2015. december 17., csütörtök

Wellmann György is húzza ki a nyelvét a…

Az emberek szeretnék a problémájukat a lehető legkönnyebb úton megoldani. Ez érthető. Leginkább akkor, ha egész iparág a maga reklámhadjáratával arra épül, hogy elhitesse a kifosztottakkal, hogy van olyan út, ahol neki nem kell cselekednie.
sp
Cikk: Póka László
Az egyik ilyen irány, amikor politikusok, vagy köreikben sütkérezők akarják rávenni a az átvert károsultakat, és a megoldásért küzdő csoportokat, hogy bízzák rájuk a megoldást.
Ez a mutyi is megér egy írást, de most nem erről szólok.
Sokkal inkább arról, amikor jogsegélyesek, jogászok bizonygatják azt, hogy kizárólag apolgári és a büntető bíróságokon akár Magyarországon, akár az EU-ban meg lehet oldani ezt a hatalmas problémát.
Volt olyan idő, amikor ezt még akár el is lehetett volna hinni. Utoljára ez a pont 2012-ben volt, amikor decemberen napvilágot látott a 2/2012. PK vélemény.
Azóta – aki kicsit is jót akar a kifosztott társadalomnak – nem mondja azt, hogy kizárólag bíróságokon meg lehet oldani. Még azok számára is nagyon ingoványos ez a talaj, és hatalmas kockázat, akik számra elérhető lehetőség valóban felkészült ügyvéd segítségét igénybe venni.
A büntető ügyekről csak nagyon röviden: Mindaddig, amíg a bakárok, oligarchák által vezérelt emberek ülnek az ügyészségeken, rendőrségnél, el sem jutunk bírósági tárgyalásig. Javaslom, hogy azt a valóságot is kezdjük el elfogadni, hogy az EU-ban sincs ez másként.
Nézzük a polgári peres ügyeket. – Avagy itt az ideje kijózanodni, felébredni.
Talán az elmúlt időszak történései segítenek rájönni, hogy jó eséllyel zsákutcába – vagy inkább szakadékba – szaladnak azok, akik vakon hisznek abban, hogy csupán a bírósági úton neki kedvező eredmény érhető el.
Nem az miatt van ez így, mert a bírók mind bankárbérencek lennének. Nem, nem így van. Láttunk már több felelősen gondolkodó, igazságért ténykedő bírót. Sajnos ők azok a fecskék, akik nem tudnak nyarat csinálni.
Leginkább az miatt, mert a legfőbb bírói fórumokon Wellmannok, a törvényhozásban Trócsányik, a rendőrségen Bucsekek, az Alkotmánybíróságokon fideszcsicskák ülnek. Olyan bírók, olyan kormánytagok, olyan hivatalnokok akiket jól megvettek a bakárok.
Mi is történt mostanában? Mi az, amit a kifosztottakból élők, és vagy a jogi út mellett elhivatottak igyekeznek továbbra is úgy magyarázni, hogy még nem olyan rossz. Többször halottam, hogy „máris kitaláltuk az ellenszert”. Aztán jönnek a pofonok, és az értetlen emberek újból kapnak valami jól hangzó magyarázatot, reményt…
A legutóbbi, és egyben végső legfőbb bizonyítékot mostantól „bankárseggnyaló2” –ként emlegetni szükséges Wellmann György szolgáltatta. Nézzünk erről egy rövid videót:
Előzmények, amikből mindenkinek látni kellett volna, hogy ide jutunk:
– Előbb jöttek azok a Kúria döntések, amik arról szóltak, hogy devizában adósodtunk el.
– A kormány titkos egyeztetéseket folytatott a bankszövetséggel.
– Meghozták a bankmentő törvényeket, melyekben azon kívül, hogy bebetonozták a bankok jogtalan hasznát, még a perelés lehetőségét is jelentős mértékben korlátozták.
– Később az Alkotmánybíróság elutasította a bankmentő törvények törvénytelenségével kapcsolatos összes beadványt. Legutóbb egyetlen ülésen 700 beadványt söpörtek le az asztalról. http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/az-ab-soprese.html
– Az Európai Unió Bírósága titkos egyeztetéseket folytatott a Magyar Kormánnyal.
– A PITEE, ezekkel a titkos egyeztetésekkel kapcsolatos – már júliusban feltett – kérdéseire a választ az EU Bíróság megtagadta. https://pitee.wordpress.com/2015/12/07/titkos-targyalasok-brusszelben-a-devizahiteles-torvenyekrol/
– A srasbourgi bíróság nem fogadta be a PITEE bankmentő törvényekkel kapcsolatoscsoportos beadványát. Indoklást nem adott arra, hogy miért utasította el már a vizsgálatot is.
https://pitee.wordpress.com/2015/12/04/a-strasbourgi-birosag-nem-fogadta-be-az-elso-csoportos-keresetet/
– Az EU Bíróság a Ráckevei Járásbíróság azon kérdésére, hogy a SeVizahitel szerződésekre alkalmazni kell-e a befektetők védelemével kapcsolatos jogszabályokat, nemleges választ adott. http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/az-ab-soprese.html
És még ezek után van olyan, aki bízik abban, hogy kizárólag bírósági, politikai úton ezt meg lehet oldani?
Én ebben már nem hiszek. Úgy látom, hogy a Nem adom a házamat mozgalom tagjai, arettegett Sárgapólósok sem hisznek ebben. A „Perelj!”-t lecserélük „Pörölj!”-re.
Így most már azt mondjuk: NeFizess! Pörölj! Tiltakozz!
A mellékelt videóban elhangzottak miatt A következő kép fogadta Wellmann Györgyöt a Kúria előtt:
sphttp://www.balrad.com/2015/12/17/wellmann-gyorgy-is-huzza-ki-a-nyelvet-a/

