2019. május 14., kedd

Rákkeltő! – Az emberi egészségre is veszélyes a mezőgazdasági permetezés

Rákkeltőnek ítélték a Glifozátot – A Glifozát nevű gyomirtót tette felelőssé rákos megbetegedésekért egy kaliforniai bíróság…


És a videóban látott tények Magyarországra is érvényesek. Hihetetlen mennyiségben szórják ki az erősen valószínűsíthetően rákkeltő vegyszereket vidéken.
Euronews, – SzRTI

Élhetetlenné teszi a környezetet…
– Monsanto, Bayer, Bábolna –
Amikor nagyarányú permetezés folyik, élhetetlen a magyar vidék. Szó szerint olyan az egész, mint egy gáztámadás a háborúban.
Vége a békés kiülésnek a diófa alatt, vagy a lugasban, a verandán, vagy a teraszon. A gázfelhő alattomosan lepi meg a családot, színtelen, de nem szagtalan. Az ember fia menekítené a családját, asszonyt, gyereket, de nincs hová.
Iszonyú, torkot kaparó savanyú gázszag, az ember nem kap levegőt, hányinger és szédülés kerülgeti. S hiába menekül a házba a gáz elől, mert az még az ajtókon, s az ablakok résein bekúszik az épületbe is…
Egy gazda permetezett a zártkertekkel tarkított környéken, a gyümölcsfáit, a szőlőjét, vagy a cseperedő kukoricákkal tele földjét. És a permetszer hatóanyaga a ‘Glifozát’ már behatol az ember testébe is…

– Korunk láthatatlan gyilkosa, a gyilkos glifozát / Dr. Guseo András, Jakab István –


Bélgyulladások, bélrákok tömkelege, a gyerekeknél az autizmus előfordulásának megsokszorozódása, – írható többek között a Glifozát számlájára.

Guseo:A Glifozát szinte minden élelmiszerünkbe bekerül. Kérdés az, hogy ma van-e organikus étel?…De még az italokba is. Amerikában megvizsgálták a palackozott borokat a Glifozát tartalomra nézve, s nem találtak egyetlen olyan bort és sört sem, amiben ne lett volna Glifozát

VNTV: A glifozát megítélése még mindig vegyes a világban, annak ellenére, hogy egyértelmű jelei vannak a természetre és az emberekre való rettenetes hatásainak. Argentínában jelentős területek sivatagosodnak el, amiért nagy valószínűséggel a glifozáttal permetezett monokultúrák, a GMO-ültetvények a felelősek.
Mára már nem csak a környezetünk, hanem a testünk is teljesen tele van mérgekkel. Mi Magyarországon ez ügyben a helyzet? Tudjuk-e, hogy mit okoz a glifozát az emberi szervezetben, hogy milyen betegségek hozhatók a glifozáttal összefüggésbe? Mi az, amit tennünk kell ez ellen?
Dr. Guseo András és Jakab István beszélgetése.
VNTV – Viva Natura Televízió – SzRTI