Donbasszba “kezd visszatérni az élet”! A valcmanista latrok a jelek szerint kipihenték a tegnapi “választások” gyötrelmeit, és kezdenek mozgolódni.
Donyecket ma reggel kilenc órakor már a latortüzérség “megköszöntötte”. A város “Szpartak” – kerülete volt a megtisztelt lakónegyed.
Nagyjából ugyanebben az időben kezdték el lőni a pribékek a repülőteret is. Válaszul a népköztársasági tüzérség sorozatvetővel szórta meg Avgyejevka környéki fészkeiket.
Rubezsnoje irányából mintegy száz latortank vonulásáról érkeztek hírek. Luhanszk felé tartanak.
luhanszk felé
Donbassz egyéb területei még viszonylag csendesek.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/27/eledezik-donbassz/

Avgyejevkából ma reggel óta folyamatosan lődözött Nyalókakirály latortüzérsége Donyeck felé. Dél körül aztán abbahagyták.
A gyjebalcsevoi katlanból pedig addig – addig hergelték a pribékek a népköztársaságiakat, míg azok felvonultattak első felindultságukban két “Grad” – üteget. Rövid idejű, ám határozottan komoly erejű tűzcsapás hullott az elfutni sehová nem tudó banditák nyakába. Rádiózásaik alapján igen sok lator fűbe harapott.
Nyikisinonál tüzérségi tűzpárbaj tört ki kora délután.
Malaorlovka és Petropavlov lakott területeit szintén délután kezdte ágyúzni a latortüzérség. Hat polgári személy meghalt.
Novotoskovkánál Nyalókakirály latorjai előőrsöt küldtek körül szimatolni. A dicstelen horda minden egyede alulról szimatol mostmár. Mind a huszonhat.
Mariupol közelében Pavlopol – Gnutovo térségében komoly összecsapás tört ki. A valcmanisták Donyeck irányába megpróbálkoztak valami előrenyomulás – félével. Nyolc tankot mozgósítottak az ügy érdekében, meg tizenegy BTR – t. Nem jutottak szinte semeddig. Hat BTR megúszta a kalandot. Ez idő szerint megbecsülhetetlen, hogy mennyi zsoldos pusztult bele a kalandba? – ami alig egy óra hosszáig tartott!
gnut
Az északi végeken Szvetlicsnoje térségében lövöldöztek egymásra a felek vagy egy órán keresztül.
Pervomajszknál, Gorszkojénál, Toskovkánál és Nyizsnyjénél a milicisták tüzérsége lőtte a pribékek állásait.
Szcsasztyjénál a népköztársaságiak délben megrohanták az “Ajdar” klán falkáját. A brutális hatás láttán tizenöt bérgyikos még idejében megadta magát.
Sztanyicja Luhanszkaja térségében a milicisták aknavetőkkel hintettek meg egy előőrs – féle zsoldosfalkát. Azok már nem fognak beszámolni a tapasztaltakról!


http://balrad.wordpress.com/2014/10/27/lassan-pezsegni-kezd-donbassz/