2017. július 12., szerda

Hol a világkormány? –Kína és Németország venné át a stafétát a leköszönő USA-tól?

china-angela-merkel-xi-jinping
A nagybetűs Világkormány, vagyis egy szinte minden országot átfogó központi hatalom kialakulásának elméletét valószínűleg nem kell külön bemutatni, hiszen az alternatív médiának köszönhetően az elképzelés talán azok előtt sem ismeretlen, akik nem annyira járatosak a Jelenések könyvében. Maga a szó annyira közismertté vált, hogy azok, akik a létrehozásán fáradozni hivatottak, manapság nem is igen szeretik használni és inkább „globális gazdasági resetként”, „új multilaterizmusként” vagy legújabban, pontosabban az USA lassú, de biztos hanyatlásával, „az egypólusú világrend végeként” emlegetik.
Bármilyen címkét használunk is, a lényeg, hogy a „régi világ” teljes és minden területet érintő destabilizációjáról van szó, hogy annak helyébe egy szorosan felügyelt egységes világhatalom léphessen.
A jelek szerint ennek a rendszernek nem az Egyesült Államok, vagy a dollár, de mégcsak nem is a „nyugat” lesz a legfőbb tengelye, hiszen kicsoda ténykedne minden erejével egy olyan valaminek a meggyengítésén, amire élete főművét szándékozik építeni? Márpedig az Egyesült Államokkal pontosan ez történik.
Az a vélekedés se nagyon állja meg a helyét, hogy ebben az erőfeszítésben a nyugat csap össze a kelettel, mégpedig úgy, hogy a kelet a rosszban sántikáló nyugatnak próbál ellenállni. Pedig az egymással elvileg harcban álló nyugat és kelet nemzetei ugyanazokkal a tanácsadókkal és szövetségesekkel rendelkeznek és a céljaik is eléggé egybeesnek.
Konfliktus attól még van bőségesen, de inkább csak amolyan színházként. Persze ettől függetlenül ebben a színdarabban mégiscsak hús vér emberek szerepelnek, akik időnként igazi vérrel fizetnek a szereplésért.
Tényleg színház lenne az egész világ és „színész benne minden férfi és nő”William Shakespeare, Ahogy tetszik? Mert miközben egyesek azt gondolják, hogy központi irányítás alatt minden felett hatalmat gyakorolhatnak, a szabadságot soha nem lesznek képesek felszámolni, mert azt e világon felül álló mércével osztják és nem globális bürokraták kegyeitől, vagy online ügyintéző algoritmusoktól függ, hanem Annak a Lelkéből árad, Aki kétszer is életet adott nekünk. Erre gondolhatott Dávid is, amikor a 2. Zsoltárban azt írta, hogy az egekben lakozó tényleg csak nevetni tud az ilyen erőfeszítéseken és inkább arra inti a föld királyait, hogy térjenek észhez.
De visszatérve ennek a hús-vér világnak ahhoz a bizonyos készülő kormányához, felmerül a kérdés, hogy amennyiben tényleg készülődik egy ilyen, mégis hogyan és honnan érkezik? Amennyiben az USA, a szorosabb felügyelet elérése érdekében tényleg kispadra kerül, hol fog meggyökerezni ez a kormány?
Mivel a kelet és a nyugat minden jel szerint egy kapura játszik, nem meglepő, hogy a jelen állás szerint mindkét égtájon találunk új jelöltet.
Az elképzelés nem hajmeresztő. Még a Bloomberg is írt róla néhány napja, kijelentve, hogy „miközben az USA visszavonul a világvezetői szereptől, Kína és Németország a helyére áll”, illetve, hogy Donald Trump „hidegháborús ellenfeleket és barátokat egyesít maga ellen”. Szóval Kína és Németország. És szocializmus.
