Ramzan Kadirov csecsen elnök nyilatkozata szerint megbízható forrásokból információi vannak arra vonatkozóan, hogy az a David Petraeus vezérezredes, aki az iraki és afganisztáni NATO missziók során az amerikai fegyveres erők vezetője volt, jelenleg a CIA megbízásában teljesít szolgálatot az ISIS terrorszervezet egyik vezetőjeként.
A csecsen vezető azt állítja, hogy egy bizonyos Abu Bakr al-Bagdadi "szervezte be" az amerikai ezredest az ISIS terrorszervezetbe, ahol jelenleg is vezető pozíciót tölt be. "Az iraki, szíriai, valamint a térség más országaiban zajló terrorizmus egyre veszélyesebbé és kiélezettebbé válik. Az Egyesült Államok és az Európai Unió hozzájárul az ISIS terjeszkedéséhez. Bizonyítékaink vannak arra vonatkozóan, hogy a banditák vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi beszervezte David Petraeus vezérezredest, aki tömeggyilkosságok megszervezésében vesz részt."
Hídfő.net | David PetraeusDavid Petraeus, terrorista vezető
Az ISIS jelenleg Irak, Szíria és Libanon területén működik, sikeresen veszik fel a harcot az iraki kormánnyal szemben és a szír kormányerők ellen is ők alkotják a fegyveres ellenállás magvát. Korábban az ISIS azzal fenyegetőzött, hogy háborút robbant ki a Kaukázusban is, emiatt a Csecsen Köztársaság közvetlen érintett az ISIS terrorszervezet feltérképezésében. A terrorszervezet felszámolása során azonban úgy tűnik, amerikai katonai vezetőket kell kiiktatni, akik közvetlen érintettek a terrorszervezet irányításában.


http://www.hidfo.net/2014/09/24/amerikai-ezredes-iranyitja-az-isis-terrorszervezetet