2017. január 23., hétfő

Ukrajna ilyen módon szabadulhat a polgárháborús helyzettől

Decemberben egy ukrán milliárdos figyelemre méltó publicisztikája jelent meg a Wall Street Journal hasábjain, melyben a szerző kifejti, hogyan tudná Ukrajna megoldani az Oroszországgal fennálló konfliktust. A megoldás egyszerű: Kijev helyre kell állítsa függetlenségét a NATO-val szemben – le kell mondania a NATO-tagságról és a Krím-félszigettel szembeni területi követeléseiről.
Viktor Pincsuk publicisztikáját december 29-én jelentette meg a Wall Street Journal. A milliárdos ebben kifejtette, hogy a Trump-kormányzat valószínűleg megpróbálja majd kompromisszumos úton kezelni az Ukrajnában előállt helyzetet annak érdekében, hogy jobb kapcsolatokat alakíthasson ki Oroszországgal. Pincsuk szerint a kijevi vezetés készen kell álljon a kompromisszumok megkötésére az ország keleti részében zajló polgárháború lezárása érdekében. Szerinte az ukrán hatóságok el kell ismerjék a helyi hatóságok által kiírt választásokat, és be kell tartsák a minszki egyezmény részeként tett vállalásaikat. Oroszország részéről ugyanezt várja el az ukrán oligarcha.
Ukrajna 2014 áprilisa óta folytat hadmozdulatokat azokon a területeken, melyek lakossága 2014 februárjában nem ismerte el a nem-demokratikus úton hatalomra jutó kijevi kormányt, ehelyett döntést hozott az elszakadásról. A Krím-félsziget 2014 márciusban tartott népszavazást az Ukrajnától elszakadásról, és 96%-nyi igen szavazattal döntött arról, hogy csatlakozik az Oroszországi Föderációhoz. Ez a szavazati arány nagyjából megfeleltethető a területen élő orosz lakosság arányának.
Az ukrán milliárdos a konfliktus rendezése érdekében számos javaslatot tett. Többek között Ukrajna fel kell mondjon minden olyan megállapodást, ami az EU-csatlakozás irányába jelentett előrelépést. A NATO-tagság vonatkozásában azt mondta, a kijevi vezetők el kell fogadják, hogy Ukrajna rövid- és középtávon nem csatlakozhat a szervezethez, ehelyett a függetlenséget kell válassza. Az oligarcha emellett azt mondta, Ukrajna az Oroszország elleni szankciók feloldását is el kell fogadja, ha az a béke helyreállítását elősegíti, és segíti az ország területi egységének megőrzését.
Pincsuk elgondolása nem tartalmazott olyan elemeket, mely radikálisan eltérne a ma regnáló hatalmi elit által képviselt nézetektől. Nem mondta, hogy Ukrajna el kellene ismerje a Krím-félszigetet Oroszország részeként, emellett fenntartja, hogy szerinte Oroszország okolható a délkeleti megyékben a feszültség szításáért. Ennek ellenére,  a milliárdos kijelentései az ukrán médiában és politikai körökben is felháborodáshoz vezettek. Porosenko szinte azonnali reakciót adott, és a sajtónak nyilatkozva kijelentette, hogy Ukrajna soha nem fogja feladni az „orosz agresszió” elleni harcot. Pincsukot végül felszólította, hogy kérjen bocsánatot a publicisztika megjelentetése miatt.

http://www.hidfo.ru/2017/01/ukrajna-ilyen-modon-szabadulhat-a-polgarhaborus-helyzettol/

