2017. május 24., szerda

A lakosság kétharmada szerint álhíreket terjeszt a fővonalú sajtó

Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint az amerikai választók többsége úgy gondolja, hogy a fővonalú média rengeteg álhírt is leközöl.
A Harvard Egyetem és a Harris Polling szerdán közölt felméréséből kiderült, hogy az amerikaiak ideológiai hovatartozástól függetlenül meg vannak győződve arról: a fővonalú média átveri őket, és a valós hírek közé vegyítve álhíreket is terjeszt.
„A választók hatvanöt százaléka úgy gondolja, rengeteg álhír is terjed a fővonalú médiában.” A kutatás szerint „a republikánusok 80%-a, a függetlenek 60%-a, és a demokraták 53%-a szerint terjeszt álhíreket a mainstream média.”
A The Hill magazin a kutatás eredményeit értékelve arra hívta fel a figyelmet, hogy rengeteg konzervatív választó úgy gondolja; a média elhagyja vagy felhígítja az egyébként általuk használt standardokat, amikor Donald Trumppal kapcsolatos híreket közölnek, és ilyen esetekben kiemelkedő gyakorisággal hivatkoznak névtelen forrásokra.

A The Hill értékelése szerint frusztráció figyelhető meg a mainstream médiában azzal kapcsolatban, hogy Trump szóvá tette ezeket a visszaéléseket, és ellenzéki pártként hivatkozik az őt kritizáló sajtóra.
A jelentés azzal összegzi a helyzetet, hogy a fővonalú médiába vetett bizalom történelmi mélyponton van az amerikai választók körében.

http://www.hidfo.ru/2017/05/a-lakossag-ketharmada-szerint-alhireket-terjeszt-a-fovonalu-sajto/

Macron, Merkel, May – gyermektelen vezetők irányítják a meddő Európát

A Russia Today publicistája arra hívja fel a figyelmet, hogy a nyugat-európai országok vezetőinek van egy közös vonása: mindannyian gyermektelenek. Bármit megtehetnek az országgal, mert nincs gyermekük, akik később el kellene viseljék a felelőtlen politika következményeit.
Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök, Theresa May brit kormányfő, Mark Rutte holland kormányfő, Paolo Gentiloni olasz kormányfő, Simonetta Sommaruga volt svájci elnök, Stefan Löfven svéd kormányfő, Nicola Sturgeon skót első miniszter és Xavier Bettel luxemburgi kormányfő. Az a közös bennük, hogy egyiküknek sincs gyermeke. Pedig egy-két kivételtől eltekintve mindannyian középkorúak vagy idősebbek. Gyermektelen vezetők vezetik a gyermektelen Európát, ahol a lakosság már nem tudja reprodukálni magát, ezért vezetői éppen átadják a kontinenst más népeknek.
A Russia Today publicisztikája hosszasan kifejti, hogy ezek az emberek az egyéni önmegvalósításban hisznek, minden pillanatukat leköti a karrier építgetése, de egyébként is olyan az értékrendjük, hogy nekik a család nem érték, csak az egyéni önmegvalósítás. Mindannyian gyermektelenek, és mivel nincsenek leszármazottaik, nekik teljesen mindegy, hogy az európai kontinensen milyen állapotok lesznek 30-40 év múlva. Ők már mindannyian a föld alatt lesznek addigra, és nincsenek gyermekeik, akikre bármit is rá kell hagyjanak – például egy jobb világot, egy élhetőbb országot, akármit. Ami 30-40 év múlva lesz, az őket nem érinti.
Ezek a gyermektelen vezetők pedig Európa legbefolyásosabb emberei. Formálják a körülöttük lévő világot. Ötszáz millió európai hallgatólagos beleegyezéssel őrájuk bízta Európa jövőjének formálását, és a mi gyermekeink majd az ő egyéni karrierépítésük következményeiben fognak élni. Például kalifátusban, no-go zónában, terrortámadások és tömeggyilkosságok közepette – amit London pakisztáni polgármestere, Shadiq Khan szerint el kell fogadni, mert ezek egy metropolisz mindennapi életének velejárói. Tehát ebben a gyermektelen karrieristák által épített Európában teljesen természetes, hogy ártatlan embereket néha felrobbantanak.
Véletlen-e, hogy ezek az európai vezetők saját elhatározásukból gyermektelenek? Lehet, de nem valószínű. Hűen tükrözik a mai Európát, ami már nem akarja reprodukálni önmagát, nem helyezi a családot a középpontba, se szó szerint, se kulturálisan.” – áll a publicisztikában.
A másik közös nevező – írja –, hogy ezek a gyermektelen vezetők mindannyian multikulturalizmust akarnak, globalista politikát képviselnek, támogatják a tömeges bevándorlást, és azt az Európát képviselik, ami atomjaira hullott, és a hagyományos család mint érték helyett az egyéni önmegvalósítást helyezte középpontba. Ők a globalizmus példaképei, ilyen jövőt akarnak a globalisták az európaiaknak: engedjék be a bevándorlókat, és miután az európaiak mind meghalnak, lehetőleg semmi ne maradjon utánuk.

http://www.hidfo.ru/2017/05/macron-merkel-may-gyermektelen-vezetok-iranyitjak-a-meddo-europat/

