2014. szeptember 3., szerda

Újabb kivégzés videó - Az ISIS azt ígéri, a következő egy brit állampolgár lesz

Újabb kivégzést eszközölt az ISIS, amelyet - akárcsak az előző esetben, Foley lefejezésekor - rögzítettek és nyilvánosságra hoztak. Most egy másik amerikai újságíró, név szerint Steven Sotloff lett az áldozat. Az ismét kitűnő, mondhatni hollywoodi képminőségben elkészített felvételen látszik, hogy Sotloff kivégzése az előző gyilkossághoz hasonlatos módon került végrehajtásra - késsel levágták a fejét. A videót az amerikai szervek hivatalosnak tekintik.
Ahogy legutóbb, a kannibál iszlamisták most is kijelentették; ha az USA nem hagyja abba a dróntámadásokat, akkor újabb nyugati túszt fognak kivégezni, név szerint David Cawthorne Hainest. A dolog érdekessége az, hogy a kiszemelt személy nem amerikai, hanem angol. Sotloff pedig nemcsak amerikai, hanem izraeli állampolgár is (volt). Ezt a jeruzsálemi külügyminisztérium hivatalosan is megerősítette.
Ezek szerint Anglia is be akar szállni újra az iraki háborúba, mert megváltozott a helyzet. Szíria szétdarabolása nem sikerült a tervek szerint, most a kurd kincsekből akarnak részesülni. Ha az ISIL-re hivatkozva bevonulnak Szíriába, akkor ráteszik a kezüket a szír nyersanyagra is, megkaparintják a kurd olaj lelőhelyeket, és felügyelet alá vonják az észak-déli irányú lehetséges földgáz útvonalakat is. Ebből a nagyszabású tervből pedig Anglia nem akar kimaradni, főleg azért nem, mert nagyon fogytán vannak a készletei, világpolitikai súlya rohamosan csökken, így befolyása is a nyersanyaggal bíró országokra. Egy ilyen provokációval azonban az USA oldalvizén elevezve nyersanyaghoz juthat. Izraelt pedig a Golán-fennsík végleges megszerzése, és a vitatott hovatartozású földközi-tengeri gáz- és olajlelőhelyek birtokba vétele vezénylik elsősorban.
Azonban a világban már nem csak Izrael, Anglia és a Nyugat szereplő, hanem a keleti országok is mind nagyobb súllyal vannak jelen a globális politikában. Ehhez pedig valószínűleg Moszkvának is lenne pár keresetlen szava. Argentína egyre több és komolyabb fegyvert vásárol Oroszországtól, márpedig a Malvinas/Falkland kérdést nem tekintik lezártnak. További brit háborús "szerepvállalás" esetén várható egy komoly argentin csapás a brit világbirodalom maradékára. Két háború megvívására, a roskadozó gazdasággal a nyakában képtelen lenne Anglia.
Kíváncsian várjuk az amerikai-szaúdi szörnyszülött ISIS újabb bejelentéseit az eljövendő kivégzésekkel kapcsolatban; a brit újságíró után lesz-e majd egy török, egy katari, esetleg egy szaúdi vagy jordán állampolgár is a tarsolyban, vagy az eddigi kivégzések, szám szerint ugye kettő, és egy harmadik ígérete elegendő indokot szolgáltat már az atlantistáknak arra, hogy az ISIS elleni harc ürügyén lerohanják Szíriát.


http://www.hidfo.net/2014/09/03/ujabb-kivegzes-video-az-isis-azt-igeri-kovetkezo-egy-brit-allampolgar-lesz

A gyémántrabló USA drón-tevékenységei a fekete kontinensen és a franciák

Niger területén hamarosan egy második amerikai drónbázist is létesítenek a szunnita radikális csoportok, a fegyver- és kábítószercsempészek észak- és nyugat-afrikai tevékenységének megfigyelésére - jogcímen vagy ürügyén - közölte Washington.
A bázist a Szaharában, az ősi karavánutak kereszteződésénél, Agadez városban fogják felépíteni. Az Egyesült Államok és Niger közötti megállapodás értelmében az amerikai haderő kizárólag fegyvertelen pilóta nélküli felderítő gépeket fog innen üzemeltetni. Az amerikai fegyveres erők Afrikai Parancsnoksága nem adott felvilágosítást arról, hogy drónt fognak Agadezben állomásoztatni. A lépés az jelzi, hogy az Egyesült Államok - egyébként a volt gyarmattartó Franciaországgal egyeztetve - erősíti katonai jelenlétét a „fekete kontinensen”.

A Pentagon egy nagy drónbázist tart fenn Dzsibutiban, Camp Lemonnier-ben, valamint pilóta nélküli felderítő repülőgépeket indít a Szomáliával ugyancsak szomszédos Etiópiából. Az amerikai védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy dróncsapást mértek a szomáliai as-Sabab terrorszervezetre. Nigerbe tavaly februárban mintegy 100 katonát vezényeltek, hogy azok pilóta nélküli repülőgépeket irányítsanak Mali légterébe, megosszák az általuk szerzett hírszerzési adatokat az al-Kaidával szövetséges fantommilitánsok ellen harcoló francia zsoldoserőkkel.

Franciaország tavaly januárban hajtott végre katonai beavatkozást a Nigerrel szomszédos Maliban, miután az iszlamista erők, amelyek a 2012-es katonai puccs nyomán ellenőrzésük alá vonták az ország északi részét, előrenyomultak a főváros, Bamako irányába. Washington az első drónbázis 2013 elején történt létrehozását megelőzően alapvetően csapat- és teherszállító, valamint légi utántöltő gépekkel támogatta Párizs katonai fellépését.

A két ország a hírszerzésben is együttműködik. Az amerikaiak, akik kerülik a közvetlen fegyveres beavatkozást, tűzvezetési koordinátákkal látják el a francia harci gépeket. Az amerikai törvények értelmében Washington nem nyújthat közvetlen támogatást a bamakói kormányt tavaly megdöntő mali hadseregnek. A mali felkérésre beavatkozó francia erőknek nyújtott segítségnek azonban nincs jogi akadálya.
Bíró Dalma

Szíriai tolulás

A szíriai légierő példátlan hevességgel bombázta szeptember 2-án, kedden a kormányellenes (nyugati-zsoldos) felkelők kezén lévő, Dzsobár nevű negyedet Damaszkusz keleti részén - közölte a liberális Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű "civil" - gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mennyire civil, érdek és politikafüggetlen - szervezet.
A tájékoztatás szerint huszonöt légicsapás érte a stratégiai fontosságú kerületet, amelynek elfoglalására hat nappal ezelőtt indított offenzívát a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg. A kormányerők a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet harcosaival kiegészülve próbálják hatalmukba keríteni az USA-csahos ellenzéki erők által tavaly nyáron elfoglalt negyedet.

„Ez volt a leghevesebb bombázás a lázadók uralta városrész elleni katonai offenzíva kezdete óta” - közölte Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója az AFP francia hírügynökséggel. Az ellenzéki csoportosulás arról számolt be, hogy a fegyveres erők tagjai a zsoldos terroristák tucatjaival végeztek az offenzíva kezdete óta, az áldozatok pontos száma azonban ismeretlen. Rámi Abder-Rahmán elmondta, hogy a negyed peremén állomásozó katonák egyelőre a légi támogatás ellenére sem tudtak benyomulni Dzsobárba.
Azonban a valóság az, hogy a szíriai kormány a kerületet elfoglalta és ellenőrzése alatt tartja már. Ezután a szintén a lázadók kezén lévő Gúta ellen tervez hadjáratot indítani a teljes felszabadításig. A hadsereg katonái augusztus közepén átvették az ellenőrzést a Damaszkusztól mintegy 10 kilométerre délkeletre fekvő Mleiha felett, de mostanára Dzsobárt is sikerült a hatalmukba keríteniük, ami a szakértők szerint jelentősen megkönnyíti a csőcselék egyik térségbeli fellegvárának számító Gúta visszafoglalását.

A 2011. március 15-én  kezdődött szíriai fellazítás halálos áldozatainak száma már meghaladja a 190 ezret.
Az atlantistáknak/anarchistáknak ez nem számít...
Gölöncsér Miklós

A PTTSystems fejlesztése: Push-To-Talk technológia újra

A Push-To-Talk (PTT) sok olvasó számára ismerős lehet, de az is biztos, hogy az átlag mobilhasználó csak nagyon ritkán használta ki ezt a funkciót. A technológia lényege az, hogy a mobilt adóvevőként használva, egy dedikált gomb megnyomásával kommunikálhatunk a kollégákkal, vagy a flotta többi tagjával, távolsági korlátok nélkül. A mobilipar fejlődésével a PTT hazai szakértője, a PTTSystems is tartja a lépést, így újonnan kifejlesztett megoldását már a legelterjedtebb okostelefonos platformra, Androidra is kínálja.


Modern walkie-talkie ■ Az elsősorban logisztikai vállalkozások, fuvarozó cégek, katasztrófavédelmi egységek, illetve polgárőrök számára ajánlott rendszer digitális adóvevőként, mobilnet igénybevételével működik, ezen kívül térerőre van szükség a PTT alapú kommunikációhoz. A PTTSystems a korábbi előfizetési csomagokat kibővítette az androidos alapú szolgáltatással, ami így minden hazai szolgáltató hálózatában használható. A PTT alapú „beszélgetés" rendkívül egyszerűen, az alkalmazásban elhelyezett gomb megnyomásával kezdeményezhető, ami után az üzenet a fogadó félnél minden beavatkozás nélkül befut. Ehhez arra van szükség, hogy az alkalmazás állandóan fusson a háttérben, ami a fejlesztők szerint 10-15 százalékban növeli meg a mobil energiafelhasználását.

Az androidos alkalmazás felülete (a kép nagyítható)

A kliensek egy diszpécserközpont segítségével, táblagépes felületen menedzselhetők, innen egyszerre több készülékre is indítható hívás, amelyeket a rendszer tárol, így később azok visszahallgathatók. A PTT ezen verziója már nem csak hang, hanem szöveges üzenetek, vagy akár GPS koordináták átküldésére is alkalmas, így a diszpécsernek több eszköz áll rendelkezésére a munkatársak irányításához, vagy tájékoztatásához. A tömörítési eljárásnak köszönhetően a hangüzenetek elenyésző adatforgalmat generálnak: a Volán által használt, 35 készülékből álló flotta például egyetlen, 5 gigabájtos mobilnet előfizetést használ, ami bőven elegendő keretet nyújt.

Összehangolt irányítás ■ A rendszer egyik kiemelt funkciója a távoli csoportirányítás, amely során a munkatársakat, azok GPS pozíciója alapján, hang vagy szöveg alapú üzenetekkel lehet irányítani. A másik fontos terület a csoport tagjai között zajló kommunikáció, amit nagyban segít, hogy látható a csoporttagok pozíciója a térképen és azt is kijelzi a rendszer, ha valaki éppen elfoglalt és valami miatt nem tud üzenetet fogadni. A biztonsági és munkatárs védelem funkció a mobilkészülék gyorsulás-érzékelőjét használja a balesetek rögzítésére, azaz nagy gyorsulás, vagy hirtelen lassulás esetén az alkalmazás figyelmeztetést küld egy esetleges veszélyhelyzetről a csoport többi tagjának.

A mobil kliens telepíthető androidos mobilra, tabletekre, illetve kompatibilis a régebbi Nokia készülékekkel is. Az operátorok és a diszpécser feladatokat ellátó kollégák nagyobb méretű kijelzők előtt is követhetik az eseményeket, ami egy androidos mini PC használatával oldható meg. A PTTSystems szolgáltatása havidíjas rendszerben vehető igénybe, aminek a díja jelenleg 3500 forint kliensenként. A díjazás azonban egyedi esetekben, a kliensek számától függően, vagy az előfizetők számának növekedésével változhat, illetve akár csökkenhet is.


Hírfigyelő Szolgálat

CRI: Nagyszabású európai-ázsiai együttműködés készül Prágában

Kína készen áll rá, hogy szorosabbá fűzze az Ázsia és Európa közötti kommunikációt a tizenhat közép- és kelet-európai ország vezetőivel való találkozón, jelentette ki Zhang Gaoli kínai miniszterelnök-helyettes Prágában múlt csütörtökön a Kínai és Közép- és Kelet-európai Gazdasági és Kereskedelmi Fórum legújabb ülésén.