Nem találnak kapaszkodót Trump politikai ellenfelei

Donald Trump vezetésével az Egyesült Államok egyértelmű határvonalat húz saját maga és a világgazdaság közé; az energetikában tapasztalható változások mellett a szabadkereskedelmi egyezményekből is kivonulhat Trump Amerikája.
Annak ellenére, hogy az amerikai elnök az USA legbefolyásosabb politikusa, Donald Trump továbbra is üzletember marad – írja a Lenta.ru. A lapnak nyilatkozó gazdasági szakértő, Alexander Birman szerint Trump személyi döntései számos kérdést felvetnek ugyan, de politikai ellenfelei nem tudnak majd fogást találni rajta, mert azt nem lehet kijelenteni, hogy az új elnök ne rendelkezne határozott gazdasági elképzelésekkel. Trump csapata befolyásos üzletemberekből és politikai vezetőkből áll össze, akik tanácsadóként vagy a kormány tagjaként szolgálják az új elnököt.
Korábban a Forbes magazin megállapította, hogy Trump az USA modern történelmének eddigi leggazdagabb vezetői gárdáját állította össze; a kereskedelmi miniszter – Wilbur Ross – egy 79 éves milliárdos, a külügyminiszter Rex Tillerson szintén több száz millió dollár vagyonnal rendelkezik. Trump vezető tanácsadója, Steve Bannon 63 éves milliomos, aki a haditengerészettől a Goldman Sachshoz „vonult vissza”, mielőtt segített a Trump-média megalapozásában.
A szakértő szerint a Trump köré csoportosuló pénzemberek kidolgozzák annak módját, hogy radikálisan lecsökkenjen az USA államadóssága, gyorsuljon a gazdaság növekedése, és megakadályozzák a munkahelyek tengeren túlra vándorlását. A Nemzeti Kereskedelmi Tanács egy új program keretén belül megpróbálja elérni, hogy az emberek elsősorban amerikai termékeket vegyenek, a cégek pedig főként amerikai munkaerőt alkalmazzanak.
Birman szerint idővel helytállóvá válhat az a hasonlat, hogy az Egyesült Államokat egyetlen nagy cégnek kell tekinteni; Trump minden fontos posztra gazdag befektetőket állított, akik gondoskodni fognak arról, hogy az általuk igazgatott terület jövedelmezően működjön. Az oktatásügyet egy új cégek felvásárlására összpontosító befektető, Betsy DeVos kezébe adta, a munkaügyi miniszter pedig egy étteremlánc vezetője, Andrew Puzder lesz. Tom Price, aki Atlantában egy klinikát vezetett 20 éven át, egészségügyi miniszter lesz, az energetikai kérdésekért Rick Perry volt texasi kormányzó lesz felelős, mezőgazdasági miniszterként pedig Georgia volt kormányzóját, Sonny Perduet nevezi ki az új elnök.
Birman szerint ezek a döntések arra utalnak, hogy
Trump egyetlen nagy vállalatként fogja kezelni Amerikát, hiszen minden téren milliárdos befektetők, vagy a térségi politika meghatározó alakjai fognak döntéseket hozni.
A szakértő azt írta: a Trump által kinevezett személyek korábbi eredményeik alapján nagyfokú önállósággal igazgatják majd saját területüket, elért sikereik pedig lehetővé teszik számukra, hogy az elméleti tanácsokat szkepticizmussal fogadják. Az USA szállítmányozási infrastruktúrájának fejlesztéséért Elaine Lan Chao felel majd; ő az első ázsiai gyökerekkel rendelkező nő amerikai kormányposzton, és a szakértő szerint Chao származása szintén egyfajta függetlenség garanciája lehet.
Birman elmondása szerint annak érdekében, hogy teljesíteni tudja választási ígéreteit, Trump tisztán céges megközelítést alkalmaz majd, ennek megfelelően céges menedzsment jelleggel választotta meg a kormány tagjait, illetve tanácsadóit. Vezetésével az Egyesült Államok nem csak befelé fordul, de egyértelmű határvonalat húz saját maga és a világgazdaság közé. A Fehérház sajtófőnöke a napokban bejelentette; Trump nemsokára kezdeményezni fogja több szabadkereskedelmi egyezmény felmondását vagy újratárgyalását, ami kellő alapot biztosít a választási kampány során meghirdetett izolacionista politika megkezdéséhez.

http://www.hidfo.ru/2017/01/nem-talalnak-kapaszkodot-trump-politikai-ellenfelei/



LIBERÓSOK VONAGLÁSA DONAD TRUMP ELLEN

Trump beiktatásának másnapjára időzítették  a nőtüntetéseket, a vonaglásokat, főleg rózsaszín rongyokban, amiket a CNN nagy részletesen mutogatott, mint valami komoly jelenséget. Képesek voltak légifelvételeket is közölni, hogy a nézők agyába véssék, hogy mennyien lehettek az anarchisták, a kábítószeresek, a homoszexuálisok. Persze ezek java lefizetett tüntető volt, hiszen ingyen senki sem megy a hidegbe órákig, liberóséknál meg a pénz nem számít, ha rombolásról, lázításról van szó.









