2018. március 17., szombat

Oroszország csapást mérhet az amerikai megszállókra Szíriában

Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, Valerij Geraszimov elmondása szerint az Egyesült Államok arra készül, hogy Damaszkuszban kormánynegyedeket bombázzon le. Egy Damaszkusz elleni rakétatámadás esetén az orosz fegyveres erők a közvetlen konfrontációt is vállalják az amerikaiakkal.
Az Egyesült Államok egy hamis zászlós vegyifegyver-támadásra “válaszként” azt tervezi, hogy kormánynegyedekre csap le Damaszkuszban – mondta Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Elmondása szerint Moszkva egy ilyen helyzetben a közvetlen konfrontációt is vállalja az amerikai erőkkel és megtorló lépéseket tenne, különösen egy Damaszkusz elleni rakétatámadás esetén, ami a térségben állomásozó orosz katonák életét is veszélyeztetné.
“Jelentések szerint az USA azt tervezi, hogy egy hamis zászlós támadást követően a szíriai kormányt vádolja vegyi fegyverek bevetésével, és a világ országai elé olyan ‘bizonyítékot’ tárna, mely szerint a szíriai kormány felelős a tömeges halálesetekért, az orosz kormány pedig támogatta ebben” – mondta. Geraszimov elmondása szerint az USA ezt követően Damaszkuszban a kormány ellenőrzése alatt álló negyedek ellen hajtana végre rakétacsapást.
Ugyanakkor, Damaszkusz területén – többek közt a védelmi minisztériumban – orosz katonai tanácsadók működnek.
Geraszimov kijelentette; megbízható információkkal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy délkelet-Szíriába nőkből, gyermekekből és idősekből álló tömeget vittek más régiókból, hogy ők töltsék be egy vegyi támadás áldozatainak szerepét – amit természetesen a nemzetközi médiában mutogatnának, hiszen már megérkeztek a környékre a White Helmets nevű szervezet helyszíni tudósítói is, emellett műholddal is figyelik a területet.
Geraszimov azt követően tette ezt a közleményt, hogy az USA ENSZ-nagykövete, Nikki Haley azzal fenyegetőzött; Washington a szíriai fővárosra mér csapást, ha a kormány vegyifegyvereket vet be. A szíriai kormány egyébként nem rendelkezik vegyifegyverekkel, ezeket korábban nemzetközi ellenőrzés alatt kivonták az országból, amit a nemzetközi Vegyifegyver-tilalmi Szervezet jelentése is megerősített.



http://www.hidfo.ru/2018/03/oroszorszag-csapast-merhet-az-amerikai-megszallokra-sziriaban/

Elindultak az afrikai migráns fiatalok Európa felé

Afrikának 2050-re 2,5 milliárd lakosa lesz. A világhírű Afrika-kutató, Stephen Smith szerint súlyos problémát jelent, hogy a kontintens fiatalsága elindult Európa felé – ez derül ki a l'OUEST-France újságnak adott interjújából.
Európában súlyos migránsválság van. A hivatalos statisztikák szerint 21 millió migráns él a kontinesen, ami a lakosság 4 %-a az Eurostat 2016-os felmérése alapján. Nagy problémát jelent, hogy Európa 500 milliós lakosságával szemben ma a Földközi-tenger másik oldalán 1,25 milliárd afrikai él, de
ez a szám 2050-re 2,5 milliárdra emelkedik majd,
miközben Európában 450 millióra lecsökken a népesség - mondta Stephen Smith, amerikai újságíró, aki párizsi és berlini egyetemeken Afrika tanulmányozásával töltötte egyetemi éveit, amivel mára az egyik legrangosabb Afrika szakértővé nőtte ki magát abban az interjúban, amit a l'OUEST-France újság készített vele.

Afrika lehet Európából

Migránsok érkeznek Tripoliba 2018. január 31-én
Forrás: AFP/Mahmud Turkia

Smith szerint
legalább 100 milliósra tehető az a tömeg, amely Afrikából Európába érkezhet.
A l'OUEST-France újság kérdésére az Afrika-kutató kifejtette, hogy ez a szám nagyjából két generációból áll össze, ami 2050-re megnő. Példaként Mexikót említi, amelynek lakossága 1975 és 2010 között megduplázódott: 60 millióról 120 millióra nőtt, miközben mintegy 20 millió mexikói vándorolt át az USA-ba, nem kevés problémát okozva ezzel. Ha a gyerekeiket is számba vesszük, akkor ez ma az USA lakosságának 10 %-át teszi ki.
Migránsok Malagában, Spanyolországban
Forrás: AFP/NurPhoto/Guillaume Pinon

