2016. április 12., kedd

NATO-tagállamból származnak a terrorszervezetnek küldött egyenruhák

ISIS Iszlám Állam hidfo.ru
Szaúd-Arábia küldte az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára azt a több mint húszezer egyenruhát, amit a spanyol rendőrök foglaltak le márciusban. Egy hétfői sajtóbeszámolóból azonban kiderült: eredetileg egy NATO-országból származik a készlet, amit Törökországnak kellett volna átadjanak.
A spanyol rendőrök márciusban találtak három konténernyi illegális egyenruha-szállítmányt – kettőt Valencia autonóm közösség fővárosában, egyet egy dél-spanyolországi kikötőváros, Algericas területén foglaltak le. Az El Pais napilap rendőrségi forrásra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy az Iszlám Állam európai harcosainak küldött több mint húszezer egyenruhát egyenesen Szaúd-Arábiából küldték. Az arab királyság által küldött egyenruhák azonban egy NATO-tagállamból származnak, és Törökországba, a Mersin kikötőbe kellett volna megérkezniük, ahonnan a szíriai-török határra lettek volna továbbítva.
Az egyenruhákat azt követően találták meg, hogy februárban letartóztattak hét személyt, terrorszervezettel együttműködés gyanújával. Az őrizetbe vett személyeket azzal vádolták, hogy logisztikai és pénzügyi támogatást biztosítottak Szíriában és Irakban működő terrorszervezetek számára.
A lap nem nevezte meg, hogy mely NATO-tagállamból származott a szállítmány.

http://www.hidfo.ru/2016/04/nato-tagallambol-szarmaznak-a-terrorszervezetnek-kuldott-egyenruhak/

Szó sem lehet Kárpátalja önállósodásáról!

Kárpátalja-régió régi-“új” gubernátora-Gennagyij Moszkal-“zseniálisat húzott”!

Ez év április 5.-én a Kárpátaljai Regionális Tanács ismételten sürgette Kijevet az 1991 december elsejei referendum eredményére hivatkozva, hogy összhangban az alkotmány reformjával, a decentralizáció jegyében adja meg Kárpátaljának a nagyobb önállóságot.
A régió kormányzója Moszkal mester erre az ötletre lépett. Ő is Kijevhez fordult. No nem az önállóság megadása miatt, hanem bírósághoz fordult. Kérvényezi beadványában a jó rendőrtábornok, hogy a bíróság ÉRVÉNYTELENÍTSE AZ 1991 DECEMBER 1-I NÉPSZAVAZÁST!
Merthogy az-Moszkal szerint-ILLEGÁLIS VOLT, ÉS AZ AKKORI TÖRVÉNYEKNEK ELLENTMONDÓ!
A szóban forgó ’91-es népszavazáson kárpátaljai népszavazáson a részvételi arány 83 százalékos volt, és a régió önállóságára a szavazók 78,6 százaléka voksolt.
kah
Az akkori (és az azótai) kijevi vezetés Leonyid Kravcsuk elnökkel az élen, elszabotálták a népszavazás határozatát.