A LIBERÁLIS-ANARCHISTA SÖPREDÉK MINDENÜTT LÁZÍT
Az utcai tiltakozások Trump ellen mind baloldaliak. Több százezer levélben, e-mailekben fenyegették meg azokat a választókat, akik Trump mellett állnak. Félrevezető baloldali kampánnyal próbálják Trump győzelmét hitelteleníteni. Ez a baloldal meg van győződve arról, hogy a magas, szőke Trump nem alkalmas elnöknek. Január 20-án, amikor Donald Trumpnak megtörtént a beiktatása, abban a pillanatban anarchisták és más antiszociális csoportok nagy és gonosz tiltakozásokat csináltak a fővárosban és más városokban is. Ezeknek a zavargásoknak a célja az volt, hogy a hatóságok erejét lekössék és megzavarják a hivatalos ünnepséget. Ezekhez a nyugtalanságokhoz egyre több sötét bőrű politikus is csatlakozott, akik azt követelik, hogy a választások eredményét tegyék érvénytelenné. Mondván azt, hogy ez az egész egy összeesküvés az oroszok részéről, elvégre köztudott, hogy Obama vádolta meg Putyint az amerikai elnökválasztásba való beavatkozással. Kétségbeesésükhöz több száz, több ezer híresség is csatlakozott, mert véleményük szerint a hollywoodiak nem értékelik azt, hogy miket tátog „az a szőke”. (Donald Trump. A szerk.) Trump közelgő kormánya nagy hatással van sokakra lelkileg is, mivel a lusta és fegyelmezetlen amerikai és európai elit megszokta azt, hogy a gátlástalan fényűzés a politikusok részéről globális forradalmakat válthat ki, mivel sok országban ideológiai, anyagi, erkölcsi, lelki és szociális csőd szélén állnak. Lengyelországban is ilyen a helyzet. Miután Trump megnyerte a választást, egyes médiumok nem tudnak fennmaradni és másológépekkel rágalmazák a nyugatot, "hamis híreknek" beállítva a valóságot. Emlékszünk arra, hogy miután a Jog és Igazságosság Pártja (PiS) megnyerte a választásokat, a lengyel baloldal őrült tüntetésekbe kezdett. Az elmúlt órában megtanultuk, hogy eközben egy puccskísérlet is történt, mivel ez a lengyel baloldal rágalmazó levelet küldött az Európai Parlamentbe, amelyben sürtgős beavatkozást követeltek a megválasztott lengyel kormány ellen. (változásokaföldön című lengyel oldal alapján, részlet) Kép: a Huffpost képeinek részletei a leszbikusok, feministák, színesek tüntetéseiről. Az utolsó képen a betegesen liberális filmrendező, aki hónapokig okádott Trump ellen, elment ezzel a nevetséges táblával Trump irodája elé. Michael Moore ez a szerencsétlen hollywoodi pojáca
KIK IS FÉLNEK TRUMPTÓL?
A lelkileg lusta, fegyelmezetlen zsidók (magukat „elitnek” hazudják), akik munka nélkül jutottak eddig milliókhoz, a semittevésük ellenére. Akik ahhoz szoktak, ha nem nyílik magától egy ajtó, akkor berugják. Akik ahhoz szoktak hozzá, hogy fajilag dőljön a pénz számlájukra, mert a sok „hiszti-piszti” állandóan arról zakatol, hogy őnekik mi jár. A szájuk olyan, mint a kacsa hátsója, akik minden szociális támogatást maguknak gyűjtenek be. Ők az ügyeletes rettegők, akik eddig csak költséget jelentettek minden ország számára, ahová betették a lábukat. Hasznot semmit sem termeltek, s most Amerikában többen felkerekedtek Trump jövetele miatt és Kanadába vették az irányt. Persze kiváncsian várjuk az ott élők hogyan fogják eltűrni a hivatásos élősködőket? Mit szólnak majd ahhoz, ha ennyi élősködő akarja majd elszívni előlük a levegőt. (tudósítónktól) Kép: Soros (Schwartz) bácsi a hivatásos világcsaló, aki 1947-ben azért menekült el Budapestől Angliába a kommunista ávósrendőrség elől, mert a feketézéseit és valutacsalásait fölfedezték a belvárosban. (EchoTV egyik betelefonálója alapján, de a lexikonok ezt a fontos tényt sehol sem emlegetik.)

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/liber%C3%B3sok-vonagl%C3%A1sa-donad-trump-ellen