Zhang Gaoli infrastrukturális létesítményekről és fejlesztésekről, így a Magyarország-Szerbia vasútvonalról, a belgrádi Duna-híd megépítéséről vagy a Macedónia-Szerbia szupersztráda létrehozásáról is beszélt; mint mondta, ezek a nagyszabású projektek mind az együttműködések bővítését szolgálják.

A miniszterelnök-helyettes utalt Xi Jinping kínai államelnök legutóbbi európai látogatására, melynek során fölmerült az európai-ázsiai piac bővítése, sőt, a Selyemút menti gazdasági övezet kialakítása is.

Zhang Gaoli szerint a kelet- közép- európai régió kivételes földrajzi adottságai mindenképpen előnyt jelentenek, ezeket maximálisan ki kellene használni, hogy friss és formabontó újításokkal gazdagíthassák a Kína és Európa közötti együttműködési formákat.

Bal-Rad komm: “Óriási összegből építenek gyárat a kínaiak Borsodban.” (MNO) – És, ha valaki megkérdezné; miért e cím? – mármint, hogy a kínaiak már a spájzban vannak? – annak csak azt tudjuk válaszolni; látogassa meg Budapest X. kerületét, a Napfényes Kőbányát.
Melyet ma már méltán lehet nevezni: Kínai negyednek. Kínai könnyűipari üzemek, kis és nagykereskedések, kínai éttermek, panziók, – luxus autók, kínai menedzserekkel, – s kínai melósok a buszon és villamoson.
Meg lehet azt is kérdezni, hazánknak mi haszna van ebből? Ha az adóbevételekre gondolunk, az államnak mindenképp. No és az embereknek? – Az olcsó kínai ruhaneműk, s ételek jól jönnek a szegény népnek.
És még?
Egy azonban biztos: Kőbánya kínaiak által lakott részein megnövekedett a közbiztonság. Lecsökkentek az utcai randalírozások, verekedések, rablások, zaklatások. – Egyszerűbben fogalmazva: a kínaiak kiszorítják a cigányokat.

Hazánk szándékos háborúba sodr(ód)ása

Itt a NATO...

Több felajánlást is tesz Magyarország a csütörtökön kezdődő walesi NATO-csúcson az ukrajnai harcok miatt kialakult helyzet kezelésére.


A Baltikumba még az ősszel száz magyar katona mehet egy NATO-hadgyakorlat keretében az Oroszország által veszélyeztetettnek vélt régió megerősítésére. A NATO pápai bázisrepülőterének fejlesztését a szövetség külügyminiszterei által még júniusban jóváhagyott szövetségi készenléti akcióterv részeként javasolja majd a magyar kormány. Budapest felajánlást tehet arra is, hogy emeli a honvédelmi költségvetést.
Vajon tartanak-e népszavazást a páholyparlamentisták az őszi önkormányzati választásokkal egyben a szándékos háborúbasodródás akaratáról?
A beszámolók szerint a 28 NATO-tagállam nagyköveti szinten már megállapodott a "putyini újorosz" politikára kidolgozott válaszlépéseket összefoglaló stratégiáról, amelyet a holnapi walesi csúcstalálkozón a legmagasabb szinten fogadnak majd el. A készenléti akcióterv nevű, 20 oldalas, titkos minősítésű dokumentum szerint Oroszország veszélyezteti az euroatlanti térség biztonságát és úgynevezett hibrid hadviselést folytat Ukrajna ellen.

Információink szerint;
- a szövetség azt tervezi, hogy létrehoz egy-egy támaszpontot a balti államokban - Észtország, Lettország, Litvánia -, valamint Lengyelországban és Romániában. Ezek regionális felderítő, logisztikai és bevetési tervezési központként szolgálnak majd, személyzetük többnemzetiségű lesz (vagyis megint kezdődik a speciális zsoldos terroristák legalizálása NATO-kötelékben bújtatva), támaszpontonként 300-600 ember.
- továbbá, hogy az öt tagállamban harcra képes, bevethető alakulatokat is állomásoztat majd határozatlan időre, rotációs alapon, és rendszeresen nagyszabású, több ezer főt megmozgató hadgyakorlatokat tart. A terv másik fő része egy közel 10000 fős, nagyon gyors reagálású alakulat összeállítása. Ez lenne a NATO "lándzsahegye", egységei a tagállamokban állomásoznának és 2-7 napon belül bevethetőek lennének, az új alakulat harckészültsége így jelentősen meghaladja az úgynevezett NATO Reagáló Erő (NRF) harckészültségét.

Ez nem a mi egységünk!

A koncepció alapján javítani kell a szövetség valamennyi alakulatának reagálási képességén, hogy szükség esetén minél hamarabb felzárkózhassanak az elsőként harcba szálló alakulathoz. Az esetleges kelet-európai műveletek irányítására a jelenlegi német-lengyel-dán közös hadtestnek a lengyelországi Szczecinben telepített központját jelölik ki, az ott dolgozók létszámának növelésével egy 60 ezer NATO-katonát megmozgató művelet irányítására alkalmas központot alakítanak ki.
És ehhez jön még a "magyar" felajánlás!!! Lehet, hogy lassan kényszersoroznak nálunk is???

