2014. december 17., szerda

Erdogan: Törökország nem az Európai Unió kapuőre

A napokban az Európai Unió magas rangú küldöttei jártak Törökországban, hogy meggyőzzék a kormányt arról, ne működjön együtt az oroszokkal, ehelyett az Európai Unióhoz közeledjen inkább. Az érintettek utólagos nyilatkozata alapján "meg akarták leckéztetni" a kormányt. A török mentalitást azonban valamiért még mindig nem ismerik az európai politikusok: Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan válaszként kijelentette; Törökország tanít majd egy-két leckét az Európai Uniónak.
Hídfő.net.ru | Erdogan
Ez már a héten a második ilyen nyilatkozat ezen a héten. Az EU próbálna beavatkozni Törökország belügyeibe, kritizálja a tömeges letartóztatásokat, melynek során az ellenzéki mozgalmakhoz kötődő személyeket és újságírókat (a nyugat embereit) fognak el. A magas szintű küldöttek pedig valószínűleg elkövették azt a hibát, hogy erőpozícióból akartak tárgyalni a török féllel.
A tömeges letartóztatásokra azt követően került sor, hogy az ellenzék tömeges kormányellenes megmozdulásokat próbált szervezni Ankarában néhány nappal azután, hogy a török kormány megállapodott Moszkvával. Törökország a közelmúltban éles külpolitikai fordulatot hajtott végre. November végén orosz delegáció utazott az országba, ahol összeült az orosz-török kormányközi bizottság, és megállapodtak az energetikai együttműködés bővítéséről. Azt követően Erdogan elnök retorikájában látványos külpolitikai fordulatot tett, majd Vlagyimir Putyin december 1-jén bejelentette, hogy felmondják a Déli Áramlat projektet, és az orosz gáz Törökországon át fog Európába érkezni.
A nyugat reakciója egyidejűleg volt kioktató és felforgató. Federica Mogherini (az a személy, akit úgy mutatnak fel, mint valakit, aki az európai országoknak valamiféle közös külpolitikáját jeleníti meg) a bejelentés hatására Törökországba utazott, ahol feltehetőleg megpróbálta megfenyegetni vagy megvesztegetni a török felet, mert a kormány reakciója olyan heves volt, hogy az csak annak hatására történhetett, hogy a nyugat küldötte nem egyenlő félként akart tárgyalni a török kormánnyal. A találkozó értelemszerűen eredménytelenül zárult, amit abból lehet tudni, hogy újra megkezdődtek a kormányellenes tüntetések. Erdogan éles reakciója is közvetlen nyugati nyomásgyakorlásról tanúskodik: "azt gondolják, demokráciát taníthatnak nekünk. Kérem, magyarázzák meg, mi történik Európában. Nő a rasszizmus, az iszlamofóbia. Törökország taníthat leckéket demokráciából, köszönhetően annak a fegyelmezett pozíciónak, amit az Egyiptomban lezajlott puccs és a Szíriában történtek során felvettünk." Erdogan szerint "aki Törökországnak próbál leckéket adni, és körmösöket adna mint egy szigorú tanár, annak meg kell értenie, hogy a régi Törökországgal már nem ez a helyzet".
Továbbá, Törökország EU-csatlakozásának sorsa is eldőlt. Erdogan kijelentette, hogy ezek a tárgyalások már több mint tíz éve zajlanak. "Igen, kitartottak egy évtizedig, de sajnáljuk, Törökország nem az Európai Unió kapuőre. Kritizálhatják Törökországot. Ennek ellenére mi megyünk tovább a saját utunkon."

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/17/erdogan-torokorszag-nem-az-europai-unio-kapuore

Titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol a magyar miniszterelnök lánya folytatja tanulmányait.

„Tudtam, hogy a négyéves képzés nagyon drága lesz, de bíztam benne, hogy bőven behozza majd az árát” – mondta Markus Lück, a bécsi Palais Hansen Kempinski vezérigazgatója az Ecole hoteliere de Lausanne főiskoláról.
Titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol a magyar miniszterelnök lánya folytatja tanulmányait. Az éves kurzus nagyjából 80 ezer svájci frankba (több mint 20 millió forintba) kerül, ebből a tandíj 50 ezer. Előírás az elegancia, egy szakács egyszerre legfeljebb négy tanulóval bíbelődik, és a sütés-főzésen, szállodaipari tudnivalókon kívül menedzsmenttudományokat is tanítanak.
Az ott végzett hallgatók összetartanak, olyan hálózatot alkotva, amely megkönnyíti a fiatalok pályakezdését. S ha netán egy tini ezt a főiskolát célozná meg, számíthat rá, hogy nőnek a bejutási esélyei: a kétezres létszámot 2020-ig megduplázza a főiskola, amely azonban gondosan megrostálja a jelentkezőket.
(HVG)

Megkezdődött Kuba újragyarmatosítása

Új fejezet kezdődik az Egyesült Államok és Kuba viszonyában, Raúl Castro és Barack Obama elnök ugyanabban az időpontban, közép-európai idő szerint szerdán hat órakor tett bejelentést arról, hogy normalizálják a két ország kapcsolatait – írja az euronews.com.
- Helyreállítjuk a teljes jogú kétoldalú kapcsolatokat a két állam között. Obama megerősítette, hogy az Egyesült Államok teljes jogú nagykövetséget nyit Havannában.- jelentette ki Raúl Castro televíziós beszédében. Washington azt tervezi, hogy feloldja a jelenlegi, Kubát érintő utazási és pénzutalási korlátozásokat.
A mai nappal kezdődően telekommunikációs eszközök exportját indítja meg az Egyesült Államok Kubába, ennek feltétele az emberi jogi helyzet rendezése és a demokratikus rendszer kiépítése. Mi ezeket a garanciákat jórészt nyújtani tudtuk, ezért mozdulhatott el a két ország viszonya egészséges irányba – mondta Raúl Castro.
Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy megkezdik a két ország kapcsolatainak normalizálását:
- A teljes embargót 1961-ben vezette be az Egyesült Államok. Elszigeteltük Kubát, mivel az ország nem volt demokratikus, és ezt kellett akkor tennünk- mondta Barack Obama.
Egész családok szakadtak szét, azok családai, akik Kubából menekültek el az ottani rendszer elől az Egyesült Államokba. Raúl Castro elmozdította az ország rendszerét a demokrácia irányába. Emiatt első lépésben feloldottuk az utazási korlátozásokat, a családok így ismét egyesülhetnek- ez több generáció számára kimaradt- több generáció nem ismeri rokonait.
Az amerikai-kubai egyezség értelmében Kuba szabadon bocsát 53 politikai foglyot, és az Egyesült Államok felülvizsgálja, hogy továbbra is a terrorizmust támogató országok listáján tartsa-e Kubát. Kubában engedélyezni fogják az amerikai hitelkártyák használatát, az Egyesült Államok pedig lehetővé fogja tenni távközlési berendezések Kubába irányuló exportját. Kuba jelentősen kibővíti az internet-hozzáférést az országban.
A “hidegháborús” amerikai-kubai kapcsolatok javulásának kulcsmomentuma, hogy a kubai hatóságok humanitárius okból szabadon engedték szerdán Alan Gross amerikai segélymunkást, akit öt évvel ezelőtt, felforgató tevékenység és kémkedés vádjával börtönöztek be.
Gross elengedéséért cserébe Washington három kubait enged ki, akik a floridai kubai emigránsok között kémkedtek Havannának. Ők 16 évet ültek amerikai börtönben.
(MTI)

Donbassz ma

gyer
A ma délutáni – kora esti donbasszi hadiösszefoglaló többnyire arról szól, hogy Nyalókakirály egyre inkább tölti fel latorhordáit friss erőkkel és nehéz technikával.
Természetesen ma napközben is voltak összecsapások.
Donyeck északi külvárosai környékén délelőtt és délután is voltak lövöldözések, amiket aknavetőkkel is “megspékeltek” a felek.
A donyecki repülőtér területén komoly harc bontakozott ki ma dél tájban. Tüzérségi előkészítés után a pribékhorda tankokkal hatolt be a régi terminál környékére. Négy latortank kilövése után patthelyzet alakult ki.
Peszki latortüzérei segítettek volna cimboráiknak, de egy saját tankjuk kilövése után letettek erről a szándékukról. A támadók viszont visszavonulni nem tudnak, mert egy milicista egység a hátukba került.
har
Mindenki csak ámul és bámul a nyikisinoi “latorbelháborún”! Valcman zsoldosainak összecsapásai ma is folytak, bár jóval alacsonyabb intenzitással, mintahogyan azt tegnap elkezdték. Senki nem tud semmi biztosat. Egymásbab viszont vélhetőleg komoly károkat tettek, ami miatt a népköztársaságiak nem sopánkodnak. Viszont már lassan belevesznek a lyukba, amit a kíváncsiság fúr az oldalukba. Szeretnék tudni az okokat.
Uglegorsz és Gyjebalcsevo – vidéke sem volt ma a nyugalom szigete. Uglegorszknál a latorhorda páncélost is bevetett. Egyet. Azt viszont egy reaktív gránát leolvasztotta. Ez kedvét szegte Valcman martalócainak.
Majorszknál délután a latortüzérség kezdett el munkálkodni.
Az egyik leghevesebb vita Kalinovkánál robbant ki. Itt a felek olyan közel voltak egymáshoz, hogy csak kézifegyvereket tudtak bevetni. A délután fél egykor kezdődött harc még este hat órakor javában tartott. Amit biztosan lehet tudni, hogy két milicista megsebesült.
állás
Szlavjanoszerbszknél a luhanszki milicisták aknavetőkkel áldották meg a valcmanistákat.
Trehizbenkát körbezárták a népköztársaságiak. A településen becslések szerint vagy háromszáz latoregyed tanyázik. A valcmanisták számára kulcsfontosságú Trehizbenkába se ki – se be! Viszont a körbezárt bérgyilkosok az alábbi feliratot pingálták az egyik szélső porta kerítésére: “Testvér, ne gyilkoljuk egymást”
test
Valujszk – Olhovata és Kolesznyikovka térségében ma is zajlottak az igencsak heves összecsapások. A milicisták közül itt hatan elestek, és elveszítettek egy BTR – t és három tarackot. A latorveszteség eddig ismeretes technikai listája kettő önjáró löveg, három vontatott tarack, és hét aknavető. Két “Ural” is megsemmisült. Az egyedveszteségük nem ismert.
https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/donbassz-ma-7/