Hazaárulás és államtitok kiszivárogtatása! A tettesek: Gorbacsov és Jelcin!

Az Orosz Föderáció Nyilvánosság Egyesület (erősen magyarított elnevezés) tagja Georgij Fjodorov ma indítványt nyújtott be a Legfőbb Szövetségi Ügyésznek, Jurij Csajkának.
Ebben arra kéri a legfőbb ügyészt, hogy a csatolt telefonbeszélgetés leiratokat tanulmányozza át, és ha szükségét látja, tegye meg a Btk vonatkozó rendelkezései alapján a hazaárulás és az államtitok kiszivárogtatása bűncselekmények elkövetése tárgyában a jogi lépéseket.
A bűnelkövetők Mihail Gorbacsov és Borisz Jelcin.
Georgij Fjodorov az indítványához mellékelte két telefonbeszélgetés szöveges leiratát.
Az egyik telefonbeszélgetés időpontja 1991 december 8.-án zajlott le Borisz Jelcin és George W. Bush amerikai elnök között.
A másik telefonbeszélgetésre 1991 december 25-én került sor Mihail Gorbacsov és az USA elnöke között.


http://www.balrad.com/2015/12/17/hazaarulas-es-allamtitok-kiszivarogtatasa-a-tettesek-gorbacsov-es-jelcin/

Szerbia a jövőben sem csatlakozik a NATO-hoz

Aleksandra Djurovic, a szerb országgyűlés külügyi bizottságának vezetője kijelentette; Szerbia nem csatlakozik a NATO-hoz, mert a lakosság többsége ellenzi az észak-atlanti szövetséghez történő csatlakozást.
A politikus az orosz-szerb országgyűlési képviselőcsoport találkozóján a legfrissebb közvélemény-kutatások adatait idézve ismételten hangsúlyozta, hogy a szerb lakosság abszolút többsége ellenzi a NATO-tagságot, a kormány pedig a lakosság támogatása nélkül nem fogja a NATO-csatlakozás irányába vezetni az országot. Djurovic elmondása szerint a lakosságnak mindössze 12%-a támogatja a csatlakozást, emiatt Szerbia továbbra is fenntartja a katonai semlegességet.
A képviselőnő egyúttal kifejezte támogatását Oroszország Szíriában folytatott terrorellenes műveletét illetően, és kijelentette, hogy országa támogatja az orosz légierő terrorizmus elleni fellépését. Djurovic emlékeztetett, hogy a szerb nép soha nem fogja támogatni egy olyan ország bombázását, ahol az államfőt legitim módon megválasztották, ezért soha nem fogják támogatni a nyugati koalíció Aszad-kormány elleni agresszióját.
Aleksandar Vucic, Szerbia miniszterelnöke idén maga is kijelentette, hogy a jövőben sem fognak csatlakozni a NATO-hoz, és a szerb nép különös érzékenységgel reagál a NATO-tagság kérdésére, mert a múltjukat nem felejtik, és a NATO 1999-ben még Szerbiát bombázta.
A koszovói háború során több mint 15 ezer tonna szegényített urán tartalmú bombát dobtak le Szerbiára, ami közvetlen okozta több mint 1500 ember halálát. A nyugati katonai tömb által folytatott népirtás miatt Szerbia továbbra is legfeljebb a katonai semlegesség fenntartását tudja elfogadni, és bár kétoldalú együttműködést folytatnak a NATO-val bizonyos kérdésekben, csatlakozni soha nem fognak.