UKIP: együtt kell működni Moszkvával a terrorellenes harcban

A brit Függetlenségpárt tagja, Nigel Sussman a Manchesterben történt terrortámadás után annak szükségéről beszélt, hogy az európai hatóságok beépítsék a terrorellenes gyakorlatba az orosz terrorelhárítás által felhalmozott tapasztalatokat.
A UKIP tagja a Szputnyik hírügynökségnek adott interjú során azt mondta, semelyik ország nem tudja teljes mértékben megvédeni magát a terroristákkal szemben, ezért fontos lenne, hogy a nyugat-európai terrorelhárítási szervek minél több ország tapasztalatait figyelembe véve tudják felvenni a harcot a terrorfenyegetéssel.
Sussman szerint egy ország önmagában kevés a terrorellenes harchoz, mert a terrorszervezetek is határon átívelő módon működnek. Egy minél széleskörűbb nemzetközi együttműködés azonban alkalmas lenne arra, hogy a manchesterihez hasonló terrortámadások megakadályozhatóak legyenek.
A politikus elmondása szerint sokan csalódtak abban az álláspontban, amit a nyugat-európai országok képviselnek Oroszországgal szemben, és ehelyett inkább az együttműködésre fektetnék a hangsúlyt.
A Manchesterben történt terrortámadás után Vlagyimir Putyin orosz államfő részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak és kijelentette, Oroszország készen áll arra, hogy egy széleskörű nemzetközi összefogás részeként fokozott együttműködést kezdjen az Egyesült Királysággal a terrorelhárítás terén.

http://www.hidfo.ru/2017/05/ukip-egyutt-kell-mukodni-moszkvaval-a-terrorellenes-harcban/

Autóval kötélen húzta volt barátnőjét egy migráns Németországban

Egy török migráns és volt barátnője közt nézeteltérés volt azzal kapcsolatban, hogy az apa kell-e gyerektartást fizessen közös gyermekük után. A 28 éves nőt emiatt autóhoz kötözte és az aszfalton húzta a török migráns.
Egy németországi török bevándorló hétfői bírósági meghallgatásán beismerte, hogy egy autóhoz kötözte és a betonon húzva így próbálta meggyilkolni volt barátnőjét, miközben közös gyermekük az autóban kellett üljön, hogy végignézze az egészet.
A török migráns kötelet kötött a 28 éves áldozat nyaka köré, a kötél másik végét az autóhoz rögzítette, majd elhajtott vele, miután nézeteltérés alakult ki közte és az áldozat közt. Az incidens Hamelin nevű településen történt. A migráns által megkínzott nő súlyos sérüléseket szenvedett, miközben 200 méteren át a nyakánál fogva húzták az aszfalton.
Az incidens során a nő kómába esett, később egy klinikára szállították, ahol az orvosok megmentették az életét.
A The Guardian brit lap szerint Hamelin polgármestere azt mondta „senki nem gondolta volna, hogy ilyen barbár cselekmény megtörténhet, amiről leginkább a középkorban használt kivégzési módszerek juthatnak eszünkbe.”
A bírósági meghallgatáson elhangzottak szerint a kötélen vonszolás előtt a török migráns baltával és késsel is rátámadt már volt barátnőjére, a kötélen húzást pedig bosszúból követte el, amiért a nő nem volt hajlandó lemondani a gyerektartásról és bírósági úton akart pénzt követelni az apától.
A rendőrség elismerte, hogy a 28 éves áldozat és az elkövető is török származású.

http://www.hidfo.ru/2017/05/autoval-kotelen-huzta-volt-baratnojet-egy-migrans-nemetorszagban/

Trump 150 millió dolláros katonai segélyt adna Ukrajnának

Donald Trump amerikai elnök egy olyan költségvetési tervet javasolt a Pentagonnak, ami magában foglal Ukrajna számára egy 150 millió dolláros katonai segélyt is.
A védelmi minisztérium kedden hozta nyilvánosságra a tervezetet, mely szerint 150 millió dollár értékű katonai segítséget kapna Ukrajna, főként kiképzés, felszerelések formájában, valamint kihelyezett tanácsadók működtetésével. A 2018-as pénzügyi évben a „Partnerségi Kapacitás Kiépítése” nevű program keretén belül az ukrán fegyveres erőket több téren elkezdenék átállítani a NATO-standard alkalmazására, emellett amerikai fegyverekkel látnák el.
A tervezet szerint az a rövid távú cél, hogy az ukrán védelmi szektor “fenntarthatóvá váljon”, és fokozzák a NATO- és nyugati szövetségesekkel az interoperabilitást. Amennyiben a tervezet átjut a kongresszuson, az USA által Ukrajnának adott „védelmi segítség” változatlan marad, vagyis Trump megválasztása érdemben nem változtatott az amerikai védelmi ipar Ukrajnával kapcsolatos célkitűzésein. A Trump-adminisztráció összesen 639,1 milliárd dollárt különített el a 2018-as védelmi költségvetés számára.


http://www.hidfo.ru/2017/05/trump-150-millio-dollaros-katonai-segelyt-adna-ukrajnanak/