Csak a baj minden felé!

Angela Merkel – miután találkozott Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel – “FELSZÓLÍTOTTA” Oroszországot, hogy újítsa fel a “Déli Áramlat” gázvezeték megépítésével kapcsolatos tárgyalásokat.
Kicsit hízelgett Angela, hogy igy Oroszország milyen megbízható – úgy Oroszország mennyire jó partner, csak csinálja tovább ezt a csővezetéket. (A törököktől megrettent “Orbán Ostora”!)
Bozidar Lukar bolgár gazdasági miniszter utazik is Moszkvába Merkel megbízólevelével – már holnap után.




Varsóban “királygyalázás” történt!

Nyalókakirály a lengyel fővárosban vizitál. Amíg ő a Szejm épületében enyelgett Amerika végrehajtóival, a lengyel törvényhozás épülete előtt becsületes lengyelek tiltakoztak személye, juntája, a donbasszi vérengzések és Lengyelország ukrajnai NATO – kalandja miatt.
В Варшаве проходит акция протеста против визита Порошенко
A tüntetők lengyel, ukrán, DNR és LNR zászlókat lengetve nevezték Valcmant donbasszi civilek ezreinek gyilkosának, és kifejezték rendkívül mély undorukat Nyalókakirály személye és rezsimje iránt. Bandera fasiszta juntáját emlegetve pedig fölemlegették Maradék – Ukrajna diktátorának a “volinyi mészárlást”! Nemes egyszerűséggel csak Banderához hasonlították Valcmant.

Sorry Ukraine! Not money!


Az EU – kincstárának állapotát sem dícséri föl az a tény, miszerint ma Brüsszelben a Bizottság elnöke Jean – Claude Juncker sopánkodva jelentette be: annyira üres a brüsszeli kassza, hogy a kijevi rezsim által sírva könyörgött kétmilliárd euros talponmaradási gyorssegélyt folyósítani tudnák. Juncker ,ég csak biztatót sem tudott üzenni a kijevi udvarnak.


https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/csak-a-baj-minden-fele/

Hajjaj! Kés a kijevi junta torkára?

A “KiberBerkut” hackercsoport feltörte Nyalókakirály hadügyminisztériumának belső levelezését is tartalmazó számítógépes rendszert.
A pillanatnyilag legérdekesebb információt meg is osztották a nyilvánossággal. Ez pedig arról szól, hogy ki lőtte le a nyáron Donbassz fölött a maláj utasszállítót? Merthogy bizony ilyen jellegű információra is bukkantak.
Az ukrán légierő volt a tettes. A Kolomojszkij – Heletej – Gricenyko trió forgatókönyvet is készített jó előre, az eset “tálalására”!
A lényeg: az ukrán légierő SzU-25 – ös típusú gépe “rendezte le” a video hanganyaga szerint a maláj utasszállítót. Levegő – levegő rakétával, és fedélzeti gépágyúval.
A katasztrófát megelőző tálalási forgatókönyv fellelése “boríthat” minden kijevi meg nyugati tálalást, és még sok egyéb úri huncutságot.

https://www.youtube.com/watch?v=YHz4N7S9TQ0

Órási magyar nemzetbiztonsági kockázat: Európa lerősebb hadseregét hozzák létre Ukrajnában

A gazdasági gondok ellenére Ukrajnának Európa egyik legerősebb hadseregét kell létrehoznia a tartalékosok létszámának növelésével - jelentette ki szerdán Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) újonnan kinevezett vezetője.

A bejelentés egyértelműen a kárpataljai magyarok idegen érdekekért való meghaláséát, az ősi magyar terület etnikai arányainak megváltoztatását, és hazánkra nézve hatalmas potenciális intervenciós veszélyforrást jelent.

Az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítása szerint Turcsinov kijelentette, hogy "nincs más kiút". "Ukrajnának létre kell hoznia százezres tartalékos fegyveres erőt, amely hozzá lesz rendelve a katonai alakulatokhoz, és szükség esetén védi az országunkat" - mondta Turcsinov, aki szerint az RNBO ezt tekinti elsődleges feladatának. Hozzátette, hogy elkerülhetetlenek lesznek az újabb mozgósítások.

"A háborúnk csak akkor ér véget, ha felszabadul Ukrajna egész területe, beleértve a Krímet is" - szögezte le a politikus.

Az ukrán agresszor tehát ősi orosz területeket akar elfoglalni, ami egyértelműen a harmadik világháború nyitánya.

Magyarország tehát nem csak műveleti, hanem felvonulási terület is lesz, s ha nem vigyázunk, s radikálatlantista hatalomátvétel történik hazánkban, akkor teleszórják atomfegyverekkel, és az elsők között fogunk elpusztulni a harmadik világháborúban.



Hunhír.info

Kapcsolódó:
A csecsen államfő is csatlakozhat az újorosz milíciákhoz
Kijevben tovább korlátozzák az áramfogyasztást

Átlagon felül kaphatnak nyugdíjat a politikai üldözöttek

A Zsidó Közösségi Kerekasztal szerdai ülésén, amelyen többek között Lázár János és Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vett, megállapodtak a politikai üldözöttek nyugdíjának emelésében, a holokauszt gyermekáldozatainak emléket állító Sorsok Házáról viszont nem esett szó.
Folytatódott a pár hónapja elkezdett párbeszéd a kormány és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) között, a szerdai ülésen részt vett a kormány oldaláról Lázár Jánoson kívül Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint a Legfőbb Ügyészség, a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság vezetése is.
Az ülésen megvitatták az antiszemita jellegű bűncselekményeket, a Miniszterelnökséget vezető Lázár szerint ezeknek a száma stagnál, habár a szám nem is lényeges, ha azok egy közösség nyugalmát képesek veszélyeztetni. A Mazsihisz elnöke, Heisler András szerint azonban az antiszemitizmussal kapcsolatos feljelentések után megakadnak az ügyek, ennek a vizsgálatára ígéretet kértek.
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára arról számolt be, hogy a résztvevők az érdekvédelem szélesítésére kérték az igazságügyi minisztert. Egyeztettek arról is, hogy Magyarország 2015 márciusa és 2016 márciusa között a Nemzetközi Holokauszt Emlékbizottság soros elnökségét látja el, amelyet a résztvevők bevonásával szeretnének megvalósítani.
Nyugdíjemelés és a temetők rendbehozása
A helyettes államtitkár ezenkívül elmondta, hogy a kormány kiemelten akar foglalkozni a temetők kérdésével, és nemcsak örökségvédelmi szempontból tekint a feladatra, hanem például az iskolai közösségi szolgálatot is bevonnák, hogy célzottan lehessen megismertetni a fiatalokat a helytörténeti vonatkozásokkal. Az erre szánt források nagysága milliárdos lehet.
A kormány döntött a politikai üldözöttek nyugdíjszerű ellátásának növeléséről, ez idén november 1-ig visszamenőlegesen 9,9 százalékos, január 1-jétől pedig 2,4 százalékos emelés. A kormány elhatározta, hogy az érintettek támogatásának meg kell haladnia az átlagnyugdíjat, s ezt a következő évek nyugdíjpolitikájában érvényesíteni kell – hangoztatta Latorcai.
A Sorsok Házáról továbbra is hallgattak
Lázár hangsúlyozta azt, amit már az előző ülés alkalmával is elmondott: szeretné, ha Zoltai Gusztáv folytatná tanácsadói munkáját. Megjegyezte, hogy mind a párton belülről, mind a külső környezetből érkező kritikákat „érdeklődéssel hallgatja”, a miniszteri tanácsadó felkérése azonban személyes döntése volt, amelyet Zoltai Gusztáv több évtizedes vezetői, szervezői tapasztalataival indokolt.
A Sorsok Házáról viszont megint nem esett szó. Szeptemberben Heisler azt nyilatkozta, hogy a holokauszt gyermekáldozatainak emléket állító Sorsok Házával kapcsolatban a zsidó szervezetek ígéretet kaptak a kormánytól, hogy a kiállítást „csak konszenzusos megoldással” fogják megnyitni, tehát csak akkor, ha a hazai és a nemzetközi zsidó szervezetek is egyetértenek annak szakmaiságával. A kormány továbbra is ezen az állásponton van.
(Csatlós Hanna)

Washington továbbra is lekezeli Magyarországot

A múlt hét folyamán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert telefonon kereste fel Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium Kelet- és Közép-Európáért felelős államtitkára, aki állítólag afelől érdeklődött, hogy miért szólította fel a miniszterelnök a Nemzeti Adó és Vámhivatal elnökét, hogy jelentse fel André Goodfriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét.
A NAV elnöke a múlt héten a miniszterelnök kérésére feljelentette az amerikai ideiglenes ügyvivőt, mert az a NAV vezetésével szemben olyan vádakat fogalmazott meg, melyet nem támasztott alá semmilyen bizonyítékkal, és ezzel kapcsolatban tényeket sem hozott nyilvánosságra. Goodfriend vádjai emiatt alkalmasak a politikai hangulatkeltésre, bár vádként értelmezhetetlenek, emiatt szükség volt a bírósági eljárás megindítására, hogy hivatalos keretek közt kerüljenek elő a bizonyítékok, vagy derüljön fény a bizonyítékok nemlétére. Utóbbi esetben bebizonyosodna, hogy az amerikai ügyvivő alaptalan politikai hangulatkeltést folytatott Magyarországon.
Goodfriend korábban érintett volt más kormányellenes tevékenységben is, többek között jelen volt az internetadó elleni tüntetést követően a Fidesz székház lerohanásánál, emiatt a rendőri erők átmenetileg nem tudták ellátni feladatukat, mert teljesen más helyzetet teremtett, hogy az agresszívvá váló tüntetők kezelésekor akár hivatalos diplomáciai személy is megsérülhet.
Szijjártó Pétert kinevezését követően Washingtonban nem külügyminiszteri szinten fogadták, hanem bemutatkozó látogatása alkalmából is Nulanddel volt kénytelen beszélni. A diplomáciában a másik fél nyílt lekezelése, amit az amerikai fél művelt, vagyis, hogy a másik ország külügyminiszterét nem külügyminiszteri szinten fogadták, hanem alacsonyabb rangú személyen keresztül.
Úgy tűnik, Washington továbbra sem ismeri el a magyar külügyminiszter személyét: Szijjártóval ugyanis nem John Kerry vette fel a kapcsolatot, hanem ismét Nulanddal volt kénytelen tárgyalni. Az amerikai külügyminiszter valamilyen érthetetlen okból továbbra sem beszél a magyar külügyminiszterrel. Az Egyesült Államok nem egyenlő félként kezeli Magyarországot a diplomáciában, hanem alárendelt, alacsonyabb rangú országként.
Az amerikai külügyminiszter rendszeresen tárgyalt Martonyi János volt külügyminiszterrel, mivel ő az atlantizmus elkötelezett híve volt. Az amerikaiaknak Szijjártó személyével van problémája: kinevezésének idején a magyarországi liberális sajtó lejárató kampányt folytatott a külügyminiszter személye ellen. Érdekes módon, Martonyi magánvagyonának tételes kiteregetését soha nem láthattuk a liberális sajtó részéről.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/17/washington-tovabbra-lekezeli-magyarorszagot

A tüntetések anatómiája, és természetrajza, az én olvasatomban.

1/ Kell hozzá három szereplő, úgy, mint

Egy kellőképpen tönkretett, megalázott, kifosztott, és megfélemlített nép.

Egy tudatmódosított, lelki szellemi, és erkölcsi, tekintetben fogvatatott, terrorizált társadalom manipulálható egyedeire, (sajnos egyre többen vannak) akik képesek elhinni, hogy a tüntetések a nép számára rövidtávon pozitív eredményeket hozhat. Meggyőződésük, hogy a tüntetések a rabszolgaként tartott népünk erejét demonstrálja a jelenlegi hatalom bitorlói felé, tévesen.

2/ Kell egy a hatalmat kézben tartó politikai elit, melynek tagjai számomra azon túl, hogy egyszerűen megélhetési bűnözők, hazaárulók is egyben.

Ők azok, akiket nem érdekli saját hazájuk, népük, hagyománya, kultúrája, és nem kevésbé jövője. Ők azok, akik elárulták, kiárulták, megalázták hazánkat, népünket. Számukra a nép nem jelent mást, mint eszközt a személyes gyarapodásuk növelésére. Egy polgár a hatalom jelenlegi birtokosai számára nem más, mint egy statisztikai adat, vagy felhasználható, és veszteséglistára írható készlet melyet céljainak, és a háttérhatalom parancsainak megfelelően birtokol, manipulál, és korlátok között, tehát rabszolgaként tarthat. A jelenlegi és a korábbi éppen aktuális hatalmi elit, sajnos képes elhitetni a tudatmódosított néppel, hogy szabad, és demokratikus államban él, hiszen mehet TÜNTETNI.

3/ Kell egy háttérhatalmi rendszer, világuralomra törekvő maroknyi csoport, mely képes nemzeteket, kormányokat, befolyásuk alá vonni, és totális hatalmat gyakorolni felettük, úgy hogy a nép ebből eddig szinte semmit nem vett észre.

Nos röviden ez az anatómiai rész.

A természetrajza, pedig az alábbiakban egyszerűen követhető.

Az évtizedek óta tudatosan elkábított, becsapott nép már egyre nehezebben kezelhető a hatalom számára. Egyre többen ismerik fel a kiszolgáltatott megalázott helyzetüket, és természetes ösztönük késztetésének engedve szót kívánnak emelni érdekeik, és a jövőnk védelmébe. Ma már a hatalom nem tud olyan feszültség csökkentő szelepeket használni, mint a néhány évtizede hatalmat gyakorló rendszerben, pl. egy HOFI GÉZA, aki elmondta az egyre elégedetlenebb nép vágyait, és még bírálhatta is a rendszert, ezzel kihúzva a méregfogat. Akkoriban a legmerészebb álmában sem gondolt senki a tüntetésre. Helyette volt Hofi Géza, Mikroszkóp színház társulata, Sas József, és még, néhányan akik erre voltak tartva. Most viszont gondolhatunk tüntetésre, és mehetünk is minden nehézség nélkül de, senki nem veheti készpénznek, hogy komolyabb célt érhetünk vele. Sőt jelenleg egy egészen más a kép, melyet sokan sajnos nem képesek belátni, ill. átlátni.

Érdemes látni, hogy jelenleg a tüntetések a hatalom engedélyével, és bizony támogatásával történik, történhet. Ezzel a praktikával igyekszik bizonyítani, népének, és nem kevésbé a világnak, hogy itt szabadság, és demokrácia tombol. A nép bármikor demonstrálhat, szólásszabadság van, és a kormány tiszteletben tartja, támogatja, elismeri a nép akaratát. (Ilyen szemét hazug ez a kormány) A Net adó ellenes tüntetés a politikusaink szervezésében, és azok támogatásával zajlott. De miért is? Merül fel a jogos kérdés. Most már egyre nagyobb szükség van arra, hogy tüntetésektől legyen hangos kis hazánk. Kell, most már kell ok arra, hogy fogást találjanak az egyre elégedetlenebb népen. Eddig csendben, jogkövető magatartással kért a nép, és nem volt olyan atrocitás melyre hivatkozva belelőhettek volna a tömegbe. A 2006. os eset egy kivétel volt. A tömeg közé küldött provokátorok, nem voltak képesek számottevő zavart kelteni melyre a rendvédelmisek, TEK-esek durvább eszközöket bevethe ssenek. De ez a cél.

Kedves honfitársam, és mind azok, akik hisznek a tüntetésektől remélt eredményekben. Álljon itt egy idézet Gyurcsány Ferenc bűnöző szájából elhangzott beszédéből, mely oly mértékben arrogáns, és elítélendő, hogy nem tudok úgy eléggé Magyarul, hogy azt méltóképpen ki tudjam fejezni. Íme:

Hát tüntessenek csak. Majd megunják, és haza mennek. Ezt én így is értelmezhetem, hogy

Tüntet ÉS?

Ezt egy olyan emberszabású mondta, aki korában Magyarország első emberének lett választva.

