2016. április 16., szombat

Terrorista propagandaanyagot találtak az Európai Parlament sofőrjeinél

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandakiadványát találták meg az Európai Parlament sofőrszolgálatának két tagjánál – írja a Der Spiegel német lap.
Mindkét őrizetbe vett személy az Európai Parlamenttel szerződésben álló magánvállalat alkalmazásában állt, egyikük Strasbourgban, a másik személy pedig Brüsszelben. Miután a két személynél a Daes – Iszlám Állam – propagandaanyagait megtalálták, az Európai Parlament döntést hozott a magán sofőr cégek alkalmazásának beszüntetéséről. Ehelyett közvetlen az uniós hivatallal szerződésben álló sofőröket alkalmaznak majd – a Der Spiegel azonban azt írja, ez az intézkedés további 3,7 millió euró kiadást jelent éves viszonylatban.
Az Európai Parlament jelenleg magánvállalatokon keresztül 65 sofőrt foglalkoztat Brüsszelben, és 85-öt Strasbourgban – a 751 EP-képviselő számára. Emellett további 23 sofőr áll közvetlen az Európai Parlament alkalmazásában.
Nem ez az első eset, hogy az Európai Parlament és a terrorszervezet közt közvetlen kapcsolatot találtak: nemrég arra derült fény, hogy a március 22.-i terrortámadás egyik elkövetője gondnokként dolgozott az Európai Parlamentben, a terroristáknak így közvetlen hozzáférése lehet magas rangú politikusokhoz.

http://www.hidfo.ru/2016/04/terrorista-propagandaanyagot-talaltak-az-europai-parlament-soforjeinel/

Továbbra is titokban tartják a TTIP feltételeit

TTIP Berlin tüntetés hidfo.ru
Az Európai Bizottság továbbra sem tervezi, hogy nyilvánosságra hozza az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közti szabadkereskedelmi egyezmény bizonyos dokumentumait.
Egy francia napilap, a Le Monde pénteken arról számolt be, hogy az Európai Bizottság két héttel a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Együttműködésről folytatott tárgyalások következő állomása előtt továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a tervezett egyezmény pontos tartalmát. Az Európai Unió kereskedelmi biztosa, Cecilia Malmström azt mondta, “bizonyos dokumentumok bizalmas jellegűek kell maradjanak, köztük azok, amelyek Európa tárgyalási stratégiájára vonatkoznak, valamint, melyek olyan amerikai dokumentumokra hivatkoznak, amiket nem a mi dolgunk nyilvánosságra hozni.”
A TTIP kapcsán folytatott tárgyalások következő állomása április 25.-én kezdődik New Yorkban, de gyakorlatilag továbbra sem lehet tudni, pontosan milyen változásokat hoz az új együttműködés. Az Európai Bizottságot nem csak a tagállamok részéről érte kritika; a nyugat-európai országokban a tárgyalási folyamat kezdete óta százezres tüntetések zajlanak a TTIP ellen, amiről az atlantista sajtó rendszerint nem számol be.
Berlinben százötvenezren tüntettek a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény ellen (2015.10.15. )
Malmström most azt mondja, a titokban tartott dokumentumok később elérhetőek lesznek a tagállamok parlamentjei számára, ami “bizonyos fokú nyíltságot” vinne a TTIP kialakításának folyamatába. A kereskedelmi biztos azt is kijelentette, hogy az egyezményről a tagállamok parlamentjei fognak dönteni, miután az Európai Bizottság lefolytatta a tárgyalásokat.
A tárgyalási folyamat kezdetén azonban Európa-szerte számos civil szervezet és politikai párt kezdett tiltakozni, annak okán, hogy az egyezmény létrehozása teljes titoktartás mellett zajlik, az eltérő amerikai szabályozás miatt durván sértheti az Európai Unió környezetvédelmi, egészségügyi és munkajogi előírásait, emellett sérti a nemzeti szuverenitást, mert lehetővé tenné, hogy a multinacionális vállalatok egy nemzetek feletti bíróságon hatalmas kártérítéseket pereljenek ki egy-egy tagállamból, ha úgy gondolják, hogy egy adott ország törvényei sértik a piaci érdekeiket. Ennél fogva a TTIP életbe lépését követően az amerikai multinacionális cégek szabályos hadjáratot kezdhetnek az európai országok ellen.

