2014. október 27., hétfő

Ukrán választási elemzés


A központi választási bizottság (CVK) honlapján ma megjelent adatok szerint a Majdan-tüntetéseken létrejött radikális nacionalista szervezet vezetője a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye pavlohradi körzetében indult egyéni jelöltként, és a szavazatok 29,98 százalékát szerezte meg, legalábbis a voksok 95 százalékának feldolgozása utáni eredmény szerint a sorrendben őt követő jelölt a voksok mindössze 13,67 százalékát gyűjtötte, be, tehát Jaros előnye már behozhatatlan. Közben a Jobboldali Szektor a pártlistákra leadott szavazatok alapján csaknem 65 százalékos feldolgozottság mellett a 12-dik helyen áll 1,87 százalékkal, vagyis a párt biztosan nem lépi át a bejutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt. Ilyen az, ha árulásba és lejáratásba viszik zsidószövetségben a nemzeti oldalt... Így a listáján szereplő jelöltek közül egy sem jut be az új törvényhozásba. Nyilvánvalóan a PSZ vezetője sem bízott abban, hogy immár pártként is bejegyzett szervezete képes öt százalék fölötti eredményt elérni, ezért indult egyéni körzetben. Jaros ellen orosz kérésre nemzetközi elfogatóparancsot adott ki július 25-én az Interpol. Az orosz Szövetségi Nyomozó Iroda "terror- és szélsőséges cselekmények megvalósítására irányuló, a média felhasználásával történő nyilvános felbujtás" vádjával indított ellene büntetőeljárást. Moszkva szerint Jaros beszédeiben Oroszország területén elkövetendő szélsőséges cselekményekre és terrorizmusra szólította fel az oroszellenes erőket. Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója már másnap közölte, hogy a puccsista cinkos Kijev nem adja ki Jarost Oroszországnak.




Az ukrán parlamenti választás vegyes rendszerű,
- a törvényhozást fele-fele arányban pártlistáról, illetve egyéni választási körzetekből bekerülő képviselők alkotják. Egy jelölt csak listán vagy csak egyéniben indulhat. Az új összetételű parlament 225 egyéni képviselői helye közül csak 198-at töltenek be, mivel az Oroszország által elcsatolt Krímben és a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok által megszállt területeken nem lehetett a választásokat megtartani.

Még nincs 100%-os feldolgozottság...

A többi párt sorrendje a listákra leadott szavazatok csaknem 65 százalékának feldolgozása után sem változott: továbbra is fej-fej mellett a zsidó Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök Népi Frontja az első helyen 21,66 százalékkal - elképesztő a nemzeti butaság, hogyan lehet ezt többedszerre is bevenni, hajszálnyival megelőzve Petro Porosenko Blokkját, amely 21,40 százalékot kapott. Talán nekünk is van mit okulni, hiszen az álnemzeti Fideszt huztuk a nyakunkra és már sajnos nem csak kétharmadnyira, hanem... A harmadik helyen áll az Andrij Szadovij lembergi (lvivi) polgármester vezette Önsegítés (Szamopomics) nevű párt a voksok 11,14 százalékával, a negyediken a Majdan-puccsista tüntetések nyomán eltávolított volt államfőt, Viktor Janukovicsot támogató képviselők és volt kormánytagok által alapított, Jurij Bojko vezette Ellenzéki Blokk 9,89 százalékkal. Oleh Ljasko populista, nacionalista Radikális Pártja eddig 7,36 százalékot kapott, míg Julija Timosenko Haza pártjának a voksok 5,65 százalékát sikerült eddig összegyűjtenie. Továbbra is úgy látszik, hogy a nacionalista Szabadság párt kiesik a parlamentből, azaz nem éri el a bejutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt. A jelenlegi feldolgozottság szerint a szavazatok 4,69 szerezte meg, így valószínűleg már csak egyéni jelöltjeinek győzelmében bízhat.

Gölöncsér Miklós összeállítása

Itthon is marakodnak a zsidók


"Szeretném ettől a kártékony, kifejezetten anyagias, pénzhajhász ügyvezetőtől megszabadítani magamat és a budapesti zsidóságot is" - írta egy levélben Tordai Péter, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke Schwezoff Dávid ügyvivőről nemrég.

Hogy került a sajátos múltú Schwezoff a képbe és miért érdeke mindez a Fidesznek?

Általános megdöbbenést és nem kis sajtóvisszhangot generált, amikor idén nyáron a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójának megválasztották Schwezoff Dávidot. A fiatalemberről akkor még csak annyit lehetett tudni - mintha ez nem lett volna elég a közfelháborodáshoz -, hogy alig is volt olyan felekezet, amelyben nem fordult meg korábban, emellett pedig transzvesztita előadóként is szívesen fellépett meleg bárokban. Noha a zsidó hitvilággal nehezen összeegyeztethető mind az evangélikusoknál, mind a katolikusoknál tett több éves látogatás - előbbieknél Schwezoff a kántorságig vitte -, az ilyen módon vállalt homoszexualitást sem tolerálta korábban a hitközség. Ezúttal azonban a BZSH nagyvonalúan eltekintett ezen zavaró tényezőktől és milliárdos kassza kulcsát bízta e sajátosan eklektikus múltú emberre. Az okok megértéséhez vissza kell kanyarodnunk korábbi írásunkhoz, amelyben a miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és a Schwezoff Dávid megválasztásával egy időben a hitközségi életből - nem éppen önként - távozó Zoltai Gusztáv kapcsolatát tártuk fel. Mint jeleztük: miután a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (MAZSIHISZ) gazdálkodásának átvilágítása megtörtént, a BZSH ügyvezetői igazgató Zoltai számára az önkéntes távozás látszanának megtartása melletti lemondását ajánlották fel menekülőútként. A szövetségben húsz éve vezető tisztségeket betöltő Zoltai Gusztáv pedig - a jelek szerint - visszautasíthatatlan ajánlattal kereste meg évtizedes barátját, Lázár Jánost. Az ajánlat lényege: nem csupán hatalmas zsarolási potenciált jelentő információs bázist bocsát a rendelkezésére, amellyel sakkban tarthatóak a lassan egy éve rebellisnek vélt zsidó szervezeti vezetők, de a jövőben Lázár kesztyűbábjai lesznek a kormány emlékezetpolitikája ellen most lázongó vallási vezetők.