Egy ilyen német-kínai kapcsolat furcsának tűnhet, pedig a két országban több a hasonlóság, mint gondolnánk. Németország az Európai Unió ipari és gazdasági magja, Kína pedig ugyanezt a szerepet tölti be Ázsiában. Kína kapitalista hobbikat űző kommunistaként játszik, Németország pedig szocialista programokat integráló és egyre több társadalmi igazságosság mantrát kántáló kapitalistaként. Lényegében azonban mindkét ország kollektivista, tehát tökéletes kiindulópont a világraszóló terv megvalósításához.
A Németországot egyre inkább uraló multikulturalizmus pedig tökéletes ideológia a határok eltörléséhez, a tömeges népvándorláshoz, az ideológiák gyors terjesztéséhez vagy a szuverenitás eltörléséhez. Ezen kívül a német példát sokan Trump antitézisének tartják.
Kína ezidáig inkább egy elnyomó gazdasági tesztterepnek számított. Az ország ötéves programjának legfőbb elemei az állami segélyek és az egyetemes egészségügyi ellátás. Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy egy olyan országban ahol milliók élnek napi néhány száz forintból, az embereknek nem sok választása van azon kívül, minthogy elfogadják az állami alamizsnát. A kínai gazdaság éppen csak annyira elviselhetetlen, hogy azért a forráspontot ne érje el, ez pedig tökéletes modell a világtervezők számára.
Ugyanakkor köztudott, hogy Kína remek kapcsolatokat ápol a globális intézményekkel és az elsők között szorgalmazta egy új globális valutarendszer bevezetését, ráadásul azóta a jüan az IMF valutakosarába is bekerült, remekül szemléltetve a jó viszonyt. Emlékezzünk, hogy a világvaluta bevezetése milyen fontos szerepet játszik a globális játékban.
Azonban egy ilyen terv csak akkor kivitelezhető, ha marad a földnek néhány pontja, ami viszonylag stabil marad, ahol az illetékesek konszolidálhatják tőkéjüket és felállíthatják hídfőállásaikat a következő támadáshoz. A német-kínai kapcsos jó választásnak tűnhet.
Kína Németország első számú kereskedelmi partnere, Németország pedig a kínai befektetések leginkább preferált helyszíne Európában. A múlt hónapban Angela Merkel és Li Ko-csiang személyesen is találkoztak, hogy megerősítsék országaik kapcsolatát a Donald Trump által népszerűsített protekcionizmussal szemben.
„Kína stratégiai és még fontosabb partnerré vált… A globális bizonytalanság korában élünk, így felelősek vagyunk több területen is kiterjeszteni partneri kapcsolatainkat és a jogrenden alapuló világrendért küzdeni…”
mondta Merkel.
Németország pekingi nagykövete pedig azt mondta, hogy országa „a kelet felé mozdul” illetve, hogy „az USA egy vákuumot hagyott maga után, miután kiszállt a Csendes-óceáni Partnerség megkötésére irányuló törekvésekből”.
Vagyis Trump a tökéletes katalizátor. Mindent rá lehet kenni. A világ előtt Trump hivatott képviselni a „régi világot” és annak minden „barbár” hagyatékát, Németország és Kína pedig fokozatosan az új szimbólumaivá válnak.
Mi pedig emlékezzünk, hogy mindez tényleg csak a díszletet szolgáltatja az igazi történethez, aminek nem kormányok, de még csak nem is nemzetek vagy titkos társaságok, hanem te meg én vagyunk a főszereplői, együtt pedig mégiscsak egy romolhatatlan ország örökösei, pedig még egy hivatalba se kellett elzarándokolnunk állampolgárságot igényelni, mert maga az ország jött el hozzánk, hogy bennünk lakozzonLukács, 17,21 és megálljon örökkéDániel 2,44 és ez a még el sem jött, de már lassan el is múló világkormánnyal vagy anélkül is így van.
Brandon Smith cikkének felhasználásával
http://idokjelei.hu/2017/07/hol-a-vilagkormany-kina-es-nemetorszag-venne-at-a-stafetat-a-lekoszono-usa-tol/