http://www.hidfo.ru/2015/12/szerbia-a-jovoben-sem-csatlakozik-a-nato-hoz/

Üzenet az ötödik hadoszlopnak: az Ő ideje nem fog lejárni egyhamar

Vlagyimir Putyin orosz államfő az utóbbi évek szokásainak megfelelően kiterjedt év végi sajtókonferencián válaszolt a neki feltett kérdésekre, elsősorban gazdasági kérdésekkel és nemzetközi problémákkal kapcsolatban. A konferencia kezdetén egy szimbolikus gesztussal egyértelmű üzenetet küldött a nyugati világ vezetőinek.
Ez a tizenegyedik nagy sajtókonferencia, amit az orosz vezető hazai és nemzetközi újságírók kérdéseinek megválaszolásával tölt. Ezek a nagy volumenű rendezvények évente egyszer kerülnek megrendezésre, több órán át tartanak, és a Kreml weboldala szerint a jelenlegi konferenciára közel 1400 újságíró lett akkreditálva. Vlagyimir Putyin az idei sajtókonferenciát egy szimbolikus gesztussal kezdte; levette a karóráját, és félretette.
Ez nem egy a nagyközönségnek szánt üzenet, hiszen egy látszólag jelentéktelen gesztusnak a nyilvánosság körében számos értelmezése lehet – de pontosan értik azok, akiknek szólt; ezen a rendezvényen nem fognak róla olyan fotókat készíteni, amin látszik a kezén a karóra.
Az ötödik hadoszlop tevékenységét az orosz hatalmi struktúra mind sikeresebben korlátozza, és Vlagyimir Putyin mostanra egyértelműen kijelentheti; nem akkor fog távozni a hatalomból, amikor a nyugat háttérben működő agytrösztjei úgy gondolják. Az igazi vezetőt pedig arról ismerni meg, hogy képes felismerni, mikor kell felborítani a játékszabályokat.
Ebben az évben az orosz államfőnek feltett kérdések ismét az orosz gazdaság és bizonyos nemzetközi kérdések köré összpontosulnak, igen gyakran az orosz gazdaság olajfüggősége kapcsán, valamint számos kérdést tettek fel állampolgári jogokkal és korrupcióval kapcsolatban.
Vlagyimir Putyin 2011-ben nyilvánította évente megtartott rendezvénnyé ezt a konferenciát, ami azóta ismétlődő jelleggel, év végén kerül sorra. Az eddigi leghosszabb konferencia a 2008-as volt, amikor az orosz vezető több mint 4 óra 40 perc alatt összesen 106 kérdésre válaszolt. Tavaly az orosz államfő az év végi sajtókonferencián 53 kérdésre válaszolt, főként az ukrán válsággal és más fontos nemzetközi kérdésekkel kapcsolatban. Mielőtt a sajtó az orosz államfő által mondottakat kezdi értelmezni, ez a fontos gesztus emlékezteti őket; az “új világrend” játékszabályai nem érvényesek többé.


http://www.hidfo.ru/2015/12/uzenet-az-otodik-hadoszlopnak-az-o-ideje-nem-fog-lejarni-egyhamar/

Amerikai fegyverkereskedő adott fegyvert a párizsi terrortámadáshoz

A november 13-án, Párizsban történt támadássorozat során használt fegyverek közül egyiket bizonyítottan egy amerikai fegyverkereskedő vásárolta fel, mielőtt a gyilkosságsorozathoz felhasználásra került.
Az Associated Press hírügynökség arról számolt be, hogy egy floridai központtal működő fegyverkereskedő cég vásárolta Szerbiában azt az M92 gépkarabélyt, amit Párizsban a terrortámadás során használtak. Az AP hírügynökségnek a Zastava gyár vezetője, Milojko Brzakovic elmondta, hogy a fegyver értékesítése egyértelműen visszakövethető. A szerbiai gyártó, a Zastava Arms eladta a fegyvert az amerikai fegyverkereskedőnek – Century International Arms -, ami azt követően a Párizsban civileket gyilkoló terrorista kezében jelent meg.
A gyártó amiatt hozta nyilvánosságra a vásárló kilétét, mert korábban megállapításra került, hogy a terrortámadáshoz használt fegyverek Szerbiából származnak, emiatt a gyártóra hárult volna a felelősség. Brzakovic ugyanakkor kijelentette, hogy a Zastava nem hibáztatható a történtekért, ehelyett az amerikai fegyverkereskedő kell beszámoljon arról, hogy később kinek adta a Szerbiában vett fegyvereket.
A Century International Arms kétes üzletei először akkor kaptak nagyobb figyelmet, amikor 2011-ben a WikiLeaks nyilvánosságra hozta, hogy egy izraeli fegyverkereskedő, Ori Zoller felvásárol olyan, a második világháborúból visszamaradt fegyvereket, melyeket az Egyesült Államok Guetemalának adományozott. Az izraeli közvetítő ezeket a fegyvereket illegális úton visszajuttatta az amerikai céghez, ami nem nyomon követhető módon továbbadta a fegyvereket. A WikiLeaks akkor nyilvánosságra hozott adatai szerint ugyanez a cég számos fegyverszállítmányt küldött Belgiumba, nem-konvencionális hadviselés során alkalmazott termékek sokaságát értékesítette, emellett mesterlövész kiképzési programot működtetett.

http://www.hidfo.ru/2015/12/amerikai-fegyverkereskedo-adott-fegyvert-a-parizsi-terrortamadashoz/

“Hol a szír Reichstag?”