Várhegyi Kálmán

Medvegyev: Ukrajna nem fog megfagyni, de a vámuniós tagságra szükség lesz

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök bejelentette, hogy Moszkva kész tárgyalni Ukrajnával a gáztranzit újraindításáról, de ehhez Kijevnek két feltételt kell teljesítenie: visszafizeti a felhalmozott tartozást, valamint elfogadja, hogy a gáz ára ezer köbméterenként 385 dollár lesz.
Hídfő.net | Dimitrij Medvegyev
"Készen állunk Ukrajnával - mint adós országgal - az együttműködés folytatására a gázszektorban, de két feltételnek meg kell felelniük. Vissza kell fizetniük a teljes adósságot, ami mostanra csillagászati összegekre rúg. Ezen felül az éves átlagárat 385 dollárban határozzuk meg, amennyiben a szállítás vámmentességet élvez".
Medvegyev második feltétele arra az esetre vonatkozik, ha Ukrajna tagja lenne az eurázsiai vámuniónak, vagyis az energiatranzit vámmentes lenne. A kormányfő ugyanakkor azt is elmondta, hogy amennyiben Ukrajnának nincs szüksége az orosz gázárakra, ők készen állnak arra is, hogy vámköltségekkel terhelten, 485 dollár/1000 köbméter áron folytassák a tranzitot, amennyiben Kijev előtte rendezi tartozásait.
Arszenij Jacenjuk a napokban - a fűtési szezon közeledtével - kezdett alkudozni Moszkvával a gáztranzit újraindításáról. Jacenjuk egy nyilatkozatában közölte, hogy ezer köbméterenként 300 dollárt hajlandók fizetni évközben, fűtési időszakban pedig 380-at.
Moszkva értelemszerűen nem siet a gáztranzit újraindításával: Oroszország másnak is el tudja adni a földgázt jóval magasabb áron. A nyugati országok azonban nem tudják fedezni Ukrajna gázszükségletét - Kijev már napi kétszeri áramszünetet iktat be, és egyre több lakásban zárják el központilag a melegvizet, hogy tartalékolják a földgázt a fűtési szezonra. Eközben kiderült, hogy Ukrajna csak szeptember végéig elegendő széntartalékkal rendelkezik. Egy ukrán parlamenti képviselő pedig felszólította a lakosságot, hogy vásároljanak tüzelőfát a teljes fűtési szezonra, mert a gáztranzit-rendszer privatizálása miatt idén nem lesz fűtés.


http://www.hidfo.net/2014/09/03/medvegyev-ukrajna-nem-fog-megfagyni-de-vamunios-tagsagra-szukseg-lesz

Már Németországban is gyógykezelnek ukrán katonákat

Szeptember 2-án érkezett meg a Bundeswehr repülőgépén Németországba 19 ukrán katona Harkovból, az ottani katonai kórházból. A háborús sebesülteket Hamburgban fogják gyógykezelésben részesíteni.

Az ukrán kórházak ugyanis zsúfolásig vannak a "terrorellenes művelet" következtében tömegével hozzájuk szállított katonákkal. A veszteségek valódi méretét még megbecsülni is nehéz, a hivatalos ukrán jelentésekben erősen alábecsülve teszik közzé az erre vonatkozó adatokat. Egy ukrán kórházban szolgáló orvossal készült interjú során a következők hangzottak el: A "terrorelhárító művelet" kezdetén napi 3-5 sérültet kaptunk, és szinte "vészhelyzet" számba ment, amikor 10 sebesültet kellett egyszerre ellátnunk. Most a norma 30-40 fő naponta.

Megemlítésre került, hogy az ukrán szerződésesek és a behívott katonák általában ki nem állják az úgynevezett "önkénteseket", tehát a "Jobb Szektor aktivistákat", Nemzeti Gárdistákat, és az önkéntes zászlóaljakban szolgálókat. A kezdetekben sok volt köztük a verekedés, mostanra már teljesen külön épületekben vannak elhelyezve, hogy a további rendbontást elkerüljük.
Ukrán hadirokkant egy kijevi kórházban. Porosenko és atlantista társai megnyomorították saját népüket is.


http://www.hidfo.net/2014/09/03/mar-nemetorszagban-gyogykezelnek-ukran-katonakat

Államosítani kell a végrehajtásokat!


- Érdekes tények és információk a törvénytelen sárvári kilakoltatással kapcsolatban – Újratöltve -

1. Az önálló bírósági végrehajtó, közhatalmi tevékenység végez, – magán vállalkozásban. – Még adót sem fizet!

Nagy hiba volt a végrehajtások privatizálása – Államosítani kell!

A fenti videón, mely a Lánchíd rádió szeptember 2-i adásából készült, – tételes összefoglalót hallhatunk a szeptember 1-én Sárváron történt törvénytelen kilakoltatásról, – s az ezzel kapcsolatban felmerült súlyos jogi, társadalmi és immáron politikai problémákról.

Kovács Anita műsorvezető megszólaltatja Dabasi Tamást, a Fehér Kéményseprők Társadalmi Szervezetek Országos Szövetsége elnökét, – valamint a devizahiteles témára specializálódott ügyvédet – és Falus Zsoltot a Bankcsapda Érdekvédelmi Szervezet elnökét is.

Mindnyájan hasonlóan elítélő véleményt fogalmaztak meg a kilakoltató önálló bírósági végrehajtó, liberális hátszéllel végzett törvénytelen kilakoltatási cselekményéről, – mely élesen szembe ment a devizahiteleseket védő törvénnyel.

Ez a témát pedig azért tölti újra és újra szerkesztőségünk, – mert a kilakoltatásokba torkolló devizahitelek és az egyre jobban terjedő számladósságok immáron nagyon súlyos, robbanás veszéllyel fenyegető problémát jelentenek Magyarországnak. És a jelek szerint a kilakoltatásokkal gyengítenék a kormányt, egyes liberális hátszéllel rendelkező végrehajtók.

JDabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők elnöke, - jobb szélen
Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők elnöke, – jobb szélen, – a törvénytelen sárvári kilakoltatáson

Mert a kilakoltatások nagyon nem tesznek jót Magyarország politikai közérzetének. Minden egyes kilakoltatás növeli a társadalom, s ezzel együtt a kormány instabilitását.

2. A magán végrehajtó

Nos, ahogy a címben is írtuk, nagy hiba volt a végrehajtások privatizálása. Hiszen anyagilag érdekeltté tette a végrehajtókat a emberek vagyonának elvételében. – Ez az érdek találkozott a bankok érdekeivel, pénzéhségével, – erkölcstelen kamatemeléseivel, nota bene uzsorázásával, – s mindjárt létre is jött a bankok végrehajtók kifosztó szövetsége, a magyar nép ellen.

Ráadásul az állam által privilegizált formában, vagyis: az önálló bírósági végrehajtói státusz nem más, mint; közhatalmi tevékenység, magán vállalkozásban, amely még adót sem fizet.

Na, de miféle vállalkozó az, aki más állampolgárokkal ellentétben nem fizet adót?

Ezzel az erővel lehetne akár magán rendőr is, (mint közhatalmi tevékenység, magán vállalkozásban) – és, ami nagyon úgy néz ki, hogy végeredményben meg is valósult. – Mivel a rendőr kénytelen egy magánvállalkozó végrehajtó kéréseit teljesíteni. – És az, hogy ezt végeredményben milyen anyagi elszámolásban teszi a rendőrség, – úgyszintén egy érdekes és vizsgálandó téma lehet a törvénytelen kilakoltatásokat vizsgáló jogi és rendészeti szakembereknek.