Németország vezető elektrotechnikai cége megkerülte az oroszellenes szankciókat

Németország vezető elektrotechnikai cége, a Siemens gázturbinát gyártott a Krím-félszigeten működő orosz cégeknek. Úgy tűnik, az oroszellenes szankciók csak a gyenge piaci riválisokra érvényesek.
A német külügyminisztérium szóvivője közölte: folyamatban van annak kivizsgálása, hogy a Siemens megsértette-e az oroszellenes szankciókat. A vezető német elektrotechnikai cégről ugyanis kiderült, hogy gázturbinákat adott el a Krím-félszigeten működő orosz vállalatoknak.
Szerdán a Reuters hírügynökség számolt be arról, hogy Oroszország a Siemens által gyártott gázturbinákat szállított a Krím-félszigetre, annak ellenére, hogy az Európai Unió többször is meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat.
A Siemens szóvivője, Michael Friedrich a történtek után a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a vállalat nem adott el gázturbinákat Oroszországnak a szankciók megkerülésével.
Szombaton azonban olyan információk jutottak nyilvánosságra, miszerint egy részben a Siemens által tulajdonolt cég, a ZAO Interautomatika végzi gázturbinák működésbe helyezését a Krím-félszigeten.
A Krím-félsziget egy 2014-es népszavazáson hozott abszolút többségi döntés alapján újraegyesült Oroszországgal. Az Európai Unió ezt követően hozott szankciókat Oroszország ellen, ezáltal megtiltva bizonyos termékek értékesítését és befektetéseket a Krím-félszigeten. 2017 júniusában az EU újabb hat hónapra meghosszabbította a szankciókat.

http://www.hidfo.ru/2017/07/nemetorszag-vezeto-elektrotechnikai-cege-megkerulte-az-oroszellenes-szankciokat/

Kudarcot vallott az EU embercsempészet-ellenes művelete

A brit Lordok Háza uniós ügyekért felelős külügyi albizottságának értékelése szerint kudarcot vallott a Földközi-tengeren zajló embercsempészet ellehetetlenítését célzó uniós kezdeményezés, az Operation Sophia.
A Sophia művelet főként olyan intézkedésekből állt, melyek azt hivatottak elősegíteni, hogy az Európai Unió be tudja azonosítani és le tudja foglalni azokat a hajókat, melyekről feltételezhető, hogy segítségével a tulajdonosaik migránsokat csempésznek Európába. A művelet célja az volt, hogy “megzavarja a Földközi-tengeren működő embercsempész-hálózat tevékenységét”, ezáltal elkerülhető legyen, hogy még több migráns fulladjon a tengerbe.
“Az Operation Sophia nem tudta elérni kitűzött célját, ami az embercsempészek üzleti modelljének megzavarása volt. A Földközi-tengeren át zajló illegális bevándorlás 18%-kal nőtt a tavalyi évhez képest.” – áll a jelentésben.
A jelentés tartalmához az albizottság elnöke, Sandip Verma hozzáfűzte, hogy a tengeri misszió nem megfelelő eszköz volt a migráns-csempészet elleni harcra.
“Az EU és a brit hatóságok a jövőben a migráció forrásországaira és a tranzitországokra kell összpontosítsanak, hogy biztosítsák a gazdasági növekedést és megfelelő kormányzást ezekben az országokban.” – mondta.
A jelentés szerint a művelet 2015 júniusi meghirdetése óta az Operation Sophia hajói több mint 33 ezer migránst “mentettek ki” a tengerből és hoztak partra Európában.

http://www.hidfo.ru/2017/07/kudarcot-vallott-az-eu-embercsempeszet-ellenes-muvelete/

