2017. május 30., kedd

Itt a program, minden 22-én terrortámadás (Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron (Amiens, 1977. december 21. –)hagyják végre békén 22-ét)

A manchesteri terrortámadást követően a brit közösségi médiában elkezdtek terjedni az összeesküvés-elméletek azzal kapcsolatban, hogy a 22-es számnak nagyon nagy jelentősége van, hiszen a legnagyobb terrortámadások mind huszonkettedikén történtek.
A Mirror brit napilap szerint sokan rejtett összefüggéseket vélnek felfedezni az Európában sorozatossá váló terrortámadások közt, és arra hívták fel a figyelmet, hogy a nagyobb terrorcselekmények mind a hónap huszonkettedik napján történtek, „vagy valami közük volt a huszonkettes számhoz”. A Manchesterben robbantó öngyilkos merénylő Salman Abedi 22 éves volt, korábban pedig több terrortámadás is a hónap huszonkettedik napján történt, emiatt sokan arra számítanak, hogy július 22-én is merénylet történik majd.
A lap visszaidézi, hogy a Khalid Masood által végrehajtott Westminster-támadás március 22-én történt – de történt terrortámadás Münchenben 2016. július 22-én, Brüsszelben 2016. március 22-én, korábban pedig 2011. július 22-én történt terrortámadás Norvégiában. A woolwich-i merénylet szintén május 22-én történt négy évvel ezelőtt.
Norvégiában Anders Breivik 77 embert gyilkolt meg egy nyári táborban, a merénylethez házilag készített bombákat is felhasznált. Tavaly Brüsszelben a repülőtéren történt öngyilkos merénylet, majd négy hónappal később Münchenben egy tizenéves elkövető kilenc emberrel végzett. Az elmélet kiötlői úgy gondolják, ezzel az összefüggéssel látni lehet, mit terveznek a terroristák.
Hamarabb, mint a sánta kutyát
Ők azzal érvelnek – és a közösségi médiában robbanásszerűen terjedtek ezek az érvelések –, hogy ha eddig főként a hónap huszonkettedik napján történt terrortámadás, akkor ezután is így lesz, emiatt mindenki jobban teszi, ha aznap biztonságos helyen marad.
Leleplezték a terroristák titkos tervét? Sokan persze cáfolják az elméletet: például 2015-ben Párizsban egy terrortámadás péntek 13-án történt, így nem illeszkedik a sorozatba. A józanabb hangok arra hívják fel a figyelmet, hogy a terrortámadásokkal kapcsolatban csak akkor lehet elmélettel előállni, ha rengeteg dátumot szándékosan kihagyunk a felsorolásból.
Annyi biztos, hogy az emberek nem csak magyarázatot akarnak, hanem a hatóságok inkompetenciája miatt túlélési stratégiát is. Amikor a hatóságok láthatóan nem tudják megakadályozni az agressziót, és nem mondanak semmit az embereknek arról, hogyan tudnának elkerülni egy újabb terrortámadást, akkor nagyon gyorsan elkezdenek terjedni az alternatív magyarázatok, melyek megoldást kínálnak. Akár olyan magyarázatok is, hogy a hónap bizonyos napján érdemes inkább otthon maradni.
A helyzetet pedig tovább rontják azok a hangok, melyek szerint a terrortámadás egy természetes dolog, és meg kell tanulnunk ezzel együtt élni, hiszen „ez egy modern nagyvárosban az élet velejárója”.

http://www.hidfo.ru/2017/05/itt-a-program-minden-22-en-terrortamadas/

A holland parlament elfogadta az ukrán társulási egyezményt (Merő pénzkidobás volt a kékcédulás szavazósdi, ha úgyis az lesz amit a Fenevad jóváhagy)

A holland szenátus egy tisztviselője szerint a parlament felsőháza ratifikálta az Európai Unió és Ukrajna közti társulási egyezményt, egy évvel azután, hogy a holland választók többsége leszavazta az egyezményt egy népszavazáson. Az európai lakosság hiába fejezte ki tiltakozását az Európai Unió bővítésével szemben.
A holland parlament ratifikálta az Európai Unió és Ukrajna közti társulási egyezményt, ami az ukrán EU-csatlakozás előszobáját jelenti. Egy holland tisztviselő a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a 75 tagú parlamenti felsőházban az „igen” szavazatok száma kétszer annyi volt, mint a „nem” szavazatoké.
A holland parlament alsóháza már februárban, 89-55 aránnyal elfogadta az egyezményt.
Az ország 2016 áprilisában tartott népszavazást az ukrán társulási egyezményről, melynek során a lakosság több mint 60%-a elutasította az ukránok felvételét. Hat hónappal a Hollandiában tartott népszavazást követően még a kormányfő is azt mondta, hogy országa elutasítja az ukránok felvételét. Ukrajna azóta nem változott, a képviselők álláspontja azonban egy év alatt – ismeretlen módon – meg lett változtatva.
A mintegy 500 milliós lakosságú Európai Unió 28 tagállamából mindössze egy ország kérdezte meg a lakosság véleményét arról, hogy támogatják-e az EU további bővítését, de az emberek véleményét ez egy ország sem vette figyelembe.

http://www.hidfo.ru/2017/05/a-holland-parlament-elfogadta-az-ukran-tarsulasi-egyezmenyt/