http://www.balrad.com/2016/04/12/szo-sem-lehet-karpatalja-onallosodasarol/

Magáncélokra használják a tömeges megfigyelési programot

A nyugati országok arra hivatkozva folytatnak tömeges megfigyelési programokat, hogy ezáltal lehetővé váljon terrortámadások megakadályozása. Mint kiderült; ha valakinek megfelelő helyen van megfelelő kapcsolata, az állampolgárok tömeges megfigyelése magáncélok szolgálatába állítható, – de eközben számos terrortámadást nem tudtak megakadályozni.
A brit Kormányzati Kommunikációs Központ (GCHQ) tömeges megfigyelési programjának segítségével többek között olyan célokat valósított meg a brit titkosszolgálat, mint;
megakadályozni, hogy a Harry Potter rajongók idő előtt megtudhassák, melyik szereplő fog meghalni a könyvsorozat akkor következő, hatodik részében.
Az ausztrál ABC rádióban a múlt hét folyamán beszélt erről Nigel Newton, a Bloomsbury Publishing könyvkiadó ügyvezető igazgatója, aki kijelentette; 2005-ben a GCHQ felkereste őt, és arról értesítették, hogy felfedezték a Harry Potter sorozat hatodik, akkor még nem kiadott részének egy kiszivárgott változatát. Newton azt mondta,
“szerencsére volt rengeteg szövetségesünk. A GCHQ felhívott, hogy megtalálták a könyv egy korai, kiszivárgott változatát.”
A könyv kiadójának voltak jó kapcsolatai a brit titkosszolgálatnál, ezáltal lehetővé vált, hogy az újságok ne hozzák le címlapon; “Meghalt Dumbledore, a főmágus.”
Minden bizonnyal, a rajongók százezrei, milliói nem vették volna jó néven, ha a sajtó már a könyv megjelenése előtt nyilvánosságra hozza egy általuk kedvelt könyvsorozat várható fordulatait. A probléma ott kezdődik, hogy ezeket az állami szervezeteket az adófizetők pénzéből tartják fenn, miközben az emberektől egyre több szabadságjogot vonnak meg, és azt mondják: amiatt akarnak beleolvasni az emberek levelezéseibe, mert ezáltal lehetővé válik a terroristák felkutatása.
Newton nyilatkozatából azonban kiderül, hogy a tömeges megfigyelési programok által nem csak a terroristák kiszűrése válik lehetővé, hanem magánemberek is bárkit megfigyelhetnek, bárkiről részletes magánéleti információkhoz juthatnak, ha “elég szövetségesük van”. Az ügyvezető igazgató emellett azt is mondta, hogy a könyvkiadás során mutatkozó fokozott elvárások miatt “ügyvédek, rendőrök álltak az oldalukon”. A könyv szerzője, J. K. Rowling egy alkalommal telefonon kérte segítségüket, mert azt látta, hogy ismeretlen emberek a szemetesében kutatnak; ez az írónő szerint azt jelent(h)ette, hogy a könyv korai vázlatait próbálják megszerezni.
A kémszervezet tömeges megfigyelési programját főként az elektronikus kommunikáció megfigyelésére használják, és eredetileg a terrorszervezetek felderítésére és megfigyelésére tervezték. Az ehhez hasonló esetek azonban arra engednek következtetni, hogy akinek “jó helyen vannak jó kapcsolatai”, az gyakorlatilag bármilyen célra igénybe veheti a tömeges megfigyelést mint szolgáltatást. Ha egy magánszemély ilyen egyszerűen el tudja érni, hogy milliárdokból fenntartott megfigyelési programokat felhasználjanak olyan célra, ami nemzetbiztonsági szempontból nem tényező – mi alapján várják el az emberektől, hogy megbízzanak a hatóságokban, és támogassák további szabadságjogok megvonását a terroristák elleni harc során?


http://www.hidfo.ru/2016/04/magancelokra-hasznaljak-a-tomeges-megfigyelesi-programot/

Demokrácia? Nem mernek népszavazást tartani, mert félnek az eredményétől

Egy osztrák képviselő szerint az EU más tagállamai amiatt nem fogják követni a holland példát és népszavazást tartani a fontos kérdésekről, mert az eredmények alátámasztanák, hogy a lakosság többsége ki akar lépni az Európai Unióból.
Szerdán a holland választók 61,1%-kal elutasították az EU és Ukrajna közti társulási egyezményt. Johannes Hubner, az Osztrák Szabadságpárt tagja a történtek kapcsán azt mondta, a tagállamok kormányai kéz a kézben dolgoznak Brüsszellel, még abban az esetben is, ha látszólag ellenzik bizonyos intézkedéseit. Ennek okán nem népszerű az ő körükben a népszavazás gondolata, hiszen mindannyian tudják: az eredményekből csak az derülne ki, hogy az emberek az EU egészét elutasítják.
“Az EU-ban egyetlen ország sem tartana ügydöntő népszavazást egy uniós kérdésben, hacsak az alkotmány nem kötelezi erre – mert az eredmény negatív lenne: nem lenne se közös gazdasági térség, se európai bank, se Európai Unió. Ha lehetőség lenne rá, referendumon elutasítanák az emberek, a tagállam összes országában.”
Hubner a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a tagállamok kormányai Brüsszellel karöltve a többségi lakosság ellenében dolgoznak az európai integráción, és pontosan tisztában vannak azzal, hogy a többség ellen dolgoznak, ezért a legfontosabb kérdésekben nem engedhetnek meg maguknak egy referendumot.
Az Európai Unió és Ukrajna közti társulási egyezményt 2014-ben írták alá, azt követően, hogy külföldről szervezett puccsal megbuktatták a kormányt, ami nem akarta aláírni. Az Európai Unió 28 országából 27-ben a lakosság nem nyilváníthatott véleményt a bővítésről. Egyedül Hollandiában írtak ki népszavazást ebben a kérdésben, miután közel félmillió ember írt alá egy petíciót, és követelte a demokratikus döntéshozatalt.