Ma viszont egészen más a kép. Jelenleg a politikai elit körön belül is elképesztő küzdelmek folynak egymás ellen. Ebben a harcban a népet kívánják felhasználni, és feláldozni, a saját érdekeik védelmében, győzelmük reményében. Tudd meg kedves tüntetni szándékozó honfitársam, hogy te egy lehetséges potenciális felhasználható, eldobható fogyóeszköz, áldozat vagy. Nos a népünknek nem halottakra, még csak nem is hősi halottakra, hanem élő, értékteremtő apákra, anyákra, boldog családokra van szüksége. Ha harcolni van kedved, ami egyébként megsúgom kötelességed is egyben, tedd azt. Ezt a harcot e pillanatban nem fegyverekkel, legalább is nem a hagyományos fegyverekkel tudjuk megvívni. A mi fegyverünk a jog, és a tudatos ellenállás.

Ezért kérlek téged, és mindenkit, akinek hazát jelent ez az őseinktől örökölt szent föld, annak megmaradt egyharmad része, hogy tekintsen bele az Alkotmányos Ellenállás csoport egyre bővülő közösségébe, és tájékozódjon törekvéseinkről, harcunkról. Teszem ezt annak reményében, hogy népünk élni fog az összefogásban rejlő mindent elsöprő hatalmas erejében, és ennek birtokában véráldozatok nélkül is hamarosan egy élhető boldog békés világ köszönt ránk. Olyan világ melyben, biztonságban nevelkedhetnek gyermekeink.


Egerszegi Tibor - Facebook

Külföldi állampolgár: Ukrajna a legkorruptabb ország Európában

Az ukrán gazdasági fejlesztési és kereskedelmi miniszterré kinevezett külföldi állampolgár, Aivaras Abromavicius kijelentette, hogy Ukrajna a legkorruptabb ország Európában, és ezzel "közös erővel kell megbirkózni". Az AFP hírügynökségnek adott interjújában azt is elmondta, hogy a minisztérium, aminek az élére kinevezték, egy "bürokratikus szörnyeteg", amit fel kell oszlatni vagy be kell zárni. Egy amerikai állampolgár, aki jelenleg Ukrajna pénzügyminisztereként működik - Natalia Jaresko - pedig megjegyezte, hogy "Kijev radikálisan maga mögött akarja hagyni a múltat, és csökkenteni akarja a kormány szerepét a gazdaságban".
Ez nem egy álhír, az ukrán minisztériumok élére tényleg külföldi állampolgárokat neveztek ki, az Amerikai Egyesült Államokból és az Európai Unióból. Petro Porosenko december 2-án jelentette be, hogy idegen állampolgárokat von be az ország irányításába. Kormánypozíciókat kapnak amerikai, litván, grúz állampolgárok, amivel az atlantista kormány nyíltan kifejezésre juttatja, hogy az ország idegen irányítás alá került. Jelenleg ezek a külföldi állampolgárok irányítják az ukrán minisztériumokat.
A megszállás szimbóluma
Ukrajnában sokkterápia szerűen azonnal egy radikális atlantista kormányt juttattak hatalomra a nyugati országok, nem volt mérsékelt atlantista átmenet, mint Magyarországon.
Ugyanezt a törekvést figyelhetjük meg hazánkban, a radikális atlantista erők részéről. A Demokratikus Koalíció propagandájának szerves eleme, hogy a hazai problémákat minden esetben idegen erők bevonásával akarják megoldani. Minden esetben, amikor új témát visznek be a közéletbe, arra terelik a szót, hogy a problémát valamilyen uniós intézménynek kell megoldania. Vagyis idegen erőket vonnának be a magyar belpolitikába. Ez ugyanaz a jelenség, amit a görög válságkezelésnél is megfigyelhettünk: Brüsszel német adószedőket küldött Athénba, hogy a megszorítások tervszerű haladását biztosítsa. A Demokratikus Koalíció ugyanezt akarja megvalósítani Magyarországon; az adóhivatal elleni lejárató kampányának szerves részét képezi az a propaganda, miszerint az adócsalás az adóhivatalba is beépült, így a problémát csak uniós intézmények bevonásával lehet megoldani. A dolog lényege, hogy az uniós intézmény bevonását akarják megvalósítani, tehát az adócsalás sokadrangú dologként foglalkoztatja őket.
Mindezek a történések ugyanarra a közös nevezőre vezethetőek vissza: a radikális atlantisták Európai Egyesült Államokat akarnak. Egy ilyen Egyesült Államokban - akár az amerikaiban - nem számít, hogy a minisztériumok vezetése milyen országból származik, mert csak európai állampolgárság létezne, ukrán vagy magyar nem. Ukrajnában ezek a nyilatkozatok arra vezethetőek vissza, hogy a kinevezett idegen állampolgárok a korrupció emlegetésével hitelesítik magukat, megalapozzák saját kinevezésük szükségszerűségét (ami egyébként teljesen egybeesik a DK propagandájával). Ha túl nagy a korrupció, azt a propaganda szerint ugyanis csak idegen erő bevonásával lehet megoldani.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/17/kulfoldi-allampolgar-ukrajna-legkorruptabb-orszag-europaban

Miniszterelnök nem szavazott!

Elgondolkodtató, hogy a NER Feje – Orbán – micsoda álságos machinériákat kreál. Hogy ennek mi lehet az oka? – ki – ki adja meg a saját magának leginkább tetsző választ.
“…ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok…” – világosította meg még első országlása idején mindazokat az aggodalmaskodó diplomatákat, akik “rosszat sejtettek” az össznépi delej láttán. Feltűnt nekik ugyanis, hogy Orbán szavai és tette a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincsenek egymással. (Amiben mondjuk nem egyediek az ő esetei a politikatörténelemben, ám napjainkban párját ritkító galád természetről árulkodnak.)
Mire is gondolunk?
Arra gondolunk, hogy míg a kétharmadnyi gombnyomogató bólogatójános parlamenti NER – gépezet narancsosra formált minden lényeges dolgot, akadtak olyan igencsak később esetleg viszketésre okot adó döntések, amiket Orbán sk. nem jegyez.
NEM SZAVAZOTT Orbán a földtörvény elfogadásakor.
NEM SZAVAZOTT Orbán a választási törvény átalakításakor.
NEM SZAVAZOTT Orbán a paksi erőműbővítésről
NEM SZAVAZOTT Orbán a nyugdíjpénzek lerablásáról
A legutóbbi NEM SZAVAZÓS akciója a boltok vasárnapi zárvatartásáról szóló – elfogadott – törvény kapcsán folytatódott!
Hol a parlamenti toaletten, hol külföldön, hol meg a fene tudja merre csámborgott akkor, amikor éppen az országot fölforgató törvényekről szavaztak mamelukjai. Így aztán egyszercsak majd azzal szembesül a magyar, hogy de hiszen a vezér ezt meg sem szavazta!
Ergo: Ő NEM IS FELELŐS! HISZEN NEM TETTE MEG!
Mondani meg bármit lehet! A szó az elszáll!