http://www.hidfo.ru/2016/04/tovabbra-is-titokban-tartjak-a-ttip-felteteleit/

Trump tízezer ember előtt beszélt a NATO feloszlatásáról

Donald Trump, a republikánusok elnökjelölt-várományosa ismét tízezres tömeg előtt beszélt arról, hogy a NATO elavult, az európai országok az Egyesült Államokon élősködnek, és ma a NATO létezésének már nincs értelme.
Trump Hartfordban, Connecticut fővárosában tartott beszédét mintegy tízezer ember hallgatta. A politikus a péntek esti felvonuláson ismét kijelentette, hogy a NATO fenntartása nem megengedhető tovább, mert ezen keresztül az európai országok az amerikai adófizetők pénzén élősködnek.
A felmérések szerint Donald Trump támogatottsága különösen New Yorkban kiemelkedő, ahol nagyságrendi különbséggel vezet a másik két jelölt, John Kasich – Ohio kormányzója – és Ted Cruz texasi kormányzó előtt. Trump kedden New Yorkban is nagy nyilvánosság előtt fog beszélni a NATO feloszlatásának lehetőségéről, mert ez a téma – népszerűsége okán – visszatérő kampányelemmé vált és az amerikai választók körében láthatóan nagy sikert arat a hidegháború maradványainak eltüntetése.
Trump korábban számos alkalommal kijelentette, hogy az Egyesült Államok NATO-politikája idejétmúlt, és a hidegháború maradványának tekinthető, hogy az USA akarja “megvédeni” az európai országokat, miközben azok önerőből képtelenek megvédeni saját magukat. A politikus kampányának egyik vezérelemévé vált, hogy amennyiben ő elnyerné az elnöki széket, nagyobb anyagi szerepvállalást kényszerítene ki az európai országoktól, vagy ha erre nem hajlandók, akkor az Egyesült Államok nem ragaszkodna tovább a NATO fenntartásához, mert az főként az amerikai adófizetőket terheli.

http://www.hidfo.ru/2016/04/trump-tizezer-ember-elott-beszelt-a-nato-feloszlatasarol/

Donbassz

Szlavjanszk! Már a nevében is hordozza eredtét: szláv város. Amely visszatér Donbasszhoz. Ez csak idő kérdése”-nyilatkozta Szergej Velikogorodnij vezérőrnagy, a DNR védelmi miniszterének helyettese abból az alkalomból, hogy a város ukrán ostroma két esztendővel ezelőtt kezdődött.
A vezérőrnagy meglehetősen önkritikusan nyilatkozott a véres, és sok áldozatot követelő harcok után feladott Szlavjanszk akkori körülményeiről.
“Donyeckre figyeltünk nagyon! Szlavjanszkról nem voltak teljeskörű és hiteles információink.”
Hogy Szlavjanszk mikor fog visszatérni Donbassz kebelére-mint a térség egyik végvára”?-nem tudni! Mindenesetre a kijevi junta elég sokat tesz annak érdekében, hogy a két donbasszi Népköztársaság türelme elfogyjon, és a visszatérés előbb mint utóbb megtörténjen.
Egyelőre még tart a donbassziak türelme. (A Bal-Rad-nak van elgondolása a türelem elfogytának idejét illetően, de hát ez csak a Bal-Rad elgondolása, és nem több!) Amely türelem meglepően tartósnak tűnik annak tükrében, hogy az utóbbi 168 órában, azaz egy hét alatt-csak a DNR területét 2198 alkalommal aknavetőzte-ágyúzta a kijevi latorhatalom ordashada. Erről számolt be tegnap késő délután Eduard Baszurin. Ez pedig napi átlagban éppen 314 alkalmat jelent. “Békeidőben”!
A hét közepén látott napvilágot egy olyan összesítés, miszerint a jaszinovatajai csetepaték ukrán veszteségei “debalcevoi mértékhez” közelítenek. Ezzel csupán érzékeltetni szeretnénk, hogy a “tűzszünet” és általában a Minszk-2 betartása mennyire szívügye Kijevnek.
“Természetesen” mára virradóan is minden “szokott” helyen buzgólkodott a valcmanista latortüzérség. De nem csak azok. Marjinykánál/ban területeket szereztek a népköztársaságiaktól.
Persze a fő műsorszámaik előadóhangszerei továbbra is az aknavető, és mindenféle tüzérségi lövegek. Amikkel-a DNR-vonatkozásában-szinte a frontvonal teljes hosszában lövik a Népköztársaságot. Gorlovka, Zajcevo, Jaszinovataja, Makejevka, Szpartak, Donyeck északi és nyugati peremkerületei, a donyecki repülőtér területe, Dokucsajevszk, Szahanka-hogy csak az állandó “célközönséget” említsük. És ez így volt mára virradóan is.
Tegnap délután az LNR-hez tartozó Zsjeloboknál esett el egy milicista a kijevi latortüzérség gránátjától.
Novotrojickojénál civilek egy csoportja néhány órára feltartóztatott egy 101 tankból álló latorkonvojt a Mariupol-Donyeck autópályán, amelyek Donyeck felé haladtak.
http://www.balrad.com/2016/04/16/donbassz-139/

Komoly orosz figyelmeztetés az USA-nak!