Soros levegőnek nézi a magyarországi zsidóság nagy részét

G. Soros szerint a vele egyetértő befolyásos személyek az egész magyarországi zsidó közösség vezetői. Eközben több zsidó vezető is támogatásáról biztosította a Soros elleni plakátkampányt – őket és követőiket G. Soros következetesen levegőnek nézi.
Köszönetet mondott G. Soros amerikai milliárdos azoknak az aktivistáknak, akik rongálást követnek el és letépkedik a “Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” feliratú plakátokat. A spekuláns szerint a kormány antiszemita kampányt folytat, ami félelemmel és rettegéssel tölti el a magyarországi zsidó közösséget.
Soros szerint a plakátkampány antiszemita, mert az emberek mást látnak, mint ami a plakáton van – és azon oknál fogva, hogy az antiszemiták odaképzelnek a plakátra valamit, ami nincs is ott, ez a plakátkampány antiszemita. G. Soros azt is kifejti, hogy szerinte a magyarországi zsidók is odaképzelnek valamit a plakátra, ami egyébként nincs ott – és mivel rettegnek attól, amit odaképzelnek, a plakátkampány antiszemita.
Ha nem lenne így is elég szürreális ez az érvelés, G. Soros a BBC által idézett közleményében azt is kijelenti, hogy azok a zsidó vezetők, akik a fentiekkel egyetértenek, az egész magyarországi zsidóság vezetői.
“Örülök, hogy számtalan állampolgárral együtt a magyar zsidó közösség vezetői is felszólaltak a plakátkampány ellen” – írta.
Napokkal ezelőtt Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke egy levélben arra kérte a kormányfőt, hogy állítsa le a – szerinte – antiszemita plakátkampányt. G. Soros közleményéből pedig kiderült; szerinte Heisler András minden magyarországi zsidó vezetője.
A milliárdos spekuláns véleményének némileg ellentmond, hogy korábban Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija egyértelműen kijelentette, hogy a G. Soros ellen folytatott kampány nem antiszemitizmus, mert a kampányban “Soros nem mint zsidó, hanem mint a globális kapitalizmus szimbóluma jelenik meg.”
G. Soros közleményéből azonban kiderült, hogy Köves Slomó nem a magyarországi zsidóság vezetője, mert szerinte “a magyarországi zsidó közösség” vezetői azok az emberek, akik felszólaltak az antiszemita plakátkampány ellen.
Látható, hogy az amerikai milliárdost nem igazán érdekli, mit gondolnak a magyarországi zsidók Heisler Andrásról. Ő a magyarországi zsidók vezetője, és kész.
G. Sorost az sem igazán érdekli, hogy a MAZSIHISZ hivatalos állásfoglalásaiban gyűlöletkeltőnek nevezi a bevándorlásellenes plakátkampányt, ezzel gyakorlatilag azt az álláspontot képviselve, hogy akár zsidógyilkosokat is be kell engedni Magyarországra – amivel a magyarországi zsidók egy tekintélyes hányada aligha ért egyet.
Nemrég nyilvánosságra jutottak egy kutatás eredményei, amiből kiderült, hogy a nyugat-európai országokban az antiszemita indíttatású erőszakos bűncselekmények abszolút többségét migránsok követik el. Nem a szélsőjobboldal, hanem többnyire szélsőbaloldali, muszlim fundamentalista bevándorlók.
Őket engednék be Európába és Magyarországra azok a zsidó vezetők, akiknek elég pénzük és befolyásuk van ahhoz, hogy minden zsidók vezetőjének szerepében tetszelegjenek. Összekacsintanak az amerikai milliárdossal, és felszólalnak a plakátkampány ellen, ami az emberek támogatását próbálja elnyerni ahhoz, hogy a kormány határon kívül tarthassa a migránsokat. Azokat a migránsokat, akik a szélsőjobboldallal ellentétben nem szóban és véleményben antiszemiták, hanem sokan közülük ténylegesen zsidókat öltek, és ezt Európában akarják folytatni, emiatt mostanra nyugat-európai zsidók tízezrei menekültek Izraelbe.
G. Soros szerint ezek az emberek a magyarországi zsidóságot képviselik. Hogy erről mit gondol “a magyarországi zsidóság”, azt nem tudjuk (a levél tartalmából ítélve valószínűleg Heisler András sem), de G. Soros érvrendszere, miszerint a zsidógyilkosságok közepette inkább odaképzelt dolgok miatt kell aggódni, elég szürreális ahhoz, hogy a vele egyetértőket ne lehessen a magyarországi zsidóság vezetőinek nevezni.