https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/nem-szavazott/

Gyurcsány emberei utat nyitnak az ellenségnek

Az Egyesült Államok kormánya több százmillió dollárt különített el arra, hogy a közép- és kelet-európai országokban - köztük hazánkban is - civil szervezeteket támogasson, vagyis a "demokrácia terjesztésére", ahogy azt már az arab világban és Ukrajnában is láthattuk.
A hír megalapozottnak látszik (álcivil tüntetések szervezése), ugyanakkor azt láthatjuk, hogy ebben az esetben maga a bejelentés a politikai nyomásgyakorlás. Az Egyesült Államok ugyanis egészen idáig támogatta a magyarországi civil szervezeteket és pártokat, még ha nem is közvetlen módon. Áprilistól kezdődően zajlanak olyan tüntetések hazánkban, melyek egyértelműen nyugati megrendelésre zajlanak, és a civil szféra csak eszköz. Mindezek alapján feltételezhető, hogy az Egyesült Államok eddig is jelentős forrásokat különített el többek között magyarországi kormányellenes tevékenységre, mert a semmiből nem lehet tüntetéseket csinálni, Amerika-barát pártokat üzemeltetni.
Hídfő.net.ru | Gyurcsány FerencGyurcsány, amint épp bejelenti, hogy "a civil tüntetések csak eszköz" (2014.11.22.)
Azt láthatjuk tehát, hogy a "demokráciaépítés" nyilvános bejelentése csak hivatalos elismerése olyan dolgoknak, melyek eddig is folyamatban voltak. Az USA mindenféleképpen befolyásolni akarja a kelet-európai civil szférát, akár elismeri hivatalosan, akár nem. Az a tény azonban, hogy most elismerik, maga a nyomásgyakorlás. Így egyértelmű a helyzet: nem összeesküvés-elmélet, hogy a kormányellenes civil szervezetek egy részét az amerikaiak pénzelik, hanem tény. Ugyanakkor a kormányra is fokozott nyomást helyez, mert a kormánypárt konfliktuskerülő része hajlamos lesz inkább visszatérni az amerikai érdekszférába.
Ha azt vizsgáljuk, milyen hatásai lehetnek egy ilyen bejelentésnek, elég hamar eljuthatunk oda, hogy mi volt maga a bejelentés célja. Egyrészt, a kormány lépéskényszerbe kerül: ha az USA nyíltan és leplezetlenül beavatkozik a magyar közéletbe, a kormány feladata, hogy az ország szuverenitását védje, a közéletet lehetőleg mentesítse az idegen befolyás alól. Nem tehetnek mást, mert ezt várják el a választók, - ha nem teszik meg, azzal ugyanúgy morzsolódik a kormány támogatottsága, mintha nyíltan az amerikaiak felé fordulnának. Ez a lépéskényszer igen hamar megmutatkozott, Orbán Viktor ugyanis bejelentette, hogy az Egyesült Államok műveleti területté nyilvánította Magyarországot. Nem sokkal később a hazai liberális sajtó megrémülve közölte, hogy a kormány be fogja iktatni azt a törvényt, ami az oroszoknál kiválóan működik, alkalmazásával pedig kitakarították a civil szférából az atlantista befolyást. A kormány azt a törvényt fogja meghozni, ami Oroszországban is működik: azok a civil szervezetek, akik külföldi anyagi támogatásban részesülnek, külön be kell regisztráljanak. Oroszországban külföldi ügynökként kell regisztrálniuk. Azt, hogy ezt hazánkban hogyan fogják nevezni, majd az amerikai agresszió mértéke dönti el.
Ezek teljesen logikus lépések, aminek pozitív hatása lesz a magyar közéletre. Lehet nevezni az Orbán-kormány tevékenységét hatalomátmentésnek, köpönyegforgatásnak, de tény, hogy most egy olyan ritka alkalom van, amikor a társadalom és a kormány érdeke több téren egybeesik. Abban például egybeesik, hogy Washington már nem érdekelt egy mérsékelt atlantista kormány megtartásában (nekik radikális atlantizmus kell), így a kormánypárt saját megmaradása érdekében kénytelen felszámolni azokat a csatornákat, amin keresztül Washington eltávolíthatja a hatalomból. Az atlantizmus radikális formájának eltávolításával mindenki csak jól jár, mert azzal a liberalizmus lesz visszaszorítva.
Másrészt, ennek a lépéskényszernek egy további hatása, hogy a kormánypártban középtávon szakadás következhet be. A politikusok egy része kitart majd az amerikai befolyás felszámolása mellett. Mások inkább konfliktuskerülőek lesznek, és visszafordulnának a nyugati érdek kiszolgálása felé, hogy jövedelmező pozícióikat megőrizhessék, a konfliktus és mindenféle problémák veszélye nélkül. A kormány lépéskényszerben van, mert a választók részéről egyre fokozottabb elvárás mutatkozik a nyugattól való eltávolodás felé, és ha visszalépnek, csökken a támogatottságuk. Azonban, ha tovább mélyítik a keleti nyitást, a párt nyugati elkötelezettségű része le fog szakadni.
Tehát Washington lépése egyrészt tiszta vizet önt a pohárba: mindenki számára egyértelművé teszik, hogy beavatkoznak a magyar belügyekbe. Ez többé nem is lehet kérdés, maguk is beismerik. Másrészt a kiváltott védekező reakció szakadást idézhet elő a kormánypártban. Ez egy nagyon kifinomult művelet: a dolog nyitja, hogy átmenetileg Washington is engedi a kormány radikalizálódását, mert így a Fidesz nyugatbarát része le fog szakadni a pártról. Ezzel összehangoltan a Demokratikus Koalíció 2016-ra akar előrehozott választásokat. Miért? Nem azért, mert addigra ők jobb helyzetben lennének. Hanem azért, mert addigra a saját embereik ki fognak lépni a Fideszből, amit a liberális sajtó a kormány felmorzsolódásaként fog kommunikálni, óriási sajtóvisszhanggal és győzelmi eufóriával. Gyurcsány emberei, ezek a radikális atlantisták trójai falóként ott vannak a kormánypártban, és a megfelelő pillanatban majd utat nyitnak az ellenségnek. A civil tüntetések szítása csak a kezdet. A kormánypártban bekövetkező, külföldről irányított szakadás a következő lépés.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/17/gyurcsany-emberei-utat-nyitnak-ellensegnek

25 ember fagyott halálra december közepéig Magyarországon

Az áldozatok közül 17 ember hajléktalan volt, nyolcan pedig a saját otthonukban fagytak meg. A legfiatalabb áldozat 36, a legidősebb 73 éves.

Magyarországon huszonöten fagytak meg december közepéig, a hideg beállta óta – adott róla hírt a Magyar Szociális Fórum szerdán.
November végéig tízen, november vége és december közepe között tizenöten fagytak meg, többségükben a szabad ég alatt. A fagyhalál legfiatalabb áldozatának életkora 36, a legidősebbé 73 év. A legújabb áldozatok között három nő akad.
A szomorú statisztikai adatra jellemző, hogy az áldozatok túlnyomó többsége (17 fő) hajléktalan, és közterületen, a szabad ég alatt hűlt ki, nyolcan pedig saját fűtetlen otthonukban.
És még fagyok nem is voltak!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/25-ember-fagyott-halalra-december-kozepeig-magyarorszagon/

Egy hónap történése volt csak!

Az alább idézett cikk alig több mint egy hónapos. Egy hónap nem igazán nagy idő, ám hogy mi mindenre képes alig több mint egy hónap alatt az orbáni külpolitika? – az ennek a cikknek a megjelenésétől napjainkig eltelt 34 nap bekövetkezett eseményei igen látványosan bizonyítják.

Orbán igazodik a németekhez: jön a nagy fordulat? (HVG 2014 11. 12.)

