A donbasszi tűzszünet a jelenlegi időszakában – de még ki tudja meddig ? – a “nagy felfedezések kora”!
Akkora felfedezéseké, hogy Moszkvában bizony alaposan kiverte a biztositékot a tegnapi nap. (Hogy a világ közvéleménye körében ez mikor fogja átlépni az ingerküszöböt? – nem tudni.)
A tegnapi nap folyamán olyan emberiség elleni bűncselekmények helyszíneire bukkantak a népköztársasági erők bevonuló csapatai, amelyek miatt az orosz parlament (Goszduma) Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke – Alakszej Puskov – a színre kellett hogy lépjen.
puskov
Puskov bizottsági elnök az odesszai tragédia kijevi elkenésének ügyével kezdte. Majd azzal a rémséggel folytatta, hogy a Donyecktől mintegy hatvan kilométerre lévő Kommunar falu 22. számú bányaüzemének területén a népfelkelők az ún. nemzeti gárda és a Jobb Szektor pribékhordáinak egykori bűntanyáján tömegsírra bukkantak. (Ez a hely nem azonos a Bal-Rad-on tegnap ismertetett szörnyűségek színhelyével!)
töm
Kommunarban frissen elkapart, civilek lefejezett holttesteit rejtő hatalmas tömegsírra bukkantak. A sír további feltárásának munkálatait az EBESZ megfigyelőinek megérkezéséig felfüggesztették. A munkálatokat a szervezet jelenlétében fogják tovább folytatni.
Megalapozott gyanú szerint a kijevi törvénytelen hatalom csapatai által eddig megszállva tartott területeken a szervezett népirtást bizonyító, még legalább öt – nyolc tömegsír vár feltárásra.
Puskov jelezte, hogy Oroszország az Európa Tanács főtitkárának, Thorbjorn Jaglandnak már jelezte az esetet, és kifejezte Oroszország igényét egy közös ET – EBESZ tényfeltáró bizottság létrehozására, a tömeggyilkosságok kivizsgálására.http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/donbasszi-tuzszunet-a-nagy-felfedezesek-kora/



Dagad a donbasszi tömegmészárlások miatti NEMZETKÖZIVÉ terebélyesedett botrány!

Ma már megjelent Kommunárban az EBESZ tényfeltáró bizottsága, és özönlik a nyugati médiai. Több tucat újságiró, rendőrök, nyomozók, “tanult kriminalisták” szállták meg a környéket.
De olyan ez az ügy már, mint a guruló hólabda. Egyre csak nő és nő!

Ma délelőtt Zsdanovka és Nyizsnyjaja Krinyka határában is felfedeztek a volt pribéktanyáknál újabb tömegsirokat. Megkínzott, megcsonkított, kivégzett civilek százainak holttestét rejtő hatalmas tömegsírokat.
szemle
A Kommunár melletti vesztőhely és tömegsír közelében egyre több tárgyi bizonyíték is előbukkan a kivégzettek holttestein kívül. A banderisták és jobbszektorosok vadállati, bestiális módszereiről és kegyetlenkedéseiről árulkodó “eszközök”. Előkerültek olyan holttestek is, amelyekről a halottkémek “első ráézésre” megállapították: az áldozatot elevenen elégették a fasiszta, neonáci fenevadak!

Jelentések szerint a jelen lévő egészségügyi személyzet “kapacitásának” jó részét a látványtól rosszul lett újságírók és bizony a sokat látott szakértők magához téritésének munkálatai kötik le. Néhány közreműködő munkás, és edzett idegzetű milicista és rendőr is elhagyta a borzalmak helyszínét!

A levágott női fejeken jól látszanak a 9 mm-es pisztollyal történt tarkólövés nyomai. Az EBESZ képviselőinek néhánya képtelen a megszólalásra. Akik tudtak szólni, azok is csak az “ez döbbenetes” ez “iszonyatos” ez “hihetetlen” kifejezéseket mormolják!
És a kommunárovkai eset csak az első a sorban! Értesüléseink szerint legkésőbb holnap megkezdik a másik kettő, eddig jelzett tömegsir feltárását is.

Előzetes becslések szerint CSAK ebben a három tömegsirban ötszáz és ezer közé tehető az áldozatok száma!
Bárhonnan is nézzük a dolgokat, valószinűsithető: megkezdődött Maradék – Ukrajnában a banderista és jobbszektoros szadista bűnbandák kriminalisztikai felszámolása. Ez viszont nem azonos a politikai likvidálásukkal! Azt egészen magas helyen – a Turcsinov – Valcman – Jacenyjuk – Avakov – Jaros – Tyahnyibok – Ljasko – Gázos Julcsa – Klicsko – Kolomojszkij – Parubij “válogatott 11″, és az “Edző” – Obamaki – kiiktatásával lehet csak megoldani! (Nem tudni miért van az az érzésünk itt a Bal – Rad – nál, hogy hamarosan érkezik valami újabb, ütős kis ügy is még. Maláj repülőgép ügyében!)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/ujabb-tomeggyilkossagok-bizonyitekai-donbasszban/

Igor Plotnyickij a Luhanszki Népköztársaság politika vezetője kijelentette: a Népköztársaság fegyveres erői egy tapodtat sem hajlandóak feladni pozicióikból.

Ситуация в Донецкой области. Архивное фото
Szcsasztyjénál tegnap a kora éjszakai órákban heves lövöldözés tört ki. Először valcmanista mesterlövészek tözet nyitottak, majd latortankok próbáltak meg a népköztársaságiak állásai felé előretörni. Három páncélos és a személyzete ott pusztult.
Novokujbisev lakótelepére Nyalókakirály latortüzérsége sorozatvetőkből nyitott tüzet tegnap este. Négy polgári személy meghalt, négyet pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállitottak.
Este tiz órakor a donyecki repülőtéren tanyázó, bekeritett valcmanista pribéktüzérség a város keleti részeit lőtte. Néhány perc után a népköztársaságiak tudomásukra hozták rosszallásukat. Három “GRAD” sorozatvetővel üzentek. Attól kezdve Donyeck “nyugodtan aludt”!
A mariupoli térségben csend és nyugalom honol. Mindössze egy augusztusi eset borzolja most az idegeket. A városban fészkelő fasiszta banditák megöltek három kisiskolás korú fiút – terrorgyanúval. Most kiszivárgott, hogy a rendőrségi vizsgálat MÁR AKKOR közönséges gyilkosságot állapitott meg.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/zajlik-a-tuzszunet-donbasszban/