Moszkvában tegnap mintegy ötórás ülést tartott a Föderációs Tanács Védelmi és Biztonsági Bizottsága. A “vendég” Szergej Sojgu honvédelmi miniszter volt.
És elhangzott a kérdés: “Hol van a szír Reichstag?”
-“Az Eufrátesz partján” – hangzott el az orosz honvédelmi miniszter rövid-de velős válasza. Amivel egyértelműsítette: Raqqa a cél.
Szergej Sojgu egyértelműsítette: Oroszország a jelenlegieken túlmenően NEM KÍVÁN Szíria területén újabb orosz katonai bázisokat létesíteni.
Tegnap egyébként Szíria fölött ismét “belehúzott” az orosz légierő. Főként a Homsz, Aleppo és Idlib tartományik területein pusztította a dzsihadistákat.
Igor Konasenkov vezérőrnagy-szóvivő jelentette tegnap, hogy elsősorban a bagdadi Információs Központ által megadott célok levadászásával töltötték tegnap a napjukat a Szuhojok.
Észak-Irakban “visszanyalt a dzsihadista fagyi”! A “Ba`shiqah” nevű, az ankarai maffia által pátyolgatott latorbázisra lecsapott az keresztfiú-az ISIS! Négy ott állomásozó török katonai kiképző, és négy “mérsékelt” lator pusztult bele a majd félórás dzsihadista akcióba.
Az általk uralt területeken a sátánfattyak jószerével már csak a még megmaradt civil lakosság terrorizálásával foglalkoznak. Gázpalackokat kiköpdöső barkácságyúikkal.
Igen ám, de hamarosan elfogynak a gázpaslack-készletek is.

http://www.balrad.com/2015/12/17/hol-a-szir-reichstag/

Visszatáncolni a szakadék széléről: az első mérföldkő?

Tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a fiatal pároknak, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 35 sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy folyamatban van egy olyan intézkedéscsomag kidolgozása, amely jelentősen megkönnyíti az otthonteremtést a fiatal párok számára, és ezáltal ösztönözné a gyermekvállalást. Lázár János kifejtette, hogy a kormány megtárgyalta a lakásépítéssel kapcsolatos programot, melynek kapcsán számos változás várható. Nemsokára megfogalmazzák az új program végrehajtási rendeleteit, ami 25 év során a demográfiai katasztrófa elkerülésére tett első komoly lépésnek tekinthető.
“Önerős építkezéseknél ötmillió forintig visszaigényelhető lesz az ÁFA, tehát az ÁFA-tartalomból ötmillió forintot vissza lehet igényelni. […] A kormány döntött arról is, hogy a CSOK – a családi otthonteremtési kedvezmény – kapcsán újabb intézkedéseket vezet be, annak érdekében, hogy minél több legyen a vállalt gyermekek száma, és minél biztosabb legyen az otthonteremtés Magyarországon. […] Az új építésű lakásoknál két gyermek esetén 2 millió 600 ezer forintra nő, és három gyermek vállalásánál a kormány egy teljesen új programot hirdet. Az új programnak a lényege, hogy az, aki három gyermeket vállal – akár úgy, hogy még egy gyermeke sincs, vagy akár úgy, hogy egy gyermeke van vagy két gyermeke van -, minden egyes esetben a három gyermek vállalása tíz millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent, és ehhez a magyar kormány további tízmillió forintos hitelt biztosít, 25 éves futamidővel, és a kormány garantálja, hogy 25 év alatt a hitel kamata nem lehet több, mint 3 százalék.”
Az állam tehát tízmillió forint támogatást ad három gyerekre, emellett további tízmillió forintot 25 évre hitelként, maximum – az állam által garantáltan – 3 százalékos kamaton. “Ezt a szülőknek, a házaspároknak tíz éven belül kell vállalniuk, tehát a vállalt gyermeket a vállalástól számítva 10 éven belül kell teljesíteni. Tehát kellemes és hasznos is lehet ez a tevékenység – tíz éven belülre van egy konkrét családi program.”
Az országgyűlés döntött arról is, hogy 300 négyzetméteres lakóingatlanok esetében megszűnik az építkezési engedélyezési eljárás, ehelyett mindössze építési bejelentési kötelezettség lesz az építési hatóság felé. A kormány pedig 2016 januárjára egy további építésügyi reformcsomaggal áll elő.
“A bürokrácia csökkentésével támogatjuk az otthonteremtést, a bürokrácia csökkentésével támogatjuk azt, hogy a magyar családoknak megfelelő otthona legyen.”
Az intézkedéscsomag az első határozott lépés egy rendszerváltás utáni kormány részéről, melynek célja egyértelműen a magyarság elfogyásának megállítása. Korábban se a jobboldali, se a baloldali kormányok nem hoztak olyan intézkedéseket, ami a fiatalok Magyarországon történő otthonteremtését érdemben megkönnyítette volna – abban az értelemben, hogy valamennyi, igénybe vehető támogatásnak ki nem mondott előfeltétele, hogy a fiatal pár már eleve biztos egzisztenciával rendelkezzen. Az önerőből történő lakásépítésekhez adott támogatásoknak ki nem mondott előfeltétele volt az az anyagi stabilitás, amit a mai fiatalok többsége nem tud előteremteni, és éppen emiatt távoznak külföldre, illetve nem vállalnak gyermeket.
Az új programot megelőzően igénybe vehető, kisebb összegű támogatások szintén előfeltételezik, hogy a fiatal pár a lakásépítést megelőzően stabil egzisztenciával rendelkezik – emellett már eleve eladósodott, és hitel útján szerzett összeghez igényelne állami támogatást. Ugyanakkor, az úgynevezett családbarát intézkedések összessége sem volt elég hatékony ahhoz, hogy a fiatalok külföldre vándorlását megakadályozza, hiszen egy nyugati országban kapott magasabb bér lehetővé teszi a stabil egzisztencia megteremtését, miközben Magyarországon valamennyi igénybe vehető támogatással is nehéz otthont teremteni. A friss-diplomások körében magas munkanélküliség pedig garantálja, hogy többségük hitelhez se jusson.
Az új rendelkezések kidolgozása során a politikusok számos tényezőt kell figyelembe vegyenek. Többek között biztonsági garanciák sorát beépíteni, ami kiküszöböli a visszaélések lehetőségét (befektetési céllal történő lakásvásárlás). Eközben az új támogatás elég kiterjedt formájú kell legyen ahhoz, hogy elérje azokat a fiatalokat, akik éppen amiatt nem tudnak otthont teremteni Magyarországon, mert a feltételek nem teljesítése okán hitelhez sem jutnak. Amennyiben ennek megfelelő egyensúlyát megtalálják a törvényhozók, ez válhat az első olyan intézkedéssé a demokratikus Magyarországon, ami valóban a demográfiai katasztrófa megállításának egyik első mérföldköveként értékelhető.