A fenti videóban elhangzik, hogy a végrehajtók, s a végrehajtókat tömörítő, – amúgy anyagi bevételeivel soha senkinek el nem számoló Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, – törvényességi felügyeletét a törvényszéki elnök valamint az igazságügyi kormányzat látja el.

De nagy valószínűséggel a törvényességi felügyeletbe, – s a törvénytelen kilakoltatások vizsgálatába előbb-utóbb be kell kapcsolódnia a Belügyminisztériumnak is!

3. Meg kell szüntetni a túlvégrehajtást!

A műsorban is elhangzott, de sokan is panaszkodnak arról, hogy a végrehajtó sokkal többet hajt be, mint amennyi a valós tartozás.

Például egy egyszerű 80 ezer Ft-os telefon tartozás miatt elárverez egy házat. – Bár manapság már 500 ezer Ft köztartozás alatt nem lehet árverezni. – Ám ez sem a behajtó cégeknek, sem pedig a végrehajtónak nem jelent különösebb akadályokat, – egy néhány 10 ezer forintos tartozásból hamar csinálnak akár fél millió forintnyi adósságot, – ilyen-olyan kezelési költségek, s kamatok felszámolásával. Ügyesek és rafináltak.

4. A végrehajtás kitűnő üzlet

Az önálló bírósági végrehajtók, (bár tagadják), de cégszerűen működnek, mintegy üzleti vállalkozásként, – ennek könnyen utána lehet nézni a tudakozókban és a cégbejegyzésekben, – ezért tehát a végrehajtó sosem dolgozik egyedül. És az alkalmazottainak a bérét is ki kell termelnie, a saját nyereségén kívül. – (Mely nyereség a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter szerint; nem ritkán eléri a végrehajtási összeg 5-8, nem egyszer a 10 százalékát.)

El lehet képzelni, egy több 10 milliós, vagy akár 70-80-100 milliós összegű végrehajtásnál ez mekkora összeget jelenthet.

2011-ben Szabó Máté alapjogi biztos megállapította, hogy az önálló bírósági végrehajtók munkadíja az ügy értékéhez képest akár aránytalanul magas is lehet, ami a végrehajtási eljárások sikerét önmagában is befolyásolhatja! Egy 10 millió forintos, két adóst érintő tartozásban a sikeres végrehajtás után; másfél millió forintnál is több lett a végrehajtó díja…

De, ha elveszik egy átlagember kis házát is, mely 3-4-5 milliót ér, vagy, ha nagyon sokat dolgozott érte, akkor 10-et, – de ebben az esetben is 300 ezertől 1 millióig terjedő összeget kereshet a kisember otthonfosztásán csak a végrehajtó. (És, akkor még a bankról, közjegyzőkről és egyéb pénzügyi léhűtőkről nem is beszéltünk). – De a kisember vajon mikor lát ennyi pénzt egyben? – Mely a végrehajtóknak csak egyetlen ügyből leesik. A kisember otthonának elvétele árán.

Ezért tehát mindezek miatt amit itt fentebb említettünk, – mindenképpen szükség van a végrehajtói státuszok teljes államosítására, hogy ne legyenek extra profitokat kereső magánvállalkozók, – s így ne legyenek érdekeltek az adósok kifosztásában. (A közjegyzőknek sem szabad kimaradni ebből! – a szerk.)

5. Államosítani a végrehajtásokat

De jelenleg mivel, ahogy már említettük, – a végrehajtó lényegében vállalkozó formában “dolgozik” – lehetőséget lát arra, hogy a jogalkotó eredeti szándékát semmibe véve megkerülje a törvényt, gondolván azt, hogy az csak az állami alkalmazottakra vonatkozik, a végrehajtói vállalkozásokra nem. – Pedig ezt nagyon rosszul látja, mert a devizahiteleseket védő törvény a végrehajtókra is vonatkozik. De, hogy a jogalkotó akarata, vagyis a Parlament akarata minden tekintetben érvényesüljön, – s a végrehajtók is kényszerítve legyenek arra, hogy 100%-osan betartsák a törvényt, – minden végrehajtási eljárást államosítani kell, vagyis szigorú állami ellenőrzés alá kell vonni!

Így elkerülhető, hogy – a bankok, a végrehajtásokban résztvevők és a multi szolgáltatók triumvirátusa, – a tovább folyó kilakoltatásokkal, – még jobban kiélezzék az amúgy is pattanásig feszült helyzetet, – mielőtt áldatlan tevékenységüknek beláthatatlan következményei lesznek.

6. Időszerű már a végrehajtók vagyonnyilatkozata a nyilvánosság felé

Ceterum Censeo: Az ország jelenlegi súlyos társadalmi helyzetében, amikor ilyen nagy a szegénység, – elvárjuk a végrehajtóktól a nyilvános vagyonnyilatkozatot, – mindenki számára jól hozzáférhetően a Végrehajtói Kamara honlapján, – különös tekintettel a Végrehajtói Kamara vezetőségére, elnökségére nézve.

Mivel a végrehajtók elméletben “közszolgálatot végeznek” (vagy kellene végezniük – a szerk.) ezért minimum elvárja tőlük a nép, de kiváltképpen azok az adósok, akiknél végrehajtanak, – annak nyilvánosságra hozatalát; hogy milyen vagyonuk keletkezett a végrehajtói praxisuk alatt?

Mert bizony a végrehajtók jelentősen gazdagodnak a lakosság kárára, – és ahogyan Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is fogalmazott 2013. május 16-án a végrehajtási ügyeket érintve; “fosztogatják az elesetteket.”

A bírálatokkal kapcsolatban a végrehajtói kamara kamara szóvivője elmondta: A végrehajtások során, sem a humanitárius, sem a szociális kérdéseket érintő mérlegelésre vagy méltányosságra nincsen lehetőségük. – Rendben, nos ezen elvek szerint kell bánni velük is az elszámoltatásuk után…

7. A végrehajtó ne menjen szembe a törvénnyel!

Az újabb kilakoltatással kapcsolatban tehát bebizonyosodott, hogy egy önálló bírósági végrehajtó nyíltan szembe mehet a törvénnyel, nyíltan semmibe veheti a parlament döntéseit. És ebben még a rendőrség is segít neki.

