2016. szeptember 3., szombat

A német vezetők megelégelték, hogy Erdogan migránsokkal zsarolja őket

Egyre több érdekellentét jut felszínre a NATO tagállamok közt; szakértők szerint Németország és Törökország közt tovább fokozódik a feszültség, és lehetetlen enyhíteni a két ország közti ellentétet, ameddig Európa nem tudja megállítani a tömeges bevándorlást.
“Angela Merkel német kancellár és környezete megelégelte, hogy a török államfő, Recep Tayyip Erdogan a migrációs egyezmény visszamondásával zsarolja Németországot” – áll a Lenta.ru beszámolójában. A németországi vezetők a török terrorellenes törvények módosítását követelik, és ma már ők sem adnák feltétel nélkül a vízummentességet Törökországnak; a törvénymódosítások meg kell történjenek, mielőtt a törökök mentesülhetnek a vízumkötelezettség alól.
Ugyanakkor, nem ez az egyetlen ellentmondás a két ország közt, az utóbbi hónapok során több téren is feszültebbé vált a viszony: egy Erdogant gúnyoló német komikus esete Törökországban közfelháborodást váltott ki, majd az örmény genocídium elismerése miatt fokozódott a két ország közti diplomáciai feszültség. Miután a német parlament elfogadta az ezzel kapcsolatos határozatot, Törökország megtiltotta, hogy a német politikusok ellátogassanak az Incirlik légibázisra, ahol többek között német katonák is állomásoznak. A lap szerint Erdogant a nyugati sajtó is gyakran gúnyolja szultánnak, hiszen az utóbbi évek során kemény kézzel leszámolt a ellenzékkel, és egy autoriter vezetővé vált, aki iszlamizálja az országot.
‘Ennek köszönhetően a német politikusok is mindinkább nyíltan beszélnek és egyenesen fogalmaznak a török vezetővel kapcsolatban’ – írták. Legutóbb Günther Oettinger uniós biztos jelentette ki egyértelműen, hogy Törökország nem csatlakozhat az Európai Unióhoz, amíg Erdogan hatalmon van.
A két ország közt további bonyodalmakhoz vezetett, hogy a német kormány nem  török vezetők által várt reakciókat adta a július közepén meghiúsított puccsot követően, ehelyett a német közélet azzal kezdett foglalkozni, hogy a Németországban élő török kisebbség biztonsági kockázattá válhat, hiszen Törökország belügyeivel kapcsolatban több ezer török vonult utcára német nagyvárosok utcáin – akikhez Erdogan később videoüzenetben akart szólni. A török államfő a német hatóságok azon döntésén is felháborodott, hogy nem engedélyezték a németországi török tüntetőkhöz közvetlen beszéd intézését.
A lapnak nyilatkozó szakértőknek emellett meggyőződése, hogy a Németország és Törökország közti feszültség nem enyhíthető, ameddig az Európába irányuló tömeges bevándorlás is bonyolítja a helyzetet.


http://www.hidfo.ru/2016/09/a-nemet-vezetok-megelegeltek-hogy-erdogan-migransokkal-zsarolja-oket/

A bevándorlás miatt telítődtek a német börtönök

németország migránsok hidfo.ru
Németországban a migránsok nem GDP-t termelnek, hanem idővel elkövetnek valamilyen bűncselekményt, és az adófizetők pénzén börtönben tartják őket. Baden-Württemberg igazságügyi minisztere elismerte, hogy minden második bűncselekményt migránsok követnek el, és velük telítődött a börtönrendszer.
Baden-Württembergben telítődtek a börtönök az országba tömegesen érkező migránsok miatt – mondta Guido Wolf, a tartomány igazságügyi minisztere, a Die Welt német lapnak nyilatkozva. Wolf szerint a bűnelkövetési statisztikában a migránsok által elkövetett bűncselekmények aránya 37%-ról két év alatt 44,6%-ra nőtt, ma már minden második bűncselekmény esetében migráns az elkövető. A miniszter elmondása szerint ez ahhoz vezetett, hogy a börtönök túlzsúfolttá váltak, nincs több hely a letartóztatott személyeknek.
A legtöbb bűnöző migráns Törökországból és Romániából érkezett, azt követően pedig a Tunéziából, Algériából és Marokkóból érkezők követnek el legnagyobb arányban bűncselekményeket; elsősorban autólopást folytatnak és drogkereskedelemben vesznek részt. Wolf szerint
“el kell ismernünk, hogy a hosszú távú csökkenést követően amiatt nő újra a bűnelkövetések száma, mert nagy számban érkeznek menekültek.”
A miniszter elmondása szerint további 500 férőhelyet hoztak létre Baden-Württembergben a börtönökben, hogy az újonnan érkező bűnelkövetőket is tudják hol elhelyezni. Ez az intézkedés évente 26 millió euróba kerül majd a német adófizetőknek. 2015-ben Németország több mint egymillió migránsnak adott menedékjogot. Az igazságügyi miniszter szerint emiatt a rendőrség létszámát is növelni kell.


http://www.hidfo.ru/2016/09/a-migransok-miatt-telitodtek-a-nemet-bortonok/