http://www.hidfo.ru/2015/12/visszatancolni-a-szakadek-szelerol-az-elso-merfoldko/

Falra hányt borsó

*Tisztelt Miniszterelnök Úr, kedves Viktor!*

Gyakorlatilag egykorú vagyok Önnel, 1989-ben szereztem orvosi diplomát. Az utolsó egyetemi években már mi is lázasan „ittuk” a politikát, és próbáltunk eligazodni a nehezen értelmezhető magyar politikai erőtérben.

Pályaválasztásunkból adódóan történelmi ismeretek kevéssé segítettek bennünket a tájékozódásban. Akkor még a nemzetközi viszonyok oly tisztának, egyértelműnek tűntek, (lásd még Francis Fukuyama 1989-es művét a történelem végéről) hogy azon nem is törtük a fejünket. (O sancta simplicitas!)
Nos, akkor átszellemülten figyeltük az eseményeket, libabőrösen hallgattuk többek között az Ön beszédét Nagy Imre újratemetésen, és éreztük, hogy rendkívüli dolgok történnek. Optimisták voltunk, mint mindenki. Az egészségüggyel kapcsolatban talán még inkább, hiszen azzal a tudattal mentünk az „orvosira”, hogy sokat kell tanulnunk, nagy felelősséggel sokat kell majd dolgoznunk, de mégis az egészség a legnagyobb kincs, hiszen még a Kádár rendszerben is jó egzisztenciát biztosított a benne dolgozóknak.

Hát még most, hogy egy érték-alapú nyugati típusú demokrácia építésébe kezd az ország! Ezzel szemben elkezdődött a magyar egészségügy negyedszázados gyalázatos leértékelése. Egy emberöltőn keresztül kopott az ágazat reputációja, kis hullámvetések mellett folyamatosan szembesültünk a „még mindig van lejjebb” tendenciájával.
A levél nem ennek a szomorú folyamatnak a részletezéséről, vagy a drámai hanyatlás bizonyításáról szól.
Bizonyítéknak elég az ágazatban bekövetkezett költségrobbanás ellenére 25 éves távlatban folyamatosan szűkülő GDP-arányos ráfordítás ténye.
Levelemnek nem célja a politikai hitvallás, ennek ellenére fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár személyes kapcsolatom a pártjával soha nem volt, jómagam az Ön híve vagyok. A mi generációnkból sokan vagyunk így, tudtunk együtt gondolkodni Önnel, családot, munkát, nemzetet érintő beszédei és cselekedetei hitelesnek tűntek, utólag is igazolódtak.
Arra kérem, Miniszterelnök Úr, hogy a fizetésemelésért feltételként szabott „nem fogadunk el hálapénzt, és nem hagyjuk el az országot” nyilatkozat követelésével ne alázzon meg bennünket!