Utóbbihoz pedig elegendő volt elérnie, hogy a BZSH közgyűlése saját helyére az általa támogatott Schwezoff Dávidot válassza meg ügyvezető igazgatónak. Bár hivatalosan a hitközséget az elnök irányítja, a napi operatív munkára, vagyis a tényleges működés minden pillanatára az ügyvezetőnek van befolyása. Schwezoff helyzetbe hozása emellett dobbantót is jelentett a MAZSIHISZ-en belüli, jövőre esedékes tisztújítás befolyásolásához.

Nem véletlen tehát, hogy saját pártjának vezető politikusai és a jobboldali értelmiségi holdudvar vezetőinek nyílt rosszallása ellenére vette maga mellé - havi egymillió forintos apanázzsal - Lázár a munkásőr múltú és mindig is a baloldalhoz húzó Zoltai Gusztávot.

Zoltai és Schwezoff múltbéli együttműködésével kapcsolatban a források egybehangzóan állították: ismeretségük nem újkeletű, noha mind korban, mind szellemiségben egymástól nagyon távol álló személyekről van szó. Többen jelezték: véleményük szerint épp Schwezoff Dávid pikáns múltja miatt esett rá Zoltai választása, azt remélve, hogy így könnyebb lesz a frissiben megválasztott ügyvezetőt - Lázár igényei szerint - irányítani. Bár hamar kipattant a evangélikus katolikus zsidó travi múlt okozta botrány, Zoltai minden befolyását bevetette, hogy Schwezoff mindezek ellenére a helyén maradhasson. A kapcsolat - bár nem az előzetesen elképzelt forgatókönyv nyomán - mégis egyre szorosabb lett.

Azonban a jelek szerint a BZSH-nál négy hónap egy esztendő - kitelni látszik Schwezoff ideje a hitközségnél. A bili- véletlenül (?) - épp egy Lázár Jánossal történt hitközségi egyeztetés nyomán borult ki. Lázár még szeptemberben, a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülésén tett ígéretet Heisler Andrásnak, a MAZSIHISZ elnökének, hogy a kormány plusztámogatásokat ad a holokausztmúzeumoknak és a holokauszt-emlékév eseményeire. Az ülést követően a résztvevők csupán annyit árultak el, hogy a vitákat kiváltó Sorsok Háza helyett javasolták, hogy a BZSH-hoz tartozó Rumbach utcai épületben egy másfajta, az együttélésre koncentráló kiállítást hozzanak létre. Ehhez támogatási ígéretet is kaptak a Miniszterelnökséget irányító Lázártól, de sem pontos időpont, sem összeg nem hangzott el a beruházással kapcsolatban. Később épp Schwezoff volt az, aki a belső nyilvánosság elé állt azzal, hogy Lázár János 2,7 milliárd forintnyi forrást ígért, ám a pénzt Tordai Péter, a BZSH elnöke saját zsebében látná szívesen. A belső levelezésben az ügyvezető kijelentette: "Ahogy a Rumbach zsinagóga kapcsán is közel került a projekt csapathoz. Csak Éppen "elfelejtette" tájékoztatni a BZSH-t, hogy 2,7 milliárdból fog beruházni Valaki. Valamit. Valamikor."

A sejtetésen alapuló, ám tényeket mellőző vádaskodással nehéz mit kezdeni. A valóságban Lázár János kijelentésén túl semmiféle nyoma nincs a beígért pénznek, erről sem törvény, sem kormányhatározat vagy alacsonyabb rangú jogszabály nem született mindeddig. Az igencsak kifeszített idei költségvetésben nem is látszik e milliárdok forrása - így mindez csak üres ígéret jelen pillanatban. Előzménye azonban van a zsinagóga ügyének, hiszen lassan 15 éve húzódik a romos épület sorsa, amelynek rendezését másfél évtizede épp Tordai kezdte, mint MAZSIHISZ elnök.

Információink szerint Lázár a szeptemberi ülés után is tárgyalt személyesen Heisler Andrással, a MAZSIHISZ jelenlegi vezetőjével arról, hogy a hitközségi szövetség végeztessen állapotfelmérést és szerezzen be árajánlatokat a projekt lebonyolításához. Úgy tudjuk, ezt a munka már el is kezdődött, nem a BZSH felügyelete mellett - így sokkal inkább azt kell feltételeznünk, hogy Schwezoff számára fájdalmas a döntés, amellyel hatáskörén kívül helyezték a jelentős beruházást.

Az ügyvezető igazgató vádaskodása vezetett ahhoz, hogy Tordai Péter elnökként kezdeményezte azonnali leváltását. A dokumentumok tanúsága szerint azonban Schwezoffnak nem a tények nélkül vádaskodó belső levelezés írható kizárólag a rovására. Bár megválasztásakor egyebek mellett a zsidó oktatás megújítását is ígérte, a valóságban épp a fordítottja történik az egyetlen BZSH által fenntartott iskolában, a Seiber Sándor 12 osztályos iskolában.

Hírfigyelő Szolgálat

Izrael: Marakodás a cionista és konzervatív zsidók között

Izraelben mostantól felesleges az alkotmány?
Belső feszültség a demokrácia bajnokainál is...