Jelezte Berlin az Orbán-kormánynak, hogy nincs helye a különutas politikának, így a miniszterelnök kész változtatni a politikáján, jelenleg a fordulat előkészítése zajlik – állítja egy magas rangú fideszes forrás. Ám egyelőre ennek nem látni a jeleit, igaz, forrásaink szerint az erősen centralizált kormányzati rendszer csak nagyon lassan lenne képes irányt változtatni.
„Erős jelzéseket kaptunk, hogy mit vár tőlünk Németország” – mondta a hvg.hu-nak a Fidesz egy magas rangú, a nemzetközi kapcsolatok szervezésében fontos szerepet vivő politikusa azt hangsúlyozva, hogy fordulat előtt áll a magyar külpolitika. Szerinte egyelőre csak informális csatornákon keresztül, de jelezték Angela Merkel környezetéből, hogy a jelenlegi nemzetközi helyzetben elfogadhatatlannak tartják Magyarország különutas politikáját, de azokban a kérdésekben sem tudják maradéktalanul támogatni Orbán Viktor kormányát, amelyekben az Egyesült Államok, a nyugati sajtó bírálja hetek óta.
Mint arról korábban beszámoltunk, a szeptemberben kezdődött amerikai nyomásgyakorlást eleinte nem tartották súlyos problémának a miniszterelnök környezetében. Úgy vélték, egy is egy olyan „harc” lesz, mint a 2010 után indul EU-s nyomásgyakorlás, melyet a küzdelmet egyébként is kedvelő Orbán engedmények árán, de meg tudott nyerni. Október végén a Fidesz és a kormány vezető politikusait sokkal jobban zavarták a netadó elleni tüntetések, a tömeg nagysága, mint az Egyesült Államok korrupciós vádjai. Igaz, azt is állították: tudják, hogy az USA nem egy konkrét gazdasági ügy, sokkal inkább a kormány orosz-barátsága miatt bírálta az országot.
ome
Követem az általad kijelölt utat
A magas rangú fideszes forrás most viszont azt állította a hvg.hu-nak, Orbán megértette a németek üzenetét. A fideszes politikus arról beszélt, a miniszterelnök az utóbbi napokban személyesen tájékozódott Németországban, de itthon is tárgyalt kül- és biztonságpolitikai szakértőkkel. Így forrásunk szerint ha nem is vesz azonnali fordulatot, de megindult a magyar külpolitika és diplomácia áthangolása a német külpolitikához igazodva.
„Nem történhet meg még egyszer”
„Az oroszok világossá tették, hogy egy pufferzónát akarnak kialakítani köztük és a NATO között, és ennek érdekében még a nemzetközi jogot is hajlandóak megsérteni.” „Ennek megsértését nem fogadhatjuk el.” „Érdekünkben áll egy stabil és független Ukrajna.” „Fiatal koromban közös magyar-szovjet határ volt. Ez nem történhet meg még egyszer” – ilyen erős, a korábbi oroszellenes szankciókat kikezdő nyilatkozatihoz képest mindenképpen újszerűnek tűnő mondatok olvashatók abban az interjúban, melyet Orbán Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel közösen adott a Die Weltnek.
Forrásaink szerint a Fideszben és a kormányban nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek az interjúnak, melyben a miniszterelnök az Európai Unióról többször is pozitívan beszélt, a közös célokról és értékekről beszélve folyamatosan első személy, többes számot („wir”) használt. Több alkalommal is dicsérte a német politikát és gazdaságot, sőt leszögezte: Magyarország az ukrán válság és Oroszország ügyében mindenben „igazodik” a német külpolitikához. Kérdésünkre, hogy ez nem a Fidesz kommunikációjában bevett „kettős beszéd”-e, forrásunk állította, most másról van szó.
opu
Még egyszer visszanézek…
Márpedig a német külpolitika változóban van. Seehofer az interjúban ki is jelentette: „hónapokkal ezelőtt még megbíztam Valgyimir Puytinban, jóhiszemű voltam, de ma már nem vagyok az”. Bár hangsúlyozta, hogy a katonai fellépés teljesen kizárt, de a bajor miniszterelnök szerint nincs más lehetőség, „a Nyugatnak össze kell hangolnia” Oroszország-politikáját, „elszánt cselekvésre” van szükség. „Ennek az útnak nincs alternatívája” – szögezte le az interjúban. Márpedig Seehoffer a Merkellel szövetséges Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Orbán Viktor egyik legfontosabb németországi támogatója. A bajor miniszterelnök most is megvédte a szociáldemokraták és zöldek kritikáival szemben vendégét, aki két évvel ezelőtt járt utoljára Münchenben.
Egy, a német-magyar kapcsolatokat ismerő, egy kormányzati háttérintézménynek dolgozó szakember a hvg.hu-nak azt mondta, Berlin felismerte, hogy a helyzet elfajult, a putyini politika kiszámíthatatlanná vált. A szakember szerint a németek látják, egyelőre nincs lehetősége annak a politikának, melyet Merkel még az ukrajnai tüntetések, a krími válság idején kiaknázhatónak vélt: az orosz energiahordozóknak kitett német gazdaság érdekeit figyelembe véve akkor még közvetíteni próbált Moszkva és Washington között. Fideszes forrásaink szerint Orbán egyébként eddig is próbált igazodni a német külpolitikához, partnereinek többször hangsúlyozta, ő csak olcsó energiát próbál biztosítani a német iparnak – ezzel növelve Magyarország versenyképességét –, az orosz gázt szállító Déli Áramlat megépítésével csak azt szeretné elérni, amit Németország az Ukrajnát elkerülő Északi Áramlattal.
Az ügy belpolitikai vonatkozásai miatt neve elhallgatását kérő szakember szerint a magyar diplomácia nagy hibája, hogy fáziskésésben van, nem vette időben észre a német fordulatot, Berlin igazódását az amerikaiakhoz. Szerinte ez összefüggésben van azzal is, hogy az új külügyminiszter és a külföldi hírszerzést felügyelő Lázár János nem rendelkezik megfelelő diplomáciai tapasztalattal. Ráadásul Szijjártó Péter az ukrajnai válság kellős közepén látott neki a Külügyminisztérium átszervezésének, ahonnan szakembereket rúgtak ki.
Itt lenne az idő!
„Elég belenézni a nagyköveteink jelentéseibe, hogy lássuk, milyen a magyar külpolitika megítélése külföldön, mint gondolnak rólunk már a németek is” – állította az egyik fideszes forrás. Szerinte az elmúlt napokban több bírálat is érte „házon belül” Szijjártót.
A német, és a nyomában várható állítólagos magyar külpolitikai fordulatról megkérdeztünk több, nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó kormányzati és fideszes politikust. Forrásaink egyben egyetértettek: „nagyon rossz”, egyesek szerint „borzalmas” állapotban vagy a magyar diplomácia. A várható fordulatról beszélő fideszes forrás szerint a miniszterelnök sokszor ez európai választókhoz, és nem a politikai elithez beszélt – amikor az EU-t, vagy a Moszkvával szembeni szankciókat bírálta –, ám nem vette észre, és erre nem is figyelmezették, hogy ezzel „gyengíti” a diplomáciánkat, „károkat okoz” a manőverezésben.
Ami igazán ártott
Többen is úgy vélik a Fideszben, hogy elhibázott dolog volt a nyári tusnádfürdői előadásban „illiberális” államról beszélni, mert ezt felkapta a teljes nyugati sajtó, de a külföldi politikusok is ezen „rugóznak”. Mint arról korábban beszámoltunk, azóta Orbán maga is magyarázza ezt a kifejezést szűkebb körű beszélgetéseken is azt hangsúlyozva, hogy ez csak az „unortodoxnak” egy változata és azt akarta mondani, hogy az ideológiák ideje lejárt, gyakorlatiasnak kell lenni a problémák megoldásában. Szeptember végén a hvg.hu parlamenti tudósítójának például azt fejtegette, hogy az amerikai demokrácia – például a rendőri fellépésekben – is sok tekintetben „illiberális”.
A Die Weltnek is hosszasan magyarázkodott, arról beszélt, hogy nem szereti, ha jelzőket illesztenek a „demokráciához”, mert a pártállami rendszer is demokráciának tartotta magát, csak hozzátette, hogy „népi”. Bár nem fejtette ki bővebben, hogy pontosan mit ért alatta, azt mondta, megvan a veszélye annak, hogy az ideológiailag vezérelt „liberális demokrácia” antidemokratikus legyen, mert nem veszi figyelembe a „nép” aktuális problémáit.
Az illiberális kifejezés miatt Szijjártó is magyarázkodhatott szerdán Berlinben. A külügyminiszter azt állította, a kormányfő „soha nem állította, hogy Magyarország számára példakép volna Kína vagy Oroszország”. (Ez így nem igaz: Orbán azt mondta, ezek a rendszerek nem liberálisak, mégis képesek „sikeressé” és „versenyképessé” „tenni nemzeteket”, a második Orbán-kormány intézkedései pedig „értelmezhetők innen is”. „Érdemes” elszakadni a nyugati ideológiáktól és így megszervezni és versenyképessé tenni a magyar közösséget.)
Ám azt a kormányzat középszintű vezetői nem tudták megerősíteni, hogy megszültetett volna a döntés az említett fordulatról. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az erősen központosított kormányzati döntéshozatalban lassan szivárognak le az információk – mint egy forrásunk fogalmazott: a Fidesz vezetősége hamarabb értesül a fajsúlyos döntésekről, mint a helyettes államtitkárok –, így nem is zárták ki ennek a lehetőségét. Egy korábban a külügyminisztériumban dolgozó forrás szerint ha lesz is változtatás, az apparátust erről csakis Szijjártó berlini útja után értesíthetik (a külügyminiszter szerdán kezdte el német tárgyalásait). Véleménye szerint ha a német politika látványosan odaáll az amerikaiak mellé, a miniszterelnöknek sem marad más választása.
A fordulatról beszélő forrás szerint több irányból is győzködik a miniszterelnököt. Orbán meghallgatta többek között Gottfried Pétert, aki több kormánynak is dolgozott, most a kormányfő EU-ügyi főtanácsadója, beszélt a Fidesz európai parlamenti képviselőivel, így Szájer Józseffel is. Ugyanakkor szinte minden héten ki fog utazni valaki a kormányból és a Fideszből Berlinbe egyeztetni, így a CDU vezetőivel is tárgyalnak.
Mint arról korábban beszámoltunk, a Miniszterelnökségen a kitiltási botrány után szinte kizárólag arra összpontosítottak, figyeltek, hogy magyar ügyben megszólal-e Merkel, illetve a CDU bármelyik vezetője. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy a hetekben két magas rangú német politikus is Magyarországon járt: Michael Roth, a nagykoalíciós kormány európai ügyekkel foglalkozó szociáldemokrata külügyi államtitkára, valamint Hans-Peter Friedrich, a Bundestag konzervatív (CDU/CSU) frakciójának helyettes vezetője. Bár egyes esetekben a hangsúlyok eltérőek voltak, a sajtóbeszélgetéseken kiderült, a Merkel-kormány határozott szándéka, hogy Orbánt letérítse a különutakról. Ám az nem derült ki, hogy ez érinti-e a kormány belpolitikai intézkedéseit is, márpedig korábban fideszes források elismerték, az amerikaiak valóban komolyan követelik, hogy a Miniszterelnökség szálljon le például a civil szervezetekről.
(HVG)
Bal-Rad komm: Még egyszer: a fenti cikk több mint egy hónapja íródott. Akkor még nem voltak “civil” demonstrációk, nem voltak “új rendszerváltást” követelő felhangok!
ÁM AZÓTA az “igazodás a német iránytű által mutatott helyes irányhoz” szemmel láthatólag bekövetkezett. Mégpedig igen látványosan. Orbán – aki addig viszonylag sikeresen hitette el – boldog – boldogtalannal, hogy igenis lehetséges a lazítás (esetleg a kiszabadulás) a nyugati béklyón, hirtelen belátta: Ő NEM KÉPES ERRE! Hogy miért látta be ilyen hirtelen? A fene tudja?! De beláttatták vele!
Arról van sejtelmünk, hogy esetleg Moszkva – a potenciális régi – új szövetséges – miért nem különösebben ragaszkodott – ragaszkodik Orbánhoz. Vélhetőleg a Kreml még időben fölfogta, hogy Orbán csak a maga hatalma megőrzése és garantálása érdekében fordult volna Kelet – felé! De Oroszország bolond lenne pátyolgatni egy velejéig korrupt, pökhendi, öntelt, a magyar társadalom minden rétegét becsapó és kiszipolyozó tolvajbandát, amely olyan, mint egy meggyújtott kanócú puskaporos hordó! Moszkvának nem hiányzik egy az ukránhoz hasonló, problémákkal terhes, csak problémákat okozó bukófélben lévő kormány által zsigerelt, zúgolódó Magyarország “szövetsége”! Ezért aztán az időközben Moszkvát is megjárt Szíjjártó magyarázkodását megértve, túl is tették magukat gyorsan Orbánon. Nagy gondot vetettek le a vállukról ezzel az oroszok! Egy Orbán vezette forrongó Magyarország csak púp lett volna a hátukon.
A legszomorúbb ebben a történetben viszont mégiscsak az, hogy Magyarország ismét bebizonyította: politikai elitünk ganyé jellemű egy népség! Viszont a magyar nép is újfent megbizonyosodhatott efelől! Mint ahogyan Orbán abszolút hazug voltáról is. (Politikai ellenlábasai csak hozták a szokásos formájukat, de itt lesz csak még egy nagy kiábrándultsága a magyarok millióinak!)
Szóval Orbán az elmúlt alig valamivel több mint egy hónap alatt olyan látványos hátraarcot csinált Kelet – felől, hogy néhány eddigi őt jól ismerő is csak nyel.
Beállt szépen a követendő útra. Csak azt nem látja még mindig, hogy számára az út vége már vészesen közel van. De mert CSAK FÖLFELÉ LES! – nem látja, hogy már csak pár lépése van a szakadékig, amibe menthetetlenül beleterelik. A magasból Merkel mama csábítgatja, háta mögött pedig az amerikai és a német terelők ösztökélik tempósabb haladásra. Nincs már mézesmadzag sem előtte, csak néhány biztató “anyai” igéret elöl, korbács pedig hátul.
Az USA – mint legnagyobb és legerősebb – “természetes barátunk és szövetségesünk” – úgy fenyítette be Orbánt, hogy köpni – nyelni nem tud! Tehetetlenül és beszorítva nézi hatalma szétmorzsolódását. Fogdmegjei még a szemöldöküket sem merik összeráncolni a felbőszített – felajzott “újrendszerváltók” hőbörgése láttán! A Gazda is tanult a kijevi Majdanból! Nem akar egy földúlt Budapestet átadni az új helytartónak! Aki javában készülődik.
Orbán ideje lassan kitelik. A még rendelkezésére álló kevéske időben ő és maffiája igyekszik a lehető legtöbb koncot bekebelezni, a kormányzás látszatát mímelve. A Gazda meg elnézi még neki ezt a kis csínyt. Eddigi szolgálatai jutalma gyanánt. (Úgyis a magyarok fizetik meg!)
Mert bizony a fizetség az minket – MAGYAROKAT – terhel!
Persze kíváncsian várjuk, hogy mit fog tenni Orbán akkor, amikor észreveszi, hogy elfogyott az út? A szakadékba zuhantában mibe fog még belekapaszkodni?
LEGYÜNK TŐLE BIZTONSÁGOS TÁVOLSÁGRA! JOBB HA TÁVOL MARADUNK!