http://www.hidfo.ru/2017/07/g-soros-levegonek-nezi-a-magyarorszagi-zsidosag-nagy-reszet/



Több kontinensen is biztonsági kockázatnak tartják G. Sorost

Az Egyesült Államokban, a Közel-Keleten és Európában is biztonsági kockázatot jelent a hírhedt spekuláns. Európában és Izraelben az államhatalom aláásásáért, az Egyesült Államokban a dolgozó emberek kifosztásáért tették felelőssé G Sorost.
Aligha fog ellentmondásba keveredni Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, ha a Soros-szervezetek elleni fellépésről van szó – írja a Haaretz izraeli napilap. Kiderült: Soros egyike azoknak a befolyásos zsidóknak, akit még a magára minden zsidó képviselőjeként tekintő Netanjahu sem hajlandó védelmébe venni. A lap azt írja, az izraeli kormányfő teljes mértékben megérti, hogy Magyarországon miért zajlik intenzív kampány Soros ellen, hiszen a befolyásos milliárdos az államhatalom aláásását folytatja, vagyis biztonsági kockázattá vált Magyarországon.
“Az egyik ok, amiért Netanyahu számára nem kifizetődő Orbán kritizálása Soros ügyében, hogy megérti; Magyarországon olyan, Soros által támogatott NGO-kat akarnak kiszorítani, melyek őt politikailag aláássák” – írták.
A Haaretz emellett visszaidézi, hogy Netanyahu egyértelműen állást foglalt a Soros-ellenes kampányt kritizálókkal szemben, amikor arra utasította az izraeli külügyminisztériumot, hogy vonja vissza a magyarországi kampányt elítélő nyilatkozatot. A történtek után a Jerusalem Post arról számolt be; az izraeli kormányfőt már azzal vádolják, hogy antiszemitákat támogat. Ez azonban aligha változtat a Soros által pénzelt NGO-kal kapcsolatos állásfoglaláson, és várhatóan nem a magyar kormányt antiszemitizmus miatt elítélés fogja adni a július 18-i Netanjahu-Orbán találkozó alaphangját.
“Netanyahu a zsidó nép vezetőjének láthatja magát, de van néhány zsidó, aki mellett nem fog lelkesen kiállni. Soros valószínűleg előkelő helyen szerepel ezen a listán” – áll a beszámolóban.
A Haaretz emellett visszaidézi, hogy Soros tevékenységét nem csak az európai kontinensen és a Közel-Keleten, de az Amerikai Egyesült Államokban is mélyen elítélik. “Sorost felmagasztalja a baloldal, és démonizálja a jobboldal; a politikai paletta egyik része a szabad és igazságos világ felé haladásként látja az ő munkáját, de a másik – különösen a szélsőjobboldal – úgy látja Sorost, mint aki fondorlatos, akár sátáninak mondható törekvéseket tesz egy új világrend létrehozására.”
A lap visszaidézi, hogy a Trump-kampány utolsó felvonásában G. Soros olyan vádakkal találta szembe magát, miszerint “egy globális hatalmi struktúrát működtet, ami felelős azokért a gazdasági döntésekért, melyek kirabolták a munkás embereket, megfosztották országunkat a jóléttől és néhány nagy vállalat zsebeibe tették a pénzt.”
A Haaretz ráadásul utalást tesz arra, hogy a magyar kormány által hozott NGO-törvény nagyon emlékeztet arra az új szabályozásra, amit Oroszország szintén a Soros személyéhez köthető szervezetek miatt vezetett be. “Két Soros-csoportot – a Nyílt Társadalom Alapítványokat és a Nyílt Társadalom Intézet Segítő Alapítványát – 2015-ben “nemkívánatossá” nyilvánították Oroszországban, mert fenyegetést jelentenek az állam biztonságára” – írták.
Bár a magyarországi baloldal képviselői szeretnek úgy hivatkozni G. Sorosra, mint egy alaptalanul bűnbakká kikiáltott személyre, talán mégiscsak lehet alapja a vele szemben felhozott vádaknak, ha egymástól függetlenül, több kontinensen is ugyanazzal vádolják a hírhedt spekulánst: aláássa a demokratikusan megválasztott vezetők hatalmát, fenyegetést jelent az ország biztonságára.