http://www.hidfo.ru/2016/04/demokracia-nem-mernek-nepszavazast-tartani-mert-felnek-az-eredmenyetol/

Orbánék milliárdokat fizetnek a törököknek a menekültek miatt

sm
Magyarország 14,7 millió eurót, azaz nagyjából 4,6 milliárd forintot ad abba a hárommilliárd eurós alapba, amelyet az EU nyújt Törökországnak a menekültek beáramlásának megállításáért és a szíriai menekültek ellátásáért.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell arról, hogy biztosítsa a 2016-ra eső 10 millió eurónak megfelelő forintot, valamint a felmerülő költségek finanszírozását, illetve a fennmaradó összeg és a felmerülő költségek finanszírozását a következő három év költségvetésében – áll a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.
A határozat az úgynevezett Törökország-támogató Menekültügyi Eszközről és az ehhez történő magyar hozzájárulásról szól. Ez az at első körben hárommilliárd eurós alap, amelyet az EU biztosít Törökországnak az Európába áramló menekülthullám megállításáért, illetve a szíriai menekültek ellátásáért.
A nemrégiben megkötött uniós-török alku alapján a Görögországba érkező menekülteket vissza lehet küldeni Törökországba, egy-egy oda érkezőért cserébe a törökök pedig egy-egy szíriai háborús menekültet küldhetnek Európába.
(MTI)
Bal-Rad komm: A Germán Ribanc által nyélbeütött alku a török maffiával arról szól, hogy káposztát teszünk a kiéhezett kecske elé, hogy vigyázzon rá!
Az élő példa bizonyítja: Szíriában a lakosság visszatér eredeti élőhelyére, amint az élet biztonságossá válik! Az pedig biztonságossá tehető! Az orosz-szír módszer működik!
Viszont ez nemigen tetszik VALAKIKNEK! Sem az EU-ban, sem az USA-ban! De nem tetszik ez az ankarai maffiának sem!
Végképp nem tetszik a Szíriát végiggyilkolászó terroristáknak sem! A békés szír civilek mennek vissza a hazájukba, a terroristák pedig jönnek Európába! És ezért még fizetünk is!
Igazán remek üzletet kötöttünk! Megint!

Szíría

Törökország Szíriával határos térségéből, Metishli mellől a török tüzérség ágyúzta a Latakia tartománybéli Mortlu falut, és az Idlib tartományban lévő Gebelli nevű települést.
that
A várostól északi irányban az ISIS martalócai hihetetlen iramban mészárolják a vetélytárs hordákat. Az ismét köpönyeget fordított, és most ismét a kalifátusistákat erősítő “Ahrar al-Sham” és “Al-Shamiya Dzhabhat” martalócbandákkal az an-Nuszra sorait gyérítik. A szír légierő pedig az összeset. (Dumeyra légibázisától nem messze a “Dzsejs al-Islam” nevú terrorbanda lelőtte a szír légierő egyik pontosan meg nem nevezett típusú repülőgépét. A pilóta katapultált, és a kormányerők által ellenőrzött térségben ért földet az ejtőernyőjével.)
repl
Az an-Nuszra latorbanda továbbra is erőlködik, hogy megkaparitsa Aleppo Sheikh Maqsood lakónegyedét. Az Aleppo közvetlen délnyugati szomszédságában fekvő Tall Hadiya és Banes falukba tegnap bevette magát a pribékbanda vagy 150 egyede.
Tegnap Latakiából elindult Aleppo felé-nem igazán titkolt céllal-az iraki különleges erők-orosz tengerészgyalogos “válogatott”! Komoly páncéloserő kíséretében.
perő
Bomba robbant Törökország délkeleti részén, Hani város katonai támaszpontján. A merényletben egy katona meghalt, húszan pedig megsebesültek.

http://www.balrad.com/2016/04/12/sziria-108/