Mostantól feleslegessé vált az Alkotmány? Kérdezhetnénk. Izraelben egy miniszteri bizottság törvényjavaslata lehetővé tenné, hogy a kneszet (parlament) elfogadhasson az alkotmánybíróságként működő legfelső bíróság által elutasított törvényeket, s ezzel gyakorlatilag felülírja a testület ítéleteit – írja ma egy izraeli zsidó újság. Az újság szerint ugyanakkor Benjámin Netanjahu miniszterelnök várhatóan megakadályozza majd a jogalkotással foglalkozó parlamenti bizottság által megfogalmazott új paragrafusok beterjesztését a kneszet plénuma elé, noha a Likud támogatja azt. Az alkotmánybíróság jogkörét csorbító törvényjavaslatot Ajelet Saked, a jobboldali nacionalista Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) nevű párt képviselője szövegezte meg.
Az ügy előzménye,
- hogy az alkotmánybíróságként működő grémium humanitárius okokból a múlt hónapban az afrikai illegális bevándorlók számára felépített menekülttábor bezárására és a menedéket kérők fogva tartásának korlátozására kötelezte az izraeli kormányt.
A javaslat célja,
- hogy a parlament mégis elfogadhassa az afrikai menekültek ügyében meghozott törvényt, amelyet emberi jogi érvekre hivatkozva a legfelső bíróság korábban semmisnek nyilvánított.
Saked kezdeményezése lehetővé tenné az alkotmánybíróság által elutasított törvények beiktatását, ha a százhúsz képviselőből legalább hatvanegy támogatja azt, de az így elfogadott szabályozás csak négy évig lenne érvényben. A szöveget nyolcan szavazták meg három ellenében a bizottságban: a Bájt Hajehudi, a jobboldali Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) és a Likud párt miniszterei támogatták, míg Cipi Livni centrista igazságügy-miniszter és a centrista Jes Atíd (Van Jövő) párt miniszterei ellenezték. Jehuda Weinstein államügyész még csütörtökön szakvéleményében a törvényjavaslat elutasítására szólította fel a minisztereket, mert az a demokráciát biztosító jogi fékek és ellensúlyok bontásával túl nagy hatalmat adna a kneszetnek.Hol is hallottuk már ezeket a kifejezéseket? Ugye-ugye? Cipi Livni igazságügy-miniszter bejelentette, hogy fellebbezést nyújt be a javaslat ellen, amely megakasztja annak parlament elé kerülését. Benjámin Netanjahu környezetéből azt közölték a Hááreccel, hogy a kormányfő nem fogja támogatni a legfelső bíróság hatalmát csorbító törvénykezést.
Hát ott se megy a demokrácia, mi lesz veletek így szegény zsidók?


Hírfigyelő Szolgálat

Céltudatos kereskedelmi csalások

Kevesebb kávé, vékonyabb tejesdoboz, 19 szál cigaretta 20 helyett. Ugye ismerős? Néhány példa a burkolt áremelésre, amivel lényegében nem sértenek törvényt a gyártók, ma Magyarországon, a fogyasztók pedig a kezdeti bosszankodás után legtöbbször visszaszoknak kedvenc márkájukra.


Egy barátnőmtól hallottam először, de nem akartam elhinni, ezért kipróbáltam. Vettem egy csomag százas kiszerelésű papírzsebkendőt, és otthon kibontottam. Egyesével megszámoltam a zsepiket, de mindössze 82 darab volt a csomagban. Később találtam olyan kiszerelést is, amire ráírták, hogy előfordulhat, száznál kevesebb zsebkendőt tartalmaz a csomagolás. Na nézzük, hogy milyen hasonló furcsaságokkal találkozhatunk vásárlás közben. Egyre gyakrabban fordul elő ugyanis, hogy a zacskóba, csomagolásba a megszokottnál kisebb mennyiséget tesznek, legyen szó élelmiszerről vagy a zsebkendőhöz hasonlóan naponta használatos árucikkekről. Kiderült, a vállalatok gyakran nyúlnak a bújtatott áremelés ezen módszeréhez.
Az egyik hazai gyártású, ismert tejmárka egyliteres tejesdobozába csupán 900 milliliter tejet töltenek. Ha jobban megnézzük, akkor látszik, hogy az eddigieknél valamivel vékonyabb lett a tárolóeszköz, és bizony azt is feltüntetik rajta, hogy egy deciliterrel kevesebb van benne. A betűk azonban olyan aprók, hogy aki rutinból vásárol, annak fel sem tűnhet a trükkös gyártói húzás. Árban természetesen nem változott semmi, a kisebb kiszerelés nem lett olcsóbb. Ugyanígy járhat az, aki arra számít, hogy a 150 grammos joghurtja még mindig 150 gramm. A legtöbb hasonló tejtermékből mostanra nyom nélkül tűnt el 25 gramm, a negyedkilós vaj pedig általában 200 grammosra zsugorodott. De a visszája is igaz, csak azt + ingyen, akció vagy ajándék felírat formájában kapja az ember és még örül is neki. Ne feledjük, manapság semmi sincs ingyen! Eddig a kedvenc műsorom végére ettem meg egy zacskóval a kedvenc sajtostalléros ropogtatnivalómból. Nemrég azt vettem észre, hogy hátravan még tíz perc a filmből, és már üres a zacskó. Összehasonlítottam egy korábban vásárolt termékkel és rájöttem, hogy a régebbi mennyiség negyede eltűnt a zacskóból, az ára persze nem változott. Esetem bizonyítja, hogy a legtöbben - bevallom, én is, hiszen ugyanazt a terméket veszem általában és ebből gondolnám, hogy ugyanazt is kapom - tájékozódás nélkül, megszokásból vásárolnak, és hosszú ideig fel sem tűnik nekik a kedvezőtlen változás, csak akkor, ha a termék ára is megváltozik. A gyártónak lehetősége van egy adott termék csomagolásának, kiszerelésének, mennyiségének, akár az összetételének a megváltoztatására is. A csomagoláson lévő jelöléseknek és tájékoztatóknak viszont pontosnak és valóságosnak kell lenniük – írja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság sajtóosztálya. Megtudtuk, hogy az egyetlen szabály e tekintetben az, hogy ne legyen félrevezető az adott jelölés. Vagyis, a fogyasztók megtévesztéséről, azaz tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról csak akkor beszélhetünk, ha az egyébként szokásos mennyiségnél kevesebb terméket helyeznek a csomagolásba, és erről nem tájékoztatják a vásárlót. Ellenkező esetben nincs szó megtévesztésről, ezt egyébként a legritkább esetben teszik meg a gyártók. A hatóság szerint vásárláskor a vevőtől is elvárható, hogy tájékozódjon és figyeljen, azaz olvassa el, hogy mi kerül a kosarába. A fogyasztóvédők tavaly többször is ellenőrizték az előre csomagolt élelmiszerek tömegét. Olyan árucikkeket vizsgáltak, amelyeket a fogyasztók jellemzően havonta vagy éppen hetente vásárolnak. A közel 120 termékből 30 minta nem felelt meg a jelölési kritériumoknak: negyedüknél állapítottak meg tömeghiányt. Burkolt áremelés - akkor kezdődhetett, amikor a feles egyszer csak négycentes lett – itt bizony burkolt áremelésről van szó. A féldecis rövidital mennyiségének csökkentése is erre példa, de említhetném, hogy a negyed kilogrammos kiszerelésű őrölt kávék ma már csak 225 grammosak. Kérdés persze az is, ki jegyzi meg egyáltalán a termékek árát, főleg hogy azok üzletenként is változhatnak. A szakértők szerint gyakran az állandó akciózás is megzavarja a vásárlókat, vagy éppen a kereskedők másik bevált trükkje, a kettőt fizet, hármat vihet típusú reklámozás is félrevezethet. A fogyasztóvédők szerint a gyártók egyre több termék esetén tetten érhető, burkolt áremelési technikája ellen nincs más védelem, mint a tudatos vásárlás. Szép kilátások a jövőnkre nézve...