Újabb tűzszünet - újabb ukrán megsértések

Az orosz közvetítéssel létrejött decemberi tűzszünet sorozatos megsértéseiről jönnek jelentések az ukrajnai frontvonalról. Előzőleg a Dnyeper és az Azov ukrán egységek zsoldosai kijelentették, hogy ők nem írtak alá semmit, rájuk a tűzszünet nem vonatkozik, és nem is fogják betartani. Ezek a nyugatról és oligarcháktól fizetett ukrán és külföldi gyilkosok kiváló felszerelésekkel vannak ellátva, és hatalmas utánpótlással rendelkeznek. A hadsereg hozzájuk képest sokkal rosszabbul ellátott, így a morál sokkal rosszabb, mint ezeknél a fizetett gyilkosoknál. Feltűnő, és több jelentés megemlíti, hogy szinte kizárólag olyan helyekről éri támadás a tűzszünet ellenére a milíciát, ahol ilyen egységek állomásoznak.
Az elmúlt hetek offenzívájához képest nagy a csend, csak szórványos atrocitásokról, megsértésekről érkeznek jelentések. Az egyedüli, amit érdemes kiemelni, hogy Selidovó, ukrán felügyelet alatt álló orosz településről 120 férfit hurcoltak el. Ugyanitt az előző napokban már fiatal nők és férfiak tűntek el. A szervkereskedelemről érkezett, megfigyelők által is elismert jelentés szerint a korábban az Azov felügyelete alatt állt területről egy tömegsírból 200 megerőszakolt, megkínzott és legyilkolt 14 és 22 éves között női holttest került elő, melyekből kivétel nélkül eltávolították a belső szerveket. Ennek ismeretében a gyilkos háború az oroszok ellen a hátországban is folyik.
Azonban több esemény előrevetíti a tűzszüneti megállapodás rövid időn belüli felrúgását ukrán részről. Az egyik, hogy az ukrán hadvezetés egyik magas rendfokozatú tisztje azt nyilatkozta 16-án, hogy nemsokára felmondják a tűzszünetet. Feltételezhetően újra megpróbálják majd a bányavidéket elérni. A másik, hogy Dnyipropetrovszk, Harkov és Zaporozsje reptereire ömlik a NATO fegyverellátmány. A reptéri alkalmazottak szerint naponta átlagosan négy szállítórepülő érkezik repterenként, amelyekből ládák tömkelegeit, feltehetően fegyvereket és utánpótlást rakodnak ki.
Az ukrajnai belhelyzet nemsokára döntésre fogja kényszeríteni a NATO tömböt. Ukrajnában lassan nincs villany, sem szén, gáz is csak annyi, amennyit nagy nehezen előre ki tudnak fizetni Oroszországnak. Az EU semmit nem tud adni a 40 millió embernek, sem gázt, olajat, szenet, áramot. Az EU mindenből importra szorul. Vagy nagyon gyorsan dűlőre viszik az ügyet, vagy az ukrán vezetés és a nyugati tervek ott fognak lassan elvérezni az újorosz harcmezőkön. A nyugat tisztában van vele, hogy ha Moszkva kiszorítja a nyugati befolyást Ukrajnából, akkor jön Magyarország és a többi, Bulgáriáig bezárólag. Ezért az ukrán helyzet nem csak presztízs kérdés, hanem óriási hatalmi harc, a közép-Európa feletti uralomért. Washington elkeseredett harcot folytat, hogy megőrizze Kelet-Európa feletti uralmát.


http://www.hidfo.net.ru/2014/12/17/ujabb-tuzszunet-ujabb-ukran-megsertesek

A csecsen államfő is csatlakozhat az újorosz milíciákhoz

Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság államfője egy exkluzív interjú során bejelentette, készen áll elhagyni az államfői posztot, hogy csatlakozzon a Donbasszban harcoló milíciákhoz. A NTV műsorában adott interjúban az államfőt arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy Ukrajnában bűnügyi eljárást indítottak ellene, és azzal fenyegetik, hogy nemzetközi elfogatóparancsot fognak kezdeményezni. Egy ilyen elfogatóparancs ugyanis jelentősen korlátozná az elnököt feladatai ellátásában, még ha soha nem is akarna a nyugati országokba menni. Kadirov válaszként azt mondta, kérvényezni fogja Putyin elnöknél, hogy mentse fel posztjáról, és csatlakozni fog a Donbassz régióban harcoló alakulatokhoz, hogy a nép érdekeit védje. Ha politikailag ellehetetlenítik a nyugati országok, az államfő fegyvert ragad és harcolni fog a nyugatbarát ukrán kormány ellen.
Hídfő.net.ru | Ramzan Kadirov

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/17/csecsen-allamfo-csatlakozhat-az-ujorosz-miliciakhoz

Tegnap késő délutántól ma reggelig a “csendes üzemmód” leghangosabb időszakát élte át Donbassz.

löveg
Kora estétől szóltak a tüzérségi szerszámok a donyecki repülőtéren és környékén.
tor
Valujszk, Olhovata, Kolesznyikovka, Prisiv, Szmelo, Szcsasztyje, és Fascsovka környékén egész éjjel dúltak az összecsapások a lövegek, önjáró lövegek, tankok és egyéb tűzszerszámok bevetésével.
A veszteségleltár igencsak szomorú képet fest Nyalókakirály számára. Ma reggelre latorhordájának eszközállománya csak Északnyugat – Donbasszban hat tank, három “Akácia” önjáró löveg, nyolc darab sv. hét darab aknavető, majdnem tucatnyi vontatott löveg, négy “Ural” teherautó. Ezekben – ill ezek köröl – pedig latrok tanyáztak. Úgyhogy a zsoldlista is alaposan megrövidülhetett mára virradóan.
Szokolnyiki viszont már harmadik napja szenvedi a latortüzérség ámokfutását. Tizenhat civil halt meg az utóbbi időszakban. Jelentések szerint ma éjjel is áldozott a település legalább három civil életet.
Szlavjanoszerbszk nagy keservvel helyreállított elektromos hálózata ma éjjel ismét üzemképtelenné vált a martalóctüzérség várost ért újabb támadása miatt.
Nyikisinonál viszont legalább egymást irtották Nyalókakirály pribékjei. Véletlen “baráti tűzről” szó szem lehet, hiszen a jelentések szerint tankokkal és kézifegyverekkel rontott egymásra a zsoldoshorda tegnap késő délután. Még világossal. A népköztársaságiak természetesen nem avatkoztak közbe. Majdnem éjfélig irtották egymást a megszállók. Hogy min kaptak össze? – még nem tudni.
Jenakijevonál az éjszaka a milicisták egy valcmanista “fölforgató csoportot” számoltak fel. Kilenc bérgyilkos lehelte ki a páráját.
Mariupolban tegnap késő délután óta nincs áram. Az okát senki nem tudja.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/donbassz-oldoklo-klancsata-nyikisinonal/

Mekkmester: Közötök hozzá?