http://www.hidfo.ru/2017/07/tobb-kontinensen-is-biztonsagi-kockazatnak-tartjak-g-sorost/

A moldovai államfő szerint van alternatívája a Fenevad-tagságnak

Igor Dodon moldovai államfő elmondása szerint országa idővel csatlakozhat az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz, ami mára egy valós alternatíva az Európai Uniós csatlakozással szemben.
Dodon a Belarusz-1 televíziónak adott interjú során kifejtette; országa talán idővel az Eurázsiai Gazdasági Unió tagjává válik, de ez olyan döntés, amiről kizárólag az emberek dönthetnek népszavazással.
Az államfő óva intette a nyugati országokat attól, hogy arra kényszerítsék Moldova lakosságát, hogy válasszon a Kelet és Nyugat közt; a friss közvélemény-kutatások szerint egy ilyen szavazáson a választók többsége az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz csatlakozást támogatná.
“Ukrajnát választásra kényszerítették: vagy az Európai Unió, vagy az Eurázsiai Gazdasági Unió. És mi történt? Katasztrófa. Emiatt kell kiegyensúlyozott külpolitikát folytatnunk. Legyen társulási egyezményünk az EU-val, de ha ez a szabad kereskedelem akadállyá válik, másra van szükségünk. Az Eurázsiai Gazdasági Unióval is köthetünk szabadkereskedelmi egyezményt.”
Márciusban Dodon aláírt egy együttműködési megállapodást az Eurázsiai Gazdasági Unióval. A moldovai államfő a januárban Vlagyimir Putyin orosz államfővel folytatott megbeszélések során fejezte arra vonatkozó szándékát, hogy országa megfigyelői státuszhoz jusson a szervezetben. Elmondása szerint az Európai Unió és Moldova közti társulási egyezmény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert a moldovai cégek részesedése az orosz piacon nagy mértékben csökkent, de eközben az EU területére irányuló export is lecsökkent.
Az Eurázsiai Gazdasági Unió tagjai jelenleg Oroszország, Kirgizisztán, Kazahsztán, Belorusszia és Örményország.

http://www.hidfo.ru/2017/07/a-moldovai-allamfo-szerint-van-alternativaja-az-eu-tagsagnak/