Bíró Dalma

"Majdan"-t akarnak Budapesten idegen erők, de a lényeget elsumákolja mindenki ?!

Elképesztő látni, hogyan vezetik orruknál fogva a pártok és a nyugati befolyás alatt lévő média a tömegeket, ha kell egyenesen ki az utcára egy jogosnak tekinthető felháborodást kihasználva !

Vegyétek már észre, hogy mikor uszítanak magyart a magyar ellen holmi cirkusz és odadobott gumicsonton civakodva és azt is, hogy KIK SZERVEZIK ezeket ! ! !

2014-ben igenis szükség van "az igazságra ráébredt emberek" tudására, hogy ne lehessen pártok bábszínházában tovább elterelni a figyelmet a valóságról !

Elképesztő látni, hogyan osztják egyesek a balliberális uszító szlogeneket és szövegeket, amikor már csak a "boldog tudatlanságban" élők nincsenek tisztában, milyen módszereket alkalmaz az USA / Mossad ha egy országban váltást akar előidézni vagy káoszt. Elég megnézni Ukrajnát !

Milyen érdekes hasonlóság a két helyszín között ! Biztos véletlen.......

Budapest Hősök Tere és Kijev Euro-Majdan



Jelenleg a világ újrafelosztása zajlik, amiből Magyarország sem fog kimaradni ! Kőkeményen elkezdődött és hónapok óta folyik a Kelet és Nyugat közötti gazdasági háború.....

Elképesztő látni, hogyan próbálnak idegen érdekcsoportok Washingtonból és Tel-Avivból ugyanazzal a bevált forgatókönyvvel egy ürügyből kormányváltó vagy forradalmi hangulatot előidézni !
És mégis kiket ültetne a helyébe a sok megvezetett ember ?
Mégis milyen európai uniós megbízott kormánynak örülne ez a fajta magyar ?
A CIA és a Mossad totálisan beépült a magyar közéletbe és majdnem tökéletesen mozgatja a szálakat Magyarországon is - ne felejtse el senki ! ! !

Nagyon tanulságos látni a már régen elzavart arcokat a politikában, hogyan nem képes a magyar társadalom levetkőzni ezeket ?!? És ha kell újra és újra megjelennek, pártjuk nevét változtatják csak és visszamásznak az ablakon.....

Az az érdekes, hogy alig lehetett hallani internetadó ellen szóló értelmes felszólalást. de még megszólalást sem, ami tanulság egyébként, mert hamar átalakul a szervezetlen tömeg egy "ruszkik haza", "Orbán takarodj" és "magyar rendőr velünk van" típusú katyvasszá vagyis köze nincs az eredeti célokhoz....

Az meg már az ostobaság netovábbja, hogy a HirTV-nek mennek neki és az Uniót éltetik egyesek ......... ! Így megy félre minden értelmesnek induló kezdeményezés mellesleg, mert maga a tömeg mindig kivétel nélkül "tömeg" módjára viselkedik és a lendület és az ösztönök viszik előre, nem konkrét elképzelések és célok.

* "André Goodfriend, az Amerikai Nagykövetség ügyvivője is ott van a tüntetésen .... + Az index adja a lázítás alá a táptalajt ... No comment........

*
Gulyás Balázs nevű MSZP-s szervező (aki a tömeget a székházhoz vezényelte, de Ő maga eltűnt) = Krétakör = Ökotárs = Norvég Pénzalap = Liberálisok = Clinton/Soros/CIA .....
Ugyanazok a körök ! ! !

Szerintem nagyobb balhét szerettek volna, de a futball-szurkolóknak és az Ultráknak még ezeknél az idegen szervezőknél is több eszük van, hogy nagyon okosan nem mentek bele a zsákutcába.... Így is, ami balhé volt, majd rájuk akarják fogni....- vagy már meg is tették !

Ilyen és hasonló dolgok folynak a háttérben, amiről az embereknek fogalmuk sincs.......
Ők csak a massza, a tömeg, a birka, aki oda megy, amerre terelik vagy hergelik éppen. Elég egy koncot bedobni...


Ha enni már nincs mit, vagy a devizahitelek miatt elviszik a házat, nem gond...... Nem tiltakozik, nem megy az utcára....
De ha nem tud letölteni ingyen, akkor bezzeg rögtön mindenki idegbeteg lesz és még az ötlettől is forradalmat akar csinálni......
Jó egy birka népség vagyunk......! Nem csoda , hogy az Illuminati kénye kedve szerint tud bánni velünk...



VAJON A LÉNYEGET HÁNYAN VOLTAK KÉPESEK MEGHALLANI ?!

Máté Tamás az Egységfront Egyesület tagja karakterisztikusan vázolta és próbálta elmagyarázni a lényeget, amit fondorlatos módon valamennyi éppen hatalmon lévő rendszer elsumákol, vagy éppen karhatalmi eszközökkel (lásd 2006 szeptember-október) brutálisan elfojt.
Minden egyes jogtiprás, jogsértés abból egyenesen következik. Internet-adó? Nem kívánatos.. De vajon a nyugdíj alkotmányos alapjogának, a mindenkire kiterjedő szociális ellátás alkotmányos alapjogának vagy a magyar nép önrendelkezési jogának az elvétele nem számít? Mert ezek miatt ebben az országban MÉG SENKI(!!!) sem tüntetett. Holott ezekért JOGSZERŰEN és BÜNTETLENÜL fel lehet lépni és kötelező is mindenkinek fellépnie! Mert ezek alkotmányos ALAPJOGOK!!
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2014/10/majdan-t-akarnak-budapesten-idegen-erok.html

Nem hivatalos(?) amerikai jelenlét a kormányellenes liberális tüntetésen – Cukorka osztás mikor lesz?


