2014. szeptember 3., szerda

A donbasszi frontokon tegnap néhány helyen heves csaták zajlottak, viszont a népköztársaságiak további területeket nyertek vissza.

A donyecki repülőtér elfoglalását különleges akcióval zárta le a DNR hadereje. Egy lengyel, baltikumi és svéd bérgyilkosokból álló horda bevette magát a repülőtér parkolója előtti út alatt lévő gyalogos aluljáróba. Hosszas rábeszélési kisérlet után sem voltak hajlandók magukat megadni. A népköztársaságiak végülis megoldották a problémát. Bezsaluzták gyorsan a két bejáratot, majd gyorsan kötő – méternyi vastag betonnal lebetonozták. Egy meghagyott kis lyokon keresztül pedig kommunális szennyvizzel árasztották el az aluljárót, és a végén a “töltőnyilásokat” is bebetonozták.

Szándékaik szerint majd egy hónap múlva megnézik az “eredményt”!

Rodnyikovot, Sztilat, Kommunarovkát, és Andrejevkát a népfelkelők birtokba vették.

cccp

Luhansz – régióban kiüldözték Nyalókakirály latorjait Uszpenykából, Leninaból, Bjelorecsenszkből, Bjelojeból, Gajevoból, Szabovkából, Szuhdolból, Rodakovból, Alekszandrovkából, Siskovból, Cvetnyije Peszából, és Veszelaja Taraszovkából.

Kruglik, Volkuhino, Sevkovaja Protovka, Szemejkino, Georgijevka és Uszpenka térségében viszont a neonáci latrok több “revanssal” is kisérleteztek, ám gyakorlati eredményként mindössze több tucat zsoldos pusztulását könyvelhették el. Technikai veszteségeik ugyancsak számottevőek.

Mariupol környékén szokatlanul nagy volt tegnap a csend. Folytatódott a “kinn a bárány – benn a farkas” nevű “hadijáték. A városban rekedt fasiszta bandák a civilekkel tovább végeztetik az erőditési munkálatokat.

Dnyepropetrovszkba viszont megérkezett a latorhorda egész vasúti szállitmánnyi “URAGAN” erősitése. Egész éjjel zajlott a kivagonirozás. Nyalókakirály a jelek szerint utolsó erőtartalékaival a tengermellék megtartására törekszik. Ha veszit? – vége a dalnak!


http://balrad.wordpress.com/2014/09/03/ujoroszorszagi-fronthelyzet-2/


Jenakijevot tegnap a kora délutáni órákban a valcmanista latortüzérség rendkivül brutális támadással súlytotta.

Lakóépületeket, egy iskolát, egy klinikát, és a város egyik autóbusz – állomását érte találat.

A latortüzérség terrortámadásában összesen tizenhat civil személy, köztük három gyermek vesztette életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése