Egy francia állampolgár, Emilie König letaróztatásra került egy szíriai menekülttáborban, miután a hatóságok arról értesültek, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára toborzást folytat.
Emilie König az Egyesült Államok és az ENSZ által is körözött terrorista, aki ezúttal egy kurd menekülttáborban – Észak-Szíriában – próbált migránsokat toborozni a terrorszervezet számára.
Az Ouest-France francia lap szerint a terrorista anyja elmondta, hogy lányával utoljára a múlt hét folyamán beszélt, azóta “fogva tartják a menekülttáborban és kínvallatásnak van kitéve.” Elmondása szerint azt tervezi, hogy Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter személyes közbenjárását kéri lánya hazajuttatása érdekében, majd kegyelmet fog kérni a francia hatóságoktól.
A 33 éves Emilie König azt követően került a radikális iszlám hatása alá, hogy kapcsolatba került első férjével, aki egy algériai migráns volt. 2012-ben elhagyta Franciaországot és – két gyermeket hátrahagyva – Szíriába utazott, ahol több mint 200 francia állampolgárt szervezett be az Iszlám Állam harcosának.
König korábban nyíltan arra buzdította a terrorszervezet tagjait, hogy a francia kormány tagjai és kormányhivatalok ellen hajtsanak végre támadásokat.

http://www.hidfo.ru/2018/01/toborzo-terroristat-fogtak-egy-sziriai-menekulttaborban/