André Goodfriend az internetadó elleni tüntetésen 21041026
André Goodfriend az internetadó elleni tüntetésen
André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője is részt vett azon a kormányellenes liberális megmozduláson, – melyen elvileg a bevezetendő internetadó ellen tiltakoztak a pesti belváros lakói.
A demonstráció aztán természetesen elfajult, s a Fidesz székház rongálásába csapott át, – melyre aztán kitűzték az Európai Unió zászlóját is a tüntetők.
Később a tüntetés szervezői a Facebookon mosták kezeiket, s állították, hogy, idézzük; “A tüntetést a Hősök terén lezártuk. Ezután provokátorok eltérítették a békés tömeg egy kisebb részét. – Kérjük a rendőrséget hogy szűrje ki a provokátorokat, és védje meg a békés tüntetőket.”
A Pesti Majdan Uniós zászló a Fidesz székházon 10.26
A Pesti Majdan. – Uniós zászló a Fidesz székházon 10.26.
Eléggé átlátszó védekezés békés tüntetőkként megjeleníteni az agresszív liberális, túlnyomórészt belvárosi tömeget, – a Kijevi Majdan is így kezdődött. – Ott is a “békés” tüntetők láncokkal simogatták a rendőrsorfalat.
De tehették, hiszen ott áll mögöttük Amerika és a Nyugat, – miközben a velük szemben álló ‘Berkut’ rendfenntartó egységeit pedig visszafogták, s még rendes fegyverük sem volt.
Számtalan nyugati diplomata támogatta viszont személyes jelenlétével a felkelést, például az Unió külügyi biztosa; Catherine Ashton, a német külügyminiszter, vagy Viktória Nuland, az USA külügyi államtitkára, – aki cukorkát is osztogatott a kijevi népnek, – meg szemtelenkedett a rendőrökkel.
A forgatókönyvekből ítélve, nagyon úgy néz ki, hogy importálni akarják Kijevből Pestre a Majdant, – erőteljes nyugati segítséggel.
nuland112way
Nuland cukorkát osztogat a Majdanon
Nem véletlenül volt ott a tüntetésen Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő, – aki a nagykövetet helyettesíti. – Igaz, civilben, nem hivatalos minőségben volt ott, – de Nuland sem a hivatalos minőségében osztogatta a cukorkát a Majdanon.
Kíváncsiak vagyunk, lesznek-e üveggyöngyök?
“Goodfriend egyedül, szabadidő-ruhában, hátizsákkal ment ki a tüntetésre. Hagyta, hogy fényképezzék és ő is fényképezett a tömegbe” – írta a NOL, akinek élelmes fotósa; Hárs Kata, le is kapta a jenki diplomatát. (Lásd legfelső kép).
Érdekességként megemlíthető még; akkora a remény a liberális oldalon, hogy az eddig többnyire külföldön bujkáló Demszky Gábor is megjelent a tüntetésen, – s fotózott, s fotózkodott úgyszintén.
Demszky az internetadó elleni tüntetésen 20141026
Demszky az internetadó elleni tüntetésen
Neki inkább tojásokat tudnánk ajánlani, mert úgy látszik már elfelejtette a szagukat.
Budaházy pedig, Demszky ősellensége, aki őt záptojással néhány évvel ezelőtt megdobálta, – most nem ért rá, – mert éppen a Szovjet Emlékmű ellen visel hősiesen hadat. – Miközben a magyarság valódi ellenségei; a liberálisok, – viháncolnak, szemtelenkednek, sőt törnek zúznak a városban.
És kedden este folytatják.
B-R/SzRTI
A Demokratikus Koalíció országos aláírásgyűjtésbe kezd az internetadó ellen, jelentette be sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc a lehető legszélesebb körű nemzeti ellenállásra szólított fel valamennyi magyart állampolgárt Orbán rendszerével szemben.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor keleti fordulata történelmi zsákutcába viszi Magyarországot, a miniszterelnök kitaszítja az országot a nyugati demokráciák közösségéből és kivezeti az Európai Unióból. Úgy értékelte, hogy bár az internetadó bevezetése elleni vasárnapi tüntetés apropóját az internetadó adta, a demonstráció az Orbán-rendszer egészének kritikáját jelentette.
A tüntetésről kérdésre válaszolva azt mondta, amit a televízióban látott, annak túlnyomó része szép volt és felemelő volt, véleményét nem változtatta meg az az atrocitás sem, ami a végén történt. Szerinte ez egy igazi fordulat kezdete lehet, sokak szeme nyílt és nyílik ki, ezért arra biztatott minden magyar polgárt, hogy vegye kezébe a sorsát.
Azt viszont leszögezte, hogy az ellenállásnak békésnek kell lennie. Hangsúlyozta, hogy mindenfajta erőszakot elfogadhatatlannak tart. Vasárnap több tízezren békésen fejezték ki véleményüket, kár pár rendzavarónak ezt elrontania – jegyezte meg.
Gyurcsány Ferenc bátorította a civileket az ellenállás folyatására. Kitért arra, hogy ezen a héten külföldi újságírókkal, nyugati nagykövetekkel, diplomatákkal találkozik, hogy elmondja nekik, hogyan lehet kivezetni Magyarországot ebből a történelmi zsákutcából, és hogy megerősítsék a nyugati demokráciákhoz fűződő viszonyukat. A diplomatákkal arról is konzultálni szeretne, hogy ők hogyan látják a magyar helyzetet, mi a kormányuk álláspontja az ügyben – mondta.
[MTI/cink]
Bal-Rad komm: “…ezen a héten külföldi újságírókkal, nyugati nagykövetekkel, diplomatákkal találkozik, hogy elmondja nekik, hogyan lehet kivezetni Magyarországot ebből a történelmi zsákutcából, és hogy megerősítsék a nyugati demokráciákhoz fűződő viszonyukat. A diplomatákkal arról is konzultálni szeretne, hogy ők hogyan látják a magyar helyzetet, mi a kormányuk álláspontja az ügyben…” – ez a beszéd Fleto!
Nem is próbálja leplezni, hogy honmegmentő programját “természetes barátaink és szövetségeseink” kormányainak ukáza alapján, azok jóváhagyásával FOGJA KIVITELEZNI! (Lehet már egyeztetett is Szíjjártóval Cukros Viki elkvártélyozásáról.)
Megkezdődött Orbán számára a visszaszámlálás! Az önnön nagyszerűségébe és csalhatatlanságába beleszerelmetesedett Orbánnak semmiféle veszélyérzete nincs! Józan itélőképessége teljesen elhagyta!
A fene bánná! – ha nem mi – MAGYAROK – mennénk rá! Immáron teljesen, és visszavonhatatlanul!
http://balrad.wordpress.com/2014/10/27/orban-csak-a-futballbiro-sipjat-hallja-veszcsengoet-nem/

