2017. október 31., kedd

Törzsi háborúk Nyugat-Európában

Migráns-csoportok vasrúddal felfegyverkezve verték egymást Antwerpenben.


A törökök saját területeiket védelmezik egy nyugat-európai multikulturális nagyvárosban, és nem engedik be a kurdokat bizonyos utcákba. Vasrudakkal verték egymást, Molotov-koktélt is dobtak, a rendőrök 40 migránst tartóztattak le.
A tömeges bevándorlás engedélyezésével a Közel-Keleten évszázadok óta dúló törzsi háborúkat is sikerült importálni Nyugat-Európába. Egy belgiumi nagyvárosban, Antwerpenben október 29-én a török és kurd etnikum közt zajlottak territoriális harcok.
A VTM belgiumi hírügynökség beszámolója szerint a migránsok egy kávéháznál gyülekeztek, majd vasrudakkal, egyéb kezük ügyébe kerülő fémtárgyakkal estek egymásnak, ráadásul a konfliktus odáig fajult, hogy Molotov-koktélt is dobtak.
Egy videofelvételen az is látható, amint a nyugat-európai városban élő egyik törzs tagjai vasrúddal a kezükben, hangos csatakiáltással törnek előre Antwerpen utcáin.

A zavargás egy kávézónál kezdődött, ahol mintegy száz migráns jelent meg fenyegetően és közelharci eszközökkel felfegyverkezve. A helyszínre kiérkező rendőrök szétzavarták a territóriumát védő migránscsoportot, és három személyt letartóztattak. Később, az éjszaka folyamán azonban ismét összegyűlt a felfegyverzett tömeg. A VTM beszámolója szerint ekkor már Molotov-koktélt is dobtak. A helyszínre kiérkező rendőrök itt
két migránst letartóztattak illegális fegyverbirtoklás miatt.
A beszámoló szerint a zavargás résztvevői baseball-ütőkkel és vasrudakkal támadtak, és Molotov-koktélt dobtak a rendőrökre, emiatt további letartóztatások történtek.
Az összecsapások péntek este kezdődtek, amikor egy a Kurdisztáni Munkáspárt támogatóit szállító busz érkezett Antwerpenbe egy török territóriumra, és a törökök nem akarták saját területükre beengedni a kurdokat. Ők minden bizonnyal még nem hallottak arról, hogy a liberálisok szerint a multikulturalizmusban a különböző népek békésen élnek egymás mellett.


http://www.hidfo.ru/2017/10/torzsi-haboruk-nyugat-europaban/