A hálapénz rendszerét NEM MI vezettük be! Beleszülettünk, és szégyen, hogy egy ilyen gyönyörű szakmát – sokaknak egy életen keresztül, nekünk MÉG MINDIG – ilyen körülmények között kell végeznünk. Önök (a mindenkori politikusok) szemforgató módon rosszallják a hálapénzt, pedig cinkostársak ebben az egészségügy gépezetét kórosan ugyan, de életben tartó tisztességtelen társasjátékban. A pénzt ugyanis, amit törvényesen kellene a rendszerbe vinni, a bajbajutottakkal és hozzátartozóikkal fizettetik ki, így a költségvetésből közvetlen politikai haszonszerzésre alkalmasabb dolgok valósulhatnak meg.
2010-es hatalomra kerülésüket követően súlyos bel- és külföldi konfliktusok árán ágazati különadókat vetettek ki.
Ezek a források segítettek a költségvetés egyensúlyának helyreállításában és a hiány 3 százalék alá szorításában. Nos, úgy érzem, ezt a különadót az egészségügyre már a rendszerváltás óta kivetették! Ez az Ön által is oly nagyra tartott Nemzet szempontjából talán legfontosabb ágazat már minden tartalékát felélte.
Működése elsősorban a humánerőforrás elkötelezett, önfeláldozó helytállása, és a fentebb említett hálapénz miatt lehetséges. A szűkös erőforrások miatt a megalázó, Kádár rendszerből átmentett mindennapos praktikák, hálapénz és magánrendelők világa recsegve-ropogva ugyan, de legalább helytáll, és ellátja a betegeket.
Önök jól tudják, hogy a hálapénzre, a külföldi munkavállalásra, és az állami intézményekben működő magánrendelőkre vonatkozó tilalmak egy ilyen szegény országban az emberek rossz ösztöneire építve széles társadalmi támogatottságot fognak kiváltani.
Azonban tudniuk kell, hogy a magyar orvosok világviszonylatban (és nem csak az OECD országokhoz mérten) kifejezetten szegénynek számítanak, és csak egy valóban elenyésző része keres a nyugati viszonyokhoz mérhető szinten.
Az orvosok elvándorlása miatt korábban már kényszerű béremelések történtek, ennek igazságosságát – együtt érezve az ország általános állapotával – nem firtattuk, örültünk, hogy fiataljaink egy részét itthon maradásra késztette.
össz
Közben az országban EU-forrásokból jelentős kórházi építkezések indultak, aminek nagyon örülünk. Ezek a beruházások azonban minimális hazai költségvetési pénzt emésztenek fel, szemben a stadionokkal.
Felhívom a figyelmét azonban, hogy az alulértékelt egészségügyi személyzet sokkal közelebb áll a világszínvonalhoz, mint a futballistáink! (Még szerencse, hogy nem fordítva!) De ha pár év múlva a szép új stadionjainkban a mai színvonal lesz, az új kórházakban pedig komoly működési zavarok lesznek a maradék orvosgárda kiöregedése és az elvándorlása miatt – na, akkor kell majd elszámolni a lelkiismerettel, meg a választókkal!
A helyrehozatal pedig hosszú ideig fog tartani, és sokkal drágább lesz. Ez a forgatókönyv az Ön és pártja politikai tőkéjének erodálásához bőven elég lenne, hiszen az ismert hazai viszonyok között csak a két szélsőséges narratíva létezik.

A nagy formátumú, történelmi jelentőségű államférfi kedvenc sportjának felvirágoztatása, és a felelőtlen, voluntarista kalandor rombolása. Az erősen kontrasztos értelmezések közötti döntéshez a díszletet pedig a valóság fogja adni!
Mostanában kissé értetlenkedve folyamatosan arról értekeznek az elemzők hogy miért pártolt el a Fidesztől egy millió választó. Nos, véleményem szerint, ami most az egészségügyben történik, az egy kitűnő példa. Azt már a tudomásunkra hozta, hogy (sajnos) Miniszterelnök Úrnak az egészségügy nem prioritás, hiszen látjuk, mire képes a futball ügyéért. Ez rendben van, az Ön politikai pályafutása és teljesítménye, együtt a politikai paletta reménytelen kínálatával ezt számunkra elfogadhatóvá teszi. De hogy ilyen fölösleges, hangulatkeltő zsarolással álljanak elő, az kiábrándító, ráadásul visszahozza a balliberális oldal uralma alatti hangulatot. Ettől nem lesz több pénz, jobb ellátás és hangulat az egészségügyben.
Csak azt tudom mondani Önnek, Miniszterelnök Úr, amit Ön az évértékelő beszédében mondott Balog Zoltánnak: több önbizalmat! Csak tessék elkezdeni a bérfelzárkóztatást, aztán majd ha ez eléri azt a minimális elfogadható szintet, szép lassan a hálapénz ki fog kopni. A betegek nem adnak, az orvosok kinézik maguk közül azokat, akik még elfogadják, vagy kikényszerítik azt.
A külföldön dolgozó orvosok pedig szépen haza fognak szállingózni. Hiszen akik ezt a gyönyörű hivatást választják, eleve nagyobbrészt humán beállítottságú empatikus emberek, akiknek fontos, hogy magyar betegeket gyógyítsanak a saját hazájukban.
Akik itt maradtak, vagy hazajöttek, eddig is csak ilyen megfontolásból tették ezt, hiszen az egzisztenciális különbségek leírhatatlanok. Tehát csak pozitívan, és inkább az összetartozást, az Önöktől eddig inkább megszokott kölcsönös tiszteletet hangoztatva tessék kommunikálni! Most Önöknek kell megérteni, hogy jelen körülmények között – itt Európa közepén – a magyar orvosokkal szemben egyszerűen nincsenek alku-pozícióban!
Úgyhogy hagyják ezt az aláírósdit!
Ellenségek helyett nem szövetségesekre van szükségük az átalakításhoz?!
Jó egészséget és sikeres kormányzást kívánok Önnek!
Dr. Tóth László
50 éves, megyei kórházi főorvos két szakvizsgával. Eddig nyolc évetdolgoztam külföldön, hat éve magyar betegeket gyógyítok itthon.
Havi nettó bérem 260 000 Ft.
(K. W-K)