Magyarország Washington játékszerévé vált; a kormánynak csak addig terjed a mozgástere, ameddig az nem ütközik az amerikai érdekkel.

Érdekes összefüggések fedezhetően fel a tegnapi, internetadó elleni tüntetés, és a 2006-ban lezajlott tüntetések közt. A két eseménysorozat ugyan látszólag különbözik: akkor egy balliberális kormány volt hatalmon, ma pedig egy látszólag jobboldali, a nyugati sajtó által "konzervatívnak" nevezett kormány.
A két eseményt hazánk geopolitikai elhelyezkedése teszi összefüggő egésszé. Ahogy 2006-ban is, ma is Washington játékszerévé válik az ország. A tegnapi tüntetést megelőzően Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke, liberális holland politikus saját twitter profilján biztatta a tüntetőket, és felszólítást adott ki, hogy minél többen vegyenek részt az internetadó elleni tüntetésen. Ami ugyan nem az internetadó elleni tüntetés volt, hanem lényegében egy kormányellenes agitációra adódó alkalom, amit a hibás kormányzati kommunikáció tett lehetővé (nem a fogyasztó fizeti ugyanis, az internetadót, hanem a szolgáltató, és az adónem áthárításának megakadályozása nem volt kellően megfogalmazva, amit a kormány most gyorsan orvosolni próbál).
Tehát nem elég, hogy az európai politika buzdítja a kormányellenessé kovácsolt megmozdulást, tegnap este kiderült, hogy mire az ultrák átvonultak a Fidesz-székház elé, ott André Goodfriend, az amerikai követség ideiglenes ügyvivője is jelen volt. A szurkolói közösségek időközben nyilatkozatban tagadták, hogy részt vettek volna a Fidesz-székház előtti megmozdulásban. Azonban sállal-maszkkal takart arcú, a riporterek által "szurkoló kinézetűnek" nevezett személyek mégiscsak behatoltak a Fidesz székházába, amit a rendőrök nem mertek magakadályozni, mert a tömegben jelen volt az amerikai ideiglenes ügyvivő. Tehát amennyiben a rendőri erők kellő határozottsággal lépnek fel a rongálókkal szemben, az az amerikai külügyet közvetlenül érintette volna.
Hídfő.net | ModernizmusA szónok felszólítására, közös fotó a nyugati médiának
Mi a közös a 2006-os események és a tegnapi történések közt?
Az, hogy a kormány napokkal ezelőtt elfogadott egy törvényjavaslatot, ami alapján immár biztosra vehető, hogy Magyarországon megépül a Déli Áramlat gázvezeték egy szakasza. Mindezt az "uniós és nemzetközi egyeztetést kijátszva", ahogy az atlantista média fogalmazott. Vonjunk tehát párhuzamot: 2006-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként hiába akart Nabuccot építeni, hosszas számítgatások után mégiscsak tárgyalásokat kezdett Moszkvával a Déli Áramlat magyar szakaszának megépítéséről. Azt követően (reakcióként) igen gyorsan megtörtént az öszödi beszéd kiszivárogtatása, ami a fentiek miatt az amerikai titkosszolgálat tevékenységének tudható be. Arra alapozva pedig igen egyszerű volt bevonni a műveletbe a hazai jobboldalt, mivel egy balliberális kormány volt hatalmon, ami egyébként is általános megvetés által övezett volt, különösen a jobboldalon.
Az elmúlt hetek során megismétlődött, ami 2006-ban. A kormány elkezdett tárgyalásokat folytatni a Déli Áramlat megépítéséről, és hosszas huzavona után egyértelművé vált, hogy kijátsszák Brüsszel korlátozásait. Ahogy 2006-ban, a fővonalú média ezúttal is megkezdte a kormányellenes agitációt, a kormánypolitikusok elleni személyes rágalomhadjáratot, majd igen hamar Facebook-csoport szerveződött a kormány első intézkedésére, ami ellen tömeget lehetett mozgósítani.
Aztán az internetadó elleni tüntetésen már nem is csak internetadóról volt szó, hanem a kormány egészéről. Nagyon hamar megjelent a "ruszkik haza" skandálás, valamint az amerikai külügy képviselője is "kinézett" a tüntetésre, mintha teljesen normális lenne, hogy amerikai állampolgárok a magyar kormány intézkedése ellen tüntetnek. Valójában nem egyedüli eset, a szabadság-téri tüntetéseken szintén volt amerikai állampolgár.
Ugyanaz a helyzet állt elő, ami 2006-ban: a kormány elköteleződik a Déli Áramlat mellett, emiatt az amerikai titkosszolgálat kihasználja a első adandó alkalmat, hogy tömeget vigyen az utcára és kormányellenes agitációt folytasson. Hamar előkerült azonban, mire is van kihegyezve az egész felhajtás: nem az internetadó a lényege, hanem a tüntetésen EU-zászlót tűztek ki, provokátorok "ruszkik haza" skandálást kezdtek. Ugyanakkor a felvételeken látható, hogy a tömeg egyikre sem lelkesült különösebben, se az EU zászló kitűzésére, se a "ruszkik haza" skandálásra. A jobboldalt ma már nem olyan egyszerű eszközként használni, mint 2006-ban? Történt valamiféle fejlődés? Ez majd az események további szakaszában kiderül.
Lesz viszont újabb békemenet, ahol legalább ugyanekkora tömeg fog utcára vonulni az amerikai kormány magyar belügyekbe beavatkozása és Brüsszel "keménykedése" ellen. Akkor mihez kezd az amerikai külügy? Jönnek a gazdasági szankciók? Magyarország Washington játékszerévé vált; a kormánynak csak addig terjed a mozgástere, ameddig az nem ütközik az amerikai érdekkel.


