Olaszország új gazdasági minisztere, Giovanni Tria egy interjú során megerősítette, hogy az új kormány nem akar kilépni az eurozónából, de határozottan a brüsszeli központosítási törekvésekkel szembemenő politikát fog folytatni.
Giovanni Tria a Corriere della Sera olasz lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy vannak bizonyos piaci tényezők, melyek az euróövezetből kilépésre ösztönzik az olasz kormányt, de ennek ellenére eltökéltek azzal kapcsolatban, hogy a kilépés irányába ható erőket ellensúlyozzák.
Az interjú azt követően jelent meg, hogy az Európai Bizottság és több uniós tagállam azon aggodalmainak adott hangot, mely szerint az új euroszkeptikus olasz kormány az euróövezetből kilépés mellett dönthet.
Bár a kormány hivatalos álláspontja szerint nem törekszik a kilépésre, a kormány több tagja korábban nyíltan beszélt arról, hogy Olaszország fel kellene hagyjon az euró használatával. Matteo Salvini, aki jelenleg belügyminiszteri posztot tölt be, azt mondta, népszavazást kellene kiírni azzal kapcsolatban, hogy Olaszország visszatérjen-e a nemzeti fizetőeszköz használatára.

http://www.hidfo.ru/2018/06/brusszel-politikajat-ellenzik-az-eurot-megtartanak/