Bal-Rad komm: Ez a levél nem tegnap íródott. Úgy sejtjük, legalább két éve. Ám ha ez így van?-akkor még szomorúbb a kép! Hiszen a helyzet-a közegészségügyben-csak tovább romlott. Úgyhogy ez a levél csupán falra hányt borsó!
Megjegyezzük, hogy a közegészségügyben dolgozók fizetése csupán a probléma egyik szegmense. A kórházi főorvos ugyan pedzegeti levelében!-ám leírni vagy nem merte/nem akarta a valós okot. (Azt nem feltételezzük, hogy nem lenne vele tisztában.)
A levél akkor lenne “kerek”, ha az alapproblémát IS megemlítette volna! A magyar közegészségügyi finanszírozhatatlanságának okát.
EZ PEDIG AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG FÖLSZÁMOLÁSA, ÉS TELJES HIÁNYA!
Ennek pedig politikai oka van!
Ha pedig valaki erre a tényre rávilágít, RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI RENDSZERÜNK – A KAPITALIZMUS – BŰNÖS VOLTÁRA VILÁGÍT RÁ! Ez pedig nem más, mint a RENDSZER KRITIKÁJA, ÉS AKARVA-AKARATLANUL IS A VOLT SZOCIALIZMUS DÍCSÉRETE!
Ami viszont eleve megkérdőjelezi a rendszerváltás értelmét, és fölveti a politikai elit igen súlyos felelősségét. Akár büntetőjogi értelemben is!
HISZEN BŰNÖSEK!

Emberkereskedelem, huszonegyedik századi magyar módra

Bedrogozott magyar cégvezetőt találtak egy kambodzsai parkban

Kambodzsában találtak rá öntudatlan állapotban egy olyan magyar hajléktalanra, akinek több cég is volt a nevén – írja a Magyar Nemzet, amely szerint nem kizárt, hogy alvilági körök próbáltak így megszabadulni egy strómanjuktól.
kam
Augusztusban találtak meg egy öntudatlan állapotú, bedrogozott, vagy megmérgezett európai férfit Kambodzsa fővárosában, Phompen egyik parkjában, a férfi iratok és csomag nélkül, hiányos ruházatban volt – írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Idegenrendészeti őrizetbe került, ott merült fel egy európai őrizetesben, hogy a férfi által beszélt ismeretlen nyelv talán a magyar, majd a vietnami magyar nagykövetség segítségével sikerült ezt igazolni is.
Az 54 éves, Pest megyei hajléktalant, Jász-Suba Lászlót szombaton hozta haza a Baptista Szeretetszolgálat, egészen pontosan a cikkíró Lukács Csaba a külügy kérésére. A lap szerint a rossz szellemi állapotú férfi papíron két magyar és egy román cég ügyvezetője, és ezen cégek ellen adóhatósági eljárás folyik. Nem valószínű, hogy a vagyontalan, hajléktalan férfi maga alapította a cégeket, és aligha lett volna képes egyedül elutazni Kambodzsába. A vietnami követséggel folytatott telefonbeszélgetéséből legalábbis kiderült, hogy azt sem tudja, hogy milyen országban volt, kínaiaknak nevezte a helyieket.
Lukács Csaba cikke azt is felgöngyölíti, hogy a hajléktalan férfit három évvel ezelőtt találta meg egy “jótevő”, aki sufnit bérelt neki és cégeket alapított a nevére: a Gold Circle Trans Kft., a romániai Subakka Trans Srl., és a Subakka Autómester Kft. (később Subakka Metal Kft.) került a nevére.
A napilap cikke szerint az alvilág új stratégiája lehet, hogy a zűrös cégeket már nem egyszerűen hajléktalanok nevére írják, de a cégvezetőket megpróbálják eltüntetni a fenti módszerrel. A baptisták által kihozott Jász-Suba Sándort a cikkíró szerint már kétszer próbálták eltüntetni, előbb Romániában, Segesváron hagyták magára a papírok nélkül bolyongó férfit, aztán másodszorra Kambodzsában.
A férfit idehaza a baptisták elvitték arról a Pest megyei településről, ahonnan már kétszer is eltüntették rosszakarói, és egy védett házba került, hogy ne találják meg újra.
(Forrás. MNO)