A gyermek és a végrehajtó
A pszichológiai megfigyelések szerint: Így gondolnak a gyermekek a család vesztét akaró végrehajtóra

A Fehér Kéményseprőknek csak igaza van: Ma Magyarországon a végrehajtó királynak hiszi magát. Olyannak, aki Parlament és a kormány fölött áll.

Mindaddig, míg a törvény és a törvényességi felügyelet meg nem állítja. De, ha ez nem valósul meg, akkor akár holnap megtörténhet az, – hogy egy kifosztott embernek, (akinek talán még a párja is áldozatául esett az erőszakos kilakoltatásnak, vagy elveszik tőle gyermekét), – elszakad a cérnája. És, akkor olyan lavina indul el, – melybe belepusztul a rendszer.

Szabad Riport/Balrad – Otthonvédő csoport

***

Kapcsolódó anyag: Saját kollégáikat is kilakoltatják a rendőrök?

Oroszország rendezi Abházia sorsát

Abházia felgyorsítaná a tárgyalásokat Oroszországgal, hogy aláírásra kerüljön minél előbb a szóban már megkötött kölcsönös biztonsági szerződés. Mivel Grúzia egyelőre nem nyilvánította semmissé a NATO-val kötött megállapodásokat, Oroszországnak bizonyosan előnyös lenne a két kis köztársaság belépése az orosz rendszerbe, amely garantálhatná Oroszország biztonságát ebből az irányból. Cserébe ezek az új tagországok gazdasági előnyöket, kiszélesedő kapcsolatot remélnek a BRICS országoktól.
Abházia dél-oszétiai nagykövete jelezte, hogy valószínűleg Csinvali (Dél-Oszétia fővárosa) is csatlakozna a szerződés gyors aláírásához, de erről még hivatalos nyilatkozat nem került ki.
Előzőleg már született egy elvi megállapodás Oroszország és a kis köztársaságok között, hogy kölcsönösen előnyös szerződést kössenek, amely katonai együttműködésre és növekvő gazdasági kapcsolatra vonatkozik. Ezt a folyamatot szeretné most Abházia felgyorsítani.
Hídfő.net | Abházia és Dél-OszétiaAbházia (Abkhazia) és Dél-Oszétia (S.Ossetia) elhelyezkedése a térképen
Érdekes momentum volt Abháziával kapcsolatban, hogy Új-Oroszországot elsőként Abházia ismerte el. Ahogy pedig a Donyecki Népi Milícia avagy az új-oroszországi hadsereg katonái elérték az Azovi-tengert, Abházia jelezte, kész kereskedni és segítséget nyújtani Új-Oroszországnak.
Ha megköttetik a kölcsönös katonai segítségnyújtásról szóló megállapodást, melyben Oroszország jóváhagyja, hogy külön szuverén államnak ismeri el a két országot, akkor már biztonságban érezhetik magukat, mert Moszkvával a hátuk mögött senki nem meri majd megtámadni ezeket az államokat. Abháziában augusztusban voltak választások, az EU nem ismerte el annak eredményét, sem magát a választást, mert a két kiszakadt köztársaságot még Grúzia részeként kezeli. Ezek szerint országokat szétbombázni és szétszaggatni csak a nyugatnak van joga. A demokratikus nyugat sem a fegyveres, sem a demokratikus önállósági törekvéseket nem ismeri el, ha az nem az érdekeit szolgálja. Ellenben bármilyen fegyveres puccsot hivatalosnak mutat be, ha az az ő bankjainak érdekében történik.
Ezzel a lépéssel Oroszország végleg stabilizálná a két önálló államot.


http://www.hidfo.net/2014/09/03/oroszorszag-rendezi-abhazia-sorsat

Putyin hét pontos javaslata az ukrajnai krízis megoldásához

Hídfő.net | Vlagyimir Putyin
Vlagyimir Putyin egy hét pontból álló javaslat vázlatát tárta az újságírók elé a mai sajtótájékoztatón az ukrajnai krízissel kapcsolatban.
1. A milíciák szüntessék be a további előrenyomulást.
2. A Kijevhez hű erők vonuljanak vssza olyan távolságba, ahonnan a települések ágyúzása már nem lehetséges.
3. Legyen nemzetközi megfigyelők kontrollja alatt a tűzszünet.
4. A légierő használata civilek és civil épületek ellen tiltva legyen.
5. Feltételek nélküli fogolycsere.
6. Humanitárius korridorok létrehozása a menekülteknek, lehetőség Donyeck és Luganszk számára humanitárius segély nyújtásra megkötések nélkül.
7. Javítóbrigádok kiküldése az infrastruktúra helyreállításához.
Vlagyimir Putyin kifejezte abbéli reményét, hogy Kijev és a milíciák megállapodásra jutnak még szeptember 5. előtt. "Remélem Ukrajna vezetői támogatják a megkezdett folyamatot a kétoldalú kapcsolatok javításának érdekében." - fejezte be az orosz elnök.

http://www.hidfo.net/2014/09/03/putyin-het-pontos-javaslata-az-ukrajnai-krizis-megoldasahoz

Volt lengyel államfő: Ukrajna katonai támogatása atomháborúhoz vezet

Lech Wałęsa korábbi lengyel államfő szerint ha az Európai Unió nyílt katonai segítséget ad Ukrajnának, az atomháborúhoz vezethet a NATO és Oroszország közt. A nobel békedíjas volt államfő szerint ezzel az európai vezetők is tisztában vannak, ezért vonakodik annyira az Európai Unió attól, hogy egyértelműen érintetté váljon az ukrán konfliktusban, vagy akár nyíltan beavatkozzon az orosz felkelők ellen.
A volt államfő emlékeztetett, hogy mind az Európai Unió, mind pedig Oroszország hatalmas nukleáris arzenállal rendelkezik. Wałęsa ugyanakkor nem az orosz felet, hanem a nyugati tömböt nevezte felelősnek a feszültség szításáért. A volt államfő elismerte, hogy a térségben a feszültség fokozódása arra vezethető vissza, hogy a NATO fokozza katonai jelenlétét az orosz határ mentén.
Hídfő.net | Lech Walesa


http://www.hidfo.net/2014/09/03/volt-allamfo-ukrajna-katonai-tamogatasa-atomhaboruhoz-vezet