Az EU zászlaja alatt lopták szét az ország vagyonát, a Nyugat támogatta őket

A moldovai államfő szerint a nyugati országok támogatták a kormányt az ország vagyonának szétlopásában, mert ezáltal megőrizhették befolyásukat a térségben. A korrupció volt az alapja Moldova EU-párti politikájának.
A nyugati országok pénzügyileg és “geopolitikai” értelemben is támogatták Moldova kormányát, annak ellenére, hogy tisztában voltak annak korrupt gyakorlatával – s tették mindezt annak érdekében, hogy megőrizzék befolyásukat a térségben, és megakadályozzák az orosz befolyásszerzést – mondta Igor Dodon egy olasz TV-csatornának nyilatkozva.
“A Nyugat büszke volt arra, hogy a moldovai kormány Európa-pártinak nevezte magát. A Nyugat szemet hunyt minden felett, ami itt történt – afelett is, hogy az uniós pénzeket ellopták. Azáltal, hogy a kormány Európa-pártinak nevezte magát, a kormány is zsarolta a Nyugatot: ha nem hunytok szemet az intézményesített rablás felett, jönnek helyettetek az oroszok” – mondta.
A moldovai államfő hozzátette, hogy – a fentiek miatt – a nyolc éven át biztosított anyagi támogatás és a társulási egyezmény aláírása ellenére is megroppant a moldovaiak Európai Unióba vetett bizalma.
“Az emberek végignézték, ahogy a korrupt politikusok az EU zászlaja alatt kirabolják az országot. Majd elkezdtek kérdéseket feltenni: miért kellene közeledniük Európához, ha Európa támogatta mindezt? Az emberek elkezdtek más irányba fordulni” – mondta.
Dodon a 2016-os kampány során hangsúlyozta, hogy Moldova helyre kell állítsa a stratégiai partnerséget Oroszországgal, vissza kell juttassa a moldovai termékeket az orosz piacra, és normalizálnia kell az energiaszektorban folytatott együttműködést.

http://www.hidfo.ru/2017/07/az-eu-zaszlaja-alatt-loptak-szet-az-orszag-vagyonat-a-nyugat-tamogatta-oket/

Külügyminiszter: Merkel felelős a Hamburgban tomboló erőszakért

Sigmar Gabriel német külügyminiszter és alkancellár kedden azt mondta, Angela Merkel felelős a G20 csúcstalálkozó idején történt erőszakos cselekményekért, de nem hajlandó felelősséget vállalni.
Erőszakos szélsőbaloldali tüntetések zajlottak a G20 csúcstalálkozó idején, amit pénteken és szombaton tartottak Hamburgban. A rendezvény során az utcákon összecsapások történtek a rendőrök és tüntetők közt, majd elszabadultak az indulatok; baloldali extrémista csoportok autókat gyújtottak fel, Molotov-koktélokkal dobálták a rendőröket, emellett tömeges fosztogatás zajlott a városban. A csúcstalálkozó alatt összesen 476 rendőr sérült meg, és mintegy 230 tüntetőt őrizetbe vettek, ebből közel 190 főt letartóztattak.
“Ahelyett, hogy közös választ adnának arra, hogyan lehetséges, hogy bűnszervezetek európai szervezkedést folytattak és Hamburgba jöttek végrehajtani az alaposan kitervelt bűncselekményeket, miért nem akadályozták ezt meg a titkosszolgálatok, és hogyan lehetséges, hogy az európai hatóságok sem tudtak az előkészületekről, ehelyett inkább egy gonosz és szégyenletes kampány vette kezdetét.” – mondta Sigmar Gabriel (SPD) egy német sajtóorgánumnak adott interjú során.
Sigmar Gabriel “teljes kudarcnak” nevezte a G20 csúcstalálkozót, hangsúlyozva, hogy a háborúkra, polgárháborúkra, menekültválságra, éhezésre és szegénységre továbbra sem sikerült megoldást találni. A külügyminiszter emellett azt mondta, elítéli Angela Merkelt, amiért a Hamburgban készült “attraktív képeket” választási kampány céljára használja.
Sigmar Gabriel elmondása szerint Angela Merkel a G20 csúcstalálkozón készült fotókat kampánycélra felhasználva “a világ vezetőinek egyikeként” próbálja mutatni magát a választóknak, a tomboló erőszak és a fosztogatások kapcsán pedig másra hárítja a felelősséget.
Németországban szeptember 24-én tartanak szövetségi választásokat, melynek eredményeként új kormányt és kancellárt választanak. A CDU/CSU pártok és a SPD a két fő rivális a választási kampányban.

http://www.hidfo.ru/2017/07/kulugyminiszter-merkel-felelos-a-hamburgban-tombolo-eroszakert/