Borzasztó a magyarországi adat – Élen az önpusztításban

Kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság az alkohol, hangoztatják, legfőképp a szeszek kedvelői. Nos, e tételre alaposan rácáfol a rotterdami Erasmus Egyetem kutatása, mely kimutatta: 17 megvizsgált európai ország közül Magyarországon halnak meg a legtöbben alkoholhoz köthető betegségek miatt. Nem kérdés, esetünkben valószínűleg a mértékkel lehet a probléma…
alk
A kutatók 1990-től keresték az összefüggéseket a halálozások és az alkoholfogyasztók társadalmi és gazdasági helyzete között, s arra jutottak, hogy bár sok országban a magasabb státusszal és jövedelemmel rendelkezők többet és gyakrabban isznak, mégis a kevésbé képzett és a szerényebb körülmények között élők halnak meg többen az alkohol miatt. Az okokat keresve úgy találták, hogy a szegényebbek körében gyakoribbak a veszélyes alkoholfogyasztási szokások, például, hogy valaki az öntudatlanságig leissza magát, gyakran silány minőségű szeszeket fogyasztva.
Ez lehet az oka annak is, hogy körükben gyakrabban alakulnak ki súlyos, krónikus betegségek, például májkárosodás, szív- és érrendszeri problémák, valamint a rák különböző típusai. Magyarországon évente körülbelül kétezren halnak meg a mértéktelen szeszfogyasztás számlájára írható daganatos betegségekben.
Ami különösen aggasztó, hogy egyre több tizenéves fogyaszt rendszeresen alkoholos italokat.
Az ivászatnak számos veszélyes formája terjed köztük, ilyen többek között a versenyivás, melynek lényege, hogy minél rövidebb idő alatt minél több italt hajtsanak le. Az eredmény nem kétséges….
A kamaszkorban kialakuló káros szenvedélyektől nehéz szabadulni, s ezek gyakran egy életen át elkísérik az embert, komolyan befolyásolva az életminőséget, az egészséget. Úgy tűnik, hogy a tiltás, az alkoholos italok árusításának szigorítása nem vezet eredményre, inkább a felvilágosítás és az oktatás eszközeivel kellene hatékonyabban élni. A tét nem kevés: a jövő társadalmának az egészsége.
1,5 millióra tehető hazánkban az alkoholisták száma. Szinte valamennyi családot érinti a probléma.
50 százaléka a 16 éves fiataloknak rendszeresen fogyaszt alkoholt.
agy
(Forrás: szabadfold)
Bal-Rad komm: “…50 százaléka a 16 éves fiataloknak rendszeresen fogyaszt alkoholt…” – a nem ismert arányú drogfogyasztás mellett.
Bizony a tét nem kicsi! A JÖVŐ TÁRSADALMA A TÉT! A JÖVŐ MAGYARORSZÁGA A TÉT!
A rendszerváltást követő időszakban – a tömeges munkanélkülivé válás időszakában – a munkanélkülivel “megáldott” családokban megjelent depresszió és az alkoholizmus. Ami beindított egy spirált, hiszen az alkoholista még ha szeretett is volna kigyógyulni ebből a szenvedélybetegségéből, pénz híján nem jutott terápiára. A járulékos egészségügyi hatásokról nem is beszélve. És akkor még meg sem említettük a családra gyakorolt hatást.
Az nyilvánvaló, hogy a rendszerváltást követően az addig biztos munkahellyel és kiszámítható jövővel kalkulálók talajvesztettsége és az alkoholizmus között közvetlen összefüggés van. Meg kell jegyezni, hogy a magyarok azért mindig “nagyivók” voltak, ugyanakkor az alkoholizmus elburjánzása és a kilátástalannak ítélt élethelyzet között közvetlen összefüggés van.
A családra gyakorolt hatása pedig valódi nemzettragédia. Hiszen a családi hatás tovább gyűrűzik a társadalom felé.
Elcsépelt megállapításként hangozhat, DE AZ ALKOHOLIZMUS ELBURJÁNZÁSA IS A RENDSZERVÁLTÁS ROVÁSÁRA ÍRHATÓ!
Amennyiben pedig “…Szinte valamennyi családot érinti a probléma…” – a baj orvosolhatatlan mértékű. A MAGYAR TÁRSADALOM BETEG LETT!
Egy beteg társadalmat pedig a legkönnyebb uralni! Ha pedig ez a megállapítás igaz lehet, akkor jöhet a kérdés: akarja-e a politika ŐSZINTÉN ORVOSOLNI AZ ALKOHOLIZMUS ÉS A DROG OKOZTA PROBLÉMÁKAT-POLITIKAI MÓDSZEREKKEL!
Aligha!