Az elmúlt hetekben az alapítványai révén milliárdokat költő MNB nem óhajt részletes tájékoztatást adni arról, hogy készült-e előzetes elemzés pénzköltéseik hasznosságáról. Indoklásuk szerint a törvény ezt nem írja elő számukra. Sőt, burkoltan a joggal való visszaéléssel vádolták meg az ez iránt érdeklődő civileket. Akik ezek után már csak egy perben bízhatnak.
Mint azt arról korábban beszámoltunk, a korrupcióellenes civil szervezet, a Transparency International Magyarország hónapok óta próbálja kideríteni, hogyan bánik majdnem kétszáz milliárd forinttal a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank, de többszöri próbálkozás ellenére is csak gyenge válaszokat kaptak. Az már köztudott, hogy meglehetősen újszerű és vitatott eszközt talált ki saját nyeresége elköltésére a jegybank. Mintegy kétszázmilliárd forintot juttatott letétben saját alapítványainak, hogy annak kamataiból – például – megújítsák a pénzügyi és közgazdasági képzést. Az alapítványok tartósan csak magyar állampapírban tarthatják az alapítványi tőkét, ezért forintban és euróban denominált állampapírt egyaránt vásárolnak. Az MNB honlapján azonban csak általánosságok találhatóak az ügyletről. A jegybank olykor szokatlanul bőkezűnek tűnő „pénzköltését” nem csak ennek az ügyek a kapcsán követi kitüntetett figyelem, hanem ingatlanvásárlások (a tiszaroffi kastély és az Eiffel Palace), illetve értékes műtárgyak, hangszerek és festmények vásárlása kapcsán is.
Levéldömping
Martin József Péter, a Transparency International Magyarország igazgatója először áprilisban 22-én fordult a jegybankhoz, hogy az MNB küldje meg számukra – amennyiben egyáltalán készültek ilyenek – a „pénzköltő” programjaikat (Pallasz Athéné Közgondolkodási Program, értéktár program, ingatlanvásárlások) megalapozó, előkészítő hatástanulmányokat, számításokat, vagy más hasonló elemzéseket.
Az MNB a jegybank honlapján elérhető, ezekről a témákról készült, közhelyes és teljesen általános szövegeket és közleményeket küldött válaszul. A TI ismét levelet írt, de az újabb válaszok is megrekedtek az általánosságok szintjén.
Időközben kiderült, hogy százmilliárd forintnál is több vagyont ad át alapítványainak az MNB, ezért szeptember elején a TI újabb és bővebb, erre az ügyre is vonatkozó közérdekű adatigénylést nyújtott be. Azt kérték, hogy az MNB adjon tájékoztatást, hogy a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány és a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány esetében milyen hatásvizsgálatok, megvalósíthatósági tanulmányok, vagy más felmérések, illetve előkészítő tanulmányok előzték meg az alapítványok létrehozását.
Az MNB október 18-án elküldött válaszából nem derült ki, hogy a gigantikus, közel kétszázmilliárd forintos alapítványi birodalom létrehozását megelőzte-e komoly előkészítés, készült-e hatástanulmány, vagy valakinek a kósza ötletét valósították meg hasra ütésszerűen. (A sajtóban 200 milliárdról írtak, a TI-nek adott válaszokban 170 milliárd szerepel.)
Az MNB válaszának nagy részét a honlapról és saját korábbi közleményeikből másolták ki. Martin József Péter igazgató ezért november közepén újabb levelet küldött Matolcsy Györgynek, miszerint sajnálattal észlelte, hogy nem minden kérdésére kapott teljes körű választ, ezért – az „infotörvényre” hivatkozva – újra kérte az MNB érdemi válaszát.
Matolcsy válasza, tisztelet nélkül
A napokban érkezett meg az MNB válasza: ebből az derül ki, hogy Matolcsy György jogszerűtlennek tartja a TI kérdéseit, mert szerinte az információszabadságról szóló törvény – és az arról szóló miniszteri indoklás – miatt „a közfeladatot ellátó szervek gazdálkodásának célszerűségét, eredményességét, valamint törvényességét érintő ellenőrzések lefolytatására külön törvényben meghatározott szervek jogosultak, és nem az infotörvény szerinti adatigénylő”. A jegybank elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy az MNB feletti ellenőrzés lefolytatására kizárólag az MNB törvényben meghatározott feladatkörben eljáró Állami Számvevőszék, az Országgyűlés illetékes szakbizottsága, az MNB felügyelőbizottsága és könyvvizsgálója, illetve a belső ellenőrzési igazgatóság jogosult.
Róna Péter, aki évekig volt az LMP delegáltja az MNB felügyelőbizottságban, arra hívta fel figyelmünket, hogy az új parlamenti ciklusban még nem hozták létre az új felügyelőbizottságot, a korábbi elnök és a tagság megbízatása viszont 2014. május 5-én megszűnt. A jegybank felügyelőbizottság nélkül is működhet a jogszabályok szerint, Matolcsy válasza azonban némileg sántít, hiszen de jure van fb, miközben de facto nem működik.
Az MNB elnöke a levelében idézett egy Kúria döntést, mely szerint joggal való visszaélés is lehet egy ilyen adatigénylés. A továbbiakban Matolcsy azt fejtegette, hogy az MNB-nek miért van joga alapítványokat létrehozni, az alapítványi célok megvalósítása érdekében alapítói vagyont, a működés biztosítására pedig adományt, támogatást és infrastruktúrát biztosítani. Arra azonban nem válaszolt, hogy készültek-e megalapozó számítások, megvalósíthatósági tanulmányok ezekről nagy horderejű döntésekről.
Beszédes a levél zárása is: Matolcsy György kihagyta a hivatalos levelezésben bevett „tisztelettel” vagy ehhez hasonló formulát, egyszerűen csak aláírását biggyesztette a gondolatmenet végére, amivel minden megszokott udvariassági gyakorlatot mellőzött.
(atv)
Bal-Rad komm: Mekkmester “…jogszerűtlennek tartja a TI kérdéseit, mert szerinte…” – Szerinte közük nincs a MAGYAROKNAK AHHOZ, hogy ŐK mit is csinálnak! Merthogy JOGSZRŰEN CSINÁLJÁK! Ez itt a lényeg kérem! A JOGSZERŰSÉG!
Jah! Hogy a jogot ŐK alkotják? Az más! Hiszen ŐK A JOGALKOTÓK ÉS JOGALMAZÓK! A NÉP! – AZAZ Mi! – CSAK JOGALANYOK VAGYUNK!
Kéretik ezt tudomásul venni egyszer s’ mindenkorra!
Hiszen VOLT LEHETŐSÉG “VÁLASZTANI”! MI PEDIG…(?)

300 ezer forint a havi kezdő fizetés az NB I-ben, de az éljátékosok 6 milliót is hazavisznek a hónap végén – állítja a Blikk .

„A hazai futballélvonalban a játékosok bruttó alapbére havi 1000 euró, azaz jelenlegi árfolyamon számolva 309 ezer forint és 20 ezer euró, vagyis körülbelül 6,2 millió Ft közé tehető. Az alsó kategóriába a klubok utánpótlás akadémiáiról felhozott fiatalok tartoznak, a csúcsgázsit pedig egy-egy klubnál a legnagyobb sztárok kapják” – írja a Blikk egy neve elhallgatását kérő bennfentes informátorára hivatkozva.
“Az átlag havonta bruttó 600 ezer és 1,5 millió forint közötti összeget keres. Ezekhez jönnek még a prémiumok.”
Idézet a Blikk cikkéből
A Blikk úgy értesült, hogy az NB I-ben a székesfehérváriaknál, valamint a Ferencvárosnál járnak a legjobban a játékosok, de nem panaszkodhatnak a győriek és a diósgyőriek sem, ahogy a Puskás Akadémiánál is sokat lehet keresni. A fizetési tabella alján a Pécs, a Honvéd és a Pápa áll, ezeknél az egyesületeknél nem érik el az 1 milliót az alapbérek.
Blikk értesülései szerint az olyan kaliberű labdarúgók, mint Juhász Roland, a német Benjamin Lauth vagy a belga Roland Lamah egyaránt 20 ezer eurós (6,18 millió forintos) alapbért kapnak.