Újabb infúziót kötnek Ukrajnára

Sevki Acuner, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) ukrajnai képviseletének vezetője bejelentette, hogy a bank még idén több mint 1 milliárd eurót tervez ukrajnai beruházásokba fektetni.
Acuner elmondása szerint a válsághelyzet ellenére "jelenleg is vannak erősségei az ukrán gazdaságnak", így a befektetés jövedelmező lehet. Az EBRD képviselője szerint Kijev továbbra is elkötelezett az IMF feltételeinek teljesítése iránt, ami garancia arra, hogy a bank befektetései megtérüljenek.
Hídfő.net | EBRD
Korábban az Európai Unió a szankciós háború részeként korlátozta Oroszország részvételét az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank projektjeiben, annak ellenére, hogy a bank forrásainak egy részét Moszkva biztosította.


http://www.hidfo.net/2014/09/03/ujabb-infuziot-kotnek-ukrajnara

Félmillió euróba kerül Obama egynapi életben maradása

Barack Obama amerikai elnök szerda reggel megérkezett Észtország fővárosába, ahol Észtország, Lettország és Litvánia vezetőivel tart megbeszélést.
Az elnöki gép helyi idő szerint reggel 6.22-kor érkezett, ahol Obama találkozott Urmas Paet külügyminiszterrel, majd a reptérről egy 20 páncélozott gépjárműből álló konvoj vitte őket Tallin központjába.
Az amerikai elnök Toomas Hendrik észt államfővel tárgyal elsőként a Kadriorg palotában. Majd továbbhaladnak az országházba, ahol Taavi Rõivas észt kormányfővel is megbeszélést tart. Azt követően Andris Berzins lett államfővel, majd az Oroszország ellen háborút hirdető Dalia Grybauskaitė litván államfővel is megbeszéléseket tart. A balti államok elnökei később közös sajtótájékoztatót tartanak.
Mielőtt Obama elhagyná az országot, látogatást tesz az Egyesült Államok 173. ejtőernyős dandárjánál, amit jelenleg Tallinn mellett az Amari légibázison állomásoztatnak. Délután pedig Obama tovább utazik Wales-be a NATO csúcstalálkozóra, ami szeptember 4-5-én kerül megrendezésre.
Korábbi jelentések szerint Obama látogatása több mint 500ezer eurós költséget jelent, amit Észtország fizet az állami költségvetésből. Ez az összeg fedezi a titkosszolgálatok kiadásait és a fizikai védelmet, ami ahhoz szükséges, hogy az általános közutálatnak örvendő amerikai elnök ne váljon merénylet áldozatává. Obama ugyanis - akárcsak más nyugati politikusok - nem mehet ki százmilliós védelmi kiadások nélkül, szabad fővel a nép közé a nyugati országokban. Burokban kell tartani, nehogy az általa megnyomorított sokmillió élet közül valamelyik megbosszulja magát.
Obama személyes védelmét a testőrein felül több mint 500 rendőr garantálja. Amellett, hogy minden óra, amit a fővárosban élve eltölt, 30 ezer euróba kerül, a fővárosban Obama jelenléte miatt átmenetileg fokozottan nő a terrortámadás kockázata. Reméljük, Magyarországra nem áll szándékában látogatást tenni.

http://www.hidfo.net/2014/09/03/felmillio-euroba-kerul-obama-egynapi-eletben-maradasa

7000 amerikai zsoldos érkezett Magyarországra

Debrecen és Miskolc környékére érkezett 7000 amerikai zsoldos, az Egyesült Államokban bejegyzett privát katonai cégektől, de főleg a Blackwatertől. Ez a létszámnövelés az ukrajnai események miatt vált szükségessé, ahol a milícia szabadságharcosai már Mariupolt szorongatják. A privát katonai cégekről itt tájékozódhat jobban.
Hídfő.net | Blackwater zsoldosok - a kép illusztrációBlackwater zsoldosok - a kép illusztráció
A Blackwater eddigi becslések szerint több mint 200 embert vesztett a kelet-ukrajnai harcok folyamán. Jelenleg a zsoldosaikat visszavonták Kijev környékére, ahova Magyarországról érkezik további utánpótlás. Petro Porosenko ukrán elnök ennek hatására boldogan jelenti majd be, hogy a háború folytatódik, amit elfelejt, hogy ő ebben a dologban mostmár kevesebb, mint bábu. Szükség van rá, hogy az ukrán egyenruhába öltöztetett amerikai zsoldosok vezetőjeként tetszelegjen, és ezeket az embereket, mint az új ukrán csapatokat mutassa be a nagyközönségnek, a valóság azonban az, hogy Porosenkonak szinte már nem maradt ukrán katonája.
Az USA azonban nem engedheti meg magának, hogy az ukrán helyzet, amire eddig ennyi pénzt áldozott, kicsússzon a markából. Amit a jelenlegi ukrán vezetés elfelejt, hogy ezek a zsoldosok nem értük küzdenek, nem az ő katonáik. A végére egy kérdés maradt; az Orbán-kabinet milyen külpolitikai előnyöket remél attól, hogy a tankok eladása után még azzal is rontja a helyzetét, hogy külföldi zsoldosok állomásoztatásával is segíti az illegitim ukrán kormányt az USA parancsára?


http://www.hidfo.net/2014/09/03/7000-amerikai-zsoldos-erkezett-magyarorszagra

Új tengeralattjáróval bővül az orosz Fekete-tengeri Flotta

Augusztus 28-án ünnepélyes átadásra került a Sztarij Oszkol elnevezésű (0636.3 projekt) dízel-elektromos meghajtású, Varsavjanka-osztályba tartozó tengeralattjáró a szentpétervári Admiralitás hajóépítő üzemben. A Sztarij Oszkol 2015-ben fog szolgálatba állni az orosz Fekete-tengeri Flottánál.
Hídfő.net | Tengeralattjáró avatás
A Sztarij Oszkol nevű tengeralattjáró átadási ünnepsége
Hídfő.net | Tengeralattjáró avatási ceremónia
Az elsősorban ellenséges hajók és tengeralattjárók elleni küzdelemre kifejlesztett Sztarij Oszkol 18 torpedót, 8 föld-levegő rakétát hordoz fegyverzetként. 20 csomós utazósebességet képes tartani és 740 km a maximális hatótávolsága elektromos meghajtás esetén. Maximális merülési mélysége 300 méter. 45 napos küldetésekre tervezték, fedélzetén 52 fő teljesít szolgálatot. Hossza 73,8 méter, szélessége 9,9 méter.
2014-ben két hasonló, új építésű, Varsavjanka-osztályú tengeralattjáró áll szolgálatba az orosz Fekete-tengeri Flottánál, név szerint a Novorosszijszk és a Rosztov-na-Donu.



http://www.hidfo.net/2014/09/03/uj-tengeralattjaroval-bovul-az-orosz-fekete-tengeri-flotta

A donbasszi frontokon tegnap néhány helyen heves csaták zajlottak, viszont a népköztársaságiak további területeket nyertek vissza.

A donyecki repülőtér elfoglalását különleges akcióval zárta le a DNR hadereje. Egy lengyel, baltikumi és svéd bérgyilkosokból álló horda bevette magát a repülőtér parkolója előtti út alatt lévő gyalogos aluljáróba. Hosszas rábeszélési kisérlet után sem voltak hajlandók magukat megadni. A népköztársaságiak végülis megoldották a problémát. Bezsaluzták gyorsan a két bejáratot, majd gyorsan kötő – méternyi vastag betonnal lebetonozták. Egy meghagyott kis lyokon keresztül pedig kommunális szennyvizzel árasztották el az aluljárót, és a végén a “töltőnyilásokat” is bebetonozták.

Szándékaik szerint majd egy hónap múlva megnézik az “eredményt”!

Rodnyikovot, Sztilat, Kommunarovkát, és Andrejevkát a népfelkelők birtokba vették.

cccp

Luhansz – régióban kiüldözték Nyalókakirály latorjait Uszpenykából, Leninaból, Bjelorecsenszkből, Bjelojeból, Gajevoból, Szabovkából, Szuhdolból, Rodakovból, Alekszandrovkából, Siskovból, Cvetnyije Peszából, és Veszelaja Taraszovkából.

Kruglik, Volkuhino, Sevkovaja Protovka, Szemejkino, Georgijevka és Uszpenka térségében viszont a neonáci latrok több “revanssal” is kisérleteztek, ám gyakorlati eredményként mindössze több tucat zsoldos pusztulását könyvelhették el. Technikai veszteségeik ugyancsak számottevőek.

Mariupol környékén szokatlanul nagy volt tegnap a csend. Folytatódott a “kinn a bárány – benn a farkas” nevű “hadijáték. A városban rekedt fasiszta bandák a civilekkel tovább végeztetik az erőditési munkálatokat.

Dnyepropetrovszkba viszont megérkezett a latorhorda egész vasúti szállitmánnyi “URAGAN” erősitése. Egész éjjel zajlott a kivagonirozás. Nyalókakirály a jelek szerint utolsó erőtartalékaival a tengermellék megtartására törekszik. Ha veszit? – vége a dalnak!


http://balrad.wordpress.com/2014/09/03/ujoroszorszagi-fronthelyzet-2/


Jenakijevot tegnap a kora délutáni órákban a valcmanista latortüzérség rendkivül brutális támadással súlytotta.

Lakóépületeket, egy iskolát, egy klinikát, és a város egyik autóbusz – állomását érte találat.

A latortüzérség terrortámadásában összesen tizenhat civil személy, köztük három gyermek vesztette életét.

Elfogták Orbán Viktor nagy barátját

Grúzia legfőbb ügyészsége kedden megerősítette az információkat, miszerint Mihail Szaakasvili volt grúz államfőt letartóztatták Görögországban, a Samos-szigeten. "Üzenetet kaptunk Görögország bűnüldöző szerveitől, hogy Mihail Szaakasvilit a rendőrség őrizetbe vette, amikor megpróbált Görögország területére lépni" - mondta a kiadatást intéző jogi főosztály vezetője, Irakli Csilingarasvili.
Szaakasvili ügyvédje pletykának nevezte ezeket az értesüléseket. Görögország grúziai nagykövete azonban elmondta a Ria Novosztyinak nyilatkozva, hogy Szaakasvilit valóban letartóztatták, de az ügy jogilag igen összetett, mivel a görög hatóságokat jelenleg semmi nem kötelezi arra, hogy kiadják a volt államfőt. Szaakasvili elfogásakor ugyanis még nem volt lezárulva a nemzetközi körözés kiadásának procedúrája. A grúziai nagykövet szerint Szaakasvilit röviddel az elfogása után elengedték, mivel hiába adta ki Grúzia a nemzetközi körözést ellene, az Interpolnál még nem végezték el az ehhez szükséges adminisztrációs munkákat. Szaakasvili ügyét egyelőre tologatják, és úgy tűnik, hiába van folyamatban az ügye az Interpolnál, a nyugati ügynökök időhúzásának köszönhetően az Interpol még nem kötelezi arra Görögországot, hogy kiadja a bukott atlantista elnököt.
Hídfő.net | Mihail Szaakasvili
A jelentések alapján nem egyértelmű, hogy Szaakasvili még mindig őrizetben van-e, vagy jelenleg épp Görögországból próbál megszökni, mielőtt az Interpol végez a "papírmunkával". Ugyanis abban a pillanatban, hogy Szaakasvili letartóztatásáról információt szereztek, Grúzia közvetlen a görög hatóságoktól is követelte a kiadatását. Így abban az esetben, ha a menekülőben lévő háborús bűnöst elengednék a görög hatóságok, a két ország közt komoly diplomáciai bonyodalom bontakozhat ki.
Korábban a grúziai média közölte, hogy az Interpol vörös kódot ad ki Szaakasvili ügyében, ami arra kötelezi a tagállamok bűnüldöző szerveit, hogy azonnal kiadják a keresett személy tartózkodási helyét. Szaakasvili letartóztatása elé azonban úgy tűnik "valakik" adminisztrációs akadályt gördítenek; hátráltatják a nemzetközi körözés kiadásának procedúráját, hogy így előnyhöz juttassák a szökésben lévő atlantista kádert.
Szaakasvili alig egy hete még Magyarországon próbált menedéket szerezni - a HVG forrásai szerint "régi barátjával, Orbán Viktorral" személyesen is tárgyalt a menedékjogról, és fideszes források elképzelhetőnek tartották, hogy Magyarország menedéket adna a háborús bűnös Szaakasvilinek.


http://www.hidfo.net/2014/09/03/elfogtak-orban-viktor-nagy-baratjat