Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint az amerikai választók többsége úgy gondolja, hogy a fővonalú média rengeteg álhírt is leközöl.
A Harvard Egyetem és a Harris Polling szerdán közölt felméréséből kiderült, hogy az amerikaiak ideológiai hovatartozástól függetlenül meg vannak győződve arról: a fővonalú média átveri őket, és a valós hírek közé vegyítve álhíreket is terjeszt.
„A választók hatvanöt százaléka úgy gondolja, rengeteg álhír is terjed a fővonalú médiában.” A kutatás szerint „a republikánusok 80%-a, a függetlenek 60%-a, és a demokraták 53%-a szerint terjeszt álhíreket a mainstream média.”
A The Hill magazin a kutatás eredményeit értékelve arra hívta fel a figyelmet, hogy rengeteg konzervatív választó úgy gondolja; a média elhagyja vagy felhígítja az egyébként általuk használt standardokat, amikor Donald Trumppal kapcsolatos híreket közölnek, és ilyen esetekben kiemelkedő gyakorisággal hivatkoznak névtelen forrásokra.

A The Hill értékelése szerint frusztráció figyelhető meg a mainstream médiában azzal kapcsolatban, hogy Trump szóvá tette ezeket a visszaéléseket, és ellenzéki pártként hivatkozik az őt kritizáló sajtóra.
A jelentés azzal összegzi a helyzetet, hogy a fővonalú médiába vetett bizalom történelmi mélyponton van az amerikai választók körében.

http://www.hidfo.ru/2017/05/a-lakossag-ketharmada-szerint-alhireket-terjeszt-a-fovonalu-sajto/