsmérlik. Olyan helyeken, mint Azerbajdzsán, a törvények hihetetlenül megnehezítik a civil szervezeteknek még a működését is. Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. És szerte a világon olyan bátor férfiakat és nőket támadnak meg, sőt, ölnek meg, akik fel merik emelni a hangjukat” – fogalmazott az amerikai elnök.
(MTI)

Donbasszi “tűzszünet”: a “nagy felfedezések” kora! (+38 éven felülieknek)

A donbasszi tűzszünet a jelenlegi időszakában – de még ki tudja meddig ? – a “nagy felfedezések kora”!
Akkora felfedezéseké, hogy Moszkvában bizony alaposan kiverte a biztositékot a tegnapi nap. (Hogy a világ közvéleménye körében ez mikor fogja átlépni az ingerküszöböt? – nem tudni.)
A tegnapi nap folyamán olyan emberiség elleni bűncselekmények helyszíneire bukkantak a népköztársasági erők bevonuló csapatai, amelyek miatt az orosz parlament (Goszduma) Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke – Alakszej Puskov – a színre kellett hogy lépjen.
puskov
Puskov bizottsági elnök az odesszai tragédia kijevi elkenésének ügyével kezdte. Majd azzal a rémséggel folytatta, hogy a Donyecktől mintegy hatvan kilométerre lévő Kommunar falu 22. számú bányaüzemének területén a népfelkelők az ún. nemzeti gárda és a Jobb Szektor pribékhordáinak egykori bűntanyáján tömegsírra bukkantak. (Ez a hely nem azonos a Bal-Rad-on tegnap ismertetett szörnyűségek színhelyével!)
töm
Kommunarban frissen elkapart, civilek lefejezett holttesteit rejtő hatalmas tömegsírra bukkantak. A sír további feltárásának munkálatait az EBESZ megfigyelőinek megérkezéséig felfüggesztették. A munkálatokat a szervezet jelenlétében fogják tovább folytatni.
Megalapozott gyanú szerint a kijevi törvénytelen hatalom csapatai által eddig megszállva tartott területeken a szervezett népirtást bizonyító, még legalább öt – nyolc tömegsír vár feltárásra.
Puskov jelezte, hogy Oroszország az Európa Tanács főtitkárának, Thorbjorn Jaglandnak már jelezte az esetet, és kifejezte Oroszország igényét egy közös ET – EBESZ tényfeltáró bizottság létrehozására, a tömeggyilkosságok kivizsgálására.http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/donbasszi-tuzszunet-a-nagy-felfedezesek-kora/



Dagad a donbasszi tömegmészárlások miatti NEMZETKÖZIVÉ terebélyesedett botrány!

Ma már megjelent Kommunárban az EBESZ tényfeltáró bizottsága, és özönlik a nyugati médiai. Több tucat újságiró, rendőrök, nyomozók, “tanult kriminalisták” szállták meg a környéket.
De olyan ez az ügy már, mint a guruló hólabda. Egyre csak nő és nő!

Ma délelőtt Zsdanovka és Nyizsnyjaja Krinyka határában is felfedeztek a volt pribéktanyáknál újabb tömegsirokat. Megkínzott, megcsonkított, kivégzett civilek százainak holttestét rejtő hatalmas tömegsírokat.
szemle
A Kommunár melletti vesztőhely és tömegsír közelében egyre több tárgyi bizonyíték is előbukkan a kivégzettek holttestein kívül. A banderisták és jobbszektorosok vadállati, bestiális módszereiről és kegyetlenkedéseiről árulkodó “eszközök”. Előkerültek olyan holttestek is, amelyekről a halottkémek “első ráézésre” megállapították: az áldozatot elevenen elégették a fasiszta, neonáci fenevadak!

Jelentések szerint a jelen lévő egészségügyi személyzet “kapacitásának” jó részét a látványtól rosszul lett újságírók és bizony a sokat látott szakértők magához téritésének munkálatai kötik le. Néhány közreműködő munkás, és edzett idegzetű milicista és rendőr is elhagyta a borzalmak helyszínét!

A levágott női fejeken jól látszanak a 9 mm-es pisztollyal történt tarkólövés nyomai. Az EBESZ képviselőinek néhánya képtelen a megszólalásra. Akik tudtak szólni, azok is csak az “ez döbbenetes” ez “iszonyatos” ez “hihetetlen” kifejezéseket mormolják!
És a kommunárovkai eset csak az első a sorban! Értesüléseink szerint legkésőbb holnap megkezdik a másik kettő, eddig jelzett tömegsir feltárását is.

Előzetes becslések szerint CSAK ebben a három tömegsirban ötszáz és ezer közé tehető az áldozatok száma!
Bárhonnan is nézzük a dolgokat, valószinűsithető: megkezdődött Maradék – Ukrajnában a banderista és jobbszektoros szadista bűnbandák kriminalisztikai felszámolása. Ez viszont nem azonos a politikai likvidálásukkal! Azt egészen magas helyen – a Turcsinov – Valcman – Jacenyjuk – Avakov – Jaros – Tyahnyibok – Ljasko – Gázos Julcsa – Klicsko – Kolomojszkij – Parubij “válogatott 11″, és az “Edző” – Obamaki – kiiktatásával lehet csak megoldani! (Nem tudni miért van az az érzésünk itt a Bal – Rad – nál, hogy hamarosan érkezik valami újabb, ütős kis ügy is még. Maláj repülőgép ügyében!)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/ujabb-tomeggyilkossagok-bizonyitekai-donbasszban/

Igor Plotnyickij a Luhanszki Népköztársaság politika vezetője kijelentette: a Népköztársaság fegyveres erői egy tapodtat sem hajlandóak feladni pozicióikból.

Ситуация в Донецкой области. Архивное фото
Szcsasztyjénál tegnap a kora éjszakai órákban heves lövöldözés tört ki. Először valcmanista mesterlövészek tözet nyitottak, majd latortankok próbáltak meg a népköztársaságiak állásai felé előretörni. Három páncélos és a személyzete ott pusztult.
Novokujbisev lakótelepére Nyalókakirály latortüzérsége sorozatvetőkből nyitott tüzet tegnap este. Négy polgári személy meghalt, négyet pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállitottak.
Este tiz órakor a donyecki repülőtéren tanyázó, bekeritett valcmanista pribéktüzérség a város keleti részeit lőtte. Néhány perc után a népköztársaságiak tudomásukra hozták rosszallásukat. Három “GRAD” sorozatvetővel üzentek. Attól kezdve Donyeck “nyugodtan aludt”!
A mariupoli térségben csend és nyugalom honol. Mindössze egy augusztusi eset borzolja most az idegeket. A városban fészkelő fasiszta banditák megöltek három kisiskolás korú fiút – terrorgyanúval. Most kiszivárgott, hogy a rendőrségi vizsgálat MÁR AKKOR közönséges gyilkosságot állapitott meg.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/zajlik-a-tuzszunet-donbasszban/