http://www.hidfo.net/2014/10/27/washington-jatekszereve-valt-magyarorszag

“Éledezik” Donbassz

Donbasszba “kezd visszatérni az élet”! A valcmanista latrok a jelek szerint kipihenték a tegnapi “választások” gyötrelmeit, és kezdenek mozgolódni.
Donyecket ma reggel kilenc órakor már a latortüzérség “megköszöntötte”. A város “Szpartak” – kerülete volt a megtisztelt lakónegyed.
Nagyjából ugyanebben az időben kezdték el lőni a pribékek a repülőteret is. Válaszul a népköztársasági tüzérség sorozatvetővel szórta meg Avgyejevka környéki fészkeiket.
Rubezsnoje irányából mintegy száz latortank vonulásáról érkeztek hírek. Luhanszk felé tartanak.
luhanszk felé
Donbassz egyéb területei még viszonylag csendesek.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/27/eledezik-donbassz/

Avgyejevkából ma reggel óta folyamatosan lődözött Nyalókakirály latortüzérsége Donyeck felé. Dél körül aztán abbahagyták.
A gyjebalcsevoi katlanból pedig addig – addig hergelték a pribékek a népköztársaságiakat, míg azok felvonultattak első felindultságukban két “Grad” – üteget. Rövid idejű, ám határozottan komoly erejű tűzcsapás hullott az elfutni sehová nem tudó banditák nyakába. Rádiózásaik alapján igen sok lator fűbe harapott.
Nyikisinonál tüzérségi tűzpárbaj tört ki kora délután.
Malaorlovka és Petropavlov lakott területeit szintén délután kezdte ágyúzni a latortüzérség. Hat polgári személy meghalt.
Novotoskovkánál Nyalókakirály latorjai előőrsöt küldtek körül szimatolni. A dicstelen horda minden egyede alulról szimatol mostmár. Mind a huszonhat.
Mariupol közelében Pavlopol – Gnutovo térségében komoly összecsapás tört ki. A valcmanisták Donyeck irányába megpróbálkoztak valami előrenyomulás – félével. Nyolc tankot mozgósítottak az ügy érdekében, meg tizenegy BTR – t. Nem jutottak szinte semeddig. Hat BTR megúszta a kalandot. Ez idő szerint megbecsülhetetlen, hogy mennyi zsoldos pusztult bele a kalandba? – ami alig egy óra hosszáig tartott!
gnut
Az északi végeken Szvetlicsnoje térségében lövöldöztek egymásra a felek vagy egy órán keresztül.
Pervomajszknál, Gorszkojénál, Toskovkánál és Nyizsnyjénél a milicisták tüzérsége lőtte a pribékek állásait.
Szcsasztyjénál a népköztársaságiak délben megrohanták az “Ajdar” klán falkáját. A brutális hatás láttán tizenöt bérgyikos még idejében megadta magát.
Sztanyicja Luhanszkaja térségében a milicisták aknavetőkkel hintettek meg egy előőrs – féle zsoldosfalkát. Azok már nem fognak beszámolni a tapasztaltakról!


http://balrad.wordpress.com/2014/10/27/lassan-pezsegni-kezd-donbassz/

Ukrajnában is együtt a kékszalagosok

Lezajlottak Ukrajnában az országgyűlési választások, a februári atlantista puccs óta ez az első nap, hogy a kormánynak látszólag demokratikus felhatalmazása van. Év elején a kisebbségben lévő ellenzék - a fegyveres utcai harcok idején -, a kormánypárti politikusok emigrálását követően jutott a parlamentben relatív többséghez, amivel megszavazta az államfő számonkérését és leváltását. Ukrajnában egyébként a parlament nem válthatja le az államfőt, csak ha az bűncselekményben érintetté válik, így az államfő leváltása alkotmányellenes volt. Az államfő alkotmányellenes leszavazása után kiírt elnökválasztás emiatt szintén alkotmányellenes, így az illegitim módon választott új államfő által kiírt országgyűlési választás is alkotmányellenes. A jelenleg ukrán kormány tehát nincs jogfolytonosságban a legitim ukrán kormánnyal. Azonban, kétségkívül a tegnapra kiírt választások után egy látszólagos demokratikus legitimitása van, emiatt más országok is kénytelenek kormányként kezelni a puccsistákat.
Hídfő.net | Arszenij Jacenjuk
A nyugati szavazatszámláló programok eredményei szerint az EU-csatlakozást hirdető Arszenij Jacenyuk és Petro Porosenko pártjai kapták a hatalmat, ma már be is jelentették, hogy koalícióra lépnek. A szavazás százalékos megoszlása nem lényeges, - senki nem gondolhatta komolyan, hogy a nyugatbarát hatóságok által szervezett szavazáson nem ők jutnak kormányra.
Ami lényeges, hogy; képes-e ez a kormány nem csak uralni az országot, aláírogatni a dokumentumokat, amit Brüsszel eléjük tol a tárgyalóasztalon, hanem az emberek hétköznapi problémáit megoldani? Tudják-e kezelni azt a helyzetet, hogy még a hét folyamán kiürülnek a benzinkutak, télre nincs megoldva a fűtés, melegvíz Kijevben, az élelmiszerek ára drasztikusan nő, a pénz elértéktelenedik, és az ország fele már nem is ment el szavazni, hanem szabadságharcot folytat az illegitim kormány ellen? Az Jacenjuk-kormány legitimitását nem az fogja meghatározni, hogy a szavazatszámláló program ki tudta-e hozni nekik a megfelelő eredményt, hanem, hogy az egyszerű ember a hétköznapokban legitimnek tartja-e a kormányt. Ennek a kormánynak akkor lesz legitimitása, ha Ukrajna a következő években egy élhető ország állapotai felé mozdul el. Bekövetkezhet-e egy ilyen átmenet? Ezt majd abból állapíthatjuk meg, hogy nyugodt lesz-e a tél Kijevben, vagy újabb Majdan tér és tömeges tüntetések lesznek.