Komoly aggodalmának adott hangot pénteki állásfoglalásában az orosz külügyminisztérium amiatt, hogy az Egyesült Államok nukleáris arzenáljának modernizálása keretében új, kisebb kapacitású precíziós légibombák európai telepítését tervezi.
usd
Az orosz diplomáciai tárca szerint ez a projekt nagyon veszélyes, mert jelentősen lejjebb szállíthatja a nukleáris fegyverek alkalmazásának “küszöbét”, mivel az amerikai nukleáris bombákat “harctéri fegyvernek” tekinti. “Nem feledhetjük el, hogy Moszkva és Washington ezt a lehetőséget huszonöt évvel ezelőtt feladta” – emlékeztetett az orosz külügyi állásfoglalás, amely szerint az Egyesült Államok arra készül, hogy visszatérjen korábbi “felelőtlen gyakorlatához”, ahhoz, hogy “a nukleáris háború peremén járjon”.
Az orosz külügy emellett riasztónak nevezte Washington viszonyulását az atomsorompó-egyezményhez, mert szerinte az Egyesült Államok a nukleáris fegyverekkel nem rendelkező NATO-szövetségeseivel, az úgynevezett “nukleáris megosztás” keretében, az atomfegyverek alkalmazásának képességét gyakorolja.
Moszkva szerint célravezető lenne, ha az Egyesült Államok ugyanúgy a területére vonná vissza az összes nem stratégiai nukleáris eszközét, ahogy azt Oroszország egy negyedszázaddal ezelőtt megtette, tilalmat rendelne el saját területén kívüli telepítésükre, és lebontaná a gyors európai visszatelepítésüket szolgáló infrastruktúrát. Washingtonnak az orosz külügy szerint tartózkodnia kellene attól is, hogy az atomfegyverekkel nem rendelkező NATO-szövetségesekkel együtt ilyen fegyverek alkalmazását gyakorolja.
Az orosz diplomáciai tárca aggasztónak nevezte azt is, hogy a Pentagon katonai biológiai infrastruktúrája több országban is megjelent, és az elmúlt években közelebb került Oroszország határaihoz.
Az orosz külügyi állásfoglalás szerint nincs értelme visszatérni az európai hagyományos fegyveres erőkről megkötött (CFE-) szerződéshez, mert Moszkva szerint azt az Egyesült Államok és más NATO-tagországok életképtelenné tették. (Az ebben való részvételét Oroszország 2007-ben felfüggesztette.)
Az orosz külügyminisztérium azt is kifogásolta, hogy az Egyesült Államok és a NATO Oroszország “feltartóztatása” felé vette az irányt, Washington és a szövetség saját javára kívánja billenteni az erőegyensúlyt a NATO kibővítésével, a katonai infrastruktúra keletre tolásával és csapatainak az orosz határ közvetlen közelébe telepítésével.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…Nem feledhetjük el, hogy Moszkva és Washington ezt a lehetőséget huszonöt évvel ezelőtt feladta…”
-És azt a szóbeli megállapodást sem feledhetjük, miszerint a NATO NEM FOG BŐVÍTKEZNI A VOLT SZOCIALISTA ORSZÁGOKBÓL!
Amit viszont látunk! A NATO-latorszövetség (nyilvánvalóan nem a világ elsőszámú latorállamának-az USA-rosszallásától kísérve) BŐVÍTKEZIK!
Az is világosan látható, hogy az USA az európai kontinenst óhajtja atomfegyverekkel betelepíteni, ergo: atomhamuvá változtatni! Hogy a bűn és aljasság országának-az USA-területét biztonságban tudja! Ami gondolat eredendően gonosz szándékot feltételez az USA részéről.
Bár az utóbbi hetven esztendő kizárólag az USA gonoszetteiről szól! Az utóbbi 25 év pedig arról, hogy a mi országunkat birtokló politikai bűnbandák készséges és alázatos segítői, kiszolgálói ezeknek az ereendően aljas és gonosz cselekedeteknek!
Az orosz külügyminisztérium állásfoglalása teljességgel jogos és FIGYELMEZTETŐ jellegű!

Szíria

Szíria területén a fő harci cselekmények továbbra is a különböző latorhordák közötti leszámolás jegyében zajlanak. Aleppo városát-és a benne rekedt an-Nuszra martalócokat-“ördögágyúzza” a várostól északra egyre nagyobb területeket birtokló ISIS. Na meg a civileket.
aé
A szír kormánycsapatok többnyire szemlélik a dolgokat, és készülődnek. Ahol pedig acsarkodnak velük, ott odacsapnak.
Az orosz-szír légipáros az tegnap meglehetősen aktív volt. Főként a banditafőváros Raqqa latorjainak életét keserítve, de Deir ez-Zor és Aleppo környékén is “rendezkedtek”!
“Csendélet” a szír-török határon-Szíria felől szemlélve. ISIS latortüzérségi állások, Törökország felé irányuló lövegcsövekkel.
http://www.balrad.com/2016/04/16/sziria-112/