Ezt megelőzően, 1850 és az I. világháború között 60 millió európai emigrált az USA-ba az akkor körülbelül 300 milliós európai népességből. A 60 millió kivándorlóból 43 millióan az Egyesült Államokban telepedtek le, ezért hosszú időn át minden európai családban volt egy amerikai nagybácsi. Ezért, csak ezen az alapon, két generáció múlva minden európainak lesz vagy egy afrikai unokaöccse, vagy nagynénje.
Európa afrikanizálódni fog.
Az afrikai migrációnak több oka is van. Egyrészt az, hogy Afrika történelmének legnagyobb demográfiai robbanását éli át, másrésztegyre több afrikai tud annyi jövedelmet összeszedni, hogy Európába tudjon utazni,és harmadsorban azért, mert már most is jelentős afrikai közösségek élnek Európában.
migránsok Malagában, SpanyolországbanForrás: AFP/NurPhoto/Guillaume Pinon

A migránssimogató média is hibás

Smith a médiát hibáztatja abban, hogy az afrikai migránsokat szegény, nyomorult emberként tüntetik fel, akik a pokolból jönnek és menekülnek, holott a migránsok pont az olyan feltörekvő és fejlődő országokból jönnek el, mint Szenegál, Nigéria vagy Ghana. Az is igaz, hogy az az afrikai, amelyik elmegy, nem hisz Afrika jövőjében, ezért csapja be magát azzal az európai migránspárti média, hogy aki ide érkezett, azt „megmentettük”. De a kérdés ennél sokkal komplexebb Smith szerint. Az európai politikai elit azt a hibát is elköveti, hogy „kitömi” pénzzel az ottani kormányokat. 6 milliárd eurót ad a törököknek, több milliárdot Líbiának. A Száhel-övezetben pedig az EU migrációs bevételt ígért a kormánynak, ha visszatartja a migrációt, de az is baj, hogy az ottani politikai elit ezt a pénzt is másra fogja használni.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180317-elindultak-az-afrikai-migrans-fiatalok-europa-fele-melyulhet-a-migrans-valsag.html

Kiderült, miért hazudnak a liberálisok a menekültek kapcsán

Egy antirasszista szervezet vezetője szerint az emberek hozzá lettek szoktatva, hogy az arab és néger mindig áldozat, a fehér ember pedig elnyomó. A liberálisok nem tudnak mit kezdeni ezzel ellentétes helyzetekkel, ezért inkább nem beszélnek róla.
Hosszú évtizedes tapasztalatok alapján az emberekben az a kép rögzült, hogy az arab és afrikai származású menekültek mindig az áldozat szerepébe kerülnek, és meg kell védeni őket, a fehér ember pedig az elnyomó fél, az agresszor – mondta egy antirasszista szervezet vezetője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva. A meglepő nyilatkozat sok mindent megmagyaráz azzal kapcsolatban, ahogyan a liberális a sajtó a bevándorlási válságot kezelte.
“Ma nem beszélhetsz fehér emberek elleni rasszizmusról, ez egy tabu téma. Az ilyen hozzáállás gyökereit az oktatásban és nevelésben kell keresni, mert hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy az arabok és Ázsiából érkező feketék elnyomás áldozatává válnak, és a fehér ember képét az elnyomókéval társítjuk” mondta.
Laurent de Béchade, az OLRA (Organisation de lutte contre le Racisme Anti-blanc) rasszizmusellenes szervezet vezetője szerint azonban ma már szociológiai kutatások igazolják, hogy Franciaországban a fehér emberek 15%-a vált már valamilyen rasszista indíttatású cselekmény áldozatává.
“Voltak egészen rémisztő erőszakos bűncselekmények is, melyeket rasszista indíttatásból követtek el fehér emberek ellen” – mondta.
A nyilatkozatból egyértelművé vált, hogy a bevándorlási válság kapcsán a liberálisok olyan tényekkel kellett szembesüljenek, ami alapvetően nem összeegyeztethető a világképükkel. A fent említett képzettársításokkal ellentétben, a migrációs válság során főleg nem a menekültek váltak fehér ember általi erőszak áldozatává, hanem az arab és afrikai migránsok követtek el bűncselekményeket fehérek ellen tömeges jelleggel. Igen, fehér szélsőjobboldaliak is követtek el bűncselekményt bevándorlók ellen, de statisztikailag nem ez vált meghatározóvá.
A menekültválság során ahelyett, hogy a “felvilágosult liberálisok” az újabb tények befogadásával megváltoztatták volna a világról alkotott elképzeléseiket, inkább tabuvá nyilvánították a tényeket, és nem számoltak be ezekről a bűncselekményekről, illetve a történtek tömeges jellegéről. Félretájékoztatták a lakosságot pusztán amiatt, hogy épen és megkérdőjelezetlenül maradjon a világképük – s tették mindezt hivatásos újságíróként.






http://www.hidfo.ru/2018/03/kiderult-miert-hazudnak-a-liberalisok-a-menekultek-kapcsan/