http://www.hidfo.net/2014/10/27/ukrajnaban-egyutt-kekszalagosok

Újabb várost tisztított meg a szíriai hadsereg

A Szíriai Arab Hadsereg alakulatai bevonultak Morek külvárosába (Háma provinciában) és közel teljesen megtisztították a települést az idegen zsoldosoktól.
Mostanra a hadsereg átvette az irányítást a város nagy része felett, nagyszámú terroristát megsemmisítettek a mintegy két hete kezdődő offenzíva során. A SANA hírügynökség szerint két héttel ezelőtt tudtak a kormánycsapatok aktív offenzívához fogni, miután elfoglaltak Tel Sejk Ali környékén néhány stratégiai magaslatot (északkeleti, külvárosi részek), ami lehetővé tette, hogy felszabadítsák a város központi negyedeit és a Morektől keletre található nyílt területeket is.
A hét eleje óta már csak a város északi és északkeleti területein maradtak nagy létszámú terrorista csoportok. Október 22-én a kormányerők masszív tüzérségi tüzet zúdítottak az ellenség állásaira és a légierőt is bevetették, - ennek eredményeként a terroristák jelentős létszámbéli veszteséget szenvedtek, erődítményeik megsemmisültek. Október 23. éjszaka a terroristák elkezdték elhagyni a várost, hajnalra pedig a hadsereg tüzérségi előkészítést követően felszabadította a nyugati negyedeket is, illetve közel teljesen az északi régiót.
A jelentések szerint a kormányerők nem szenvedtek veszteségeket a városban a héten végrehajtott akciók során. Jelenleg egy Dzebat en-Nuszra nevű csoport tartja még magát a város északi peremén, ahol a légierő bevetését követően indul meg a végső offenzíva.
Hídfő.net | Szíria, Morek visszafoglalása
Morek egy stratégiai fontosságú település, ami az ország fővárosát - Damaszkuszt - és az északnyugati Aleppo várost összekötő főútvonalon fekszik. Morek visszafoglalása a szíriai hadsereg sikersorozatának legújabb történése; korábban Aleppo keleti szomszédságában foglaltak vissza jelentős területeket a kormányerők.
Szíriában 2011 óta tart a háború, melynek során a nyugati hatalmak és térségi szövetségeseik próbálják destabilizálni a szíriai kormányt. Katar, Szaúd-Arábia és Törökország bizonyíthatóan részt vesz  terroristák támogatásában, miközben az Egyesült Államok nyíltan támogat és fegyverrel lát el egyes terrorista csoportokat. Az ENSZ jelentései szerint 2011 óta mintegy 200 ezer ember vesztette életét a szíriai háborúban. Ebbe az adatba még nem tartoznak bele az ISIS terrorszervezet felbukkanása óta történtek.


http://www.hidfo.net/2014/10/27/ujabb-varost-tisztitott-meg-sziriai-hadsereg

"Budapest nem lesz Kijev" - Ultras Liberi, a vasárnapi tüntetésről

Hiába az atlantisták beépített emberei által folytatott provokáció, a szurkolói közösség nem vesz részt a Budapesten zajló felforgatásban. Alább az Ultras Liberi oldalán hétfőn megjelent publikáció olvasható. Az eredeti cikk itt.
***
Tegnap lezajlott a hétvége legnagyobb rendezvénye. Nem az 1956-os hősökre emlékeztek a magyar szabadság örökösei, hanem egy pár száz forintos adó ellen tüntettek.

Az ellenzéki keménymag „demokráciát” követelt, miközben beverte a hatalmi párt ablakait. Letépte a magyar zászlót, kifüggesztette az EU-vásznat. Olyan kemény a magyar diktatúra, hogy a rendőrség tétlenül nézte az eseményeket. 2006-ban, ilyenkor kőkemény karhatalmi fellépés történt, oszlatással, könnygázzal, gumilövedékkel, lovasrohammal, őrizetbe vétellel, eljárással. Mindeközben Brüsszel, Washington kussolt. Ez senkit nem lepett meg, hiszen az Egyesült Államok ötvennyolc éve sem mozdult meg.
Ennek a tiltakozásnak a hangulatfelelősei, szervezői mégis az amerikai nagykövetség munkatársai, az MSZP, a DK, az LMP politikusai. Nem is a netadó lett a kizárólagos téma, felcsendültek az oroszellenes jelszavak, az „Orbán takarodj!”.
Hangzatos, ez így ’56 évfordulóján, csak éppen ostoba hozzáállás.

Mert a pesti srácok nem kérhetetlen ruszófobok voltak, hanem szabadságharcosok, akik ténylegesen egy materialista diktatúra ellen léptek fel. Mert az elnyomás érkezhet keletről, nyugatról, délről, északról vagy éppen saját magunk felől. Mert a kommunizmus ugyanolyan anyagelvűség, mint az, amikor pár száz forintért utcára vonul egy képmutató tömeg, a fogyasztói társadalom krémje, hogy okostelefonokkal világítsa be a Hősök terét.
Én magam előremutatónak tartom, hogy a szurkolók javarészt elhatárolódtak a Lendvay utcában történtektől. Ugyanakkor azt nem értem, hogy a Jobbik miért asszisztált mindehhez. Azelőtt is ráfázott, amikor támogatni kezdte a Hallgatói Hálózat nevű anarchista csoportot.
Ki az a politikai analfabéta aki elhiszi, hogy ezek civilek, akik most jöttek létre a semmiből? Egy Facebook-csoportnak nyilván nem telik csak úgy több milliós színpadtechnikára, megafonokra, CB-rádiós, profi rendezvénybiztosítókra.
Tisztázzunk valamit, az internetadó vagy a telefonadó egy faszság, mert a kommunikációt és az információáramlást egy prosperáló társadalomban, minden eszközzel elő kell segíteni, nem pedig gátolni.
A tegnapi nap esszenciája azonban nem ez volt.
Az atlantizmus elkötelezett hívei, a megtévesztett gyülevész sokasággal betartottak Magyarországnak.
Eredménytelenül.
Budapest nem lesz Kijev.
Ultras Liberi